lukask73 Prosta sprawa: zlikwidować obowiązek szkolny 29.10.09, 12:06 Jeśli szkoła nie będzie miała obowiązku przyjmowania takiego elementu, rodzicom zacznie zależeć, żeby ktoś chciał go uczyć. Zależność analogiczna do niegdysiejszej sytuacji z pracą: obowiązek pracy powodował, że zatrudniani byli ludzie, którzy wcale nie chcieli pracować, czego efekty społeczne czujemy do dziś, Być może, jeśli nie nastąpi poprawa, zostanie za kilka lat operatorem łopaty, pod warunkiem, że kogoś tą łopatą nie zdzieli. No ale to jest zupełnie inna historia o tym, że skazani powinni w więzieniach pracować na swoje utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Socjopata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 12:06 Socjopatia – zaburzenie osobowości podobne do psychopatii, przejawiające się nierespektowaniem podstawowych norm etycznych oraz wzorców zachowań w społeczeństwie, uwidaczniające się w wyraźnym braku przystosowania do życia w społeczeństwie. Socjopaci mimo normalnego (lub nawet większego) poziomu inteligencji nie potrafią podporządkować się zasadom współżycia społecznego. W większości przypadków dochodzi do konfliktu z normami prawnymi. Cechy charakterystyczne tego zjawiska: * brak sumienia i odpowiedzialności wobec innych * brak wstydu, poczucia winy i skruchy, osoby te nie są zdolne do głębokiej troski o drugiego człowieka * kontakty międzyludzkie są u socjopatów znikome, nastawione na eksploatację drugiej osoby * kłamliwość i manipulowanie jednostką, wykorzystywanie do własnych celów * nieprzywiązywanie się do drugiego człowieka, brak reakcji na zaufanie, miłość i czułość; socjopata nie odbiera sygnałów z otoczenia, nie reaguje na przykłady innych, na to co jest normą, a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Jak widać sprawa niejednoznaczna 29.10.09, 12:10 Dwie strony mówią co innego. Może nauczycieli trzeba by wezwać pod sąd? Odpowiedz Link Zgłoś
dobroslawa4 dzieci i agresja 29.10.09, 12:12 znam chistorie gdzie ulozenia dziecka podjela sie Telewizyjna Niania... Kompetenta z doswiadczeniami osoba---a rezultat... dziewczynka ok.12 letnia, ktora zmienialaa szkoly co kilka miesiecy.. poradzila sobie z Niania. Niania oglosila kapitulacje... a rodzica zostal dany rachunek za realizacje progeamu... ktory otrzywiscie nie zostal zrealizowany w calosci.. o takie to dzieciaki chodza wsrod nas .. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GazMen pawulonem go! IP: *.30hd.org 29.10.09, 12:21 Trzeba jasno sobie powiedzieć, nic z niego już nie będzie. Proponuję go odstrzelić, nie ma po prostu wyjście, rośnie mały bandyta, teraz albo nigdy! Wiem wiem, to dziecko, ale trudno, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. oczywiscie rodziców też pod murek, skoro się nie sprawdzili jako rodzice to i jako obywatele sie nie sprawdzą! Wstyd z takimi do ełropy, w końcu jezdeśmy ałropejczyki! Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkreuz uwaga, miernoty 29.10.09, 12:23 Hmm. to taka sprawa, że ten zbyt rozgarnięty młodzieniec może nawet dostać KS. Można sobie wyobrazić jak tacy zdolni ponad przeciętnie dorosną. Przejmą władzę, zajmą stanowiska a miernoty zepchną tam gdzie ich miejsce, więc miernoty muszą wcześnie reagować, by zepchnąć takiego małego w kąt, pozbawić możliwości nauki itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham henia Henio to miernota IP: 209.17.171.* 29.10.09, 13:03 Heniu, też byłeś taką miernotą? w której szkole? Szkoła Podstawowa nr 6 (Płock) Klasa A (1961-1969) ZSZ Nr 1 "Elektryk" (Siedlce) Klasa B (1969-1974) Zespół Szkół Zawodowych Nr 1, Technikum Radiowe (Pułtusk)Klasa A (1969-1974) Technikum Radiowo-Telewizyjne (Pułtusk) Klasa (1969-1974) oprócz obrażania nic nowego nie wniosłeś do tematu, więc miernoto się nie wypowiadaj, wróć do zawodówki, później do liceum, zrób maturę miernoto i dopiero się wypowiadaj ps. ale wredny ryj, fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: 83.16.80.* 29.10.09, 12:24 należy oddać dziecko do szkoły specjalnej a rodzicom odebrać prawa rodzicielskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FeministkaUltras Ubić go!!! IP: *.range86-151.btcentralplus.com 29.10.09, 12:44 To wstyd by coś takiego chodziło! Skandal! My feministki polskie rządamy prawa do późnej aborcji która by obejmowała płody do dwunastego roku życia! Późna aborcja jest niezbywalnym prawem każdej nowoczesnej kobiety! Precz z kołtuństwem! Tylko późna aborcja pozwoli nam się poczuć jak prawdziwe Ueropejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: 92.29.195.* 29.10.09, 12:58 Prawda może jak zwykle leżec po środu. Chłopak sprawia wrażenie rozpuszczonego, niewychowanego i niepodpożądkującego się, a przy wymierzaniu kary inni (inne dzieci) od niego odstępują. Do tego z wściekłości jest agresywny w stosunku do nauczycieli, czyli tych którzy wymierzają mu nieprzyjemne kary. Jeśli natychmiast czegoś się z tym nie zrobi chłopak może miec problemy przez całe życie. Można posłac go na terapię, do psychologow itd, ale to wiele nie pomoże, a kary sądowe tylko zrujnują chłopakowi życie, a przecież tak na dobrą sprawę to nie jego wina, tylko wina wychowawcow i rodziców. Najlepiej jest pokazac mu inny sposób odreagowywania sytuacji w której jest: SPORT. Rodzice - zapiszcie go na piłkę nożną, albo na siatkówkę, niech się troche porusza, odnajdzie w grupie, niech inni poznają go od dobrych stron. To powinno zmienic sytuację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.ingcarlease.pl 29.10.09, 13:25 Na odległość się nie da, ale postawie swoją 'diagnozę'. Myślę, że to ADHD i zdecydowany brak wychowania w domu/bezsilność rodziców, którzy nie wiedzą jak postępować z dzieckiem. Najgorsze połączenie dwóch rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Triada 29.10.09, 13:41 Mamy wrednego bachora, głupich rodziców i niekompetentnych pedagogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 13:56 Tak durnych rodzicow jeszcze nie widzialem! Najpierw to ich trzeba resocjalizowac, a potem wziac sie za gowniarza. Szlaban na telewizje, psycholog, i porzadne manto. Ale pewnie: latwiej za wlasne bledy wychowawcze zrzucic wine na szkole. Brawo. Chyba najlepiej oddaje sytuacje fakt, ze rodzice nie chcieli by ich dzieci byly w tej samej klasie co ten bachor. Gratuluje rodzicom wychowania, a szkole szczerze wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 13:57 Wierzę, że w szkole byli uprzedzeni do chłopca, skoro jeszcze przed jego przyjściem rozpowszechniono złą opinię na jego temat. Można powiedzieć, że mały był "skazany" od początku. Nie widzę tu chęci pomocy ze strony szkoły, raczej chęć pozbycia się kłopotu i zapewnienia sobie "alibi" w razie, gdyby coś się zdarzyło. Dzieci bywaja trudne, ale nie należy ich traktować jak młodocianych przestępców. Przecież to tylko 7 - latek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aborcja Re: 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.pools.arcor-ip.net 29.10.09, 14:27 Zachowanie chlopca jest jak obrona konieczna a "styl" przejety w ciagu 7 lat zycia od "wspanialych wychowawcow". Jest to dziecko pozbawione milosci. Rodzina zastepcza, wyprowadzenie ze srodowiska, dobra i dluga terapia, ale nie u psychologa penitencjarnego. Ci nauczyciele/pedagodzy, to sami jeszcze po uszy tkwa we wlasnym, nieodreagowanym dziecinstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuperLanie Super lanie a nie ninanie !! IP: 78.144.171.* 29.10.09, 14:36 Przyjebac mu butem w zeby kilka razy zeby sie nauczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja mam 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: 188.33.160.* 29.10.09, 14:41 Nie wiecie co mówicie, dzieci są chore nie na anginę czy grypę ale na choroby "tego wieku" i społeczeństwa, to jest problem, nie tylko rodziców, toksyczne szczepienia i nadmierne wymagania społeczne, nie wszyscy mogą im sprostać dzieci są słabe coraz słabsze psychicznie, idioci piszą co im się wydaje.... jestem psychologiem pracuję z dziećmi! Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Za wychowanie odpowiadają rodzice 29.10.09, 14:55 Dzieciak ma wyraźne problemy psychologiczno - socjologiczne. Od zdiagnozowania jaki to problem, jest Poradnia Pedagogiczno - Psychologiczna, do której muszą zgłosić go rodzice. Szkoła nie ma żadnego prawa aby zmusić rodziców do stawienia się w takiej, czy innej przychodni, podobnie jak nie ma żadnego prawa by zmusić rodziców do leczenia zębów dziecka. O takich krokach decydują oraz za nie odpowiadają wyłącznie rodzice. Szkoła jedynie może prosić o udanie się do takiej poradni po pomoc. Rodzice jak najwyraźniej widać takiej pomocy nie szukali. Gdyby naprawdę byli z chłopcem w poradni, to dostarczyliby stosowne zaświadczenie z diagnozą i opisem sposobu dalszego postępowania z dzieckiem w domu i w szkole. Matka jedynie mówi, że byli w poradni, ale nie pamięta tej wizyty. Bez postawienia diagnozy nie można na ślepo podawać leku. Tak jest też w tym przypadku. Tylko od rodziców zależy, czy poddadzą dziecko leczeniu. Lekiem w przypadku tego rodzaju zaburzeń jest przede wszystkim podany sposób postępowania z dzieckiem podczas lekcji oraz w domu. Czasami dochodzi koniecznośc zmiany diety, trybu życia, ustalenie stałego rozkładu zajęć a tylko w niektórych przypadkach kuracja farmakologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ardex 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 15:10 Bezstresowe wychowanie, już to k**wa widze... Macie za swoje pieprzeni psychologowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supra ja bym go zglanował IP: *.fejk.se 29.10.09, 15:11 Proponuję go wsadzić do celi z gwałcicielami, mordercami i innymi politykami. Ciekawe czy taki twardy będzie pod celą, łobuz mały. Zrobią mu tam z d... jesień średniowiecza! Jak taki mocny to niech wyskoczy ze mną na solówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikny łoś to mój idol IP: *.fejk.se 29.10.09, 15:14 nie wie kto czy jego rodzice mają prifil na nk? a moze ten ziommal ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: to muj idol IP: *.blutmagie.de 29.10.09, 15:28 To tak, rzeszowskie, śniana nendzy i rozpaczy, nic nigdy z tych regionuw nie było. U nas w stolicy na takich mówiły "troglodyci z gór", wogle u nas w stolicy to wszystko najlepciejsze, samohody, komurki. I najmondżejci jesteśmy wszyscy. nie to co z poza stolycy. jak ostatnio wziołem i poszłem do złotyh tarasów to mnie kopara opadała, takie fajne miejsce, dla nas, warszawiakuw, a tu tyle nobody z innyh regionów, skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.09, 15:25 To prawda tak jest , mój syn ma taki problem w szkole , ciągle czepia się go pewien uczeń , już kilka razy rozmawiałm z wychowawcą klasy , troche to pomogło ale nie do końca . Swojemu synowi poleciłem oddawać mu jak on go zaczepi / a że jest silniejszy i większy -mój syn / zaczyna dawać to rezultaty . Syn mówi mi nato " tato ja niechce się bić " nie jest nauczony siłowo rozwiązywać konflikty , ale jak trzeba to co ma to robić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JPTWO 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.09, 15:26 Byc moze dzieco cierpi na ADHD ( hyperaktywnosc) i zamiast na policje, czy do sadu nalezy sie udac do lekarza -specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Re: 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny 29.10.09, 15:35 Oczywiście, że do lekarza ( w tym wypadku psychologa i pedagoga), ale do tego lekarza musza go zaprowdzić rodzice. Jak do tej pory nie okazali orzeczenia Poradni Pedagogiczno - Psychologicznej. Widać go nie mają. Sąd rodzinny natomiast ma możliwość nakazania przeprowadzenia takich badań. Dyrektor szkoły nie ma żadnych narzędzi prawnych by samemu o takiej wizycie u psychologa decydować. Diagnoza jest niezbędna by leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konkubent Kaczora Ludzie, to nie jego wina!!! IP: *.fejk.se 29.10.09, 15:38 ja bym go szpadlem przez łeb i do beczki z kapustą, inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
ya-nek 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny 29.10.09, 15:45 Kolejny gnojek wychowany bezstresowo. Niechze ucza i "wychowuja" go nadal sami rodzice. Taki maly dran, a wiem co mowie bo zetknalem sie kilka lat temu z takim przypadkiem, potrafi zdezorganizowac prace wszystkim pozostalym dzieciom w klasie. Swoja droga, przed sad powinni zostac pozwani rodzica malego gnoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofi 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 15:49 To wina rodziców którzy go tak wychowali przed posłaniem do szkoły. Małolat za każde głupie zachowanie powinien zarobić na dupsko i to tęgo. Problem jak powstał tak szybko by się skończył. Na rodziców tego wyrostka nie ma co liczyć, oni są pewnie gorsi od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Najpierw trzeba leczyć rodziców, ten bachor to ich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 16:07 dzieło.. A jezeli nadal będą się upierać przy swoim, to zostaną ukarani w sposób naturalny, po prostu synalek za 10-15 lat gdy mamcia lub tatko go zdenerwują złapie za nóż, siekierę (co będzie pod ręką) i ich "uciszy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x 7-latek do sądu bo jest niegrzeczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 16:59 Gnoja przerobić na kiełbasę , a starych wysterylizować , żeby więcej takich debili nie płodzili.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 kilka uwag 29.10.09, 17:41 dwie sprawy: 1. Chłopak wykonuje szybko polecenia, a potem szaleje, bo się nudzi. Wygląda na to, że najlepszą metodą jest wymagać od niego trzy razy tyle, i reagować natychmiast, jak skończy. Ale szkoły na to nie stać - i nie chodzi o finanse. Być może nie powinien chodzić do szkoły... 2. Swoją drogą, dyscypliny wymagać trzeba. 3. Kiepski... jak widać, powinno się rodziców do kryminału sadzać za pozwalanie dziecku oglądania telewizji... niestety, na to liczyć nie można - słyszałem za to, że sąd w niemczech zawiesił prawa rodzicielskie, bo rodzice nie chcieli kupić telewizora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liana Re: kilka uwag IP: *.itc.pw.edu.pl 29.10.09, 18:21 Miałam podobnie: dziecko agresywne, bardzo zdolne. Podejrzenie ADHD. Diagnoza : nie ADHD, jest nadpobudliwy. Szkoła dzieciaka olała, nie chcieli współpracować.Mówiliśmy dziecku: masz problem, nie bij, tylko idź do pani. Pani wzruszała ramionami... Na szczęście okazał się wybitnie zdolnym matematykiem. Nie zapomnę dnia, kiedy będąc w szkole, po raz pierwszy zamiast zwykłych narzekań usłyszałam: A to pani ma takie zdolne dziecko? :) Wcale nie od razu się uspokoił... Ale szkoła żegnała go prawie ze łzami: taki zdolny chłopczyk! Z tym może być podobnie. Tylko co, jeśli rodzice nie będą dość spostrzegawczy, aby zauważyć największą pasję dziecka i na nią skierować jego energię? Przecież szkoła tego nie zrobi: przy 30 dzieciach w klasie nikt, poza wybitnymi pedagogami nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benio Re: kilka uwag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 19:00 Rozczulasz tutaj opowiastką o wybitnych zdolnościach swojego synalka.Zapewne stał sie też istnym aniołem , co to staruszkę przeprowadzi przez ulicę , pieska pogłaszcze...Może napiszesz coś o jego postępowaniu w stosunku do innych, ciebie jako matki. Przecież > szkoła tego nie zrobi: przy 30 dzieciach w klasie nikt, poza wybitnymi > pedagogami nie zauważy. Tu nie potrzeba wybitnych pedagogów , tylko normalnych rodziców.Juz i tak stracili parę lat , teraz jeszcze moga to nadrobic, chociaz łatwo nie będzie.Ale wpierw muszą sami zmądrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś