Dodaj do ulubionych

Adopcja Serca w Kamerunie

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 21:06
Czy podane konto w waszym artykule należy wpłacać w EURO czy może być w
złotych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Snefru Re: Adopcja Serca w Kamerunie IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 22:43
      Więc od serwisu nie dowiem się czy mogę wpłacać w złotówkach?
    • foxal Re: Adopcja Serca w Kamerunie 04.01.04, 03:56
      Czy w Polsce juz zabraklo serc i innych czesci zamiennych do adopcji?
      • Gość: misia Re: Adopcja Serca w Kamerunie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.01.04, 07:46
        tak, rozumu zabrakło, ale to juz dawno.
    • Gość: Snefru Re: Adopcja Serca w Kamerunie IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 20:19
      foxal śmieszne a ile masz dzieci, lepiej ich nie rób bo szkode zrobisz dla
      nich, rozumu i tobie misia brakuje jeśli ci szkoda paru groszy, jak wam się nie
      podoba forma to nikt wam nie każe tego robić.
      • foxal Re: Adopcja Serca w Kamerunie 04.01.04, 22:06
        > foxal śmieszne a ile masz dzieci, lepiej ich nie rób bo szkode zrobisz dla
        > nich, rozumu i tobie misia brakuje jeśli ci szkoda paru groszy, jak wam się
        nie podoba forma to nikt wam nie każe tego robić. < Snefru

Snefru,

Z tym rozumem u Ciebie, to nie jest najlepiej, bo nie odpowiadasz na zadane
        przez mnie proste pytanie, bez uciekaia sie do glupich i proznych zlosliwosci.
        Co do moich dzieci, to sie o nie nie martw, a pomysl sobie dlaczego ciebie nie
        zrobiono tak, ze nie potrafisz odpowiedziec na najprostsze pytanie.

Zapytalem, czy nie ma w Polsce serc, ktorymi trzeba sie zajac. Charytatywnosc
        rozpoczyna sie najpierw we wlasnym domu - czy to tak trudno zrozumiec, ze
        musisz sie uciekac do wulgaryzowania tematu o robieniu dzieci?

Ty mozesz wydawac swoje grosze na co chcesz, powinienes jednak pomyslec o tym
        pajacyku w internecie, ktory zywi POLSKIE DZIECI W POTRZEBIE a Kamerum musi
        pomyslec o sobie. Czy Kamerum myslal o POlsce jak byla w potrzebie - podaj
        jakies dane na ten temat? Ty brznmisz dla mnie jak jakis dobroczynca z naszej
        kieszeni, wiec nie dziw sie, ze ludzie w Polsce przy takim bezrobociu jakie
        istnieje pytaja o tak proste sprawy jak popieranie potrzeb w Afryce. Afrykanie
        najbardziej pracuja w pozycji horyzontalnej, stad maja tyle roblemow ze
        zdrowiem, a jest to najbogatszy kontynent na kuli ziemskiej.

Czego najbardziej Ty potrzebujesz to zwyklej "ludzkiej pokory" a nie
        przemadrzalosci, ktora nic nie zdzialasz, Ty hipokryto samarytanski.
        • Gość: Snefru Re: Adopcja Serca w Kamerunie IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 00:00
          Nadal nie rozumie cię foxal a czym sie różni polskie dziecko od jakiekolwiek
          czy szerokość gegraficzną ja u siebie na osiedlu (malutkim) roznisłem jakieś 80
          paczek dla dzieci, próbuje porzez wolontariat chyba w najlepszej instytucji
          charytatywnej w Polsce jakim uważam Caritas, więc działam w Polsce a pomaganie
          innym i utyskanie że mi gorzej jest wkurzające i miałem taką potrzebę więc
          pomagam w pobliżu bo na swoim osiedlu wiem że potrzeba jest w polsce duża i
          wcale nie miałem na myśli ci dowalić ale mnie denerwują takie wypowiedzi.
          • foxal Re: Adopcja Serca w Kamerunie 05.01.04, 05:44
            Gość portalu: Snefru napisał(a):

> Nadal nie rozumie cię foxal a czym sie różni polskie dziecko od jakiekolwiek
            > czy szerokość gegraficzną < Snerfu

Jesli jestes rodzicem, to powinienes to zrozumiec. A jesli jestes Polakiem i
            rodzicem, to tym bardziej mozna to zrozumiec. Ja Ci tego nie potrafie
            wytlumaczyc, bo Ty zadnych tlumaczen nie przyjmujesz a patrzysz na sprawe z
            pozycji Pana Boga, co do ktorej nikt Ci enie upowaznil, tylko Ty tego nie
            chcesz zrozumiec. No chynba, ze bedziesz sie nad tym zastanawial od jutra, to
            oze w kocu dojdziesz do jakiegos sensownego wniosku.

> wcale nie miałem na myśli ci dowalić ale mnie denerwują takie
            wypowiedzi.<Snerfu

Nie miales takiego zamiaru, ale dowaliles i jeszcze mi teraz mowisz, ze to nie
            wazne czyje to jest dziecko. Przeciez jak napisalem, latwiej bylo powiedziec,
            ze sa takie serca w Polsce, ale ja wole Kamerun, bo tam sa poganie i za to
            wiecej punktow bede mial w Niebie. Wowczas zrozumiem czym sie kierujesz, ale
            nie mow mi, ze nie ma roznicy czyjemu dziecku pomagamy polskiemu w Polsce czy
            kamerunskiemu w Kamerunie i jesli dla Ciebie nie ma roznicy to reszte sobie
            dospiewaj. Amen

PS: Na nerwowosc w czytaniu takich pytan jak ja zadalem, moge Ci poradzic - nic
            nie pisz i nie czytaj odpowiedzi, a zywot Twoj bedzie blogoslawiony niewiedza.

Ja tez nie szukalem Ciebie zeby Ci dowalic jak Ty to nazywasz, ale jest pewne
            minimum potrzebne w dyskusji, zeby nie obrazac innych.
            • Gość: Snefru Re: Adopcja Serca w Kamerunie IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 15:53
              A jednak ty nic nie rozumiesz polskie serce tylko dla Polski a gdzie zaczyna
              się czy kończy ta twoja Polska. Spotkałem na Haiti murzyna czarnego całego
              który uważa się za Polaka nazywał się Kowalski potomek polskich legionistów
              wysłanych tam przez Napoleona. Że jest czarny oznacza że nie mogę mu pomagać bo
              nie mieszka w kraju nad Wisłą. Aha i w dodatku jest czarny. Jesteś biedniejszy
              niż to przewidujesz bo biedny w duchu. Cytujesz co ci się w moich odpowiedziach
              pasuje a może zacytuj swoją czy pomagasz w Radomiu komuś a czy możesz poza tym
              zobaczyć że możesz pomóc bez ograniczania się gdzie, kiedy i czy w ogóle możesz
              pomóc.
            • Gość: Snefru Re: Adopcja Serca w Kamerunie IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 21:17
              Ach i w cale nie pisałem do ciebie i nie zbieram punktów w niebie i tak na
              marginesie nie interesował mnie czyjś pogląd na tą sprawę szczególnie że sprawa
              faszyzmu skończyła się z erą 2 wojny światowej i dla Polski niezbyt chlubnej
              szczególnie co do jej granic!! Jeśli uważasz że to Polskim dzieciom wiecej
              potrzeba zresztą się z tym zgadzam aczkolwiek mnie interesuje wszelka pomoc i
              mnie interesowało dla szerszego mojego grona że Euro jeszcze mało kto w Polsce
              ma może wpłacać w złotówkach. Więc nie dziw że mnie wpieniła twa nienormalna
              odpowiedź że płaczesz że w Polsce bieda a sam masz to gdzieś. Nie ma granic na
              potrzebę a wbrew pozorom mnie zadziwia postawa tamtejszych chrześcijan gdzie
              się ich zabija jak dziką zwierzynę dzieci się rzuca jak za Nerona na pożarcie
              lwą każąc patrzeć na to ich rodzicom a oni swą postawą wiecej dają niż ty!
              Nawet nie wiesz co to bieda oni nawet nie wiedzą co to bieżąca woda, dach nad
              głową czy piorunochron. Dla ciebie nasi księza tam pojechali nawracać
              chrzanionych diabełków niewartych zachodu gdzie tacy jak ty segregują ludzi jak
              półki. Więc kończe tę nienormalny dialog i wcale nie uważam się za świetego
              aczkolwiek wg Bibli to takich wariatów przyszedł Jezus żeby ich nawracać i nie
              dziw że inaczej to widzę i nie potrafię segregować na nasze i wasze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka