gacek95 27.10.06, 09:11 Przywiozłam sobie z wakacji w Grecji trochę kamieni (duże małe średnie)ale ktoś powiedział mi, że kamieni nie trzyma się w domu(podobno feng shui), czy możecie mi coś na ten temat powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7777777s Re: kamienie w domu 27.10.06, 11:48 a to ciekawe, bo ja mam spory kamień w domu na kwietniku i jak była u mnie osoba sprawdzać promieniowanie żył wodnych to właściwie wszędzie było promieniowanie tylko wokół kwietnika nie. Odpromieniowany mam teraz cały dom i ogród za pomocą 4 kamieni. Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: kamienie w domu 30.10.06, 14:16 podciągam, bo temat mnie interesuje. Ja mam małe kamyki w domu ale też słyszałam,że nie powinno się ich trzymać. Może ktoś mi w końcu napisze dlaczego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: kamienie w domu 20.11.06, 18:11 W zasadzie kamienie maja dobra energie, ale niektore moga miec domieszki uranu. najlepiej sprawdz wahadlem czy sa dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
grzehuu Re: kamienie w domu 20.11.06, 18:40 > W zasadzie kamienie maja dobra energie, ale niektore moga miec domieszki uranu. > najlepiej sprawdz wahadlem czy sa dobre. Szcególnie uważaj na ten uran , jeszcze się rozczepi i bedzię BBBBOOOOOOOOOOMMMMM :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cov Re: kamienie w domu 20.11.06, 20:07 kamienie z natury sa "pozytywne", lecz nie kazde powinno sie trzymac w domu. Idealne sa otoczaki, wielkosci od 10 do 30 cm. powinno sie uwazac skad je wziac, bo kamien ma pamiec, i dlatego nie kazdy sie nadaje. nie powinno sie miec kamieni z cmentarzy, miejsc zbrodni itd. Odnosnie ustawienia kamienia w domu. trzeba wyznaczyc polaryzacje kamienia, i ustawic go plusem do gory. Taki kamien zneutralizuje delikatne zyly wodne (tak do 3, 4 stopni). raz na jakis czas nalezy oczyscic go pod bierzaca woda, i nie wycierac a pozostawic do wyschniecie. ktos pisal wczesniej ze 4 kamienie odpromieniowaly dom. to dosc ciekawe, bo kazdy kto sie zajmuje radiestezja wie, ze jest to niemozliwe. chyba ze sa to kamienie bardzo ogromne, albo dom jest bardzo malutki. Samo promieniowanie kamieni, nie jest zbyt duze. Odsylam do literatury radiestezyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_albo_nie Re: kamienie w domu 24.11.06, 14:13 pracuje z kamieniami i moge kazdemu reczyc, ze kamienie jak rosliny maja pozytywna energie.feng shui zaleca rowniez wzmocnic dobra cyrkulacje Qi" w pomieszczeniu poprzez ulozenie garsci kamykow na jakims podstawku na stole w pokoju. Radiesteci to ludzie bardzo przewrazliwieni, bywa ze zyla wodna jest pod stolem na ktorym polozony jest kamien i juz krzycza, ze ten kamien jest szkodliwy i lepiej w ogole nie uzywac... ogromna przesada, bo stol sam w sobie przeciez nie jest szkodliwy -))). Uwazam, ze nie przez przypadek podobaja nam sie te a nie inne kamienie i to jest jedyne rozsadne kryterium aby kamien byl dla tej osoby uzyteczny i dobry.Aby oczyscic kamienie i naenergetyzowac je wystraczy wystawic je na dzialanie kazdej pelni ksiezyca, przez cala noc nabiora energii wystarczajacej spokojnie na miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
victoria13 Re: kamienie w domu 25.11.06, 22:50 Trafiłam tu , powiem szczerze przez przypadek !! Zaciekawił mnie ten watek , wiec postanowiłam napisać... Od zawsze zbierałam rózne kamienie, nie myślac czy to dobrze czy zle. Przywoziłam z róznych podrózy , o dziwnych kształtach, rozmiarazh i kolorach. Pamietam jak pare lat temu , wracając z Grecji celnik przygladał sie podejzliwie dwum kamieniom w idealnym kształcie serca. Obracał ich w dłoniach, próbował drapać, miałam wrażenie że za chwile zacznie ich gryśc. Idąc po ulicy, lesie czy parku, do tej chwili widząc jakiś "ładny" schylam się podnose i zabieram do domu. Mam duzo kwiatów , kaktusów ... obkładam kamykami doniczki ... A najciekawsze okazy- moim zdaniem oczywiści..mam w specjalnej szfladce. Nigdy tez nie słyszałam ze moga być szkodliwe. A może tylko mnie przynosza szczęście - do znalezione, wymyte , i z troską pielęgnowane jak talizmany. Odpowiedz Link Zgłoś
cov Re: kamienie w domu 26.11.06, 02:15 :Radiesteci to ludzie bardzo przewrazliwieni, bywa ze zyla wodna jest > pod stolem na ktorym polozony jest kamien i juz krzycza, ze ten kamien jest > szkodliwy i lepiej w ogole nie uzywac... ogromna przesada, bo stol sam w sobie > przeciez nie jest szkodliwy -))) Jest wlasnie zupelnie inaczej. Sam kamien nie promieniuje negatywnie, wrecz przeciwnie, uzywa sie wlasnie kamieni jako naturalnych odpromiennikow. Kamien nie wywola cieku wodnego, i nie ma znaczenia czy lezy on sobie gdzies pod stolem, czy na polce. Radiesteci sprawdzaja jedynie polaryzacje kamienia. Da sie to zrobic nawet nie bedac radiesteta, a jedynie wyczulonym na wibracje. Strona dodatnia kamienia jest cieplejsza, niz strona ujemna. Osoby ktora pracuja z energia kamieni wiedza o czym mowie. Polecam kazdemu pocwiczyc wyczuwanie wibracji kamieni. Tam gdzie bedzie on cieplejszy, to nalezy go polozyc ta strona do gory. PS. taki kamien ktory lezy na zyle wodnej, nalezy co jakis czas oczyscic energetycznie np. polozyc na kilka godzin na slonce, albo zrobic mu mocny, zimny prysznic. PSII. "ogromna przesada, bo stol sam w sobieprzeciez nie jest szkodliwy -)))." Stol nie, ale promieniowanie typu siatka szwajcarska, cieki wodne, siatka currego itp. sa szkodliwe. Kamien przejmie wtedy te negatywne wibracje i je skumuluje. Dlatego moze radiesteta kazal go zabrac z tamtad. Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: kamienie w domu 10.12.17, 10:14 Wiele kamieni to pozytywne związki chemiczne, i ich "siatka" jest często w stanie "rozbić" szkodliwe promieniowanie. Inne "kamienie" składają się ze związków chemicznych, których nie należy np. jeść. Ja mam w domu kamienie, korzenie i in. "dzieła sztuki"przyrody i mogę się założyć, że większość osób przytaknie, że związek z przyrodą wzmacnia naszą pozytywną energię. Kiedyś moja 'zainteresowana' rodzina zapłaciła 'radiestecie' za rzekomą "diagnozę" alergii. Sama jestem bioterapeutą, więc " odbiłam" niechcianą przysługę rodzinki. Dowiedziałam się za to, w ciągu następnych paru minut,k że "{jestem alergiczna" na: ulubione pomidory, sierść ukochanego psa, a kotów nie powinnam nie tylkotresować z psem, ale osd 30 lat trzymać w domu. Boże strzeż nas przed niektórymi ludźmi. Na szczęście, nie wszyscy z tego typu mają prawdziwy dyplom radiestety, ale zdarzają się również przypadki korupcji cechowej, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: kamienie w domu 10.12.17, 10:45 Jakież to "promieniowanie" te "siatki" kamieni potrafią "rozbić"? Bo promieniowania głupoty, jak widać, nie rozbijają. Odpowiedz Link Zgłoś
degaudian Re: kamienie w domu 25.02.21, 21:11 Ale zwykłe kamienie nie mają żadnej mocy. Odpowiedz Link Zgłoś