Dodaj do ulubionych

Rosjanie: rzeszów najpopularniejszy...

23.04.16, 22:25
"W mediach społecznościowych pojawia się coraz więcej zdjęć Rosjan trzymających w ręku kartkę z napisem "Dziękujemy Rzeszowowi za pamięć". Rosjanie chcą w ten sposób wyrazić wsparcie władzom Rzeszowa za to, że ci rzekomo nie zgadzają się na likwidację pomnika wdzięczności Armii Czerwonej.
Największym zainteresowaniem Rosjan cieszy się oficjalny profil rzeszowskiego Urzędu Miasta na Facebooku. W ciągu dwóch dni na fanpage'u "Rzeszów - stolica innowacji" przybyło już ponad 100 wpisów o treści "Dziękujemy Rzeszowowi za pamięć". Rosjanie piszą też, że "Rzeszów stał się najpopularniejszym polskim miastem".
To się nazywa promocja miasta! :-))

Cały tekst:
rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34975,19966335,rosjanie-dziekuja-rzeszowowi-ale-za-co.html#ixzz46gQ8k1qy
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Rosjanie: rzeszów najpopularniejszy... 24.04.16, 15:02
      Tylko ilu z nich przyjedzie do Rzeszowa i wyda swoje pieniążki :)
      A ja odczytuję to jako akcję nacisku na nasze władze, aby pomnika się nie pozbywać. Jak dla mnie, pomnik może zostać i funkcjonować jako przykład zniewolenia i zmuszania do wdzięczności Armii Czerwonej. Tylko nie wiem, o którym wyzwoleniu ci Rosjanie myślą, to z 1939 roku czy 1945?
      • genia50 Re: Rosjanie: rzeszów najpopularniejszy... 24.04.16, 15:40
        Denerwują mnie ludzie,którzy bagatelizują koniec wojny.
        • chris1970 Re: Rosjanie: rzeszów najpopularniejszy... 24.04.16, 19:02
          Mnie też. Bo większość sądzi, że skończyła się ona 8 maja 1945 roku. A na naszych terenach trwała znacznie dłużej.
          • genia50 Re: Rosjanie: rzeszów najpopularniejszy... 24.04.16, 20:26
            A dla niektórych trwa nadal..
            • wislocki12 Jeszcze długo... 24.04.16, 22:53
              ...i chyba jeszcze długo nie skończy się! :-((
          • wislocki12 Wyklęci 24.04.16, 22:52
            Może i masz rację, ale chyba nie podejrzewasz o złą wolę wszelkiego koloru wyklętych? ;-))
      • wislocki12 Zakopane nie narzeka... 24.04.16, 21:41
        Zakopane nie narzeka... ;-))
        PS. Czy dzieło sztuki naprawdę zawsze musi coś symbolizować? Co na przykład symbolizuje surrealistyczne skrzydło samolotu z biało-czerwoną szachownicą wbite w ziemię w miejscu gdzie powinien być kadłub? ;-))
        PS2. Może i Rosjanie nas nie wyzwolili, ale PiS to i wszem. Szkoda tylko, że Polska jest kierowana z tylnego siedzenia... :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka