Dodaj do ulubionych

W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dzieci

IP: 89.230.90.* 09.01.11, 19:09
ha ha ha 4,5 tys nie macie szans na utrzymanie się, jak kilka dni temu pisałem o kwoocie 3,5 tys to pojawiały się wpisy rzekomo informacji z pierwszej ręki żee koszt to 800 zł. Prawda jest taka bez kontraktu będą musieli zredukować personel bo jest zbyt liczny a kontraktu nie dostaną, bo nie można pieniędzy publicznych przeznaczać na procedury które ograniczają dostęp do świadczeń (ktoś płaci składki ale nie może z profamilii korzystać bo mu brauke te 1,5 tys dopłaty do kontraktu)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariola to skandal! Szpital nie ma odbioru budowlanego, IP: *.ostnet.pl 09.01.11, 20:17
      nie ma odbioru sanitarnego, sprawy formalno prawne są rozgrzebane a oni już naciągają klientki na 4,5 tys. zł!!!
      • Gość: observer Re: to skandal! Szpital nie ma odbioru budowlaneg IP: 89.228.8.* 09.01.11, 20:32
        dawno szpital jest odebrany blondynko
      • Gość: Ewa Re: Szpital bez kontraktu długo nie wytrzyma !! IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.11, 20:50
        Nie ważne czy szpital Pro-familia został dopuszczony warunkowo czy tez nie do tego aby świadczyć usługi medyczne, ważne dla kobiet jest cena która w ciągu miesiąca urosła do 4 500 zł. Czy przy umowie z NFZ nadal trzeba będzie dopłacać ok 1500 zł za tzw hotelowe warunki.
        • Gość: poinf Re: Szpital bez kontraktu długo nie wytrzyma !! IP: 89.230.90.* 09.01.11, 21:33
          dopłata 1500 do tego co dołożyłby NFZ to wersja optymistyczna, niestety chyba nic z tego nie będzie a szkoda no chyba że może lekarze będą mniej pazerni :) szukałem kilka dni temu informacji o podobnych placówkach w polsce nie znalazłem informacji żeby któryś prywatny szpital miał taką kombinację nfz + dopłata od pacjenta, na forach przewijają się kwoty 5-7 tys (Wawa, KRK) za to co w RZ miałobyby być za 4,5 więc to może się wydawać cena atrakcyjna tyle że nie na Podkarpacie. Pacjentów pewnie będzie troche ale duuuużo mniej niż przy 1,5 tys.
    • Gość: macca W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 21:51
      tak, tak, w tym szpitalu to kobiety będą rodzić bez bólu, bez czekania, jak w hotelu- wierzycie w to?? Bo jak nie, nawet jeśli to będzie kosztować 5tyś.PLN to poród będzie podobny jak w pozostałych szpitalach tylko z tą różnicą że są nowe łóżka, podłogi i płytki na ścianach. A odnośnie tego, że przeszli tam najlepsi lekarze to jest kwestia reklamy i to się dobrze składa- skończy się korupcja w publicznych szpitalach. Młodzi lekarze nie są tak wplątani w sidła korupcji jak starzy i będą inaczej podchodzić do swojej pracy
      • Gość: rtg Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 22:24
        w pelni sie zgadzam w przedmowca
      • Gość: masakra Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 00:27
        Tam będą same cesarki pod mega znieczuleniem. Te biedne Panie (mentalnie) będą uważać/uważają, że jak tyle płacą to im się komfort należy i jadą na cesarce. Takie damulki wyrosły i tak będą wychowywać swoje dzieci. Szybki poród, szybko do pracy, opiekunka i później 3 kłady na komunie 6 komputerów ale zero wychowania i poświęcania czasu dziecku. Później element będzie chodził z giwerą po ulicach :)

I w pełni się zgadzam z przedmówcą również - choć patrząc na zachłanność niektórych, będą dalej żerować w publicznych szpitalach. Zobaczycie :) 3 dyżury da się wykręcić spokojnie. Zawsze można wyskakiwać przecież w razie "W" na drugi koniec miasta, Rzeszów nie jest wielki a w nocy szybkoo można śmignąć.
        • Gość: sdm Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: 195.158.247.* 10.01.11, 15:27
          proponuje udac sie do pozostałych szpitali-w samym rzeszowie sa jesczze 3, gdzie mozna urodzic dziecko, wspomnienia z porodu neizapomniane...szczegolnie zapada w pamiec niezwykła wprost troska i zyczliwosc personelu w stosunku do kobiety, szacunek do jej intymnosci oraz dostep do informacji o stanie zdrowia dziecka. oprocz szpitali w rzeszowie mozna udac sie do oklolicznych szpitali powiatowyc. nikt nikogo nie zmusza do porodu w pro familii, nikt nikogo nie zmusza do cesarskiego ciecia, nikt nie zmusza do placenia "prywaciarzom" w szpitalu.
        • Gość: antoś Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: 79.139.89.* 10.01.11, 23:45
          Koles a ty se najlepiej dla siebie wal w łeb maczugą
    • Gość: mamcia W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dzieci IP: 89.228.8.* 10.01.11, 00:48
      ludzie a dlaczego wy krytykujecie, przeciez jest jeszcze 3 szpitale z super standartami :(((, jest wybór
    • Gość: tomerskn W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dzieci IP: 89.230.85.* 10.01.11, 09:44
      Fajnie tak z rana dowalić. A może się im jednak nie uda a może splajtują. Ale się będziemy cieszyć...Jest cień szansy.
    • Gość: grrrr W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dzieci IP: 89.228.8.* 10.01.11, 11:48
      Czytajcie ze zrozumieniem. porody są bespłatne jeżeli są w trakcie czyli ostre. Jeżeli planowo lub dla np. Ukrainki to za odpłatnością.
      • Gość: aeo Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: 62.93.47.* 10.01.11, 11:59
        Komu nie odpowiada nie musi tam rodzić, są inne szpitale i inni lekarze. Nie będą tam siłą zaciągać wszystkich kobiet w ciąży i zmuszać do porodu w ProFamilii.
      • Gość: elka Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 12:05
        Porody są bezpłatne w stanie zagrożenia ale za warunki pobytu w szpitalu trzeba zapłacić ekstra 1500 zł, to wychodzi więcej niż apartament w hotelu Ambasador zlokalizowanym na rzeszowskim rynku.
    • Gość: v. Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: *.warszawa.mm.pl 10.01.11, 20:25
      To zastanówmy się chwilę:

Pro Familia vs. Szpitał Wojewódzki nr (wstawić dowolny)

Cena porodu refundowanego przez NFZ (warunki standardowe):
      dajmy na to 4000 w ProFamilii i 4000 w SW - czy standard sali porodowej jest taki sam w obu placówkach? Jak mawiał Wiech - "Przypuszczam, że wątpię".

Dopłata za pobyt na sali jedno-dwuosobowej i warunki hotelowe w ProFamilii - 1500 zł

Koperta dla lekarza za "lepszą" opiekę w Szpitalu Wojewódzkim i sala 6-osobowa - 1000 zł - a lekarz ma i tak cię w głębokim poważaniu.

Największym wrogiem Pro Familii są lekarze z publicznej służby zdrowia, bo oficjalny cennik prywatnego szpitala i o niebo lepsze standardy sprawią, że przeciętny człowiek dopłaci ten 1500 zł, ale zrobi to uczciwie i dostanie za to serwis na najwyższym poziomie. A lekarzom, profesorom i położnym z takiego Szpitala dajmy na to Wojewódzkiego, skończą się możliwości przyjmowania dowodów wdzięczności. A przynajmniej w takiej skali jak do tej pory.
      • Gość: macco Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 20:57
        Nie jestem lekarzem ani nie pracuje w służbie zdrowia, byłem przy porodzie dziecka na Szopena i miałem kasę w kieszeni, lekarz czekał na kopertę, ale nie dałem żeby nie szerzyć tego zjawiska. Żona się pomęczyła kilkanaście godzin i urodziła a co najważniejsze miała jeszcze przez 3 dni opiekę na oddziale. Zobaczycie jak to będzie wyglądać w pro-familii- poród i na drugi dzień do domu bo kasa z funduszu ( jak przedmówca pisał 4000PLN) wystarczy tylko na jedną dobę po porodzie chyba, że zapłacisz za kolejną dobę zgodnie z cennikiem.
        • Gość: romek Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 22:47
          Z tym dawaniem do koperty to chyba przesada, no może w Warszawie są ceny usług dodatkowych wysokie bo na tzw prowincji czyli w Polsce B lub C jak mówią, czekoladki czy kwiaty nie są chyba dowodem łapownictwa a dowodem wdzięczności jeśli są przekazywane na oddział na koniec pobytu w szpitalu.Nikt nie zaprzecza, że konkurencja jest zdrowa dla rynku z tym, że na rynku medycznym nie ma zdrowych zasad, bo szpitale publiczne muszą przyjmować każdego a szpital prywatny nie musi, może wybierać z rynku te procedury które przynoszą szybko zysk, pacjent jest tylko elementem tego rynku.
          • Gość: kopertowy Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: 62.93.43.* 11.01.11, 08:07
            Żadna przesada kwiaty i czekoladki to możesz sobie wsadzić tylko konkretna kasa, konkretna kwota i nie koniecznie 1000 jak pisał ktoś wcześniej biorą też mniej ale nie mniej niż 500-600, tak czy owak nadal jest różnica 4500 a 600 zł, nie sądzę żeby w Profamili lekarz miał pacjenta w jakimś innym poważaniu niż w zwykłym on po prostu ma w jednym czasie kilka porodów i nie będzie adorował 1 pacjentki no chyba że innej nie będzie albo będzie ich mało (przy 4500 całkiem możłiwe).
            • Gość: paragon Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: 217.98.14.* 11.01.11, 08:52
              Byłem przy porodzie swoich dzieci w szpitalu na Szopena - w okresie mniej więcej od 2005r. do minionego. Przez myśl mi nie przeszło dawanie kopert lekarzom. Nie mieliśmy "swojego" prowadzącego lekarza w tym szpitalu. Byliśmy całkowicie "obcy".
              I praca lekarzy w tym szpitalu była w naszej ocenie pozytywna. Jedna z położnych była tak nam pomocna, jakby była naszą krewną, inna była.. "inna". Na koniec zaniosłem położnym słodycze i kawę.
              Ktoś kto chce wręczyć kopertę - sam tego chyba potrzebuje, po czym głęboko się żali na "łapówkarstwo" w danej branży, niekoniecznie musi to być medycyna.
              • Gość: upupa epops observer, mamcia, grr .... IP: *.ostnet.pl 11.01.11, 09:06
                Fajnie to wygląda jak kilku?? uczestników dyskusji pod różnymi nickami pisze z jednego ip - np observer, mamcia, grr głosząc raklamę szpitala. Postuluję żeby człowiek zaczął pisać normalnie pod jednym nickiem . Bo jeżeli wiarygodność nowego szpitala ma być taka jak te wpisy to nie rokuję dobrze. Poza tym jestem ciekaw czy lekarze opisani w poniższym artykule nie trafili do nowego szpitala , bo były takie pogłoski. www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101220/rzeszow/899367500
                • Gość: . Re: observer, mamcia, grr .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 08:23
                  Co to za pogłoski?
                • Gość: gosc Re: observer, mamcia, grr .... IP: *.kmibrokers.com 12.01.11, 22:39
                  masz racje wyszly z jednego IP, nie dopatrzylem sie tylko - jaka oni tam robia reklame ???, wszyscy troje odpowiedzieli na pytania i wyprostowali bledne teorie innych. sadze ze o to chodzi.
    • Gość: Pierwsza Pacjentka W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dzieci IP: *.krak.tke.pl 12.01.11, 15:42
      Proponuję wszystkim 'życzliwym', zanim zaczną pluć dookola jadem, ażeby pojechali i sprawdzili, jak faktycznie wygląda pobyt w nowym szpitalu. Nieprawdą jest, że szpital nie ma odbioru sanitarnego, budowlanego, etc...Rodziłam 5.01. jako pierwsza pacjentka, myślę, że nikt z lekarzy Pro _Familia nie zdecydowałby się przyjęcie mnie do placówki, która nie spełnia wymogów formalnych, ryzykując pobyt na nieodległej ul. Załęskiej. Nie wiem kto i po co ma na celu straszenie przyszłych mam, które przecież tak potrzebują spokoju. Rozmawiałam z dziewczynami, których lekarze raczą opowieściami o biegających szczurach i walących się w budynku ścianach. Szpital jest piękny, komfortowy i bardzo czyściutki. A dla tych, którzy zaraz podejmą temat, że szpital to ludzie, proszę mi wierzyć, Ci, których tam spotkałam są bardzo życzliwi i ciepli. Pozdrawiam.
      • Gość: przeciętny użytkow Re: W nowym rzeszowskim szpitalu już rodzą się dz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.11, 16:11
        A się zapytam : cesarka czy natural ?
      • Gość: evika do Pierwsza Pacjentka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12.01.11, 19:21
        Niebawem będę rodzić w nowym szpitalu i chciałabym Cię zapytać o kilka rzeczy. Jeśli możesz napisz do mnie na priv. Pozdrawiam
        evika.p@vp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka