Dodaj do ulubionych

Równe studzienki !

IP: *.ostnet.pl 08.10.12, 10:03
Dawno nie jechałem ul. Dąbrowskiego i stąd moje zdziwienie. Naprawiono/wyrównano pozapadane studzienki ! Po kilku latach walenia kołami w studzienki na rzekomo wyremontowanych drogach doczekaliśmy się remontu wyremontowanego. Standardowo po rzeszowsku jest tak : mamy remont i przez miesiąc jeździmy jak po stole. Po miesiącu studzienki zaczynają osiadać i jest coraz gorzej. Asfalt trzyma się jako tako - studzienki 10-20 cm poniżej. I mamy slalom lub walenie kołami. Tak jest po każdym remoncie. Mam więc propozycję żeby Pan Prezydent zamiast wydawać krocie na wycieczki w poszukiwaniu innowacji wydał grosze na fachową opinię dotyczącą dostępnych wszędzie poza Rzeszowem technologii osadzania studzienek tak by nie osiadały i umieścił te technologie w warunkach przetargowych. I tyle.
Obserwuj wątek
    • Gość: gibi Re: Równe studzienki ! IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 11:11
      Takie warunki nie mogą być zawarte w specyfikacji przetargowej bo w przeciwnym razie żadnego drogowego przetargu w mieście nie wygrałaby firma byłego vice prezydenta. A studzienek to oni się nie nauczą robić dopóty dopoki obecny prezydent będzie prezydentem. Za każdym razem jak jadę Langiewicza to się zastanawiam jakim cudem ktoś tą fuszerkę odebral.
      • Gość: leCHUJarek Re: Równe studzienki ! IP: *.ostnet.pl 08.10.12, 15:17
        @gibi - myślę że nawet MPDIM potrafiłby zmuszony wymogami ułożyć równo i trwale. Ale po co zmuszać skoro można potem zlecić ponownie usunięcie pułapek ?
    • Gość: gosc Re: Równe studzienki ! IP: *.skanska.pl 08.10.12, 12:05
      Lepsze "studnie-dziury" to można spotkać w Krak-u. Np. ul. Zakopiańska
    • Gość: paweł Re: Równe studzienki ! IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 08.10.12, 14:48
      na okulickiego był głośny remont a ostatnio koło Rotundy studzienka zapadnięta a obok studzienki dziura dość szeroka na kilkanaście centymetrów wgłąb ziemi.
    • Gość: ... Re: Równe studzienki ! IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 08.10.12, 17:01
      W sierpniu remontowano Chopina bo były zapadnięte studzienki. Mamy poczatek października i ulica wróciła do stanu sprzed remontu. Odcinek Trasy Zamkowej Chopina-Most Zamkowy zrobiony w 2002 roku za Szlachty nadal bez zmian tzn. w stanie idealnym.
      • Gość: hmm Re: Równe studzienki ! IP: *.rz.izeto.pl 08.10.12, 19:05
        No tak bo ten odcinek robił osobiście mrs.Szlachta .Amen....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka