Dodaj do ulubionych

Trasa Radom-Lodz

20.07.09, 22:54
Witam, mam pytanie do osob ktore czesto przemieszczaja sie samochodem na tym
odcinku. Jaka droge wybieracie, przez Tomaszow czy Piotrkow ( teoretycznie
odleglejsza o ok 25km i 10min drogi)
Jak z plynnoscia ruchu, bezpieczenstwem itp?
Obserwuj wątek
    • Gość: gatka Re: Trasa Radom-Lodz IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.09, 23:21
      Do Łodzi nie jeżdzę ale jezdzę do Wrocławia dosyc czesto i zdecydowanie wolę ten
      dłuższy wariant czyli na Tomaszów Mazowiecki, ruch mały, szczególnie w nocy :)
      • widmo82 Re: Trasa Radom-Lodz 21.07.09, 00:24
        dla ciebie dluzszy a dla mnie do lodzi wychodzi krotszy. ja potrzebuje dojechac
        do lodzi w niedziele wieczorem lub w poniedzialek rano i wyjazd w piatek ok 15ej
        czyli najgorsze godziny
        • Gość: ;) Re: Trasa Radom-Lodz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:56
          Ostatnio jak jechałem(a było to dość dawno) do Łodzi jechałem przez Przytyk ,
          Potworów , Spałę, Tomaszów Mazowiecki , Łódź Widzew - natężenie ruchu nie za
          duże (wyjazd z R-m w piątek popołudniu po 16), lecz droga miejscami pozostawiała
          wiele do życzenia.
          Obecnie preferuję połączenie kolejowe Radom (7:23) Łódź Fabryczna(10:41) jest to
          pociąg osobowy a zarazem najszybsze połączenie kolejowe na trasie Radom -
          Łódź(nie licząc sezonowca)(koszt 20,50 zł więc też na plus) podróż powrotna
          16:19 Łódź Fabryczna - 19:34 Radom. Jest jeszcze pociąg sezonowy Kielce -
          Kołobrzeg (przez Radom, Łódź Widzew, Kaliską) o 16:21 w Łodzi Widzew 19:09
          Kaliska(34 zł) 19:28. Powrót z Łodzi Kaliskiej 7:17 Widzew 7:42 Radom 10:33 .
          Resztę przez Wawę
        • Gość: kierowiec Re: Trasa Radom-Lodz IP: *.tktelekom.pl 21.07.09, 12:08
          Jeżdżę dość często trasą na Tomaszów przez Spałę. Do Tomaszowa trasa
          jest spoko, ruch niewielki a stan dróg coraz lepszy ;) no chyba że
          wpasujesz się na remont :/
          Z tego co pamiętam wahadło jest w 2 miejscach na moscie w Przytyku i
          nie pamiętam juz jak ta wiocha się nazywa...
          Problem zaczyna się od Tomaszowa :/ jak będziesz miał pecha to Cię
          tam trochę przetrzyma ;) ale w godzinach wieczornych jest spoko
          puściutko ;)
          • naiwny_cynik Re: Trasa Radom-Lodz 21.07.09, 17:19
            Ogólnie biorąc to niezła granda, że dwa sąsiednie wielkie miasta
            (220 i 800 tysięcy ludzi) położone w odległości ok. 150km od siebie
            w środku cywilizowanej (?) Europy mają połączenia niewiele lepsze od
            średniowiecznych.
            • Gość: zzz Re: Trasa Radom-Lodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 17:26
              ja co tydzien jezdze w obie strony i zawsze przez Tomaszów, mniejszy
              ruch i widoki ladniejsze, A nawierzchnia drogi naprawde przyzwoita.
              • Gość: Eryk Re: Trasa Radom-Lodz IP: *.radom.vectranet.pl 23.07.09, 14:21
                zzz ma rację. Pytanie tylko do której części Łodzi chcesz się
                dostać? Jak np w okolice szpitala Matki Polk,i to lepiej przez
                Piotrków. Ostrzegam jednak, na trasie do Piotrkowa dużo wsi, a
                wieczorami sporo podpitych rowerzystów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka