Dodaj do ulubionych

domowy wyrób wędlin...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 10:23
Szukam miejsca w Rzeszowie gdzie kupie dodatki niezbedne do produkcji wedlin domowym sposobem, ktos kiedys podawał adres gdzie mozna dobic zakupy w detalu . Szukam w wyszukiwarce, ale znaleźc nie moge. Pomozecie??
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.ostnet.pl 21.02.11, 10:55
      Na placu balcerowicza jest stoisko z jelitami, siatkami do szynki, solą do peklowania itp.
      • Gość: Ewa Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 11:00
        Dzieki, a mniej wiecej w którym mijscu to stoisko jest???
        • Gość: www Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 12:36
          No nie żartuj droga ewo. jaką powierzchnie ma nasz balcerek? Pospaceruj sobie nieco i swoje oczka ucieszysz uprganionym widokiem tego czego szukasz. Wszystko zawsze tak musisz miec podane na tacy? Troszke zaangażowania na miłóśc boską!!
          • Gość: Ewa Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 12:45
            Dzięki za pomoc ............................
        • Gość: www Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.ostnet.pl 21.02.11, 13:12
          wchodząc od Moniuszki pierwsza boczna alejka w prawo. Na końcu jest stoisko
          • Gość: www Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.ostnet.pl 21.02.11, 13:15
            tamten www to jakiś samozwaniec
            • Gość: Ewa Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 13:46
              Dziękuje:) zawsze łatwiej niz cały plac obleciec.
    • Gość: xmen Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 13:59
      mam pytanie czy znacie może kogoś
      komu można zlecić zakup, zabicie całej świni i przygotowanie wszystkiego
      tak żeby można było odebrać same wyroby
      tylko takiego uczciwego który faktycznie zrobi z tego co zabije???
      • Gość: smakosz Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.ostnet.pl 21.02.11, 14:30
        Kup ANONSE.Tam są ogłoszenia o sprzedaży tuczników.Możesz negocjować zakup z ubojem na miejscu.
      • Gość: Ewa Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 17:44
        niestety nie pomoge.......................
        • Gość: gość Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 19:01
          ja mam to co potrzebujesz. zostaw kontak tdo Ciebie. napisze, zadzwonie.umówimy się .okolice łańcuta
          • Gość: Ala Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.tktelekom.pl 22.02.11, 05:08
            Może ma ktoś do sprzedania mini wędzarkę
            • Gość: dociekliwy. Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 07:08
              A co na to procedury unijne.
              Czy aby świnia nie powinna być zarejestrowana w ARMR.?
              Czy chęć dokonania uboju nie należy zgłosić dio Inspekcji Weterynaryjnej?
              Czy ponieszczenie w którym dokona się uboju nie powinno spełniać pewnych norm.?
              Czy sprzęt do ogłudzania nie powinien posiadać aktualnego atestu.?
              Czy osoba dokonująca uboju nie powinna posiadać stosownych uprawnień?
              Pytań można mnożyć ale rozumie że dyskutujeny o pokątnym uboju czyli o naszej szarej rzeczywistości.
              • Gość: tomek Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 08:54
                Szanowny panie dociekliwy. Były czasy, kiedy to za zabicie swiniaka groziły kary śmierci. ,,Za niemca" jednak rolnicy dawali sobie doskonle z tym rade,żywiąc siebie i miasta. Poradza sobie i z unijnymi nakazami/zakazami. Ja zawoże mojego tucznika do sasiada., Domorosłego rzeznika amatora, znającego procedury od swego ojca. Robi to w ten sposób, że w stodole na słomie uderza swinię siekierą przez łeb. Dwa razy nawet jak trzeba, potem nożem przecina tętnice, świnia kwicząc wykrwawia się, trwa to minte, -trzy..i koniec. Aha..siekiera i nóz nie maja unijnych żadnych certyfikatów.Stodoła i słoma takze. Za to za Wyroby z tej świni nie jeden unijny komisarz sądze zapłaciłby grube piniądze. Aha i jeszcze ARiMR...maja tam taki bajzel w papierach, że dobrze, że wiedzą jak się sami nazywaja, nie dopiero jakies czyjes świnie. Zrezsta kto im tam zgłasza kilka sztuk świn? po co? Miasto zje wszystko..z pokątnego uboju, i jeszcze podziekuje i powie, że smaczne.
                • Gość: www Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.ostnet.pl 22.02.11, 09:23
                  Masz rację - nie dajmy się zwariować. A tzw pokątny ubój to specjalność nie tylko polska. W Hiszpanii w pewnych regionach hoduje się świnie wolnobiegające ( groza) i odżywiające się wyłącznie żołędziami (groza) . Oglądałem ostatnio film jak w pewnym miasteczku grupy sąsiadów szlachtują na uliczkach (groza) prosiaki i na miejscu (groza) przyrządzają i ucztują (groza) . Wszystko to oficjalnie, bez konspiracji w kraju będącym w UE dłużej od nas.
                  I te hodowane wolno, stykające się z dzikimi zwierzętami (u nas nawet jaskółki należy z chlewni eksterminować) świnie są przerabiane na superwędliny i oficjalnie eksportowane do innych krajów UE. I można.www.oliwaiwino.com/inne2/CERDO_IBERICO-Szynka_berico.pdf
              • Gość: rh Re: a twoje pierdnięcie .. IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.11, 09:58
                dociekliwy, a twoje pierdnięcie ma unijne certyfikaty? nie dajmy się zwariować, ludzie !!
                • Gość: dociekliwy. Re: a twoje pierdnięcie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 19:45
                  Moje pierdnięcie tylko w nieznacznym stopniu wzbogaca gazy cieplarniane i póki co unia przymyka na to oko .
                  To że smak prawdziwej szynki znają nieliczni którym chce się deptać gnój koło własnego świniaka to teza którą chciałem udowodnić przytaczając co niektóre procedury unijne .
                  Rozumie że niektórzy na tym forum chcieliby dołączyć do tych szczęśliwców bo kupna w marketach im się już przejadła.
                  Nic prostszego ziemia stoi odłogiem i o litość prosi żeby ją zagospodarować.

• Gość: czekam Re: domowy wyrób wędlin... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.11, 10:53
            to adresik do mnie chętnie skorzystam
            jak się znacie na robocie
            jakulinek@vp.pl
      • t14131ak Re: domowy wyrób wędlin... 04.07.19, 17:21
        witam jeśli aktualne proszę o kontakt ak51@o2.pl
        Usługę dla firm , masarni, zakładów - produkcja wyrobów wędliniarskich w/g receptury zlecającego Przerób tygodniowy od 20 do 40 ton zapraszamy cena za usługę do uzgodnienia oraz oferuję usługi uboju trzody chlewnej 40 ton tygodniowo z chłodnią o pojemności jednorazowo 20 ton
    • k.o.k.i Re: domowy wyrób wędlin... 22.02.11, 12:22
      Witam,na Torowej 3 kupisz prawie wszystko,ostatnio kupiłam tam nawet jelita baranie na kabanosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka