Gość: X Re: BÓG Z WAMI !!! IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 24.06.05, 11:16 NIECH CHRYSTUS MA MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKĄ W OPIECE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutny Re: BÓG Z WAMI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:42 W IMIE OJCA (MACIEJA GIERTYCHA) I SYNA (ROMANA GIERTYCHA) I DUCHA ŁYSEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: BÓG Z WAMI !!! IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 29.06.05, 10:53 Jesteś tak dowcipny, że jest to aż żenujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 24.06.05, 11:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł bała Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.osk.enformatic.pl 24.06.05, 14:40 Upfff cięzka sprawa z tą Mlodzieżą Wszechpolską:) Nie rozumiem skąd tyle połajanek, ludzie mają różne poglądy na świat natomiast trzeba trzymać fason. Postrzeganie członka MW przez pryzmat skina rzucającego kamieniami o IQ lekko pow. 70 jest głęboko krzywdzące. Ci którzy takie opinie głoszą powinni empiryczie to sprawidzic. Ja w każdym bądź razie łysy nie jestem, spokojny a czy "mądry" tudzież "fajny" nie mnie sądzić.Nemo iudex in causa sua. Organizacja taka jak MW sklada sie z różnych ludzi, ba nawet st. mensa składa sie z b róznych ludzi mimo iz dobieranych wdg kryteriów! Proszę zauwazyc ze media kreują pewnien obraz. Obraz adresowany do odbiorcy. Media tylko stwarzają hasłowe wrażenia, proszę mi zaufać. I często potrafią być krzywdzące. Media mają swoje interesy, prosze mi zaufac ze dziennikarze, publicysci maja swoje sympatie, interesy, sa mechanizmy ich blokujące. no ale show must go on:) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 24.06.05, 15:02 to fakt że media maja swoje własne sympatie, kreują swoich 'bohaterów' a przy okazji kierują niechęc odbiorców na innych, na przeciwników. tylko że coś w tym musi być, bo przeważnie jak organizujecie jakąś akcję to cos w powietrze musi polecieć. a to jajka, a to butelki lub kamienie. o wiele częsciej są to słowa, nie zawsze przyjemne dla ucha. z twoich zapowiedzi zauważyłem że chlubisz się tym że jesteś działaczem MW. tylko co z ciebie za działacz skoro z organizacją się nie identyfikujesz? wygląda to mniejwięcej tak: wszystko co dobre to my, to mw, a jak coś się złeg to na pewno nie my, to koledzy z onr albo jacys inni... a nie skomentowałeś wypowiedzi swoich przełożonych wzywających do dyskryminacji 'innych'... czyżby to nie byli twoi szefowie? a co do mensy to powiedz mi proszę czy kiedykolwiek słyszałeś aby jej członkowie publicznie, pod swoimi własnymi flagami i na swojej własnej manifestacji demonstrowali niechęć do kogokolwiek? bo mogliby na przykład do tych z mniejszym iq.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.osk.enformatic.pl 24.06.05, 15:22 mensa ma inne cele, inne cele zwiazek wedkarski(jestem czlownkiem:) inny działkowców a inny MW Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 24.06.05, 15:24 nie odpowiedziałes na mój post... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.osk.enformatic.pl 24.06.05, 15:38 Już spiesze odpowiadać "z twoich zapowiedzi zauważyłem że chlubisz się tym że jesteś działaczem MW. tylko co z ciebie za działacz skoro z organizacją się nie identyfikujesz?" po prostu jestem. Nie chlubie się. Nie chlubie sie tez ze jestem Polakiem ani ze jestem wysoki. Mogłem sie urodzić niskim Włochem albo Niemcem. No ale tak nie jest. "wygląda to mniejwięcej tak: wszystko co dobre to my, to mw, a jak coś się złeg to na pewno nie my, to koledzy z onr albo jacys inni... a nie skomentowałeś wypowiedzi swoich przełożonych wzywających do dyskryminacji 'innych'... czyżby to nie byli twoi szefowie?" MW to nie klub świętych. Sa tam rózni ludzie. Jesli coś złego ma tam miejsce to jest to złe. Kamieni jednak nie było. To nie MW rzucała. Takie sa fakty "a co do mensy to powiedz mi proszę czy kiedykolwiek słyszałeś aby jej członkowie publicznie, pod swoimi własnymi flagami i na swojej własnej manifestacji demonstrowali niechęć do kogokolwiek? bo mogliby na przykład do tych z mniejszym" Mensa to jednak inne cele wiec do MW albo LOP nie mozna porównywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:46 Co to bełkot - chcesz odpowiedzieć to powiedz prosto a dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.osk.enformatic.pl 24.06.05, 15:56 proste pytanie wiec prosze Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 24.06.05, 15:57 Gość portalu: pb napisał(a): > Już spiesze odpowiadać > "z twoich zapowiedzi zauważyłem że chlubisz się tym że jesteś działaczem MW. > tylko co z ciebie za działacz skoro z organizacją się nie identyfikujesz?" > > po prostu jestem. Nie chlubie się. Nie chlubie sie tez ze jestem Polakiem ani z > e > jestem wysoki. Mogłem sie urodzić niskim Włochem albo Niemcem. No ale tak nie > jest. > identyfikujesz się z organizacją czy nie? > > "wygląda to mniejwięcej tak: wszystko co dobre to my, to mw, a jak coś się złeg > to na pewno nie my, to koledzy z onr albo jacys inni... a nie skomentowałeś > wypowiedzi swoich przełożonych wzywających do dyskryminacji 'innych'... czyżby > to nie byli twoi szefowie?" > > MW to nie klub świętych. Sa tam rózni ludzie. Jesli coś złego ma tam miejsce to > jest to złe. Kamieni jednak nie było. To nie MW rzucała. Takie sa fakty > imprezy współorganizowane przez mw - mw ponosi współodpowiedzialność.. identyfikujesz się z mw czy nie?? > "a co do mensy to powiedz mi proszę czy kiedykolwiek słyszałeś aby jej > członkowie publicznie, pod swoimi własnymi flagami i na swojej własnej > manifestacji demonstrowali niechęć do kogokolwiek? bo mogliby na przykład do > tych z mniejszym" > > Mensa to jednak inne cele wiec do MW albo LOP nie mozna porównywać ty porównałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.osk.enformatic.pl 24.06.05, 16:01 Odpowiadam -identyfikuje -nie zgodze się. Jesli urzadzisz impreze, przyjda goscie i to ktorych nie prosiłeś poobijają sobie pyski to Ty jesteś współodpowiedzialny za bójke? -tak ja porównalem. W innym kontekście pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 24.06.05, 16:07 > Jesli urzadzisz impreze, przyjda goscie i to ktorych nie > prosiłeś poobijają sobie pyski to Ty jesteś współodpowiedzialny za bójke? więc to nie wasi szefowie mówili o dyskryminacji innych ludzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.osk.enformatic.pl 24.06.05, 16:17 zalezy co uznać za "dyskryminacje"Sam ustawodawca ma problem z okresleniem tego. I kazda akcja ma swoją reakcje Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 24.06.05, 18:28 ech... a niby cytatami z laciny rzucasz, filozofów cytujesz a nie wiesz o czym mówisz... za słownikiem jezyka polskiego: dyskryminacja ż I, DCMs. ~cji; lm D. ~cji (~cyj) «ograniczenie prawne stosowane przez jedno państwo względem drugiego; upośledzenie albo prześladowanie ludzi ze względu na ich pochodzenie, przynależność klasową, narodową, rasową, wyznaniową itp.» Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelBala Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.osk.enformatic.pl 24.06.05, 19:26 Nie ma mowy o prawnej dyskryminacji w RP, prosze przeczytać choćby konstytucje, kodeks cywilny(oczywiscie nie cały - bo długi)czy kodeks pracy i tam nie ma mowy o jakiejś niedyskryminacji. Wszystko to wymysły chorych ludzi. A jest róznica miedzy niedyskryminacja mniejszosci a dyskriminacja milczacej wiekszosci przez agresywna mniejszosc Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 24.06.05, 20:10 to wy chcecie zmieniać prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:26 No co Pawełku zatkało Cię. Może te twoje JQ to tylko pozerstwo, a tak naprawdę to w normie < 73 jak na możliwości MW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.osk.enformatic.pl 24.06.05, 19:47 Zapewne tak jest. Ku panskiej uciesze:) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 24.06.05, 19:59 w tej kwesti zgadzam się z przedmówcą: tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 20:47 Jesteś za karą śmierci adam_west ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 24.06.05, 20:55 a jak brzmi piąte przykazanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekwy Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:01 czyli np. ta matka która zabiła piecioro swoich dzieci ma isć do więzienia na dozywocie, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:07 a moze dajmy jej szanse, moze będzie ok, moze już nikogo więcej nie zabije. Poprostu wypuśćmy niech się cieszy życiem, niech sobie podruzuje, niech sobie chodzi na parady równości, do kościoła, do parków. Co Ty na to?. Tolerować taką czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Problem kary śmierci 24.06.05, 22:13 Dożywocie jest karą bardziej dolegliwą dla przestępcy niż kara śmierci, zaś nigdy nie można wyeliminować prawdopodobieństwa jakiejś ogromnej pomyłki, która uśmiercić może niewinną osobę. Dlaczego ślepa żąda odwetu stadnego społeczeńśtwa ma górować nad zasadami prawa tworzonymi przez specjalistów, Prawników? Bo to pierwsze jest w większości? Marny argument. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Problem kary śmierci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:23 ale jeśli są dowody na to że pozabijał parę osób i jest tym nie wzruszony to co z takim ? w dodatku się do tego przyznaje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Problem kary śmierci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:30 Ludzie chcą odwetu tylko ze względu bezpieczeństwa. Ja wieże w Boga i chodzę do kościoła, ale jeśli np Ty chciałbyś mnie zabić to ja bym się nie zawachał i zrobił bym to wbrew 5 przykazaniu. I myśle że w obronie własniej nie miał bym grzechu. Podobnie jest z mordercami którzy zabijają innych tak o. Ja również dla własniego i rodziny bezbieczeństwa chciał bym ich odsunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: Problem kary śmierci 24.06.05, 23:22 w anglii na stadionach z pseudokibicami poradzono sobie nie przez podniesienie kar za awantury, co było jednym z dalszych działań, ale poprzez możliwość ich wyegzekwowania... w tym przypadku zadziałał zwykły ludzki strach... w chwili obecnej w stanach zjednoczonych pomimo stosowania kary śmierci poziom przestępczość jest bardzo wysoki... kilka lat temu przywrócono karę śmierci w kilku stanach a poziom przestępczości nie spadł bo wprowadzenie kary śmierci nie pociągneło za sobą innych działań zwiekszających skuteczność tamtejszej policji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Problem kary śmierci IP: *.osk.enformatic.pl 25.06.05, 00:56 Jesli moge odpowiedzieć ostoi inteligencji(a cóż to własciwie jest?)adamowi w to uczynie to radosną tworczoscia www.wszechpolacy.pl/t.php?id=634 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Problem kary śmierci IP: *.osk.enformatic.pl 25.06.05, 00:58 sorry za literówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycek Re: Problem kary śmierci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:39 nie cytuj artykułów. Na dzielnicach amerykańskich a dokładniej w ghettach nie ma policji. Tam rządzą gangi handlujące prochami i zarządzające ulicami i tym co na nich się dzieje. To te ghetta robią takie statystyki. Ale w centrum miast choćby w NY przestępczość spadła i nie zaprzeczaj. Ale to nie potrzebna jest do tego kara śmierci tylko mocne prawo, szybki sąd i natychmiastowe egzekwowanie kary. jeszcze 10 lat temu NY był jednym z najbardziej niebezpiecznych miast w stanach. Teraz jest jednym z bepiecznych. Ale sukces tkwi też w tym że 1 policjant jest odpowiedzialny za 1 ulicę i wszytsko o mieszkańcach wie. Gdzyż ma obowiązek raz na jakiś czas odwiedzac ich w mieszkaniach. Podobne sposoby zaczynają być praktykowane już w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Re: Problem kary śmierci 25.06.05, 10:56 Prawo nie operuje pojęciami grzechu lub jego braku, ale społecznej szkodliwości, znaczenia kary itp. Obrona konieczna jest okolicznością wyłaczającą bezprawność czynu i jest w k.k. odpowiednio uregulowana. Zaś bezwzględni mordercy skazani na karę dożywotniego pozbawienia wolności są odizolowani od społeczeństwa w odpowiedni sposób, Twojej rodzinie nic nie grozi, a dolegliwość dla sprawcy jest rozciągnięta w czasie, więc tym większa. Proszę np. przypomnieć sobie liczne przypadki prób samobójczych osób skazanych na dożywocie - jest to chyba mocny dowód tej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:19 to tak samo by wyglądało jeśli by w Polsce na rynku w warszawie wyszli czarno- skórzy i manifestowali by przeciwko białym polakom. No chyba by coś poszło w powietrze no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 22:21 to tak samo by wyglądało jeśli by w Polsce na rynku w warszawie wyszli czarno- skórzy i manifestowali by przeciwko białym polakom. No chyba by coś poszło w powietrze no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONR Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:22 dokładnie tak. Polska jest dla Polaków i trza tego pilnować. Nie będzie mi jakiś przemądrzały obcokrajowiec narzucał zdania, płacił groszowych pensji. Powinno być sprawdzane pochodzenie posłów bo jak jakaś afera toz araz się okazuje, że nie-Polak. Swój swego nie będzie niszczył a obcy przyjedzie i wykorzysta. Już wielu się posliznęło na UEi żałóją, że TAK powiedzieli w referendum. Trzymajmy się razem i brońmy przed inwazją judajsko-gejowską. Polska i Kościół to wartości nierozerwalne a jak się to komuś nie podoba to siłą nie trzymamy. Ale jak wejdzie między nas to musi akceptować (a nawet przyjąć) te wartości. My nie nawracamy muzułmanów więc niech czarni czy inni żydzi nas nie prostują na swoje. Każdy jest panem ale u siebie - i niech tak zostanie. I nie życzę sobie, żeby mojego dzieciaka w szkole uczył czarny czy arab i nie mam ochoty patrzeć na gó..aży z gwiazdą dawida na plecaku. I z tym będę walczył i to piętnował. Nie dajmy się!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 24.06.05, 23:31 tajest.. polska dla polaków... ziemia dla ziemniaków... władza dla marchewek.. księżyc dla księży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.rzeszow.mm.pl 25.06.05, 00:27 Moim zdaniem wszyscy tu na forum to dzieci "mające dużo do powiedzenia" , wiadomo taki wiek - jak się na coś uprą....Nie martwcie się!!! To z wiekiem mija...:)))Mam paru znajomych ,pare lat temu wielcy narodowcy - teraz są na zachodzie - wg MWP zdradzili Polskę , są masonami(maja kontakty,kasę). Hehe dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonus Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 25.06.05, 03:05 Czytalem Wasze wypowiedzi i powiem Wam ZAL MI WAS ,albo wypowiadaja sie lewacy albo skrajna prawica a gdzie rozsadek a gdzie madrosc , ktora uczyl nas Jan Pawel II , zapomnieliscie o PRAWDZIE.Pamietajcie wszystko wyjdzie na jaw,wszelkie zlo ale zlo dobrem zwyciezaj a nie nienawiscia.Bog jest ponad wszystkie przekretne umysly i wyszydzi ich ale sluchajcie Jego glosu i dajcie Mu czas.Bog jest nie rychliwy ale sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:41 Polonusie to nic już nie będziemy robic i niczym się nie będziemy interesować. Siądziemy pod klatką nakupimy piwa i będziemy tylko siedzieć. To będzie lepsze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ns Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 05.07.05, 01:51 to siądź nie pod klatką a nad książką i ucz się na pożytek ogółu, a pieniądze wydaj nie na piwo, a na ww. książkę lub kwiatek dla Mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:24 "mądry polak po szkodzie". Jakiś zaślepiony jestes adamie ale kiedyś podsumujesz to co się dzieje i zmienisz zdanie. Szkoda tylko że nie będziesz pamiętał swoich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? 26.06.05, 08:23 Gość portalu: x napisał(a): > "mądry polak po szkodzie". Jakiś zaślepiony jestes adamie ale kiedyś > podsumujesz to co się dzieje i zmienisz zdanie. Szkoda tylko że nie będziesz > pamiętał swoich wypowiedzi. och.... powiedz mi gdziem popełnił błąd, o jaśnie oświecony.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yee Re: JEŚLI BÓG ZNAMI TO KTO PRZECIWKO NAM !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 09:24 ONR od kiedy w wariatkowie kuracjusze mają dostęp do netu???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek-gdansk Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:25 widze, ze u was tez sie panoszy ta sekta... pozdrawiam z gdanska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:26 gdańszczanie do gdańska. Tam chyba Twoje podwórko. Bdaj o nie u siebie. Natomiast zapraszamy na podkarpacie np w Bieszczady. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 26.06.05, 08:24 > gdańszczanie do gdańska. Tam chyba Twoje podwórko. ech... ten lokalny patriotyzm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frendzel weszpolacy - banda agresywnych patoli ! IP: 80.51.255.* 25.06.05, 19:59 uważacie się za patriotów, a jesteście jedynie zwykłymi bandytami nienawidzącymi wszystkiego , czego nie mozecie zrozumieć. Nienawiść jest grzechem . Zapomnieliście, że Bóg nakazuje ludziom miłować się wzajemnie ... no tak , ale wy nie wiecie co to jest miłość. Mówicie , ze kochacie swój kraj, ale myślących inaczej rodaków nazywacie "żydami", "brudasami", "wszarzami" i ich poglądy "prostujecie" pałkami bejsbolowymi, ciężkimi butami czy latającymi kamieniami . tak naprawdę chodzi wam o poczucie władzy i siły. weszpolacy i cała agresywna bandycka chołoto - SKOŃZYCIE W PIEKLE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oNR Re: weszpolacy - banda agresywnych patoli ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 22:19 ale przynajmniej będzie to NASZE piekło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: weszpolacy - banda agresywnych patoli ! IP: *.osk.enformatic.pl 26.06.05, 11:11 Nie sądź a nie będziesz sądzony. Piekłem narazie nie administrujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frendzel Re: weszpolacy - banda agresywnych patoli ! IP: 80.51.255.* 26.06.05, 14:36 Gość portalu: pb napisał(a): > Nie sądź a nie będziesz sądzony. Piekłem narazie nie administrujesz "Nie sądź a nie będziesz sądzony" - wielka szkoda, że cały LPR , MW czy inne PISs'y nie stosują się do tej maksymy ... Od osądzania jest Bóg , ja tylko obserwuje i wyciągam odpowiednie wnioski ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hooligun faszyzm śmierdzi, nic na siłę IP: *.osk.enformatic.pl 26.06.05, 15:43 wszechpolaki, w gembie są mocni, a co do czynów, stać ich tyko na rełkoczyny i to tylko jeśli mają dużą przewagę liczebną, jak stado małp, jedynie co do kwestii pedalstwa to się zgadzam z pseudopatriotami choć nie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adolf H. Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.spektrum.sih.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:58 Tak trzeba, "KTO NIE JEST Z NAMI JEST PRZECIWKO NAM" tylko MW jest kwiatem narodu. Pisze to z obrzydzeniem i ku przestrodze innych, którzy odrobnkę znają historię. Ksenofobia, faszyzm, rasizm - zawsze są nośnikiem acywilizacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 16:55 słusznie wspomniany Adolf H. tez gardził innościami i odmieńcami a umiejętnie sterując masy, wykorzystując złą sytuację gospodarczą wskazał wroga i wykorzystał naiwnych do zamorodowania w imię podobnych ideałów milionów ludzi. I zawsze tak jest, że im biedniejsze społeczeństwo tym więcej waśni (patrz 3/4 Afryki - choćb Rwanda) a jeśli przy tym zacofane i podatne na propagandę to wszelkim oczyszczaczon rasy łatwo zdobyć pozycje. LUDZIE nie dajcie się zwariować, nie słuchajcie ich pseudopolitycznego i pseudogospodarczego bełkotu. Jesteście dla nich tylko szarą masą, tzw. potencjalnym elektoratem i narzędziem do objęcia władzy. Oni nie mają ideałów, nie mają poglądów ani przekonań. Są bardzo elastyczni (patrz zmieniające się ugrupowania, nazwy, programy i ciągle te same nazwiska) w swoim dążeniu do władzy. A jako, że lewica nie sprawdziła się gospodarczo to jasnym jest, że ubierając się w narodowe barwy najłatwiej uzyskać głosy - grając na uczuciach zawiedzionych poprzednią ekipą. I nie szukajcie obych winnych waszemy rozgoryczeniu. To nie Arab, Żyd, Hipis ani Homoseksualista są winni temu, że grozi nam deflacja, że ZUS chce upaść, że turyści wolą Chorwację. Niech każdy zacznie od samego siebie i nie szuka winnych a da przykład swoją pracą, postawą itd. Podsycanie nienawiści nie prowadzi do niczego dobrego i o tym nikogo nie trzeba przekonywać. A jeśli tak to jego miejsce jest w zakładzie karnym w środowisku podobnych aspołecznych jednostek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frendzel Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: 80.51.255.* 26.06.05, 18:14 Gość portalu: autor napisał(a): > słusznie wspomniany Adolf H. tez gardził innościami i odmieńcami a umiejętnie > sterując masy, wykorzystując złą sytuację gospodarczą wskazał wroga i > wykorzystał naiwnych do zamorodowania w imię podobnych ideałów milionów ludzi. > I zawsze tak jest, że im biedniejsze społeczeństwo tym więcej waśni (patrz 3/4 > Afryki - choćb Rwanda) a jeśli przy tym zacofane i podatne na propagandę to > wszelkim oczyszczaczon rasy łatwo zdobyć pozycje. > > LUDZIE nie dajcie się zwariować, nie słuchajcie ich pseudopolitycznego i > pseudogospodarczego bełkotu. Jesteście dla nich tylko szarą masą, tzw. > potencjalnym elektoratem i narzędziem do objęcia władzy. Oni nie mają ideałów, > nie mają poglądów ani przekonań. Są bardzo elastyczni (patrz zmieniające się > ugrupowania, nazwy, programy i ciągle te same nazwiska) w swoim dążeniu do > władzy. A jako, że lewica nie sprawdziła się gospodarczo to jasnym jest, że > ubierając się w narodowe barwy najłatwiej uzyskać głosy - grając na uczuciach > zawiedzionych poprzednią ekipą. > > I nie szukajcie obych winnych waszemy rozgoryczeniu. To nie Arab, Żyd, Hipis > ani Homoseksualista są winni temu, że grozi nam deflacja, że ZUS chce upaść, że > > turyści wolą Chorwację. Niech każdy zacznie od samego siebie i nie szuka > winnych a da przykład swoją pracą, postawą itd. Podsycanie nienawiści nie > prowadzi do niczego dobrego i o tym nikogo nie trzeba przekonywać. A jeśli tak > to jego miejsce jest w zakładzie karnym w środowisku podobnych aspołecznych > jednostek ... 100% zgadzam się z powyższym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 26.06.05, 21:46 deflacja nie grozi, a Polska jest lepiej rozleklamowana niz Chorwacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 00:33 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2786206.html Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! 27.06.05, 07:59 no co ty.. przecież to wyborcza pisze.. oni zawsze wszystko na odwrót robią... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 27.06.05, 09:50 Należy najpierw zadać pytanie czy deflacja na niskim poziomie jest groźna. Wiekszość analityków oi doktryny mówi ze raczej najlepiej byłoby mieć niska inflacje, jednak spotykałem się z opiniami przeciwnymi, mowiącymi ze od czasu do czasu warto mieć deflacje. Zaznaczam ze nie jestem ekonomistą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 27.06.05, 15:48 Zauważyłam, że adam_west kreuje się na jedynie słusznego obiektywnego sędziego. Od początku systematycznie wysyłasz swoje przemyślenia. Spędzasz tyle czasu za komputerem, że można by sądzić, że jesteś bezrobotnym. Wydaje mi się jednak, że jestes etatowym pisarzem "GW" i Twoja praca polega na tym aby na Forum się coś działo. Czy przynajmniej dobrze Ci płacą? Twoja prowenencja lewacko-liberalna jasno wynika z Twoich wpisów, dlatego żenujące jest Twoje usilne staranie o wizerunek człowieka obiektywnego. Radzę wyjść od czasu do czasu i przewietrzyć się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:56 deflacja to to zjawisko polegające na ogólnym, trwałym spadku cen i zatrudnienia przy wzroście wartości pieniądza, występujące na skutek spadku ilości pieniądza w obiegu. Powstaje wówczas nadwyżka globalnej podaży nad globalnym popytem, czyli luka deflacyjna. Deflacja jest przeciwieństwem inflacji. a co do jej znaczenia ekonomicznego w gospodarce o niskim PKB osyłam do podręczników (lub stron specjalistycznych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 27.06.05, 16:17 Wiem co to jest deflacja...Kwestia sporną pozostaje czy jest korzystna czy tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechsowiet Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:51 defloracja - to jest temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! 27.06.05, 18:27 Gość portalu: Aneta napisał(a): > Zauważyłam, że adam_west kreuje się na jedynie słusznego obiektywnego > sędziego. Od początku systematycznie wysyłasz swoje przemyślenia. Spędzasz tyle > > czasu za komputerem, że można by sądzić, że jesteś bezrobotnym. Wydaje mi się > jednak, że jestes etatowym pisarzem "GW" i Twoja praca polega na tym aby na > Forum się coś działo. Czy przynajmniej dobrze Ci płacą? Twoja prowenencja > lewacko-liberalna jasno wynika z Twoich wpisów, dlatego żenujące jest Twoje > usilne staranie o wizerunek człowieka obiektywnego. > Radzę wyjść od czasu do czasu i przewietrzyć się. o qrcze.. kolejny raz elita polskiej młodzieży, czyli młodziez wszechpolska, obłaskawiła nas swymi przemyśleniami a przy okazji zdemaskowała mnie jako wroga narodu... wiec dobrze.. pod takim naciskiem myśli, których pozazdrościłby platon i sokrates razem wzięci muszę się przyznać... więc adam to moje imię.... west na nazwisko dlatego iż jestem sługą zepsutego zachodu... ale wystarczy wziąć pierwszą literę nazwiska, jest to 'w', odwrócić o 180 stopni, gdyż chcę wywrócić ład moralny panujący tutaj do góry nogami, i otrzymujemy literkę 'm'.... i już jasne żem jest adam michnik, naczelny gazety, sługa szatana, sowietów, masonów itede itepe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 27.06.05, 20:14 Prosiłbym o mniej stanowcze sądy dot. wirtualnych członków MW. Szczególnie jesli sa oparte na przywidzeniach Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk kijankowski Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: 80.51.255.* 27.06.05, 23:53 Gość portalu: pb napisał(a): > Prosiłbym o mniej stanowcze sądy dot. wirtualnych członków MW. Szczególnie jesl > i > sa oparte na przywidzeniach Z góry dziekuje poproś lepiej Boga , aby otworzył twój zaślepiony umysł ... ... i powiedz mi , dlaczego wchodzicie z butami w życie ludzi (rodaków) , którzy nikomu nic złego nie robią ? dlaczego nie chcecie , aby białorusini studiowali na polskich uczelniach ? (nie zapominaj o sytuacji w tym kraju) . czy to juz nie są twoi bliźni ? dlaczego narzucacie innym swoje przekonania ? dlaczego dążycie do totalitaryzmu ? (to pytanie mozesz pominąć , bo znam odpowiedź) zapomnieliscie już , jak bardzo Jan Paweł 2 pragnął zjednoczyć ludzi , bez wzgledu na przekonania i kolor skóry ? chcecie stwarzac bezsensowne podziały, które prowadzą jedynie do zbrodni. pamiętaj : miłuj bliźniego swego zło dobrem zwyciężaj żyj i pozwól żyć innym nic na siłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 28.06.05, 12:46 Odpowiadam panu Henrykowi K.: -a czy np. rząd SLD nie wchodzi z zbutami w moje życie i moich rodaków skoro forsuje ustawy ktorych ja sobie nie życzę -nie mam nic przeciwko bialoruskim studentom na polskich uczelniach -nie narzucamy innym swoich przekonań (niby jak mamy to robić-torturami?) -nie dążymy do totalitaryzmu Proszę o kolejny zestaw pytań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ns Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.dnet.pl / 80.50.19.* 05.07.05, 02:07 -forsuje ustawy bo jako zwycięzca demokratycznych wyborów ma do tego prawo. Ale nie organizuje w związku z tym bojówek, ani nie kopie tymi butami ludzi o odmiennym wyglądzie. -torturami nie, ale próbujecie na przykład kamieniami -nie chęć do wprowadzenia totalitaryzmu nie skomentuję, tylko zadam jedno pytanie czy wy nie popeiracie czasem stworzenia IV RP (tak jak i PiS) z zmienioną konstytucją, która w ręce głowy państwa przekazywałaby dużo wiekszą władzę? -a i czemu ominąłeś i nie skomentowałeś linijek o JP II i jego przesłaniu, którym podobno się kierujecie? a może opowiedz jak to "kierowanie się" u wAS wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł bała Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 05.07.05, 12:02 Odpowiem jako rzecznik prasowy MW w województwie: "forsuje ustawy bo jako zwycięzca demokratycznych wyborów ma do tego prawo" Bzdura. Chory pogląd bliski może francuskiej szkole demokracji ale napewno nie brytyjskiej. Są prawa ważniejsze niż te stanowione przez bezczelnych sejmokratów -torturami nie, ale próbujecie na przykład kamieniami kłamstwo. W prawie zniesławienie. Dowody? -nie chęć do wprowadzenia totalitaryzmu nie skomentuję, tylko zadam jedno pytanie czy wy nie popeiracie czasem stworzenia IV RP (tak jak i PiS) z zmienioną konstytucją, która w ręce głowy państwa przekazywałaby dużo wiekszą władzę? Pan nie ma pojęcia o totalitaryźmie i autorytarnych reżymach rządzenia. Proszę się douczyć a potem możemy porozmawiać. Co to jest totalitaryzm ja wiedziałem w podstawówce -a i czemu ominąłeś i nie skomentowałeś linijek o JP II i jego przesłaniu, którym podobno się kierujecie? a może opowiedz jak to "kierowanie się" u wAS wygląda Kościół założył Jezus Chrystus a nie Jan Paweł II. Kierujemy się przesłaniem które zostało wygłoszone plus minus dwa tysiace lat temu w pewnej prowincji rzymskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.univ.rzeszow.pl / *.univ.rzeszow.pl 28.06.05, 12:37 ...strzeliłeś jak kulą w płot:) Nie należę do MW i nie zamierzam wstępować. Usilnie starasz się adamie pokazać swoje poczucie humoru jednak nie bardzo Ci to wychodzi więc lepiej jak pozostaniesz moralistą. Jesteś bardzo enigmatyczną postacią więc może napiszesz jakie masz poglądy, przekonania polityczne itp., bo łatwo Ci jest atakować kogoś kto ujawnia swoje poglądy. Ujawnij swoje aby Twoi oponenci mieli równe szanse w polemice z Tobą i mogli wskazać wady Twojej opcji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:57 Aneta, ty chyba czytać nie umiesz, a napewno nie chcesz zrozumieć o czym pisze Adam. On pisze o faktach - to po co Ci jego zapatrywania polityczne. A Tobie Pawełku naprawdę brakuje wiedzy i to podstawowej - musisz jeszcze do szkoły. Samym tupetem nic nie zwojujesz. Tobie się maży totalitaryzm z Duce Giertychem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 06.07.05, 17:41 Odpowiadam raz jeszcze - faszyzm Mussoliniego nie był totalitarny w żadnym wypadku. No może przesadzam z tym żadnym jednak nie miał cech własciwych hitleryzmowi czy komunizmowi.Dla wiekszosci doktryny. I nie o to chodzi ze go bronie. Kuba tez nie jest. I PRL w zasadzie totalitarny też nie był(pomijając lata 45-56). Z biegiem lat miękkł. Czasem nazywa się to totalizmem jako jeszcze nie totaliaryzmem ale już nie autorytaryzmem Jak wysylasz mnie do szkoły to czekam na poparcie twoich tez. Źródło, tylko źródło ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 06.07.05, 18:01 a zeby pociągnąć ten wątek to bliższa Mussoliniemu od Hitlera była...polska sanacja! Prosze porownać. Piłsudski prakttycznie szczegółami sie równiż od Benito. Nawet w anglojezycznych ksiazkach historycznych to sie okresla mianem polskiego faszyzmu. I prosze nie twierdzić ze popieram Mussolniego bo to był głupol i socjalista, choć w poczatkowym okresie coś tam pozytywnego wniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:35 Mnie Wasze zachowanie - te wiece, manifestacje, poniżanie innych, agresja- przypomina lata dwudzieste i początek trzydziestych w Niemczech. Też z początku było niby łagodnie, a jak się skończyło. W tym co Adam pisze - giertychyungen - jest dużo analogii. Tak się rodził faszyzm w Niemczech. Był to ruch polityczny uznany przez większość jako zbrodniczy, ale nie przez Was. Pawle kim ty tak naprawdę jesteś, zapewne masz problem z samookreśleniem. Twoje opisane poglądy są tak wymieszne, że sam nie wiesz co dobre a co złe. Młody jesteś - pisałeś kiedyś w Nowinach - dlatego wysłałem Cię do szkoły. Musisz to jeszcze dobrze przemyśleć i coś wybrać bo oczytany jesteś. MW i Giertych to nie jest coś dobrego, wręcz przeciwnie, nie tylko dla Ciebie ale dla Polski. Nam potrzeba spokoju, pracy - wtedy będzie szansa na rozwój i lepszy byt dla wszystkich młodych Polaków. Starych już nic nie zmieni, ich poglądy są już tak ukształtowane jak są i są niezmienialne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 13:20 Argument "młody jestes" do mnie nie trafia. Ogolnie takie ad personam w dyskusji dotyczacej czegoś innego, bo to pozycjonowanie przeciwnika. Taki młody nie jestem, koncze juz studia.Okreslam sie jasno jako narodowy-konserwatysta optujący za kapitalizmem.Europa jest przewrazliwiona na punkcie wszystkiego co podobne jest do faszyzmu a bagatelizuje komunistów. Widać to bardzo dobrze we Francji, gdzie Stalina chwalic można a obrót emblematami Whehrmachtu to przestępstwo. Jakaś zakłamana hipokryzja. Co do starszego pokolenia to pełna zgoda. To sa ludzie którzy jakoś sobie radzą w normalnym swiecie, ale znamie komunizmu zostaje jak krew na rekach Lady Mackbet:)Wiec dlaczego te ataki na MW? Ja nie widzę nic wspołnego z jakims wrednym socjalistą z NSDAP. Ani trochę. Jesli gdzieś to prosze wskazać. Wiece i manifestacje to specjalność np Amerykanów. Czy republikanie to nazisci? Ja nie jestem agresywny - jestem raczej spokojnym czlowiekiem. Jakie poniżanie? Prosze nie ulegać obrazkom rysowanym przez GW. ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 13:42 nie zapominaj że to na wiecach mw ich uczestnicy chwalą działalność hitlera, to działacze mw skandują nazistowskie hasła, wiece mw coraz bardziej przypominają i otoczką i merytorycznie spotkania partii nazistowskiej sprzed 1939 roku... jesli zobaczysz przed sobą coś brązowego, bez kształtu, a co dodatkowo ochydnie śmierdzi to jak to nazwiesz?? ja na to mówię g***o... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 16:30 To już kłamstwo. Jestem na tych wiecach czasem i twierdze ze kłamiesz w tym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 16:48 www.wszechpolacy.com/obrazy/nazizm2.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 17:22 wydawało mi się ze rozmwiam z osoba inteligentą który wydedukuje ze to strona naszej "konkurencji" ktora mocno nas nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 17:31 osoba inteligentna powinna w prawidłowy sposób zinterpretować moje wypowiedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 18:37 Wiec to nie inteligencja tylko podłośc jesli za dówód podaje sie fałszywki mając tego swiadomosc Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 18:58 nie zapominaj że to na wiecach mw ich uczestnicy chwalą działalność hitlera - ostatnia parada 'normalności' i wypowiedzi jej uczestników to działacze mw skandują nazistowskie hasła - Łukasz Siemaszko i Adam Machaj w drodze na zjazd krajowy LPR (sąd koleżeński mw zawiesił ich członkostwo na rok za.... picie piwa w miejscu publicznym i głośny śpiew) wiece mw coraz bardziej przypominają otoczką - nocne wiece z pochodniami, tylko mi nie mów że czegoś takiego nie było i merytorycznie - przytoczone słowa koniogłowego kilka postów temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 21:44 Odpowiadam - ten kolez w TVN24 to był PROWOKATOR. Nie ma u nas takiego. Tych dwóch słusznie zostało wyrzuconych na zbity pysk. Tzn ja wiem ze po pijaku to się różne rzeczy wygaduje i robi - jednak pić to trzeba umieć. Jak się nie umie to zamyka się w piwnicy i tam chleje. Nocne wiece z pochodniami(uczestniczylem) osobiście mi sie podobają bo niezły klimat tworzą. Na Boga to nie można już pochodni zapalić?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 21:46 A cała to rozmowa prowadzona jest wdg schematu "dajcie człowieka - znajdę paragraf".Musi wyjść ze MW to faszysci i hitlerowcy co gorsza i koniec. Jak nie to nawet pochodnie będa materiałem dowodowym Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 21:55 nie ma ludzi niewinnych.. są tylko źle przesłuchani... marsze z pochodniami jakoś źle mi się kojarzą... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 21:53 > Odpowiadam - ten kolez w TVN24 to był PROWOKATOR. Nie ma u nas takiego. > ta... i jeszcze opłacany przez euroentuzjastów... > Tych dwóch słusznie zostało wyrzuconych na zbity pysk. Tzn ja wiem ze po pijaku > to się różne rzeczy wygaduje i robi - jednak pić to trzeba umieć. Jak się nie > umie to zamyka się w piwnicy i tam chleje. > powtarzam: nie wyrzucono lecz zawieszono członkostwo - a to jest znaczna różnica... a powody zawieszenia były trochę inne niż powód wyrzucenia jednego z nich z któregoś z ciał samorządowych... > Nocne wiece z pochodniami(uczestniczylem) osobiście mi sie podobają bo niezły > klimat tworzą. Na Boga to nie można już pochodni zapalić?!?! > o porszę.. a mi się dostało za koszulkę z CHE... to już nie można powspominać tego co się działo w 68 roku na zachodzie? a co powiesz o słowach koniogłowego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 23:05 pochodnie i wiece można porównywać nawet do najazdu marsjan. Kwestia bujnej fantazji. Koszulka z Che to inna sprawa. Jezeli nie można wyjść na miasto w koszulce z Hessem to tak samo nie wolno z Che. Obaj siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 23:21 jak w temacie teologi przyznam żeś lepiej wyedukowany tak w przypadku tego co powiedziałeś o CHE to powiem ci żeś kiep i tyle.... najpierw polecam zapoznanie się z wydarzeniami z 68 roku (nie tylko w polsce)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 08.07.05, 00:16 Tak? A niby czemu. Che Guevara to pospolity morderca, terrorysta, który sam o sobie mowil maszyna do zabijania. Smiać mi sie chce z dzieci noszacych jego koszulki. To Rudolfa Hessa nie wolno, Mussoliniego nie wolno(miał naprawde niewielu na sumieniu) ale jakiegoś bandyte można?!!?Dobrze ze odstrzelili go w bodajże w boliwijskim lesie. Ja za takich bohaterów dziękuje. Wystarczy mi ze zyłem kilka lat w kraju załozonym przez takich "bohaterów". Wydarzenia 68 to inna bajka.Polske pomijam. Natomiast szczeniaki biegajace po Paryżu(i gdzie indziej np Frankfurcie)i demolujace sklepy, z szyldami Mao, Stalina i Che to zwykła dzicz. Dzicz która chce rewolucji. A na czerwona rewolucje zgody nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 08.07.05, 12:24 na szczęście na brunatną też nie... i odsyłam do mojej pierwszej wypowiedzi w wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 08.07.05, 19:44 na brunatną tez nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:01 Paweł - co ty chcesz udowodnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Bała Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 09.07.05, 21:38 Prawdę. Tylko to się liczy. Prosze mi zaufać. Nie raz(mimo młodego wieku) ta prawda mnie zabolała. Jednak chyba tylko ona się liczy i tylko ona jest ciekawa jak uczył Mackiewicz. Reszta to jest szambo do którego chcą mnie i wszystkich innych wepchnąć.Nas wszystkich, mimo poglądów. Ufam ze jest jeden Bóg a Kosciol(mimo wielu pomyłek) jest Jego dziełem. Proszę w to wierzyć. Reszta to margines w którym rzadzą kanalie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:44 Dalsza dyskusja nie ma sensu - ty wyznajesz tyko swoją prawdę. Zycie to zweryfikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 09.07.05, 16:19 kpisz?? jak ktoś na Ciebie pluje to twierdzisz że pada deszcz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 09.07.05, 21:41 to w końcu jesteśmy na ty czy nie? Ja kolego zwracać się nie mogę ale Waść na ty owszem. Rowność podstawa demokracji:) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 10.07.05, 00:25 eh... a podobno czytania z rozumieniem w podstawówce uczyli... a Pan, mimo że studia kończy, to nie potrafi odczytać sensu zapisanego za pomocą tych kilku koślawych kresek... zwróciłem uwagę, może zbyt subtelnie, że zwracanie się do mojej osoby za pomocą żargonu stosowanego w waszej organizacji nie jest mi miłe (a w niektórych przypadkach mógłbym to potraktować jako zniewagę)... natomiast zupełnie dla mnie obojętne jest zwracanie się w stosunku do mojej osoby per 'ty', 'pan' lub poprzez inne, stosowane w dniu dzisiejszym, neutralne określenia... p.s. podejrzewam, ze stosowanie formy 'towarzyszu' w stosunku do Pana nie byłoby dla Pana powodem do radości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 11.07.05, 13:29 No ja rozumiem. Jednak formy per kolego uzywam nie tylko do znajomych z MW. Do kolegów, znajomych również. Mie rozumiem wiec zarzutów. Tzn rozumiem aczkolwiek wydają mi się sztuczne. kłaniam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al2 Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 13:34 Boże chyba sie wyprowadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:45 MW = zakompleksieni ludzie ograniczeni umysłowo... do tego z małymi fiutkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas nie doczekal Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:49 bo mlodziez wszechpolska to trzeba jebac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Bała Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 05.07.05, 16:13 Odnośnie zarzutów to tylko pierwszy przeczytałem : 26 kwietnia 2003 - około 20-osobowa, dążąca do konfrontacji grupa sympatyków Ligi Polskich Rodzin i Młodzieży Wszechpolskiej zakłóciła marsz zwolenników Unii Europejskiej. Grupa ta wznosiła szowinistyczne hasła i próbowała zorganizować własną manifestację. Po wylegitymowaniu przez służby miejskie okazało się, że brak jest pozwolenia na taką akcję. rozbawił mnie do łez. Komentarz zbędny Pinochet nigdy nie storzył totalitarnego ustoju! Co za bzdura. Podobnie np Fidel Castro. Totalitaryzm to jest np w KRLD. Między ustrojem autorytarnym a totalitarnym jest taka różnica jak między Piłsudskim a Hitlerem. Czyli spora. Dogmat o niemylności ustanowiony dość niedawno w 1870 bodajże. Coś koło tego. I tylko jesli papież wypowiada sie ex cathedra w sprawach moralności i wiary. Zalecam lekture. Koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! 05.07.05, 17:24 Gość portalu: Paweł Bała napisał(a): > Odnośnie zarzutów to tylko pierwszy przeczytałem : 26 kwietnia 2003 - około > 20-osobowa, dążąca do konfrontacji grupa > sympatyków Ligi Polskich Rodzin i Młodzieży Wszechpolskiej zakłóciła marsz > zwolenników Unii Europejskiej. Grupa ta wznosiła szowinistyczne hasła i > próbowała zorganizować własną manifestację. Po wylegitymowaniu przez służby > miejskie okazało się, że brak jest pozwolenia na taką akcję. > > rozbawił mnie do łez. Komentarz zbędny > polecam dalsze przykłady.. naprawdę są to perełki.. na przykład to: Olsztyn, 12 lipca 2003 - grupa osobników związanych z Młodzieżą Wszechpolską napadła na 21-letnią Ewelinę Salitrę, sympatyczkę Narodowego Odrodzenia Polski. Incydent był częścią walki politycznej między tymi ugrupowaniami. Salita, wcześniej sympatyczka MW, została napadnięta przez bojówkę wszechpolaków również 27 czerwca 2002 roku. Według zeznań poszkodowanej, w trakcie zajścia została oblana przez sekretarza MW w Olsztynie, Łukasza Czarneckiego, środkiem żrącym. Stwierdzono u niej oparzenia chemiczne I stopnia twarzy, szyi i lewego oka. Napady na Salitę inspirowane miały być przez Krzysztofa Fedorowicza, miejscowego lidera MW. Poszkodowana otrzymywała również pełne wyzwisk wiadomości telefoniczne nadawane z telefonu komórkowego będącego własnością Grzegorza Sielatyckiego, lidera MW w Trójmieście, radnego w Gdańsku, zatrudnionego w biurze poselskim Gertrudy Szumskiej z Ligi Polskich Rodzin. > Pinochet nigdy nie storzył totalitarnego ustoju! Co za bzdura. Podobnie np Fide > l > Castro. Totalitaryzm to jest np w KRLD. Między ustrojem autorytarnym a > totalitarnym jest taka różnica jak między Piłsudskim a Hitlerem. Czyli spora. > Totalitaryzm (łac. totus cały) to forma rządów, w której obywatele są totalnie podporządkowani absolutnej władzy państwa, we wszystkich aspektach życia. ot - człowiek sie całe życie uczy.. to teraz wiem że MW nie tylko dąży w stronę totalitaryzmu( Totalitaryzm (łac. totus cały) to forma rządów, w której obywatele są totalnie podporządkowani absolutnej władzy państwa, we wszystkich aspektach życia.) ale i wielbi przestępców, jak np pinochet.... > Dogmat o niemylności ustanowiony dość niedawno w 1870 bodajże. Coś koło tego. I > tylko jesli papież wypowiada sie ex cathedra w sprawach moralności i wiary. > Zalecam lekture. Koniecznie W 1870 I sobór watykański przyjął dogmat o nieomylności papieża: Nauczanie nieomylne jest tylko wtedy, gdy Biskup Rzymski występuje jako Pasterz Całego Kościoła, do całego Kościoła, w sprawach wiary i moralności z intencją expressis verbis określenia danej kwestii w sposób ostateczny i teraz mi powiedz do czego w takim razie jpii, na którego tak często nauki się powołujecie, nawoływał w trakcie swych publicznych wystąoień gdzie przemiawiał jako papież - głowa kościoła oraz jako biskup rzymu?? prosiłbym, jeśli za trudne to dla ciebie nie będzie, o całosciową wypowiedź a nie wybiórcze potraktowanie tematu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Bała Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 06.07.05, 17:49 Nie wiem czy tak było. Jest prawomocny wyrok sądu? Jezeli nie to nawet nie komentuje. "ot - człowiek sie całe życie uczy.. to teraz wiem że MW nie tylko dąży w stronę > totalitaryzmu( Totalitaryzm (łac. totus cały) to forma rządów, w której > obywatele są totalnie podporządkowani absolutnej władzy państwa, we wszystkich > aspektach życia.) ale i wielbi przestępców, jak np pinochet.... " skrajna manipulacja. Totalitaryzm to nie autorytaryzm. To byt państwowy całkowicie nowy jesli chodzi o formę i treść. Pinochetyzm napewno taki nie był i to napisałem. Pisałem rowniez o Castro co jednak przeoczyłeś, bo przecież w poparcie dla socjaisty wrobić sie mnie nie da. Po prostu: Pinochet nie tworzył totalitarnego państwa(z resztą takie państwo musi mieć sprecyzowana ideologią - on nie miał) i to już jest "wielbienie przestępców". Musze powiedzieć ze stosujesz chwyty rodem z GW. " teraz mi powiedz do czego w takim razie jpii, na którego tak często nauki się > powołujecie, nawoływał w trakcie swych publicznych wystąoień gdzie przemiawiał > jako papież - głowa kościoła oraz jako biskup rzymu??" Ja akurat mało kiedy się powołuje szczerze powiedziawszy. Ale papież zawsze występuje jako papież! To oczywiste. Natomiast ex cathedra to forma oficjalna, nie polegająca przecież na tym ze papież co powie to jest dogmatem! Czy rozumiesz pojęcie dogmatu? Wystukaj w googlach i zobacz co to znaczy. ehhhh ukłony Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! 06.07.05, 19:41 > Nie wiem czy tak było. Jest prawomocny wyrok sądu? Jezeli nie to nawet nie > komentuje. > masz rację, fakty mówią same za siebie, komentarz jest zbędny.... > skrajna manipulacja. Totalitaryzm to nie autorytaryzm. To byt państwowy > całkowicie nowy jesli chodzi o formę i treść. Pinochetyzm napewno taki nie był > i > to napisałem. Pisałem rowniez o Castro co jednak przeoczyłeś, bo przecież w > poparcie dla socjaisty wrobić sie mnie nie da. Po prostu: Pinochet nie tworzył > totalitarnego państwa(z resztą takie państwo musi mieć sprecyzowana ideologią - > on nie miał) i to już jest "wielbienie przestępców". Musze powiedzieć ze > stosujesz chwyty rodem z GW. > ot misiu i tobie można manipulację zarzucić.... w swoim artykule na temiat wspomnianego Pinocheta proponowałbym rozwinąć następujące zadanie: "Zdarzały się zbrodnie, chyba na stałe wkomponowane są w krajobraz wojenny" w następujący sposób: Istnieją liczne dowody, że generał Pinochet osobiście kierował krwawymi i brutalnymi represjami przeciw wszelkim przejawom opozycji. Dysydenci, którzy mieli odwagę podnosić głos przeciw Pinochetowi byli sekretnie i bez żadnego sądu mordowani, torturowani lub znikali bez wieści. Nie wiadomo dokładnie, jaka liczba opozycjonistów została poddana tego rodzaju represjom w trakcie 17 lat rządów Pinocheta. Próby oszacowania tych danych zostały przeprowadzone przez specjalnie do tego celu powołaną parlamentarną Narodową Komisję Prawdy i Pojednania, której przewodniczył senator Raúl Rettig. Według raportu tej komisji, śmierć po obu stronach kofliktu poniosło 2095 osób, zaś 1102 osoby zostały uznane za "zaginione bez wieści". Komisja ta zgromadziła też dowody, świadczące o masowym stosowaniu tortur i poza-sądowowym przetrzymywaniu tysięcy osób przez juntę Pinocheta, nie podała jednak szacunkowej nawet liczby ofiar tych represji. W 2004 Narodowa Komisja ds. Więźniów Politycznych i Stosowania Tortur przesłuchała 35000 osób, które twierdziły że były więzione bez sądu lub torturowane. Efektem tych przesłuchań był raport ogłoszony przez biskupa Sergio Valecha, w którym uznano że 23856 mężczyzn oraz 3399 kobiet było istotnie poddawanych różnego rodzaju nielegalnym represjom - począwszy od prostego uwięzienia po liczne akty skrajnej przemocy, takie jak gwałty, zmuszanie do uczestniczenia w egzekucjach członków rodziny, systematyczne bicie pałkami elektrycznymi itp. W styczniu 2005 pod wpływem lektury raportu Valecha, sztab generalny Armii Lądowej oficjalnie przeprosił naród chilijski za dokonane przez oficerów tej armii akty terroru. Pozostałe rodzaje sił zbrojnych Chile jak dotąd nie zdobyły się na tego rodzaju oświadczenie. Najstarsza z córek Pinocheta - Lucia Pinochet Hiriart, również pod wpływem lektury raportu Valecha, oświadczyła publiczne, że działania aparatu terroru kierowanego przez jej ojca w latach 1973-1990 były aktami "bezprawnego barbarzyństwa". Junta Pinocheta posługiwała się również licznymi skrytobójstwami, także poza granicami Chile. Do najgłośniejszych tego rodzaju spraw należy zamordowanie w 1976 przy pomocy samochodu-pułapki w Waszyngtonie byłego ambasadora Chile Orlando Leteliera oraz dwa lata wcześniej generała Carlosa Pratsa w Buenos Aires, który był poprzednikiem Pinocheta na stanowisku głównodowodzącego Armii Lądowej. (za pl.wikipedia.org) > > Ja akurat mało kiedy się powołuje szczerze powiedziawszy. Ale papież zawsze > występuje jako papież! To oczywiste. Natomiast ex cathedra to forma oficjalna, > nie polegająca przecież na tym ze papież co powie to jest dogmatem! > Czy rozumiesz pojęcie dogmatu? Wystukaj w googlach i zobacz co to znaczy. > > więc mnie oświeć i przedstaw proszę tu (i najlepiej teraz) nauki papieża. a że nie powołujesz się na jego nauki - zdecyduj się w końcu czy występujesz prywatnie czy jako rzecznik mw? szkoda że nie działa forum mw bo dałbym ci tutaj setki, jeśli nie tysiące, przykładów i wypowiedzi jak to mw jest wierna naukom jpii.... p.s. żeby rozwiać wątpliwości - ja tutaj występuję całkiem prywatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 06.07.05, 22:27 Teraz prywatnie. W sieci trudno o jakąś oficjalnosc, szcz. na forum. Ja twierdze ze Pinochet nie tworzył państwa totalitarnego i to wszystko co mowiłem. Taka jest prawda i kazdy obeznany w doktrynach i mysli politycznej to potwierdzi. > > więc mnie oświeć i przedstaw proszę tu (i najlepiej teraz) nauki papieża. a że > nie powołujesz się na jego nauki - zdecyduj się w końcu czy występujesz > prywatnie czy jako rzecznik mw? Napisałem ze robie to mało kiedy. Czasem powłołuje. Mam teraz przedstawić nauki papieża? NIe zartuj - jego pisma są ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! 06.07.05, 22:50 > Ja twierdze > ze Pinochet nie tworzył państwa totalitarnego i to wszystko co mowiłem. Taka > jest prawda i kazdy obeznany w doktrynach i mysli politycznej to potwierdzi. > i z tym się zgodziłem... aczkolwiek przedstawiając tą osobę na 'waszej' stronie manipulujesz faktami, wybielasz go pomijając kilka istotnych szczegółów... pytanie: w jakim celu? (na coś się w końcu przydało codzienne studiowanie rydzykowego dziennika :> ) > > Napisałem ze robie to mało kiedy. Czasem powłołuje. Mam teraz przedstawić nauki > papieża? NIe zartuj - jego pisma są ogromne. zawężę zakres materiału - wystarczą jego wypowiedzi, jego nauki, które można podciągnąć pod 'dogmat nieomylności papieża', czyli te wg których powinni się kierować w swym życiu katolicy... możesz też zawęzić do zakresu dotyczącego osób 'innych': żydów, pedałów, lewaków itp... czy tego będzie aż tak wiele?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 06.07.05, 23:25 Przecież nikog nie wybielałem...Powoływałem sie na niego i Castro! JP II akurat mało razy ustanawiał dogmaty. I korzystał z nieomylności... Jakoś nie moge sobie przypomnieć czy jakikolwiek! Napewno nie jakiś poważniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 08:22 > Przecież nikog nie wybielałem...Powoływałem sie na niego i Castro! > czy to tak trudno zrozumieć... chodziło mi o ten artykuł: www.wszechpolacy.pl/t.php?id=733 a jako jego autor powinieneś wiedzieć o jego istnieniu... > JP II akurat mało razy ustanawiał dogmaty. I korzystał z nieomylności... Jakoś > nie moge sobie przypomnieć czy jakikolwiek! Napewno nie jakiś poważniejszy to jak to jest? mw powołuje się na jego nauki? w takim razie co to za nauki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 10:31 A to jak się kolega powoływał to trzeba było rzucić tytułem. Kwestia Pinocheta jest złożona. Ja osobiście - szanuje. Jednak w zadnym wypadku nie jest to stanowisko MW, zeby mi potem ktoś nie gledzieł "MW fani Pinocheta". Tylko i wyłącznie moje zdanie.Mam ku temu prawo. Papież Jan Paweł II. Nauki sa dogmatyczne i niedogmatyczne. Niedogmatyczne nie sa wiazace jako prawdy wiary Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 11:30 > A to jak się kolega powoływał to trzeba było rzucić tytułem. Kwestia Pinocheta > jest złożona. Ja osobiście - szanuje. Jednak w zadnym wypadku nie jest to > stanowisko MW, zeby mi potem ktoś nie gledzieł "MW fani Pinocheta". Tylko i > wyłącznie moje zdanie.Mam ku temu prawo. > tylko nie kolega... w giertychjugend nie jestem i nie musisz używać wobec mnie waszych określeń... co do pinocheta polecam ten tekst: www.lewica.pl/?dzial=teksty&id=358 p.s. jakimś dziwnym trafem w wypowiedziach członków mw powtarza się bardzo często fraza " pinochet zrobił to co musiał zrobić.... tak jak franco w hiszpanii..." > Papież Jan Paweł II. Nauki sa dogmatyczne i niedogmatyczne. Niedogmatyczne nie > sa wiazace jako prawdy wiary fajnie tak wybierać sobie zasady według których należy postępować... strasznie wygodnie, a i zarzucić sobie niczego nie można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 12:08 a więc jak nie kolega to pan. Być może sie pojawiają takie określenia. Ja ich z czystym sumieniem używam. Franco również jest mi bliski. Inni koledzy to nie wiem. Natomiast stwierdzenie "giertychjugend" jest poniżej dopuszczalnego poziomu. Przynajmniej jak na rozmowę na pewnym poziomie Oczywistą sprawa jest ze nie kazda wypowiedź papieża jest obowiązująca i ma walor prawdy. Wybierać nie wybierać - Kosciol ustalił te zasady i prosze przy nich nie majstrować. Co wiecej proszę sobie w googlach wpisach "syllabus błędów(errorum)" I prosze przeczytać tradycyjne poglądy społezne Kosciola.A jak nie znajdzie to załączona jest bodajże do encykliki Quanta cura. Pan to akceptuje? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! 07.07.05, 13:34 > a więc jak nie kolega to pan. Być może sie pojawiają takie określenia. Ja ich z > czystym sumieniem używam. Franco również jest mi bliski. Inni koledzy to nie wi > em. > Natomiast stwierdzenie "giertychjugend" jest poniżej dopuszczalnego poziomu. > Przynajmniej jak na rozmowę na pewnym poziomie > wróciliśmy już do 'pewnego poziomu'? > Oczywistą sprawa jest ze nie kazda wypowiedź papieża jest obowiązująca i ma > walor prawdy. Wybierać nie wybierać - Kosciol ustalił te zasady i prosze przy > nich nie majstrować. Co wiecej proszę sobie w googlach wpisach "syllabus > błędów(errorum)" I prosze przeczytać tradycyjne poglądy społezne Kosciola.A jak > nie znajdzie to załączona jest bodajże do encykliki Quanta cura. Pan to akceptu > je? to teraz pytanie, co prawda odbiegające trochę od tematu, ale nurtujące mnie już od pewnego czasu: co w takim razie współczesny kościół ma wspólnego z tym sprzed dwóch tysiecy lat (według biblii)? ale proponuję wrócić do tematu i odpowiedzieć na pytanie: na jakie nauki powołuje się mw?? a syllabus?? bardzo ładny tekst... naprawdę... powinien być zawarty w części dotyczącej kierowania społeczeństwem w "podręczniku władcy dla opornych"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: MŁODZIEŻ WESZPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.osk.enformatic.pl 07.07.05, 16:29 Ja nie urągałem. Odnosnie poziomu. Kosciol wspolczesny... Bardziej klarowny jest podział na posoborowy i przedsoborowy. Jednak Kosciol jest jeden i przepełniony Duchem Swietym. MW powołuje sie na spusciznę endecką i katolicką nauke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolo Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:34 Oszołomy won. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.N. Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.NET / *.stella.net.pl 06.07.05, 22:57 JAKA KOMPROMITACJA???!! Rzeszowski dworzec to najpiękniejszy w całej Polsce!! To Chluba dla Poslkiego narodu i Ziemii Podkarpackiej. Jeśli jeszcze o tym nie wiesz to naucz sie tego bo wstyd! Ja jako miłośnik kolei regularnie jeżdże go fotografować. Nawet wczoraj sobie pomyślałem że trzeba fotografować zanim go oszczecą znaczy odremontują (oby jak najpóźniej znaleźli pieniądze na to). A co do nagłośnienia to tak je kocham że aż planuje je nagrać na dyktafon! Nauczyłbyś sie wreszcie szanować troche to co zgodne z tradycją. Ta prowokacja jest OBRZYDLIWA rozumiesz???!!!! Masz szczęście że nie powiedziałeś mi tego na żywo, bo by kiepsko było z tobą. Żeby mi to było ostatni raz!! bez pozdrowień prowokatorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan bez serca Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:14 www.wszechpolacy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:14 NO TO DO DZIEŁA!!! CHŁOPAKI JESTEM Z WAMI!!! POZDRAWIAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jetpilot1 Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 04.09.05, 17:13 czy mógłbym dostać adres waszej siedziby,przez przypadek mam trochę wąglika i nie mam co z nim zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW. Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:28 OCZYWIŚCIE ZE SPEŁNIAMY TWOJE ŻYCZENIE I ZAWIADAMIAMY POLICJE . Z wyrazami Szacunku MW > na Podkarpaciu. Odpowiedz Link Zgłoś
jetpilot1 Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 05.09.05, 18:25 hehe,jeśli myślicie że się przestrasze to się troche mylicie,a o ile wiem za żarty w polsce(dopoki mw nie dojdzie do władzy) do więzienia nie idzie,a to jest forum i jeślisię nie znacie na żartach to lepiej się nie odzywajcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW. Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 23:09 No to sobie pożartowałeś sprawa została zgłoszona Policji Rzeszowskiej.Więc nie miej do nas pretensji sam to napisałes i sam sobie narobiłes bigosu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_west Re: MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA W RZESZOWIE!!! 06.09.05, 10:13 to mnie też możecie zgłosić za moją pierwszą wypowiedź w tym wątku :D nie ma to jak być męczennikiem za wiarę... w ludzką mądrość :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ja wohl, Herr oberleutenant... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 06.09.05, 00:11 Odpowiedz Link Zgłoś