Dodaj do ulubionych

przycinanie drzew, tak ma być???

21.04.05, 13:41
dlaczego drzewa w rzeszowie są przycinane co do jednej gałązki??? ten temat
już był chyba poruszany ale nic się nie zmieniło. ostatnio myślałem, że się
pochlastam przechodząć ulicą mickiewicza: oto link do zdjęcia (nie wiem czy
zadziała) dziwnyrzeszow.blox.pl/resource/IMGP2440.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Vp Re: przycinanie drzew, tak ma być??? IP: 195.117.30.* 21.04.05, 15:49
      > dlaczego drzewa w rzeszowie są przycinane co do jednej gałązki???

Pewnie ktoś w UM bierze do łapy od "firmy tnącej", której prezes z kolei bierze
      do łapy od producenta pilarek :-(((

> ten temat
      > już był chyba poruszany ale nic się nie zmieniło.

A w Tarnobrzegu były znacznie ostrzejsze protesty i też guzik z tego. Co my
      szaraczki mamy do gadania, władza wie lepiej. Władza bardzo dba o
      bezpieczeństwo obywateli a zwłaszcza dzieci. Przecież gdy tych drzew nie
      rżnięto, gałęzie masowo spadały na głowy i ulice, a wypadków śmiertelnych było
      takie mnóstwo, że władza zaczęła się obawiać czy naród nie wyginie.

> ostatnio myślałem, że się pochlastam przechodząć ulicą mickiewicza

Ja się chlastam co dzień patrząc na te nieszczęsne kikuty koło mojego bloku.
      Ale nawet gdyby się ktoś pochlastał publicznie to co najwyżej dostanie
      etykietkę szurniętego.

Łączę się w bólu, bo co mogę więcej zrobić? :-((((
      • Gość: turtle Re: przycinanie drzew, tak ma być??? IP: *.pl 21.04.05, 15:59
        a na nowym mieście właśnie wycieli dwadzieścia młodych topól za blokiem na
        podwisłocze 16. a pare miesiecy tem wycieli wierzby rosnoące przd blokiem.
        masakra. zastanawiam się czy nie posprawdzać czy to wszystko jest legalne.
        • mikael_mf Re: przycinanie drzew, tak ma być??? 21.04.05, 17:43
          To skandal, ale nie tylko w Rzeszowie ma to miejsce. Ostatnio w Świnoujściu
          próbowałem zrobić jakieś zdjęcie i po prostu nie dało się, bo wszędzie stały
          takie właśnie kikuty po drzewach. 80-90% drzew na głównych ulicach było
          barbarzyńsko wyciętych. Widać w Polsce nie zatrudnia się profesjonalistów do
          tego. Przecież drzewa "przycięte" ponad rok temu na kilku ulicach są martwe i
          już nigdy nie odrosną. Teraz można je ściąć w całości.
          • alekr Re: przycinanie drzew, tak ma być??? 21.04.05, 18:26
            ostatnio tak kombinowałem i doszedłem do wniosku, że "chłopoki" co te drzewa
            tną, to dostają zlecenie przycięcia, obrabiają nieszczęsne drzewo a pozyskane
            drewno palą w kominku albo sprzedają. niezły biznes ale mało "przyszłoścowy"...
    • Gość: ferencżyd Re: przycinanie drzew, tak ma być??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:20
      Rzeszowska specjalność ...

ten skandal trwa od lat
      • Gość: Mikael Re: przycinanie drzew, tak ma być??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 12:28
        To się przejedź po Polsce i zobacz czy tylko rzeszowska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka