Dodaj do ulubionych

Miasto szuka inwestorów

IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 20:57
Jeśli to prawda, że nadeszły odpowiedzi od kilku firm, to jest
to (poza zapewne powodem do wściekłości poprzednich dwóch
prezydentów Rzeszowa i ich zauszników) - dopiero jakieś 10-20%
sukcesu. Najważniejsze teraz będzie w jaki sposób zostaną
potraktowani i na jakim poziomie obsłużeni ci co się
zainteresowali. W takich sprawach liczą się konkrety: gdzie i
jak duży, w czyich rękach (miejski/prywatny) i jak uzbrojony
macie teren, jaki proponujecie ewenutualnie system ulg w
podatkach miejskich, jak długo potrwają formalności związane z
przejęciem/dzierżawą/nabyciem terenu, na jaką pomoc logistyczną
możemy liczyć itd. Miasto musi byc przygotowane na odpowiedzi na
te pytania. I radzę osobiście prezydentowi Ferencowi wziąć
sprawy we własne ręce, osobiście nadzorować i nie powierzać
ich "promocyjno-miejskim" urzędnikom, szczególnie tym
odziedziczonym po poprzednich władzach, o ile chce liczyć na
jakiś sukces sprawy.
Obserwuj wątek
    • korniszonek Re: Miasto szuka inwestorów 07.04.03, 21:35
      Poczekamy, zobaczymy, pomyślimy. Byłem badzo sceptycznie
      nastawiony do tego pomysłu. Jęsli znajdą sie inwestorzy za
      pomocą tych listów to jako pierwszy przyklasne. Ale jak na razie
      dalej jest to tylko propaganda. Chcialbym jednak zeby sie udało.
      • Gość: Saladyn Re: Miasto szuka inwestorów IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 21:43
        Odpowiedzi typu "dziekujemy za złożenie oferty, ale nie przewidujemy inwestycji
        w Rzeszowie..." ?
        Powtórzę jednak za korniszonkiem, że tez chciałbym aby się udało.
        Niech nawet prezydent-emeryt sobie wyryje to w swojej "księdze załug dla
        miasta", niech mu tam. Miasto skorzysta.
        Acha i jeszcze dobra rada ;) jak tłumnie przyjadą inwestorzy niech nie używa
        pewnych niecenzuralnych słów, choć w sumie zagraniczni inwestorzy j.polskiego i
        tak nie rozumieją.

• wook Re: Miasto szuka inwestorów 07.04.03, 21:50
          zagraniczni inwestorzy mają większe prawa niz rodzimi, na co liczycie?
          zagraniczni mają czyba nadal przez trzy lata ulgi w podatku, a nasi od
          początku płacą haracz, jeżeli się mylę poprawcie....
          • Gość: Elekon Re: Miasto szuka inwestorów IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 13:39
            wook napisał:

> zagraniczni inwestorzy mają większe prawa niz rodzimi, na co liczycie?
            > zagraniczni mają czyba nadal przez trzy lata ulgi w podatku, a nasi od
            > początku płacą haracz, jeżeli się mylę poprawcie....

Nie wiem kto i jak płaci podatki. Dla miasta liczą się miejsca pracy i wzrost
            potencjału gospodarczego.
            A miasto powinno szukać też inwestorów wysyłając pisma nie tylko w Polskę, ale
            do dużych koncernów zagranicznych. Pasowałoby też wiedzieć w jakich dziedzinach
            mamy najlepszy potencjał ludzki i kooperacyjny czyli szybkie do utworzenia
            miejsca pracy, nie tylko u inwestora, ale i u kooperanta. I pomyśleć poważnie i
            o przygotowaniu w już istniejących, i o pozyskaniu w poszerzonych w
            naajbliższym czasie granicach miasta, terenów pod strefę przemysłową w rejonie
            lotniska i przyszłej autostrady.
            Ponieważ nie mam czasu na kontakty z miastem i nie wierzę, że cos takiego
            obecne służby miejskie promocji i rozwoju są w stanie zrobić, podpowiadam trzy
            dziedziny:

- przemysł samochodowy, komunalno-transportowy (jest zaplecze w regionie)
            - przemysł elektroniczny i informatyczny
            - przemysł kosmetyczny i ekologiczny chemiczny

oraz miejsce lokalizacji strefy przemysłowej

Staromieście- północ i tereny w kierunku lotniska oraz pomiedzy Miłocinem a
            autostradą w rejonie Rudnej Wielkiej, Pogwizdowa i zachodnich terenów Rudnej
            Małej

Wiem, że to brzmi trochę jak sen o potędze. Czasem jednak marzenia sie
            spełniają i warto być na to zawczasu przygotowanym.
      • Gość: Maciek Re: Miasto szuka inwestorów IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 10:19
        Pozwole sobie zacytować słowa naszego wielkiego idola forum
        gazety wyborczej, Korniszona "Grunt to być idiotą! I wydawać
        pieniądze na niepotrzebne listy". Jak widać idiotą jest ta osoba
        która ma taki tok myślenia. A ja ciągle będę nalegać już nie
        prosić aby podać inny sposób szukania inwestorów. Pozdrawiam
        Karniszonie:-)) Liczę na Twoją wysoką inteligencje!!! mam
        nadzieje że może tym razem udało Ci się coś wymyślić choć wątpie
        w to:-))
    • korniszonek drogi Maćku 08.04.03, 15:11
      Dziękuję na prawdę nie trzeba było aż takich dowodów uznania dla mojej osoby.
      Jeśli faktycznie jesteś moim fanem to mam nadzieję że wnikliwie czytasz moje
      opinie i masz wiedzę że nie rusza mnie czy ten jest z tego ugrupowania czy
      tamtego. Czy ta chodzi do kościoła czy nie chodzi. Nawet nie interesuje mnie
      czy się spowiada czy nie. Dla mnie zawsze liczyły się fakty a nie propaganda.
      Wiem że niektórym trudno ją wyszperać między całym chłamem nas zalewającym, ale
      jak wyślilisz choć połowę ze swoich szarych komórek(nie mówię o Noki 6510) to
      uda ci się. Ludzie, którzy nami rzadzą narobili już tyle gówna, ze nawet
      wynajęcie 5 firm sprzątających nic tu nie da. I tak jak denerwowało mnie co
      robił ten bufon Szlachta, tak denerwuje mnie co głupiego robi obecny prezydent.
      I nie ma wpływu czy jest z UP SLD czy AWS. Ktoś musi wylewać kubeł zimnej wody
      na tych rozpalonych dziwnymi pomysłami kretynów. I mam prośbę bez aluzji i
      obrzucania się błotem. Jak na razie nic sie nie udało, a ptaszki ćwierkaja że
      niedługo szykują nam następną podwyżkę tym razem wody - bo przyszedł nowy koleś
      i nie ma pojęcia co robić ( nie Ferenc). Sądy wydawajmy dopiero jak będą wyniki
      a takich jak na razie nia ma. jak widzisz nie uważam, tak jak Ty że ktoś jest
      głupi. Ale szlag mnie trafia jak wszystko chce sie dzięki propagandzie przekuć
      na czyjś sukces. Włącz radio to usłyszysz jak to prezydent dziękuje rzadowi za
      działania które spowodowały uwolnienie dziennikarzy w Iraku. Tymczasem Oni
      uciekli sami i to dzięki pomocy nauczyciela Irackiego. Czy to nie jest taka
      sama propaganda
      • Gość: Maciek Re: drogi Karniszonku IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 19:47
        korniszonek napisał:
        >Dla mnie zawsze liczyły się fakty a nie propaganda.
        Hm czy propagandą dla Ciebie jest szukanie inwestorów???
        > jak wyślilisz choć połowę ze swoich szarych komórek(nie mówię o Noki 6510)
        Hm jak mi wiadomo Nokia 6510 to telefon komórkowy a nie komórka.
        >Ludzie, którzy nami rzadzą narobili już tyle gówna, ze nawet
        wynajęcie 5 firm sprzątających nic tu nie da.
        Hm aż takiej wiedzy nie posiadam ile kto razy się wypróżniał, no ale cóż takimi
        stworzyła nas natura.
        >I tak jak denerwowało mnie co robił ten bufon Szlachta, tak denerwuje mnie co
        głupiego robi obecny prezydent.
        Hm czy szukanie inwestorów to głupi pomysł???
        > I nie ma wpływu czy jest z UP SLD czy AWS. Ktoś musi wylewać kubeł zimnej
        wody na tych rozpalonych dziwnymi pomysłami kretynów.
        Hm jak mi wiadomo AWS już nie istnieje więc nie posługujesz się odpowiednim
        przykładem
        >I mam prośbę bez aluzji i obrzucania się błotem.
        Hm jeżeli w jakikolwiek "obrzuciłem Cię błotem" to najmocniej przepraszam nie
        było to moim zamiarem
        >Jak na razie nic sie nie udało.Sądy wydawajmy dopiero jak będą wyniki a takich
        jak na razie nia ma.
        Hm sądy wydawajmy po skończonym zadaniu a nie w trakcie
        >jak widzisz nie uważam, tak jak Ty że ktoś jest głupi. Ale szlag mnie trafia
        jak wszystko chce sie dzięki propagandzie przekuć na czyjś sukces.
        Nie napisałem że ktokolwiek jest głupi, tylko po prostu mniej inteligentny a to
        jest różnica. Używasz często sformułowania "propaganda" więc za słownikiem
        języka polskiego wyjaśnię Ci co oznacza ten termin, cytuję: "szerzenie jakiś
        poglądów, idei,haseł mające na celu pozyskanie kogoś dla jakiejś idei lub
        akcji" Więc ten cytat przeczy kompletnie temu co napisałeś wcześniej.
        >Włącz radio to usłyszysz jak to prezydent dziękuje rzadowi za działania które
        spowodowały uwolnienie dziennikarzy w Iraku. Tymczasem Oni uciekli sami i to
        dzięki pomocy nauczyciela Irackiego. Czy to nie jest taka sama propaganda
        Hm znowu termin "propaganda". Ja akurat żadnych powiązań pomiędzy szukaniem
        inwestorów a ucieczką porwanych dziennikarzy "nie widzę" no ale cóż może akurat
        nie jestem domyślny:-)))
        Pozdrawiam Karniszonku
        • korniszonek Re: drogi Maćku 08.04.03, 22:45
          Zostanę twoim fanem ale mam jeszcze prośbę Maćku.
          Abyś wyjaśnił mi znaczenie słowa FAN PROŚBA IMBECYL SLD KOMÓRKA WIEDZA CZKANIE
          ŻELAZKO SŁOIK DNO MACIEK ZELÓWKA RECZEK STOPA KIEŁBASA bo widzę że Twój słownik
          trochę różni sie od mojego (pewni powstał na WUML-u. Dlatego chcę sie
          dowiedzieć nowego znaczenia tych znanych słów. Pozdrawiam Cię i mam prośbę
          przestań śnić.
          • Gość: Maciek Re: drogi Karniszonku IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 10:02
            Hm łatwiej będzie jeśli podam Ci moje źródło, a jest nim "Słownik języka
            polskiego" 3 tomowy pod redakcją prof. dr Mieczysława Szymczak. Polecam!!!
            Dokonałem również wnikliwej analizy Twojej wypowiedzi na forum i znalazłem
            kilka nieścisłości. Więc poproszę Ciebie Karniszonku o wyjaśnienie tej
            malutkiej nieścisłości. Cytuję "Grunt to być idiotą!" pochodzi on z
            linku "Rzeszów szuka inwestorów" oraz druga Twoja wypowiedź "jak widzisz nie
            uważam, tak jak Ty że ktoś jest głupi". Oj Karniszonku widać jednak że wiele
            Twoich wypowiedzi jest rozbieżnych więc polecam Ci na przyszłość choć nie mam w
            zamiarze nikogo pouczać przeczytaj sobie wcześniejsze posty bo pamiętaj masz
            bardzo wiernych wielbicieli:-)))))))))))))) Pozdrawiam Karniszonku
    • korniszonek Macius 09.04.03, 14:05
      I to już tyle. Coś z Tobą nie tak skoro po pierwsze znaczenia słowa jak
      najbardziej obcojęzycznego nie tylko szukasz w sł. j. polskiego ale później
      tylko wybierasz fragmenty. Wcale się nie dziwię niektórzy w takich sprawach są
      dobrzy panie sekretarzu czy rzeczniku. Zapomniałeś dodać że propaganda to
      rozpowszechnianie ideii lub opini na temat danej osoby lub dzialania w celu
      uzyskania dla niej lub niego poparcia lub zdeskredytowania go. I nie ma to
      tylko znaczenia pozytywnego ale i negatywne. Ale widac pamięć nie ta. Oceniając
      moją wypowiedz też miałeś jakąś sklerozę bo tylko niektóre zdania ( a nawet
      wyrazy zostały "rozpracowane" Gratuluję też tego swoistego poczucia humoru bo
      myślę że nie jest to choroba psychiczna skoro na białe chcesz mówić że jest
      czarne. I na końcu myślę że jako osoba światła jednak wyjaśnisz mi ciemniakowi
      te słowa o które prosiłem. Bo inaczej bedę myślał że niestety po raz kolejny
      tak jak większość zacząć potrafisz ale skończyć już nie. Będzie mi smutno z
      tego powodu. A jeśli jednak wyjaśnisz to skłonie głowę przed tobą jako swoistą
      tubą propagandową wyjaśnisz
    • mazuzia Re: Macius 09.04.03, 14:15
      Masz racje korniszonku. Gosc to jakas naslana przez Ferenca szuja. Pewnie
      zatrudnil go do tego zeby monitorowac co sie dzieje. Typowa tuba rzadzacych.
      Musieli go wywalic w mlodosci z wozka albo z tatusiem chodzil na zebrania
      partyjne.
      • Gość: Saladyn Re: Macius IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 15:04
        W pełni się zgadzam.
        Proponuję przypomnieć Maciusiowy I-u (?)za 1-2 lata jego pochwalne słowa na
        temat Ferencja i tej jego ekipy. Myslę jednak, że do tego czasu zmieni nick i
        bedzie pisał "jaki ten Ferenc był beznadziejny"
        • Gość: Maciek Re: Karniszon IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 18:19
          W przeciwieństwie do Karniszonka Saladyn i Mezuzia nie prezentują żadnego
          poziomu więc nie będę w ogóle komentował ich postów bo to nie ma najmniejszego
          sensu. I akurat może Was zawiodę a może nie ale nie będę zmieniał nicku!!! Nie
          jestem ani nie byłem członkiem SLD i w najbliższej przyszłości nie zamierzam.
          Drogi Karniszonku również nie jest ani sekretarzem ani rzecznikiem żadnego
          klubu. To w kwesti sprostowania, mam nadzieje że w kolejnych postach nie
          będziesz prezentował poziomu Saladyna czy Mezuzi. Pozwole sobie przypomnieć
          moje źródło wyjaśnienia terminu "propaganda" jest to 3 tomowy Słownik Języka
          Polskiego pod redakcją prof. dr Mieczysława Szymczak. I tam jest tylko w taki
          sposób wyjaśnione powyższe pojęcie. Zacytuję po raz kolejny Twoje niespójności
          i poproszę Cię po raz kolejny o skomentowanie ich choć wiem że to będzie
          trudne, no ale cóż... już się przyzwyczaiłem do tego. Korniszonek
          napisał "Grunt to być idiotą! I wydawać pieniądze na niepotrzebne listy" w
          następnym poście skierowanym do mojej skromnej osoby zwraca się w sposób
          następujący "jak widzisz nie uważam, tak jak Ty że ktoś jest głupi". W Twoich
          wypowiedziach jest wiele takich nieścisłości. Również cytat "Sądy wydawajmy
          dopiero jak będą wyniki a takich jak na razie nia ma" mnie troszkę zastanawia.
          Bo popatrz podam Ci prosty przykład czy jeśli chcesz zjeść jabłko to oceniasz
          jego smak przed rozpoczęciem czy po skończeniu???. Wiem że to pytanie jak i
          poprzednie nie zobaczą odpowiedzi no ale cóż....:-)) Pozdrawiam Karniszonku
          • Gość: Saladyn Re: Karniszon IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 20:36
            Oczywiście Maciek jest najinteligentniejszym gościem tego forum.
            Nic innego nie robi tylko mysli jak inteligentnie wyrazić swoje poglady.
            Przerost formy nad treścia i tyle. Pseudouczone tyrady.
          • Gość: Saladyn Re: Karniszon IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 20:39
            Acha , ja też mam słownik języka polskiego, ale jestem prosty chłop, gdzieżbym
            wpadł na pomysł aby do niego zaglądnąć ;)
            • Gość: Saladyn Re: Karniszon IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 13:32
              Korniszonek, dzięki za wsparcie.
              Nie obrażam się łatwo, w sumie to tylko "forum" , więc byłbym nienormalny,
              gdybym czyjeś słowa "brał sobie do serca".
              Jak każdy Polak "swoje wiem" ;)
          • korniszonek Re: Macius 09.04.03, 22:01
            Wyznaję zasadę że nie piszę opini do rzeczy które są oczywiste. jeżeli coś jest
            pewne to piszę, a osądy pozostawiam na potem i mam prośbę nie obrażaj saladyna
            i mazuzi, bo doczekasz tego samego od innych. A odnośnie słowników to zawsze
            pisz wszystko co się tyczy danego slowa a nie co Ci się podoba. pozdrawiam i na
            marginesie oceniasz innych(saladyn i mazuzia) a nawet przepisac mojego nicka
            nie dajesz rady. Nie jestem Karniszonek tylko korniszonek - czyżby nerwy nie
            te - tylko trzy osoby o innych poglądach i już żyłka pulsuje??
            • Gość: dysafor Re: Miasto szuka inwestorów... IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 00:06
              Buuuuuuu...

Postaw obok siebie dwóch Polaków, a na pewno znajdą jakiś powód, żeby się o coś
              pobić.

Proponuję nie bawić się w proroków i wizjonerów, tylko poczekać.
              Jak się uda, to będzie z pożytkiem nie dla Ferenca, tylko dla nas wszystkich.
            • Gość: Maciek Re: Karniszon IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 06:34
              korniszonek napisał:
              mam prośbę nie obrażaj saladyna i mazuzi, bo doczekasz tego samego od innych.

Z pełnym szacunkiem do Twojej osoby bądź obiektywny i ja pod ich adresem nic
              wcześniej niemiłego niepisałem więc nie do mnie kieruj te słowa, ale wiem to
              wszystko propaganda z mojej strony:-) Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka