ouimet 02.01.14, 19:05 dziennie obsluguje:) Wiwat! ps.cytuje za wiadomosciami z Rzeszowa:) 589 000 pasazerow w roku minionym... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
re_smen Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:09 teraz napisz nowy pod nowym nikiem - potem sobie odpowiedz a z trzeciego sie poobrazaj Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:20 re_smen napisał(a): > teraz napisz nowy pod nowym nikiem - potem sobie odpowiedz a z trzeciego sie po > obrazaj ***** ????? Zycze Ci,aby Cie nogi nie bolaly,bo na rozum zbyt pozno:) /wg.mnie-prywatnie:)/ ps.a moze cosik w temacie watku splodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
re_smen Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:30 no cóz - w temacie to powiem ci ze w tym roku leciałem chyba z 15 razy z tego lotniska choć nigdy nie lądowałem bo zawsze wracam samochodem :-) ale mam swój udział w statystykach - pozdrawiam zycząc CI miłego Dobrego Roku 2014 a aby Cie zadziwić zyczę tego również Twoim bliskim ... Odpowiedz Link Zgłoś
re_smen Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:30 hehe rzecz jasna miałem na mysli 2013 rok Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:39 re_smen napisał(a): pozdrawiam zycząc CI miłego Dobrego Roku 2014 a aby Cie zadziwić zyczę tego również Twoim bliskim ... **** Dzieki szczere:) ps.natomiast odnosnie tzw."oblozenia" samolotow nie zaskoczyla Cie podana ilosc pasazerow? Co najmniej 2 razy w roku korzystam z Jasionki/przylot-odlot/ ,wiec niezbyt wierze w te cyfry podane.Nigdy samolot/smiglowiec/Euro-Lot nie byl zapelniony w 3/4,wiec skad takie tlumy? Odpowiedz Link Zgłoś
re_smen Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 22:16 nauczyłem się nie dziwic juz niczemu co dotyczy podkarpacia i zakompleksionych krawaciarzy - uwazam rzeszowszczyzne za śmieszną zakompleksiona krainę mimo ze tu mieszkam i jest to moja mała ojczyzna ...ale nie przez to jaka ona jest , na jakim stopniu rozwoju ale przez to naciąganie skóry na głowę przez naszych rządzących w dązeniu do przedstawienia jej większej , lepszej , bardziej kolorowej - kazdy ma swoje oczy więc takie pismacze artykuliki nie dziwią mnie kompletnie - kiedys usmiechałem sie pod nosem teraz zwisa mi to równą , okągłą zdrową lagą - czego i tobie zyczę - doszedłem do poziomu gdzie najważniejsząrzeczą jest swięty spokój i własnie go mam więc .... miłego wieczora ________________________________________ Zdelegalizować PIS !!! Klechici na księzyc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet re_smen:) 02.01.14, 23:05 :) Wyobraz sobie,ze niejaki des4 odeslal mnie do podstawowki,poniewaz w lotnictwie/wg.owego/inna jest definicja pasazerskiej odprawy i tym samym inaczej sie liczy. Zwatpilem w swoj kalkulator:) Prawdopodobnie redaktor tez nie ukonczyl podstawowki bo podal to co podal:) Milego:) Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: re_smen:) 03.01.14, 07:39 tak między Bogiem a prawdą, des dobrze ci poradził, bo liczbę obsługiwanych pasażerów w portach lotniczych liczy się nie tylko wg osób odprawianych, ale i przylatujaących wziąwszy po uwagę średnio 3 loty Ryanaira dziennie, plus 3 x Eurolot do Wawy, plus Lufthansa, plus nowe kierunki plus czartery, plus GA, spokojnie można osiągnąć liczbę 1600 osób dziennie, nawet jeśli loty nie są w pełni obłożone tytuł artykułu "Jasionka odprawiła" jest mylący, natomiast prawidłowo formułuje to rzecznik portu "lotnisko obsłużyło" Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet serdecznie do wtopek:) 03.01.14, 16:49 wtopek napisał: > tak między Bogiem a prawdą, des dobrze ci poradził/.../ ***** fakt.Nauki nigdy za wiele.Domniemywam,ze des4 ukonczyl z sukcesem podstawowke i teraz szlifuje wiedze w ktorejs klasie Liceum? :) > liczbę obsługiwanych pasażerów w portach lotniczych liczy się nie tylko wg osób odprawianych, ale i przylatujaących ***** faktycznie tego nie wyszczegolnilem w wywodzie,ale...to sie przeciez wie.Nawet w podstawowce:) > wziąwszy pod uwagę: - średnio 3 loty Ryanaira dziennie/ ile faktycznie tych lotow sie odbylo,bo bywaly odwolywane/ - plus 3 x Eurolot do Wawy/tez odwolywane/ -plus Lufthansa -plus nowe kierunki/gdzie i ile lotow? - plus czartery, -plus GA.... .... spokojnie..... __można osiągnąć _....liczbę 1600 osób dziennie, nawet jeśli loty nie są w pełni obłożone ******** Mozna-to fakt,ale podana zostala konkretna liczba pasazerow juz odprawionych i do owej mam pewne watpliwosci .Po prostu odlatywalem/prawie pustym-max50%-30/50 osob w zaleznosci od lotniska docelowego.Natomiast przyloty w "srodku "tygodnia-tez prawie pusty,ale juz od piatku zapelnione-w poniedzialek tak samo/powroty do pracy:) Reasumujac: Nie mialem okazji spotkac sie z nawalem pasazerow skladajacych sie na podane cyfry.Moze nie mialem szczescia i dlatego marudze?:) Jezeli faktycznie taki jest ruch jak podano-to ciesze sie prawdziwie szczerze:)Wszak to moje ojczyste strony:) Milego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessus Re: uczsie chlopcze ucz. 03.01.14, 00:27 re_smen powiadasz ze jestes z Rzeszowa a przynajmniej tu mieszkasz , skad wiec w twoim pisaniu o Rzeszowie tyle jadu. Ludzie zwiazani z okreslonym miejscem swego zamieszkania na ogol maja sentyment do tego miejsca, angazuja sie by to miejsce poprawiac, na forach chwala a nie pluja na swoj dom bo chyba Rzeszow jest twoim domem. Mysle ze daleka droga przed toba by zrozumiec co to jest patriotyzm, rodzina, dom, ojczyzna nawet ta mala ; rzeszowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: uczsie chlopcze ucz. IP: *.static.sl-net.pl 03.01.14, 10:31 nessus napisał: > re_smen powiadasz ze jestes z Rzeszowa a przynajmniej tu mieszkasz , skad wiec > w twoim pisaniu o Rzeszowie tyle jadu. Nie wziąłeś pod uwagę jego kondycji psycho-emocjonalnej oraz wbudowanego, chamskiego charakterku, tak bardzo charakterystycznego dla małorolnych z Podkarpacia i ich potomków. > Mysle ze daleka droga przed toba by zrozumiec co to jest patriotyzm, rodzina, d > om, ojczyzna nawet ta mala ; rzeszowska. To wstęga Mobiusa, a nie droga ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Jasionka-1613.6 pasazera IP: *.hsd1.tn.comcast.net 03.01.14, 01:31 Oczywiscie, podawanie liczby pasazerow "na dzien" nie ma sensu... Jednego dnia obsluguje sie wiecej pasazerow, drugiego dnia zas mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_mazur Re: Jasionka-1613.6 pasazera 03.01.14, 17:17 widać ze lotnisko sie rozwija pomimo uruchomienia lotniska w Świdniku pod Lublinem Odpowiedz Link Zgłoś