Gość: Gazeta IP: *.rado.gazeta.pl 01.02.02, 17:39 poseł Zbigniew Kuźmiuk (PSL), przewodniczący sejmowej Komisji Samorządu Terytorialnego i Polityki Regionalnej będzie naszym gościem w środę od godz. 11. Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gazeta Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.rado.gazeta.pl 04.02.02, 11:52 W tym wątku można zadawać pytania, które przekażemy posłowi Kuźmiukowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychan Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.remote.4it.net.pl 04.02.02, 16:24 Ja mam parę konkretnych pytań do pana Kuźmiuka: 1. Jaki był temat jego pracy magisterskiej? A pracy doktorskiej? 2. Ile wynosi aktualny dług [w mld USD] (wewnętrzny i zewnętrzny) rządu polskiego na koniec 2001 roku? O ile zwiększy się ten dług za aktualnych rządów PSLD? 3. Czy jako ekonomista może wskazać firmę, której rentowność jest większa od rentowności bonów skarbowych z końca 2001 roku (8%-9%)? 4. Na jaką kwotę rząd planuje wyemitować w 2002 roku bonów skarbowych? 5. Czy pan Kuźmiuk kiedykolwiek pracował w prywatnej firmie? Jeśli tak, to gdzie, na jakim stanowisku, jak długo i z jakimi sukcesami? 6. Czy jeśli tę samą liczbę pistoletów jest w stanie zrobić mniejsza liczba pracowników ZM "Łucznik" ( i nadwyżkę można zwolnić) to: czy jest to korzystne dla zakładu? a dla Polski? 7. Jakie miesięczne obroty(sprzedaż) powinna mieć firma produkcyjna zatrudniająca 100 ludzi, by napewno wykazywać zyski? Jak będzie małe zainteresowanie czatem, to jeszcze dorzucę parę pytań tuż przed spotkaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenci [...] IP: *.js.dial-in.ats.pl 05.02.02, 14:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RJ Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.pk.edu.pl 04.02.02, 19:55 Na ile realne sa szanse budowy drugiej nitki E7 do warszawy i drugiego toru z Radomia do Warki w okresie rzadow obecnej koalicji ??? Kiedy Cargo na Sadkowie ma szanse ruszyc ??? Jakie sa szanse na samodzielny uniwersytet w ciagu najblizszych 5-10lat ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ewasold Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 05.02.02, 11:37 Zapomniałam, czy to prawda, ze rzad chce przeniesc policje wojewodzka do Warszawy? Przeciez to absurd. Przy klopotach komunikacyjnych w Warszawie Radom jest lepszym rozwiazaniem. Trzeba tylko troche dofinansowac infrastrukture. Powinnismy o to walczyc. Utrzymanie KG w Radomiu jest na pewno tansze. Co Pan sądzi na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: 212.160.117.* 05.02.02, 12:02 1. Dlaczego tak usilnie próbuje Pan osłabic niezależność RPP? 2. Skąd Pan czerpie więdzę, że obniżanie stóp procentowych w Polsce jest jedynym lekarstwem na rozwój naszej gospodarki? 3. Jeżeli zostanie przeniesiona odpowiedzialność za rozwój gospodarczy kraju na RPP, to dzięki jakim instrumentom RPP ma poprawić syt. gospodarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winetou Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: 217.96.36.* 05.02.02, 15:11 Kiedy pan Kuźmiuk został wojewodą, ze skromności zamienił Fiata Temprę, dotychczasowy samochód służbowy poprzednika, na Poloneza. Kiedy został marszałkiem argumentował, że jego pobory (wyższe od przeciętnych) są zasłużone, ponieważ rządzi obszarem większym od Danii. Czy zechciałby się Pan Marszałek odnieść do tej ewolucji poglądów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkan Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 16:39 Kiedy Pan oseł zacznie sie interesować sprawami miasta Radomia i tym co tu wyprawia jego koalicjant SLD, toż to afera za aferą! Jedni prywatyzują szpital, druszy mówią że są przeciw( wszystko w SLD), a kradną.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewasold Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 05.02.02, 11:31 Panie Pośle, Co Pan robi w kwestii stworzenia lobbingu na rzecz ziemii radomskiej. Czy widzi Pan możliwości stworzenia takiego? Byłam za przyłączeniem nas do Warszawy myśląc, że to lepiej ze względów ekonomicznych. Teraz po zapoznaniu sie z polityka regionalna Unii, mam watpliwosci. Chodzi o dofinansowania. Jesli bylibysmy slabym regionem, dostalibysmy wieksze fundusze regionalne? Czy mysle zle? Czypodejmuje Pan jakiekolwiek dzialania, które mają bezposredni zwiazek z regionem z którego Pan się wywodzi? Pozdrawiam Ewa Sold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad [...] IP: *.js.dial-in.ats.pl 05.02.02, 14:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziekan [...] IP: *.js.dial-in.ats.pl 05.02.02, 14:48 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka [...] IP: *.js.dial-in.ats.pl 05.02.02, 14:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.radom.pl 05.02.02, 15:03 Dlaczego nie lubi Pan szpitala na Tochtermana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: 194.181.0.* 05.02.02, 17:48 Panie Zbigniewie Jak Pan myśli, dlaczego Radomianie to w wielu przypadkach skończone barany i jak już mają kogoś na stanowisku umożliwiającym załatwienie czegokolwiek dla tego miasta, to starają się go całkiem poniżyć i zniechęcić jak w tym wątku Pana? Dlaczego lokalny patriotyzm to u nas rzadkość i jak ktoś dostanie się gdzieś wyżej to zapomina o tym biednym mieście? Dlaczego, mimo że jesteśmy miastem robotniczym i siły roboczej u nas dostatek, nikt tu nie chce inwestować? Czy Pan jako niewątpliwie jedna z niewielu osób związanych z Radomiem, która obecnie robi błyskotliwą karierę polityczną zamierza jakoś pomóc temu miastu? Jestem wdzięczny za udaną batalię o zachowanie ulgi budowlanej. Dziękuję i zyczę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondi Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.radom.pl 06.02.02, 00:11 Jak by problem w rozwinięciu naszej gospodarki tkwił tylko w kwestii obniżenia stóp procentowych, to nie istniało by coś takiego jak gospodarka i jej rozwój !!!. Więc skąd takie wnioski się panu nasunęły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kghm Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: 192.168.0.* 06.02.02, 07:58 Panie Pośle! Dlaczego PSL będąc w koalicji znów w wielu sprawach jest za a nawet przeciw? A konkretnie - dlaczego PSL nie popiera ograniczenia ilości radnych w gminach? Sprawa druga: Czy Pan poseł zdaje sobie sprawę ze stałego wzrostu poparcia dla Smoobrony na wsi i jednoczesnie spadku poparcia dla PSL, które jest postrzegane jako partia mająca niewiele wspólnego z obroną interesów polskich rolników. Czy Pan poseł nie uważa, że w PSL jest trochę zbyt dużo tzw. "nadbudowy", tworzącej lobby aparatczykowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
over Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 06.02.02, 08:34 Gość portalu: kghm napisał(a): > Panie Pośle! > Dlaczego PSL będąc w koalicji znów w wielu sprawach jest za a nawet przeciw? > A konkretnie - dlaczego PSL nie popiera ograniczenia ilości radnych w gminach? > Sprawa druga: > Czy Pan poseł zdaje sobie sprawę ze stałego wzrostu poparcia dla Smoobrony na > wsi i jednoczesnie spadku poparcia dla PSL, które jest postrzegane jako partia > mająca niewiele wspólnego z obroną interesów polskich rolników. Czy Pan poseł > nie uważa, że w PSL jest trochę zbyt dużo tzw. "nadbudowy", tworzącej lobby > aparatczykowskie? Pan Poseł zapewne nie uważa , bo sam jest aparatczykiem. Natomiast chciałbym Pana zapytać , czy nie gryzie Pana sumienie ,że między innymi dzięki Panu nijaki Strudzik zastał marszałkiem zresztą po z Pana inicjatywy.Czy u was w tym PSL-u liczy się coś więcej niż stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
miisiek Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 06.02.02, 11:09 Czy podejmie Pan działania w celu wyłączenia aglomeracji warzszawskiej ze statystyki Mazowsza. Dotychczasowa sytuacja statystycznie czyni Mazowsze najbogadszym regjonem Polski,a nie jak w rzeczywistości jednym z najbiedniejszych.(srednie zarobki,bezrobotni).Jest to ważne w przypadku wstąpienia do Unii, gdyż najbogatsze rejony będą dostawały najniższą pomoc. RADOMIANIE Odpowiedz Link Zgłoś