Dodaj do ulubionych

Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11

IP: *.rado.gazeta.pl 01.02.02, 17:39
poseł Zbigniew Kuźmiuk (PSL), przewodniczący sejmowej Komisji Samorządu Terytorialnego i
Polityki Regionalnej będzie naszym gościem w środę od godz. 11. Zapraszamy
Obserwuj wątek
    • Gość: Gazeta Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.rado.gazeta.pl 04.02.02, 11:52
      W tym wątku można zadawać pytania, które przekażemy
      posłowi Kuźmiukowi.
      • Gość: Rychan Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.remote.4it.net.pl 04.02.02, 16:24
        Ja mam parę konkretnych pytań do pana Kuźmiuka:
        1. Jaki był temat jego pracy magisterskiej? A pracy doktorskiej?
        2. Ile wynosi aktualny dług [w mld USD] (wewnętrzny i zewnętrzny) rządu
        polskiego na koniec 2001 roku? O ile zwiększy się ten dług za aktualnych rządów
        PSLD?
        3. Czy jako ekonomista może wskazać firmę, której rentowność jest większa od
        rentowności bonów skarbowych z końca 2001 roku (8%-9%)?
        4. Na jaką kwotę rząd planuje wyemitować w 2002 roku bonów skarbowych?
        5. Czy pan Kuźmiuk kiedykolwiek pracował w prywatnej firmie? Jeśli tak, to
        gdzie, na jakim stanowisku, jak długo i z jakimi sukcesami?
        6. Czy jeśli tę samą liczbę pistoletów jest w stanie zrobić mniejsza liczba
        pracowników ZM "Łucznik" ( i nadwyżkę można zwolnić) to: czy jest to korzystne
        dla zakładu? a dla Polski?
        7. Jakie miesięczne obroty(sprzedaż) powinna mieć firma produkcyjna
        zatrudniająca 100 ludzi, by napewno wykazywać zyski?

Jak będzie małe zainteresowanie czatem, to jeszcze dorzucę parę pytań tuż przed
        spotkaniem.
        • Gość: studenci [...] IP: *.js.dial-in.ats.pl 05.02.02, 14:50
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: RJ Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.pk.edu.pl 04.02.02, 19:55
        Na ile realne sa szanse budowy drugiej nitki E7 do warszawy i drugiego toru z
        Radomia do Warki w okresie rzadow obecnej koalicji ???
        Kiedy Cargo na Sadkowie ma szanse ruszyc ???
        Jakie sa szanse na samodzielny uniwersytet w ciagu najblizszych 5-10lat ??????
        • ewasold Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 05.02.02, 11:37
          Zapomniałam, czy to prawda, ze rzad chce przeniesc policje wojewodzka do
          Warszawy?
          Przeciez to absurd. Przy klopotach komunikacyjnych w Warszawie Radom jest
          lepszym rozwiazaniem. Trzeba tylko troche dofinansowac infrastrukture.
          Powinnismy o to walczyc. Utrzymanie KG w Radomiu jest na pewno tansze. Co Pan
          sądzi na ten temat?
      • Gość: marbor Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: 212.160.117.* 05.02.02, 12:02
        1. Dlaczego tak usilnie próbuje Pan osłabic niezależność RPP?
        2. Skąd Pan czerpie więdzę, że obniżanie stóp procentowych w Polsce jest
        jedynym lekarstwem na rozwój naszej gospodarki?
        3. Jeżeli zostanie przeniesiona odpowiedzialność za rozwój gospodarczy kraju na
        RPP, to dzięki jakim instrumentom RPP ma poprawić syt. gospodarczą.
      • Gość: winetou Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: 217.96.36.* 05.02.02, 15:11
        Kiedy pan Kuźmiuk został wojewodą, ze skromności zamienił Fiata Temprę,
        dotychczasowy samochód służbowy poprzednika, na Poloneza. Kiedy został
        marszałkiem argumentował, że jego pobory (wyższe od przeciętnych) są zasłużone,
        ponieważ rządzi obszarem większym od Danii. Czy zechciałby się Pan Marszałek
        odnieść do tej ewolucji poglądów?
    • Gość: mieszkan Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 16:39
      Kiedy Pan oseł zacznie sie interesować sprawami miasta Radomia i tym co tu
      wyprawia jego koalicjant SLD, toż to afera za aferą!
      Jedni prywatyzują szpital, druszy mówią że są przeciw( wszystko w SLD), a
      kradną.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • ewasold Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 05.02.02, 11:31
      Panie Pośle,
      Co Pan robi w kwestii stworzenia lobbingu na rzecz ziemii radomskiej. Czy widzi
      Pan możliwości stworzenia takiego?
      Byłam za przyłączeniem nas do Warszawy myśląc, że to lepiej ze względów
      ekonomicznych. Teraz po zapoznaniu sie z polityka regionalna Unii, mam
      watpliwosci. Chodzi o dofinansowania. Jesli bylibysmy slabym regionem,
      dostalibysmy wieksze fundusze regionalne? Czy mysle zle?
      Czypodejmuje Pan jakiekolwiek dzialania, które mają bezposredni zwiazek z
      regionem z którego Pan się wywodzi? Pozdrawiam
      Ewa Sold
      • Gość: sąsiad [...] IP: *.js.dial-in.ats.pl 05.02.02, 14:54
    • Gość: dziekan [...] IP: *.js.dial-in.ats.pl 05.02.02, 14:48
    • Gość: ciotka [...] IP: *.js.dial-in.ats.pl 05.02.02, 14:56
    • Gość: Olek Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.radom.pl 05.02.02, 15:03
      Dlaczego nie lubi Pan szpitala na Tochtermana?
    • Gość: Mariusz Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: 194.181.0.* 05.02.02, 17:48
      Panie Zbigniewie

Jak Pan myśli, dlaczego Radomianie to w wielu przypadkach skończone barany i
      jak już mają kogoś na stanowisku umożliwiającym załatwienie czegokolwiek dla
      tego miasta, to starają się go całkiem poniżyć i zniechęcić jak w tym wątku
      Pana?

Dlaczego lokalny patriotyzm to u nas rzadkość i jak ktoś dostanie się gdzieś
      wyżej to zapomina o tym biednym mieście?

Dlaczego, mimo że jesteśmy miastem robotniczym i siły roboczej u nas dostatek,
      nikt tu nie chce inwestować?

Czy Pan jako niewątpliwie jedna z niewielu osób związanych z Radomiem, która
      obecnie robi błyskotliwą karierę polityczną zamierza jakoś pomóc temu miastu?

Jestem wdzięczny za udaną batalię o zachowanie ulgi budowlanej.
      Dziękuję i zyczę powodzenia!
    • Gość: Kondi Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: *.radom.pl 06.02.02, 00:11
      Jak by problem w rozwinięciu naszej gospodarki tkwił tylko w kwestii obniżenia stóp procentowych, to nie istniało by coś takiego jak gospodarka i jej rozwój !!!. Więc skąd takie wnioski się panu nasunęły.
    • Gość: kghm Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 IP: 192.168.0.* 06.02.02, 07:58
      Panie Pośle!
      Dlaczego PSL będąc w koalicji znów w wielu sprawach jest za a nawet przeciw?
      A konkretnie - dlaczego PSL nie popiera ograniczenia ilości radnych w gminach?
      Sprawa druga:
      Czy Pan poseł zdaje sobie sprawę ze stałego wzrostu poparcia dla Smoobrony na
      wsi i jednoczesnie spadku poparcia dla PSL, które jest postrzegane jako partia
      mająca niewiele wspólnego z obroną interesów polskich rolników. Czy Pan poseł
      nie uważa, że w PSL jest trochę zbyt dużo tzw. "nadbudowy", tworzącej lobby
      aparatczykowskie?
      • over Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 06.02.02, 08:34
        Gość portalu: kghm napisał(a):

> Panie Pośle!
        > Dlaczego PSL będąc w koalicji znów w wielu sprawach jest za a nawet przeciw?
        > A konkretnie - dlaczego PSL nie popiera ograniczenia ilości radnych w gminach?
        > Sprawa druga:
        > Czy Pan poseł zdaje sobie sprawę ze stałego wzrostu poparcia dla Smoobrony na
        > wsi i jednoczesnie spadku poparcia dla PSL, które jest postrzegane jako partia
        > mająca niewiele wspólnego z obroną interesów polskich rolników. Czy Pan poseł
        > nie uważa, że w PSL jest trochę zbyt dużo tzw. "nadbudowy", tworzącej lobby
        > aparatczykowskie?

Pan Poseł zapewne nie uważa , bo sam jest aparatczykiem.
        Natomiast chciałbym Pana zapytać , czy nie gryzie Pana sumienie ,że między innymi
        dzięki Panu nijaki Strudzik zastał marszałkiem zresztą po z Pana inicjatywy.Czy u
        was w tym PSL-u liczy się coś więcej niż stanowiska.
    • miisiek Re: Czat z posłem Zbigniewem Kuźmiukiem, środa g. 11 06.02.02, 11:09
      Czy podejmie Pan działania w celu wyłączenia aglomeracji warzszawskiej ze
      statystyki Mazowsza. Dotychczasowa sytuacja statystycznie czyni Mazowsze
      najbogadszym regjonem Polski,a nie jak w rzeczywistości jednym z
      najbiedniejszych.(srednie zarobki,bezrobotni).Jest to ważne w przypadku
      wstąpienia do Unii, gdyż najbogatsze rejony będą dostawały najniższą
      pomoc. RADOMIANIE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka