Dodaj do ulubionych

Wspólny front na bramie wschodniej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:09
ale woj lubelskie i swietokrzyskie jakie one biedne ?? bez przesady zeby nie
bylo ze te 3 wojewodztwa sa az tak biedne to dokoptowano jeszcze 2
wojewodztwa i mamy w ten oto sposob 5 nnnajjjjjj biedniejszych regionw w
polsce - juz ja widze nasza wspolprace z woj lubelskim czy swietokrzyskim
chociaz z nimi bardziej ale lublin mozemy zapomniec o jakies grze fair-play
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Park technologiczny w Milocinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 23:11
      Powinien powstac jak najszybciej park technologiczny w Milocinie. Ten teren od
      ul. Warszawskiej do ul. Krakowskiej od poludnia a od północy linia kolejowa
      Krakow - Rzeszów.
    • Gość: pitu pitu Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:36
      żeby tylko nie skończyło się na tym, że nasi "włodarze" stworzą mnóstwo etatów
      dla krewnych i znajomych królika, a resztę pieniędzy wydadzą na nowe służbowe
      limuzyny i paliwo do nich (i wszystko rozejdzie się po kościach, a region nadal
      będzie podupadał) - obym się mylił
    • Gość: ????????? [...] IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 11.03.06, 10:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: podkarpacki Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 14:24
        W łep, a może lepiej w łeb to ty się puknij prowokatorze z Lublina.
    • olias ta, Lublin to problem 11.03.06, 13:06
      może jakoś wydzielić samo miasto i przenieść do mazowsza. wciąż o tym marzą.
      Nie, nie mam pomysłu. fakt, że oni jacyś dziwni są.
      • Gość: Lubelak Re: ta, Lublin to problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:32
        Tak, a ty masz problem psychiczny.
        Po Co dojrzałemu człowiekowi takie kompleksy?.

Idę zaraz w lustro zobaczyć jaki jestem dziwny:)))

PS
        Jest ciekawy program rozwoju, dostaliście 1,6 mld Euro tylko na własne potrzeby
        (Lubelskie dostało niewiele więcej, bo ok. 1,9 mld), a macie dziwne problemy.
        Weźcie się do roboty, a nie wypisujecie takie brednie o Lublinie.
        • Gość: Abelard Re: ta, Lublin to problem IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:35
          Podkarpacie ma ogromny i wieloletni program rozwoju o nazwie Innowacyjno Technologiczny Program Technopol Karpaty.Ten program to technoilogiczno-infrastrukturalny COP II.Gra idzie o duże pieniadze i jest ogromna szanas aże ten program ruszy już od Kwietnia lub maja b.r tam jest 24 ogromne infrastrukturalen projekty na sumę ponad 600 mil Euro i to finansowane z środkami zawnętrznymi komecyjnymi a nie strukturalnymi.Wchodzi kapital amerykański.Koordynuje to Dr. Janusz Kołodziej.to jest facet mózg ,wszechstronie wykształcony nawet na Cambridge, doskonale kontakty międzymarodowe w tym i z finansjerą oraz prawdziwy gracz z solidną wizją i wiedza praktyczną z zintegrowanego rozwoju regionalnego.Draus mówiąc o Programi Bramy Wschodu ma na mysli wyjscie od Podkarpacia z Programem Technopolu jako pilotazu i potem komercjalizacją tego modelu rozwoju w obrębie TRIS czyli świętokrzyskiego i lubelskiego i oten w nastepnej fazie w obrebie podlaskiego i warmińsko-mazurskiego.Kołodziej z grupą graczy rozstrzygnie karty na korzyśc Podkarpacia bo i sam sie wywodzi z Podkarpacia.Poczekamy zobaczymy,koto mial rację w tej wieloletniej grze o nową Bawarię Wschodu.Ja optuję za Kolodziejem i calym jego potencjalem ludzkim i finansowym a nie xza grupą urzędników i ich stołkami
      • Gość: pasazer Re: ta, Lublin to problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 08:35
        To że ludzie na rzeszowskim forum nie sa zakochani w ludziach z forum
        lubelskiego i na odwrót, nie ma nic do tego czy nasze regiony bedą potrafiły
        współpracować. Bo na szczeście nie Wy jesteście władzami miasta. A myślę że
        władze obu regionów mają daleko gdzieś Wasze animozje, jeśli w ogóle o nich
        mają jakieś pojęcie. Skończcie więc z tymi pyskówkami bo to jest żałosne.
    • Gość: ? Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 11.03.06, 19:37
      czLowieczku o jakiej BAWARII WSCHODU ty stulasz i majaczysz ? gdzie niby w
      RZeszowie ?:) z czym i z kim ? pytam
      • Gość: citykreator Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:25
        Bawaria wschodu -ha ha ha, chyba Albania wschodu
      • olias Bawaria Wschodu 12.03.06, 10:13
        nic nie słyszałeś? To poważny projekt. Musisz koniecznie zobaczyć Ren. Jest
        obetonowany. Żadnego krzaczka, ptaszka. Nic. Betonowe brzegi plus betonowe
        nabrzeża. Naprawdę, smutny widok.
        Bawaria natomiast nie dała sie zniszczyć. Jest to region gdzie środowisko i
        przemysł współistnieją.
        Nie doceniasz co masz. Podkarpacie jest mało zniszczone. Przemysł tu już teraz
        nie działa destrukcyjnie. czasy Polamu już odeszły. Bieszczady są jedynym takim
        kawałkiem w Europie. Lasy ? ... Holendrzy 6 drzew nazywają lasem, a jak zobaczą
        podkarpacji stary las jodłowy to pytają gdzie tu Amazonka?
        Nie zniszczona przyroda plus obowiązujące strasznie rygorystyczne procedury
        budowy nowych firm produkcyjnych w pewnym sensie wymusza powstanie Bawarii
        Wschodu.
    • Gość: ? Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 12.03.06, 12:25
      może wisłok zobaczyli i tak go nazwali bo to potęrzna rzeka jest co tam jakaś
      rzeczka w BRAZYLII
      • olias Re: Wspólny front na bramie wschodniej 12.03.06, 19:36
        nic nie pojmujesz? musiałbyś zobaczyć Europę zachodnią. Oni tam nie maja już
        żadnych puszcz. Puszcze są. W Polsce. W Holandii na ich naprawdę pięknych
        kanałach żyje parę kaczek.
        A u nas nad Biebrzą parenaście tyś gatunków.
        ot i wszystko. Nie niszczmy przyrody Podkarpacia ... przynajmniej do chwili
        dopuki nie dowiemy się jak dużo mamy.
        • Gość: do olias Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:00
          Puszcze i knieje mamy i taki lud jak dawniej.Tylko czy z puszczy można wyżyć?
          po za kłusownictwem ma się rozumieć,można by próbować rozwijać na nowo
          zapomniane rzemiosło,wyplatanie łapci z łyka,i tymi też (po opatentowaniu
          izarejestrowaniu w jednej z trzech kategori unijnych)zasypać całą Europę od
          Lizbony po Ateny,Wyspy Brytyjskie,a może by tajnych emisariuszy do Putina z
          ofertą handlową cichcem podesłać.Powietrze wtedy będziem mieć nieskażone i ryb
          w wodzie pod dostatkiem,a rachunki będziemy opłacać w naturze.A tak na powa..
          są obszary na naszej ziemi gdzie połączono przemysł z przyrodą,bez zbytniego
          uszczerbku dla niej,bo to wszystko zależy tylko od człowieka,i od jego rozumu.
          • olias Re: Wspólny front na bramie wschodniej 12.03.06, 23:58
            już mi mózg opada od tłumaczenia rzeczy najprostszych.
            przecież to proste. Rozwijajmy przemysł - ale w harmonii z zasobami
            naturalnymi. Tak, to się od jakiegoś czasu nazywa "zasoby". I każdy producent
            płaci za używanie owych zasobów. Za powietrze, wodę. Nie za trucie (to też
            kosztuje) ale za używanie. Firma w UE MUSI mieć coś co nosi straszną (dla
            wtajemniczonych) nazwę "Pozwolenie zintegrowane". Uwierz, nawet pierdnięcie w
            firmie MUSI być zgodne z Procedurami UE. Co oznacza że niezależnie od Twojej
            woli i Twojej chęci zysku - nie zatrujesz Podkarpacia.
            Co oznacza rozbudowę gospodarki z poszanowaniem środowiska. Ot - wielka
            tajemnica Bawarii wschodu.
            Mądrzy ludzie nie tylko tak robią ale jeszcze na tym zarabiają. Ściślej -
            zgarniają kasę unijną. Powiem Ci jak to robi pracowity ludek holenderski. Ich
            kanały mają brzegi, cypelki, a nawet wysepki. Każdy z UE (Ty też) może rozbić
            tam namiot i pobiwakować sobie. Warunek - musi ściąć nieco trzciny, zresztą
            żeby rozbić namiot - naprawdę musi ściąć tę cholerną trzcinę. Potem oni tę
            trzcinę zabierają i na kompost ją. Kompost użyją do nawożenia. Przecież słyną z
            kwiatów, warzyw i owoców. Nazabawniejsze jest zakonczenie. Za całą tą zabawę
            biorą forsę z UE. Za działalność pro-ekologiczną.
            Może warto zapamiętać ... ?
    • Gość: Rzech Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.krak.tke.pl 12.03.06, 16:54
      W lubelskim mieszkają normalni ludzie - tam spędziłem dzieciństwo i młodość.
      Tam nie ma mentalności galicyjskiego chłopa; ludzie są życzliwi i gościnni,
      choć niebogaci. Pazerność i zawiść to cechy ludz tutejszych. Rzeszowianin
      • olias Re: Wspólny front na bramie wschodniej 12.03.06, 19:41
        te wtręty "lubelskie" zostały spowodowane jednym głupawym postem z Lublina -
        zwrć uwagę że jeden z postów tu jest wycofany z przyczyn "regulaminowych".
        p.s. co masz do mentalności galicyjskiej? Jest jaka jest - my nie byliśmy
        wychowywani przez cara Wszechrusi. Należeliśmy do c.k. austrowęgier. I ... nie
        mówimy : "rząd nam dał - rząd nam nie dał" (jeśli jesteś z lubelskiego - wiesz
        o czym mówię)
    • Gość: maniek.27 Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.lublin.mm.pl 13.03.06, 00:25
      Coś mi się zdaje że post napisał ktoś z Rzeszowa. Tak dla informacji dla
      Wrocławian to Rzeszów cały czas na Lublin najeżdża. Dlaczego? Ano dlatego że
      więcej urzędów stracili. Mówi się że lubelszczyzna jt. biedna. Wierzcie mi
      między np. dolnośląskim a lubelskim nie ma znacznej różnicy. Jest ona miedzy
      samymi miastami: Wrocławiem i Lublinem. No ale jeśli myślicie że tu jest
      całkowite dno (sam tak kiedyś myślałem) to się mylicie. W każdym razie nie
      zwracajcie uwagi na gości z RZeszowa:). pozdro dla pięknego Wrocka!!!:)
      • Gość: maniek.27 Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.lublin.mm.pl 13.03.06, 00:29
        Ups to nie tu powinno się znaleźć:)
    • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 00:32
      Ten gosc ktory sprowokował konflikt pisze z mieleckiego IP (is.net.pl),
      kilkunastoletni dzieciak z obsesja Rzeszowa. Do kolegi z Lublina - nie bez
      powodu mówi się o was najbiedniejszy region UE a Lublin jest jedynym dużym
      miastem bez lotniska, multipleksu czy porządnej hali widowiskowej i niewiele
      się w tej materii zmienia. To wasze trolle mali_bu, prezu itd. przychodza na to
      forum i czepiaja sie Rzeszowa, u was jak widzicie jest spokoj. My nie mamy
      potrzeby udowadniania ze jestesmy lepsi, wystarczy ze widzimy rejestracje LU
      pod terminalem albo multikinem. Widocznie nie mozecie zniesc tego ze mniejsze
      miasta jak Olsztyn, Rzeszow przebiły was poziomem zycia, bogactwem,
      inwestycjami ( w tym roku 240 mln w rzeszowie, 180 w olsztynie i ok. 200 mln w
      lublinie - żenada) lub znaczeniem w kraju. spójrz choćby tu:
      bi.gazeta.pl/im/1/3207/m3207201.jpg
      Reasumujac, skonczcie tu wchodzic, zabierzcie sie za swoje miasto zamiast jak
      od 20 lat gadac o tym co bedzie w nim powstawac (lotnisko w swidniku czy
      niedzwiadzie itd.) to moze zasluzycie na szacunek, bo poki co to widac ze boli
      was wasze własne nieudacznictwo.

• Gość: Lulek Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.lublin.mm.pl 13.03.06, 15:12
        Po pierwsze to kolego spokój to jest z miesiąc bo wcześniej to jacyś koledzy od
        was siekę robili na forum lubelskim. Po drugie to multipleks (to wasz koronny
        argument) się buduje razem z wielką galerią handlową i centrum kongresowymi. Po
        trzecie to wasze PKB jest o 1% większe od lubelszczyzny więc czym podniecac się
        nie masz. Po czwarte jeśli chodzi o lotnisko to oczywiście masz rację. Z tym że
        obecnie w budżecie państwa jest przewidziana kasa na lubeskie lotnisko. Tak
        więc nie rób z Rzeszowa przyszłej stolicy Polski. Jest to przeciętne miasto i
        nic więcej. A co do rejestracji to podkarpackich jest i tu sporo. Szczególnie
        koło uczelni. No ale to nic nie znaczy. Najważniejszy jest multipleks
        • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 15:38
          Daj sobie spokój. Tego typu wątki rozpoczyna jedna i ta sama osoba. A w tym
          wątku w występuje w conajmniej trzech nickach. Spójrz na sposób wypowiedzi, on
          od prawie roku gada o tym samym.
          Temu kolesiowi w życiu nie wróże nic dobrego.
          • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 15:44
            Informuję cię idioto z manią prześladowczą że nie piszę inaczej niż Junior
            Senior, i na pewno nie z internetdsl. Malibu niewypale odwal sie wreszcie ode
            mnie.
          • gwiazda_podkarpacia Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 16:30
            hmmm...powiedziałabym, że wróżę mu więcej dobrego, niż Tobie...pzdr
            aha...i odwal się wreszcie od niego, bo to jest już nudne!! a poza tym - on
            może i pisze na jeden temat, ale przynajmniej wie, o czym pisze i bez obaw mogę
            go nazwać specjalistą w tej dziedzinie :]
            • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 16:36
              OK. Byłem autorem wątków m.in. na temat:

- religii i sekt na południu Polski
              - muzyki jakiej słuchamy
              - skali homoseksualizmu w Rzeszowie
              - filmów które zasługują na uwagę
              - galerii handlowych w Rzeszowie
              - rozwoju portu lotniczego w Rzeszowie
              - wyborow samorządowych 2006
              - programów politycznych PiS i PO
              - bezpieczeństwa na poszczególnych osiedlach
              - komunikacji miejskiej w Rzeszowie
              - zmiany granic Rzeszowa
              - afery z rektorem Jaroszem
              - inwestycji drogowych na Podkarpaciu i w Rzeszowie
              - architektury w Rzeszowie i Przemyślu
              - wydarzeniach artystycznych w mieście

Rzeczywiście, jest to ciągle jeden i sam temat. Może dla psychola który w
              każdym poście krytykującym Lublin dostrzega mnie. Jakby wszyscy ta prezna
              metropolie z uczelniami, autostradą, lotniskiem, multipleksem, halą sportowo-
              widowiskową, kosmodromem i stadionem na 100 tyś. widzów kochali. Pzdr.
              • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 16:44
                To wasze oburzenie jeszcze bardziej mnie przekonuje w mojej opinii.
                Typowe zachowanie Michasia. A najbardziej podoba mi się postawa tej dziewuchy o
                tekastach broniących Michasia. Śmieszny fan klubik tworzycie. Z jednej klasy
                jesteście dzieciaki?

PS. Jak tam Michaś z tymi cetrami handlowymi i czwartym multikinem w Rzeszowie?
                No i jak tam pogoda w Bostonie.

"Może dla psychola który w
                > każdym poście krytykującym Lublin dostrzega mnie."

Tak, dostrzegam cię, bo nikt inny takich problemów nie ma. Masz jakieś kompleksy
                i manię prześladowczą synuniu. Tym bardziej że cały czas to ten sam stek bzdur i
                wszystko na jedną nutę. To jest jeden i ten sam potok bełkotliwych słów, i
                trudno nie zczapić że pisze to ta sama osoba.

Jesteś po porostu śmieszny. :)
                • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 16:47
                  Szczere gratulacje za wnikliwosc, bo tu pisalem tylko z jednego nicka Junior
                  Senior - potwierdziles ze jestes idiotą :)
                • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 16:50
                  "Tym bardziej że cały czas to ten sam stek bzdur i
                  wszystko na jedną nutę. To jest jeden i ten sam potok bełkotliwych słów, i
                  trudno nie zczapić że pisze to ta sama osoba."

Piekna charakterystyka podstarzałego impotenta dla którego jedyna radoscia
                  zycia jest pisanie na kazdy temat bez sensu (pruszkowski, kaczyński i reszta
                  jego ulubiencow). Wracaj do Lublina, bedziecie miec lotnisko lub wyglądać jak
                  normalne miasto to przestaną się was czepiać.
                  • lubelski.pies Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 16:51
                    Tak malibu ma racje - to bzdura ze Lublin nie ma lotniska. Lublin ma 2 porty
                    lotnicze - w Niedzwiadzie i Swidniku. Mamy tez hale widowiskowa i piekne
                    multikino w samym centrum. Czesto w WC tego multikina obciagamy sobie z
                    malibu :))
                  • Gość: Lulek Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.lublin.mm.pl 14.03.06, 10:43
                    My już dobrze wyglądamy. Zapominasz cały czas dodać o dwóch sklepach reserved
                    (częsty argument). Ciekawi mnie jak otworzą lubelski multipleks to co wtedy?
                • gwiazda_podkarpacia Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 16:54
                  o ho hooooo
                  jakże się zdenerwowaliśmy panie mali_bu??!! i po co to?? ciśnienie ci skoczy i
                  oczka wybuchną!! były czasy, że miałam o Tobie dobrą opinię...ale już minęły :>
                  jedyną osobą która ma tu jakiś problem jesteś ty. mówię to z całą
                  odpowiedzialnością. dlaczego nasz "śmieszny fan klubik" potrafi rozmawiać
                  normalnie z innymi ludźmi, nie czepiać się nikogo itd, a Ty- idziesz w zaparte.
                  nie potrafisz odpuścić, chociaż tyle razy Cięo to prosiłam. o czym to
                  świadczy?? o kulturze osobistej przedstawicieli podkarpacia i lubelszczyzny, a
                  także o przepaści intelektualnej, jaka nas dzieli. spójrz w górę!! dziewucha i
                  misiek machają do ciebie!!
                  dziękuję i żegnam.
                  • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 16:57
                    Dokładnie tak jest - poznałem bliżej 12 osób z tego forum (w tym Gwiazdę na
                    żywo:)), pogodziłem się z Paradiusem i innymi, tylko jeden lubelski przypał nie
                    umie dać sobie spokoju. Popatrz sobie na zachowanie twojego kolegi, płatnego
                    trolla prezu który co chwilę wchodzi na forum Rzeszowa wyśmiewając wielkość
                    miasta (porównanie jak Bombaju z Brukselą ale mniejsza o to). A Lublina nie
                    lubię bo to nieudane, biedne miasto bez ambicji i perspektyw - taką mam opinie.
                    Twoje przywalanie sie do kazdego kto osmieli sie powiedziec prawde o Lublinie
                    swiadczy o twojej zawzietosci, kompleksach i buractwie - typowo kongresowym,
                    lubelskim. Podobnie jak Gwiazda nie zamierzam dluzej tlumaczyc tego co jest
                    oczywiste - zobaczymy czy zdobedziesz sie na tyle by przestac trollowac i pisac
                    idiotyzmy na nasz temat. Farewell trollu.
                    • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:01
                      Kto tu się gwiazdo zdenerwował to ja wiem. Po jednym moim wątku, nagle ruszyła
                      lawina Michasia.

A jego argumentacja o tym lotnisku przewija się w od czerwca ubiegłego roku.

Michaś. Daj sobie spokój z tym tłumaczeniem że to nie ty, bo nie chciałby cię
                      pogrążać:)
                      • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:03
                        Sprawdźmy prawdziwość tych słów Gwiazdy:
                        "o czym to
                        świadczy o kulturze osobistej przedstawicieli podkarpacia i lubelszczyzny, a
                        także o przepaści intelektualnej, jaka nas dzieli. spójrz w górę dziewucha i
                        misiek machają do ciebie"

Proponujemy zakończenie przygłupiego konfliktu. Co ty na to?
                        • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:05
                          To dziwne że na jeden mój wątke reagujesz tak nerwowo. Widocznie coś musi być na
                          rzeczy.:)
                          No i powiedz co tam w Bostonie. Bo pewnie nie tylko ja czekamy na wieści od
                          ciebie?:)
                          • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:05
                            Nie reaguje nerwowo. Nie mam ochoty po raz 100 tłumaczyć że nie pisałem tu pod
                            kilkoma nickami. Po raz ostatni pytam: czy przystajesz na propozycje
                            zakonczenia przyglupiego konfliktu.
                            • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:09
                              Zakończę. Ale pod jednym warunkiem:)
                              Powiedz gdzie teraz jesteś:)
                              • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:11
                                Mali_bu widze ze masz kompleks Polaka skoro Boston to dla ciebie tak
                                nieosiagalna nobilitacja. Mozesz nie konczyc konfliktu - zalowac tego bedziesz
                                ty a nie ja.
                                • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:18
                                  "kompleks Polaka", a pamiętasz taki wątek "Polactwo"? Hmmmm...
                                  No to jak, ja chce usłyszeć tylko jedną nazwę miasta:)
                              • gwiazda_podkarpacia Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:12
                                to nie ma nic do rzeczy!!
                                zresztą i tak byś tego nie zrozumiał... no pokaż wreszcie, że jesteś
                                człowiekiem na poziomie i zakończ to bez zbędych ceregieli.
                                chyba nie wymagam zbyt wiele????
                                • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:17
                                  Z tobą już zakończyłem:)
                                  • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:18
                                    Ok mali_bu. Twoj coming out zrobi niemale wrazenie w Lublinie. Juz o to zadbam.
                                    • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:21
                                      Czyli wszystko jasne. Dzięki za zabawę, ale ten Boston był zupełnie niepotrzebny
                                      z twojej strony:)
                                      • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:24
                                        Zabawa z lubelskim smieciem byla fajna gdzies tak do grudnia - potem zrobiles
                                        sie nieco nudny. Powtorze - zadbamy z forumowa ekipa o oprawe twego coming out
                                        w kilku srodowiskach Lublina :) Pzdr i żegnam.
                                        • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:28
                                          junior.senior napisał:

> Zabawa z lubelskim smieciem byla fajna gdzies tak do grudnia - potem zrobiles
                                          > sie nieco nudny. Powtorze - zadbamy z forumowa ekipa o oprawe twego coming out
                                          > w kilku srodowiskach Lublina :) Pzdr i żegnam.

ROTFL
                                        • Gość: asd Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.netcontrol.pl 13.03.06, 22:11
                                          a tak przysiegales ze cie nie zobaczy wiecej z koncem lutego:) mialo byc tak
                                          pieknie
                    • Gość: Lulek Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.lublin.mm.pl 14.03.06, 10:54
                      A jaki perspektywy ma Rzeszów??? Kolejny sklep reserved? Stary pamiętaj że
                      miasta wschodu są daleko za miastami zachodu. Tak więc twój Rzeszów będzie z
                      tyłu chodźby wybudowali 10 multipleksów, 100 sklepów reserved i 1000
                      McDonaldów. Czepiasz się Lublina bo stary masz kompleksy. Byłem w Rzeszowie i
                      Białymstoku i najgorzej wypada to drugie z miast wschodu. Jest tam znacznie
                      biedniej niż w Lublinie. Dlaczego o tym nie piszesz? Dlaczego Białegostoku się
                      nie czepiłeś? Jestem z Radomia i przy tym mieście Lublin wygląda na bardzo
                      bogaty. Z tego co się dowiedziałem (a sam nie jestem z Lublina jak wspomniałem)
                      to wasza niechęć związana jest z tym że Lublin zabrał większość urzędów. A co
                      do lotniska to masz rację w całej rozciągłości!!! Wybrali już zarząd podczas
                      gdy lotniska nie ma! Teraz dostali kasę z budżetu państwa więc może się ruszą.
                      I każdy w Lublinie o tym wie tak więc nie bądź bezproduktywny.
                      • Gość: Lulek Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.lublin.mm.pl 14.03.06, 10:55
                        A jeszcze jedno. Jeśli jakiś burak z Lublina pisze na Waszym forum to najlepiej
                        niezwracaj na półmózga uwagi. Ma z 10 lat i podnieca go jak się wszyscy
                        wyzywają.
                      • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 14.03.06, 11:50
                        Hahahahaha no to dowaliłeś :) Ale masz kompleksy. Człowieku znam zachód Polski
                        i poza paroma wiekszymi miastami (poznan, wroclaw) jest tam beznadzieja!
                        Powiedz mi ze Rzeszow z lotniskiem, przemyslem lotniczym na 6 tys. miejsc
                        pracy, bezrobocie 7% jest do tylu za Walbrzychem - 41% bezrobocia, biedaszyby,
                        ruiny, glod. Czlowieku GW wyprala ci mozg! Ja nie mam nic do Lublina - mam COS
                        do trolli. Ale nie mow mi ze Rzeszow bedzie do tylu za zachodem bo miasta typu
                        Czestochowa, Gorzow, Koszalin, Slupsk do piet mu nie dorastaja! Pod kazdym
                        wzgledem: bezrobocia, infrastruktury, liczby podmiotow gospodarczych, nawet tak
                        drobnych spraw jak wyglad miasta, estetyka, czystośc. Lublin nie jest
                        najgorszy - jak dla mnie brakuje mu porzadnej galerii, kina i lotniska.

PS. Tak nawiazujac do tego co napisales czy Warszawa (wschod) jest gorsza niz
                        Jelenia Gora lub Walbrzych? :)) Nie wierz we wszystko co pisze GW albo poczytaj
                        ranking dochodów na mieszkanca gdzie zarowno Rzeszow jak i Lublin sa daleko,
                        daleko przed tymi zachodnimi "potegami". Pzdr.
                        • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 14.03.06, 12:00
                          Uprzedzajac kolejne ataki - NIE LUBIE STEREOTYPOW. Niewazne o czym - o
                          mezczyznach, o Polakach, o biseksualistach, o rzeszowianach. Nie znosze ich bo
                          nigdy nie sa prawdziwe. Sam myslalem ze w Rzeszowie jest bieda (bo tak ciagle
                          pisala GW i pare innych tego typu gazetek), ale 4 lata temu zaczalem jezdzic po
                          kraju - i przezylem SZOK. Czlowieku, gdy ja zjezdzilem Pomorze bylem w traumie.
                          Poza 4 duzymi miastami tam jest gorzej niz u nas. Ruiny, post-pgrowskie
                          miejscowosci, alkohol, głód, nic poza tym. A bylem w szoku dlatego ze
                          zobaczylem skale klamstw jakie powiela sie w mediach. Znam Podkarpacie, male
                          miasta i miejscowosci - wierz mi wiekszej biedy jak tam pod Koszalinem nie
                          widzialem w zyciu. Pojedz do Lobza czy Bialogardu - zobacz co to znaczy
                          mieszkac w miescie gdzie jest 45% bezrobocia. Tam ludzie sa wychudzeni z glodu,
                          ubieraja sie w lumpeksach bo na nic ich nie stac. Tam rozgrywa sie dramat w
                          cieniu stosunkowo bogatych Gdanska, Gdyni i Szczecina. Mialem paru przyjaciol
                          na Pomorzu ktorzy byli przekonani ze Rzeszow to bieda z nedza a gdy tu
                          przyjechali (Rzeszow, Przemysl) byli zachwyceni (znam sie na ludziach, nie
                          udawali by sie przymilac). Tym wszystkim ktorzy tak pisza, a szczegolnie
                          redaktorom GW kreujacym wizje biednego wschodu polecam wycieczke po okolicach
                          Walbrzycha i Koszalina.
      • Gość: % Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: *.n.net.pl 13.03.06, 21:26
        wystarczy ze widzimy rejestracje LU
        pod terminalem albo multikinem. Rejestracje LU to widać czesciej na Okęciu a nie
        Jasionce,do kina też raczej nikt z Lublina nie jedzie do Rzeszowa,raczej cinema
        city w Wawie,
        • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 21:27
          Takie "wielkie" miasto, taka podobno wspaniała metropolia i do innego musicie
          jechać do multikina?
    • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 15:50
      Nie zaczynam zadnych konfliktow, za wszystko odpowiadaja przyglupie trolle typu
      malibu czy prezu ktorzy codziennie wchodza na nasze forum i zasmiecaja je. Mam
      zdanie o Lublinie (takie jak wiekszosc ludzi) i nie zamierzam niczego ukrywac.
      Popatrz na siebie nieudaczniku ktory cale zycie spedza na forum i to od kilku
      lat. Twoje wrozby niewiele mnie obchodza bo w zyciu radze sobie niezle, nie
      zmieni tego opinia paru przyglupich trolli ktorzy w stanach chorobowych bez
      najmniejszego dowodu dopatruja sie w kazdym uzytkowniku (niegdys z neoplus,
      potem viknet, teraz dsl) moich wcielen. Jestes prawdopodobnie za glupi by pojac
      tekst czytany. Dopoki nie masz dowodu - zamilcz i przestan w kolko pisac na moj
      temat, podtatusiały przygłupie.
      • Gość: paradius Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: 62.93.41.* 13.03.06, 17:30
        Ja osobiscie do Lublina nic nie mam i nie kumam tej dyskusji. Przeciez to taka
        sam a dziura jak nasz Rzeszow i nie ma sie co ciskac. Miasto jak miasto.
        Zakonczcie juz ten durny watek, bo faktycznie patrzac na to z boku, wyglada to
        jak przechwalki kilku dzieciakow w piaskownicy na temat, kto ma fajniejsza
        łopatke. Pozdrawiam
        • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:31
          Tylko zauwaz ze konflikty zawsze zaczynaja dwa lubelskie trolle mali_bu i prezu
          • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:35
            Wskaż mój jeden post krytyczny o twoim mieście, a przynam ci rację.
            • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:37
              Widziales kiedys posty twego kolegi prezu na temat Rzeszowa? Np Rzeszow -
              podlubelskie miasteczko, Rzeszow - beczka smiechu. Jesli pamietasz pod nickami
              prezu, pruszon, arctow i innymi wywolal niemala wojne w wakacje ubieglego roku.
              • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:39
                A czy ja jestem prezu? Pokaż mi moje wątki!
                • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:41
                  Powiedz dlaczego jest taka sytuacja ze gdy na forum Lublin jest spokoj, to ty
                  przychodzisz tu i ironizujesz (np w watku o przeniesieniu sledztwa do
                  Przemysla). Podejrzewam ze sam szukasz okazji do konfliktu. A na forum Lublin
                  spokoj jest od dawna - w przeciwienstwie do tego co dzieje sie u nas (wczoraj
                  ok. 10 watkow prezu pod nickiem dyrektorurzedu o tym jaki to Rzeszow jest maly,
                  beznadziejny a jaki Lublin wspanialy).
                  • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:46
                    Przecież w wątku o śledzwie to była czysta ironia.:) Czy ty tego nie
                    zrouzmiałeś?:) Bo jak coś wynosza z Rzeszowa, to pewnie Lublin maczał w tym
                    palce - takie jest u ciebie myślenie.
                    Ale przecież w tamtym wątku nic o tobie nie mówiłem. :)

PS. A dlaczego Prezu nie chodzi do Kielc Białęgostoku, tylko do was? Pomyśl.
                    • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:50
                      Domyslam sie. Prezu nieraz tworzyl posty w stylu "Budowa sortowni wisi na
                      wlosku, Rzeszow znow nas wyprzedzi / Rzeszow nas dogania / W Rzeszowie nauczyli
                      sie smiac z tych co nie maja lotniska". Czytalem jego posty. Sadze ze ma jakis
                      uraz do Rzeszowa - i niekoniecznie ma to zwiazek ze mna. Od 2 miesiecy nie
                      napisalem nic o Lublinie, a wczoraj prezu ni stad ni zowad zaatakował Rzeszow.
                      Co ciekawe z moich analiz wynikalo ze zrobil to zaraz potem jak zaczeto wycinac
                      masowo jego posty (ok. 12). Reasumujac: prezu swa zlosc na ten swiat
                      odreagowuje na Rzeszowie :)
        • mali_bu Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:33
          Sprawa była prosta. Ktoś z zewnątrz zdziwiony był dlaczego mieszkańscy Rzeszowa
          i podkarpacia tak nie lubią Lublina. Bo komu rozsądnemu przyszłoby wylewać na
          forum jakieś wyimaginowane pretencje? W dadatku argumentacja ta sama od
          miesięcy. Więc powiedziałem, że to nie miszkańcy tylko jeden troll zmieniający
          nicki i tłukący cały czas o tym samym. No i Michasiowi się zaczeło.
          • Gość: paradius Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: 62.93.41.* 13.03.06, 17:35
            Wiec dajcie sobie spokoj. Szkoda czasu na pisanie bzdur, bo i tak Slavres to
            wyrzuci wieczorem.
          • junior.senior Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:36
            Co najmniej kilku mieszkancow Rzeszowa czepialo sie Lublina z roznych serwerow
            (osk.enformatic.pl, res.pl, dsl, krak.tke.pl, neoplus) co jest efektem
            działalności trolla prezu ktory regularnie pod nickami np
            tajemnica.poliszynela, dyrektorurzedu, katolik.i.polak itd. obraza i wysmiewa
            Rzeszow - polecam osla lawke, posty ok. godziny 12 z dnia wczorajszego.
        • gwiazda_podkarpacia Re: Wspólny front na bramie wschodniej 13.03.06, 17:34
          ale czy zauważyłeś kto się tak ciska?? tego trolla mali_bu to bawi!! on to
          nawet robi specjalnie i sie z tym nie kryje!! wychodzi chamstwo, ale czego
          można od niego oczekiwać :/
          popatrz, Piotrek, nawet Ty potrafiłeś się zachować na poziomie, a tego nic nie
          rusza!! boshhh...
        • Gość: Mzet Re: Wspólny front na bramie wschodniej IP: 82.177.97.* 13.03.06, 20:50
          Ale Lublinianki i Rzeszówianki są piękne
    • Gość: PiSS Trzeba zbudować jakiś kościół i pomniki :-)))) IP: *.promar.edu.pl 13.03.06, 17:39
      :-)
      • Gość: paradius Re: Trzeba zbudować jakiś kościół i pomniki :-))) IP: 62.93.41.* 13.03.06, 17:40
        Powinna być katedra na każdy 1000 mieszkańców.
        • junior.senior Re: Trzeba zbudować jakiś kościół i pomniki :-))) 13.03.06, 17:42
          Pewien kandydat na prezydenta miasta z PiS juz rozpoczal kampanie wyborcza w
          kosciolach w Rzeszowie. Jesli wygra, to o czym piszecie moze sie zrealizowac.
          • Gość: paradius Re: Trzeba zbudować jakiś kościół i pomniki :-))) IP: 62.93.41.* 13.03.06, 17:44
            Niedlugo trzeba bedzie stad zmykac. Ostatni zgasi swiatlo. Dobrze ze mam
            paszport i mozliwie krotka droge do najblizszej granicy:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka