ciekawydospodu 07.08.09, 22:26 Nie wiedziałem że pan Ścibor jest sympatykiem PiS.A on nawet tego nie ukrywa!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porternator Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 07.08.09, 22:40 nie. to napewno nie jest nepotyzm. jestem o tym przekonany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 07.08.09, 22:44 Jakie to radomskie.Szkoda, że u nas w mieście większość spraw załatwia się w ten lub podobny sposób. Kto ma kontakty ten ma układy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 00:45 A co to zbrodnia być sympatykiem PiS'u? Ludzie odwalcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwin Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.internet.radom.pl 08.08.09, 01:03 Zbrodnia to nie ale obciach...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawydowierzchu Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 08.08.09, 03:14 Typowa nagonka.Przez tyle lat mieszkanie stało puste bo odstraszało wszystkich.Ktoś je wynajął zapłacił za remont i dopiero teraz rozgorzał przygotowywany atak.To nic innego jak dalszy ciąg prywatnej wojenki Kluzińskiego z prerzesem Mrozem.Reszta to jest tylko tło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwin Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.internet.radom.pl 08.08.09, 08:21 Brawo dla KLuzińskiego!Nagonka?Przecież sympatyk pis wziął mieszkanie od swoich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 08.08.09, 09:01 Co stało puste palancie jeden ? Pokazywałem kiedyś pustostany i mnie kiwano w urzędzie. Dlatego nie rznij cwaniaka PiSowszczyku !!!!! Wszystko jest układ czekoladki znajomości - obcy może najwyżej batem coś na urzędzie wymusić - zresztą urzędnicy są uczeni aby nie stwarzać precedensu i nic nie załatwić Odpowiedz Link Zgłoś
double.dog Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 08.08.09, 08:49 Dlatego nie chodzę na wybory. Nieważne jaka opcja. Ważne żeby się nachapać. To tak jakbym sam wybrał złodzieja, który ma okraść moje mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chłop ze wsi Odczepcie się od fachowca :))) IP: *.radom.vectranet.pl 08.08.09, 08:58 Odczepcie się od fachowca. Fachowców o prężnym rodowodzie czyli z PiS należy popierać wszelkimi możliwymi siłami. Władzy mili prostaczkowie może skoczyć na ptaszka !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pis-da Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.09, 10:14 czego się czepiata, to tylko prawo i sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kron Do Pis-dy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 10:24 Przypomnij sobie Pis-do machlojki radnych i posłów lewicy, jak uwłaszczali się na mieniu komunalnym. Mówią ci coś nazwiska Nita i Grabowska i adres Niedziałkowskiego??? Więc zamilcz Pis-do i nie podniecaj się ,bo Ścibor ani Mróz nie złamali prawa w najmniejszym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Do Pis-dy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 22:00 Piszesz nieprawdę aby tylko szkalować innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berta Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 10:31 Ciekawa jestem kto pisał ten artykuł. Pan z "kocham Radom" zlecił komuś? Czemu podają nazwiska? A jak znają teraz adres i wszyscy wiedzą, że ktoś ma dobrą posadę i zarabia sporo, skoro wyremontował taki syf, to Sz.P. "Ś." nie obawia się kradzieży? Złodziej nie musi długo szukać, adres ma podany na tacy, szkoda że jeszcze nru mieszkania nie podali xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 08.08.09, 10:39 I dobrze takich krętaczy to powinni na rynku batem chłostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 08.08.09, 10:51 jak to ma dobra posade przeciez mieszkanie komunalne moze wynajac tylko i wylacznie osoba ktorej dochod w rodzinie nie przekracza 150% najnizszej emerytury to jakies kilkaset zlotych - to sa dobre zarobki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmierdzący bąk K Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.31.radom.pilicka.pl 08.08.09, 10:56 Do mieszkań Nity i Grabowskiej dodałbym również Karasia.Wynajął od spółki RTBS Administrator tłumacząc się że wszystko było zgodne z prawem.W tym przypadku też wszystko jest zgodne z prawem a jednak Karaś pluje się dalej.No to panie Karaś to jaka jest różnica w wynajmie mieszkania dla pana a dla ścibora. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdankaras Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 08.08.09, 18:16 W drodze wyjątku odpowiem. W drodze wyjątku i po raz kolejny, gdyż nie bawi mnie już odpowiadanie na kłamliwe wpisy. Otóż różnica jest zasadnicza. Bo ja otrzymałem od Administratora propozycję zamieszkania w bardzo drogim mieszkaniu na wynajem,kiedy jeszcze nie byłem radnym, politykiem, ale zwykłym dziennikarzem (rządziła wtedy w mieście prawica). Takie propozycje otrzymali zresztą chyba wszyscy ówcześni dziennikarze radomscy, a zamieszkało ich na Rapackiego wielu, by wymienić choćby m.in. Jakuba Rożka, Hanię Jacobi czy nieżyjącego już Pawła Stusa. Dokumenty na ten temat powinny być w archiwum Administratora. Pozytywnie odpowiedziałem na tę propozycję akurat nieco później i tyle. Ponadto nie miałem i nie mam ŻADNYCH przywilejów - sam czynsz wynosi obecnie prawie 800 złotych. Mam też dobrą wiadomość dla tego kłamcy, którego oszczerstwa nieustannie muszę prostować - za dwa miesiące opuszczam to mieszkanie, a z tego na Wałowej - nawet gdybym wiedział - na pewno bym nie skorzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk_pis apel do gazety i forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 11:16 pan scibor nie jest ani członkiem ani sympatykiem PiS-u, on jest członkiem wspólnoty samorządowej i to tam ( do krzysia, rysia i darusia) prosze kierowac wszyskie zarzuty o brak moralnosći. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecista Re: apel do gazety i forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 15:35 radomski pis nie jest jeszcze taki zły. całym złem jest niestety radomska wspolnota samorz. tylko mieszają i krętaczą Odpowiedz Link Zgłoś
jolmai Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 08.08.09, 16:01 Porażające jest jaką mamy w tym mieście korupcję. Nie ma urzędu w którym można byłoby załatwić coś uczciwie. Tu się nie da żyć. Ignorancja,ciemnota,chamstwo i nie douczenie jest czymś naturalnym w tym mieście.Chyba nie dożyję uczciwości, kompetencji i kultury wśród miejskich urzędników.Przykre to i bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 16:14 Nie generalizuj jolmai. Wynoś się z tego miasta jeśli ci nie odpowiada, Ty jesteś niedouczony i ciemny skoro niedowidzisz ile się zmienia w Radomiu. Czytasz Gazetę Wyborczą i szmatławe wpisy jakie się zazwyczaj widzi. Tylko o tym co dobre się nie pisze, albo pisze wybiórczo. Ty jesteś ciemnota skoro nie potrafisz nic załatwić bez korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwin Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.internet.radom.pl 08.08.09, 17:35 OTo jest prawo.Prawo i Sprawiedliwość.Akcja "chata dla naszych"!A miało być inaczej panie Wójcik,Kosztowniak,Kowalski,Skurkieiwcz,Sołśnia i spółka!Kosztowniak to toleruje ale został mu tylko rok rządów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syzyf Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 08.08.09, 19:42 Gość ma rację mówiąc że jest to nagonka polityczna a świadczą o tym fakty.O tej sprawie jako pierwsi napisali w 7 Dni już 23.07.2009 (link poniżej) www.7dni.radom.pl/news/210 Jednak ci potrafili się zachować i nie ujawniali danych osobowych.Na artykuł nie było żadnego odzewu więc kluza dalej puszczał śmierdzące bąki na lewo i prawo żeby o tym samym napisała jego tuba propagandowa.A teraz trochę z baśni; śmierdziucha połknął Czech, Lech czy Rusek już nie pamiętam.I przerobił śmierdzącego bąka na śmierdzącą kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 20:07 Ale jakie to ma znaczenie? Wynajęto mieszkanie po znajomości, nikt inny o tym nie wiedział. A w tym przypadku ochrona danych osobowych nie ma zastosowania. Dane osób, które wynajmują mieszkania od miasta są publicznie dostępne. Właśnie chociażby po to, żeby nie było wątpliwości, komu wynajęto i na jakich zasadach. Ale o tym nasi rządzący zdają się nie wiedzieć albo udają, że nie widzą. Po raz kolejny traktują miasto jak swoją własność. Dość już tego, zatrudniania krewnych i znajomych, dziwnych sprzedaży kamienic, dziwnych przetargów. Dość już tego! Odpowiedz Link Zgłoś
pisuardesa Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 29.08.09, 16:01 Brawa dla nieudaczników z i kolesiów z PIS!Co pan na to panie Wójcik???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pis-da Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.09, 11:38 wy pisiory to chcielibyście najchętniej, żeby wszyscy normalni ludzie wyjechali z tego miasta, to zostalibyście sobie sami, ze swoimi krewnymi, szwagrami i mocno zaprzyjaźnionymi spółkami. Tylko powiedzcie, kto by wtedy na was pracował, kogo byście doili? Zresztą, niedoczekanie wasze. Dopóki jest jeszcze paru normalnych radomian, nie możecie spać spokojnie. Obiecuje to wam uroczyście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.chello.pl 15.08.09, 12:20 > Nie generalizuj jolmai. Wynoś się z tego miasta jeśli ci nie odpowiada, Ty > jesteś niedouczony i ciemny skoro niedowidzisz ile się zmienia w Radomiu. > Czytasz Gazetę Wyborczą i szmatławe wpisy jakie się zazwyczaj widzi. Tylko o ty > m > co dobre się nie pisze, albo pisze wybiórczo. Ty jesteś ciemnota skoro nie > potrafisz nic załatwić bez korupcji. sama się wynoś, skoro jesteś tak ślepa żeby nie dostrzec prostych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
roch_z_po Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 08.08.09, 21:15 Miałem się nie wtrącać w rozgrywki grup politycznych ale mierzi mnie zachowanie Kluzińskiego i jego hipokryzja, którą za chwilę obnażę. Najpierw cytat "Z pewnością wszystko odbyło się zgodnie z przepisami, regulaminami i uchwałami. Ale jest jeszcze aspekt moralny - mówi Kluziński". A więc przypomnijmy. Kolega pana Kluzińskiego z Kocham Radom, pan Wosik, był prawą ręką prezesa Króla za czasów prezydenta Radomia Marcinkowskiego. Był też członkiem komisji przydzielającej mieszkania z puli spółki Rewitalizacja. Oczywiście mieszkanie otrzymał jako jeden z niewielu. W związku z tym mam pytanie do radnego kluzińskiego. 1."Z pewnością wszystko odbyło się zgodnie z przepisami, regulaminami i uchwałami. Ale jest jeszcze aspekt moralny" - czy w tym przypadku ASPEKT MORALNY nieobowiązuje, bo akurat to jest pana kolega z politycznego ugrupowania? 2.Prezes Mróz mówi, że mieszkanie stało bardzo długo zapleśniałe i zagrzybiałe.Dlaczego w takim razie pracownik Rewitalizacji pan Wosik nie wziął sobie tego mieszkania do remontu tylko otrzymał mieszkanie nóweczkę w nowo wybudowanej kamienicy przy ul.Grodzkiej 4? 3.Dlaczego przez tyle lat poprzedni prezes nie mógł znaleźć na te pustostany żadnego najemcy? 4.Gdzie są arykuły w prasie i pana konferencje na ten temat? Czyżby dzielił pan Polaków na lepszych i gorszych, równych i równiejszych? Rozumiem pana pęd do wladzy i zwalczanie za wszelką cenę każdy ruch Kosztowniaka a może prezesa Mroza w szczególności, ale na Boga, gdzie jest opamiętanie i przyzwoitość! Gdzie w tym przypadku była pana moralność? Gdzie nawoływanie do moralności? Kiedy Wosik otrzymywał mieszkanie pana moralność była na urlopie? Reasumując powiem krótko: pana obłuda, zakłamanie i hipokryzja poraża aż do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGA Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 08.08.09, 21:19 Nic dodać nic ująć - już wkrótce wybory do samorządu - pora więc załatwić wszystkie swoje zaległe i ostatnie sprawy. Ostatnie 6 miesięcy władza i samorządowcy będą udawać, że coś robią dla ludu , a potem znowu się zacznie najpierw wyrzucanie tych których można, ustawianie swoich, przekręty dla swoich ( mieszkanka, posadki w spółkach i radach nadzorczych itp. itd), a ostatnie pięć minut coś dla ludu.....to takie swojskie i radomskie. Czysty nepotyzm w wydaniu każdej - tej i następnej władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 00:16 Najlepsze dopiero przed nimi. PRZECIEŻ ONI ZA KILKA LAT , A MOŻE MIESIĘCY , W ZALEŻNOŚCI OD TEGO KIEDY PISOWCZYKÓW WYPIEPRZA Z REWITALIZACJI I UM dostana propozycje wykupienia za śmiesznie małe pieniądze mieszkanek. I zgodnie z ofertą skorzystają z propozycji , bo w/g prawa wszystko będzie ok. pisowczycy pluli na SLD, Po, i innych , a od nich samych teraz śmierdzi jak z dworcowego , radomskiego kibla. Takie elity, jakie społeczeństwo. Przecież przez prawie 45 lat ten był zaradny, operatywny, myślący kto więcej kradł. Więc o co biega ?. Pisowczycy mają swoje pięć minut, i muszą naszabrować jak najwięcej , ile się da, bez uwago na smród jaki wokół tego się tworzy. To tylko ludki i to małego rodzaju. Znowu dobrała się banda gołodupców , jak prezio Mróz, którego rodzice wykupili mieszkanie w Zespole Grodzka-Mała. I co, przeprowadzą się do Radomia, przecież już wiadomo, że to za jakiś czas trafi do Prezia.Teraz nie może kupić , bo ma funkcję , czy nie wykazał by się przed skarbówką ???? I czy Prezio tak jak Pawlak ma przepraszać , że mam mamę. Była wtedy podwyżka opłat za mieszkania, jak Prezio Mróz objął funkcję , czy rodzicom tez podwyższył cenę , czy kupili w Promocji, po starej ncenie ? SMRÓD.......... SMRÓD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem z miasta Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 08:17 Czerwony mały śmieciu wiesz jaka różnica jest w wynajmowaniu mieszkań? A no taka że twoi towarzysze za publiczne pieniądze zrobili sobie remont mieszkań już luksusowych o powierzchniach ponad 100m2. Mało tego, te osoby już posiadały swoje mieszkania. Żeby osiągnąć taki metraż burzono ściany i łączyli mniejsze pmieszkanka w jedno duże.Mało tego dodatkowo dla jednej z tych osób wyremontowano lokal użytkowy o pow, ponad 130m2 na gabinet. A wszystko za pieniądze RTBS. A tu co mamy? Stojący przez 7 lat pusty zagrzybiały lokal którego nikt nie chciał ani pan Wosik z Kocham Radom bo wybrał sobnie nowy ani nikt inny z jego towarzyszy. Ale oczywiste i proste fakty taki półgłówek jak ty nigdy nie zrozumie. Zbyt trudno dla czerwonego debila. A za słowa Pisowczycy mają swoje pięć minut, i muszą naszabrować jak najwięcej , ile się da odpowiesz przed sądem.Trzeba zrobić porządek tak jak Karaś. Natomiast za tą wypowiedź Znowu dobrała się banda gołodupców , jak prezio Mróz sprawę powinien skierować prezes Mróz i myslę że tak się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 11:00 ciekawe kto jeszcze wynajal w tajemnicy lokale od Rewitalizacji?? i ciekawe jaki czynsz placi Pan Ścibor i inni koledzy?? 50 zł?? 100 zł?? dlaczego caly czas slychac tylko o jednej spolce?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 11:46 Czynsz w lokalach komunalnych reguluje Rada Miasta i nie ma od tego odstępstwa.Sama wiem bo za taki lokal z MZL płacę stawkę ustaloną przez RM więc nie doszukuj się sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 12:19 ja prosze o odpowiedz ile placi za mieszkanie Scibor?? 50 zł?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecista Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 12:22 kilka tygodni temu trzeba bylo kupic lokal dla Radomskiej Orkiestry oraz rotacyjny dla MZL a tu sie wynajmuje koledze nieladnie, oj nieladnie ciekawe czy on tak malo zarabia zeby spelniac wymagania?? 150% najnizszej emerytury na czlonka rodziny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiec Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.internet.radom.pl 09.08.09, 20:19 Rada nie ma nic do czynszów.Ustala je Rewitalizacja czy Adyministrator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecista Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 20:39 czynsze w Rewitalizacji ustala Rada Miasta a nie spolka!!! to ile tego czynszu placi Scibor??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk..ny Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 21:38 Podpisuję się pod tym pytaniem! Czy ktoś może wreszcie odpowiedzieć? Chciałbym wiedzieć, za ile wynajmowane są po znajomości atrakcyjne mieszkania należące do spółki finansowanej między innymi za MOJE pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
gaultra Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 09.08.09, 19:49 ciekawi mnie tylko kim do cholery jest Mr Ścibor, wchodze na to forum raz na pół roku i zawsze tematem przewodnim jest Mr Ścibor i jego przekręty jak załatwiana praca, jekies machlojki, nieuczciwie zakupione mieszkania itd. pozbyć się takiej szuji ajeśli szuja jest sympatykiem pisu to i całej tej partii krętów. Ludzie nauczice się w końcu rozliczać tych którzy rządzą, jesli teraz wałkują to bedą wałkowali i to nie tyczy się tylko Mr Sćibora o którym tak głośno ale też wszystkich co do których mamy podejrzenia żes ą nie uczciwi. Jestem za P. Kluzińskim wręcz jestem pewien, że gdyby był jakikolwiek przetarg, lub ogłoszenie to znalazłoby się wielu inwestorów, którzy znacznie wiecej zapłaciliby gminie, sam kupiłbym takie mieszkanie, napewno po lepszej cenie niż mr Ś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.scibor Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 09.08.09, 21:37 Szanowny Panie Najpierw odniosę się do Pana wypowiedzi. Kiedyś już ktoś napisał na mnie ewidentne kłamstwo. Za naruszenie moich dóbr osobistych sprawa trafiła do prokuratury. Był płacz, łzy i prośba o ugodę. Zgodziłem się na ugodę przedsądową tylko ze względu na matkę oszczercy i jego młody wiek. Szkoda komuś rujnować życie skazującym wyrokiem sądowym w sprawie karnej. W tym przypadku na ugodę raczej nie będzie szans. Nie jestem politykiem i nie macham ręką po raz kolejny kiedy ktoś anonimowo bezpodstawnie mnie opluwa. Reaguję i będę reagował zdecydowanie, włącznie z doniesieniem do prokuratury, a w najgorszym przypadku wystąpię z prywatnym aktem oskarżenia. Tak więc proszę być na to przygotowanym. Za słowa wypowiadane do konkretnej osoby trzeba brać odpowiedzialność. Jeżeli chodzi o artykuł, powtórzę to samo, co mówiłem Pani Redaktor. Nie zostało naruszone prawo, a wywlekanie (mówiąc kolokwialnie) tej sprawy przez radnego, którego głównym celem jest prezydentura Radomia, jest atakiem politycznym w myśl zasady uderzać w każdego i byle czym, a być może jakiś odłamek trafi prezydenta Kosztowniaka. Nie będę oceniał tego w ramach ocen moralnych, bo jaka jest moralność tego radnego, pokazał przykład jego kolegi, który jako członek komisji mieszkaniowej otrzymał mieszkanie w najnowszych zasobach Miasta Kazimierzowskiego. Dlasczego nie przydzielił sobie tego zagrzybiałego i zapleśniałego miaszkania nie wiem. W jego jednak przypadku radny nie nawoływał do aspektów moralnych, ale mniejsza z tym. Droga Pani Redaktor Być może macie płacone specjalne premie za artykuły, które chociażby w sposób pośredni mogłyby uderzać w prezydenta Kosztowniaka, ale istnieje jeszcze coś takiego jak PRZYZWOITOŚĆ. Redaktorem (jak i dyrektorem czy zastępcą) się bywa. Mieszkańcem tego miasta jest się na wieki. Trzeba tak postępować i tak pisać, żeby można było w przyszłości chodzić po mieście zawsze z podniesioną dumnie głową, a nie chować się po bramach unikając spojrzeń ludzi skrzywdzonych nieprawdziwymi i tendencyjnymi relacjami tylko w jednym celu: za wszelką cenę uderzyć w Kosztowniaka. Mając doświadczenie z Pani Gazetą, nie wierzę że pozwolą Pani wydrukować jakiekolwiek sprostowanie. Dlatego pozwalam sobie uczynić je tą drogą. 1.Uderza Pani w larum, że mieszkanie wynajęto zastępcy dyrektora miejskiej instytucji. Pewnie miało to pokazać jakieś nieprawidłowości czy… Bóg wie co. Otóż mieszkanie wynająłem półtora roku temu, kiedy byłem szeregowym pracownikiem MOSiR-u. Pracę w MOSiR-ze zdobyłem startując w konkursie, ktory wygrałem. 2.Sugeruje Pani, że jestem jakimś sympatykiem PiS-u. Rozczaruję Panią. Nie jestem sympatykiem PiS-u a jego członkiem, z czego jestem dumny i uważam to za splendor. 3.Kolejne kłamstwo to, że nie zostałem zastępcą dyrektora MOSiR z nadania PiS. Zastępcą dyrektora zostałem w dniu 1 sierpnia 2009 roku a więc tydzień przed ukazaniem się Pani artykułu, z powołania dyrektora MOSiR, który jest osobą apolityczną, nie należącą do żadnej partii. Przez 3 lata ciężko na to pracowałem. Zostałem powołany ze względu na moje predyspozycje i zaangażowanie w sprawy służbowe, o czym była informowana Pani koleżanka, redaktor Ciepielak (byłem świadkiem rozmowy telefonicznej z nią). Pewnie jednak nie pasowało to zbytnio do Waszego artykułu. Co do tej pory wykonałem, próbowałem Pani przedstawić, zapraszając Panią wielokrotnie do „wizji lokalnej” obiektów mi podległych. I ostatnie. Gdybym miał być powołany ze względu na przynależność polityczną, z pewnością zostałbym dyrektorem MOSiR już 3 lata wcześniej, bo moje doświadczenie w sporcie (byłem zawodnikiem, sędzią, działaczem i trenerem) oraz wykształcenie typowe do zarządzania jednostkami o charakterze sportowym były aż nadto wystarczające. Niestety, przegrałem konkurs na dyrektora i został nim apolityczny człowiek sportu. Szkoda, że każdą nominację ludzi ciężko pracujących i oddanych swojej instytucji oceniacie tylko ze względów politycznych, zamiast merytorycznych. Ale być może macie taką potrzebę, bądź takie zapotrzebowanie. Inne nominacje, z których nie można zrobić sztucznych sensacji, w ogóle pomijacie (np. wybór mojego Dyrektora). 4.I już naprawdę ostatnia sprawa. Cieszę się, że wreszcie ktoś z Gazety dostrzegł piękno zmieniających się ulic. Nigdy w Waszej Gazecie nie przeczytałem jakiego pięknego wyglądu nabierają nowo remontowane ulice Radomia. Teraz Pani Redaktor przyznała wprost: „Remont dobiega końca - jest nowa nawierzchnia, chodniki, latarnie i trawniki, zbudowano nawet atrapę fosy i ceglane mostki. Słowem, miejsce staje się atrakcyjne”. Szkoda, że nie zadała sobie Pani minimum trudu, żeby sprawdzić, iż widok z okiem mojego mieszkania, to stary odrapany dach, kominy, dwie anteny satelitarne i kawałek betonowego podwórka. Rozumiem, że walka polityczna przysłoniła Waszej Gazecie resztki jakiekolwiek PRZYZWOISTOŚCI, a szczerość i obiektywizm zgubiliście gdzieś po drodze „afery Rywina”. A szkoda... Z wyrazami szacunku Wojciech Ścibor Odpowiedz Link Zgłoś
w.perwenis Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 09.08.09, 22:12 Pamiętasz Wojtek jak graliśmy w piłkę w basenie na Rynku? Mam nadzieję że politykę masz mocno gdzieś jak wszyscy koledzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 22:23 Do Pana Ścibora: to ładnie, że odpowiada Pan w ten sposób, pod nazwiskiem. Oby więcej takich przykładów! Szkoda tylko, że tak mało zaufania ma Pan do prawa (sic!), które tak dumnie figuruje w nazwie Pana partii politycznej, której jest Pan jak widzę nawet członkiem, nie tylko sympatykiem. Otóż Prawo Prasowe daje prawo do sprostowania. Opisane jest to szczegółowo w Rozdziale 5 - Pytania i odpowiedzi. Zacytuję fragmenty: Rozdział 5 Sprostowania i odpowiedzi Art. 31. Na wniosek zainteresowanej osoby fizycznej, prawnej lub innej jednostki organizacyjnej redaktor naczelny redakcji właściwego dziennika lub czasopisma jest obowiązany opublikować bezpłatnie: 1) rzeczowe i odnoszące się do faktów sprostowanie wiadomości nieprawdziwej lub nieścisłej, 2) rzeczową odpowiedź na stwierdzenie zagrażające dobrom osobistym. Art. 32. 1. Sprostowanie lub odpowiedź należy opublikować w: 1) dzienniku - w ciągu 7 dni od dnia otrzymania sprostowania lub odpowiedzi, (...) Więcej isip.sejm.gov.pl/servlet/Search? todo=file&id=WDU19840050024&type=3&name=D19840024Lj.pdf Otóż takie informacje powinien Pan przesłać do redakcji z prośbą o sprostowanie. Natomiast na ile dobrze rozumiem całą sytuację opisaną przez gazetę i w tej chwili komentowaną przez Pana, to cała rzecz rozbija się o JAWNOŚĆ albo inaczej PRZEJRZYSTOŚĆ. O tym, co Pan pisze, wie Pan i niewielu ludzi. A kwestia tak delikatna jaką jest wykorzystanie mienia wspólnego, gminnego, w tym przypadku poprzez wynajem mieszkań będących w dyspozycji spółki komunalnej Rewitalizacja, obostrzone jest wieloma rygorami. Ja widzę, że co najmniej rygorów jawności nie spełniono. Być może nie spełniono też innych warunków, takich jak kryteria dochodowe, jak kolejność zgłoszeń, jak inne - ale o tym nie wiadomo bez wglądu w dokumenty. Możemy Panu wierzyć na słowo lub nie, ale mnie jako prawnika uczono opierać się na faktach i dokumentach. A tych - nie ma. Na przyszłość, również dla Pana ale nie tylko, nauczka: jeśli w grę wchodzi majątek publiczny, szeroko pojęta działalność na granicy prywaty i spraw publicznych, najlepszą obroną jest jawność. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leek Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.09, 23:10 Jednym z kryteriów przyznania takiego mieszkania był podobno brak innego mieszkania. Czy rzeczywiście p. Wojciech nie ma innego mieszkania? A doszły do mnie słuchy, że jego żona jest w radzie nadzorczej sm Ustronie. To znaczy, że muszą tam mieć jakiś lokal, kto wie czy nie mieszkalny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 23:59 Z tego co wiem, to ani najemca, ani osoba, która miała z nim mieszkać nie może mieć tytułu prawnego do innego lokalu w Radomiu. Oczekuję, że ktoś to sprawdzi. Ponadto, nie może zarabiać więcej niż 150% średniej emerytury, czyli dość niedużo. Oczekuję, że ktoś to jednoznacznie zweryfikuje, bo jako mieszkaniec tego miasta, który też kiedyś starał się o mieszkanie komunalne, mam prawo wiedzieć, czy wszystko odbyło się zgodnie z prawem czy po kolesiowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaultra Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.yhc.edu 10.08.09, 13:22 W odpowiedzi na grożby chciałbym rozwinąć swój wątek: - moje stwierdzenia nie były napewno bezpodstawne, opierały się na artykułach prasowych oraz wypowiedziach z forum, których jest Pan notorycznym podmiotem szkoda tylko, że nie w pozytywnych aspektach !!!. Stanołem w obronie interesu lokalnej społeczności, która nie miała możliwości, udziału w przetargu jeśli wogóle takowy się odbył. Moim zamierzeniem było zwrócenie uwagi mieszkańcom, aby nauczyli się rozliczać partie, polityków oraz ich członków do których się Pan zalicza, chciałbym również dodać, że nadrzednym celem partii powinno być dazenie do dobra wspólnego w tym przypadku społeczności Radomia (ludzi którzy naprawdę potrzebują mieszkania), a nie dążenie do zaspokojenia potrzeb członków partii, która akurat jest u władzy. Chciałbym również dodać, że zadaniem prasy jest naświetlanie sytuacji niejasnych i bardzo dobrze, że to robią bez nich władza czułaby się totalnie bezkarna, co wtedy by się działo lepiej nie mówić, aha w każdym artykule jest ziarno prawdy, a będąc osobą publiczną musi się Pan godzić, że Panskie poczynania będą oceniane i to tylko od Pana zależy jaka ta ocena będzie... Cyt.z Pana wypowiedzi "Trzeba tak postępować i tak pisać, żeby można było w przyszłości chodzić po mieście zawsze z podniesioną dumnie głową, a nie chować się po bramach unikając spojrzeń ludzi skrzywdzonych" - a czy Pan tak postępuje ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:54 Gaultra, mówię Ci, nic się nie bój i koniecznie daj znać, jeśli by coś miało być. Rozprawy są jawne, poza tym pierwszy przyjdę posłuchać, co Pan Ścibor powie na swoją obronę. Jestem ciekaw wszystkich "kwitów" które przedstawi: o zarobkach swoich i żony, o majątku, o pozytywnej opinii komisji mieszkaniowej. Żyjemy na szczęście w państwie prawa i sprawiedliwości, a nie dzięki Bogu "Prawa i Sprawiedliwości". Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.scibor Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 11.08.09, 07:25 Drogi Panie Moja polemika z Panem skończyła się na tym etapie. Swoje wątpliwości będzie miał Pan okazję przedstawić przed Sądem. Sam Pan napisał, że jestem osobą publiczna, choć za taką się nie uważam. Jeżeli chciał Pan uderzyć w PiS to proszę robić to bezpośrednio, nie przez mnie lub kogokolwiek personalnie. O zadaniach prasy, szczególnie tej prasy, proszę lepiej nic nie mówić. Swego czasu miałem okazję prosić, w myśl przytoczonych przez Panan prawnika artkułów, o sprostowanie prasowe, którego się nie doczekałem. Ma Pan prawo występować w imieniu kogo Pan chce, ale nie opoważnia to Pana do rzucania bezpodstawnych oskarżeń, szkalujących moje dobre imię. Jestem pracownikiem samorządowym, funkcjonariuszem publicznym. Działam społecznie na wielu płaszczyznach nie zabiegając nikogo o głosy, bo nigdy nie zamierzam startować w żadnych wyborach. W 1998 roku byłem pmysłodawcą pierwszego w Polsce profesjonalnego monitoringu miasta i realizuję ten program poprzez Stowarzyszenie Bezpieczne Miasto do dnia dzisiejszego, czyli ponad 10 lat. Już taki jestem, że pomagam osobom bezinteresownie, co dla Pana i Panu podobnym może wydawać się to dziwne we współczesnych czasach. Pełnię funkcję wiceprzewodniczącego Rady Ławników przy Sądzie Okręgowym, bądź co bądź funkcję społecznego zaufania, więc tym bardziej nie pozwolę na nieuzasadnione ataki na mnie. Tak, zgodzę się z Panem co do jednego: w każdym artykule jest ziarnko prawdy. Tym ziarnkiem jest zazwyczaj moje nieprzekręcone nazwisko. Ale trzeba też umieć rozróżnić ziarnko od kubła pomyj. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:12 moze by ktos sprawdzil wreszcie ile osob czeka w naszym miescie na mieszkanie komunalne? od lat czy dziesiecioleci? spelniajac wszystkie wymagania, bedac osobami ktore nalezy traktowac priorytetowo?? ile jest tych osob?? 10?, 100?, 1000? wiecej?? problemem w tej calej sytuacji jest tajemnica, i jest to problem ktory pojawia sie w kontekscie tej spolki poraz kolejny, gdyby nie tajemnica nikt nie mialby nic do tej sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sojusz Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 09.08.09, 23:05 gaultra znam Wojtka i wiem że ci nie odpuści.Ciesz się że załatwi to sądowo bo gorzej gdybyś wpadł mu w łapska.Cieszę się że w końcu poznamy kto kryje się pod nickiem gaultra i występuje jako zagorzały fan Kluzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 23:57 Do gaultra: napisz, jak będziesz miał jakieś nieprzyjemności sądowe albo tym bardziej pozaprawne z tym panem. Warto to będzie nagłośnić. Niech prawda wyjdzie na jaw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 21:58 Dlaczego od jakichś dwóch lat jak tylko coś dotyczy Rewitalizacji to od razu afera? Służbowy samochód prezesa, podwyżki płac prezesa i rady nadzorczej, koszmarnie drogi remont kamienicy, sprzedaż kamienicy za pół darmo koledze prezydenta, jakieś dziwne koszty mebli, komputerów, adaptacji siedziby, nowe telefony komórkowe, wynajem lokali w dziwnych okolicznościach pani radnej (oby już niedługo!). Ile jeszcze tego?! Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 10.08.09, 12:30 Ho ho! Nowy tydzień i znów moja ulubiona spółka na pierwszych stronach gazet ;) I znów nie wiedzieć czemu jej się czepiają? Że sprzedała kamienicę niby znajomemu Pana Prezydenta i niby że za tanio? Ale przecież Pan Prezydent tłumaczył wyraźnie, że od radnego z opozycji Fogla też kupuje chleb. No i co? A poza tym, jak sam mówił Pan Prezes Mróz, który sprzedał tę kamienicę, Pan znajomy Pana Prezydenta poszedł przecież wówczas na rękę Rewitalizacji, poświęcił się i zechciał kupić tę zapuszczoną kamienicę za całe 300 tysięcy! A wiecie, ile to pieniędzy? Sami byście tyle nie dali! Potem że niby wynajęto lokal po znajomości pani radnej byłej opozycyjnej. Ale przecież też Pan Prezes Mróz tłumaczył wyraźnie wszystkim, że nikt inny nie chciał, no więc co, miał stać pusty? Żeby nie stał pusty lokal, to pani radna łaskawie się zgodziła. No i na jakie nieprzyjemności się przez to naraziła! Może jej nawet za to poświęcenie dla dobra miasta mandat odbiorą! Zgroza! No a teraz to mieszkanie dla pana członka. Przecież Pan Prezes Mróz i Pan Najemca Ścibor tłumaczą, że było zapleśniałe i zagrzybiałe i nikt go nie chciał wynająć. Toż to Pan Najemca znów poszedł na rękę miastu i spółce Rewitalizacja. Kto z was chciałby mieszkać w zagrzybiałym mieszkaniu i jeszcze za to płacić?! I za to teraz Pan Najemca Ścibor jest piętnowany! On powinien dostać medal Bene Merentis albo od razu tytuł honorowego obywatela Radomia! Doprawdy, ludzie w tym Radomiu wszyscy tacy zawistni, wszędzie tylko węszą afery i wszędzie wpychają tą brudną politykę. Za grosz uznania za poświęcenie ludzi, jakie Pan Prezes Mróz i Pan Prezydent dla tego miasta robią, przy pomocy zacnych obywateli jak p. Kęska, p. Radna Lisiecka i p. Ścibor. Wstydzilibyście się!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwin Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.internet.radom.pl 11.08.09, 18:11 Cynik mas zu mnie dwa browce za ten tekst!Ale się uśmiałem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Dokladnie jak za Gierka: wystarczala legitymacja 10.08.09, 19:49 Polskiej Zjednoczonej Parti Robotniczej aby "ludziom" (szmatom) zylo sie lepiej. Za Gierka bylo ich w naszym kraju okolo 3 mln (PZPR ze swoimi wszystkimi "ideologicznymi" przybudowkami. Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Prace remontowe na czarno? 11.08.09, 12:40 Ciekawe - facet twierdzi, że kwota z umowy to tylko część pieniędzy, które wyłożył na remont. W takim razie gdzie papiery na resztę? Czy może te przepływy odbyły się poza oficjalnym - i opodatkownym - obiegiem? Oj, nieładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Prace remontowe na czarno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 13:50 co z lokalem w spółdzielni Ustronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Prace remontowe na czarno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 15:05 zgodnie z uchwala rady miasta regulujaca wynajem lokali komunalnych nie mozna posiadac zadnego innego okalu mieszkalnego o jakim wiec lokalu mowisz, pan Ścibor nie mógł mieć innego mieszkania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Prace remontowe na czarno? IP: *.radom.vectranet.pl 11.08.09, 15:49 może sam pan Ścibor się wypowie?? Jak narazie to straszy prokuratorem ale nie raczy udzielic odpowiedzi na padające pod jego adresem pytania. zatem powtarzam: 1. ile wynosi Pana miesięczny czynsz? 2. ile zarabia dyrektor, że kwalifikuje się do otrzymania mieszkania komunalnego? 3. Proszę podac żródło, ż którego dowiedział się Pan o możliwości otrzymania mieszkania na Wałowej 22. Chyba nie oczekuję zbyt intymnych danych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwin Re: Prace remontowe na czarno? IP: *.internet.radom.pl 11.08.09, 18:09 Sprawdziłem czynszów od kilku lat nie ustala już Rada Miasta tylko Administrator i Rewitalizacja w swoich zasobach.Nie walcie więc ściemy.A swoją drogą już się nie mogę doczekać na proces stulecia - wzór moralny pan Ścibor kontra krytykujący go internauta!Wtedy dopiero forum ożyje!A najgorzej jak ktoś ujawni kim jest sympatyk.pis bo może np. ma takie dane!Ale będą jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czynsze Re: Prace remontowe na czarno? IP: *.radom.vectranet.pl 11.08.09, 18:59 wysokosc czynszow w lokalach komunalnych okresla uchwala Rady Miejskiej wyjatkami od standartu sa lokale TBS gdzie czynsz wynosi 4% wartosci odtworzeniowej oraz nowe lokale Rewitalizacji gdzie wynosi on 3% kwestie wynajmu mieszkan reguluja uchwaly Rady Miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwin Re: Prace remontowe na czarno? IP: *.internet.radom.pl 11.08.09, 20:04 Te wyjątki jak piszesz to zdecydowana większość mieszkań.Rada nic do czynszów nie ma.Warunki bonifikaty jedynie przy wykupie okresliła.Poczytaj sobie na stronie Rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czynsze Re: Prace remontowe na czarno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 09:19 no ja bym ocenial inaczej wszystkie lokale mieszkalne stanowiace wlasnosc gminy lub gminnych osob prawnych (z wyjatkiem mieszkan budowanych w systemie TBS (max. kilka procent ogolu))podlegaja regulacji dotyczacej warunkow jakie musi spelnic kandydat do wynajecia mieszkania - preferencje (osoba usamodzielniajaca sie z domu dziecka itp.) - brak innego tytulu prawnego do innego lokalu mieszkalnego - dochod na czlonka rodziny nie wiekszy niz zdaje sie 150% najnizszej emerytury uchwala 279/2003 z pozniejszymi zmianami czynsze w tych lokalach sa stosunkowo niskie w okolicach max. 1% wartości odtworzeniowej wyjatek to lokale nowe badz kompleksowo wyremontowane wlasnosc Rewitalizacji tam uchwala Rady Miasta ustalila czynsz na poziomie 3% wartosci odtworzeniowej oraz ustalila ze dochod osob wynajmujacych na czlonka rodziny musi byc wiekszy niz chyba 50% przecietnego wynagrodzenia takze Rada reguluje czynsze w gminnym zasobie mieszkaniowym Odpowiedz Link Zgłoś
one2be Prezes obiecał milion mieszkań 11.08.09, 20:50 i w końcu komuś trzeba je zacząć rozdawać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Radomia Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 23:51 Skoro Pan Ścibor tak się aktywnie wypowiada w tym wątku, chciałbym prosić o potwierdzenie, czy spełniał wszystkie warunki otrzymania mieszkania z zasobu gminnego: dochodowe, brak tytułu prawnego do innego mieszkania (zarówno on jak i małżonka, jeśli ją wówczas posiadał). Czy ktoś wie, czy te warunki trzeba spełnić tylko w momencie wynajmu, czy też przez cały okres wynajmowania? Ile wynosi czynsz za to mieszkanie? Ile kosztował remont i kto pokrył jego koszty: ile spółka, a ile p. Ścibor? Na jakich zasadach był pokryty (czy jest jakaś umowa)? Kto wykonywał remont? Czy wykonawcę wybrał p. Ścibor czy spółka? Na jakich zasadach? Czy był przetarg? Czy zamówienie z wolnej ręki? Gdzie są faktury? Czekam na odpowiedzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WCIE Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 07:45 he, he , he - optymista zgodnie z przyjętymi przez zarząd miasta zasadami , żadnej odpowiedzi na zadane pytania nie otrzymasz , ponieważ nie określiłeś jaki to szczególny interes społeczny wymusza ujawnienie tych ściśle tajnych informacji na temat 50 metrowego mieszkania w starej walącej sie kamienicy , oraz na temat informacji niejawnych dotyczących ważnych urzędników państwowych , nawet gdyby to byli czyściciele miejskich basenów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustroniak Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 08:59 W radzie nadzorczej ustronia jest pani o takim samym nazwisku. czy to nie żona czasami? ustronie.radom.pl/bip.php?akcja=bip&idm=18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 09:03 Szanowny panie Wojtku.Mnie do więzienia wsadził Radomski Sld.Czekam w areszcie na rozprawę i myślę że spotka mnie zasłużona kara za obelgi, które rzuciłem na tym forum.Dziś na śniadanie podali owsiankę i czarny chleb z marmeladą. Jest przestępstwo, jest wina ,kara musi być.Życzę sukcesu w dochodzeniu sprawiedliwości i jak najbardziej poważnie serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasiu Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 09:21 oj zmienilo sie w aresztach teraz dostep do netu jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 13.08.09, 10:12 Znów nasi włodarze rozsławiają Radom. Artykuł o wynajęciu mieszkania przez Rewitalizację znalazł się na ogólnopolskich stronach gazety: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6907540,Takie_mieszkanko_to_okazja__Kto_wiedzial_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 11:36 w koncu to doskonaly przyklad radomskiej gospodarnosci Odpowiedz Link Zgłoś
melka-m3 brak mi słów!!! 14.08.09, 14:13 Kilka misięcy temu dzwoniłam do Spółki Rewitalizacja i pytałam Panią, która z fochem mnie poinformowała, że nie ma już mieszkań na wynajem!!!! Jak chcę złożyć papiery no to mogę, ale to bez sensu bo mieszkań już nie będzie, chyba że ktoś zrezygnuje!!!! W głowie się nie mieści. Zwykły szary czlowiek jak nie ma "chodów" to guzik sobie może załatwić!!!! A myślałam, że te czasy minęły! Jednak nie!!! Tylko kiedyś się każdy do tego przyznawał, a teraz to każdy udaje że nie wie o co chodzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fackir Kpina w żywe oczy - układ pisiorków 16.08.09, 12:21 gdzie jest grzmiący Jarek K. gdzie jest CBA. ustawia się nie tylko przetargi ale i najmy, dzierżawy, licytacje - wszystko na czym można się obłowić kosztem państwa lub sarych ludzików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sts Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 29.08.09, 20:09 I jak, wyjaśni ktoś tę sprawę? Pan Ś. bardzo tu niektórych straszył i co? Zabrakło argumentów i odwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyt.kosztowna.wladza Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 03.09.09, 15:25 Też chcę takie mieszkanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Henio Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.radom.vectranet.pl 03.09.09, 17:30 Frajerskie czerwone smiecie zmieniaja nika nic nie wnosza do sprawy a cel jest jeden podrzucac watek do gory typowie bandyckie metody tej formacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuardesa Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? 19.09.09, 19:21 Jak nie wnoszą nic do sprawy?Coraz więcej ludzi przekonuje się jaki dwulicowy jest PIZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomediant Re: Takie mieszkanko to okazja. Kto wiedział? IP: *.afps.chel.su 20.09.09, 21:09 Wasze ulubione wątki w górę za szcekanie! Odpowiedz Link Zgłoś