Dodaj do ulubionych

Odchudzanie może być wołaniem o pomoc

IP: *.19.165.123.osk.enformatic.pl 12.07.10, 20:59
Oby się Wam udało. Znam dwie osoby z bulimią. Nawet nie potrafię
powiedzieć, czy z tego wyszły, ale wiem ile wysiłku, ile zachodu
zużyto, żeby im pomóc. Najpierw posuzkiwanie w Rzeszowie i okolicach
kogokolwiek, kto chciałby pomóc, potem wyjazdy do jednego dużego
miasta, potem drugiego i na koniec ośrodek zamknięty. A efekty
ciągle marne. Z moich obserwacji wynika, że kluczowe jest zdanie
artykułu: żeby zechciały uwierzyć, że ktoś je kocha. Co wymaga
najpierw determinacji osoby kochającej, a potem wiary chorej.
Powodzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: M Odchudzanie może być wołaniem o pomoc IP: *.swidnica.mm.pl 24.10.10, 15:35
      UWAGA!!! Nie łapcie sie na to! Nie posyłajcie tam swoich córek. Ten ośrodek to bagno które "wyciągnie" z Waszych kieszeni tylko 6 tysięcy. Wiem co móię. Byłam pacjentką w tej placówcę od 29.09.2010-13.10.2010. Nie ma ani DIETETYKA, ani kontroli posiłków, zadnych zajęć po za robieniem zakupów w Auchan i tesco ;D. O psychoterapii można zapomnieć. Tak samo jak i o badaniach. Jeśli ktoś chce wiedzieć więcej zapraszam na mojego bloga, lub proszę o kontakt mailowy. Pozdrawiam i serdecznie ODRADZAM pobyt w fundacji drzewo "życia". mkujawinska1992@gmail.com
    • Gość: JUSTYNA Re: Odchudzanie może być wołaniem o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 09:41
      W przypadku tej fundacji można użyć tylko jednego słowa PORAŻKA.
      Byłam tam i niestety nic dobrego mnie nie spotkało.
      Mogłam się ważyć, ćwiczyć, brać tabletki przeczyszczające itp.
      Psychoterapia podczas mojego nieszczęsnego pobytu odbyła się może zaledwie dwa razy.
      W miedzy czasie zajmowała się nami kosmetyczka, z którą całymi dniami się nudziłyśmy.
      Kupowałyśmy same sobie jedzenie za nasze pieniądze i to jeszcze najlepiej w biedronce jak najtaniej. Nie oddano mi reszty pieniędzy, gdyż po tygodniu zrezygnowałam, a zapłaciłam za miesiąc.
      NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: gośc Re: Odchudzanie może być wołaniem o pomoc IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.04.11, 22:58
        Uważam,że jeżeli pacjentki idfą na życzenie rodzica,nigdy się nie wyleczą.I po drugie:głupi jest każdy pogląd na temat przyczyn/np.że są niekochane/.Problem jest tylko zawnętrznie podobny ale u kazdego człowieka leczy się go inaczej.O ile w ogóle chce sie leczyć.
        • Gość: natur Pomóc mozna tylko tym ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.11, 07:12
          Którzy sami chcą sobie pomóc ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka