mj_17 30.11.05, 23:20 Jaki sport najchętniej uprawiacie? Jak często i dlaczego ? :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jetpilot1 Re: SPORT! 01.12.05, 18:05 -pływanie -piłka nożna -siatkówka -jazda na rowerze(cross i po szosie) -jazda na nartach i sankach(czasami na tyłku:) -kajakarstwo -turystyka górska(i nie tylko górska;)) -bieganie a czemu uparawiam sport...hmmm...niech pomyślę-bo: -przez to wzmacnia się moje serce i płuca -poprawia się zdolność mięśni do wykorzystania tlenu -zmniejsza się ryzyko zawału serca,choroby wieńcowej i innych chorób(długo by wymieniać:):) -poprawia się profil cholesterolu poprzez zwiększanie tego dobrego -pomaga mi w utrzymaniu i wzroście siły kostnej -poprawia się przepływ krwi do kończyn i narądów -obniża się ciśnienie krwi -skutecznie przepędza ból pleców -zmniejsza się ilość tkanki tłuszczowej w organizmie -poprawia się wygląd ciała,wiara we włąsne siły -MAM PRZEZ TO LEPSZE SAMOPOCZUCIE -poznaje przez to nowych ludzi i nowe miejsca -zwiększa się zakres ruchów w stawach -utrwalam przez to prawidłową postawę ciała -po trochu zarabiam poprzez sport(chociaż to akurat jest najmniej ważne w tym wszystkim) to by chyba było tyle,jak coś sobie przypomne to dopiszę:) Odpowiedz Link Zgłoś