Dodaj do ulubionych

Święta to tylko strata czasu ......

12.12.13, 00:15
gdyż się tylko żre i chleje, śpiewa średniowieczne piosenki i ma się w domu kupę niechcianej rodzinki której nie chce się świętować u siebie i za swoje pieniądze. Większość biega do kościoła odstać swoje ( najlepiej pod kościołem ) i puścić parę bąków.Ten kogo nie stać na tą doroczną imprezę może zaciągnąć kredyt w banku czyli tzw " Pożyczkę na święta" Ludzie składają sobie życzenia a dzień po świętach nienawidzą się tak samo jak przed nimi. ( Najlepsza szopka to opłatkowe spotkanie w Sejmie oraz pseudo Wigilia w zakładzie pracy lub szkole ) Zaraz potem inkasenci w czarnych sukienkach ruszają w teren na żniwa a gawiedź bawi się na Orszaku finansowanym z państwowych pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • re_smen Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 00:19
      piękny tekst :-) i jakze prawdziwy - kochajmy sie bo swięta idą !!! bawmy sie wszyscy ..złapmy sie za rękę i odspiewajmy jakąś milą kolędę :-)
    • Gość: Wigiliajakfebra Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 12.12.13, 00:25
      Niestety, nic dodać, nic ująć! Co rok mam problem, jak przeżyć te "radosne święta"? I to dwa razy w roku! A już wigilia wprowadza mnie w regularną febrę! ;-((
      • Gość: glizda w occie Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.13, 22:05
        Za bardzo się stresujesz wigilią biedaku. I przez to nie śpisz.
    • Gość: x Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 00:39
      Jako podobno prowadząca firmę powinnaś wiedzieć, że Święta nakręcają koniunkturę praktycznie w każdej branży.
      Nic tylko się cieszyć, że każdy przedsiębiorczy zarobi na tej tradycji.
      Swoją drogą 2 dni w domu to też przyjemność.
      Niby miesiąc roboczy krótszy, a przychody firmy większe.
      Nic tylko się radować :-)
      • e_w_a_21 Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 01:17
        Czytanie ze zrozumieniem to nie jest Twoją domeną. No bo ja o świętach a Ty o okresie przedświątecznym. No ale skoro uważasz, że piszesz na temat to niech tak już zostanie. Swoją drogą wielu księży czyta np. Biblię i nic z niej nie rozumie więc nie ma powodu do wstydu.
        • Gość: x Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.13, 14:40
          Jeśli nie widzisz korelacji, to tylko świadczy o twoim wąskim horyzoncie.
          O Świętach bezpośrednio też jest o 2 dniach wypoczynku w domu.
    • chris1970 Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 11:57
      Fajnie, że interesujesz się życiem innych.
      Ale tobie nic do tego jak sobie organizują życie inni - zdecydowana większość.
      Prowadzisz życie inne, twoja sprawa.
      Szkoda wolnego czasu? Zgłoś się jako wolontariusz do szpitala.
      • e_w_a_21 Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 12:15
        Ja się interesuję ? Gdzie to jest napisane ? Czytaj ze zrozumieniem !
    • Gość: . Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 12:06

e_w_a_21 napisał(a): gdyż się tylko żre i chleje,
      =========
      a któż cie zmusza do tego idioto?
      • kmdr_rohan Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 12:41
        A co cię to obchodzi, kastracie?
        • Gość: orzecznik zus bolszewicki dupcyngir dał glos.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 12:45
          wykastrowali go i teraz drze morde.......
          • kmdr_rohan A eunuch zazdrości. 12.12.13, 12:51
            :)
            • Gość: orzecznik zus bolszewicki dupcyngier ze sztucznym zazdrości norm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 12:59
              eunuchy to tylko w twojej partii penisogłowych istnieją, więc chciałbyś zniknąć w tłumie wśród swoich.....
              a używaj se teraz tego sztucznego , używaj, może ci nawet Robert da po.....
              • kmdr_rohan I znowu marzenia eunucha. 12.12.13, 13:06
                Ucięli biedakowi wszystko, nawet nick!
                • Gość: orzecznik zus bolszewicki dupcyngier z uciętym zazdrości innym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 13:37
                  a pisałe nie koleguj sie z panem Anną, teraz odczuwasz skutki, ucieli ci tak jak i jemu i przerobili na karme dla psów,
                  pozostał ci tylko ten sztucznu od Palikota...
                  wrazy współczucia...
                  • kmdr_rohan Nudny się robisz, no ale nie masz jaj, nie dziwne. 12.12.13, 13:40
                    Pogadaj teraz sam ze sobą, smutny kastracie.
                    • Gość: orzecznik zus były dupcungier szuka swoich bez jaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 14:46
                      kastrat myśli że inni też muszą być tacy sami jak on,
                      wykarmiłeś pieski, to teraz nie szukaj winnych...
    • Gość: norman Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.static.sl-net.pl 12.12.13, 12:40
      > gdyż się tylko żre i chleje, śpiewa średniowieczne piosenki i ma się w domu kup
      > ę niechcianej rodzinki której nie chce się świętować u siebie i za swoje pieni
      > ądze. Większość biega do kościoła odstać swoje

Współczuję ci, ale nie rozumiem dlaczego nie chcesz lub nie możesz czegoś zmienić w swoim życiu?
      My na przykład spędzamy święta na nartach z dwoma zaprzyjaźnionymi parami. Lubimy towarzystwo ludzi pogodnych, sympatycznych, zadowolonych i korzystających z życia, a nie napawających się ponuro-pokrzywionymi żywotami innych nieszczęśników oraz czarnym postrzeganiem świata.
    • yanan2 Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 13:29
      Można też uciec przed tą tacową tradycją.Swięta to głównie żniwa dla sukienkowych i tych katolików na pokaz,co to chcą uzewnętrznić się publicznie jakie to one są klęczony.Z wiarą to niewiele ma wspólnego przynajmniej teraz w Polsce.Nie zawsze się da,ale trzeba od tego uciekać.Choćby na urlop i wczasy pod palmami.Mimo,że BP wtedy skubią niemiłosiernie,no to i tak taniej wychodzi.

Ale jak uciec przed eminencjami z okazji przymusowych opłatków!?Jakie to poniżające dla 90% uczestników,te nieszczere życzenia i taka hucpa pod publiczkę.jak uciec od tych różnych jasełek,stajenek,orszaków!?To już paranoja z tym się porobiła.No i przede wszystkim wizyty urzędnika z kancelarii parafialnej z ankietą i wywiadem.Nazywa to się kolęda.Oczywiście nie za darmo.Powala na kolana to państwo "świeckie" co celowo nie odróżnia spraw wiary,od klechowego biznesu.
      • Gość: . Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 13:39
        a kto ci każe iść i dawać na tace?
        chyba żę cie mamusia za ucho do kościółka zaprowadzi....
    • smalltownboy Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 13:37
      Najważniejsza cecha polskich świąt? Zastaw się a postaw się. A w styczniu jest płacz.
      • lechowski51 Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 15:34
        Nic tylko współczuć ateistycznym dewotkom!.Terror obecności rodziny,na dodatek zamiast Nergala jakieś smutne melodie...Nic tylko udać sie na Kubę lub do szczęśliwej ojczyzny Kim Ir Sena
        www.youtube.com/watch?v=b3bTNqbgquU
        • Gość: Pedofilia Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 12.12.13, 19:44
          No tak, "Śliczna Pani" zapłodniona przez Pana B. w wieku 14 lat! I to poślubiona niejakiemu św. Józefowi!
          I to jest ta chrzecijańska moralność? Moralność dyktowana przez P. B.?
          To ja już wolę udać sie na Kubę, a nawet do Korei! :-)
          • lechowski51 Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 20:06
            POwodzenia.....
            • Gość: POwodzenia Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 12.12.13, 20:17
              Nawzajem!
              I jeszcze pytanie, czy Ty naprawde wyobrażasz Kaczyńskiego wynoszącego z pożaru dziecko? Ja nie bardzo! ;-))
              • lechowski51 Re: Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 20:25
                ...............
                www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5BRVkgaIcaE
                • Gość: Analfabeta Re: Święta to tylko strata czasu ...... IP: *.rzeszow.hypnet.pl 12.12.13, 21:11
                  No cóż, zapewne chcesz powiedzieć: "Nam pisać nie kazano".
                  A klipy? Oczywiście, tak! Kopiuj i wklejaj!
                  PS. Czy to prawda, że Jezus nie umiał czytać, że o pisaniu nie wspomnę? I Ty uważasz go za Boga?
          • ouimet Święta to tylko strata czasu ...... 12.12.13, 22:29
            Gość portalu: Pedofilia napisał(a):

> No tak, "Śliczna Pani" zapłodniona przez Pana B. w wieku 14 lat! I to poślubion
            > a niejakiemu św. Józefowi!
            > To ja już wolę udać sie na Kubę, a nawet do Korei! :-)

Korei nie polecam.Nawet za 16tke leb by ci ucieli.Natomiast Kuba jak najbardziej-tam juz w wieku 11 lat sie oddaja/za 5-8 US$/I wcale nie musi byc Tobie poslubiona:)))
    • e_w_a_21 Lechowski - po co Ci te święta ? 12.12.13, 21:19
      Po co Ci te święta pajacu jeden skoro nie przejawiasz miłości, szacunku czy nawet tolerancji do innych osób ? Po co biegasz do kościoła skoro nie rozumiesz co w Biblii jest napisane ? Pewnie z przyzwyczajenia co ?
      • lechowski51 Re: Lechowski - po co Ci te święta ? 12.12.13, 22:01
        Tak!.TaK!.ZTwojej tfurczości aż bije i pulsuje Miłość,Tolerancja i Szacunek do Twoich chrześcijańskich krewnych i sąsiadów.Wpierw wylecz się ze swojej nienawiści a dostrzeżesz,że Swieta Bożego narodzenia to czas radości i miłości....

gdyż się tylko żre i chleje, śpiewa średniowieczne piosenki i ma się w domu kupę niechcianej rodzinki której nie chce się świętować u siebie i za swoje pieniądze. Większość biega do kościoła odstać swoje ( najlepiej pod kościołem ) i puścić parę bąków.Ten kogo nie stać na tą doroczną imprezę może zaciągnąć kredyt w banku czyli tzw " Pożyczkę na święta" Ludzie składają sobie życzenia a dzień po świętach nienawidzą się tak samo jak przed nimi. ( Najlepsza szopka to opłatkowe spotkanie w Sejmie oraz pseudo Wigilia w zakładzie pracy lub szkole ) Zaraz potem inkasenci w czarnych sukienkach ruszają w teren na żniwa a gawiedź bawi się na Orszaku finansowanym z państwowych pieniędzy.
        • Gość: Wolneżarty Re: Lechowski - po co Ci te święta ? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 12.12.13, 22:25
          No tak, Drogi Lechowski, "Z twojej tfurczości aż bije i pulsuje Miłość,Tolerancja i Szacunek"! ;-))
          Bo jak powszechnie wiadomo, jedynie "chrześcijańscy krewni i sąsiedzi" zasługują na miłość, tolerancję i szacunek. A jacyś tam bliźni? Wolne żarty! Jezus przecież miał na myśli tylko chrześcijan! ;-))
          • Gość: glizda w occie Re: Lechowski - po co Ci te święta ? IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.13, 22:31
            No tak, to przez Lechowskiego spać nie możesz biedaku. Odpuść mu jego winy wszak święta za pasem.
            • e_w_a_21 Lechowski 12.12.13, 22:48
              Pajac podobny do "sukienkowego " Co innego gada i co innego robi. A że Biblii nie rozumie - może to braki w wykształceniu ?
            • Gość: Sowa Re: Lechowski - po co Ci te święta ? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 12.12.13, 23:21
              Jeżeli wolno zapytać, czy gdziekolwiek w Biblii (której zresztą nakazy mało mnie interesują) zapisano nakaz zasypiania o określonej godzinie? Czy jest jakies przykazanie w tym zakresie? Lechowski też mi to wytyka! Tylko nie rozumiem, dlaczego mam kłaść się o tej samej porze co Wy? Przecież ja nie wytykam Wam, że za wcześnie kładziecie się spać! ;-))
              • Gość: glizda w occie Re: Lechowski - po co Ci te święta ? IP: *.rzeszow.mm.pl 12.12.13, 23:56
                czy gdziekolwiek w Biblii
                No tak , ni z gruszki ni z pietruszki pojawił się MÓJ problem z interpretacją tego co już jest zinterpretowane :-(
                Dzięki Hypnet , teraz ta Ja spać nie mogę :-(

''Z Maryją jest prosto - nigdzie. Jeśli chodzi o Trójcę Świętą - także nie jest nigdzie użyte takie sformułowanie, jednak Biblia mówi o tym, że:
                1. Bóg jest jeden (5 Mojż. 6,4, 1 Kor 8,4)
                2. a) Ojciec jest Bogiem (1 Kor 8,6)
                b) Syn jest Bogiem (Jan 20:28,29, Hebr 1:7-9)
                c) Duch Święty jest Bogiem (Dz 5:3-4)
                Pojęcie "Trójcy Świętej", jakkolwiek nie wywodzi się z Biblii, zostało wydedukowane z powyższych twierdzeń i powstało na określenie faktu, że Bóg odwiecznie istnieje jako trzy osoby: Ojciec, Syn i Duch Święty. Każda z tych osób jest w pełni Bogiem, lecz nie ma trzech Bogów, tylko jeden Bóg. ''
                • lechowski51 Re: Lechowski - po co Ci te święta ? 13.12.13, 08:32
                  jakas ateistyczna dewotka pisze;
                  Jeżeli wolno zapytać, czy gdziekolwiek w Biblii (której zresztą nakazy mało mnie interesują) zapisano nakaz zasypiania o określonej godzinie? Czy jest jakies przykazanie w tym zakresie? Lechowski też mi to wytyka! Tylko nie rozumiem, dlaczego mam kłaść się o tej samej porze co Wy? Przecież ja nie wytykam Wam, że za wcześnie kładziecie się spać! ;-)

Zadziwiające jest to,że o Biblii i Swiętach ciągle pisza tutaj ci,ktorzy uważaja Biblię,podobnie jak Doda,za dzieło kilku naćpanych facetów a Swięta za czas terroru rodziny i niepotrzebnych,idiotycznych obrzędów.
                  Może zajmiecie sie towarzysze walką z ociepleniem klimatu?!
                  • Gość: 1984 Re: Lechowski - po co Ci te święta ? IP: *.rz.izeto.pl 13.12.13, 09:00
                    Zadziwiające jest to, że o Biblii wypowiada się ktoś, kto odrzuca w większości treści w niej zawarte, a swoją wiarę oparł na Katechizmie Kościoła Katolickiego (zapowiadałem, że to przypomnę). Brak jakiejkolwiek konsekwencji w postępowaniu jest charakterystyczny dla fanatycznych wyznawców religii zwłaszcza gdy powiązane jest to z zespołem urojeniowym.
      • prawdziwy_olo Re: Lechowski - po co Ci te święta ? 12.12.13, 23:16
        Święta to cudowny okres :-) Polak katolik może w tym czasie obżerać się do woli i żłopać wódę do obrzygania oczywiście z kolędą na ustach i modlitwą o rychły zgon sąsiada w myślach :-) Duszpasterze też z utęsknieniem oczekują świątecznego okresu, w którym to mogą do woli wykazywać moralną wyższość nad swoją trzodą zarabiając przy tym niemałą kasę chodząc drzwi do drzwi w charakterze luksusowego domokrążcy :-) Aż się nie mogę doczekać kolejnego festiwalu katolickiej fałszu i obłudy w najlepszym wydaniu :-) Bo to droga Ewo są potrzebne święta :-)
        • lechowski51 Re: Lechowski - po co Ci te święta ? 13.12.13, 09:05
          Widzę,że u Ateistycznych Dewotek odzywa sie "syndrom swiąt".Dlatego śpieszę z chrześcijańskim miłosierdziem i poradami...

Musisz na każdym kroku dyskredytować wszystkie inne religie, ewentualnie zniżać je do poziomu wierzeń ludów pierwotnych.
          Musisz wyrzec się wszelkich członków rodziny wyznających jakiekolwiek religie.
          Jeżeli masz dziecko wierzące, to musisz je namawiać do porzucenia wiary i wmawiać mu, że boga nie ma. Jeśli nadal będzie plugawym, religijnym katolem lub kimś podobnym, to możesz mu spuścić manto w imię ateizmu.
          Jeśli twoja żona wprowadzi twoje dziecko w jakąś religię (chrzest, obrzezanie itp.) lub pośle na lekcje religii, to porzuć rodzinę. Opowiedz ateistycznemu środowisku o tym, że jest sadystką (zwłaszcza, jeśli obrzeza) i ośmiesz ją.
          Agnostyków traktuj jak idiotów (por. jak zostać dobrym katolikiem) – to jedyne, co będzie cię łączyć z katolikami, ale i u nich można znaleźć coś pozytywnego. Współczuj agnostykom i pamiętaj, że oni mają szansę być prawdziwymi ateistami, a katolicy nie.
          Musisz mieć w głębokim poważaniu wszystkich ludzi, którzy wyznają jakieś religie – wyrażaj to zarówno postawą jak i werbalnie.
          Kiedy masz wolne z okazji świąt religijnych (Boże Narodzenie, Wielkanoc) zawsze mów, że to dla ciebie urlop w trakcie roku pracy niemający nic wspólnego z religią.
          Lepiej, żebyś mieszkał w mieście – wieśniacy są strasznie religijni i chodzą do kościoła co niedzielę.
          Nie wierz w przesądy, to cię zrówna z wierzącymi.
          Nie chodź do rodziny na święta. Najlepiej spędzaj je samotnie, rozpaczając, czemu ateiści są tacy samotni podczas świąt.
          Nie chodź na pogrzeby członków rodziny (nawet matki), jeżeli nie byli ateistami.
          Udawaj, że nie boisz się śmierci.
          • prawdziwy_olo Re: Lechowski - po co Ci te święta ? 13.12.13, 09:14
            Piękne lechosiu, cudne :-) A tutaj żebyś nie zapomniał jak się masz modlić jako wzorowy wolak katolik upojony wódczanymi wyziewami swoich współwyznawców: www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU :-)
          • Gość: 1984 Re: Lechowski - po co Ci te święta ? IP: *.rz.izeto.pl 13.12.13, 09:16
            Mamy kolejny przykład na staranne wykształcenie wyniesione z uniwersytetu
            na zajęciach o nazwie o nazwie Ctrl+C,Ctrl+V.

Ciekawsza od "syndromu świątecznego" ateistów jest trauma związana z antysemickimi poglądami fanatycznych katolików. Świętowanie narodzin Żyda musi być bolesne, tym bardziej, że jego matka także wywodzi się z narodu wybranego.
            • lechowski51 Re: Lechowski - po co Ci te święta ? 13.12.13, 09:20
              Widzę,że bardzo sie starasz aby swoimi knajackimi wpisami dorównać ateistycznym barbarzyńcom z tego forum....Smutne,bo kiedys próbowałeś zachować kulture wypowiedzi.
              • Gość: 1984 Re: Lechowski - po co Ci te święta ? IP: *.rz.izeto.pl 13.12.13, 09:27
                Z innymi dyskutuję normalnie (może poza bratem przecinka). Nie możesz oczekiwać od kogoś kultury, jeżeli sam jej nie prezentujesz.
                • kmdr_rohan Kapuś potrzebuje świąt, żeby odpocząć. 13.12.13, 09:29
                  Aby później tym częściej kapować. Taki Lechowskiego charakterek.
              • Gość: Kulturawypowiedzi Re: Lechowski - po co Ci te święta ? IP: *.rzeszow.hypnet.pl 13.12.13, 21:30
                Czy mam rozumieć, że frazę z "knajackimi wpisami" i "ateistycznymi barbarzyńcami" uważasz za wzór kultury wypowiedzi? :-)
                PS. Odnoszę wrażenie, że kultura języka duchownych pozostawia wiele do życzenia. :-((
    • e_w_a_21 katolicka nietolerancja 13.12.13, 11:29
      Filozof Lechowski i jemu podobni krytykę świąt traktują jako grzech, obrazę uczuć religijnych i atak na kościół. Ale tak to już jest niestety w sektach, które zamiast do Boga modlą się do świętych, obrazów na ścianach i relikwii. Wszystko to tylko na pokaz, bez żadnych głębszych treści ale za to za kasę. Ta nietolerancyjna sekta głosi jeszcze teorie, że sama jest prześladowana oraz to , że ma prawo reprezentować wszystkich Polaków. Bawi mnie to jak takie małe robaczki, gnidy i glisty nakręcają się broniąc tej instytucji o której za 100 lat dzieci będą się uczyć na historii ( o ile jeszcze jakieś dzieci w tym Polaczkowie będą )
      • Gość: orzecznik zus..... Re: katolicka nietolerancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 11:40
        aleś ty gupi.....
      • Gość: xionc głuć katolicka nietolerancja, lechowski i inne czuby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.13, 11:59
        Mam już ponad sześć krzyżyków na grzbiecie (krzyżyków od X jako rzymskiej dziesiątki - żeby była jasność!!).
        Im jestem starszy (nie chcę pisać - mądrzejszy, bo każdemu się wydaje, że z wiekiem przybywa mu rozumu) tym mniej mnie cieszą te "świętowania".
        Poza pokaźną porcją udawanej słodyczy przy składaniu życzeń rzeczywiście ZAWSZE żre się za dużo (nie używam alkoholu, odwrotnie niż mój protoplasta, od którego ukradłem nicka, więc nie pisze o chlaniu). W telewizji idą durnowate przesłodzone do wyrzygania te same knoty albo wyrostek z Niu Jorku, co to - wiecie - sam se poradził ze zbirami, bo mamusia kretynka zapomniała go zabrać ze sobą, i to dwa razy!
        ZAWSZE też po świętach odczuwamy ulgę, że mamy je z głowy.
        O wizytach "ukochanej rodzinki", która nam się zwaliła na dywan już nie wspominam. Miłe są one przez jakieś 15 minut, a potem - niechby sobie już poszli (pojechali)!
        Oczywiście pseudo-kato-taliby dorobią do tego świętowania nadętą nadbudowę, w której będzie mowa o rozmaitych przeżyciach i egzaltacjach, w kościółku pleban coś opowie o dżender, stare babki trzęsącymi się z zimna i emocji głosikami zawyją: Bóg się rooooooo...
        No nie, można się pochlastać.
      • Gość: prosto z mostu Re: katolicka nietolerancja IP: *.static.sl-net.pl 13.12.13, 12:20
        > Filozof Lechowski i jemu podobni krytykę świąt traktują jako grzech, obrazę ucz
        > uć religijnych i atak na kościół. Ale tak to już jest niestety w sektach, które
        > zamiast do Boga modlą się do świętych, obrazów na ścianach i relikwii. Wszystk
        > o to tylko na pokaz, bez żadnych głębszych treści ale za to za kasę.

Zachowujesz się jak człowieczek uświadamiający innych, że mają brzydkie, grube żony i kulawe, głupie dzieci.
        Po co ci to? Chcesz się dowartościować cudzym kosztem? Czy jest to przejaw nowopojętej tolerancji światłych, mądrych ludzi z wielką klasą?

Co cię obchodzi, kto, jak i z kim spędza święta? Kogo zaprasza do domu i komu daje kasę? A niech sobie ludziska leżą krzyżem w kościołach i płacą stówę za godzinę miejscówki przed ołtarzem jeśli tylko tego chcą. Chyba ich nikt nie zmusza. To ich kasa i ich wola. Co ci do tego?
        Łudzisz się, że zmienisz ich myślenie, naprowadzisz na jedyniesłuszną ścieżkę życia? Czy masz inne pobudki? Jakie?
        • Gość: glizda Re: katolicka nietolerancja IP: *.rzeszow.mm.pl 13.12.13, 14:09
          Już nie mogę się doczekać kiedy sobie znowu oglądnę Kewina samego w domu.
          • ouimet popros babcie 13.12.13, 16:05
            Gość portalu: glizda napisał(a):

> Już nie mogę się doczekać kiedy sobie znowu oglądnę Kewina samego w domu.
            to moze kupi Ci "pod choinke".Ba,ale musisz miec choinke.Mikolaja juz bylo:)

ps.Kevin jest fajny,ale... juz powinni cosik innego stworzyc:)
            • smalltownboy Re: popros babcie 13.12.13, 17:50
              Niech poprosi babcie, by ta zapisała go na kurs doszkalający technikę jazdy :)
    • gregorianhusky Propozycja dla ciebie - bilet w 1 strone 14.12.13, 18:21

> gdyż się tylko żre i chleje, śpiewa średniowieczne piosenki i ma się w domu kup
      > ę niechcianej rodzinki której nie chce się świętować u siebie i za swoje pieni
      > ądze. Większość biega do kościoła odstać swoje ( najlepiej pod kościołem ) i pu
      > ścić parę bąków.Ten kogo nie stać na tą doroczną imprezę może zaciągnąć kredyt
      > w banku czyli tzw " Pożyczkę na święta" Ludzie składają sobie życzenia a dzień
      > po świętach nienawidzą się tak samo jak przed nimi. ( Najlepsza szopka to opła
      > tkowe spotkanie w Sejmie oraz pseudo Wigilia w zakładzie pracy lub szkole ) Zar
      > az potem inkasenci w czarnych sukienkach ruszają w teren na żniwa a gawiedź baw
      > i się na Orszaku finansowanym z państwowych pieniędzy.

proponuje abys wyjechala z tego kraju na ten czas a najlepiej by było abys juz nie wracała
      • Gość: Biletw1stronę Re: Propozycja dla ciebie - bilet w 1 strone IP: *.rzeszow.hypnet.pl 14.12.13, 19:56
        Jak podejrzewam, za możliwość wypowiadania własnych poglądów życie byś oddał. No tak, "my jesteśmy za tolerancją, ale oni nie chcą nas słuchać!" :-))
        • gregorianhusky Re: Propozycja dla ciebie - bilet w 1 strone 15.12.13, 14:15
          Gość portalu: Biletw1stronę napisał(a):

> Jak podejrzewam, za możliwość wypowiadania własnych poglądów życie byś oddał.
          TAK

> o tak, "my jesteśmy za tolerancją, ale oni nie chcą nas słuchać!" :-))
          ONI TZN. KTO?
      • e_w_a_21 Re: Propozycja dla ciebie - bilet w 1 strone 14.12.13, 20:13
        Spozniona propozycja - mnie w tej patologii już nie ma - a bilet był rzeczywiscie w jedną strone. Tobie radze zrobic to samo.
        • gregorianhusky Re: Propozycja dla ciebie - bilet w 1 strone 15.12.13, 14:37
          e_w_a_21 napisał(a):

> Spozniona propozycja - mnie w tej patologii już nie ma - a bilet był rzeczywisc
          > ie w jedną strone. Tobie radze zrobic to samo.

i pewnie z anglii piszesz . zafascynowala cie juz tamta metalnosc ludzi, ich tolerancja, wysokie benefity i juz PL niecierpisz. Dobrze ze jeszcze po polsku piszesz na tym forum haha:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka