Gość: miś zły bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:34 naprawdę konkurencyjne warunki - czyt. godziwą płace porównywalną z płacami w innym mieście, proporcjonalną do wymagań pracodawciunia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tegoroczny mgr to nie prawda IP: 217.153.194.* 24.07.06, 21:00 kompletna bzdura !!! To nie prawda co tutaj piszą. Sam jestem tegorocznym absolwentem jednej z lubelskich uczelni i wiem, że Rzeszowie nie ma zbytnich mozliwosci znalezienia pracy. Szukam od początku czerwca i nic procz akwizycji i roznej masci przedstawicieli nie ma; dlatego za miesiac przenosze sie do Warszawy i tam coś szybciej znajdę. To nie prawda, ze przyjmuje sie bez doswiadczenia - własnie w tym jest problem, że wszędzie nawet co ciekawe na staż chcą zatrudniać jedynie z doświadczeniem (zainteresowanych odsyłam do ofert pracy zamieszczonych na stronie PUP Rzeszów). Piszę oczywiście o pracy dla ludzi z wykształceniem wyższym, ktorej wsrod ofert PUP jest nie wiele, bo jak sie dowiedzialem od jednego z tamtejszych pracownikow - te oferty są najczesciej rozdzielane wsrod rodziny i znajomych urzednikow. Podobnie jest z ofertami w prasie (zajżyjcie do dzisiejszej wyborczej). Owszem spotykałem sie z ofertami dla informatyków ale tutaj chcą tylko i wyłącznie ludzi po studiach kierunkowych wiec jesli np na programowaniu znasz sie tak samo dobrze ale nie masz dyplomu informatycznego tylko np. magistra komunikacji społecznej - to nie dostaniesz pracy. Co do "specjalistów od reklamy i PR" to w 4 z 5 rozmowach kwalifikacyjnych okazało sie ze to zwykła akwizycja i z branżą reklamową nie ma nic współnego, zaś ostatnia oferta polegała na rozklejaniu ulotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: to nie prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:48 www.pracuj.pl, praca.gazeta.pl/gazetapraca/0,0.html, www.hrk.pl www.kkselekt.pl www.adecco.pl - Stary jak ty liczysz na Urząd Pracy to życzę powodzenia. Bedziesz szukał jeszcze dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomówny Re: to nie prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:16 Masz 100% racji. Większość ofert pracy w rzeszowie do tzw, pracy umysłowej to sprzedaz bezpośrednia czyli akwizycja. Nazywana jest różnie w ofertach pracy: przedstawiciel handlowy, obsługa klienta, doradca ds. sprzedaży itd. Na inną prace umysłowa nie ma szans bez znajomości. Nie ma sie również co łudzic na znalezienie pracy w administracji bez pleców. Parafrazując słowa J. Kaczynskiego w Rzeszowie działa układ - firma szuka pracownika, więc znajdują się znajomi obecnych pracowników. Ja także za praca wybieram sie do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: to nie prawda że w Wa-wie łatwo - ciężej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:57 Zapraszam do Warszawy, ale to jest praca dla wytrwałych. W 2002 r. skończyłem zaoczną ekonomię na WSIiZ przy Sucharskiego i poniosło nas (4 osoby) do stolicy, bo miało być pięknie i łatwo. Zaczynać trzeba było w akwizycji (miałem doświadczenie z Rzeszowa), dostałem rejon siedlecki, później łomżyński. 2,5 roku ciężkiej pracy od 5.00 do 23.00 za kółkiem Fiata Palio, zanim zostałem kierownikiem regionu z Citroenem C5 i 4 godziny dziennie za biurkiem, (ale dopiero po 17.00) i dochodami brutto 9 - 12 tys. oczywiście własna działalność. Z naszej czwórki ja pracuję w Warszawie, jedna dziewczyna w Poznaniu, a dwie osoby wrócily pod Rzeszów. Ja też wrócę, bo ile można żyć w takim tempie, bez urlopów. Zapytacie jaka firma? Bank (5 razy w tygodniu reklamowany w TV). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: to nie prawda że w Wa-wie łatwo - ciężej IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 26.07.06, 22:29 Święta prawda, moja "kariera" przebiegała podobnie i wróciłam do rzeszowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleander Re: to nie prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 09:33 jesli chcesz pracę za biurkiem, od 8 do 16, + premie , 13-tki, bony i pelen socjal to powodzenia, gospodarka się zmienia i zmieniaja sie wymagania , naprawdę myslisz, że w warszawie znajdziesz prace biurową za 3tys netto na miesiac?? kaleki umysłowe kończą te studia teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdef Re: to nie prawda IP: *.delphi.com 25.07.06, 14:42 a nie znajdziesz za 3 netto w Warszawie pracy biurowej? mysle jednak ze jest to mozliwe... ale trzeba cos w zyciu robic a nie studiowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: to nie prawda IP: 212.160.172.* 25.07.06, 14:59 Oczywiście że znajdziesz za 3 tys netto tyle, że wypadałoby skończyć SGH ew. UW a nie jakieś popierdułkowate szkółki niedzielne. Wam się chyba porąbało w głowach, myśląc że w wawie kasa na ulicy leży. Nawet jeśli będziesz miał te 3 tysie to będziesz pracował po 10-12 godzin dziennie i spłacał gó..ane mieszkanie za 6-7 tys/metr. Powodzenia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżinks Re: Nie brakuje tylko pracowników biurowych IP: 217.153.194.* 24.07.06, 21:12 A ci z tłumaczami? O nich zapomnieliście, czy wszyscy tak biegle językami władają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Dajcie więcej kasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:03 Za takie pieniądze jakie proponują tu na podkarpaciu to napewno nie znajdą!!! Panowie prezesie muszą zrozumiec że trzeba podnieśc stawke i wtedy można walczyc o dobrego pracownika!!! Jedynie co rośnie to wymagania ale już to się skończyło teraz wymagania może stawiac zwykły człowiek ale nie gruby prezes za biurkiem bo ktoregoś dnia obudzi się i nikt dla niego nie będzie pracowac :).Np za układanie kostki brukowej na chodniku w Rzeszowie można dostac 5 zł za godzine a w Wrocławiu 15zł. Nic dodac nic ując. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linus Re: Nie brakuje tylko pracowników biurowych IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 24.07.06, 22:41 jestem ubiegłorocznym absolwentem AGH (teleinformatyka), pracę znalazłem dopiero w marcu br. bo nie miałem zawodowego doświadczenia. Koledzy, którzy w porę przeszli z dziennych na zaoczne są teraz moimi kierownikami. gdybym jeszcze raz zaczynał studia, to nigdy dzienne!!! mam luki w wiedzy, postęp w branży teleinformatycznej jest szybszy niż nauka na państowej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Nie brakuje tylko pracowników biurowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:40 Mam informacje,że Zakład Instalatorstwa i Teletechniki ŁĄCZBUD Sp. z o.o. poszukuje duzo pracowników. Sprawdź czy to prawda. Rzeszów ul.3-go Maja 22 www.laczbud.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan z popierdułki Re: Nie brakuje tylko pracowników biurowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:38 W Lączbudzie da sie wytrzymać max 2 m-ce. Ekstremalny mobbing spowodowany przez chorą psychicznie szefową. Kilku moich znajomych (3 dokładnie) nie wytrzymało dłużej. Rotacja w tej firmie jest ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la1000 Re: Nie brakuje tylko pracowników biurowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:50 Brakuje młodych wykszałconych z 10letnim doświadczeniem, bez złych nawyków tj pracujących 7 dni w tygodniu po 10-12 godzin , a co z tymi co maja złe nawyki i 50 lat, doswiadczenie niekoniecznie w zawodzie np operatora maszyn cyfrowych a takiego to zatrudnia ale nie tu tylko np w Irlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: Nie brakuje tylko pracowników biurowych IP: 195.117.241.* 25.07.06, 09:07 Nie przekonują mnie takie badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: Nie brakuje tylko pracowników biurowych IP: *.nat.rsk.pl 25.07.06, 10:34 bzdury piszą mam 57 lat doświadczenie przy samochodach,prowadziłem st.obsługi znam prace magazynową była oferta gdy zapytałem to usłyszałem wiek do 45 lat,czychcą 25-latka z 30 letnim stażem czy dziewczyny na wersalke Odpowiedz Link Zgłoś