kmdr_rohan 11.01.12, 07:20 Najpierw dźwig - potwór, teraz blaszak - monstrum? Horror jakiś! Strach się bać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kurdupel Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej tr... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.01.12, 07:49 Za nim zaczniecie coś bazgrać,zastanówcie się: Co ja pozytywnego zrobiłem,wymyśliłem,udoskonaliłem w moim rodzinnym otoczeniu. Czy wszyscy są zadowoleni z moich pomysłów? Czy mnie nikt nie opluł,zbeształ,sponiewierał. Nastepnie zrób sobie spacer psychologiczny i pisz,pisz, pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr_rohan Re: Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej 11.01.12, 08:03 Boli Cię coś? Czy poczucie humoru szwankuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tik Re: Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej IP: *.krak.tke.pl 11.01.12, 11:28 Wy tu o jakichś małych blaszakach. A zobaczcie jaki KOSMICZNY GMACH powstanie przy rynku. twinn.pl/?idd=2&poz=&rok=2012&page=0&id=220&idd=6&poz=ml0 Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej 11.01.12, 09:10 Gość portalu: kurdupel napisał(a): > Za nim zaczniecie coś bazgrać,zastanówcie się: > Co ja pozytywnego zrobiłem,wymyśliłem,udoskonaliłem w > moim rodzinnym otoczeniu. > Czy wszyscy są zadowoleni z moich pomysłów? > Czy mnie nikt nie opluł,zbeształ,sponiewierał. > Nastepnie zrób sobie spacer psychologiczny i pisz,pisz, pisz! To ja ci powiem czego nie zrobiłem: -nie wystartowałem w wyborach prezydenckich -nie wygrałem ich -nie pobieram sutego wynagrodzenia od podatników a Tadek i owszem - zrobił to wszystko. I w zamiast za to powinien dobrze wykonywać swoje obowiązki. Nie każdy musi mieć zmysł estetyczny , ale od prezydenta możemy oczekiwać, żeby sobie z tej swojej niedomogi zdawał sprawę. Skoro mógł stworzyć jakieś dziwne stanowisko doradcy od czegoś tam dla zwalnianego wiceprezydenta, to może też stworzyć stanowisko doradcy architektonicznego. Bo na chwilę obecną funduje się nam potworki , które będą gryzły nasze oczy przez wiele lat. Nikt obecnie nie panuje nad chaosem architektonicznym a Prezydent dokłada do tego braki. Podobnie jest z bałaganem reklamowym. Tadek musi sobie zdać sprawę (albo ktoś mu uświadomić) że paskudna architektura czy tysiące tablic reklamowych są równie uciążliwe jak psia kupa czy śmieci na chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurdupel Re: Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.01.12, 09:32 Ja bardzo wyraznie napisałem: "Rodzina" Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej 11.01.12, 10:01 Napisałeś "rodzina " w kontekście krytyki Ferenca ? No dobrze. Nie jestem Prezydentem ale moja rodzina ma się dobrze zarówno w sferze psychologicznej jak i materialnie. I nie jest to zasługa pieniędzy podatników tylko własnej pracy. To tyle autopsychoanalizy. A co sadzisz o dalszej części wpisu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twinn hej! Gazeta! spóźniliście się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 08:39 tak z pół roku najmniej. Tytuł przyznany i nagrodt rozdane: twinn.pl/?idd=8&poz=ml1&show=all&rok=2012&page=3&id=62&idd=8&poz=ml1 twinn.pl/?idd=8&poz=ml1&show=all&rok=2012&page=3&id=120&idd=8&poz=ml1 Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej tr... 11.01.12, 08:42 Fajny konkurs. Myślę, że specjalną nagrodę za całokształt należy przyznać spółdzielni Jutrzenka za Krainę Smutnej Szczęki na Placu Wolności. Jest to najpiękniejszy fragment centrum Miasta Innowacji, atrakcja turystyczna i powód do dumy. Daszki podwiązane starymi sznurówkami, poklejone taśmami i pospinane łańcuchami.Obaz nędzy i rozpaczy.W samym centrum miasta! Tak samo zreszta wygladją budy na zielonym rynku. Syf malaria. Miasto przez tyle lat nie potrafiło zadaszyć i ucywilizować tego miejsca a ględzi o fontannie mulimedialnej. Tak wlaśnie wygląda nasze miasto- ładuje się masę pieniędzy w rozdęte obiekty zamiast zacząć od uporządkowania przestrzeni publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kata mari Re: Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej IP: *.rzeszow.hypnet.pl 11.01.12, 09:28 I znowu ględzisz! A buzia się starzeje! Odpowiedz Link Zgłoś
jakmutam Re: Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej 11.01.12, 10:06 Gość portalu: kata mari napisał(a): > I znowu ględzisz! > A buzia się starzeje! Na tyle cię stać miernoto? Raz występujesz jako kurdupel a za chwilę kata mari . A jesteś zwykłym palantem internetowym. Nieudacznikiem z dostępem do internetu. Nie potrafisz podjąć dyskusji i skupiasz się na głupich pseudodocinkach. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mata_kari Re: Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej 11.01.12, 10:25 Każdy się starzeje, debilu internetowy. Bardzo lubię mą pomarsczoną, obwisłą twarz, jest i tak o wiele bardziej elastyczna, niż twój mikro-móżdżek:-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej IP: *.171.13.114.static.crowley.pl 11.01.12, 19:45 Dokładnie miasto powinno zająć się okolicą dworca PKP/PKS. To jest wizytówka miasta. Marzy mi się przebudowa/rozbudowa w stylu staro Galicyjskim lub neo-secesyjnym. Czerwona cegła łuki nad oknami. Rzecz jasna zabudowanie peronów, schody ruchome nad wszystkich łukowy dach kilku częściowy. Gdzieś obok parking wielokondygnacyjny. Dworzec PKS razem zcalony z dworcem PKP. A pomiędzy nimi gdzie są lub były nędzne budki jakiś budyneczek smukły wąski dwupoziomowy a nim kilka stoisk gastronomi, usług, etc. Od strony ulicy dużo zieleni, ławeczki. Czy to takie trudne na stolice innowacji. Sądzę że nie jak wydaje się miliony na okrągłą kładkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej tr... IP: *.wsiz.rzeszow.pl 11.01.12, 08:47 Takich architektonicznych brzydactw jest mnóstwo i to w ścisłym centrum. To zdumiewające jak dużo zważywszy na mikroskopijną starówkę. Ten magazyn przy Teatrze to rzeczywiście wynalazek. targ na Placu Wolności, budy przy Hali Targowej, różne przybudówki i kiseczki, kable zwisające między budynkami nawet na 3 Maja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokhis Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej tr... IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.12, 11:10 Na tą budę koło teatru pasuje przybić tabliczkę z napisem „SOŁTYS” i będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Magazyn teatru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 14:20 O to, to! Różowy "Magazyn teatru" (samo w sobie brzmi jak tytuł kolejnej premiery), w miejscu rezerwowanym niegdyś pod dojście do podziemnego przejścia dla pieszych (dziś wyklętego przez architektoniczo-urbanistyczną rzeszowską awangardę jako rozwiązanie bezrozumne) pięknie dekoruje przestrzeń centrum 180-tysięcznego, wojewódzkiego miasta. Podobnie jak parterowa dobudówka z łuczkowatym oknem do klasztoru bernardynów i "ogrody-garaże" budowane przed Urzędem Wojewódzkim, co to miały być pod ziemią, ale jakoś tak, niczym kamień polny, wylazły bernardynom ponad powierzchnię. Zapewniam Państwa - cuś takiego to tylko w Rzeszowie! Jak mówiła kiedyś część dawnych rzeszowian - cymes! Wracając do magazynu teatru: jego kształt i forma z pewnością powodują sentymentalną podróż w przeszłość u niejednego rzeszowiaka-krzoka. Jak to było: "... wsi spokojna, wsi wesoła..." Takich "kfiatków" w Rzeszowie więcej - i zdecydowanie za dużo jak na jeden wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QOTSA Blaszane monstrum na miotły przy nowoczesnej tr... IP: *.rz.izeto.pl 13.01.12, 06:27 Proponuję DWIE WIEŻE przy Słowackiego. Koszmar. Dodatkowo ogrodzenie obwinięte folią przy pałacu Lubomirskich. Palce lizać. A na deser budy przy skrzyżowaniu Ofiar Katynia i Wyzwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś