Gość: Ola IP: 80.51.180.* 19.01.05, 10:57 Co sądzicie o Prz? Jaki poziom nauczania?Łatwo dostać stypendium naukowe? Czy trzeba się barzdzo dużo uczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doświadczony Re: Politechnika rzeszowska IP: 80.51.180.* 19.01.05, 14:55 Dziewczyno uciekaj póki czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr prezes Re: Politechnika rzeszowska IP: *.prz.rzeszow.pl 20.01.05, 03:52 kochana uciekaj z tej uczelni--najdalej jak mozesz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartosowa Re: Politechnika rzeszowska 21.01.05, 17:40 A dlaczego panowie zalecają ucieczkę? Prosze o argumenty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik-T Re: Politechnika Rzeszowska IP: *.rzeszow.mm.pl 22.01.05, 10:42 Napisz co chciałabyś studiować. Może wtedy otrzymasz jakieś po(rady). Odpowiedz Link Zgłoś
spectator1 Re: Politechnika Rzeszowska 22.01.05, 12:35 Na forum tylko jedna uczelnia jest preferowana i hołubiona, to WSiZ. Wszystkim innym się obrywa. A przecież PRz to jedna z lepszych politechnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Politechnika Rzeszowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:56 Bo na WSIiZ-ie nie trzeba sie uczyć, dlatego wszyscy ją kochają, a na Politechnice albo się uczysz, albo wylatujesz, więc wszyscy zalecają ucieczkę.....Co do preferowania na tym forum tylko WSIiZ to raczej nie masz racji, pół na pół, wg mnie więcej jest przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Politechnika Rzeszowska IP: 80.51.180.* 24.01.05, 15:04 Studiuje MiZ na Prz na pierwszym roku i przyznaje że wymagania mnie trochę przeraziły,zwłaszcza kolokwia.Chciała się dowiedzieć czy słusznie niektórzy teierdzą że to najcięższa uczelnia w RZeszowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.a.z Re: Politechnika Rzeszowska IP: *.etobres.com.pl 24.01.05, 15:23 MiZ to akurat jeden z "lżejszych" kierunków. Nie pękaj tak łatwo. Życie Studenta jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zloty Re: Politechnika Rzeszowska IP: *.res.pl / 82.160.26.* 24.01.05, 19:23 czy inforamtyka na Prz jest do przejscia czy trzeba zakowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Politechnika Rzeszowska IP: 213.25.171.* 31.01.05, 18:38 to jest jedna z najtrudniejszych uczelni w kraju, nawet slynne AGH, UJ czy tez inne niby wymagajace uczelnie sa latwiejsze niz PRz, ale jesli ja skonczysz, to bedziesz duzo umiala, a jesli chesz latwo skonczyc to tylko WSiZ. A stypendiun? musisz sie naprawde duuuuzo uczyc Odpowiedz Link Zgłoś
lolo125 Re: Politechnika rzeszowska 24.01.05, 19:43 Jest do przejścia pod warunkiem , że zakuwasz :) A tak swoją drogą, mam kontakt z młodzieżą, która uczeszcza do szkół według nowego systemu nauki tzn. gimnazjum itd. i współczuje im. Chyba będą musieli nieźle zasuwać na uczelni żeby się utrzymać - chociaż zawsze pozostają płatne prywatne hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amo Re: Politechnika rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:08 Pytasz, czy łatwo dostać stypendium naukowe na Polibudzie. Na pierwszym, drugim roku tylko dla wybitnych, albo szalenie ambitnych, później jest już łatwiej. Kilka lat temu kończyłem MDZ i z tego co zaobserwowałem wynika, że po pierwszym i drugim roku zostaje połowa ludzi. Odpadają, albo sami rezygnują bo sobie nie radzą. Nie mniej jednak polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Politechnika rzeszowska IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.05, 21:56 Nie wiem, po co polecasz. Chyba, żeby się ktoś przejechał i później żałował. Ja bardzo chciałem iśc na PRz na Informatykę, chociaż mogłem iść na AGH czy gdzie indziej. Teraz wiem. Lepiej pójść na prywatną uczelnię i zapłacić, bo tam cię traktują przynajmniej jak człowieka. a teraz??? Nawet indeksu nie wybrałem, bo nie warto dalej tego ciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: Politechnika rzeszowska IP: 82.177.97.* 02.02.05, 09:08 nie dla idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zamiast zamist się uczyć IP: 212.160.172.* 01.02.05, 21:59 idź do jakiejś roboty ...duże bardziej ci się to przyda niż wkuwanie żeby te 200-300 złotych dostać. mówię poważnie...pracuje już 5 lat i dobrze, że zacząłem pracować na 3 roku studiów bo bym teraz się kisił pewnie pod urzędem pracy lub chodził w jakimś mikołaju i rozdawał gazetki w hipermarkecie ( tak jak moi kumple którzy studiowali tak jak ty planujesz ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba Re: Politechnika rzeszowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:14 wyrzuc do kosza bo to tylko test sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Politechnika rzeszowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:05 jestem na I roku na wydziale MiZ na politechnice. Musze przyznać, że wymagania dosyć porażają, ale i słyszałam (i widzę po znajomych, a nawet rodzicach :), że po ukończeniu PRz ma się solidne wykształcenie. Ale póki co wszystko zaliczyłam nie najgorzej, nawet pierwszy egzamin mam już za sobą... no a uczyć się trzeba jak wszędzie indziej. To daje do myślenia, że uczysz się dla siebie, a nie dla nauczycieli etc, jak nie umiesz to wylecisz. A właśnie, rekrutacja była na podstawie konkursu świadectw, więc muszą jakoś ujednolicić poziom, troche ludzi poodpada, ale jak ktoś chce studiować to mu się uda! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś