Dodaj do ulubionych

Jasionka-1613.6 pasazera

02.01.14, 19:05
dziennie obsluguje:)
Wiwat!
ps.cytuje za wiadomosciami z Rzeszowa:)
589 000 pasazerow w roku minionym...
Obserwuj wątek
    • re_smen Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:09
      teraz napisz nowy pod nowym nikiem - potem sobie odpowiedz a z trzeciego sie poobrazaj
      • ouimet Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:20
        re_smen napisał(a):

> teraz napisz nowy pod nowym nikiem - potem sobie odpowiedz a z trzeciego sie po
        > obrazaj

?????
        Zycze Ci,aby Cie nogi nie bolaly,bo na rozum zbyt pozno:) /wg.mnie-prywatnie:)/
        ps.a moze cosik w temacie watku splodzisz?
        • re_smen Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:30
          no cóz - w temacie to powiem ci ze w tym roku leciałem chyba z 15 razy z tego lotniska choć nigdy nie lądowałem bo zawsze wracam samochodem :-) ale mam swój udział w statystykach - pozdrawiam zycząc CI miłego Dobrego Roku 2014 a aby Cie zadziwić zyczę tego również Twoim bliskim ...
          • re_smen Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:30
            hehe rzecz jasna miałem na mysli 2013 rok
          • ouimet Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 19:39
            re_smen napisał(a):
            pozdrawiam zycząc CI miłego Dobrego Roku 2014 a aby Cie zadziwić zyczę tego również Twoim bliskim ...
            Dzieki szczere:)
            ps.natomiast odnosnie tzw."oblozenia" samolotow nie zaskoczyla Cie podana ilosc pasazerow?
            Co najmniej 2 razy w roku korzystam z Jasionki/przylot-odlot/ ,wiec niezbyt wierze w te cyfry podane.Nigdy samolot/smiglowiec/Euro-Lot nie byl zapelniony w 3/4,wiec skad takie tlumy?
            • re_smen Re: Jasionka-1613.6 pasazera 02.01.14, 22:16
              nauczyłem się nie dziwic juz niczemu co dotyczy podkarpacia i zakompleksionych krawaciarzy - uwazam rzeszowszczyzne za śmieszną zakompleksiona krainę mimo ze tu mieszkam i jest to moja mała ojczyzna ...ale nie przez to jaka ona jest , na jakim stopniu rozwoju ale przez to naciąganie skóry na głowę przez naszych rządzących w dązeniu do przedstawienia jej większej , lepszej , bardziej kolorowej - kazdy ma swoje oczy więc takie pismacze artykuliki nie dziwią mnie kompletnie - kiedys usmiechałem sie pod nosem teraz zwisa mi to równą , okągłą zdrową lagą - czego i tobie zyczę - doszedłem do poziomu gdzie najważniejsząrzeczą jest swięty spokój i własnie go mam więc .... miłego wieczora

Zdelegalizować PIS !!! Klechici na księzyc !!!
              • ouimet re_smen:) 02.01.14, 23:05
                :)
                Wyobraz sobie,ze niejaki des4 odeslal mnie do podstawowki,poniewaz w lotnictwie/wg.owego/inna jest definicja pasazerskiej odprawy i tym samym inaczej sie liczy.
                Zwatpilem w swoj kalkulator:)
                Prawdopodobnie redaktor tez nie ukonczyl podstawowki bo podal to co podal:)
                Milego:)
                • wtopek Re: re_smen:) 03.01.14, 07:39
                  tak między Bogiem a prawdą, des dobrze ci poradził, bo liczbę obsługiwanych pasażerów w portach lotniczych liczy się nie tylko wg osób odprawianych, ale i przylatujaących

wziąwszy po uwagę średnio 3 loty Ryanaira dziennie, plus 3 x Eurolot do Wawy, plus Lufthansa, plus nowe kierunki plus czartery, plus GA, spokojnie można osiągnąć liczbę 1600 osób dziennie, nawet jeśli loty nie są w pełni obłożone

tytuł artykułu "Jasionka odprawiła" jest mylący, natomiast prawidłowo formułuje to rzecznik portu "lotnisko obsłużyło"
                  • ouimet serdecznie do wtopek:) 03.01.14, 16:49
                    wtopek napisał:

> tak między Bogiem a prawdą, des dobrze ci poradził/.../
                    fakt.Nauki nigdy za wiele.Domniemywam,ze des4 ukonczyl z sukcesem podstawowke i teraz szlifuje wiedze w ktorejs klasie Liceum?
                    :)

> liczbę obsługiwanych pasażerów w portach lotniczych liczy się nie tylko wg osób odprawianych, ale i przylatujaących
                    faktycznie tego nie wyszczegolnilem w wywodzie,ale...to sie przeciez wie.Nawet w podstawowce:)

> wziąwszy pod uwagę:
                    - średnio 3 loty Ryanaira dziennie/ ile faktycznie tych lotow sie odbylo,bo bywaly odwolywane/
                    - plus 3 x Eurolot do Wawy/tez odwolywane/
                    -plus Lufthansa
                    -plus nowe kierunki/gdzie i ile lotow?
                    - plus czartery,
                    -plus GA....

.... spokojnie..... __można osiągnąć _....liczbę 1600 osób dziennie, nawet jeśli loty nie są w pełni obłożone
                    Mozna-to fakt,ale podana zostala konkretna liczba pasazerow juz odprawionych i do owej mam pewne watpliwosci .Po prostu odlatywalem/prawie pustym-max50%-30/50 osob w zaleznosci od lotniska docelowego.Natomiast przyloty w "srodku "tygodnia-tez prawie pusty,ale juz od piatku zapelnione-w poniedzialek tak samo/powroty do pracy:)

Reasumujac:
                    Nie mialem okazji spotkac sie z nawalem pasazerow skladajacych sie na podane cyfry.Moze nie mialem szczescia i dlatego marudze?:)
                    Jezeli faktycznie taki jest ruch jak podano-to ciesze sie prawdziwie szczerze:)Wszak to moje ojczyste strony:)
                    Milego dnia:)
              • nessus Re: uczsie chlopcze ucz. 03.01.14, 00:27
                re_smen powiadasz ze jestes z Rzeszowa a przynajmniej tu mieszkasz , skad wiec w twoim pisaniu o Rzeszowie tyle jadu. Ludzie zwiazani z okreslonym miejscem swego zamieszkania na ogol maja sentyment do tego miejsca, angazuja sie by to miejsce poprawiac, na forach chwala a nie pluja na swoj dom bo chyba Rzeszow jest twoim domem.
                Mysle ze daleka droga przed toba by zrozumiec co to jest patriotyzm, rodzina, dom, ojczyzna nawet ta mala ; rzeszowska.
                • Gość: Tom Re: uczsie chlopcze ucz. IP: *.static.sl-net.pl 03.01.14, 10:31
                  nessus napisał:

> re_smen powiadasz ze jestes z Rzeszowa a przynajmniej tu mieszkasz , skad wiec
                  > w twoim pisaniu o Rzeszowie tyle jadu.

Nie wziąłeś pod uwagę jego kondycji psycho-emocjonalnej oraz wbudowanego, chamskiego charakterku, tak bardzo charakterystycznego dla małorolnych z Podkarpacia i ich potomków.

> Mysle ze daleka droga przed toba by zrozumiec co to jest patriotyzm, rodzina, d
                  > om, ojczyzna nawet ta mala ; rzeszowska.

To wstęga Mobiusa, a nie droga ;-)
    • Gość: mix Re: Jasionka-1613.6 pasazera IP: *.hsd1.tn.comcast.net 03.01.14, 01:31
      Oczywiscie, podawanie liczby pasazerow "na dzien" nie ma sensu... Jednego dnia obsluguje sie wiecej pasazerow, drugiego dnia zas mniej!
    • doktor_mazur Re: Jasionka-1613.6 pasazera 03.01.14, 17:17
      widać ze lotnisko sie rozwija pomimo uruchomienia lotniska w Świdniku pod Lublinem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka