Dodaj do ulubionych

Nie chcemy odpadów medycznych z innych regionów

21.02.11, 08:25
Firmy nie ukrywają, że niszczą odpady medyczne z innych województw właśnie na Podkarpaciu. - Przepis, że odpady mają być unieszkodliwianie jak najbliżej ich wytworzenia, nie wynika z żadnych unijnych przepisów ani logiki, ani potrzeby ekologicznej - przekonuje Arkadiusz Tułecki, właściciel Serwimedu.

Mnie pan Tułecki nie przekonuje taką logiką biznesową, ponieważ także TRANSPORT odpadów stanowi zagrożenie!
--------------
;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciekawski Pytanie do mal49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 09:18
      A podasz choć jeden przykład tzw. zdarzenia drogowego z udziałem takich odpadów ? A są tysiące przypadków - wypadków z wyciekami paliwa i innych substancji, również odpadowych - dlaczego więc nie zakazano wożenia ich po całej Polsce ? Pomyśl zanim coś napiszesz malgosiu.
      • mal49 Re: Pytanie do mal49 21.02.11, 10:01
        A może najwyższy czas, by ograniczyć do minimum niebezpieczny transport drogowy?
        Istnieją jeszcze koleje, rzeki (które powinny być żeglowne, a nie są).
        --------------
        ;-)
        • Gość: Kargul Re: Pytanie do mal49 IP: *.star.net.pl 21.02.11, 13:56
          I ograniczyć transport lotniczy, co popatrzę, to na moim niebie coś leci, a ja wiem, co to przewożą...?
    • Gość: jerzy 49 Nie chcemy odpadów medycznych z innych regionów IP: *.multimo.pl 21.02.11, 09:50
      Za chwilę się okaże, że z odpadami medycznymi jest tak samo jak ze złomem czy recyklingiem samochodów. Nie będzie "produkcji" ale rozkwitnie handel lewymi fakturami. Jeśli odpady mają być utylizowane w miejscu ich powstania, to za chwilę się okaże, że działalność spalarni odpadów jest nieopłacalna, a moce przerobowe będą wykorzystane w 20%. Gdzie tu sens i logika, a przede wszystkim ekonomia?
    • Gość: bibi Nie chcemy odpadów medycznych z innych regionów IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 10:13
      czyżby ktoś miał lepsze plecy i miała powstac nowa firma?-Precz z konkurencją!!!
      • Gość: hehe Monopol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 12:46
        Trafileś/aś w 10-tkę ! Lepsze plecy ma eko-top, bo zatrudnia same spady polityczne i to oni wlasnie wymyslili sobie absolutny monopol. Nie potrafili konkurowac z innymi, co pięknie widać po ich sprawozdaniach finansowych - z roku na rok chylą się ku upadkowi - cóż, nie wychodzi na dobre tworzenie "specjalnych" stanowisk dla byłych polityków i sowite ich wynagradzanie czy też inne nietrafione "inwestycje"...
        • Gość: ekolog Re: Monopol IP: *.ostnet.pl 21.02.11, 18:45
          Jakie spady? Górny, Pupa czy Frączek od ekotopu odbili się jak od trampoliny i zaczęli prawdziwe politykierskie życie. A niejaki Kurnik z urzędu czyli UW, tworzył i nadzorował ekotop a przy okazji brał kase będąc tam przewodniczącym rady nadzorczej. Z resztą firma ta w założeniu miała wpisane że będzie utylizować odpady tylko z zakładów założycielskich, czyli WSK, Zelmer i Instal. I jakoś przez lata nikomu to nie przeszkadzało. Codzienny smród dookoła, kilka pożarów gdzie spaliło się tony odpadów i ciszaaaa. No ale kuźnia talentów musi działać nadal.
          PS. A czy wiecie że firma ta pośrednio podlega, od czau powołania marszałka właśnie pod niego? WIOś jest jej głównym udziałowcem a Marszałek sprawuje nad nim władze ...
    • Gość: Krakowiaczek ci ja Nie chcemy odpadów medycznych z innych regionów IP: *.star.net.pl 21.02.11, 13:46
      Dalsza część walki o rynek. Artur Tułecki, szef SERWIMED z Krakowa, a tak naprawdę pochodzący z Dębicy, znowu dostanie w d.
      Firma rzeszowska związana jest z lokalną, rzeszowską władzą/powiązania polityczno-rodzinne/, a Artek Tułecki w Dębicy ma jedynie rodzinę, a nie kontakty.
      Dziwne, że firma jego nie przeszkadzała nikomu, jak poprzedzi właściciele związani z lokalnymi politykami umieścili firmę/spalarnię/ na terenie zakładów spożywczych, jakoś wtedy nie śmierdziało!
      Na układy nie ma rady, a ziemia jest płaska!
      • Gość: artur t. Re: Nie chcemy odpadów medycznych z innych region IP: 81.219.132.* 18.05.11, 16:04
        moj ojciec ma na imie Arkadiusz a ja Artur, weryfikujcie czasem chociaz imiona, a juz nie wspomnę o tych wszystkich "informacjach"
    • Gość: życzliwy Nie chcemy odpadów medycznych z innych regionów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 14:31
      No to Czesiek z asystentką Gochą - macie ciepło ;)
    • Gość: fan ekologii Nie chcemy odpadów medycznych z innych regionów IP: *.rz.izeto.pl 21.02.11, 19:54
      Myślę, że oprócz Marszałka - Prokurator też by się nie nudził po lekturze dokonań zarządu EKO-TP-u
    • wislocki12 Re: Nie chcemy odpadów medycznych z innych region 22.04.20, 20:53
      Wystarczą nam nasze, swojskie! ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka