Dodaj do ulubionych

Zbierajcie podpisy!

23.11.16, 00:02
"Polacy nie chcą zakazu handlu w niedziele! Zbierają podpisy.
W zaledwie jeden weekend aż 75 tysięcy Polaków podpisało się pod petycją "TAK dla otwartych niedziel". Jest to głos protestu wobec ograniczania i zakazywania handlu w niedziele. Autorzy petycji zapewniają, że popierają zmiany Kodeksu Pracy. Jednak tylko te rozsądne, które nie spowodują spadku zatrudnienia ani nie ograniczą konsumentom wolności wyboru."
W niedzielę wieczorem byłem w "Galerii Rzeszów". Tłumy ludzi! Zrozumiałem - Paniaga przeniosła się do Galerii, no bo czym w gruncie rzeczy się różnią owa niegdysiejsza Paniaga od dzisiejszej Galerii?
PS Kiedyś była tzw. Reklama na placu Farnym, a dzisiaj - Szpak pod fontanną... :-)
Obserwuj wątek
    • chris1970 Re: Zbierajcie podpisy! 23.11.16, 13:15
      No nie, Paniaga różniła się tym od galerii, że mniej więcej do 1939 roku goje spacerowali chodnikiem jednej pierzei, a starsi bracia w wierze drugiej. Już nie pamiętam dokładnie które to były strony.
      W galerii dziś nie ma takiej segregacji wprost. Jedynie różnica jest taka, że jednych stać tylko na spacer po galerii, a drugich rzeczywiście na zakupy.
      • wislocki12 Iluzja? 23.11.16, 21:26
        Tego, co Ty pamiętasz, to chyba już nikt nie pamięta... Podejrzewam, że ta właściwa strona była po kościelnej stronie! ;-)
        PS. A gdyby tak w miejscu fontanny wznieść kaplicę z Chrystusem Panującym? Iluzja byłaby pełna! Nie jestem tylko pewien, czy frekwencja pozostałaby na dotychczasowym poziomie... :-(
    • szwob Re: Zbierajcie podpisy! 23.11.16, 18:29
      A propos Paniagi. 20 lat temu ja młody niedoświadczony i bardzo napalony poszedłem na randkę do Kosmosu, wracam się (z randki ch..a wyszło) i potknąłem się o kostkę brukową. Układali nówke kostke na 3-go Maja. Bardzo ładnie. Ja sobie dzisiaj ide , pacze a tu to rozwalają. Perche?
      • wislocki12 Degradacja 23.11.16, 21:27
        Nie tylko chodniki podlegają degradacji... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka