Dodaj do ulubionych

Shepard na prezydenta

23.09.10, 22:03
Spoglądając na kompromitującego się coraz bardziej prezesa Tadeusza, jak też parafialno-powiatową mizerią obecnych kandydatów do fotela prezydenta Rzeszowa, pomyślałem pokrzepiony pospolitym ruszeniem ludu protestującego przeciw zamianie boiska szkolnego w kaplicę, by spróbować wykorzystać ten obudzony nagle obywatelski głos troski o jakość życia w mieście, na coś pożytecznego w większym wymiarze.
Myślę że zmiana na stołku prezydenta wszystkim dobrze zrobi bo nawet największym zwolennikom rządów Tadeusza Ferenca nie uda obronić się tezy iż 70 letni wychowanek PZPR który zapewne ma kłopoty z obsługą komputera, jest liderem na miarę XXI wieku.
Myśle że znany z wypowiedzi na tym forum Shepard byłby dobrym kandydatem i piszę to bardziej serio niż żartem. Nie wiem tylko co sam Shepard na to, ale ja deklaruję już dziś że choćby dla żartu mógłby wystartować i na pewno miałby mój głos.
Koleś ma trochę wiedzy, zapału do organizowania ciekawych imprez oraz motywowania ludzi do pracy, a z tego co wywnioskowałem wystąpienia publiczne oraz wypowiedzi dla mediów też go nie paraliżują, co jest bardzo ważne na takim stanowisku. W dodatku kasa nienajgorsza :)

Panie co pan na to? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Shepard na prezydenta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 23.09.10, 23:08
      Na prezydenta kiepskiego forum portalu gazety moze sie nada, z calym hmmm szacunkiem;)
      • dr_psychol Re: Shepard na prezydenta 23.09.10, 23:51
        No tak, zapomniałem że modelowy kandydat na stanowisko prezydenta Stolicy Innowacji musi być towarzyszem w wieku emerytalnym, nie znać żadnego języka obcego, nie odróżniać innowacji od kompromitacji, nie mieć zielonego pojęcia o architekturze, ekonomii, nauce i kulturze, kochać się w betonie i światełkach, całować pulchne święte łapki, rozdawac glebę Kościołowi, sponsorować recydywkę, marnotrawić na prawo i lewo publiczne środki, no i mieć kolegę inwestora :) A przede wszystkim powinien charakteryzować się władczym, sowiecko-stepowym stosunkiem wobec podwładnych :) Gensek XXI wieku :)
        • Gość: Oldtimer20 Re: Shepard na prezydenta IP: *.krak.tke.pl 28.09.10, 09:55
          Nic dodać, nic ująć, ale to wina tzw."lewicowej"rady miejskiej. Dobrze im, to po co zmieniać?
    • Gość: rebel_child Re: Shepard na prezydenta IP: *.res.pl 24.09.10, 09:58
      Czekamy na decyzję wywołanego do tablicy ?
    • Gość: Jóżwa Re: Shepard na prezydenta IP: *.ostnet.pl 24.09.10, 14:44
      Shepard ! Nie daj się prosić. No chyba że jesteś pisowski. Ale na takiego nie wyglądasz. Więc kandyduj!
      • Gość: kmita Re: Shepard na prezydenta IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 24.09.10, 15:48
        ale przeciez Shepard to Tadek !
        • Gość: www Re: Shepard na prezydenta IP: *.ostnet.pl 24.09.10, 19:08
          Chyba nie Tadek. Raczej ..... portal.wsiz.rzeszow.pl/strona.aspx?id=2369
          Tym bardziej do boju.
          • Gość: Anka Re: Shepard na prezydenta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.09.10, 20:03
            Ojej to tym bardziej nie, czlowiek "na poziomie" ale jakim??? (czasem merytorycznie sie broni nic poza tym), ale nierzadko teksty srednio uprzejme, a nawet wulgarne szczegolnie jak ktos ma inne zdanie...no ale to tez WSiZ to i poziom hmmm niski?;)...z calym szacunkiem
            • Gość: henio Re: Shepard na prezydenta IP: *.146.233.167.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.09.10, 22:05
              Anka poziom niski to ty reprezentujesz a nie WSIiZ - bo co jak co ale jest to najlepsza uczelnia na Podkarpaciu - poczytaj troche o tej szkole opini ekspertów czy przeanalizuj wszelakie ankiety szkół wyższych, a potem się wypowiadaj.
              • Gość: Anka Re: Shepard na prezydenta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.09.10, 22:36
                Te rankingi, te pieniazki (z czegos trzeba sie reklamowac), ktore uczelnia posiada dzieki studentom placacym za wszystko, a potem ci sami niedouczeni absolwenci zasilaja grono bezrobotnych bo umiejetnosci maja tak "ogromne", ze nie moga biedni znalezc pracy;)
                • dareckipodkarpacie Re: Shepard na prezydenta 24.09.10, 23:36
                  haha śmieszą mnie twoje wypowiedzi, henio ma dużo racji nie masz pojęcia o czym piszesz, poczytaj też jak absolwenci poszczególnych uczelni radzą sobie na rynku pracy... niedouczona to ty jesteś !
                  • mjot1 Re: Shepard na prezydenta 25.09.10, 00:19
                    Oho! porzekadło o garnku i kotle ciałem się staje...
                  • Gość: por Re: Shepard na prezydenta IP: 109.243.4.* 25.09.10, 00:26
                    Przecież w Rzeszowie nie ma rynku pracy, więc jak mają sobie radzić?
                  • Gość: Anka Re: Shepard na prezydenta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 25.09.10, 00:49
                    Wiem az za nadto;). Skup sie na szukaniu mieszkanka i dla Twojej wiadomosci nie ma w Rzeszowie ul. Dabrowskiej, jest natomiast Dabrowskiego, doucz sie;). Czyzby kolejny "madry" absolwent WSiZ? Ale Was sieje;)
          • Gość: JFK Re: Shepard na prezydenta IP: *.rz.izeto.pl 24.09.10, 22:00
            Nie obrażajcie Sheparda !!!
            • Gość: Prześmiewca Re: Shepard na prezydenta IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.10, 22:15
              WSiZ powiadacie? Szanowni forumowicze, musicie zrozumieć że produkcja bezrobotnych stała się nieznośna.A strona która trzyma władzę w tym mieście nie dorosła jeszcze do poziomu aby rozwiązać ten problem.Szykuje się kilka niusów które mogą naprawdę nadwyrężyć pozycję obecnego , to nie są żarty.
              • durny2 Re: Shepard na prezydenta 14.11.10, 16:48
                Pozdro dla ciebie, dla ciebie i dla ciebie tyż.
      • Gość: Ewa Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 22:42
        Genialne rozumowanie... jak Shepard z PiS to Shepard sie nie nadaje, jak Shepard nie z PiS to leci tekst "shepard nie daj sie prosic" ....
    • Gość: Ewa Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 22:38
      Ludzie Shepard to ani Tadek, ani Paweł Dąbrowski z WSIZ:) Kiedys tam na forum podyskutowalsmy o starych czasach o po nitce do kłębka wiem na 100% ze to mój nieco starszy kolega z podstawówki:). Tadek mógłby byc jego ojcem:)
      • Gość: Anka Re: Shepard na prezydenta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.09.10, 23:05
        Tadek nie Tadek, z PiSu czy nie, z WSiZu czy nie, czlowiek sie nie nadaje, typowe filozofowanie chlopskie choc akurat tacy to takze decydenci w tym miescie, wiec wtopilby sie w tlum lokalnych urzedaskow....
        • Gość: Ewa Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 23:10
          Zauważyłas, że watek się rozrasta a bohater watku milczy:) Podejrzewam, ze blizsza jest mu rola recenzenta władzy niz samej władzy:)
          • dr_psychol Re: Shepard na prezydenta 24.09.10, 23:40
            To jak Shepard milczy to Wojciecha Jamę na prezydenta proponuję, albo na radnego chociaż :)

Czytam jego wypowiedzi i zawsze dobrze chłop mówi, nie lubi prowizorki i tak ubóstwianego w ratuszu dziadostwa, a przede wszystkim na przestrzeni lat wykazał się przy tworzeniu Muzeum Dobranocek nie tylko wyobraźnią, ale też konsekwencją i skutecznością w działaniu, (chociaż placówka ta w obecnej formie mnie na kolana nie powala, ale to nie z jego winy). Myśle że taki ktoś by się w rzeszowskiej drętwej i bezradnej "radzie" przydał.
            I ja bym go chętnie poparł gdyby się dał namówić, a piszę tutaj o tym bo czasami trzeba tylko kogoś zachęcić do działania w tym kierunku, gdyż tak to już często bywa, ze ludzie z wyobraźnią, inwencją i pasją do rad miast, czy też ogólnie polityki, się nie palą, za to wszelkiej maści cwaniactwo, przeciętniactwo, wazeliniarstwo i tupeciarstwo, pcha się do tego drzwiami i oknami.

• Gość: Kogel Mogel Wojciecha Jamę na radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 09:54
              To może warto by poddać ten wniosek pod dyskusję w osobnym wątku. Może przydałby się radny co to Tadeuszowi potrafi... odmówić ;)
            • Gość: kwant Re: "Psychol" na marszałka !!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.10, 18:34
              Panie "doktorze" niech pan nie marnuje niewątpliwego talentu i staruje w najbliższych wyborach na marszałka !!!
              • Gość: Anka Re: "Psychol" na marszałka !!! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.09.10, 18:44
                a za jakis czas na tymze forum ci sami co teraz sa "za" beda przeciw" i nie zostawia na nowo wybranych urzedaskach suchej nitki ;)
              • dr_psychol Re: "Psychol" na marszałka !!! 26.09.10, 20:09
                Nie da rady. Za słabo traktorem powożę :)
    • Gość: tama Re: Shepard na prezydenta IP: 188.33.24.* 24.09.10, 23:22
      www.radio.rzeszow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3492&Itemid=209
      • Gość: Ewa Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 23:25
        i co podobny do Tadka???
        • Gość: tamara Re: Shepard na prezydenta IP: 188.33.24.* 24.09.10, 23:30
          Kulturą wypowiedzi na pewno tak
          • Gość: Juzio Prezydencka kultura... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 10:03
            Shepardowi duuuuużo brakuje do "kultury" wypowiedzi Prezesa I.

Wywiad z 2009 roku dla łódzkiego oddziału GW... "promujący" Rzeszów
            "Prezydent Rzeszowa: czasem trzeba zakląć

Gdyby pan był na moim spotkaniu z urzędnikami, pomyślałby pan o mnie ''niezły z niego sku...syn'' - mówi Tadeusz Ferenc, prezydent Rzeszowa
            "

całość:
            pomyślałby pan o mnie niezły z niego sku...syn - mówi Tadeusz Ferenc, prezydent Rzeszowa

Tak wygląda "promocja" w wydaniu prezydenta Rzeszowa :(
    • Gość: Shepard Re: Shepard na prezydenta IP: 80.54.27.* 25.09.10, 15:30
      Sytuacja jak powstała jest dość ciekawa i zaskakująca. Wdawać się w dyskusję, pomyślą że łasy na funkcje… nie odpisywać, nieelegancko i niegrzecznie. Do tego pozostając na wyjeździe utrudniony swobodny dostęp do sieci i komputera mam, co skutkuje późną reakcją i skromnym tekstem.
      Ale… Dottore bardziej poważnie niż żartem, tedy mnie nie pozostaje nic innego, szczególnie, że wyżej wspomnianego szanuję i poważam. .. i wcale nie jest lizusowska riposta na wspaniałą propozycję.
      Zatem… po pierwsze. Shepard nigdy nie wiązał się z polityką a zwłaszcza jakimikolwiek organizacjami partyjnymi … nie jest zatem ani z PiS ani z PO, PSL, NSDAP, PZPR czy innej, dowolnie wybranej formacji. RELIGIĄ Sheparda jest NAUKA i TECHNIKA i wszystko co Jej dotyczy, a zwłaszcza wszelakie projekty i programy popularyzujące, promujące i odczarowujące te niewątpliwie najistotniejsze dziedziny życia ludzkości oraz kultury materialnej. Shepard wierzy, co nie raz i nie dwa artykułował, że jeśli cokolwiek może być INNOWACYJNEGO to nauka i technika NA SICHER. I że na tej kanwie można budować nowoczesny wizerunek prawie wszystkiego, a INNOWACYJNEGO MIASTA w szczególności. Dlatego mimo szyderstwa, urzędniczych przeciwności i innych wypadków losowych, z uporem maniaka walczy i walczył będzie o jak najwięcej takich działań na własnym podwórku. Shepard wyjaśnia też, że nie ma nic przeciwko imprezom wszelkim typu koncerty i inne jarmarczne, często niskich lotów, ale kosztowne produkty… Carpatie, festiwale, lunaparki cukrowej waty pełne… chodzi mu jedynie o WYRÓWNANIE PROPORCJI i szanse także dla przedsięwzięć promujących nowoczesne metody edukacji takich jak np. Piknik Naukowy, które nie są zauważane przez urzędników… często tych samych, łożących spore kwoty na wątpliwe działania tzw. kulturalne.
      Gdyby Shepard zaangażował się w polityczną walkę, co tu dużo gadać, O STOŁEK… straciłby wszelkie możliwości walczenia o projekty, które są sensem jego materialnego TU i TERAZ. Urzędnik na najwyższym szczeblu w mieście to nie są żarty. Potrzebny jest autorytet i charyzma. Bo to przede wszystkim walka na wielu frontach i potrzeba legitymowania się szerokimi umiejętnościami i to z wielu dziedzin. A najważniejsze, to umiejętność zarządzania zasobami ludzkimi i talent do otoczenia się specjalistami z najwyższej półki. Jeśli tego nie ma, możemy się na własne oczy przekonać, co wtedy wychodzi. Beton, kwiatki, walenie pięścią w taboret i nowy asfalt to MAŁO. Obawiam się, że najnowocześniejsze technologie i innowacyjna edukacja jako SAMOGRAJ, też NIEWIELE…
      Ale… aby nie było, że się wykpić próbuję, powiem tak… gdybym miał możliwość decydować bez ograniczeń o tym CO I JAK będzie się realizować w celach promocyjnych naszego Miasta, biorąc pod uwagę naturalnie tylko obszary NAUKI, TECHNIKI i KULTURY… gdybym mógł wybrać suwerenny zespół specjalistów do takiej pracy, to PO DWÓCH LATACH, a pierwsze efekty byłyby już widoczne po roku, NIKT NIE ŚMIAŁ BY SIĘ z Rzeszowa jako miasta znanego z tego, że jest znane Z NICZEGO. Słowo Zawiszy!

Wracam na początku tygodnia. Chętnie spotkam się z wszystkimi, którzy mają podobne poglądy i podyskutuję przy kawie. Termin do uzgodnienia. Ja zapraszam. Dottore! Skoro zacząłeś ten temat, może przynajmniej Ty się zdecydujesz…Paweł Pasterz
      • dr_psychol Re: Shepard na prezydenta 25.09.10, 22:52
        A jesteś :)

Shepard może bym pogadał, może nawet nie tylko przy kawie, tylko że obecnie także nie ma mnie w Rzeszowie, co nie zmienia jednakże faktu (zwłaszcza po twojej odpowiedzi na moją luźną propozycję), że już bardziej serio namawiałbym cię byś stanął do wyborów.
        Masz racje że sprawowanie funkcji urzędniczej na najwyższym szczeblu w mieście to nie są żarty, ale nie wiem czemu, przeważnie kiedy czytam o dokonaniach i zamysłach naszego prezesa oraz jego kontrkandydatów zaczynam się śmiać i prawdę powiedziawszy w obecnej sytuacji najchętniej wrzuciłbym do urny kartkę z napisem: spie...jta chłopy w pole :)

Myślę że ludzi podobnie myślących jest w Rzeszowie więcej, a spora część mieszkanców z tego własnie powodu nie planuje w ogole brac udziału w głosowaniu i to są własnie ci których głos można pozyskać.
        Jestem przekonany że nawet jedna debata w TVP Rzeszów mogłaby otworzyć oczy wielu ludziom. Wszyscy trzej kandydaci do fotela prezydenta Rzeszowa są niestety zgrani, bezbarwni i mniej lub bardziej uwikłani w zakulisowe kizi mizi z lokalnym pseudobiznesem, klerem i wszelkiej maści partyjniactwem.
        Krótko mówiąc ni ma z kogo wybrać. Prezydent wojewódzkiego miasta w XXI wieku powinien być niezależnym liderem posiadającym spojną wizję rozwoju tego miasta czego u nas nie ma i się raczej nie zanosi.
        Myśle że masz wystarczająco dużo tzw wiedzy ogólnej jak i specjalistycznej z zakresu nauki i techniki oraz zapału i doświadczenia w organizacji ciekawych przedsięwzięć - co ważne UDANYCH , a przy tym relatywnie TANICH, plus wystarczająco dość obycia w kontaktach z mediami że dałbyś sobie radę. Takie jest moje zdanie.
        I od razu napiszę że współczesny prezydent - czytaj lider -nie musi mieć kilkudziesięciu lat doświadczenia w pracy w administracji publicznej, bo po to ma różnego rodzaju specjalistów, prawników i całą grupę doswiadczonych urzędników, odpowiedzialnych np za utrzymanie porządku czy też pozyskiwanie srodków z funduszy unijnych, aby służyli mu pomocą i poradą. Podstawa to zdrowy rozsądek, elastyczność, konsekwencja w działaniu, ciekawe pomysły, umiejętność motywowania ludzi do wysiłku i prowadzenia rozmów z różnymi środowiskami, a co najważniejsze - poczucie odpowiedzialności za podejmowane decyzje oraz oszczędne gospodarowanie publicznymi pieniędzmi. Bo obecnie rzecznik prezydenta z rozkosznym uśmiechem na twarzy oświadcza że utrata 5 milionów złotych offsetu, lub dopłacenie do tzw offsetu miliona, jest dla budżetu miasta małą stratą, a następnie informuje że w zasadzie brakuje u nas na wszystko w związku z czym powstaje kolejny bubel za bublem i tandeta za tandetą i konca tego nie widać. Każda decyzja urbanistyczna ma swoją wagę którą poczujemy w przyszłości i tutaj nie ma miejsca na prowizorkę, doraźne łatanie dziur czy faworyzowanie wybranych podmiotów, li tylko po to by zyskać poparcie wpływowych kręgów lub też stwarzać pozory rozwoju.

Najlepszym przykładem prawdziwości tego co piszę jest np Arnold Schwarzenegger - gubernator Kaliforni. Commando, Terminator, Conan Barbarzyńca i Gliniarz w przedszkolu - co prawda skonczył W USA ekonomię, ale żadnego doswiadczenia, jako takiego, w zarządzaniu stanem nie miał,a okazał się bardzo dobrym kierownikiem :)

"gdybym mógł wybrać suwerenny zespół specjalist
        > ów do takiej pracy, to PO DWÓCH LATACH, a pierwsze efekty byłyby już widoczne p
        > o roku, NIKT NIE ŚMIAŁ BY SIĘ z Rzeszowa jako miasta znanego z tego, że jest
        > znane Z NICZEGO
        . "

Gdybyś wygrał to nie bedzie z tym problemu,a nawet jeśli nie przejdziesz to nic nie tracisz :) Na pewno zawsze zyskasz, a i mieszkancy Rzeszowa także, choćby z racji tego że będą mogli zagłosować na kogoś niezależnego.
        Ze swojej strony mogę zadeklarować że kilka głosów, a nawet moze więcej niż kilka będe w stanie załatwic :)
        Czerstwym piernikom toruńskim i żywym skamielinom mówimy stanowcze NIE! hehe :)
        • Gość: Shepard Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 09:36
          "... Shepard może bym pogadał... "

To jesteśmy umówieni. :-) Czekam tedy... jeśli znajdziesz czas.
          Moja propozycja jest cały czas aktualna... Langsam, aber SICHER.
          Może istotnie jest to właściwy czas na sprawną i konstruktywną OPOZYCJĘ.
          I działanie.
          Każdy z sukcesem zrealizowany, niebanalny projekt - musi w końcu przechylić tę szalę.
          A im NAS więcej - tym większe szanse...

S.
          • jael53 Re: Shepard na prezydenta 27.09.10, 10:44
            Panowie - jestem fachowcem od nauk społecznych - w tym psychologii społecznej i komunikacji (także od tego, co się nazywa komunikacją transkulturową). I mam problem: to, na czym się znam, tzw. normalnym trybem zacznie być traktowane jako "nowość" może za 20 lat. I będzie uprawiane, jak - nie przymierzając - różne domorosłe PR-y. Wolałabym jeszcze przed emeryturą zrobić coś użytecznego.
            • Gość: Shepard Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 10:58
              Nie ma sprawy. Zaproszenie jest dla wszystkich, którzy chcieliby COŚ konstruktywnego zrobić.
              Czekam grzecznie na ripostę Dottore, ale też i innych. Także tych, którzy uważają mnie za (wyłącznie) ujadającego, bakelitowego pajaca, bez konkretnych pomysłów i wizji... Czasem w bezpośrednim kontakcie wiele można wyjaśnić LEPIEJ niż na anonimowym (pozorie :-) forum.
              Ja jestem zawsze gotowy do konfrontacji. I obrony swoich racji... :-)
              Proponuję randez-vous w COSTA CAFE. Przy kawie albo czekoladzie albo co kto lubi.
              Termin - do ustalenia. Jestem elastyczny... dość...

Paweł
              • jael53 Re: Shepard na prezydenta 27.09.10, 14:52
                Od czwartku jestem wolna. Po rozpoczęciu roku - popołudnia (od 16-tej) w środy i czwartki też jestem pod ręką, bo na miejscu. A w inny dzień dojechać nie problem. Priv: jael53@gazeta.pl
          • dr_psychol Re: Shepard na prezydenta 27.09.10, 21:29
            Czesc Shepard - jak napisałem, wstępnie jesteśmy umówieni. Tylko problem jest taki, że w przeciągu najbliższych tygodni nie będę w stanie pojawić się w Rzeszowie. Ale to niczego nie zmienia. Nie uchylam się bynajmniej. Zresztą myśle ze już kilka osób się przekonało do tej chwalebnej obywatelskiej inicjatywy :) I to jak czytam posiadających cenną wiedzę fachową. Jest pomysł, jest kandydat, są sympatycy - czyli jest już coś. Może nawet całkiem sporo. Myśle że jak ma coś z tego wyjść to i wyjdzie bez mojego wymądrzania się :)

Jak coś mogę się na maila odezwać

radiolatorium ... ?
            • Gość: Shepard Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 09:12
              Radiolatorium. Słuchaj, by WIDZIEĆ więcej... :-)
              Także pozdrawiam.
              I jakby co - shepard@polimedia.pl

:-)

P.S. Partia X? Kto wie... może to jest i dobry pomysł. Ale ja poszedłbym dalej, np. XXL... :-)
              • dr_psychol Re: Shepard na prezydenta 29.09.10, 22:09
                Jest już kolejny kandydat - Wiesław Walat :)

Partia X to była partia Tymińskiego, nazwę wzięła chyba od jego tajemniczej teczki w której miał papiry na dzisiejszego mędrca Europy i noblyste Lecha oraz na paru innych typów co walczyli z nim o take Polske :)
                • Gość: Iza Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 23:44
                  no i rozejdzie się po kościach. ! kandydatów jak grzybów po deszczu' każdy coś tam skubnie i nic z tego nie będzie. a nie mogli by się tak jakoś dogadac? Jeśli Shepard ma tutaj coraz większe grono synpatyków to mógłby wesprzeć poważniejszego kandydata i byłyby wieksze szanse na walkę z Tadkiem.
                  • mal49 Re: Shepard na prezydenta 30.09.10, 07:34
                    Gość portalu: Iza napisał(a):

> Jeśl
                    > i Shepard ma tutaj coraz większe grono synpatyków to mógłby wesprzeć poważniejs
                    > zego kandydata i byłyby wieksze szanse na walkę z Tadkiem.

To nie tak!
                    Hasło rzucił dr Psychol proponując, by skończyć z wyborem między dżumą a cholerą.Nie ma - niestety - "poważniejszego kandydata".
                    Są tylko polityczno-kościelni.

--------------
                    ;-)
                    • Gość: Ciekawa Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 00:36
                      to Shepard jest polityczny czy kościelny? z ciekawości się pytam, bo także byłabym za. i paru znajomych też.
                      • mal49 Re: Shepard na prezydenta 01.10.10, 08:42
                        Określenie 'kandydat polityczno-kościelny' odnoszę do tych, których moja przedmówczyni nazywa POWAŻNYMI i zachęca do ich wsparcia.
              • dr_psychol Re: Shepard na prezydenta 03.10.10, 12:01
                Shepard z tego co się dowiedziałem to trzeba miec 3000 głosów zeby kandydować. Chyba nie ma na to czasu. Ale może choć w wyborach do rady miasta mógłbys wziać udział?
                • dr_psychol Re: Shepard na prezydenta 03.10.10, 12:02
                  dr_psychol napisał:

> Shepard z tego co się dowiedziałem to trzeba miec 3000 głosów zeby kandydować.
                  > Chyba nie ma na to czasu. Ale może choć w wyborach do rady miasta mógłbys wzia
                  > ć udział?

Podpisów nie głosów. Sorry
                  • Gość: megan Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 20:15
                    To zdecydowanie bardziej realne. do tego Pan Jama gdyby się dal namówić i drobnymi kroczkami może udałoby się rozpocząć jakieś zmiany w ratuszu. A jakie warunki trzeba spełnić aby kandydować do ratusza?

p.s. słuchaliśmy programu w PR w sobotę. Shepard gadana ma; dałby radę.
                    • dr_psychol Re: Shepard na prezydenta 03.10.10, 20:37
                      Zgadza się ;)
    • Gość: pol Re: Shepard na prezydenta IP: *.147.201.232.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.09.10, 20:12
      bede glosowal za
      • Gość: transsilvania Shepard pasterzem miasta Rz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 22:25
        i ja tez, jako ze podzielam zalozenia i poglady S.
        Trzeba pomyslec o kampanii...
    • lublinianin1 Re: Shepard na prezydenta 26.09.10, 19:07
      a może JA wam spasuje... zrobie porzadek w tej metropolii podkaprackiej hahah
      • 1paragon Re: Shepard na prezydenta 27.09.10, 15:23
        Wątek napawa nadzieją - oddam swój głos na kandydata Sheparda i namówię swoich znajomych do tego - a jeżeli będzie trzeba podpiszę się pod listą.
        Obecnie liczy się jednak czas - do dzieła Panowie i Panie!
        • Gość: Ja Re: Shepard na prezydenta IP: *.d-com.pl 27.09.10, 18:28
          ...robi sie ciekawie. Nareszcie pojawiłby się ktoś spoza układów, spoza chorej polityki, ktoś z pasją i świeżym patrzeniem na to wszystko co nas otacza. Panie Shepard, ma Pan mój głos!!
          • Gość: za Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 19:25
            To by dopiero się działo..:) warto sprobować!!! glos to mało..trzeba by sie zorganizowac jakos bylo..
            • Gość: anna Re: Shepard na prezydenta IP: *.rzeszow.mm.pl 27.09.10, 19:34
              Zbliżające się wybory pokazały nadal mizerię w wyborze, jaki będziemy mieć. W sumie narzekamy, ale kiedy dojdzie do wyborów...wyboru wielkiego nie mamy. Jestem za takimi ludzmi jak Shepard, Dr Psychol, choć pewnie lepiej byłoby zacząć od radnego.
              • Gość: jagienka Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 19:57
                Wreszcie jakaś sensowna myśl... Coś, co choć może z pozoru wygląda jak szaleństwo, budzi ogromną nadzieję... Może jednak warto podjąć się tego "szaleństwa"? Staję z całą gotowością po stronie popierającej Pana Pawła! Myślę, że nie tylko ja zobaczyłam, że to gość z wielkim potencjałem...
              • mal49 Re: Shepard na prezydenta 27.09.10, 20:06
                anna napisał(a):

>... choć pewnie lepiej byłoby zacząć od
                > radnego.

Nieprawda!
                Jak wsiadać - to zaraz na wierzchowca. Kucyk - dla tzw.zrzeszonych i wspartych (czarną lub białą laską).

Gdy na razie zapleczem jest wsparcie internautów trzeba mierzyć w first class.

Rzecznik już jest, zatem do dzieła Panowie!

--------------
                ;-)
                • mjot1 Re: Shepard na prezydenta 27.09.10, 23:03
                  Każda taka inicjatywa oddolna, pozapartyjna a społeczna (bo „forum” to też społeczność przecie) musi cieszyć i godna jest pochwały. Dlatego nawet i ja z wsparciem spieszę.
                  Co prawda „dusznym” jeno bom rzeszowskim nie jest łykiem ;-)

Najniższe ukłony!
                  aspołeczny wybitnie M.J.
                  • Gość: lolek Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 00:07
                    zdaje sie że wszystkim szajba na łby uderza aż dudni. Stan tymiński wam się przypomniał czy jak? amerykanski sen bo nawet pucybut może zostać prezydentem. opanujcie się ludzie, bo sami sobie zafundujecie pana Dyzmę. hehehehe.

• dr_psychol Partia X :) 28.09.10, 08:49
                      Hehe Tymiński to jest własnie swietny przykład tzw człowieka znikąd, który prawie został prezydentem POLSKI, z tą tylko różnicą że Tymiński był nienormalny, a Shepard mi na takiego nie wygląda. No i skala nie ta, bo Rzeszów jest jednak tylko180 tysięcznym sennym miastem w jednym z najbiedniejszych regionów kraju i UE.
                      Skoro prezes spółdzielni mieszkaniowej z Alternatywy 4 mógł wygrać, to dlaczego ktoś inny nie miałby spróbować :)

• jael53 Re: Partia X :) 28.09.10, 09:18
                        A poza tym najłatwiej ględzić, że wszystko jest do d.py. Jeśli można zacząć od małego think thanku, to należy to zrobić.
                        To jest tak, jak z namawianiem moich młodych zdolnych (na jakieś studia podyplomowe, do ciekawej roboty): rusz zadek, wyślij te papiery... no, dobra, nie wiesz, cy się nadajesz, czy coś z tego będzie... ale jak się nie ruszysz i nie wyślesz - to na pewno nic z tego nie będzie i niczego się nie dowiesz.
                        • Gość: paragon Re: Partia X :) IP: 217.98.14.* 28.09.10, 12:14
                          Terminy już są określone co do zgłoszeń jak i ilości podpisów:

www.rp.pl/artykul/418384,541728-Jak-wystartowac-w-tych-wyborach.html
                          www.wyborca.pl/pic/ustawy/ustawa1.pdf
                          Więc nie ma na co czekać..
                    • mjot1 Szajba 28.09.10, 18:34
                      Wbrew pozorom szajba (odbijająca) okazuje się być często wielce pozytywną w skutkach ;-)
                      Każdy taki nierozważny „wyskok” może spowodować, że na sprawę spojrzymy nieco inaczej, z innego kąta czy wręcz z boku i niemożliwe raptem możliwym okazać się może.
                      Szajba taka stanowiąc jakieś zagrożenie musi włączyć reakcje obronne (instynkt samozachowawczy) u tych, którzy rutyną obrósłszy tkwią latami całymi w błogim stanie „nicnierobienia” pozorne czyniąc ruchy jeno. A w marazmie jakiekolwiek działanie choćby było namiastką tylko jest plusem niebagatelnym ;-)
                    • Gość: iza Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 22:24
                      prezydentura jest chyba mało realna. Wszystko wskazuje na to że Ferenc i tak wygra jak to ktos napisał ,nie wychodząc z domu,. ale o miejsce w ratuszu Pasterz i Jama mogliby powalczyc. Jeden i drugi pomsyłowy dobromir i uparty,a Jama już raz z Ferencem wygrał.
    • Gość: Ja2 Re: Shepard na prezydenta IP: *.19.165.52.osk.enformatic.pl 29.09.10, 00:18
      Też poprę Sheparda!
    • Gość: sabi Re: Shepard na prezydenta IP: 195.158.247.* 29.09.10, 14:53
      popieram kandydata, plus znajomi i rodzina. podbijam watek by nie zdechł
    • Gość: J-23 Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 20:39
      Panie Shepard' a pan jakim samochodem to sobie jezdzisz? konkurencję już zlustrowano' kolej na Pana, to podobno ważne. bo jesli 'polo' to się Pan nie nadajesz, a jesli lamborghini to na pewno za kradzione. zonk.
      • Gość: Anka Re: Shepard na prezydenta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 30.09.10, 20:55
        typowo polskie czyli zawistne i ograniczone myslenie. Jak ktos mieszka w bloku to jest mieszkancem slamsow (sasiedni watek), jak jezdzi lamborgini to na pewno za kradzione...
        • Gość: J-23 Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 21:24
          nie kumasz. chodziło własnie o sasiedni watek. Ale nie jest to do konca pozbawione sensu' bo jak kandydat jeździ marną furą to znaczy że sie nie dorobil, więc może kombinować jak sie dorobic w polityce. i na odwrot. w niektórych krajach status materialny kandydatów na polityków to ważna rzecz.
          • Gość: xxx Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 12:36
            jak na agenta - to słabiutko kombinujesz.....:)
            • Gość: Anka Re: Shepard na prezydenta IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.10.10, 12:55
              bo to lokalnie "myslacy" agent
      • mjot1 Re: Shepard na prezydenta 30.09.10, 22:35
        Gość portalu: J-23 napisał(a):
        > Panie Shepard' a pan jakim samochodem to sobie jezdzisz?

Autobusem.
        nabył sobie. bo stać go...
    • Gość: a Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 16:00
      Pomysł bardzo dobry, tylko czasu mało. Z pobieżnej analizy linków wychodzi, że potrzeba nie tylko mieć komitet wyborczy i podpisy ale też listę kandydatów na radnych i to do 22.10? A może to ja coś źle doczytałam?
    • Gość: wyborca Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 23:17
      no i co dalej?. Shepard! nawet jeśli to tylko był żart - dałeś paru ludziom nadzieje! Uwierzyli może przede wszystkim - w siebie. Nie poddawaj się!! i rób swoje.
      • Gość: Lilka Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 09:09
        Popieram! moja mama też.
        Lila
    • Gość: Joanna Radiolatorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 12:49
      Panie Pawle! audycja piękna! gdyby w taki sposób uczono fizyki w szkołach, dzieciaki byłyby zachwycone. Brawo. tak trzymać! (Ja i syn czekamy z nieceirpliwością na to co będzie za tydzień).
      pozdrowienia.
      • Gość: piotr Re: Radiolatorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 12:55
        Podpisuję się. :D właśnie szukam pokrywki od słoika a syn wycina piórko z folii. pyszna zabawa i świetna alternatywa dla psp i tv.
        Przy okazji; przypomniały mi się szkolne czasy. pozdrawiam. P.
      • Gość: gość Re: Radiolatorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 22:40
        pomysł z animacjami fleszowymi fajny. proste i pomysłowe a i duzo łatwiej coś wytłumaczyć. Jak widać nawet radio Rzeszów może być innowacyjne. no no ;-)
        • Gość: wyborca Re: Radiolatorium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 22:53
          trudno stwierdzić czy radio Rzeszów jest innowacyjne. z tym bym nie przesadzał, ale prezentacje na poziomie. żona jest nauczycielką, bawiła się świetnie. ;D nie mysleliście aby takie gadgety zaproponować wydawcom podręczników? pozdrowienia.
    • Gość: wyborca Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 23:53
      No to kiedy spotkanie komitetu wyborczego?
      • Gość: Shepard Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 10:11
        Za cztery lata? :-)
        Jeśli dożyjem...
        A na razie: niczym się nie przejmować, pić dobrą kawę, nie palić tytoniu.
        Robić swoje podług zasady: "cokolwiek czynisz roztropnie czyń i oczekuj końca..."
        Historia i mądrzy ludzie - sami ocenią. Nie strategie wyssane z palca, ale zrealizowane projekty.

Dzięki wszystkim PRZYCHYLNYM za miłe słowa.
        Nieprzychylnym - także.
        Dottore! Odezwij się gdy już będziesz "czasowy"... paru łebskich i ciekawych świata ludzi się odnalazło, zrobimy małe randez vous przy kawie, żeby (cytując jedną z Koleżanek :-) POJADZIĆ konstruktywnie.

Sayonara,
        P.P.
        • Gość: mata_kari Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 15:09
          Melduję się do pojadzenia:-) Ech, jak to miło być w partyzantce..... Jak sobie przypomnę, co robiliśmy w czasie II wojny w lesie, to aż serce ściska ( bajpas) ..... Tak sobie myślę, że jak będziemy mieli spotkanie w relau, trzeba będzie mieć jakieś znaki rozpoznawcze, może coś "innowacyjnego" na głowie lub na innych częściach ciała???
          A serio-komu się chce chandryczyć w Radzie Miasta, ten niech przygotuje zarys jakiegoś swojego programu na spotkanie i będziem wypychac na urząd i zbierac autografy na listach poparcia!
          • jael53 Re: Shepard na prezydenta 05.10.10, 15:17
            Doskonała myśl - zwłaszcza programy, wedle tego, na czym się kto zna i do czego mu najbliżej.
            A znaki rozpoznawcze? Innowacyjnie zaczęłam koczek nosić - bo mnie do szału doprowadziła masowość fryzur a la "rosyjski rekrut" (strzyżenie "pod garnek" i szczecina na karku). Mogę do tego toczek z woalką dołożyć.
        • Gość: wyborca Re: Shepard na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 22:44
          tak trzymac. Myślę, że znajdzie się wiele osób które odniesie się ze zrozumieniem. pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka