Dodaj do ulubionych

Ostrzeżenie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:27
Piszę do państwa z ostrzeżeniem dla wszystkich szukających pracy w Krośnieńskich Hutach Szkła ponieważ zostałam oszukana przez w/w firmę. Pracodawca po rozmowie kwalifikacyjnej zadzwonił z konkretną ofertą pracy i ustaliliśmy termin kiedy mam się w niej wstawić. Nawet już znaleziono mi mieszkanie (pochodzę z terenu odległego o ponad 300 km od Podkarpacia).
Na dwa dni przed planowanym wyjazdem zadzwoniłam w godzinach wczesno popołudniowych do dyrektora, który przeprowadzał rekrutację i uzyskałam potwierdzenie, że mam się zgłosić do pracy w ustalonym terminie.
Jednakże gdy okazało się, że mieszkanie, które mi znaleziono jest nie aktualne (wspołlokatorka zamieszkała z inną osobą, którą przyjęto do pracy w KHS w ciągu tygodnia - wcześniej miałam obiecane na 100%)wykonałam zaraz potem kolejny telefon do w/w dyrektora i okazało się, że już nie ma dla mnie pracy. Nikt w ciągu tygodnia, który miałam na zamknięcie bieżących spraw na miejscu (także zobowiązań wobec poprzedniego pracodawcy) nie zadzwonił i nie poinformował, że mnie oferta jest nieaktualna. Pewnie gdybym nie zadzwoniła wyjaśnić sprawy z mieszkaniem o tym, że nie mam pracy dowiedziałabym się na miejscu - w biurze przepustek - pierwszego dnia, którego miałabym się zgłosic do pracy. Dyrektor, który przeprowadzał proces rekrutacyjny i ustalał termin rozpoczęcia przeze mnie pracy tłumaczył się, że prezes zdecydował o wstrzymaniu zatrudnienia. Proszę o opublikowanie tego ostrzeżenia w lokalnej prasie by przestrzec innych starających sie tam o pracę. Wiem, że wciąż się ogłaszają w portalach internetowych poszukując pracowników. Czuję się oszukana przez wydawałoby się poważną firmę. Mam wrażenie jednak, że nikt w tej firmie nie szanuje ludzi, rekrutacja to zwyczajna fikcja i tak jak w całej Polsce liczą się tylko układy.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka