Gość: Fjord IP: 82.177.97.* 07.06.05, 23:07 Witam , czy ktos moze studiuje i moglby mi troche napisac o Ekonimi na URz? Jak tam jest, jaki klimat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Eko Re: Ekonomia na URz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 17:56 Witam! ja studiuje na ekonomii! Jest extra,jezeli czlowiek sie troche przylozy to naprawd nie ma problemu! Od pazdziernika ma byc zmiana specjalnosci..tzn juz terz jest prowadzony nabor na nowe specjalnosci. A przynajmniej z nazwy zapowiadaja sie calkiem fajnie. Jezeli lubisz i masz cokolwiek pojescia o ekonomii to zapraszam!! napewno bedziesz zadowoloy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ekonomia na URz IP: *.osk.enformatic.pl 13.06.05, 17:58 Fajnie, bo konkurs świadecvtw jest :D. A jakie są nowe specjalności? Matmy jest dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Ekonomia na URz IP: *.man.rsk.pl 14.06.05, 20:51 Lepsza niż na WSiZ. Przynajmniej masz dyplom uniwersytecki a nie jakiejś szkółki zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymus Re: Ekonomia na URz IP: 198.7.249.* 14.06.05, 21:13 Gość portalu: Student napisał(a): > Lepsza niż na WSiZ. Przynajmniej masz dyplom uniwersytecki a nie jakiejś > szkółki zawodowej. Odezwal sie specjalista. URz (a raczej Akademia Rolnicza) niestety nie ma wiele wspolnego z ekonomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: Ekonomia na URz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:49 W tym roku zdaje mature i interesuje mnie na czym polega nabor na ten kierunek,czy jest to konkurs świadectw(jeśli tak to co jest brane pod uwage), czy trzeba zdawac mature z matmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoja2 Re: Ekonomia na URz IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:28 był konkurs swiadectw z matmy, języka obcego i geografii <jak nie będzie geografii na swiadectwie, bo tak jest w niektórych szkołach to > historii dalej > podstaw przedsiębiorczosci lub ekonomii > ludzie sie dostawali z 3x5 lub wyzej , jak widziałem na liscie było kilka <sic> osob z 4 i dwiema 5 :] jeżeli nic sie nie zmieni, walcz o oceny a maturkę olej :] pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysiak Re: Ekonomia na URz IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 03.09.05, 00:20 tak się składa, że Wydział Ekonomiczny WSIiZ, jako jedyny na podkarpaciu spełnia wymogi do doktoryzowania ekonomistów, a jeszcze dużo wody w Wisłoku upłynie zanim URz do tego dojdzie. gdyby nie lokalne "podjazdy", MEN już dawno zezwoliłoby na prowadzenie studiów doktoranckich na WSIiZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ekonomia na URz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:17 doktoryzuje, kase robi, śmiech, wsiz i doktoraty, nie piszcie bzdur, ta uczelnia w nauce nic nie znaczy a ustawa teraz zrobi porządek i takie szkoły jak wszi będą spacyfikowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Ekonomia na URz IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 03.09.05, 00:22 taki dyplom możesz sobie w buty wsadzić, chyba że zamierzasz być specjalistą od spółdzielczości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalala Re: Ekonomia na URz IP: 82.160.22.* 04.09.05, 17:36 WSIZ to wyzsza szkola podstawowa a tu jest temat studiow, wiec po co zabierasz glos? Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_podkarpacia Re: Ekonomia na URz 03.09.05, 10:01 ja studiuję zaocznie na ofiar getta zarządzanie marketingowe. ogólnie jest pozytywnie, ale serio trzeba się przyłożyć i chodzić na zajęcia (nawet na wykłady, chociaż nie są obowiązkowe). trzeba też mieć pozytywne nastawienie do wykładowców, być odważnym i nie bać się mówić, dyskutować z nimi (to jest bardzo ważne!!!). Oczywiście są osoby, z którym nie można się dogadać (tak było u nas na matmie), ale...wszystko jest do zrobienia :D na początku roku akademickiego załatw sobie książki, bo może już ich nie być w późniejszych terminach - "Mikroekonomia" Begg'a to będzie Twoja nowa "biblia" na 1-szym roku ;) nie wiem co jeszcze Ci napisać - pytaj, to odpowiem :D powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Ekonomia na URz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 18:24 Skonczylam zarządzanie marketingowe na byłym UMCSie (czyli teraz Urz) w zeszlym roku. Jak ja startowalam nie bylo konkursu swiadectw tylko egzamin wiec na ten temat nic ci nie napisze. Klimat jest fajny, sympatyczni, normalni ludzie z ktorych wiekszosc chce do czegos dojsc w zyciu a nie malowane lale jak na wsiz. Jezeli jestes ambitna, robisz dokladne notatki, jestes aktywna na zajeciach mozna łatwo dostac stypendium naukowe. Ale jak nie chce ci sie specjalnie wysilac mozna tez przejsc przez studia na trójach bez problemu. Sciagac sie da ale uczyc sie tez trzeba, nie ma takiego luzu jak np. na wsiz (studiowalam tam przez chwile wiec mam porownanie). Jednak nawet przecietni uczniowie sobie poradza, matma jest duzo prostsza niz na polibudzie. Łapówkarstwo też wystepuje wiec mozna sobie i tak radzic jak ktos chce a znałam kilku takich;). Generalnie jest ok, z tego co widze po ludziach z roku wszyscy znalezli prace, wielu na bardzo dobrych stanowiskach. Nie jest to na pewno uczelnia idealna, wykladowcy maja czasami takie schizy ze szkoda gadac i o sprawiedliwosc czasem trudno ale na pewno taki wsiz nie umywa sie do Urz. Na Urz poziom nauczania jest duzo wyzszy i o wiele lepsze perspektywy po skonczeniu studiow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we Re: Ekonomia na URz IP: *.osk.enformatic.pl 04.09.05, 20:21 A prawda jesttaka, że na wsizie płacą oficjalnie. A na URZ też płacą potężne sumy, tylko, że nieoficjalnie :/. Czy nie można nic z tą korupcją zrobić? Czy nikt ich nie może sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś