Dodaj do ulubionych

Stal przestanie zarządzać stadionem

IP: *.rzeszow.mm.pl 12.01.10, 19:57
NO TO PO CO JAKIEŚ WYBORY DO ZARZĄDU JAK JUŻ JEST CZŁOWIEK CO PODPISUJE W
IMIENIU KLUBU?
PO CO TO WSZYSTKO?
GOŚĆ MIAŁ NADZOROWAĆ WYBORY A PODPISUJE UMOWY, BEZ JAKICHKOLWIEK ROZMÓW Z
CZŁONKAMI KLUBU. CZŁOWIEK Z ZEWNĄTRZ... KPINA.
ŚMIAĆ MI SIĘ CHCE. ZŁODZIEJSTWO W BIAŁY DZIEŃ.
Obserwuj wątek
    • Gość: iii ha ha ha Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 12.01.10, 20:44
      Chłopaki nie płaczą !,

Nie mniej jednak, szybkość załatwiania przez Ratusz tej sprawy jest naprawdę
      imponująca, Przez 3 lata budują już stadion (już) miejski, a tę sprawę załatwili
      błyskawicznie.
      Dobrze, że teraz ta sprawa wyszła na jaw, a nie podczas inwestycji.

Kurator nie musiał konsultować z działaczami klubu swoich decyzji,

Art. 30. [Kurator w stowarzyszeniu] 1. Jeżeli stowarzyszenie nie posiada
      zarządu zdolnego do działań
      prawnych, sąd, na wniosek organu nadzorującego lub z własnej inicjatywy,
      ustanawia dla niego kuratora.
      2. Kurator jest obowiązany do zwołania w okresie nie dłuższym niż 6 miesięcy
      walnego zebrania
      członków (zebrania delegatów) stowarzyszenia w celu wyboru zarządu. Do czasu
      wyboru zarządu, kurator
      reprezentuje stowarzyszenie w sprawach majątkowych wymagających bieżącego
      załatwienia.
      3. Wynagrodzenie kuratora pokrywa się z majątku stowarzyszenia.

sprawa była bieżąca więc ją podjął. Sprawę załatwił idealnie, teraz tylko czekać
      na 85% dofinansowania, umowę ze Stalą spiszą, miasto będzie pokrywać koszty
      utrzymania (zawsze można dopłacać do interesu z pieniędzy podatnika) i dalej
      będzie jak było. Idealne rozwiązanie dla klubu.
      Wydaje mi się że wprowadzenie kuratora było idealnym rozwiązaniem, bo co to za
      działacze klubowi którzy nie dopilnowali wyborów po pół rocznym wygaśnięciu
      kadencji - wstyd !
      Najśmieszniejsze jest to że cała ta sytuacja wypłynęła po liście prezesa Resovii
      do PM Rzeszowa w sprawie wynajęcia stadionu. I to dzięki niemu mamy sprawę
      wyprostowaną, krzywda się Stali nie stanie, a inwestycja będzie mogła ruszyć -
      dziękuje panie Bentkowski.
    • Gość: iii ha ha ha Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 12.01.10, 20:46
      Chłopaki nie płaczą !,

Nie mniej jednak, szybkość załatwiania przez Ratusz tej sprawy jest naprawdę
      imponująca, Przez 3 lata budują już stadion (już) miejski, a tę sprawę załatwili
      błyskawicznie.
      Dobrze, że teraz ta sprawa wyszła na jaw, a nie podczas inwestycji.

Kurator nie musiał konsultować z działaczami klubu swoich decyzji,

Art. 30. [Kurator w stowarzyszeniu] 1. Jeżeli stowarzyszenie nie posiada
      zarządu zdolnego do działań
      prawnych, sąd, na wniosek organu nadzorującego lub z własnej inicjatywy,
      ustanawia dla niego kuratora.
      2. Kurator jest obowiązany do zwołania w okresie nie dłuższym niż 6 miesięcy
      walnego zebrania
      członków (zebrania delegatów) stowarzyszenia w celu wyboru zarządu. Do czasu
      wyboru zarządu, kurator
      reprezentuje stowarzyszenie w sprawach majątkowych wymagających bieżącego
      załatwienia.

sprawa była bieżąca więc ją podjął. Sprawę załatwił idealnie, teraz tylko czekać
      na 85% dofinansowania, umowę ze Stalą spiszą, miasto będzie pokrywać koszty
      utrzymania (zawsze można dopłacać do interesu z pieniędzy podatnika) i dalej
      będzie jak było. Idealne rozwiązanie dla klubu.
      Wydaje mi się że wprowadzenie kuratora było idealnym rozwiązaniem, bo co to za
      działacze klubowi którzy nie dopilnowali wyborów po pół rocznym wygaśnięciu
      kadencji - wstyd !
      Najśmieszniejsze jest to że cała ta sytuacja wypłynęła po liście prezesa Resovii
      do PM Rzeszowa w sprawie wynajęcia stadionu. I to dzięki niemu mamy sprawę
      wyprostowaną, krzywda się Stali nie stanie, a inwestycja będzie mogła ruszyć -
      dziękuje panie Bentkowski.
    • Gość: lhjm Ferenc=oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 20:47
      Niech miasto odda stadion i niech zabiera swoje łapy od Stali!!
      • Gość: revenant [...] IP: *.rz.izeto.pl 12.01.10, 21:17
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: quba Re: Ferenc=oszust IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 12.01.10, 22:05
          kolego, chyba przesadziłeś, to jest podżeganie a za to są paragrafy !
          • Gość: revenant Re: Ferenc=oszust IP: *.rz.izeto.pl 13.01.10, 10:47
            Chyba masz racje quba pozwoliłem sobie nazbyt w mojej wypowiedzi, co nie zmienia
            pewnych faktów. Kibole nic panu "B" nie zrobią raczej. Myślę i mam skryta
            nadzieję, że życie i kariera same się zweryfikują wobec Pana B. A co do
            odnoszenia się z szacunkiem to nazbyt wiele się kiedyś dowiedziałem o
            działalności i karierze tego człowieka zwłaszcza z przełomu lat 80/90 i później.
            I to nie z gazet a od jednego z najbliższych członków rodziny... więc sorry.
    • Gość: rzeszowiak Stal przestanie zarządzać stadionem IP: 84.38.160.* 12.01.10, 21:19
      Kiedyś Ferenc i jego komuchy odejdą,a w tedy stal będzie cienko
      srała :-)
      • Gość: antz rr Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.01.10, 10:25

wtedy to Stal dopiero odyzje parchu
    • Gość: kibiC Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.01.10, 21:44
      SKANDAL!!!!!!
      ADAM PILECKI PRZEKROCZYŁ UPRAWNIENIA WYNIKAJĄCE Z USTAWY PRAWO O STOWARZYSZENIACH. ZAWARCIE W IMIENIU STALI NOWEJ UMOWY NIE JEST SPRAWĄ WYMAGAJĄCYCH BIEŻĄCEGO ZAŁATWIENIA.
      TAKICH SPRAW NIE WOLNO ZAŁATWIAĆ BEZ WIEDZY CZŁONKÓW, DZIAŁACZY I KIBICÓW KLUBU (OBOJĘTNE JAKIEGO).
      TO JEST ZAMACH NA SAMORZĄDNOŚĆ I NIEZALEŻNOŚĆ STOWARZYSZEŃ.
      • Gość: iii ha ha ha Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 12.01.10, 22:04
        Przecież on nie zawarł a rozwiązał umowę. Równie dobrze może rozwiązać umowę na
        dzierżawę powierzchni panu z kawiarni klubowej.

Trzeba było być mądrym, jak kadencja wygasała zarządowi, a nie teraz jak jest po
        fakcie. Doprowadzenie do wejścia kuratora do klubu jest SKANDALEM, jak mogłeś
        "działaczu" do tego dopuścić !
        • Gość: Rzeszów Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: 89.230.86.* 12.01.10, 23:13
          ad: iii ha ha ha - czy jakkolwiek podobnie brzmi ryk konia z Twojej Wsi

jezeli zrozumialbys tekst przytoczony to nie rżałbyś tak jak robisz to w tej
          chwili.

sytuaja na ten czas oznacza ni mniej ni wiecej jak tylko powstanie pierwszego
          klubu bez stadionu (lub bez prawa uzytkowania takowego) w Rzeszowie.

Stadion ROSiR-u przy ul Hetmanskiej bedzie dostepny niczym basen na Puławskiego
          - bezimienny bez klubowy. Kupisz bilet, wynjmniesz: Jest Twoj na ten weekend! -
          niczym dom publiczny ;)

Resovia ma przynajmniiej stadion w uzytkowaniu który to jest nalezący do UR.
          Kwestią czasu jest to kiedy stanie się kompleksem RESOVIA PARK!

Pozdro!
          ps
          Czworeczka BEZ WSTYDU!
    • Gość: ~1 Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:52
      Po co m Rzeszowie 2 szmatławe kluby ??
      Jak padną to niech powstanie jeden a porządny, skończą się burdy pseudo
      kiboli, itp.
    • Gość: adfas Hotel Rzeszów IP: 89.230.88.* 12.01.10, 22:47
      Czas Ferenca już minął - najlepszą inwestycją jest dziura po Hotelu Rzeszów
      która jako wizytówka miasta straszy już od ponad 2 lat.
      • Gość: Darek Re: Hotel Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 23:29
        Mało prawdopodobne aby w dziurze po hotelu Rzeszów coś powstało jeszcze przed
        2010.Miasto powinno odzyskać ulice, która ktoś wybudował a teraz jest od
        miesięcy zamknięta.Samowola w mieście ktoś uprawia, ale przecież ktoś jest
        zakładnikiem kogoś.
    • Gość: Lord Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.01.10, 23:23
      a ten pilecki to skąd?!!?!?! można go w klubie spotkać?
      • Gość: stal to ja Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 08:48
        Miałem wielki szacunek dla Prezydenta , za całokształt , ale to co ze Stalą
        zrobił to powinien się wytłumaczyć...Stal to nie jest hotel Rzeszów , który
        można zburzyć, za tym klubem stoją ludzie, którzy od 60 lat tworzyli i tworzą
        historię Rzeszowa, z którą się Pan Prezydent utożsamia i z niej się
        chlubi...myślę , że na zebraniu członków Stali , ktoś z ramienia Prezydenta, lub
        sam Prezydent wytłumaczy nam o co w te klocki chodzi...Puki co to mi wstyd, bo o
        pieniądzach na budowe stadionu to już o 3 lat gadamy...A tu chodzi o tradycję ,
        którą na pieniądze nie przerobi , bo to w sercu pozostaje....A Pan Kurator , to
        kto on jest ?, czy on w ogóle z Rzeszowem , sportem , poszanowaniem dla symboli
        , sportowców Stali, którzy na chwałę miasta medale zdobywali , w pucharach
        europejskich grali , co stadion dla stali budowali, itp ...ma coś wspólnego ?
    • Gość: Wypalony TadeuszF Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 09:22
      Miasto pokazało gdzie ma kibiców Stali. Mam nadzieję, że oni pokażą obecnemu
      Prezydentowi i Radzie gdzie ich mają podczas najbliższych wyborów.
      Teoretycznie wszystko jest zgodne z prawem. Ale wypada zadać pytanie czy to
      przypadek, że akurat w momencie zarządów kuratora miasto musiało podpisywać
      nową umowę. Oczywiście nie, wykorzystali sytuację i ciekaw jestem jak spojrzą
      w oczy osobom, z którymi planowali rozbudowę stadionu, a które teraz
      najzwyczajniej w świecie oszukali. W jakim celu? Myślę, że chodzi o głosy
      sympatyków Resovii. Pan Bentkowski celnie przed wyborami wysłał pismo z
      zapytaniem o użytkowanie stadionu i nadał temu odpowiedni rozgłos. Szkoda, że
      politycy wprowadzają swoje zasady postępowania (a właściwie ich brak) w świat
      sportu, który ma wystarczająco dużo problemów w Polsce. Panie Ferenc,
      głosowałem na Pana w dwóch poprzednich wyborach, ale najwyraźniej się Pan
      wypalił i o głosy nie walczy już jakością działań, ale typowo politycznymi
      metodami (podstęp i obłuda). Pozostaje mieć nadzieję, że na drodze sądowej
      decyzję kuratora (która de facto ma się nijak do celu jego obecności w klubie)
      da się unieważnić.
      • Gość: tylkojedenprzetrwa Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: 195.47.201.* 13.01.10, 09:38
        Prawda jest taka że w Rzeszowie nie ma miejsca dla dwóch dobrych
        klubów piłkarskich dlatego też niestety ale zaczyna się walka o
        przetrwanie i zwycięsko wyjdzie z niej tylko jeden klub.Jak Stal
        była piłkarsko zdecydowanie lepsza trzeba było wtedy podejmować
        decyzje o rozwoju klubu a nie pierdziec w stołki i nabijać sobie
        kieszonki.Jeżeli resovia wejdzie do I ligi a Stal spadnie to a
        stadion Stali będzie dla wszystkich to obawiam się że Stal się nie
        podniesie, dlatego wszystkie ręce na pokład i do roboty wszyscy
        którym leży na sercu dobro Stali
      • Gość: Rzeszowiak Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 09:44
        SKANDAL !!! MYŚLE ŻE PAN PILECKI POWINIEN STANĄĆ PRZED SĄDEM I
        BEKNĄC ZA TAKI NUMER ! !
        P.S. - Tym samy panowie Ferenc i Bentkowski mogą zapomnieć o
        prezydenturze w Rzeszowie. RZESZÓW WAM TEGO NIE ZAPOMNI !
        • Gość: w Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 10:05
          Stal obrosła w pseudo działaczy, w pseudo trenerów którzy gremialnie
          obsiadły tem klubik i starają się wypompować mamony ile się da.
          Działaczy którzy nie pamiętają kiedy kończy się kadencja gdyż
          obawiając się "głosu ludu" nie są w stanie zwołać Walnego Zebrania
          celem wybrania nowych władz. Wyniki natomiast na poziomie ligi jak
          ktoś kiedyś napisał pszenno-buraczanej ligi.
          • Gość: .. Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 12:21
            a czego sie spodziewać po klubie powstałym ze złodziejstwa, zamknąć,
            zaorać i zdemontować tego białego ptaka
            • Gość: max Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.01.10, 10:29
              przynajmniej ten klub nie jest zydowski, powstal w innych czasach parchu
              • Gość: sds Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: 195.47.201.* 15.01.10, 07:09
                nie no pewnie ten klub jest gwatemalski
    • Gość: PDG Stal przestanie zarządzać stadionem IP: 84.38.160.* 13.01.10, 15:05
      JaK nie prezydent to moze nam RADA MIASTA POMOŻĘ URATOWAĆ STAL. MAMY
      tam jakies osoby które są przychylne STALI,pozdrawiam PDG
      • Gość: PDG Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: 84.38.160.* 13.01.10, 15:30
        Jak nie Prezydent to moze RADA MIASTA NAM pomoze uratowac STAL ,mamy
        tam osoby przychylne STALI?
        • Gość: aRRa75 Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.rzeszow.mm.pl 14.01.10, 18:09
          Ja kibicuję jedynemu rzeszowskiemu klubowi.

Nie rozumiem dlaczego kibice stali wietrzą spisek Resovii,
          Bentkowskiemu i wszystkich naokoło.

To co zrobili to było oszustwo i niezły wałek pod postacią zrobienia
          stadionu miejskiego - gdzie do niego mieli tylko dostęp i prawa
          TYLKO zks stal rzeszów.
          Myślę, że przynajmniej 100 tys miesszkańców Rzeszowa nie życzyłoby
          sobie aby publiczne miejskie pieniądze były pompowane w stal zks.
          Jeżeli zdecydowli sie na stadion miejski to ze wszystkimi
          konsekwencjami !
          A że przy okazji że w zarządzie mieli buców i patałachów - to tak
          się skończyło.
          A nasz Tadek się wytsraszył i tak się to potoczyło.

Bardzo ciekawy wątek może dotyczyć też reklam umieszczonych na
          stadionie miejskim - KTO BRAŁ ZA TO PIENIĄDZIE ???
          Zarządu nie było - ktoś podpisywał umowy - ktoś brał kasę !!!! i na
          pewno kasa z reklam nie zasilała budżetu miasta Rzeszowa !!!
          I tu dalej sie kłania kryminał. Do tego kuratora to powinien
          dołaczyc i pewnie w niedługim czasie dołączy prokurator.

Takie tematy będą wychodzić nie tylko związane ze stalą. To co się
          dzieje ostatnio w Rzeszowie to jest skandal.
          • Gość: Kibic Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.rz.izeto.pl 14.01.10, 18:21
            uh ale jestes kozak jak sie nie boisz pisac nazw innych klubow z malej litery niezle niezle
            i46.tinypic.com/rbdy6g.jpg
            • Gość: aRRa75 Re: Stal przestanie zarządzać stadionem IP: *.rzeszow.mm.pl 14.01.10, 18:34
              Nie rozumiem Twojego banera; że niby net hoolig... heheh
              Czy ja napisałem, że Cię (Twój klub) przegoniłem ze stadionu, albo
              Ze Ci napier.. jak Cie spotkam???

stali rzeszów nie szanuję, za całokształ jaki sobą reprezentuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka