Dodaj do ulubionych

gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę?

IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 17.11.10, 22:46
jak w temacie - czy ktoś wie gdzie w Rzeszowie można kupić baraninę?
Obserwuj wątek
    • kmdr_rohan gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? 17.11.10, 22:57
      Jeśli się nie obrazisz, to podłączę się z pytaniem o koninę.
      • Gość: anna Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 17.11.10, 23:09
        Proszę bardzo :)
        • kmdr_rohan Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? 17.11.10, 23:36
          Dziękuję bardzo. Ale zdaje się, na jakieś konkretne odpowiedzi, będziemy musieli poczekać do rana.
      • Gość: Restaurator Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? IP: *.d-com.pl 18.11.10, 00:19
        jeśli chodzi o koninę, to w delikatesach frac na lwowskiej swojego czasu sprzedawano kabanosy z koniny, choć średnio przypadły mi do gustu.
        natomiast jeśli chodzi o baraninę, to na pewno możecie zamówić w jakieś firmie typu smaki świata, albo northcoast, choć przypuszczam, że bedzie mrożona.
        nie wiem jaką serwują w Dara Kebab na rynku, ale może warto spytać obsługę skąd biorą baraninę.
      • Gość: rebel_child Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę i koninę? IP: *.res.pl 18.11.10, 05:58
        Kiełbasa z konia w sklepie na Zamkowej na przeciwko radia. Około 15 PLN/kg.
    • Gość: jerzy Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.rz.izeto.pl 18.11.10, 05:57
      W błazowej sa zakłady Błazowiak tam rozbieraja konine jest przyzaładowy sklepik,można też kupić mrożoną w Makro ,tam również baraninka
      • kmdr_rohan Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? 18.11.10, 08:22
        O, dzięki serdeczne! Własnie chodzi mi o "zywe" mięso, nie przetwory.
        • Gość: kamil23 Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: 94.42.116.* 18.11.10, 09:05
          Swego czasu baraninka była w Almie , ale koszmarnie droga i jakoś miałem wrażenie ,ze im nie schodzi , dlatego nie kupowałem . W Makro jest na pewno mrożona . Ponadto raz w miesiacu dostępna jest na PTHW a konkretniej w Wisłoku . (pierwsza sobota miesiąca)
          • Gość: misia_ma Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.11, 10:54
            PTHW to teraz AgroHurt? W Wisłoku czyli gdzie? NIkt tam o baraninie nie słyszał, czy można prosić o uściślenie? Wielkie dzięki
        • Gość: qwerty Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 09:08
          Sam jakiś czas temu robiłem mały research w poszukiwaniu mojej ulubionej jagnięciny.
          Więc oto moje wnioski: jedynym miejscem w RZ gdzie dostaniesz to mięso jest MAKRO. Mrożone, duży wybór (mielone, comber, udziec). Z baranków rodzimych jak i tych z kraju kiwi (NZ podobnie jak AU słyną z najlepszej jagnięciny na świecie).
          POnadto, jeśli interesują Cię ilości...hurtowe to w Lesku znajduje się ubojnia jagniąt Połonina(chyba jedyna a jak nie jedyna to napewno jedna z niewielu w Polsce). Można tam kubić świerzo zarżniętego baranka (wyobraźcie sobie te czerwone plany krwi na śnieżno białym futerku). To tak btw kolejny paradoks z jakim mamy do czynienia w naszym pięknym kraju: otóż większość jagnięciny serwowanej w restauracjach Zakopanego pochodzi... nie, nie pochodzi z Podhala, które owcą stoii. Pochodzi z Nowej Zelandii. Dlaczego akurat z Nowej Zelandii? Bo tak łatwiej. Do restauratorów ze stolicy polskich Tatr przyjeżdżają hurtownicy oferujący mrożoną jagnięcinę z anypodów. A lokalny baca, żeby legalnie zarżnąć swoją owieczkę i jej mięso legalnie sprzedać do lokalnych restauracji musiałby tą ostatnią zawieźć... do Leska. A to norlanie mu się nie opłaca (duża odległość plus nieskie ceny skupu jagnięciny).

Pozdrawiam miłośników dobrej kuchni
          • Gość: anna Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.1-4.cable.virginmedia.com 18.11.10, 15:48
            ech... baraninka zapiekana w bakłażanie... palce lizać...
            • Gość: qwerty Najlepsze burgery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:36
              sorry że off topic, ale...
              czy ktoś wie, gdzie w Rz serwują prawdziwe, wołowe burgery? Nie tam jakiś mrożony substtut z makro, tylko najprawdziwsze na świecie burgery domowej roboty? Z prawdziwej wołowiny, mielonej na miejscu. Z Takie jak np ten:
              www.bbc.co.uk/food/recipes/homemadebeefburger_83644
              • Gość: anna Re: Najlepsze burgery... IP: *.rzeszow.mm.pl 26.11.10, 16:01
                Wątpię czy gdziekolwiek. Burgery uchodzą u nas za synonim taniego jedzenia wiec nie wiem czy jakiś właściciel zaryzykuje kosztowną opcję.
              • Gość: ania Re: Najlepsze burgery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 12:51
                Burgery z wolowiny sa w restauracji Janiowe Wzgorze. Wczesniej jedynie chyba w gramofonie, ktory juz nie istnieje.
    • Gość: Gg Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.11.10, 19:54
      www.fff.pl
      • Gość: gość Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 26.11.10, 20:04
        W Rzeszowie to nie ale w Babicy kupisz u sołtysa,świeże i ekologicznie chowane.
        • Gość: konrad Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 20:22
          Swieże i ekologiczne mięso to dzisiaj kupisz w podziemiu produkcyjnym.
          A to jak wiadomo reklamy unika jak ognia.
          Gadziajwstwo dzisiaj zakolczykowane i zaewidencjonowane być musi więc coby na święta posmakować prawdziwej szyneczki czy przypomnieć sobie jak smakuje cielęcina chłopom krowy jałowieją a i maciory tak jakby mniej liczne mioty miały.
          Manko w stadzie baranów zawsze można na wilki zgonić.
          • Gość: Gościoowa Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 00:14
            Świeżutką baraninę kupisz na Hetmańskiej w siedzibie PISu. Przywieźli stado świeżych baranów z sejmiku. Uwaga na Rzońcę, lekko marynowany - nie podawać dzieciom przed osiemnastką.
            • Gość: Ewa Re: gdzie w Rzeszowie dostanę baraninę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 21:50
              Nie ma to jak merytoryczna odpowiedz. Jak sie jest "kreatywnym" to w kazdym watku da radę coś napisac ... ech
    • Gość: Ewa cielęcina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 21:52
      Jak w tytule gdzie kupie cielęcine, strasznie deficytowy towar w Rzeszowie:)
      • Gość: qwerty Re: cielęcina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 09:43
        Z cielęciną nie ma większego problemu. Jest w co drugim (lepszym) sklepie- najlepiej tzw. firmowym. Dobre mięsa widzialem też w Leclercu. POmimo że nie jestem fanem kupowania takich specjałów w hipermarketach, to faktycznie widzałem tam niezły wybór dobrych i relatywnie tanich mięs (polędwica wołowa znacznie tańsza niż w Almie) Duży plus za fachową obsługę. Pan (rzeźnik) doskonale wiedział i potrafił wyjasnić czym się różni rostbeef od polędwicy i dlaczego ta ostatnia musi kosztować ile kosztuje itd...
        O Almie już wspominiałem. Pozostaje jeszcze niewielki blaszak na placu za halą targową. Duży wybór świeżych mięś w tym mojej ukochanej wołowiny.
        • kmdr_rohan Re: cielęcina 29.11.10, 12:14
          OIMW pan "rzeźnik" w Leclercu - dłuższy czas pracował w świętej pamięci Zakładach Mięsnych w Rzeszowie. Fach swój zna, a poza tym uprzejmy człowiek.
      • Gość: anna Re: cielęcina IP: *.rzeszow.mm.pl 29.11.10, 13:47
        Ja kupuję bez problemu w sklepie na osiedlu. Nie wiem czy byłoby Ci po drodze. Cielęcina jest też w sklepie z wędlinami i mięsem przy Zygmuntowskiej. Idąc od placu Balcerowicza jest to pierwszy sklep na rogu, naprzeciwko dawnej Fridy. Mama kupuje tez na placu na Targowej, ale nie wiem dokładnie gdzie.
        • Gość: Ewa Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 15:39
          Dzieki:) chyba wiem o który sklep na Zygmuntowskiej chodzi. A przy okazji wie ktos gdzie kupic takiego super świeżego fileta z łososia... potrzebuje zrobic gravlaxa i zalezy mi na świeżości baaardzo.
          • Gość: anna Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.10, 16:07
            Swieże ryby to chyba głównie Auchan.
            • Gość: Ewa Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 16:10
              A wiesz moze kiedy maja dostawy?? Szczerze mówiac tez myślałam o Auchan, moze jeszcze Makro?
              • Gość: anna Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.10, 16:15
                Świeże ryby i owoce morza tradycyjnie przybywają w czwartki. Można tez popytać na placu Balcerowicza, bo pojawiły się świeże ryby.
                • Gość: Ewa Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 16:25
                  Na placu Balcerowicza nie byłam wieki całe, przeraza mnie tam szukanie miejsca parkingowego w okolicy, chyba więc pozostane przy Auchan, ciekawa jestem na ile czwartkowa tradycja swiezych ryb jest ich tradycją:):)
                  • Gość: anna Re: cielęcina i ...łosoś IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.10, 16:44
                    Myślę, że warto zadzwonić i popytać.
                    Ja z kolei tęskniąc za klimatem targowisk coraz częściej kupuję na placu Balcerowicza ryby i warzywa. I klimat jest, bo państwo sprzedający ryby wiedzą skąd one.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka