Gość: Dominik Łazarz Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.31.33.38.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 15:03 Szanowni Państwo, Juwenalia to święto studentów, żyjemy w mieście akademickim i raz do roku można naprawdę być wyrozumiałym.... Studentki i studenci to ważna część społeczności stolicy Podkarpacia i miejmy nadzieję, że będą się tu na tyle dobrze czuć, że w przyszłości będziemy nadal jednym z bardziej znaczących miast akademickich w Polsce pod względem liczby osób studujących. Z wyrazami szacunku; Dominik Łazarz www.wsiz.rzeszow.pl/kadra/dlazarz Odpowiedz Link Zgłoś
jan951 Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 17.05.12, 15:13 To przejdz sie baranie w okolice blokow na Kwiatkowskiego i zobacz co twoja "przyszla elyta" zrobila (mam porobione zdjecia ) porozbijane butelki, osikane sciany ryki pijanych gowniarzy picie w miejscach PUBLICZNYCH (jak mi sie zdaje student ? ) powinien taki przepis znac nie mowiac o zaklucaniu ciszy nocnej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarge Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.home.aster.pl 17.05.12, 15:25 Hmm Dominik Łazarz zaczął swój post od 'Szanowni Państwo, a ty od 'baranie'. A pod koniec jeszcze uraczyłeś nas radosnym słowotwórstwem: 'zaklucaniu'. Chodziło ci może o 'zakluczanie', czyli że owi studenci zamykają wam furtki na klucze?? Czy też o 'zakucanie', w sensie, że kucają za potrzebą?? Bo nie uwierzę, że tak pomstujący na studentów osobnik może nie wiedzieć jak pisze się 'zakłócanie' - nie byłbyś chyba prostakiem bez podstawówki plującym na 'wykształciuchów' z czystej zawiści o ich IQ? Poziom i kulturę dyskutantów już sobie forumowicze sami ocenią :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.icpnet.pl 17.05.12, 17:00 Szczerze mnie rozbawiłeś podkreślając fakt picia w miejscach PUBLICZNYCH. Widać, że bardzo cię boli, że ktoś inny się bawi, a ty wegetujesz. Może zabroń szybszego oddychania i wprowadź nakaz mówienia szeptem w miejscach publicznych. Zawistny kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 18:24 No to juz wiem co to jest wegetacja - zycie bez uchlewania sie . Swieta prawda ze czlowiek cale zycie sie uczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptyś Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.19.165.89.osk.enformatic.pl 17.05.12, 16:35 Panie Łazarz, jakimi twardymi dowodami popiera Pan tezę, że Rzeszów jest "jednym z bardziej znaczących miast akademickich w Polsce pod względem liczby osób studujących. " ? Przecież to jest bzdura. Dodatkowo jakość rzeszowskich uczelni pozostawia wiele do życzenia. Choćby ostatni ranking wydziałów Prawa i ostatnie miejsce wśród uczelni nieprywatnych. Pamięta Pan też zapewne czasy kiedy pojawiały się ogłoszenia w prasie " zatrudnię ale nie po WSIZ" :)Rzeszów nie jest znaczącym ośrodkiem akademickim i poza kilkoma wydziałami Politechniki to te szkółki niedzielne produkują tylko zasób dla angielskich zmywaków. Ale szacunek za odwagę cywilną , szczególnie znając poziom dyskusji na forach. Co do tematu Juwenalia się studentom należą, bez dwóch zdań ale popracować nad organizacją i znaleźć lepsze, mniej konfliktowe miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.lazarz Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 18.05.12, 07:14 Szanowny Panie, Jeżeli chodzi o dane twarde to polecam analizę Banku Danych Lokalnych GUS, ponadto aby zobrazować lepiej liczbe studentów w największych ośrodkach kraju, przesyłam link, w którym Unia Metropolii Polskich nakreśla 12 obszarów metropolitarnych wraz z liczbą ludności oraz wyszczególnieniem liczby studentów składającą się na każdy z tych obszarów - www.selfgov.gov.pl/grafika/map-pl-dr-ko-lo-large.gif Wg tej organizacji jednym z wyznaczników metropolitarności miasta jest ogólna liczba osób studiujących. Jeżeli chodzi o ogłoszeni o których Pan mówi to nie widziałem NIGDY takowych, a nawet raz próbowałem te „mityczne” ogłoszenia znaleźć – bez skutku. Raczej jest to wybujała wyobraźnia osób, które nie umieją się pogodzić, że studenci wymienionej przez Pana uczelni dobrze radzą sobie na rynku pracy. Odnosząc się do jakości rzeszowskich szkół wyższych to proponuje analizę ostatniego rankingu magazynu „Perspektywy” oraz dziennika „Rzeczpospolita”, naprawdę znajdzie Pan tam bardzo krzepiące dane co do np. niepublicznych szkół wyższych z Rzeszowa – polecam „Ranking niepublicznych uczelni magisterskich 2012” (proszę zwrócić uwagę, że na pozycji siódmej znalazła się rzeszowska uczelnia) : www.perspektywy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=5075&Itemid=910 Reasumując, jak widać przynajmniej jedna uczelnia z Rzeszowa jest dobra, a nawet bardzo dobra w swojej kategorii. Z wyrazami szacunku; Dominik Łazarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:08 Panie Dominiku, rodzice wychowali mnie w poszanowaniu prawa i potrzeb innych ludzi. Każdy, ja też,Pan również, ma swoje potrzeby ale to nie znaczy że mamy je realizować kosztem innych. Zawsze można dojść do porozumienia, jeśli się tylko wykazuje dobrą wolę.W tym przypadku tej dobrej woli nie było widać ze strony studentów i jak widać mieszkańcy tego nie wytrzymali. Dlaczego nie można grać tylko o 22-giej?Potem można kontynuować w zamkniętych lokalach.Dlaczego tak głośno? Nie wszyscy kochają punk-rocka, który brutalnie wdziera im się w życie.Należy liczyć się z innymi ludźmi a nie wychodzić z założenia że muszą to jakoś przetrwać. To przykre. Wiem że są studenci i studenci, szkoda że Ci porządni zostali przez tych niezbyt porządnych wrzuceni do jednego worka.Na pewno też można bawić się kulturalniej, na wysokim poziomie. Cóż, jak Cię widzą tak Cię piszą. A może na przyszłość takie imprezy organizować w miejscach zamkniętych? Może jakieś hale sportowe,czy inne? Zawsze można znaleźć rozwiązanie.Czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.lazarz Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 18.05.12, 07:25 Szanowny Panie, Juwenalia były przygotowywane przez Samorządy Studenckie poszczególnych uczelni oraz uzgadnianie z odpowiednimi służbami miejskimi. Nie wiem czy jest "odpowiedniejsze" miejsce niż okolice największego skupiska akademików czyli tam gdzie to święto obecnie się odbywa. W każdym razie jeżeli są inne propozycję co do lokalizacji to zawsze można takowe przesłać na ręce Prezydenta Rzeszowa. Zapewne racja jest w tym, że część społeczności studenckiej mogłaby trochę inaczej się zachowywać, jednak jakże dużo jest przykładów naprawdę miłego i kulturalnego zachowania studentów podczas ich święta. Z wyrazami szacunku; Dominik Łazarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 23:58 Dziękuję za komentarz. Panie Dominiku, może jakaś olbrzymia hala byłaby lepsza od imprezy na wolnym powietrzu? Pomijam już spokój mieszkańców, ale i impreza byłaby łatwiejsza do pilnowania-np. wstęp za okazaniem legitymacji i zero możliwości "wejścia przez cudzy płot". Gdzieś słyszałem że Zelmer ma taką halę.Może to dobra propozycja? Jeśli organizatorzy nie byli dotychczas w stanie zapewnić bezpieczeństwa mieszkańców, zapobiec aktom wandalizmu, o których tak piszą w dzisiejszych gazetach, to nie ma się co dziwić że mieszkańcy protestują. Nie dość że okropny hałas to jeszcze zniszczenia. Warto pomyśleć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:29 miasto akademickie..........:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idol Bedziecie znosic studentow bando hipokrytow... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 16:04 Bo oni sprawiaja, ze wiekszosc z was ma za co owe "demoralizowane" dzieci ubrac i nakarmic. No chyba, ze dziesiatki tysiecy studentow-turystow, ktozy tu niemal przez caly rok mieszkaja waszym zdaniem pensji wam nie nakrecaja :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Ja wy za mlodu darliscie gebe to bylo ok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 16:11 Ja wy za mlodu darliscie gebe na juwenaliach to bylo ok? Teraz juz nie fajnie, bo zonka/mezus na juwenalia z domku nie wypusci? Oliwa zawsze sprawiedliwa jak to mawiaja :D Odpowiedz Link Zgłoś
luki761 ja skutecznie przegoniłem studentów z sąsiedztwa 17.05.12, 16:25 mieszkam na parterze, na pietrze nade mną mieszkanie studenckie... non stop imprezy przez kilka miesięcy a właściciel nie reagował... cóż, przez dwa tygodnie od 6 rano do 22 leciało u mnie na FULL Radio Maryja... dwa tygodnie non stop a ja u rodziny kilka ulic dalej... po dwóch tygodniach studenci się wyprowadzili.... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: ja skutecznie przegoniłem studentów z sąsiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:11 cienkie i wyssane z palca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Ja wy za mlodu darliscie gebe to bylo ok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 16:33 Zrób sobie juwenalia u mamusi (jak ci pozwoli). Obawiam się, że nie bo krowy przestaną dawać mleko a kury przestaną znosić jajka. I za co cie mamusia będzie kształciła? Przyjechałeś jelonku do miasta się wyszumieć - tak zachowuj się u siebie na festynie . Weź się lepiej za naukę to może się dowiesz że; Zabrania się picia w miejscach publicznych, zakłócania ciszy nocnej itd. Ale ty przyjechałeś się bawić a nie uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Ale z was "dziady" borowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 02:24 Co roku juwenalia sie dzieja a tu nagle wam pewnie 30-dziesta badz 40-dziestka strzelila i nagle zaczelo wam to sie nie podobac :O Dom starcow zrobcie sobie z innego miasta niz Rzeszow. Nie jeste, studentem, mam ponad 30-dychy na karku i huk juwenaliow pod oknem i co? - Ciesze sie, ze cos fajnego sie wokol dzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropla_uryny_jp2 pijani i naćpani katoliccy studenci... IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 16:25 tzw pokolenie JP2 rozmodlone do jego kropli krwi zachowuje się nieodpowiednio ? nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina komunistyczne bydło, zawsze najeżdża na Katolików 17.05.12, 16:27 oj przydałby się jakiś Jagiełło który wyrżnąłby tych pogan, jak w XV wieku wyżynał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko-spoko Katolicka historia. IP: *.server4you.net 17.05.12, 16:59 Jagiełło wyrzynał ale ultrakatolickich Krzyżaków. Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: komunistyczne bydło, zawsze najeżdża na Katol 17.05.12, 17:31 Jagiełło był poganinem. Chrzest przyjął wyłącznie z powodów politycznych i wielu historyków sądzi, że poganinem pozostał na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montezuma Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.com-promis.3s.pl 17.05.12, 16:27 Ja mam to samo w centrum Katowic,w dzielnicy kamienic i to przez dużą część roku.Nikt się tym nie przejmuje.Wręcz przeciwnie-rada miasta zniosła ciszę nocną nocną na wielu ulicach,a lokalna gazeta wyborcza popiera te działania twierdząc,że miasta powinno "żyć nocą". Oczywiście zero interwencji policji i straży miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.nplay.net.pl 17.05.12, 16:29 Dla mnie to jest dziwne ze naprawdę takie imprezy sa raz na rok a mieszkańcy robią wielkie halo, naprawdę to jest śmieszne ze nie mogą wytrzymać tych parę dni.... sami w końcu kiedyś byli w ich wieku i powinni to zrozumieć. Trochę więcej tolerancji i wyrozumiałości ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 20:26 gdyby chodziło tylko o hałasy podczas 3 dni to pewnie nie byłby to aż taki kłopot. Oprócz tego każdego cieplejszego dnia jest impreza za imprezą, pijackie wrzaski, wulgaryzmy. i nie od 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy ch. Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.ias.bredband.telia.com 17.05.12, 16:35 to najdluzsze juwenalia w historii. trwaja juz dwa lata, a ten pan nie moze spac. haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alk dzwony w kosciele sa gorsze IP: 178.73.212.* 17.05.12, 16:37 Ja mam gorzej, 2 razy dziennie napie...ja mi dzwonami w kosciele a w niedziele czesciej. Komu mam sie poskarzyc w tym katolickim kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowa Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.itsa.net.pl 17.05.12, 16:39 Ludzie, odwołajcie się od tej decyzji ze zgodą! Urząd wprost złamał przepis wydając tę zgodę. Art. 29.4.2) Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych mówi wprost, że odmawia się zgody jeśli nie jest spełniony warunek z Art. 6.1.1) tej Ustawy, a tam zapisany jest wymóg przestrzegania różnych przepisów - między innymi budowlanych, ale zapis "między innymi" oznacza że także innych, również dotyczących hałasu i ochrony środowiska. Rozporządzenie Ministra Środowiska z 14 czerwca 2007 wyraźnie mówi, jakiego poziomu hałasu nie wolno przekraczać, i decyzje z nim sprzeczne nie mogą być wydawane. Odpowiedz Link Zgłoś
rudaolus Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 17.05.12, 17:08 a czemu uważasz, że przekraczają dozwolony poziom hałasu? bo to, że w artykule napisali, że na juwenaliach były 200 decybelowe głośniki nie sprawiło, że w to uwierzyłeś, prawda? bo chyba wiadomo, że nikt nigdy nie usłyszał dźwięku o natężeniu 200 dB... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdf Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.12, 16:41 bez przesady... juwenalia nie trwają wieczność. mówienie o szkodach moralnych i psychicznych jest, moim zdaniem, nie na miejscu. nie zabierajmy młodym ludziom wolności, dajmy im się wyszaleć, choć chwilę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 16:42 wspolczuje mieszkancom Rzeszowa. mieszkancom osiedla gwiazdy w katowicach Prez.Oszuk wraz z grupa Tałron tez fundowal takie wrazenia z naglosnieniem wymierzonym prosto w okna blokow (tak abysmy rowniez mogli pobawic sie z mlodzieza do 4, 5 w nocy, praca w koncu nie zajac, poczeka, a dzieci po nieprzespanej nocy w koncu zasna). ale na szczescie w miejscu nieslynnego festiwalu Tałron obecnie znajduje sie budowa nowej siedziby Muzeum Slaskiego, wiec naszym dzieciom i nam bedzie dany swiety spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazur1958 Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.183.227.69.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 16:43 "chołota" ?????? Chyba nigdy się studentem nie było, bo i jak? Przy takiej ortografii to się pewnie matury też nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemyslanin Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 16:47 Po tytule myslalem ze nie spia od dwoch lat a to tylko dwa razy w roku! Wszyscy sa tolerancyjni ale nie pod swoim oknem. Buduja sie blisko drogi i przeszkadza im chalas - buduja sie kolo akademika i przeszkadza im ta raz do roku przeprowadzona i wiekami tradycji uswiecona impreza. Zreszta co tu wymagac od mieszkancow Kruczkowoli skoro tam wszyscy przjechali z okolicznych wiosek wozem drabiniastym, w opalce i na smolakach Odpowiedz Link Zgłoś
bluerandy w Lublinie juwenalia trwają miesiąc 17.05.12, 17:00 Juwenalia Uniwersytetu Przyrodniczego, Uniwersytetu Medycznego, Politechniki, UMCSu, KULu i prywatnych uczelni trwają miesiąc i nikomu z mieszkańców nie przeszkadzają - jest bowiem drobna różnica miedzy juwenaliami lubelskimi a rzeszowskimi - tam bawią się studenci a tu bawi się dzicz. Taka jest prawda - lubelskie uczelnie reprezentują pewien poziom i nie przyjmują w ich mury każdego kto się nawinie. Natomiast jak się popatrzy KTO studiuje na UR włos się jeży na głowie - hordy wieśniaków ciągnące z prowincji do "metropolii" i to właśnie oni nadają taki a nie inny charakter tej imprezy. Dlatego Drodzy Mieszkańcy - nie obwiniajcie Rzeszowiaków za prostackie zachowania!!! To nie MY!! To prowincja która zjechała do miasta i próbując pokazać swoją "wielkomiejskość" dowodzi że mentalnie ciągle jest z zapadłej wiochy z której przyjechała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: w Lublinie juwenalia trwają miesiąc IP: *.podkarpacki.net 17.05.12, 17:07 Lublin to miasto o tradycjach akademickich sięgających czasów przedwojennych, mające kilka znacznie więcej uczelni niż Rzeszów, więc nie wymagaj od tego miasta aby organizowało juwenalia na takim poziomie jak właśnie Lublin, Gdańsk czy Łódź...nie ta liga, nie ten poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: w Lublinie juwenalia trwają miesiąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:21 To nie wy?? Dobre sobie. Wyobraź sobie, że wielu tych jak to nazywasz wieśniaków traktuje Juwenlia jako dni wolne od nauki i po porostu wraca do domu! Jestem ze wsi i bynajmniej się tego nie wstydzę. Nie mam też zamiaru uczestniczyć w tych całych juwenaliach, bo dla mnie to żadna przyjemność. Podczas gdy studenci z miasta rozcieńczają spirytus by było taniej ja wole ten czas spędzić ze znajomymi u siebie na działce ;) Pozdrawiam "mieszczuchów"! Odpowiedz Link Zgłoś
maincoon-m14 Re: w Lublinie juwenalia trwają miesiąc 18.05.12, 18:37 Niestety całe Twoje wywody o kant można rozbić.Juwenalia,Kozienalia,Medykalia,Feliniada,wszystko odbywa się tak samo - picie, wrzaski i rozróby.Zanieczyszczanie, śmiecenie,picie na umór.Okoliczni mieszkańcy też się skarżą.Studenci są tacy sami,nieważne czy to Lublin czy Rzeszów.Ktoś wymyślił taką formułę imprezy,bo po co się wysilać.Na szczęście mieszkam w pewnej odległości od miasteczka UMCS,więc imprezy tylko słychać z daleka i nie jest to aż tak dotkliwe.Ale lepiej nie próbujcie przychodzić na miasteczko akademickie następnego dnia wcześnie rano - grozi to co najmniej skaleczeniem przez rozbite szkło lub potknięciem się o tony śmieci.Krajobraz po bitwie.Pochodzenie ze wsi/miasta nie ma tu nic do rzeczy,jak brak kultury osobistej i dobrego wychowania to nic nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.05.12, 16:49 no to ktoś tu ma większego pecha niz ten koleś który przeprowadził się po wybuchu bomby w hiroszimie do nagasaki- chodzi mi o tych którzy przeprowadzili sie z okolic politechniki na w okolice cichej bo z tego co mi wiadomo to na cichej juwenalia są pierwszy rok- w tamtym roku były na polibudzie a tu były tylko dni cichej, które mozliwe ze beda i w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makiela1 Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 17.05.12, 16:50 Ja też jestem mieszkanką osiedla drabinianka i nie widzę nic złego w tym, że przez trzy dni w roku młodzież bawi się na juwenaliach na miasteczku UR. Wstaję codziennie o 5 rano i wierzcie mi Państwo nie przeszkadza mi młodzież bawiąca się do rana, ani grająca głośno muzyka, bo jak ktoś pracuje i jest na prawdę zmęczony to zaśnie i śpi jak niemowlę nie zważając na to co się dzieje wokół, a jak ktoś chce znaleźć sobie problem to znajdzie go wszędzie. Dziwne, że nikt nie pisze na przykład o codziennych majowych i październikowych nabożeństwach pod kapliczką na Cichej, czy te fałszujące i zawodzące śpiewy nikomu nie przeszkadzają??? A przecież trwa to 60 dni a nie 3. Przenoszenie juwenalii poza miasto to też poroniony pomysł, bo tak samo ktoś mógłby powiedzieć, że do modlitwy służy kościół. BĄDŹMY WIĘC TOLERANCYJNI, BAWMY SIĘ TAK JAK UMIEMY I NIE ZAZDROŚĆMY INNYM, ŻE ROBIĄ TO LEPIEJ OD NAS !!! Zastanówmy się też nad "naszą młodzieżą" z osiedla, która bez przyczyny też zachowuje się nieraz jak bydło, wrzeszczy pijana po nocy, rozbija butelki, śmieci na osiedlowych placach zabaw. Gdzie wtedy są CI którzy piszą takie listy[b]. DOŚĆ HIPOKRYZJI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: 178.73.49.* 17.05.12, 16:52 "funkcjonariusze zasłaniają się tym, że prezydent wydał zgodę na juwenalia." I za to wcześniej przechodzą sobie na emeryturę. Polska policja to jednak syf, jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 17.05.12, 16:55 i sie bandzie zramolalych tetrykow cos nie podoba "więc nie trzeba było budować sobie tutaj domów, skoro wiedzieliście, że tutaj będą akademiki" - piszą w liście do prezydenta mieszkańcy." dokladnie , pobuduje taki za krawice zycia domek przy kampusie to mu nagle to zaczyna przeszkadzac i chce miec cisze jak na wsi miasto to jest miasto chcesz ciszy to wypad na wioche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko-spoko Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.server4you.net 17.05.12, 17:06 James ty wypadaj na wiochę. Nie rozumiem od kiedy to pijackie ryki są synonimem miejskiego życia. To właśnie szczanie po krzakach jest częscią wiejskiego folkloru. Bardzo nieudolnie próbujesz ukryć swoje tradycje. Jedź na wiochę tam na pewno spotkasz wystarczającą ilość pijanych chłopków z kłonicami. Będziecie sobie rozmawiać jak ćwok ze ćwokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 17.05.12, 17:46 > Nie rozumiem od kiedy to pijackie ryki są synonimem miejskiego życia. mam dla ciebie taka propozycje wyvbierz sie kiedys do miasta idz do dzielnicy imprezowej i sobei popatrz, posluchaj co sie dzieje chwile mieszkalem nad barem wycia piski i tak dalej oczywiscie idac twoim tokiem myslenia i bandy tetrykow powinienem protestowac zeby bar zamkneli bo spac nie moge wez sie puknij w czolko pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIKAWA Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 18:30 A czemu nad tym barem mieszkales chwile ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.12, 17:19 O proszę. Jak to możliwe, coś się dzieje na Drabiniance i nie ma protestów? A jednak nie, Drabinianka czuwa!!! Protest musi być! Proponuję jeszcze jakiś pozew! Bo jak to elita 5% nie ma nic do powiedzenia? Tak plujecie na tych dzisiejszych studentów, a oni jeszcze po d....ch dostaną od życia, może i od Was. Tak, od Was, bo to ta elita 5% chyba zajmuje poważne stanowiska i nadaje ton życiu w tym kraju od kilkunastu lat. A jak Wam wychodzi - bez komentarza. A może to Wasze dzieci, przez Was wychowane balują na Juwenaliach. Nie, ponieważ wyjechały do lepszych ośrodków akademickich? Tam jest podobnie. Tyle, że to teraz np. krakowianie, warszawianie plują na wieśniaków z Podkarpacia. Dystans, dystans, dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.rz.izeto.pl 17.05.12, 19:49 To właśnie ta wiocha przyjeżdza i robi w mieście obore!!!!Nie wiedza jak w mieście nalezy się zachowywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Góvvniany problem IP: *.aster.pl 17.05.12, 17:03 Góvvniany problem. Wystarczą dwa mini-reflektory (małe, ale "mocne") sterowane ręcznie (automaty potrafiły oświetlać przypadkowych ludzi lub ciche pary.) Żadna "ekipa" nie lubi nocą przesiadywać po zapaleniu się, skierowanego na ławeczkę, źródła światła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.12, 17:03 Szlachta się znalazła co chce mieszkać w mieście ale pod balkonem mieć sarny i jeziora i ciiiiiiiisze. To, że na Drabiniance 15 lat temu pasły się krowy to nie znaczy, że teraz tak ma być! Ludzie ogarnijcie się! Juwenalia są raz do roku. Pewnie, że opery tam nie ma ale wyciąganie argumentów o płaczących dzieciach to już kosmos! Albo, że kiedyś to była kultura a teraz to...nie wiem czy się śmiać czy płakać...wszak głośne imprezy to wynalazek XXI w. Póki co to więszkośc przeciwników strasznie wyszydza studentów używając niewybrednych epitetów a nie na odwrót. Żal dupki ściska za młodymi latami? Czy najlepsze lata życia się spędziło siedząc w domu? Ciekaw jestem ile dzieci tych płaczących balowało wczoraj razem ze studentami... Chcecie mieć ciszę i spokój cały rok to się w Cisnej pobudujcie...ale jak znam życie to też wam coś nie spasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Szlachta zawsze mieszkała na wsi, nieuku. IP: *.aster.pl 17.05.12, 17:09 Szlachta zawsze mieszkała na wsi. Być może ta informacja spowoduje, że to zapamiętasz i następnym razem pomyślisz, zanim cokolwiek napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Szlachta zawsze mieszkała na wsi, nieuku. IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.12, 17:16 Unikaj kategorycznych stwierdzeń typu "nigdy" albo "zawsze" bo możesz wyjść na głupka. Zamki wokół, których powstawały ośrodki miejskie leżały na wsi? Np. zamek Lubomirskich w... Rzeszowie. Pisząc o szlachcie użyłem ironii...być może ta informacja spowoduje, że następnym razem pomyślisz zanim błyśniesz ciętą ripostą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecia Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:05 Rzeszów leży w Polsce nie B ale Z, to małe miasto w którym nic się nie dzieje na krańcu Polski. Rządzi nim prezydent-staruszek który by jakoś przypodobać się wyborcom organizuje akcje typu: urządzanie rabatek, świątecznych światełek a wszystko to pod szyldem "Rzeszów miasto inowacji", jeden z internautów adekwatnie zmienił nazwę na "miasto imitacji", hihihi Piszę to z całą odpowiedzialnością bo jeszcze tu mieszkam choć jestem prawie na walizkach.... Wszystkim młodym radzę stąd uciekać bo oprócz pracy w kasie w spożywaczaku na nic innego młody, wykształcony człowiek liczyć nie może!. W urzędach siedzą same staruchy, zupełnie nie znające podstawowej obsługi komputera nie mówiąc o poważniejszych umiejętnościach, nepotyzm wszędzie gdzie okiem sięgnąć, jednym słowem WIELKIE NIC. Coś tam jakiś jeden czy drugi w tej podrabianej dolinie lotniczej usiłuje coś zdziałać ale to małe plotki, nie mające za dużo do powiedzenia. Miasto dobre dla emeryta który lubi mieć blisko do kościoła oraz na cmentarz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurex Re: W Lublinie juwenalia trwają miesiąc IP: *.podkarpacki.net 17.05.12, 17:10 Bluerandy napisał: >Juwenalia Uniwersytetu Przyrodniczego, Uniwersytetu Medycznego, Politechniki, UMCSu, >KULu i prywatnych uczelni trwają miesiąc i nikomu z mieszkańców nie przeszkadzają - jest >bowiem drobna różnica miedzy juwenaliami lubelskimi a rzeszowskimi - tam bawią się >studenci a tu bawi się dzicz. Taka jest prawda - lubelskie uczelnie reprezentują pewien >poziom i nie przyjmują w ich mury każdego kto się nawinie. Natomiast jak się popatrzy KTO >studiuje na UR włos się jeży na głowie - hordy wieśniaków ciągnące z prowincji >do "metropolii" i to właśnie oni nadają taki a nie inny charakter tej imprezy. Dlatego Drodzy >Mieszkańcy - nie obwiniajcie Rzeszowiaków za prostackie zachowania!!! To nie MY!! To >prowincja która zjechała do miasta i próbując pokazać swoją "wielkomiejskość" dowodzi że >mentalnie ciągle jest z zapadłej wiochy z której przyjechała. 100% RACJI!!! To nie jest nasza wina, że jakiś margines sposród ludzi bawiących się na juwenaliach nie umie się zachować. Niech Uniwersytet wyciągnie konsekwencje w stosunku do chamów nie potrafiących się zachować a nie oczernia się wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:28 I tak będzie nadal dopóki nie zmienimy swojego podejścia. Oczywiście najłatwiej jest wyjechać... " Nie pytaj co inni mogą zrobić dla Ciebie, pomyśl co Ty możesz zrobić dla innych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.multi-play.net.pl 17.05.12, 17:48 Ale dróg i przestrzeni Wam pozazdrościć. A z urzędnikami nie miałeś do czynienia w innych miastach, wiec możesz jeszcze zweryfikować swoje zdanie a nawet na pewno... Wiem co pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
domis086 Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 17.05.12, 17:10 Napij się z nii a nie pier dol :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 13:47 nać-pany buraku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 17.05.12, 17:15 Długo się, dziewczynko, zastanawiałaś nad tą, jakże błyskotliwą ripostą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Seks studentów na juwenaliach w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:17 Witam, może mi ktoś powiedzieć, czy przygodny seks na juwenaliach w Warszawie to normalna rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ani srani chcesz sobie zwalić konia czy jak?? IP: *.podkarpacki.net 17.05.12, 17:53 spadaj stąd!! Po co piszesz takie durne posty? Przecież wiadomo, że Ania się nie nazywasz tylko jesteś jakimś samczykiem majacym problem ze sobą. Jara cie to jak napiszesz jakieś sprośne rzeczy? Idź do psychiatryka palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabavnik Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani studen... IP: *.ice-net.pl 17.05.12, 17:20 niedługo to w tym kraju nie będzie się można nawet wysr... ludzie dajcie żyć i bawić się innym przecież juwenalia trwają kilka dni Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 17.05.12, 17:22 Sam już jestem dawno po czasach studenckich, ale jak dla mnie w ogóle nie ma tematu. Do tego mieszkam w najgorszym możliwym miejscu, bo gdybym nie chodził na juwenalia (ursynalia), to docierałyby do mnie wyłącznie basy (czyli huk a nie muza). Jak ktoś lubi ciszę i święty spokój, polecam wyprowadzić się z miasta na wieś. Tam nikt nie przeszkadza i jest święty spokój. O przyciszeniu juwenaliów możemy zacząć mówić dopiero wtedy, kiedy upierdliwy ksiądz z kościoła w mojej okolicy przestanie nap***lać w dzwony od 06:00 rano. Zdecydowana większość mieszkańców wstaje dopiero co najmniej godzinę później, więc jeśli ktoś chce mówić o "zakłócaniu spokoju" i "wiecznym niewyspaniu", to pogadajmy może o tym. Kiedyś walenie w dzwony miało sens, bo nikt nie miał zegarków. Dzisiaj każdy wie, która jest godzina, więc po co w nie walić? Z powodu tradycji? Godzina też nieprzypadkowa, bo do pracy wstawało się ze słońcem, żeby światło było. Dzisiaj mamy żarówki i pracujemy w innych godzinach. Może chociaż, w imię zdrowego rozsądku, w dzwony niech walą dopiero od 08:00? Do tego czasu jak dla mnie temat juwenaliów (2 dni w roku) nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.rzeszow.mm.pl 17.05.12, 17:30 Ależ oczywiście, że nie ma tematu ;) Ten artykuł to jest właśnie "polactwo" tak świetnie przedstawione w "Dniu Świra". Na tym osiedlu na pewno spora grupa ludzi nie ma nic przeciwko. Ale zawsze zakrzyczy ich jakiś rozhisteryzowany hipokryta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.12, 17:30 Wieś polecam jak najbardziej u nas nawet dzwony nie dzwonią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sidian Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud 17.05.12, 17:37 Mam domek na wsi. Tam z kolei ptactwo daje czadu od białego rana, ale kurcze, chciałbym takie ptactwo w mieście co rano słyszeć. Aż się przyjemnie wtedy wstaje, nawet jak jest 04:00 :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Protestują przeciwko juwenaliom. "Pijani stud IP: *.aster.pl 17.05.12, 20:59 Pewnie nie masz małych dzieci, nie jesteś osobą starszą i nie zasuwasz na 2 etatach. Jak dla mnie nie istniejesz. Odpowiedz Link Zgłoś