Dodaj do ulubionych

Strzeż się auta prezydenta

IP: *.krak.tke.pl 04.08.11, 19:09
To jest właśnie to. Ledwo ukazał się artykuł w Gazecie o zupełnej samowoli kierowców, ledwo na twinn.pl ukazała się całościowa analiza fiaska działań parkingowych Ferenca, a tu zamiast jakiegoś zastanowienia i wstydu, prezio w najlepsze bimba sobie z tego co od dawna widzą mieszkańcy. No ale przed wyborami trzeba się spotykać z hierarchią kościelna. Prezydencie! Najpierw było 85% poparcia, potem było już tylko 52% a teraz z rachunku wychodzi że będzie 19%. Bye, bye :)
Obserwuj wątek
    • lupus1020 Strzeż się auta prezydenta 04.08.11, 19:14
      "Czasami wystarczy pouczenie" to samo gadali jak zastawił bramę koło teatru. Szczyt arogancji i nieliczenia się z ludźmi. Dobrze że to już koniec tych fatalnych rządów.
      • Gość: kampania z gwinta Re: Strzeż się auta prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 22:29
        Republika Bananowa z kacykiem. Tyle w temacie.
      • Gość: gwóźdź []========> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 23:15
        A wystarczyło napisać na masce, że tam się nie parkuje ...
    • mal49 Strzeż się auta prezydenta 04.08.11, 19:19
      TAKI 'strażnik' powinien po tej informacji sam podać się do dymisji. W końcu ewidentnie obszedł prawo!
      A T.F.? - natychmiast 500 zł wpłacić do miejskiej kasy, a mieszkańca 3Maja 4 należy przeprosić!
    • Gość: Svensson Strzeż się auta prezydenta IP: *.intertele.pl 04.08.11, 19:22
      "Wpuścił samochody do centrum Rzeszowa: na deptaki i chodniki, spychając z nich pieszych."

Od was z redakcji osoba zaparkowała na ul. Alsa. Prawidłowo, zgodnie z przepisami, ale skoro o coś walczycie, to zacznijcie od siebiei sami przestańcie parkować w centrum.

Co do Ferenca, to... hmmm takiego prezydenta sobie wybrali mieszkańcy Rzeszowa.

• Gość: rocky Strzeż się auta prezydenta IP: *.rzeszow.mm.pl 04.08.11, 20:06
      I czemu tu się dziwić, że prezydent nie widzi problemu z małą ilością miejsc parkingowych w Rzeszowie? On sobie po prostu bezczelnie parkuje gdzie mu się chce, a posłuszne pionki ze SM z komendantem Wiszem na czele nie pisnął słowem.
    • wielki_walec_drogowy Strzeż się auta prezydenta 04.08.11, 20:40
      To po prostu człowiek bez honoru.
    • Gość: Jacek z Rzeszowa Strzeż się auta prezydenta IP: *.rzeszow.mm.pl 04.08.11, 20:48
      Wstyd i hańba! Zarówno dla prezydenta jak i strażników miejskich, którzy po prostu nie dopełnili swoich obowiązków. Nadal są równi i równiejsi, którym wszystko wolno. Mam dwa pomysły:
      1. Na drugi raz, panie Bogusławie, niech pan weźmie solidnego gwoździa i przejedzie nim po karoserii - może to otrzeźwi pana prezydenta i przestanie mieć w d..pie prawo.
      2. Możnaby w związku z zaistniałą sytuacją urządzić jakiś happening typu: wjeżdżamy na 3-go maja w kilkadziesiąt aut i blokujemy co się da. Ot, taka prosta do zorganizowania akcja obywatelskiego nieposłuszeństwa wobec bezczelności władzy.
      • Gość: revenant Re: Strzeż się auta prezydenta IP: *.rz.izeto.pl 04.08.11, 21:46
        A to dobre faktycznie! Ja bym jeszcze zainteresował tematem kolegów po fachu z TVN UWAGA. Program mają chwytliwy i taki życiowy można powiedzieć. Redaktorzy z gazety mogliby pokrótce przedstawić historię arogancji i olewania prawa i społeczeństwa przez wodza i jego przydupasów, a to przed wyborami kampania jak znalazł w sam raz reklama w mediach ponad regionalnych. Niech inni poza grajdołkiem tez się dowiedzą o tym i owym zwłaszcza Ci którzy tak pieją z zachwytu na wspaniałym gospodarzem naszego domu (miasta). Do całości dołączyć wypowiedzi ludzi-mieszkańców oraz jego przydupasów wraz z POLICJĄ oraz strażą miejską zwłaszcza tymi którzy byli na miejscu, jak i Wisza z Jabłońską. Następnie taka akcja nie jednokrotna i wystarczy wszystko dokumentować i do sądu oraz do wszelkich mediów ale nie tylko regionalnych także ponad regionalnych i prawdopodobnie wówczas skończyłoby się babce sranie.
        Patrząc na ferenca to rasowy GOSPODARZ DOMU tylko Rynek 1 pomylił z Alternatywy 4.
        Przy odrobinie szczęścia wyemigruje na Wiejską ( nazwa ulicy adekwatna do kandydata :)
      • Gość: pieszy Re: Strzeż się auta prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 07:47
        zastawic chamowi wjazd do Budziwoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: pniok Strzeż się auta prezydenta IP: *.dab.tke.pl 04.08.11, 21:27
      NOOO!!! mamy prezydenta z jajami ! Ciężko jest je przenieść z ratusza na 3 -Maja bez merca. Może jakieś taczki ?
    • Gość: von Klotz Strzeż się auta prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 21:45
      "Tuż po nich prezydent wpadł na chwilę do budynku parafialnego znajdującego się tuż obok kościoła"

Szukał poparcia w wyborach? Aż strach pomyśleć co (z majątku miasta) tym razem mógł czarnym obiecać w zamian za poparcie :(
      • Gość: ds16 Re: Strzeż się auta prezydenta IP: *.ntlworld.ie 04.08.11, 21:49
        to recydywa, sam musiałem niedawno umykać przed autem Tadka na "deptaku" nad Wisłokiem. Dziadka nogi bolą widać...
    • Gość: rzeszowiak Strzeż się auta prezydenta IP: 94.42.117.* 04.08.11, 21:54
      co do parkowania - zgoda -nie parkuje się na 3-go Maja. Ale P. Bogusław mija się z prawdą twierdząc, że starsza Pani nie mogła pojechać do lekarza. Przecież w tą bramę nigdy żadne auto nie wjeżdżało - tam jest próg ponad 20cm (powyższe stawia pod znakiem pytania rzetelność dziennikarską autora niniejszego artykułu). Zajście i działania podjętę przez P. Bogusława pachną mi nagonką przedwyborczą - oczywiście nie tłumaczy to w niczym Prezydenta.
      • Gość: mr.president Re: Strzeż się auta prezydenta IP: 82.177.196.* 05.08.11, 13:47
        Nooo. A już myslałem, że nie ma inteligentnych ludzi wśród czytelników tego zasr...go forum. Gratuluję spostrzeżenia.
        • dr_psychol Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 16:37
          To czy tam brama jest, czy nie, nie ma znaczenia, skoro zaparkował w miejscu niedozwolonym. Koniec, kropka. Niby z jakiego powodu pojawiła się na miejscu zdarzenia Straż Miejska oraz Policja? Gdyby dziennikarze wymyślili całe zajście nikt by sie nie tłumaczył, a tłumaczą się wszyscy ;)

• Gość: z chłopa król Strzeż się auta prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 22:13
      Z chłopa król, Czesław Miłosz (fragment)

Nie umiem jeść widelcem. Gniecie mnie korona.
      Po diabła mnie ubrali w te ich aksamity,
      Kobieta w długiej sukni to jest moja żona,
      Jakbym nie miał dość dziwek z mojej dworskiej świty

Szepty wokół mnie. Pląsy i parle franse.
      Co trzeba mówić prosto, wykręcą zawile,
      Grzeczności sobie wzajem prawią oszukańcze
      I trzepią się parszywcy, mdlejąc jak motyle.

Patrzę na nich udając, że spuszczam powieki
      W tłustej drzemce. I co dzień strugam wariata.
      Taki już im zostanę w pamięci na wieki,
      Innego, wiem to, nigdy nie zobaczę świata.

A mnie co? Mam nienawiść, ta we mnie się jarzy,
      Lampa mnie radująca, pochodnia weselna,
      Co myślę nikt nie zgadnie z głupkowatej twarzy.
      I tak a nie inaczej życie mi się spełnia.

Tylko przez nich, co skaczą, mizdrzą się i chwalą
      Czuję, że jestem: ogniem, krzemieniem i stalą.
    • Gość: Pan Tofel Klasyczny burak. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 22:13
      Ot i tyle. Pouczenie daje się raz. W przypadku recydywy powinien być mandat. Policjo do roboty.
    • Gość: czytelnik Strzeż się auta prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 22:46
      Ale jesteście kutasy. I co się stało, że zaparkował na ul. 3 Maja. Też macie problem pismaki. Czytelnicy nie dajecie się oszołomić pismakom.
      • Gość: rocky Re: Strzeż się auta prezydenta IP: *.rzeszow.mm.pl 04.08.11, 22:52
        Nie noooo, użyłeś tak rzeczowych i przekonywujących argumentów, że nawet mój kubek na herbatę Cie popiera.
      • Gość: kaj Re: Strzeż się auta prezydenta IP: *.krak.tke.pl 04.08.11, 22:53
        Ty jesteś po kilku piwach? 3 Maja to nie parking.
      • Gość: czytelnik Re: Strzeż się auta prezydenta IP: 195.117.37.* 05.08.11, 07:47
        I to jest właściwa postawa obywatela , jak władza to władza brawo !!!!
    • Gość: Obserwator Strzeż się auta prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 22:55
      Kierownik miasta rozpoczął czarny PR, polegający na tym, żeby go znienawidzić i wysłać do Senatu - jeśli mu się to uda , to będzie się śmiał z Rzeszowian do końca życia, że uniknął odpowiedzialności za to co pozostawił w Rzeszowie.
      Moje pierwsze pytanie w kampanii wyborczej - ile długu ma miasto Rzeszów i co jest zastawione z majątku miasta pod to zadłużenie.Wnioski do wyciągnięcia po ogłoszeniu tej listy - czy to jest dobry kandydat na senatora. Czy to aby nie jest ucieczka przed odpowiedzialnością !!!
      • Gość: kaj Re: Strzeż się a prezydenta IP: *.krak.tke.pl 04.08.11, 23:11
        Też tak sądzę. Wybranie Ferenca do senatu, jest ucieczką od odpowiedzialności i kłopotów, które sam sobie naważył. Niech dokończy kolejną kadencję i rozliczy się z tego co dokonał. Tego wymaga demokracja i odpowiedzialność za swoje decyzje.
        • Gość: Obserwator Re: Strzeż się a prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 23:47
          Dziękuję za ten wpis - trzeba mieszkańcom Rzeszowa powiedzieć jasno , o co tu chodzi , jak są nabierani - mój głos senator in spe może sobie już odjąć. Zgadzam się w zupełności ,że powinien zostać i zacząć działać poprawnie na rzecz Rzeszowa - tu bardzo ważna rola Rady Miasta. Bardzo ,ale to bardzo dziwi mnie zachowanie radnych z PO. Poco im te alianse,przecież mocno na tym tracą - chyba, że jest jakiś układ o którym mieszkańcy nic niewiedzą i są nabijani w butelkę przez obie strony kontraktu, a wybory samorządowe 2010 r., to był tylko spektakl medialny dla niewtajemniczonych.
          • Gość: /??? Re: Strzeż się a prezydenta IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 05.08.11, 00:40
            co ty,mało zepsuł,chcesz żeby przez trzy kolejne lata narobił jeszcze więcej bajzlu.odwołać i rozliczyć.jak da drapaka w senatory bezkarnie, to każdy następny poczuje się bezkarny.
    • dr_psychol Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 01:12
      Najlepsze są te fragmenty:

"Wczoraj z władzami kościelnymi żegnał pątników udających się na pielgrzymkę do Częstochowy."
      Spieszyłem się na WAŻNĄ UROCZYSTOSĆ (sic!), dlatego zostawiłem swój prywatny samochód na 3 Maja ...

Tak, to może dziać się jedynie w Afryce albo w ojczyźnie Wałęsy, Rydzyka, Mroczków i Gomułki :)

A teraz coś z cyklu: "Dobry kit nie jest zły":

"Trudno mi powiedzieć, dlaczego strażnik nie podjął interwencji. Mogę dodać, że gdyby ją podjął, na pewno nie zostałby zwolniony"

Najpierw zostałby zmielony, w maszynce do mięsa, a dopiero potem zwolniony. Już widzę ciemny loch w trasie podziemnej i rzecznika Chłodnickiego w gumowym fartuchu rzeźniczym na gołe ciało, jak kiepuje szluga w zabytkowej popiołce z pierwszej połowy lat 90 ubiegłego stulecia, przykręca maszynkę do antycznego taboreta - późny Gierek - i puszczając dym nozdrzami mówi: Nie z nami te numery krawężniku ...

Ja myślę że skoro czarny merol zaczyna robić w Stolicy Ignorancji za czarną wołgę, wszyscy mieszkancy powinni mieć przynajmniej cień szansy na uniknięcie nieprzyjemności po spotkaniu z szefem wszystkich szefów i ktoś powinien szefowi wszystkich szefów wyskrobać na masce hasło BOSS, a z tyłu CHWDP - czyli przepisy i policja to dobre dla jeleni :)

A ja myślałem że prezydent Ferenc to kulturalny człowiek :)

• Gość: Pan Tofel Wpis tygodnia. A może miesiąca? IP: *.multimo.pl 05.08.11, 10:36
        Teraz już wiem czemu się Psycholem doktorem mianowałeś :DD Opis sceny tortur nad biednym strażnikiem, dobór scenerii mnie rozwalił :D Pogratulować.
      • Gość: on 95 Re: Strzeż się auta prezydenta IP: 79.139.89.* 05.08.11, 10:52

Jak się sam pięknie określiłeś(dr.psychol)

Na naukowca za głupi
        Na chłopa za mądry.
        Takich mamy redaktorów!
        • dr_psychol Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 11:36
          Ehe :)
          • mata_kari Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 11:41
            To ty PSychol?
          • mata_kari Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 11:42
            No wiesz!!Nie musiałeś zdradzać ,że leczę się na Twoim oddziale!:-) Zapinamy dzisiaj w pasy czy mogę jeszcze coś napisać?:-)))
            • dr_psychol Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 12:02
              Lubisz BDSM? :):);)
              • mata_kari Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 12:13
                A szto eto?
                • dr_psychol Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 13:27
                  żart. sprawdź w google :)
                  • mata_kari Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 14:49
                    Głupi:-)))))))))))))Hehehehe, chodziło mi o pasy na oddziale:-)))))))))
    • Gość: Gośka Strzeż się auta prezydenta IP: *.rzeszow.mm.pl 05.08.11, 02:53
      ŚWIĘTA KROWA
      • Gość: Jozef Re: Strzeż się auta prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 07:01
        -Goska- LADNIE SIE NAZYWASZ SWIETA KROWA! A P.Ferenc robi to CO WSZYSCY. NA ULICACH JAGIELLONSKA,PONIATOWSKIEGO,HOFFMANOWEJ NIE MA JAK PRZEJSC BO WASZE ZASMARKANE CACKA STOJA NA CHODNIKACH...a Ty nazywasz Ferenca Swieta krowa? WSZYSCY W TYM ZASRANYM RZESZOWIE TO JEZDZACE SWIETE KROWY KAZDY JEST NIETYKALNY BO CO UBIERZE BIALA KOSZULE,KRAWAT WEZMIE LAPTOPA DO LAPY I WIELKI QWA URZEDNIK! Zacznijcie chodzic na nogach bo Wam wszystkim brzuchy urosna. A Ty jestes wsciekla bo Ty nie mozesz zaparkowac bo coz inni juz Cie wyprzedzili?
        • Gość: mieszkaniec Re: Strzeż się auta prezydenta IP: 195.117.37.* 05.08.11, 07:52
          Brawo to jest właśnie błysk inteligecji u przydupasa pana F.
    • Gość: Staszek Lem Pogadaliście se? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 07:51
      Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
    • Gość: c Re: Strzeż się auta prezydenta IP: 195.158.247.* 05.08.11, 07:53
      "Spieszyłem się na ważną uroczystość, dlatego zostawiłem swój prywatny samochód na 3 Maja - tłumaczy prezydent."

Inni, którzy się spieszą też mogą zostawić sobie samochód na 3 maja?
    • Gość: pieszy Strzeż się auta prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 08:07
      Dużo by pisać i mówić o naszej SM i policji. Popatrzcie na nich - niedomyci,śmierdzący, niechlujnie wyglądający, brud za paznokciami....Kurduplowaci....I wyraz twarzy... no ....zespół Downa w stopniu umiarkowanym.
      I tacy postawią się prostakowi z Białej? Nigdy...
      Bo...cham potęgą jest i basta....
      • Gość: Stójkowy Re: Strzeż się auta prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 08:37
        No, no... uważaj! Nie rozpędzaj się za bardzo, bo cię po aj pi namierzymy i...
    • Gość: Rzesz Strzeż się auta prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 08:17
      Burak albo świnia - niepotrzebne skreślić.
      • Gość: Komędant SM Re: Strzeż się auta prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 08:39
        Przyjdź do mnie powiedz mi to w twarz, cwaniaczku internetowy!
        • wielki_walec_drogowy Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 10:11
          Twój nick mówi sam za siebie :)))
    • Gość: taka_jedna Strzeż się auta prezydenta IP: 79.139.54.* 05.08.11, 08:28
      inicjatywa społeczna- mercedesowi karny kutas na szybę i może właściciel nr 1 się zastanowi jak zobaczy zasyfione okno
    • Gość: Rzeszowianin A moze jakas akcja społeczna? IP: 95.172.68.* 05.08.11, 09:04
      Moi drodzy mamy precedens...zmówmy się w jakiś dzien i tłumnie wjedźmy autami na 3 maja. Dostaniemy pouczenie...przecież Jego Wysokość też dostał... . Wiem wiem, w Polsce nie ma precedensów i skończyłoby się w sądzie, ale ja jestem gotów zapłacić, by pokazać "Panu Prezydętu" ze jest ignorantem....
    • mata_kari Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 09:12
      Osoba zwana Prezydentem Rzeszowa już od dawna lansuje w mieście wiejski obyczaj pozostawiania furmanki gdzie popadnie. Do tego te przejażdżki po alejkach na Bulwarach- dwa razy byłam świadkiem jak ludzie ustępowali Mercedesowi miejsca. Dlatego centrum miasta wygląda, jak wygląda. Popieram akcję społęczna blokwoania mu wyjazdu w Budziwoju.
      • Gość: zyzol cham i prostak IP: *.play-internet.pl 05.08.11, 09:24
        taki była i takim jest - a ludzie dają się nabrać na mi dobrego gospodarza.
        Być może taki cham i prostak im pasuje bo jest taki sam jak oni.
        Do tego włazi w tyłek ziemskim wcieleniom jezuska - taki dobry pan co księdza szanuje
        • Gość: ddd Re: cham i prostak IP: *.38.160.60.resman.pl 05.08.11, 09:28
          sugeruję następujące rozwiązanie - nie płacić mandatów za złe parkowanie - aalbo kara się wszystkich albo nikogo - powoływać sie na dwukrotne wykroczenie i odmowę akcji strazy miejskiej - a ryba psuje się od głowy więc nalezy ją wypatroszyć a smierdzący łeb uciąc ...
          • Gość: ddddddd Re: cham i prostak IP: 79.139.89.* 05.08.11, 10:58
            Wieśniaku-pisze się "karze",a nie "kara"
      • Gość: kata mari Re: Strzeż się auta prezydenta IP: 79.139.89.* 05.08.11, 10:54
        Już raczek pracuje w twoim mózdżku!
        • mata_kari Re: Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 11:22
          Gość portalu: kata mari napisał(a):

> Już raczek pracuje w twoim mózdżku!
          To niby do kogo? Wysil swoje nędzne zwoje i wymyśl własnego nicka, specjalisto od chorób mózgu:-)
    • zablokowany-obrazliwy-nick Kto go wybrał 05.08.11, 09:58
      duchy?
    • mata_kari Strzeż się auta prezydenta 05.08.11, 11:21
      Na zdjęciu nie widać żadnego wjazdu na podwórko.Są tylko drzwi do kamienic. ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka