07.01.07, 18:24
czy to jest dobra data na zawarcie ślubu?
Obserwuj wątek
    • zdiwonsaj Re: 07/07/07 07.01.07, 19:16
      wymagac bedzie od obojga malzonkow szalonej pracy nad takim zwiazkiem bowiem to
      potrojna jakość, a jakośc sama nie opzrychodzi, a jeżeli ebdziecie sie lenić to
      szybko zamieni się w tandete - w pzreciwienstwo jakosci! Zastaniow się czy nie
      kieruje Toba chęć zaszpanowania datą pzred znnjomymi i w przyszlosci dziećmi
      jaką to mama czy tata mieli date ślubu, jeżeli tak to lepiej wsztrelić sie w
      datę taką jaką daje nam los już on wie co dla nas dobre i optymalne!
      nie polecam nic na siłę, a to chyba sami wiecie.
      Po co twotrzyć sobie sztuczne dat ślubów bo to tak ładnie wygląda, nic
      bardzxioej falszywego i pułapka!
      Zdajcie się na życie ono podpowie jaką wybrać datę ślubu dla Was!
      Najlepsze jest zawsze to co naturalne.
      • rixa Re: 07/07/07 24.01.07, 16:03
        hmmm... lipiec, słonko swieci, kwiaty kwitną, ładna pora;) mam wrażenie, że w
        kregu kultury europejskiej 7 to liczba szczęśliwa
        • matat1 Re: 07/07/07 25.01.07, 01:49
          7 ki szczesliwe
          • motylowadroga Re: 07/07/07 25.01.07, 18:00
            Własnie! O co chodzi z ta data ? Słyszalam ze panuje szalenstwo w urzedach stanu
            cywilnego.
    • wikingowicz Re: 07/07/07 26.01.07, 00:41
      Z punktu widzenia numerologji to nie jest dobra data.
      • jolantamaj Re: a moje zdanie jest takie: 13.06.07, 14:39
        Ja się nie znam na wróżbach ale mam chęć napisać co myślę o takim naiwnym
        pędzie za modą. Ja ślub brałam już bardzo dawno bo prawie 20 lat w lipcu minie
        ale gdybym teraz na ten przykład miała odnawiać przysięge małżeńską to
        niewybrałabym tej daty. Na wróżeniu się nie znam i tego nie będę oceniać.
        Poprostu wydaje mi się że zawsze trzeba się kierować sercem a nie ślepym pendem
        za innymi za jakimiś nowościami czy modą na datę. Jestem pewna że praktycznie
        wszystkie osoby co chcą brać w ten czas ślub chcą się chwalić gdzie i w jakiej
        to dacie brały ślub chcą aby goście weselni wryli sobie w pamięć taką datę i
        całą zabawę i to przedewszystkim o to chodzi (ciekawam jaki odsetek potem tych
        młodych par ślubnych z daty 7.07.2007 wezmie rozwód czy się będzie piekliło w 4
        ścianach).
        Tak sobie myśle-dla kogo bierze się ślub? Dla siebie czyli dwojga zakochanych w
        sobie? czy dla rodziny? gości? Wedle mojego zdania bierze się ślub tylko dla
        siebie to to tylko powinno przyświecać. Ciesze się że moje dzieci potrafiłam
        wychować w tym duchu.
        Moja najstarsza córka z narzeczonym postanowili wziąść skromny ślub bo
        przyświecało im uczucie a nie szpanerstwo. Wzięli ślub w maju w naszym małym
        Kościółku a po ślubie był tylko uroczysty obiad (taki coś na zasadzie
        niedzielnego obiadu) w domu w udekorowanym salonie, potem kawa, herbata, napoje
        i tort, lody. Prezenty były skromne i symboliczne. Całość od ceremonii w
        Kościele do końca obiadu trwała niecałe 3 i pół godziny. Potem młodzi poszli do
        siebie a pod wieczór wyjechali w tak zwaną podróż poślubną na 4 tygodnie.
        Moje zdanie jest takie że liczy się uczucie między dwojgiem robienie czegoś dla
        siebie, skromność. Zawsze lepiej być skromnym i mieć serce to popłaca.
      • flauros25 Re: 07/07/07 26.06.07, 09:56
        wikingowicz napisała:

> Z punktu widzenia numerologji to nie jest dobra data.
        >

Dokładnie tak. Siódemka w numerologii ma wibrację samotniczą, pustelniczą.
        Skłania do zamknięcia się w sobie i izolacji.
    • utopia7 Re: 07/07/07 24.06.07, 02:25
      Bez znaczenie.Bez zadnego znaczenia ale.....
      W milosci nie baw sie numerami.Siedem (septenarium)
      to liczba wybrana.To liczba swieta ale jest to liczba
      podzialu.Podziel sobie dla zabawy przez siedem 360
      czy 22 lub jakakolwiek wieksza liczbe a zawsze bedziesz
      po przecinku miala ciag 428571.Dzieki siedem mamy kat piramidy
      i mamy Pi.
      • iguana1978 Re: 07/07/07 03.07.07, 12:50
        co niektórzy daty się wystrachali bo odwołują śluby.... hmmmm :)
        • iokepine Re: 07/07/07 09.07.07, 13:35
          Już to widzę;)

Numerologicznie to nie jest 7.7.7 tylko 7.7.2007, czyli w sumie 23, a nie 21.
          23 sumuje sie do piątki, więc bedą to zwiazki otwarte i dużo bedzie się w nich
          działo. Partnerzy nie będą siez e soba na pewno nudzić, czasem mogą mieć az za
          wiele wrazen.

Ale to data ślubu, a o wiele ważneijsze są porównawcze portrety
          numerologiczne :) Zawsze są plusy i minusy, ważne, zeby wiedzieć, w jakich
          kwestiach mozna polegać na drugiej osobie, co jest dla nas ważne i co dla
          niej:)
          • utopia7 Re: 07/07/07 12.07.07, 02:28
            Wlasnie.Rowniez w numerologii (na sczescie) sa zarowno
            aspekty dodatnie jak i ujemne.Chyba ze wypadkowa jest jeden
            to zawsze wiecej niz zero.Z drugiej strony gdyby nie bylo zera
            nie bylo by jeden,ect,ect
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka