Dodaj do ulubionych

Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda mu ...

24.01.13, 20:40
W Rzeszowie przydałoby się bardzo dobre lodowisko, takie z prawdziwego zdarzenia. Podkarpacie może stać się silnym ośrodkiem hokejowym, łyżwiarstwa figurowego, łyżwiarstwa szybkiego. W futbolu idzie nam słabo. Znacznie lepiej w innych dyscyplinach, siatkówce, koszykówce i oczywiście w żużlu. Warto porozmawiać z Podkulskim na temat zbudowania lodowiska i późniejszej budowy mocnej drużyny hokeja na lodzie, która będzie wizytówką miasta. A przy klubie Resovia z powodzeniem mogłaby wtedy powstać sekcja hokejowa. W Sanoku całkiem fajnie im to wychodzi.

Podobno też Stal Rzeszów chce reaktywować sekcje hokeja, może warto o tym napisać, nagłośnić temat.
Obserwuj wątek
    • e_w_a_21 Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda mu ... 24.01.13, 20:40
      Dosyć tego - Rzeszów to nie prywatny folwark Podkulskiego. A pan panie Prezydencie niech przestanie popierać wszystkie jego pomysły bo to już powoli śmierdzi wielkim układem.
    • res61 Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda mu ... 24.01.13, 21:11
      Tadek popiera !!!!!!!!. A jakże !!!!!!!!. Rysiek wyleje fundamenty niby pod stadion, a Tadek podpisze lekką rączką zmianę użytkowania i będziemy mieli NOWĄ GALERIĘ !!!!!!.
    • dr_psychol Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda mu ... 24.01.13, 21:25

Prezydent Rzeszowa jest optymistą: - Popieram ten pomysł i nawet namawiam Podkulskiego, żeby zabrał się za tę inwestycję. Bo to ważne dla miasta. Chcę, żeby ten stadion w końcu powstał - mówi Ferenc.

Super. Panie Ryśku Pan się nie boi Pan prezydent murem za Panem stoi ... hehe.

Nie ma nic ważniejszego, z punktu widzenia interesu mieszkańców miasta, nad likwidację, jedynego dużego, fakt, obskurnego bo obskurnego, jednak prawdziwego lodowiska, na rzecz któregoś z rzędu, handlowego brzydactwa, z plastikową ślizgawką na dachu :)))

Bo przecież ani prezydent, ani urzędnicy, NIC w sprawie budowy nowoczesnego lodowiska z prawdziwego zdarzenia ( w rodzaju obiektu jaki zafundował sobie mały i bidny SANOK), zrobić nie mogą.
      Mało nie mogą, NIE POWINNI nawet próbować robić, bo oni nie od tego. Co insze kaplica panie... inna rozmowa jest.

Nie wspominając o przeciwdziałaniu, dyktatowi cen, na rynku wynajmu lokali pod handel i usługi. Bidne te nasze władze, oj bidne. Co by one bidoki wszystkie zrobiły, gdyby nie Bernardyni, marszałek i jedynie słuszny inwestor... , wyręczający w realizacji prawie wszystkich większych i potrzebnych inwestycji...? :)))
      Szczęście niepojęte że mamy tylu duchownych i Ryszarda dobroczyńcę, co to nie tylko pracę daje, ale i stadion sprezentuje, gdyż się piłkom kopanom mocno interesuje...

Gloria, gloria gloria ... chała, przepraszam, chwała na wysokości. Radujmy się bo oto wesoły nam dzień nastał ... :)
      • Gość: adam Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 24.01.13, 22:42
        Robienie interesów zarządu miasta z tym inwestorem to czysta przyjemnośc.Facet w żadnym innym mieście nie chce robi interesów tylko w Rzeszowie czy to nie dziwne.W żadnym innym miesście nikt mu tak nie sprzyja jak w Rzeszowie to dla tego inwestora miasto skorzystało z prawa pierwokupu i kupiło dla niego działke przy ul.Jagielońskiej, wyremontowało ulice,wykonano nową kanalizacje itd.Próbował robic interesy w Lublinie, Zamościu ale tam poznali sie na nim i skutecznie przegonili.Nikt nie ma takich szczegółowych informacji o gruntach miejskich jak ten inwestor, nikt nie przejmuje gruntów miejskich min od Skarbu Państwa w centrum miasta jak ten inwestor. Pomagał mu w tym znany z układów z starą gwardią PZPR (obecnie SLD) baron Stowarzyszenia Ordynacka Bogdan K, znawca wina, również z Jasła. Miasto na tym układzie z tym inwestorem wiecej traci niż korzysta ale to wszystko do czasu.To śmierdzi jawna miejską korupcja legalizowaną przez radnych miejskich.Nie tak dawno radni legalizowali samowole budowlane tego inwestora w zamian za offset którego do dziś nie ma.
        • Gość: tomek Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.189.223.30.netkod.pl 24.01.13, 23:30
          Biznes o tym wie, nie ma ogolnopolskiego dewelopera, firm zachodnich uslugowo-handlowych jak np bella dolina itp. Brak tez strefy w dworzysku blokowany permanentnie poniewaz tam tez może wyrosnąć niepotrzebny konkurent i np zatrudniac na nie smieciowe umowy.
      • Gość: pisul Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.res.pl 24.01.13, 22:46
        I po co ten pytajnik na koncu zdania. Od pol roku na forach budowlanych o tym mowa. Ze sie chlopu przejadly galerie i czesc sprzeda i pojdzie w inny rodzaj inwestycji. Mowa swego czasu byla o deweloperce co po czescia chyba jest prawda bo to caly kompleks: stadion, czesc handlowa i wlasnie mieszkania. Jak dla mnie pan Podkulski powinien zagrac na nerwach wszystkim lejacym jad i walnac SkyTower na srodku miasta zeby kul w oczy wrogow :)

Brawo Podkulski!
        • e_w_a_21 Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m 24.01.13, 23:03
          Budować wszystko na kredyt to każdy umie. Fajnie byłoby aby Ferenc dbał tak o wszystkich przedsiębiorców w mieście. Wszystko tutaj ustawiane jest pod Podkulskiego - brakuje chyba jeszcze tylko cmentarza, który na pewno kiedyś on wybuduje / oczywiście na kredyt /
        • dr_psychol Ile miasta w mieście? :) 24.01.13, 23:47
          Podkulski powinien zagrac na nerwach wszystkim lejacym jad i walnac SkyTowe
          > r na srodku miasta zeby kul w oczy wrogow

KUL też ma u nas otwierać? Rzeczywiście mecenas nie tylko od galerii :)))

Swoją drogą, pretensji do Ryszarda nie mam żadnych. Ma możliwości, pieniądze, wpływy, robi swoje. Szkoda ino że przy całym swym bogactwie, ni ma choć za grosz gustu, aczkolwiek, taki już zazwyczaj urok rodzimych biznesmenów.

Nurtuje mnie co innego. Zawartość miasta w mieście, a raczej co miasto w mieście może? Od 10 lat wychodzi na to że NIC, lub prawie NIC. Szczęście że inni nie śpią i mogą. Niech będą błogosławieni :)
    • Gość: Oldres Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 23:00
      Podkulski chce, Podkulski ma. W czym problem,Tadziu wszystko załatwi.
      • Gość: pisul Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.31.44.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 23:21
        > Podkulski chce, Podkulski ma. W czym problem,Tadziu wszystko załatwi.

no i co z tego? ma pieniądze to robi co mu się podoba. Jego sprawa i jego miasto. A ty możesz tylko sączyć jadem z zazdrości.
      • Gość: pisul Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.res.pl 24.01.13, 23:30
        Co macie do goscia? Czy widzicie kolejke innych chetnych? Nikt tu sie nie pcha do inwestowania. Fakt ma albo jest w jakis sposob powiazany z galeria rzeszow,galeria graffica,galeria Plaza, galeria Hetman, Europa, galeria ameryka, chyba budynek castoramy i mediamarketu , capital Park, galeria Star Europa...

Ma kase to i buduje. I co w tym zlego ze daje Rzeszowiakom prace? Pomyslcie co by bylo gdyby nie On.
      • Gość: pisul Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.31.44.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 23:39
        Co macie do gościa? pracowałem dla niego i nie dam złego słowa o nim powiedzieć. nie dam nie dam nie dam!!!!!! nie. to najlepszy inwestor i pracodawca jaki kiedykolwiek był w tym mieście. najlepszy w Polsce może nawet. a tu tylko jad i bluzgi. jak tak można!
        • Gość: pisul Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.res.pl 24.01.13, 23:45
          Przestan sie podemnie podszywac. Prawdziwy ja /pisul ma koncowke IP: *.res.pl
          a ta miernota pisze z telefonu bo ma nazwe sieci jako ip
          • Gość: pisul Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.31.44.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 23:48
            to ty się przestań podszywać. ja piszę z telefonu a ty z jakiegoś respl.
          • Gość: pisul Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.31.44.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 23:52
            ale przecież obaj piszemy same pochlebstwa dla Jedynego Inwestora, więc możemy je pisać razem. Choć ja go bardziej lubię i moja wazelina jest mojsza.
    • Gość: ... Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.19.165.68.osk.enformatic.pl 25.01.13, 00:32
      To ciekawe że Ferenc nie był zainteresowany stadionem Resovii dopóki Podkulski się tym nie zainteresował. Do niedawna mówił że będzie inwestował tylko w stadion Stali. Żałosne!!! Znowu zacznie się ułatwianie za wszelką cenę a on postawi kolejny barak bez działających wind i neonów.
    • repres1 No i niech buduje. 25.01.13, 09:48
      Ja też chciałbym, żeby Rzeszów był atrakcyjny dla wielu inwestorów, ale skoro ich nie ma, to dlaczego mam protestować przeciwko Podkulskiemu? Nic do gościa nie mam.
      Czy jakiś inwestor skarżył się, że Ferenc jest mu niechętny?
      Wyjaśnijcie mi dlaczego stanie się źle, gdy Podkulski zrealizuje tę inwestycję? Nie rozumiem niechęci do faceta. Oświećcie mnie.
      • kmdr_rohan No nie wiem... 25.01.13, 10:00
        Żaden monopol nie jest dobry dla konsumenta.
      • e_w_a_21 Re: No i niech buduje. 25.01.13, 10:20
        Motorem napędowym w rozwoju społeczeństwa, miasta, państwa jest różnorodność pomysłów, poglądów...etc a nie monopolizacja. Niestety brak tej różnorodności w Polsce ( przecież wszystkie znaczące partie są do siebie podobne ) powoduje takie dreptanie w miejscu i nie generuje tego rozwoju. Przecież bardzo widoczny jest brak pomysłów na walkę z kryzysem, na to jak Polska będzie funkcjonowała za 10-15 lat. W Rzeszowie opieranie się na tylko jednym inwestorze sprowadza się właściwie tylko to tego ile i gdzie powstaną punkty handlowe.Prowadzi to do tego, że niezależny handel, dający pracę całym rodzinom zostaje zamieniony na tanie miejsca pracy w galeriach. A to, że inni nie chcą tutaj inwestować - to jest efektem nieudolnej polityki prezydenta Rzeszowa. To jego zadaniem jest szukanie i zachęcanie potencjalnych inwestorów, którzy wpłyną na rozwój regionu. Ostatni wzrost podatku od pojazdów spowodował falę przerejestrowywania firm, które swoje miejsca znajdują w Ropczycach,na Słowacji... Podtrzymuję też swoją wcześniejszą opinię, że opieranie się na inwestorze budującym wszystko na kredyt jest bardzo ryzykowne i nieodpowiedzialne. Końcowy rezultat, może być fatalny.
        • Gość: Michał Re: No i niech buduje. IP: *.play-internet.pl 25.01.13, 12:07
          jesli jesteś taka mądra i oświecona, zamiast kłapać filozofie wyczytane w Beggu necie itp ściągnij tu jakiegoś innego inwestora na pewno cos na tym zarobisz jeszcze :) powodzenia dziecinko która o prowadzeniu biznesu wie tyle co wyczyta a doswiadczenia wiekszosc tu wypowiadajacych się osób nie ma żadnego. DLA CAŁEJ RESZTY: JESLI KOLEZANKA NIE ZNAJDZIE INWESTORA BO OKAŻE SIĘ ŻE POTRAFI TYLKO KŁAPAC GĘBĄ WTEDY SAMI MOZECIE STADION POBUDOWAC :) ZAŁOŻYCIE STOWARZYSZENIE KAŻDY WŁOŻY SWOJE OSZCZEDNOSCI, RESZTE DOKREDYTUJECIE SOBIE I MACIE STADION WIESNIAKI BEZ ROZUMU :)
          • kmdr_rohan Dla Michalka! 25.01.13, 12:58
            Michałku, ponieważ u Was w przedszkolu pewnie jeszcze tego wierszyka nie deklamowali, przesyłam Ci ku rozwadze.

Murarz domy buduje,
            Krawiec szyje ubrania,
            Ale gdzieżby co uszył,
            Gdyby nie miał mieszkania?
            A i murarz by przecież
            Na robotę nie ruszył,
            Gdyby krawiec mu spodni
            I fartucha nie uszył.
            Piekarz musi mieć buty,
            Więc do szewca iść trzeba,
            No, a gdyby nie piekarz,
            Toby szewc nie miał chleba.
            Tak dla wspólnej korzyści
            I dla dobra wspólnego
            Wszyscy musza pracować
            Mój maleńki kolego.

• Gość: radek Re: Inwestycje miejkie !! IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 25.01.13, 10:28
        Gdy nie wiadomo o co chodzi to o dużą kase jaką robi sie na miejskich działkach i na uwłaszczeniu sie na majątku Skarbu Państwa.Zapewne wszyscy wiemy że nie na nadzoru na tym majątkiem Skarbu Państwa bo przedstawiciele nigdy jeszcze nie odpowiedzieli za działanie na jego szkode a jak odpowiedzieli to najwyżej politycznie.Ten inwestor z Jasła nigdy by nic nie zbudował w Rzeszowie gdyby nie bezcenna pomoc i współpraca z zarządem i pracownikami UM.Czy miał jakieś problemy z zakupem brakujących działek czy miał problemy z zatwierdzaniem projektu czy z inwestycjami offsetowymi.To ten inwestor stawia warunki zarządowi,jak ma wygladac offset za ile i kto ma go wykonac. To pod tego inwestora w UM zmieniono plany zagospodarowania przestrzennego w centrum miasta,to pod tego inwestora rada miasta legalizowała samowole budowlane, to dla tego inwestora wykonano remonty miejskie i przebudowe i remonty dróg dojazdowych ul.Jagielońską czy remont przejazdu przez tory na ul.Wyspiańskiego itd.Trzeba sobie zadac pytanie czy ten jest zbawieniem czy problemem dla rozwoju miasta.Dlaczego do dziś zarząd nie może dogadac sie z inwestorami Bella Doliny czy dla dobra miasta czy dla znajomego inwestora.
    • lyljowa_alice Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda mu ... 25.01.13, 14:16
      Najpierw ten Pan niech sie nauczy zarządzać dużymi obiektami. Nowa Galeria jest tylko dowodem na brak ten umiejętności.
      W toaletach smród, choc obiekt dopiero od kilku miesięcy jest użytkowany. Ale to nie dziwi bo w Plazie i Galerii Grafice Czy w Galerii na Słowackiego jest podobnie.
      Ale to co dzis dzieje się na parkingu podziemnym Galerii Rzeszów woła o pomste do nieba i mam nadzieję że ten Pan którym swoim super wozem wywinie takiego pirueta ze długo to popamięta. Jest breja śniegu, ślisko, nie ma służb które zadbałyby o bezpieczeństwo, nie da się chodzić a co dopiero jezdzic. Wystarczyłoby nocą wszystko zgarnąć i posypac piaskiem , ale po co to przecież dodatkowe koszty.

Dziwne że w Millenium Hall nie ma takiego problemu, działa od roku, nie zdarzyło mi się żeby na ich parkingu działy się takie cyrki . Podobnie z toaletami, jest czysto i przyjemnie się tam wchodzi a nie wdechu .

• Gość: pyający Pytanie do alice IP: *.podkarpacki.net 25.01.13, 16:55
        Kto zarządza Plazą???
        • Gość: rz Re: Pytanie do alice IP: *.181.171.199.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 20:43
          > Kto zarządza Plazą???

pewnie już niedługo - Podkulski.
          • lyljowa_alice Re: Pytanie do alice 26.01.13, 09:45
            Nie wiem kto zarządza Plazą, GRZ, GG itd pewnie osobiście Podkulski nie zarządza, ma od tego ludzi ale w mediach to on kreuje się na człowieka sukcesu , i szczyci się tym, że to do niego należą Galerie , dlatego ja szary obywatel do niego czuję pretensje.
            Parking był wczoraj szalenie niebezpieczny, a toalety.. tak wyglądają od początku niestety. Zwróciłam na to uwagę. Bo korzystanie z toalety w GG czy Plazie uwłacza godności człowieka dosłownie i winy za to nie ponoszą ludzie, którzy owszem pewnie nie zawsze pozostawiają po sobie czystość ale firma sprzątająca jest od czego? Czemu w MH nie ma tego problemu? Jest czysto, pachnąco i nie wchodzi się na wdechu ze strachem dotykając klamek ? a jak się komuś uda trafic na sprawne zamkniecie to już sukces, nie mówiąc o tym że brakuje pomieszczenia dla matki z dzieckiem,w którym można bezpiecznie i spokojnie przewinąć malucha. Bo przewijak w Grafice - w toalecie która przypomina mocno zaniedbane szalety miejskie to jakas porazka.
            Dla porówniania pojechałam wczoraj do MH , parking w porzadku , owszem stoi woda ale nie sliska breja sniegowa po której samochód slizga sie jak po lodzie!

I odkąd MH pojawiło się na mapie naszego miasta można w końcu porównać sposób zarządzania. Różnica jest kolosalna. Na korzyść MH oczywiście.

Na próżno wczoraj w GRz szukałam punktu informacyjnego żeby zgłosić stan tego parkingu , na próżno szukałam choćby ochroniarza.

• Gość: ja Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.rzeszow.mm.pl 25.01.13, 17:20
        Dokładnie zgadzam sie. Ja wiecej do tej Galerii Rzeszów nie przyjadę parking zamnkiety dla klietów!!! Otwierany dopiero o 9.05 lub o 10.05 to jakaś masakra. A biedni pracownicy tej galerii nie mogą nigdzie zaparkować bo dostają tylko mandaty i dla nich nie ma wjazdu do tego super parkingeczku. To jakaś paranoja i tak pan traktuje ludzi. Wole 100 razy Milenium Hall.
    • repres1 A może jakieś rzeczowe argumenty? 25.01.13, 18:56
      Powstanie nowego Hotelu Rzeszów miało się skończyć katastrofą komunikacyjną na rondzie. Jeżdżę tamtędy niemal codziennie, ale katastrofy nie dostrzegam.
      Klient głosuje nogami. Jeśli klienci odwiedzają obiekty Podkulskiego, to dlaczego nie miałyby powstawać kolejne? Mimo, że mieszkam w Rzeszowie od urodzenia nie miałem dotąd okazji zaglądnąć ani do Milenium Hall, ani do nowego Hotelu Rzeszów (czy jak się to tam zwie). W czym te obiekty mają mi przeszkadzać? W czym ma mi przeszkadzać powstanie nowego obiektu?
      Prawo podaży i popytu mówi, że im więcej towaru (czyli powierzchni handlowych), tym niższe ceny (najmu), a tym samym szansa na niższe ceny towarów. To chyba dobrze, no nie?
      Jeśli jest inny chętny, niech staną do przetargu, ale problem zdajesię polega na tym, że nie ma innych chętnych.
      Nie wiem gdzie ma być ta Bella Dolina. Podejrzewam, że na opłotkach. Koszty urbanizacji opłotków wydają mi się o wiele wyższe niż koszty urbanizacji terenów blisko centrum, więc nie ma się co dziwić, że miasto nie wyrywa się do takich wydatków.
      Ludzie, piszcie rzeczowo, bo nic nie rozumiem z Waszych zarzutów do tej inwestycji.
      • Gość: waldek Re: A może jakieś rzeczowe argumenty? IP: *.230.91.105.rzeszow.mm.pl 25.01.13, 21:17
        Nikt nic nie poradzi jak jesteś taki mało inteligentny to twój problem.Mieszkańców miasta interesują nowe miejsca pracy a takich w mieście imitacji nie ma, nie wykorzystano funduszy europejskich do tego aby uzbroic tereny pod nowych zewnetrznych inwestorów których podobno było dużo pod ratuszem.Co sie dzieje, że nikt nie chce inwestowac w Rzeszowie z wyjątkiem znanego inwestora handlowego, bo nikt nie bedzie kopał sie z koniem.To w mniejszych gminach powstają zakłady produkcyjne, bo wszyscy wiedzą że bez zakładów produkcyjnych rejon umiera.
        • Gość: konrad Re: A może jakieś rzeczowe argumenty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 12:56
          Jednym z większych zakładów pracy w Rzeszowie staje się schronisko dla zwierząt gdzie koszaruje się dożywotnio na koszt podatników nikomu nie potrzebne pieski.
          Na stadiony w Rzeszowie w porywach przychodzi tysiąc kibiców że o służbach porządkowych nie wspomne.
          Utrzymywanie świątyni kiboli będzie nas podatników sporo kosztować.
          Skąd brać kase jak instytucje chłopo-robotnika zastąpiliśmy armią biurew.
          Bo jak dobrze rozumie pan Podkulski tylko wybuduje stadion a potem jego utrzymanie sceduje na samorząd.
        • Gość: repre$ A co ma piernik do saksofonu? IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.13, 11:03
          Jaki jest związek przyczynowo-skutkowy pomiędzy budową Podkulskiego (za jego pieniądze) a faktem nieinwestowania w zakłady produkcyjne w Rzeszowie. Czyżby w miejsce obiektów Resovii miała powstać fabryka części samochodowych?
          Szanowny Waldku, mniej inwektyw a bardziej do rzeczy, bo bajdurzysz jak potłuczony albo zawiść Cię zżera.
    • lyljowa_alice Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m 26.01.13, 22:03
      Ten Pan działa bardzo szybko, lodowisko już otworzył, darmowe w dodatku, na parkingu Nowej galerii.
      • Gość: zombi Re: Podkulski chce budować stadion Resovii. Uda m IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.01.13, 11:22
        hahahahaha tadek, podkulski juz wybudował ci przedszkole,final znamy,ale była to widocznie umowa dzentelmeńska.Teraz spisz umowe na papierze pynkt po punkcie w obecności notariusza łącznie o karach umownych ,bo znow cie wykoleguje i ludzie będą drzeć łacha z ciebie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka