Dodaj do ulubionych

Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście

IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.02.05, 19:10
wreszcze w rzeszowie przelamala sie czarna seria inwestycji rycha p.
i to dobrze. womak na krakowskiej, conres na nowym miescie i oby cushman w
centrum. mam nadzieje ze podniesie sie standart robienia zakupow i
rzeszowianie zobacza ze centra handlowe to nie tylko zolto-niebiesko-czerwono-
szaro-blaszano-kafelkowe megabudy z jasla. zycze dobrych pomyslow architektom
Obserwuj wątek
    • Gość: murarz Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.dab.tke.pl 25.02.05, 19:24
      Jestem przekonany że każdy inwestor dla swojej inwestycji będzie miał sadzone
      krzaki i rzucane kłody dopóty nie wygra projekt jaśnie nawiedzonego pierwszego
      na podkarpaciu projektanta RK. Największego hamulcowego w radzie miasta. Czarno
      widzę.
    • Gość: Tadek Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:27
      zgadza się wszystko, za wyjątkiem tego, że Conres to też pośrednio Mr Rysio vel
      Pała
      • Gość: barthek Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.rzeszow.mm.pl 25.02.05, 20:33
        Nieprawda nie wprowadzaj ludzi w błąd, conres nie jest nijak zwiazany z p. Podkulskim. Jego właścicielem jest inny rzeszowski biznesmen Bogdan Pwałowski
        • Gość: MO Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:19
          PAWLOWSKI TEZ POCHODZ Z JASLA !!!
    • Gość: xxx Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.skyware.pl 25.02.05, 22:17
      chcialbym zauwazyc ze rychu jest wlascicielem Conresu wiec jesli chcesz tym przykladem pokazac mu jak sie buduje to robisz z siebie idiote. to chyba oczywiste ze firma inwestuje tak jak chce tego jej wlasciciel
    • Gość: Maniak Handlowy Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:50
      I kolejny raz nasza szanowna rada miasta została wyrolowana<lol2>. Bo dla
      przypomnienia juz raz Conres zrobił w balona rade miasta. Dla nie kapujących
      chodzi o Media Markt. Chociaż ciesze sie bo przez to miasto straciło ważne
      pieniądze. Bo gdyby Grupa Metro do której należy Media Markt chciała by
      wybudowac swój sklep to by musiała cos włożyc w misto. A tak mamy sklep a
      miasto nic z tego tytułu nie ma. Także budowa Centrum Handlowego przez Conres w
      100% nie jest ich zasługą. Wcale sie nie zdiwie jak pewnego pięknego dnia
      dowiemy sie ze Conres tylko pośredniczył pomiędzy miastem a inwestorem
      zagranicznym przy budowie owego budynku
    • Gość: Maniak Handlowy Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 22:59
      A propo budowania Centrum. To cieszy mnie fakt iż w Rzeszowie powstanie centrum
      z prawdziwego zdarzenia. Chociaż zauważyłem przez ostatnie lata że jak jest cos
      nowego w Rzeszowie to od razu w kilku egzemplarzach. Np. Przez bardzo długi
      czas w naszym mieście nie było hipermarketu. Pierwszy powstał w 2000 roku i
      zaraz rok później kolejny. Później budowlany Mróz następnie Media Markt i okres
      od 2000 w którym powstał E.leclerc mozna nazwac najazdem hipermarketów. Teraz
      gdy firma Womak chce wybudowac centrum handlowe na poziomie nagle w RZeszowie
      pojawiają się kolejni inwestorzy którzy wybudują podobne. Ludzie opamiętajmy
      sie troche !!!!!! Trzeba wszystko z umiarem. Bo gdyby Caushman dostał zgode to
      bysmy mieli za 2 lata ekspansje Cenrów handlowych oferujących to samo. W pewnym
      momencie nie będzie miał kto do nich chodzic. Każdy z teraźniejszych inwestorów
      mówi ze bedzie multi kino. Dobrze niech będzie ale poco aż 4 w Rzeszowie mają
      być. Nie będe miał nic przeciwko temu jesli RZeszów bedzie wielkości mojego
      kochanego miasta Kraków. Ale narazie to jest zbędne. Ale jestem za tym aby
      powstawały co raz to nowsze centra handlowe. Niech RZeszów też ma cos czym moze
      sie pochwalic. A panu Podkulskiemu proponuje zmienic nazwy z centra handlowego
      na dom handlowy. Bo jego budowle nie mają nic wspólnego z Centrum Handlowym
      • Gość: eko Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 02:37
        A cóż jest złego z ekspansji hipermarketów, centrów handlowych czy
        multipleksów? To jest ryzyko gospodarcze podejmowane przez inwestorów. Jeżeli
        uważają, że utrzymają się na rynku to niech inwestują i konkurują między sobą,
        a konsumenci niech korzystją z szerokiej oferty i niskich cen. Jeżeli splajtuje
        któryś, to też dobrze - zostanie infrastruktura i obiekty, które wykorzysta
        ktoś inny. Jedne inwestycje przyciągają inne, to normalny i pożądany proces.
        Dlaczego mamy się "opamiętywać"? Jako mieszkaniec mojego kochanego miasta
        Rzeszowa życzyłbym sobie jak najwięcej tego typu inwestycji, czego i miastu
        Kraków życzę.
    • Gość: chriz Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.krakow.dominikanie.pl 26.02.05, 07:55
      Po co kolejne centrum? Ludzie opamietajcie się
      • Gość: rzeszowiak Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.fbx.proxad.net 26.02.05, 12:48
        kolejny burak co nie chce do miasta i nie lubi jak się Rzeszów rozwija
    • Gość: szok Macie sie czym podniecac, sa wieksze IP: 213.199.193.* 26.02.05, 11:12
      chocby w Kielcach ponad 100 tys m. parking na ponad 1000, czy w Czestochowie,
      czy Lublinie (dzialaja juz pare lat)
    • Gość: Fjord Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: 82.177.97.* 26.02.05, 13:09
      Ludzie ale to juz jest paranoja! Kolejna "Galeria" tym razem Nowe Miasto. Moze by wymyslili jakas ciekawsza nazwe a nie same galerie!
    • Gość: luke Jedyne czym sie martwie to inwestycje Podkulskiego IP: *.range81-129.btcentralplus.com 26.02.05, 14:43
      Jedyne czym sie martwie to inwestycje Podkulskiego. Jezeli nasze miasto chce
      aspirowac nieco wyzej powinnismy zakazac Podkulskiemnu budowac pudel z betonu.
    • Gość: mieszkaniec Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 14:48
      Niech budoją ale drogi tak jak to robi Ferenc. Jeżeli tak nadal będą budować to
      Rzeszów będzie miał najwięcej sklepów na mieszkańca!!! :) No nic jestem za
      inwestycjami, ale pożądnych firm które coś ładnego postawią !! Zobaczymy co
      REAL, Conres, Womak wybudują. Może jakaś fabryka lub inny zakład pracy żeby
      ludzie mieli za co kupować w tych GALERIACH :).
    • Gość: miki Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 26.02.05, 15:49
      czy handel to nie miejsca pracy?CHCESZ KUPOWAĆ W SKLEPIKU TO KUPUJ, NIKT CI NIE
      BRONI!RYZYKO INWESTYCJI SPOCZYWA NA INWESTORZE,CÓŻ TOBIE DO TEGO.NIE SŁUCHAJMY
      TYCH CO CIĄGLE UTYSKUJĄ I SĄ WIECZNIE NIEZADOWOLENI!BUDUJMY JAK NAJWIĘCEJ,NIECH
      RZESZÓW PRZESTANIE BYĆ GRAJDOŁEM, NIECH ZACZNIE PRZYPOMINAĆ EUROPEJSKIE
      MIASTO!!!!MOŻE LUDZIE TEŻ ZACZNĄ MYŚLEĆ JAK EUROPEJCZYCY!!
      • Gość: mieszkaniec Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: 82.177.97.* 26.02.05, 17:26
        Szkoda, że IKEA nie che wybudować w Rzeszowie swojego sklepu :-(
        • Gość: franek Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.ri.ri.cox.net 26.02.05, 18:26
          mieszkancy nowego miasta na to nic? bedziecie miec zasmrodzona okolice jesli
          nic nie zrobicie. osiedle nowe miasto to osiedle mieszkaniowe a nie handlowe.
          • Gość: eko Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:43
            A według Ciebie handel gdzie powinien być ulokowany? W lesie?
            • Gość: Fjord Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: 82.177.97.* 27.02.05, 09:22
              Mi to jakos nie przeszkadza, choc budynek powstanie pare kroków od mojego miejsca zamieszkania ;)
          • Gość: rutki Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: *.dab.tke.pl 27.02.05, 10:33
            Problem Nowego Miasta związany z handlem szybko by się rozwiązał gdyby jego
            mieszkańcy przenieśli się na ojcowizny.
            • Gość: Fjord Re: Powstanie centrum handlowe na Nowym Mieście IP: 82.177.97.* 27.02.05, 21:42
              Ty lepiej idz zaorac swoje burakowisko ( czy jak to na wsi mówią ) a nie udzielaj sie na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka