Dodaj do ulubionych

Politechnika rzeszowska

IP: 80.51.180.* 19.01.05, 10:57
Co sądzicie o Prz? Jaki poziom nauczania?Łatwo dostać stypendium naukowe? Czy
trzeba się barzdzo dużo uczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: doświadczony Re: Politechnika rzeszowska IP: 80.51.180.* 19.01.05, 14:55
      Dziewczyno uciekaj póki czas
      • Gość: dr prezes Re: Politechnika rzeszowska IP: *.prz.rzeszow.pl 20.01.05, 03:52
        kochana uciekaj z tej uczelni--najdalej jak mozesz:-)
        • bartosowa Re: Politechnika rzeszowska 21.01.05, 17:40
          A dlaczego panowie zalecają ucieczkę? Prosze o argumenty!
    • Gość: nik-T Re: Politechnika Rzeszowska IP: *.rzeszow.mm.pl 22.01.05, 10:42
      Napisz co chciałabyś studiować.
      Może wtedy otrzymasz jakieś po(rady).
      • spectator1 Re: Politechnika Rzeszowska 22.01.05, 12:35
        Na forum tylko jedna uczelnia jest preferowana i hołubiona, to WSiZ. Wszystkim
        innym się obrywa. A przecież PRz to jedna z lepszych politechnik.
        • Gość: jaga Re: Politechnika Rzeszowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:56
          Bo na WSIiZ-ie nie trzeba sie uczyć, dlatego wszyscy ją kochają,
          a na Politechnice albo się uczysz, albo wylatujesz, więc wszyscy
          zalecają ucieczkę.....Co do preferowania na tym forum tylko WSIiZ
          to raczej nie masz racji, pół na pół, wg mnie więcej jest przeciw.
      • Gość: Ola Re: Politechnika Rzeszowska IP: 80.51.180.* 24.01.05, 15:04
        Studiuje MiZ na Prz na pierwszym roku i przyznaje że wymagania mnie trochę
        przeraziły,zwłaszcza kolokwia.Chciała się dowiedzieć czy słusznie niektórzy
        teierdzą że to najcięższa uczelnia w RZeszowie
        • Gość: m.a.z Re: Politechnika Rzeszowska IP: *.etobres.com.pl 24.01.05, 15:23
          MiZ to akurat jeden z "lżejszych" kierunków.
          Nie pękaj tak łatwo.
          Życie Studenta jest piękne.
          • Gość: zloty Re: Politechnika Rzeszowska IP: *.res.pl / 82.160.26.* 24.01.05, 19:23
            czy inforamtyka na Prz jest do przejscia czy trzeba zakowac??
        • Gość: anonim Re: Politechnika Rzeszowska IP: 213.25.171.* 31.01.05, 18:38
          to jest jedna z najtrudniejszych uczelni w kraju, nawet slynne AGH, UJ czy tez
          inne niby wymagajace uczelnie sa latwiejsze niz PRz, ale jesli ja skonczysz, to
          bedziesz duzo umiala, a jesli chesz latwo skonczyc to tylko WSiZ. A stypendiun?
          musisz sie naprawde duuuuzo uczyc
    • lolo125 Re: Politechnika rzeszowska 24.01.05, 19:43
      Jest do przejścia pod warunkiem , że zakuwasz :) A tak swoją drogą, mam kontakt
      z młodzieżą, która uczeszcza do szkół według nowego systemu nauki tzn.
      gimnazjum itd. i współczuje im. Chyba będą musieli nieźle zasuwać na uczelni
      żeby się utrzymać - chociaż zawsze pozostają płatne prywatne hehehe.
    • Gość: amo Re: Politechnika rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:08
      Pytasz, czy łatwo dostać stypendium naukowe na Polibudzie. Na pierwszym, drugim
      roku tylko dla wybitnych, albo szalenie ambitnych, później jest już łatwiej.
      Kilka lat temu kończyłem MDZ i z tego co zaobserwowałem wynika, że po pierwszym
      i drugim roku zostaje połowa ludzi. Odpadają, albo sami rezygnują bo sobie nie
      radzą. Nie mniej jednak polecam gorąco.
      • Gość: ~ Re: Politechnika rzeszowska IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.05, 21:56
        Nie wiem, po co polecasz. Chyba, żeby się ktoś przejechał i później żałował. Ja
        bardzo chciałem iśc na PRz na Informatykę, chociaż mogłem iść na AGH czy gdzie
        indziej. Teraz wiem. Lepiej pójść na prywatną uczelnię i zapłacić, bo tam cię
        traktują przynajmniej jak człowieka. a teraz??? Nawet indeksu nie wybrałem, bo
        nie warto dalej tego ciągnąć.
        • Gość: wert Re: Politechnika rzeszowska IP: 82.177.97.* 02.02.05, 09:08
          nie dla idiotów
    • Gość: Zamiast zamist się uczyć IP: 212.160.172.* 01.02.05, 21:59

idź do jakiejś roboty ...duże bardziej ci się to przyda niż wkuwanie
      żeby te 200-300 złotych dostać.

mówię poważnie...pracuje już 5 lat i dobrze, że zacząłem pracować na 3 roku
      studiów bo bym teraz się kisił pewnie pod urzędem pracy lub chodził w jakimś
      mikołaju i rozdawał gazetki w hipermarkecie ( tak jak moi kumple którzy
      studiowali tak jak ty planujesz )

• Gość: wert Re: zamist się uczyć IP: 82.177.97.* 02.02.05, 09:07
        nie dla jdiotów
    • Gość: ryba Re: Politechnika rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:14
      wyrzuc do kosza bo to tylko test
      sorry
    • Gość: aga Re: Politechnika rzeszowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:05
      jestem na I roku na wydziale MiZ na politechnice. Musze przyznać, że wymagania
      dosyć porażają, ale i słyszałam (i widzę po znajomych, a nawet rodzicach :), że
      po ukończeniu PRz ma się solidne wykształcenie. Ale póki co wszystko zaliczyłam
      nie najgorzej, nawet pierwszy egzamin mam już za sobą... no a uczyć się trzeba
      jak wszędzie indziej. To daje do myślenia, że uczysz się dla siebie, a nie dla
      nauczycieli etc, jak nie umiesz to wylecisz. A właśnie, rekrutacja była na
      podstawie konkursu świadectw, więc muszą jakoś ujednolicić poziom, troche ludzi
      poodpada, ale jak ktoś chce studiować to mu się uda! Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka