Gość: anna IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 17.11.10, 22:46 jak w temacie - czy ktoś wie gdzie w Rzeszowie można kupić baraninę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmdr_rohan gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? 17.11.10, 22:57 Jeśli się nie obrazisz, to podłączę się z pytaniem o koninę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 17.11.10, 23:09 Proszę bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? 17.11.10, 23:36 Dziękuję bardzo. Ale zdaje się, na jakieś konkretne odpowiedzi, będziemy musieli poczekać do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Restaurator Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? IP: *.d-com.pl 18.11.10, 00:19 jeśli chodzi o koninę, to w delikatesach frac na lwowskiej swojego czasu sprzedawano kabanosy z koniny, choć średnio przypadły mi do gustu. natomiast jeśli chodzi o baraninę, to na pewno możecie zamówić w jakieś firmie typu smaki świata, albo northcoast, choć przypuszczam, że bedzie mrożona. nie wiem jaką serwują w Dara Kebab na rynku, ale może warto spytać obsługę skąd biorą baraninę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel_child Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? IP: *.res.pl 18.11.10, 05:58 Kiełbasa z konia w sklepie na Zamkowej na przeciwko radia. Około 15 PLN/kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.rz.izeto.pl 18.11.10, 05:57 W błazowej sa zakłady Błazowiak tam rozbieraja konine jest przyzaładowy sklepik,można też kupić mrożoną w Makro ,tam również baraninka Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? 18.11.10, 08:22 O, dzięki serdeczne! Własnie chodzi mi o "zywe" mięso, nie przetwory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil23 Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: 94.42.116.* 18.11.10, 09:05 Swego czasu baraninka była w Almie , ale koszmarnie droga i jakoś miałem wrażenie ,ze im nie schodzi , dlatego nie kupowałem . W Makro jest na pewno mrożona . Ponadto raz w miesiacu dostępna jest na PTHW a konkretniej w Wisłoku . (pierwsza sobota miesiąca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia_ma Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 10:54 PTHW to teraz AgroHurt? W Wisłoku czyli gdzie? NIkt tam o baraninie nie słyszał, czy można prosić o uściślenie? Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 09:08 Sam jakiś czas temu robiłem mały research w poszukiwaniu mojej ulubionej jagnięciny. Więc oto moje wnioski: jedynym miejscem w RZ gdzie dostaniesz to mięso jest MAKRO. Mrożone, duży wybór (mielone, comber, udziec). Z baranków rodzimych jak i tych z kraju kiwi (NZ podobnie jak AU słyną z najlepszej jagnięciny na świecie). POnadto, jeśli interesują Cię ilości...hurtowe to w Lesku znajduje się ubojnia jagniąt Połonina(chyba jedyna a jak nie jedyna to napewno jedna z niewielu w Polsce). Można tam kubić świerzo zarżniętego baranka (wyobraźcie sobie te czerwone plany krwi na śnieżno białym futerku). To tak btw kolejny paradoks z jakim mamy do czynienia w naszym pięknym kraju: otóż większość jagnięciny serwowanej w restauracjach Zakopanego pochodzi... nie, nie pochodzi z Podhala, które owcą stoii. Pochodzi z Nowej Zelandii. Dlaczego akurat z Nowej Zelandii? Bo tak łatwiej. Do restauratorów ze stolicy polskich Tatr przyjeżdżają hurtownicy oferujący mrożoną jagnięcinę z anypodów. A lokalny baca, żeby legalnie zarżnąć swoją owieczkę i jej mięso legalnie sprzedać do lokalnych restauracji musiałby tą ostatnią zawieźć... do Leska. A to norlanie mu się nie opłaca (duża odległość plus nieskie ceny skupu jagnięciny). Pozdrawiam miłośników dobrej kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 18.11.10, 15:48 ech... baraninka zapiekana w bakłażanie... palce lizać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Najlepsze burgery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:36 sorry że off topic, ale... czy ktoś wie, gdzie w Rz serwują prawdziwe, wołowe burgery? Nie tam jakiś mrożony substtut z makro, tylko najprawdziwsze na świecie burgery domowej roboty? Z prawdziwej wołowiny, mielonej na miejscu. Z Takie jak np ten: www.bbc.co.uk/food/recipes/homemadebeefburger_83644 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Najlepsze burgery... IP: *.rzeszow.mm.pl 26.11.10, 16:01 Wątpię czy gdziekolwiek. Burgery uchodzą u nas za synonim taniego jedzenia wiec nie wiem czy jakiś właściciel zaryzykuje kosztowną opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najlepsze burgery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 12:51 Burgery z wolowiny sa w restauracji Janiowe Wzgorze. Wczesniej jedynie chyba w gramofonie, ktory juz nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gg Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.11.10, 19:54 www.fff.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.11.10, 20:04 W Rzeszowie to nie ale w Babicy kupisz u sołtysa,świeże i ekologicznie chowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 20:22 Swieże i ekologiczne mięso to dzisiaj kupisz w podziemiu produkcyjnym. A to jak wiadomo reklamy unika jak ognia. Gadziajwstwo dzisiaj zakolczykowane i zaewidencjonowane być musi więc coby na święta posmakować prawdziwej szyneczki czy przypomnieć sobie jak smakuje cielęcina chłopom krowy jałowieją a i maciory tak jakby mniej liczne mioty miały. Manko w stadzie baranów zawsze można na wilki zgonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościoowa Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 00:14 Świeżutką baraninę kupisz na Hetmańskiej w siedzibie PISu. Przywieźli stado świeżych baranów z sejmiku. Uwaga na Rzońcę, lekko marynowany - nie podawać dzieciom przed osiemnastką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 21:50 Nie ma to jak merytoryczna odpowiedz. Jak sie jest "kreatywnym" to w kazdym watku da radę coś napisac ... ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa cielęcina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 21:52 Jak w tytule gdzie kupie cielęcine, strasznie deficytowy towar w Rzeszowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: cielęcina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 09:43 Z cielęciną nie ma większego problemu. Jest w co drugim (lepszym) sklepie- najlepiej tzw. firmowym. Dobre mięsa widzialem też w Leclercu. POmimo że nie jestem fanem kupowania takich specjałów w hipermarketach, to faktycznie widzałem tam niezły wybór dobrych i relatywnie tanich mięs (polędwica wołowa znacznie tańsza niż w Almie) Duży plus za fachową obsługę. Pan (rzeźnik) doskonale wiedział i potrafił wyjasnić czym się różni rostbeef od polędwicy i dlaczego ta ostatnia musi kosztować ile kosztuje itd... O Almie już wspominiałem. Pozostaje jeszcze niewielki blaszak na placu za halą targową. Duży wybór świeżych mięś w tym mojej ukochanej wołowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: cielęcina 29.11.10, 12:14 OIMW pan "rzeźnik" w Leclercu - dłuższy czas pracował w świętej pamięci Zakładach Mięsnych w Rzeszowie. Fach swój zna, a poza tym uprzejmy człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: cielęcina IP: *.rzeszow.mm.pl 29.11.10, 13:47 Ja kupuję bez problemu w sklepie na osiedlu. Nie wiem czy byłoby Ci po drodze. Cielęcina jest też w sklepie z wędlinami i mięsem przy Zygmuntowskiej. Idąc od placu Balcerowicza jest to pierwszy sklep na rogu, naprzeciwko dawnej Fridy. Mama kupuje tez na placu na Targowej, ale nie wiem dokładnie gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 15:39 Dzieki:) chyba wiem o który sklep na Zygmuntowskiej chodzi. A przy okazji wie ktos gdzie kupic takiego super świeżego fileta z łososia... potrzebuje zrobic gravlaxa i zalezy mi na świeżości baaardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.10, 16:07 Swieże ryby to chyba głównie Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 16:10 A wiesz moze kiedy maja dostawy?? Szczerze mówiac tez myślałam o Auchan, moze jeszcze Makro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.10, 16:15 Świeże ryby i owoce morza tradycyjnie przybywają w czwartki. Można tez popytać na placu Balcerowicza, bo pojawiły się świeże ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 16:25 Na placu Balcerowicza nie byłam wieki całe, przeraza mnie tam szukanie miejsca parkingowego w okolicy, chyba więc pozostane przy Auchan, ciekawa jestem na ile czwartkowa tradycja swiezych ryb jest ich tradycją:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.10, 16:44 Myślę, że warto zadzwonić i popytać. Ja z kolei tęskniąc za klimatem targowisk coraz częściej kupuję na placu Balcerowicza ryby i warzywa. I klimat jest, bo państwo sprzedający ryby wiedzą skąd one. Odpowiedz Link Zgłoś