Dodaj do ulubionych

Hotel Blue Diamond - Opinie

04.09.13, 20:45
Hejka,

Korzystał ktoś jeszcze z łóżka thermo spa z zabiegami? :):)
Obserwuj wątek
    • polinarka Re: Hotel Blue Diamond - Opinie 04.09.13, 20:45
      Oczywiście w Blue Diamond :):):)
    • tomi_zet Re: Hotel Blue Diamond - Opinie 04.09.13, 23:01
      polinarka napisała:

> Korzystał ktoś jeszcze z łóżka thermo spa z zabiegami? :):)

Mam wyrobione, nienajlepsze zdanie o Blue Dimond. Hotel ładny, nowoczesny i przyzwoicie wyposażony. Strefa Spa ciekawie rozwiązana. Kuchnia na, średnim poziomie i mogłaby by być zdecydowanie lepsza.

Teraz minusy, które dla mnie dyskwalifikują to miejsce. Żenujący poziom obsługi i szefostwa. Absolutny brak profesjonalizmu. Idę o zakład, że właściciel nie ma zielonego pojęcia o hotelarstwie i jeszcze nie dawno był rolnikiem. Szkoda mu pieniędzy na zatrudnienie fachowców, a sam jest, delikatnie mówiąc, nieokrzesany.
      Jaki pan, taki kram, więc analogicznie jest wszędzie. Kelner, który nie wie z której strony się podaje posiłki, a z której zbiera nakrycia. Kelnerka której wiedza o winach kończy się na białe lub czerwone oraz czasem kraju pochodzenia. Nieszczęśnica dukająca coś niezrozumiale w języku Shakespeare'a. Barman, który zapytany o evergreeny, zaczął poszukiwać tej nazwy drinka w poradniku itd.

Dlatego sądzę, choć nie korzystałem, że zabiegi SPA są na alogicznym poziomie jak cała reszta. Podziękuję państwu za sprytnie zakamuflowane zaproszenie i nie skorzystam.

Szkoda, bo obiekt ładny, ciekawie pomyślany, mógłby być sympatycznym miejscem spotkań i relaksu.
      • Gość: luki Re: Hotel Blue Diamond - Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 22:03
        super opis tomi tylko jedna rzecz, mało konkretny i trochę mija się z prawdą, bo akurat byłem tam wczoraj na konferencji i:
        1. rzecz byłem w restauracji u nich i nie przypominam sobie by zostało mi zaproponowane tylko wino białe czy czerwone. została podana mi karta z winami, a w niej wybór był duży (sic!)
        2. nie korzystałem z noclegu tylko byłem na konferencji i mogę powiedzieć tylko o przygotowaniu, że zastrzeżeń nie mieliśmy co do organizacji wszystkiego

i na koniec napiszę ci dwie rzeczy, jeżeli z czegoś nie korzystałeś to nie wypowiadaj swojej opinii bo to jest co najmniej nie na miejscu i druga sprawa jest taka, nie oceniaj innych ludzi tak negatywnie bo to nic dobrego.

sam mam problemy z angielskim akcentem, ale widzę że moi kontrahenci z zachodu też nie błyszczą w mowie.
        • tomi_zet Re: Hotel Blue Diamond - Opinie 05.09.13, 23:52
          Gość portalu: luki napisał(a):

> super opis tomi tylko jedna rzecz, mało konkretny i trochę mija się z
          > prawdą,

Przykro mi. Może mamy inne punkty widzenia?

> nie przypominam sobie by zostało
          > mi zaproponowane tylko wino białe czy czerwone. została podana mi
          > karta z winami, a w niej wybór był duży (sic!)

Fajnie mnie też. Tyle, że ja pisałem o czymś zupełnie innym. Nie podobało mi się, że kelnerka nie miała zielonego pojęcia o winach, które oferuje hotel. Nawet porządnie nie umiała wina zaprezentować, otworzyć i podać. To nawet nie jest standard, tylko podstawowy obowiązek w ****.

> 2. nie korzystałem z noclegu tylko byłem na konferencji i mogę
          > powiedzieć tylko o przygotowaniu, że zastrzeżeń nie mieliśmy co do
          > organizacji wszystkiego

Gratuluję i czeszę się z wami, tyle że ja nie byłem na konferencji.

> i na koniec napiszę ci dwie rzeczy, jeżeli z czegoś nie korzystałeś to nie
          > wypowiadaj swojej opinii bo to jest co najmniej nie na miejscu

Kłamstwo to poważny zarzut. Potrafisz go udowodnić?

> sam mam problemy z angielskim akcentem, ale widzę że moi kontrahenci
          > z zachodu też nie błyszczą w mowie.

Ty, kontrahenci i wszyscy goście hotelowi macie pełne prawo nie tylko do słabego akcentu. Możecie być zaprzeczeniem poliglotów, ale pracownik mający bezpośredni kontakt z gościem, w czterogwiazdkowym hotelu, nie ma takiego przywileju.
          • Gość: luki Re: Hotel Blue Diamond - Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 07:34
            > Dlatego sądzę, choć nie korzystałem, że zabiegi SPA są na alogicznym poziomie jak cała reszta. Podziękuję państwu za sprytnie zakamuflowane zaproszenie i nie skorzystam.

proszę bardzo jest opinia? jest
            • tomi_zet Re: Hotel Blue Diamond - Opinie 06.09.13, 14:25

> > Dlatego sądzę, choć nie korzystałem, że zabiegi SPA są na alogicznym
              >> poziomie jak cała reszta.
              >> Podziękuję państwu za sprytnie zakamuflowane zaproszenie
              >> i nie skorzystam.

> proszę bardzo jest opinia? jest

Oczywiście, że jest. Moja, subiektywna opinia oparta o własne doświadczenia i obserwacje z kilku pobytów w tym hotelu. Do tego opinia uczciwie postawiona, bo z informacją, że z zabiegów nie korzystałem.

Zarzuciłem hotelowi Blue Diamond katastrofalny poziom obsługi, a dokładniej:
              - podstawowe błędy czynione przez kelnera, który nas obsługiwał,
              - szczytującą indolencję intelektualną kelnerki oraz całkowity brak
              umiejętności postępowania z winem, że o wiedzy na jego temat
              nie wspomnę,
              - brak znajości języków obcych u poważnej części pracowników
              - skandaliczny poziom zawodowy barmana w basenowym barze.

Generalnie obsługa tego hotelu jest IMHO nieprofesjonalna. Ktoś, kto ich przyjmował do pracy chyba uważał, że nauczą się w trakcie, bo co to za problem być np. kelnerem? Czyli sam nie ma zielonego pojęcia o hotelarstwie i pomylił przydrożny bar dla TIR-owców z cztreogwiazdkowym hotelem.

Na tej podstawie wyciągnąłem wniosek, że skoro wszędzie jest źle, to i zabiegi SPA też nie będą się wyróżniać. Twoim zdaniem nie mam takiego prawa?

W Blue Diamond brak profesjonalizmu widać wszędzie, wliczając w to ciebie, bo wygląda na to, że jesteś jego pracownikiem ;)
              Profesjonalny PR-owiec uczyni wszystko, by niepochlebnych opinii nie mielić na forum publicum. Niezadowolonego klienta, trzeba trzymać jak najdalej od mediów.
              Ugłaskać, przyznać rację, podziękować za bezcenną krytykę, z której wyciągacie wnioski, nawet przekupić jakąś firmową pierdółką.
              Musisz uczynić wszystko, by poczuł się ważny, doceniony i zawsze miał rację. Wtedy masz szansę złagodzić jego złe nastawienie, powstrzymać rozsiewanie negatywnych opinii, a co najważniejsze, u widzów wywołać pozytywne skojarzenie z marką.

A ty co robisz?
              Boksujesz się, przepychasz i chcesz udowodnić, że klient nie ma racji? To zaprzeczenie marketingu.
              Co spowodujesz takim zachowaniem? Pomyśl chwilę lub zapytaj pierwszego z brzegu zawodowca. Na razie, zupełnie niepotrzebnie, wyrządzasz marce Blue Diamond szkodę.

Jak widzisz nie piszę tego, by sprawić ci przykrość. Wręcz przeciwnie zależy mi żebyście funkcjonowali na świetnym poziomie, bo będę miał blisko fajne miejsce relaksu i zażywania innych przyjemności. Naprawdę nie potrzeba wiele. Hotel jest fajny, architektonicznie nawet bardzo, nieźle wyposażony i posada duży potencjał. Tylko ta kadra... echhh...

• Gość: luki Re: Hotel Blue Di,amond - Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 09:10
                w tym amoku i trollowaniu forum zapominasz o jednej najważniejszej sprawie, że nie każdy trudni się marketingiem tak jak ty. wyraziłem swój pogląd, a ty jeszcze mnie obrażasz i obrzucasz błotem. i kto to kogo boksuje? widać poziom rozmowy z tobą jest bardzo niski.

ps. jakbyś był moim klientem to raczej nie współpracowalibyśmy razem. i przepraszam ale będę się upierał w dalszym ciągu, że hotel jest ok.
                • tomi_zet Re: Hotel Blue Di,amond - Opinie 07.09.13, 12:21

> a ty jeszcze mnie obrażasz i obrzucasz błotem.

Bardzo przepraszam za moje domniemane, niecne czyny, jednak chciałbym wiedzieć, w którym miejscu cię obrzuciłem błotem i obraziłem? Możesz zacytować te straszne słowa?
                  Wskazanie błędów oraz sposobu ich naprawienia w twoim, własnym interesie chyba nie obraża twojej dumy?

> ps. jakbyś był moim klientem to raczej nie współpracowalibyśmy razem.
                  > i przepraszam ale będę się upierał w dalszym ciągu, że hotel jest ok.

Identyczną treść i formie wypowiedzi stosował właściciel Blue Diamonda kiedy zwracałem mu uwagę na nieprawidłowości w hotelu. Identycznie stroszył piórka i błyszczał arogancją oraz nieokrzesaniem.

On niestety powtarza takie teksty do swoich klientów, traktuje ich z arogancją i butą. Z tego powodu bardzo szybko mu ich zabraknie. Wtedy będzie żył z wesel i robotników, z których pracodawcami podpisze długoterminowe umowy. Czasem trafi się szkolenie.

Z takim podejściem i mentalnością cały czas zamienia fajny obiekt, który w założeniach miał być ekskluzywnym miejscem relaksu i zażywania przyjemności dla elit na tancbudę i hotel robotniczy.
                  Jego wybór, jego własność i jego prawo.

Mnie i sporej grupie moich znajomych nie podoba się taka polityka i omijamy ten hotel. Tak pozostanie do momentu kiedy coś się nie zmieni. Ale czy to kiedykolwiek nastąpi?

Czekam na cytaty, w których obrzucałem cię błotem i obrażałem.
                  • Gość: luki Re: Hotel Blue Di,amond - Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 18:06
                    popatrz sobie post wyżej jak jesteś inteligentny to zrozumiesz. nie wiesz czym się trudnię a piszesz, że brak mi profesjonalizmu. jakos moja firma ma się dobrze, mamy ładne zlecenia i nikt nie narzeka z moich kontrahentów na "brak profesjonalizmu". a pisząc o robotnikach obrażasz gro osób, które są zatrudnione chociażby u mnie. twoje urojenia przy rozmowie ze mną, że ten co pisze tutaj będzie marketingowcem, pijarowcem, czy pracownikiem pozostają w dalszym ciągu urojeniami. średnio mnie obchodzi co ci ktoś powiedział, jeżeli w ogóle powiedział. ile jest w tym prawdy to nie wiem. naszej grupy nikt tak nie potraktował jak wspomniałeś. napisałem swoją opinię korzystając z usług hotelu. byłem zadowolony. jeżeli chcesz podyskutować ze mną to skupmy się na tym z czego skorzystałem. co do marketingu to powiem ci jedną rzecz, jak chcesz komuś zrobić smrodu to na pewno nie robi się tego w ten sposób.

bez odbioru.
                    • Gość: krytykant Re: Hotel Blue Di,amond - Opinie IP: *.static.sl-net.pl 07.09.13, 18:35
                      > popatrz sobie post wyżej jak jesteś inteligentny to zrozumiesz.

Po co się pienisz?
                      Gość zarzucił pracownikom hotelu brak profesjonalizmu i dokładnie wymienił w punktach te przypadki.
                      Ty nie odnosisz się do jego zarzutów, tylko starasz się udowodnić, że masz rację. Zarzucasz mu obrażanie ciebie, ale nie potrafisz go zacytować. Czynisz to z takim zacietrzewieniem, że jest wielce prawdopodobne, iż jesteś związany z tym hotelem i masz w tym osobisty interes.
                      Żaden człowiek nie będzie z taką zaciekłością bronił obcej firmy.

Też byłem w tym hotelu niedługo po jego otwarciu i odniosłem podobne wrażenie. Widziałem jak jakiś manager traktował pracownicę. Nie będę opisywał tej żenującej akcji, bo spaliłbym się ze wstydu. Takich rzeczy się nie robi w ogóle, a co dopiero przy gościach.
                      Nieco później dowiedziałem się, że to nie był manager tylko biznesmen w branży budowlanej z Głogowa, współwłaściciel hotelu.
                      • Gość: ja Re: Hotel Blue Di,amond - Opinie IP: *.tpnet.pl 07.09.13, 21:01
                        hehehe krytykant tomi_zet to zwykly troll forumowy rohan wyjasnil to ostatnio.
                        A ja widze, ze luki broni siebie bo dostal pojazd.

nie karmic trola !
                        • Gość: ja i ty Re: Hotel Blue Di,amond - Opinie IP: *.opera-mini.net 07.09.13, 22:17
                          Padnę ze śmiechu. Rohan czyli top troll tego forum wyjaśnia kto jest kto Buhahahahaaaaaaaa
    • Gość: monied Re: Hotel Blue Diamond - Opinie IP: *.165.enf.pl 05.09.13, 08:46
      ja korzystalam, i powiem tak. mogloby by byc ich wiecej bo lozko jest mega relaksacyjne. czekam wlasnie znowu na jakas promocje zeby zakupic vouchery hihiihih
    • Gość: ewa Re: Hotel Blue Diamond - Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 10:41
      Z łóżka nie korzystałam jeszcze, ale korzystam ze strefy razem ze znajomymi.
      Strefa jest bardzo fajnie urządzona, dużo atrakcji.
      Jedyne co mi się nie podoba, że od czasu do czasu znajdzie się ktoś, kto nie wie jak korzystać z łaźni czy saun i zgrywa bogacza.
      Obsługa pilnuje porządku, ale kultura saunowania w Polsce jeszcze kuleje.
      Jeżeli chodzi o wypoczynek to polecam
      • Gość: saniq Re: Hotel Blue Diamond - Opinie IP: *.tpnet.pl 05.09.13, 20:46
        widze ze nie jestem osamotniona, wczesniej korzystalam z nowego dworu ale blue jest o niebo lepiej dostosowany, pytanie kiedy w ofercie pojawia sie w saunach naparzacze. ale raz na zawsze trzeba powiedziec, ze podkarpacie musi nauczyc sie saunowac
    • e_w_a_21 Wojna trwa dalej ? 06.09.13, 01:30
      Wojna między rzeszowskimi hotelami wkroczyła chyba w drugą fazę. W sierpniu był wątek o tym hotelu ( syf, złodzieje, policja....itd ) ale z czasem się skończył. Teraz trzeba wrócić do tematu i zacząć bitwę od nowa. Najciekawsze jest to, że najwięcej o hotelu mają do powiedzenia mieszkańcy miasta, którzy w saunie przesiadują w gaciach. W sumie ten cały temat to taka zwykła wymiana uprzejmości między konkurencją. Na odległość śmierdzi przedszkolem.
      • Gość: glover Re: Wojna trwa dalej ? IP: *.static.sl-net.pl 06.09.13, 08:59
        Dobry komentarz.
        • Gość: tytus&atomek Re: Wojna trwa dalej ? IP: *.wist.com.pl 06.09.13, 12:04
          Bardzo trafna uwaga co do tej wojny. Widać, konkurencja nie śpi :)
          • rz2014 Korzystam tylko z rzeszowskich hoteli 24.07.15, 13:22
            Korzystam tylko z rzeszowskich hoteli
            Tyle w temacie.

• Gość: Hubert Moja ocena - pozytywna IP: *.vodafone-net.de 06.09.13, 12:11
      Czesto bedac w Rzeszowie korzystamy z uslug hotelu Blue Diamond. Jezeli chodzi o Basen i SPA sa wysmienite. Z minusow mozna dodac, ze jest on nieczynny w godzinach rannych oraz trudna kontrola regul korzystania ze strefy saun. Jezeli chodzi o pokoje, obsluge i restauracje nie mamy zadnych zastrzezen i w dalszym ciagu podejmujemy z nimi wspolprace.

Hubert
    • rz-e Re: Hotel Blue Diamond - Opinie 06.09.13, 12:49
      wszystkie wypowiedzi niezalogowanych sa nic nie warte. nawet jak zalozycie konta a wczesniej nic tu nie pisaliscie to i tak nikt wam nie uwierzy. chwalenie hotelu bedzie odebrana jako krypto reklama wlascicieli, a zle opinie jako czarny PR konkurencji

dzis sie wybieram tam z dziewczyna. chcemy zjesc fajna kolacje i pobawic sie w strefie spa. jutro sniadanko, a jak bedzie fajnie to tez obiad. Jak wroce zdam zelacje.
      • Gość: Greg Re: Hotel Blue Diamond - Opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.13, 19:33
        Aby poznać prawdziwe opinie o hotelu gości, którzy realnie (a nie wirtualnie) w nim byli i nie reprezentują konkurencji proszę postępować według poniższych wskazówek:

1. wejść na portal booking.com
        2. wpisać w wyszukiwarce: Blue Diamond Hotel Wellness & Spa
        3. po wybraniu hotelu przejść do opinii

Hotel ma 115 opinii gości, którzy dokonali rezerwacji przez booking.com i pod względem tych opinii plasuje się w czołówce hoteli na podkarpaciu.

Opinie na portalu booking są na pewno dużo bardziej wiarygodne niż opinie anonimowych gości na tym forum.
        • tomi_zet Re: Hotel Blue Diamond - Opinie 06.09.13, 20:07
          Gość portalu: Greg napisał(a):

> Aby poznać prawdziwe opinie o hotelu gości, którzy realnie (a nie
          > wirtualnie) w nim byli i nie reprezentują konkurencji proszę postępować
          > według poniższych wskazówek:
          >
          > 1. wejść na portal booking.com

Na tym portalu wszystkie rzeszowskie i okoliczne hotele mają wspaniałe opinie. Nawet takie pomyłki jak Andersen i Villa Riviera.
          Ciekawe, że np. Hotel Mieszko, który kasą nie dorasta wam do pięt ma niemal identyczna ocenę gości.
          Jak pan to wytłumaczy?
      • rz-e Re: Hotel Blue Diamond - Opinie 08.09.13, 11:55
        rz-e napisał:

> Jak wroce zdam zelacje.

bylo fajnie choc 4 gwiazdki to raczej za potencjal a nie real.
        strefa relaksu super, pokoj fajny ale bez rewelacji. za to jedzenia nie polecam. na moje kubki smakowe kroluja mrozonki, drogo i przerost formy nad trescia. za to szwedzki stol ok.
        • Gość: jozeq Re: Hotel Blue Diamond - Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.13, 20:50
          A moge wiedziec jaki pokoj wybrales? Delxue czy standardowy?
          Obiady jakie byly ?
    • e_w_a_21 Wojna hoteli 06.09.13, 19:50
      Jedna strona w tej wojnie jest znana - to Hotel Blue Diamond Ciekawe kto stoi po przeciwnej stronie ?
      • tomi_zet Re: Wojna hoteli 06.09.13, 20:16
        e_w_a_21 napisał(a):

> Jedna strona w tej wojnie jest znana - to Hotel Blue Diamond Ciekawe kto
        > stoi po przeciwnej stronie ?

Tak samo to widzę.
        Hoteli namnożyło się w Rzeszowie i okolicach bez liku. Jednak niewielu właścicieli konsekwentnie realizuje pomysł na swój biznes. Np. z jednej strony dużo gwiazdek, wysoki standard, piękne rozwiązania architektoniczne, a z drugiej umowy z firmami na noclegi dla robotników, śmieciowe zatrudnianie obsługi i żarcie z zamrażarki odgrzewane w mikrofali.
    • Gość: ARES SPA jest ok IP: *.free.aero2.net.pl 08.09.13, 07:40
      Brakuje mi tylko większego basenu, wtedy byłoby już luks.
    • venividivinci Re: Hotel Blue Diamond - Opinie 11.10.13, 09:27
      i ja się wypowiem na temat tego hotelu. jedzenie - w skali od 1 do 10 daję za śniadania 8, a za obiady 6,5, dlaczego? nie chce mi się rozpisywać. cały kompleks SPA poza wellness - daję 9,5 na 10 - miła atmosfera i obsługa, dobrze wykonywane zabiegi. pokój w którym spałem 10 na 10 - wszystko było idealne od posprzątania po wyposażenie - po pokojach widać, że to hotel wyszej klasy. wellness tutaj daje 7 - zważywszy na fakt, że dużo gości z zewnątrz korzysta z usług nie znając podstawowych zasad. przygotowanie konferencji 9,5 - nie 10 bo jednak 200 osób to zbyt mało, aby mówić o centrum kongresowym czy jak tam to zwał. recepcja i informacje udzielane przez nich zasłużona 10.

Na koniec powiem tak, jak na hotel klasy biznes przygotowany pod konferencje nie mam żadnych zastrzeżeń godny polecenia - jedynie coś trzeba zrobić z jedzeniem może wzbogacić menu?
      • Gość: Gość hotelu Re: Hotel Blue Diamond - Opinie IP: *.ip.netia.com.pl 04.11.13, 16:08
        Zgadzam się. Jedzenie trąci mrożonką. Po obiedzie tam było mi niedobrze. Moi znajomi którzy byli tam na sylwestrze 2012 też narzekali na jedzenie. Jak widać mają kiepskiego szefa kuchni. Bo ktoś dobrze opłacany nie pozwoliłby sobie na takie rzeczy. Hotel pod wzgledem wygody ok.
        • Gość: icek Re: Hotel Blue Diamond - Opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.13, 07:19
          Na sylwestra bylo ok. Nie ma co narzekac.
    • jol_ly Re: Hotel Blue Diamond - Opinie 20.07.15, 18:19
      Hejka
      Chciałam się podzielić moimi spostrzeżeniami co do organizacji wesela.
      Muszę powiedzieć że wesele miałam robione niedawno bo w czerwcu i już zdążyłam ochłonąć po tym wszystkim. Ale zacznijmy od początku.

Wesele było przygotowane w sumie na 116 osób w restauracji na dwóch piętrach. Jedyną chyba wadą tej restauracji są schody, ale nam to nie przeszkadzało i gościom raczej też nie. Obsługa wesela była rewelacyjna - szybko, czysto i schludnie. Dania wydawane były na czas. Miałam obawy co do jedzenia ale teraz mogę powiedzieć, że były one nieuzasadnione - było smacznie. Menu wybrane z teściową i mamą zadowoliło gości - porcje nie były ani za małe ani za duże. Co do alkoholu to miałam swój więc też był ok. Jeżeli chodzi o wystrój sali to zdecydowanie ciężko znaleźć w okolicy lokal, który mógłby mieć tak wysokie standardy. Dziękuję pani kierownik Monice za pomoc i doradztwo z jej strony począwszy od menu po ustawienie całej sali. Nie żałuję organizacji i zdecydowanie polecam. Kilku z moich gości nocowało w hotelu i byli zachwyceni, że w Rzeszowie są tak ekskluzywne obiekty jak ten.

Pani Moniko jak pani to kiedyś przeczyta, to jeszcze raz dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka