Dodaj do ulubionych

opinia o blokach TBS

24.08.09, 19:16
witam
prosze o opinie lokatorow mieszkajacych w blokach TBS administrator. mam
przydzial na mieszkanie na ul.trzebinskiego. jak ogolnie tam sie mieszka-w
ogole w zasobach tej spoldzielni. czy spoldzielnia czesto podwyzsza czynsze? i
czy to prawda, ze te bloki maja byc za 2-3 lata do wykupu?
a moze jest ktos tu, kto mieszka konkretnie na trzebinskiego-prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: opinia o blokach TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 20:22
      Przede wszystkim RTBS Administrator nie jest spółdzielnią a spółką z ograniczoną
      odpowiedzialnością i ma zastosowanie do niej kodeks handlowy a nie prawo
      spółdzielcze.
      • Gość: kasia Re: opinia o blokach TBS IP: 195.93.162.* 25.08.09, 07:26
        abc-ta osoba pytala zdaje sie o cos innego, niz twoja "gornolotna" odp dotyczy.
        jak nie masz nic do powiedzenia, to siedz cicho i nie zasmiecaj forum!
        nienawidze takich palantow brrrr!!!!
        • Gość: ania Re: opinia o blokach TBS IP: *.radom.vectranet.pl 25.08.09, 08:42
          czynsz wynosi 4% wartosci odtworzeniowej i jest zmieniany 2 razy w roku
          • Gość: ania Re: opinia o blokach TBS IP: *.radom.vectranet.pl 25.08.09, 08:43
            a i jeszcze mieszkania w TBS na razie nie moga byc wykupywane mowi sie jednak o zmianie ustawy o TBSach ktora by to umozliwila w tym momencie to niemozliwe
            • filipinka2009 Re: opinia o blokach TBS 26.08.09, 07:22
              a slyszalam ze podobno na ul.radomskiego juz mozna wykupywac? powiem szczerze ze
              mam mieszane uczucua, czy to mieszkanie wziasc....:(
              • Gość: ania Re: opinia o blokach TBS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:00
                Administrator oprocz mieszkan TBS buduje rowniez mieszkania na sprzedaz,
                ja osobiscie nie chcialabym mieszkac na Ustroniu ale rozne sa preferencje,
                najlepiej samej zobaczyc i ocenic
                • Gość: kminek TBS to shit IP: 162.27.161.* 26.08.09, 11:06
                  TBS to jedna wielka dziura bez dna. Odradzam. lepiej wspomoz sie
                  rodziną i wez kredyt i kup normalne mieszkanie (wtorny/pierwotny)
                  byle nie tbs.
                  • filipinka2009 Re: TBS to shit 26.08.09, 18:56
                    tez to bralam pod uwage i mocnao nad tym myslalam. i masz racje, ale jak pomysle
                    o perspektywie splacania kredyty przez np. 25-30 lat to mnie zimny pot oblewa.
                    wiec chyba TBS jest dla mnie poniekad wyjsciem.
                    • Gość: xder Re: TBS to shit IP: *.radom.vectranet.pl 27.08.09, 11:41
                      Masz racje tanio nie jest, ale na pewno taniej niz zakup mieszkania na kredyt na 25 lat!!! jest nadzieja że bedzie mozna te mieszkania kiedys wykupic, i jeszcze jedno przy braku zadłużenia nikt nikogo z takiego mieszkania nie wyrzuci, co niestety nie jest wyjatkiem w mieszkaniach wynajmowanych od osoby prywatnej
                    • Gość: AQQ Re: TBS to shit IP: *.tktelekom.pl 27.08.09, 12:49
                      słuchaj, w radomiu i całej polsce są setki tysięcy rodzin które ten
                      zimny pot oblewał przy podpisywaniu umowy kredytowej. Ale można się
                      przyzwyczaić do takiej formy finansowania. Generalnie w TBS-ach mam
                      kilku znajomych którzy albo już wyprowadzili się na
                      skredytowane "swoje", albo przymierzają się do takiego rozwiązania.
                      Dlaczego? Dlatego, że sumując opłaty wychodziło im że lepiej jednak
                      dołożyć kilka złotych raty i być u siebie niż żyć w ciągłej
                      niepewności - bo jak sama pewnie juz wiesz TBS-y do tanich nie
                      należą. Co do wykupu - melodia przyszłości która ciągle się odwleka.
                      Można zostać z ręką w nocniku niesety.
                      • Gość: kminek Re: TBS to shit IP: 162.27.161.* 28.08.09, 09:38
                        AQQ ma racje. Lepiej dołóż i zyj za jakis czas na swoim. Rodzina na
                        pewno Ci pomoze. Nie patrz na to ze sie splaca 30 lat bo po pierwsze
                        tak zyja juz wszyscy w calej europie od wielu wielu lat i jest to
                        typowe dla zycia/bycia doroslym a dwa ze w zaleznosci od tego w
                        jakiej walucie bierzesz kredyt to albo mozesz aktualnie zyskac
                        (euro/funt) albo nadplacac sobie co roku jakąś kwote co skroci Ci
                        okres kredytowania po jakims czasie.

Oczywiscie ze najlepiej jest jak sie ma gotowke i kupujesz bez
                        kredytu ale malo kogo w polsce stac na cos takiego. Nabijanie kasy
                        TBSom za nie zawsze przyzwoity standrard to wywalenie kasy w bloto.
                        Unikaj tej instytucji jak ognia.
    • agamama123 Re: opinia o blokach TBS 28.08.09, 09:23
      Jeśli nie masz zdolności kredytowej żeby kupić jakieś własne 4 kąty to TBS jest
      dość dobrym rozwiązaniem. Ale koszty niestety są duże - ja za swoje 60 metrów
      mam aktualnie 700PLN zł czynszu plus media:(
      • filipinka2009 do agamama123 28.08.09, 16:22
        a gdzie mieszkasz? napisz cos wiecej o mieszkaniu w zasobach
        administratora. ostatnio sie dowiedzialam od znajomej, ze ktos z jej
        rodziny (chyba z krakowa) mieszkal w tbs i wykupil mieszkanie, jak
        blok osiagnal wiek 10 lat. ja bede placila ok 500 zl za dwa pokoje +
        media.a jakbym wziela hipoteke to rata mi wyszla ok 800zl (z ubezp
        kredytu) zl i oczywiscie plus czynsz od mieszkania ktore kupie. a
        wiadomo, ze raty zwlaszca hipoteki lubia sie podwyzszac. achhhh, ale
        to zycie w polsce jest trudne,a w radomiu przy nazych zarobkach, to
        juz sie nawet nie wspomina:(
        • kasia79.79 Re: do agamama123 03.09.09, 14:38
          Przez blisko 6 lat mieszkania w TBS czynsz wzrósł ponad 100zł do stawki 610zł
          za mieszkanie 53 metry oczywiście plus media.Kiepski standard i grzyb w wielu
          mieszkaniach,ale wynajem mieszkania to pewnie i tak większa kwota.TBS to jest
          jakieś wyjście ,ale jak kogoś stać na kredyt to na pewno lepsze rozwiązanie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka