Dodaj do ulubionych

Obiecanki cacanki a........ radość

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:13
Wierutne bzdury którymi przez ostatnie lata ekscytował się Region powoli przybierają realne kształty.Bzdury,których w stanie nie było wymyślec dwóch idiotów a musiało ich być co najmniej trzech.Nakręcana spirala ich rzeczywistości tak je urealniła,że mniej zoriętowani byli przekonani,że te inwestycje naprawdę istnieją,ba nawet funkcjonują.Miało się wrażenie przeglądając regionalną prasę,że Rzeszów jest prawdziwym pępkiem świata ba nawet sakrum o którym nie można wypowiadać się krytycznie.Karcenie z góry uznawano za prześladowania.Nawet zdrowa krytyka wywoływała nigdzie nie spotykaną wściekłość i zajadłość z toczeniem piany włącznie.
A teraz fakty:
-Ryanair baza serwisowa-odleciała mimo,ze nigdy nie przyleciała.Realnie tylko idiota mógł ją posadowić w Rzeszowie/którą firmę stać na przedsięwzięcie już w założeniu przynoszące straty/A ile było zabawy-loty krajoznawcze do Singapuru,narady wyjazdowe,posiedzenia,sielanka medialna i wirtualna.Wreszcie ktoś powiedział dość pajacowania naszym kosztem.Nie będze bazy na Jasionce.Kubeł zimnej wody może wystarczy.
-Jasionka-bardzo dobrze,że port się rozbuduje,zawsze bliżej cywilizowanego świata nawet dla najbiedniejszych.Patrzmy jednak realnie,To mały regionalny port lotniczy dla potrzeb mieszkańców a nie potężny port międzynarodowy-dla kogo.
-Rzeszów-Warszawa linia kolejowa a to już jest prawdziwy kwiatek.Rozumiem,że trudno zrozumieć ,że tak ważne gospodarczo,turystycznie,intelektualnie miasto Rzeszów nie ma bezpośredniego połączenia kolejowego z Stolicą.Jak mało ważni muszą być wybrańcy z tegoż regionu w Stolicy skoro nawet pociąg do nich nie jeżdzi.Jeżdził już kiedyś jako widmo a ostatnio Kielce powiedziały.że archaiczna już nie prawie nie istniejąca linia kolejowa ich całkowicie nie interesuje.
-sortownia Poczty Polskiej -lokalne media i radni przez trzy lata ją budowali.Zapraszam do podziwiania.
-Uczelnie-jedynie politechnika zasługuje na to miano.Pozostałość to poziom gimnazjum bieszczadzkiego.Jedyny region gdzie nauczycieli akademickich traktuje się jak śmiecie oczywiście prócz"zasłużonych" Podana na talerzu szansa utworzenia dobrego uniwersytetu zamieniona na regionalną szkółkę ,której absolwenci mogą w Europie jako sprzątacze i pomywacze funkcjonować pod warunkiem,że język opanują.Żadnego instytutu mającego jakiekolwiek osiągnięcia.Ot taki drobny przykład.W kraju średnio przypada na 1000 pracujących 4 ludzi nauki.Na podkarpaciu tylko jeden. Ot takie krajowe centrum.
-Klimat Rzeszowa przyjazny dla mieszkańców- tu zrobiono bardzo dużo-asfaltu i betonu pod dostatkiem,zamiast chodników parkowiska dla samochodów.zamiast parków i zieleńców -markety i galerie dające namiastkę spacerów i wypoczynku.Czynny wypoczynek zapewniają lokalni chuligani od których można wieczorem oberwać w okolicach rynku jak też pomieszczeniach przez niektórych kawiarniami i reustaracjami zwanymi.Raj dla dzieci-piaskownice z odchodami,placyki z samochodami,bieganina między samochodami na osiedlu i wiele innych niesamowitych atrakcji stworzonych dla dzieciarni.
Oczywiście buduje się różnego rodzaju z reguły blaszane centra sprawiające wrażenie uzależnień i wrażliwościna potrzeby mieszkańców.Ulice co roku poszerzane o pół metra,nowe krawężniki i inne bajery.A podjazdów dla wózków dziecięcych i inwalidóe już nikt nie przewidział-niech siedzą w domu a nie rysują karoserie ukochanych samochodów.
Są jeszcze inne ciekawe kwiatki charakterystyczne dla Kacykowa o których też możemy podyskutować.
Obserwuj wątek
    • Gość: MC Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: 195.136.36.* 25.01.07, 10:25
      pieprzenie o szopenie stary.nie lubie ludzi ktorzy sa takimi pesymistami ze
      tylko ciagna czlowieka w dol!nie umiesz docenic ze masz prezydenta z wizja, z
      pomyslem, wiedza jak to zrealizowac!probuja staraj sie robia co moga ale zawsze
      znajda sie tacy ktorzy beda szczekac jak ty!nie cierpie takich pesymistow.
      ty zamiast widziec szlanke pelna do polowy widzisz ja do polowy pusta!!!nie
      doceniasz drog nie doceniasz chodnikow parkingowych BEZPLATNYCH miejsc
      postojowych, czystego fajnego milego miasta o ktory wielu przybywajacych tu
      wypowiada sie bardzo pozytywnie, nieraz przecierajac oczy ze zdumienia ze tu
      jest tak fajnie.niestety zawsze znajda sie tacy debile jak ty, bezmozgowi
      pesymityczni popaprancy ktorzy jakby nie bylo to bedzie zle.
      co do bazy ryana-jak zapewne wiesz to warszawka ustawila temat, powiedzieli
      lodz albo katowice, NIE Rzeszow i chocby pan Deptula polecial do Buenos Aires
      albo na Marsa to pewnie i tak nic by nie zdzialal!!!szkoda, przykre jest to ze
      majac tylu poslow z partii RZADZACEJ otrzymuje sie z zamian FUC* OFF!
      bedziemy pamietac co sie tutaj dzialo, jestem przekonany ze gdyby nie Ferenc
      ten ktorego wielu oszolomow i jelopow opluwa bylibysmy juz dawno stoczeni po
      rowni.Takiej specyficznej nagonki na to wojewodztwo nie widzialem juz dawno!!!!

Powtorze jeszcze raz-podziwiam Ferenca ze mu sie chce, widzac to co sie dzieje
      w okolo, podziwiam go za determinacje i ciesze sie ze mam takiego prezydenta.

a wszystkim narzekajacym paranoikom mowie walcie sie!jak sie wam nie podoba to
      spier*** stad, przynajmniej nie bede musial czytac wyponic jakichs
      niespelnionych jelopow!!!
    • mateusz.maciejczyk Panie/pani Iko o ile to pani/pana prawdziwe imię 25.01.07, 15:44
      Pierwsze co mi się nasuwa to ciągłe żale z Twojej strony, że coś wyszło nie tak.
      Jeżeli pani/panu się tuta nie podoba to proszę wyjechać, natomiast jeśli
      pan/pani tutaj nie mieszka to proszę się nie wtrącać nie znając prawdziwych
      problemów tego regionu. Jeżeli Podkarpacie nie jest dla ciebie "cywilizowanym
      światem" czy tylko tutaj można spotkać biedę i nędzę to co cię tutaj trzyma?
      Tak się składa, że będąc w tych "wielkich" i "cywilizowanych" miastach to nie ja
      wstydziłem się, że słoma z butów mi wystaje.

Drugie co mnie zainteresowało określanie Rzeszowa jako cały region. Rzeszów jest
      tylko stolicą województwa. Zaś region obejmuje wszystkie miasta i miejscowości
      które wchodzą w skład Podkarpacia. Zastanawiam się czy to z niewiedzy czy z
      czystej złośliwości pisze tak pan/pani o Podkarpaciu.

Kolejna sprawa to ostre słowa krytyki. Wielokroć mówiłem/pisałem iż krytyka nie
      jest zła - jeżeli jest uzasadniona oraz podana została jakaś alternatywa. Jeśli
      dla pana/pani uzasadnienie "bo nie" jest dobre to może nie drążmy tematu
      krytyki? Pragnę przypomnieć, że tak zachowywało się kilkoro byłych radnych
      Rzeszowa, a w ślad za nimi teraz zachowują się tak parlamentarzyści z Podkarpacia.

Miło, że zaczęła pani pisać o faktach to ja też nadmienię kilka z nich:

- Faktem jest, że baza Ryanair nie uzyskała aprobaty rządu i znalazły się takie
      osoby którym nie na rękę był rozwój Podkarpacia (chcą je zniszczyć i
      rozdzielić). Ich decyzje i skutki tych decyzji możemy oceniać na każdym kroku.

- Faktem jest również, że za kilka lat okaże się jaką potęgą może być Jasionka
      jako lotnisko (poza tym, że pas lotniska jest najdłuższy zaraz po Okęciu). To
      nie Warszawa ani Kraków leżą najbliżej Ukrainy i Słowacji tylko lotnisko w Jasionce

- Następny fakt jest taki, że to za sprawką Uniwersytetu Rzeszowskiego studiują
      w naszym mieście ludzie z całego kraju. Mieszkańcy naszego województwa wreszcie
      mają alternatywę na pozostanie tutaj i ukończenie studiów w regionie.

- Inny fakt stwierdza, że są i takie wydziały które są chlubą dla uczelni i
      studentów a ich ukończenie nie jest takie łatwe.

Muszę stwierdzić, że miałem okazję być ostatnio w Krakowie i jedno wiem na
      pewno. Kraków przewyższa Rzeszów ilością takich hipermarketów (u nas jest 3 duże
      które można uznać za sklep "wszystkomający") tam jest ich znacznie więcej. Więc
      proszę, jeżeli dla pana/pani konstrukcja metalowa to wieś to ciekawe co mają
      powiedzieć o tym mieszkańcy np. wspomnianego przeze mnie Krakowa.

Proszę również nie pisać, że nie ma podjazdów dla wózków i inwalidów bo na
      osiedlach przynajmniej w Rzeszowie są takowe. Co do instytucji to się nie
      wypowiadam bo rzeczywiście ich brak, ale to nie jest tylko i wyłącznie przywara
      naszego miasta.

Jeżeli chodzi o same dzieci to szkoda, że ma pani/pan tak nikła wiedzę na temat
      zajęć organizowanych dla najmłodszych. Co roku są przeznaczane pieniążki na
      realizacje właśnie takich projektów. To samo robią Młodzieżowe Domy kultury,
      wraz ze szkołami. Ale cóż, trzeba widzieć i być a nie krytykować nie mając o tym
      wiedzy.

mlodaeuropa.org <- i to nie jest jedyna organizacja działająca na terenie
      miasta...
      • Gość: racja Re: Panie/pani Iko o ile to pani/pana prawdziwe i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:54
        kolega ma troche racji . cialge w gazetach sie pisze o Inwestycjach ,
        drogach , Centra Handlowych ... o rozbudowie Jasionki ... ale co z tego ? Jak
        w porównaniu do innych regionów zostajemy w TYLE ze hoho ...

po co nam te centra handlowe ? jak niema zadnego powaznego inwestora , z
        branzy lotniczej , ktory by zatrunił fachowców za konkretne pieniadze .
        a nie ludzi do układania Ciuchów w sklepie ...

popatrzcie na wrocław ( LG ) na ŁODZ ( Dell) na krakow ... u nas ?
        podniecaja sie ze w krosnie 20 osob jakas firma zatrudniła czy cos :/

jaka z Rzeszowa Matropolia ? Srednie miasto ... taka prawda
        • Gość: pr Re: Panie/pani Iko o ile to pani/pana prawdziwe i IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 25.01.07, 16:12
          srednie ale nasze,
          faktem jest ze troche brakuje nasm tu inwestycji z prawdziowego zdarzenia.
          chociaz przynajmniej podobno w WSK ciagle inwestuja i teraz po zakupie Mielca
          przez Sikorskiego cos sie zacznie dziac wiecej w branzy lotniczej i generalnie
          high-tech
          • styro Re: Panie/pani Iko o ile to pani/pana prawdziwe i 25.01.07, 16:58
            Iko ma racje w 100% - duzo bla bla bla a pozniej nic z tego nie wychodzi -
            bardzo dobry post Iko. Mateuszu - gadanie o tym jaka to Warszawka jest fe,
            Krakow nam rzuca klody, Lublin i inne miasta to manipulowanie. Powiedz wprost,
            ze nasi politycy sa nieudolni, nasi urzednicy grzeja tylko tylki na stolkach -
            dlaczego Rzeszow nie rzuca nikomu klod pod nogi rzucic tylko mu zawsze wiatr w
            oczy wieje? Bo to sa karierowicze, przypadkowi ludzie, ktorzy maja wazniejsze
            sprawy na glowie niz region i jego mieszkancy - ale ciemny lud i tak
            zaglosuje. Wiesz jaki jak jest problem Rzeszowa - za duzo sie gada - za malo
            robi. Z przyzwyczajenia nie odpisuje na posty oszolomow, ktorzy tak zachwycaja
            sie i cmokaja nad tym moim miastem, jakie to ono wspaniale, jakie czyste, jak
            to inwestorzy sie nim zachwycaja - gdzie te inwestycje, gdzie te drogi - to
            jest zascianek, a ci, dla ktorych to pepek swiata i pienia sie na kazda krytyke
            chyba nigdy z niego nie wyjechali, a szkoda, bo pozwoliloby im to na troche
            obiektywnosci. No, ale nie mam czasu ani checi, zeby toczyc z nimi dyskusje :)
            • Gość: MC Re: Panie/pani Iko o ile to pani/pana prawdziwe i IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 25.01.07, 17:45
              rozumiem ze to jakies waty do mojej wypowiedzi??
            • mateusz.maciejczyk politycy nieudolni 25.01.07, 17:48
              może nie wszyscy ale większość zdecydowanie - to fakt.

Jednak jeżeli chodzi o rozdzielenie województwa Podkarpackiego to niestety też
              fakt. Niestety prawda jest taka, że kilku wpływowym osobom nie podoba się już od
              kilku lat nasze województwo i najchętniej byłoby im nawet to na rękę
              rozdzieliliby je pomiędzy Małopolskę a Lubelskie.

Tutaj nie chodzi o to kto komu rzuca kłody tylko o to, że nie jesteśmy najgorsi.
              Wiele osób zachwyca się Krakowem czy Warszawą, ale nie biorą pod uwagę tego że
              te miasta były czy są stolicą Polski.
              To, że Kraków nie chce przeznaczyć pieniędzy na remont dworca czy remont linii
              kolejowych raczej nikogo nie powinno dziwić. Które województwo będzie
              finansowało drugie?

Z kolei patrząc na naszych super, ekstra parlamentarzystów nasuwa się tylko
              jedno pytanie - co oni w ogóle robią poza pobieraniem diet? Ilu jest takich
              którzy chcą coś zrobić? 3 ? 4 ?

Rzeszów nie jest metropolią, ale to jest nasze miasto - moje miasto i chcę żeby
              rozwijało się jak najlepiej i najszybciej.
              Zarzuty, że robi się remonty dróg czy nowe ulice są bezpodstawne... Nie chce mi
              się tłumaczyć po co są one potrzebne, bo chyba każdy to ma troszkę realnie
              patrzy to wie.
              Poza tym w Rzeszowie brakuje wiele rzeczy, wiele również trzeba przywracać do
              życia ale to już leży w gestii magistratu.

Podkarpaciu trzeba silnej i zgranej ekipy w parlamencie która wie czego potrzeba
              województwu oraz wie jak to zdobyć,a miastu potrzeba wreszcie Rady z
              nowatorskimi pomysłami, nie maszynek do głosowania.

Natomiast nie trzeba nam takich raar'ów i takiej Iki, którzy tylko krytykują
              zamiast rzucić sensowny pomysł...
              • styro Re: politycy nieudolni 25.01.07, 17:59
                mateusz.maciejczyk napisał:

>
                > Natomiast nie trzeba nam takich raar'ów i takiej Iki, którzy tylko krytykują
                > zamiast rzucić sensowny pomysł...

I znow sie z Toba nie zgodze - tzn. z jednym fragmentem Twojego postu. Nie znam
                Ika, nie wiem kto to jest - ale podoba mi sie jego post. On sie nie pieni, nie
                denerwuje - prosto i rzeczowo zobrazowal sytuacje w Rzeszowie, narysowal ja
                dokladnie taka jaka jest i co najwazniejsze napisal prawde. Bo nie jest tak? Od
                kilku lat z radoscia czytamy w lokalnej prasie o toczacych sie rozmowach z
                super inwestorami, gdzie sa te inwestycje? To co mnie najbardziej denerwuje u
                ludzi z mojego miasta (niektorych) to ten brak obiektywizmu, pieniactwo i
                chamstwo w odpowiedzi na najmniejsza konstruktywna nawet krytyke - to o czym
                pisal Ika, no ale to nie moj problem - nie daje sie sprowokowac :) A do
                rzeczowej dyskusji owszem - zapraszam.
                • mateusz.maciejczyk Re: politycy nieudolni 25.01.07, 20:05
                  Najwyraźniej nie czytałeś wszystkich jej postów ;-) proponuję sięgnąć do
                  archiwum wtedy zmienisz zdanie.

Tak jak powiedziałem krytyka o taaak ale nie bezpodstawna :-)
                  • styro Re: politycy nieudolni 25.01.07, 21:21
                    mateusz.maciejczyk napisał:

>
                    > Tak jak powiedziałem krytyka o taaak ale nie bezpodstawna :-)

Oj chyba podstawna... Niestety jak na razie wolimy narzekac niz wziac sie do
                    roboty... A inni zakasali rekawy i sie rozwijaja.
                    • kmd_rohan Re: politycy nieudolni 26.01.07, 15:16
                      @Styro! Mam do Ciebie pytanie. Jak zareagowałbyś, gdyby ktoś wszedł do Twojego
                      domu i zaczął krytykować kolor zasłon w oknach i ustawienie maebli, a sam
                      miałby w domu okna przesłonięte gazetami i spał na zmurszałej kanapie?
                      Posłuchałbyś jego rad?
                      To tyle a`propos Iki.
              • Gość: raar Re: mateusz. maciejczyk -politycy nieudolni IP: *.lanet.net.pl 27.01.07, 22:17
                Podniecaj sie Pan dalej mapkami Rzeszowa z obszarem 250 km2 ! Takie
                to "sensowne" pomysły potraficie przeciwstawic krytykom Ferenca. Nie raar'ów ,
                Iki czy też zgranych ekip w parlamencie Wam potrzeba a rozumu odrobinę !
                • Gość: Obserwator Znowu to samo raar IP: *.icm.edu.pl 28.01.07, 15:32
                  Naucz się czytać chłopczyno ze zrozumieniem a potem wypisuj bzdury na forum.
                  Mateusz ma rację i watpie zeby czyms się podniecał taka "bezpodstawna "krytyka
                  nie ma żadnego sensu i wrzucanie tego wszystkiego do jednego worka tym bardziej.
                  Dzięki takim rozumnym istotom jak ika i ty żyje się w Polsce jak się żyje.
                  Pochwal sie moze co zrobiles dla społeczeństwa by bylo lepiej a nie wypisuj
                  tutaj pierdoły o podniecaniu się jak dziecko z podstawówki.
                  • Gość: raar Re: Znowu to samo raar IP: *.lanet.net.pl 30.01.07, 14:29
                    Jeżeli wiesz, że p. Mateusz ma rację to odpowiedz sobie dlaczego przepadł w
                    wyborach ? Nie gryzmol tylko na forum "pogłebionej analizy" bo cieniutko ci to
                    wychodzi.....
                    • Gość: Obserwator Re: Znowu to samo raar IP: *.icm.edu.pl 30.01.07, 23:59
                      Chłopczyno droga nawet starszych od siebie nie szanujesz,
                      Mateusz nie przepadł, zrobił doskonały wynik zważywszy na swój wiek i to, że nie
                      jest medialną personą. Wielu którzy byli bardziej znani od niego miało mniejsze
                      poparcie. Mam nadzieje, że będzie więcej takich ludzi jak on (może wreszcie coś
                      się zmieni)
                      Teraz możemy gdybać, ja sądzę że Mateusz startując z ramienia PiSu albo KWW
                      Rozwój Rzeszowa zasiadałby teraz w radzie (ale wiem, ze tego nie chciał). Trzeba
                      znać człowieka, żeby móc o nim cokolwiek pisac. Wiec drogi raarze wykaż tyle
                      inicjatywy w swoich działaniach co Mateusz i zamiast ciągle szukać wrogów zrób
                      wreszcie coś dla ludzi.

Nie jestem analitykiem, natomaist tobie propaganda cieniutko wychodzi.
                      • Gość: raar Re: Znowu to samo raar IP: *.lanet.net.pl 31.01.07, 20:51
                        Róbcie dalej takie "dokonałe" wyniki analitycy typu gdyby babcia miała...
                        Zbywanie każdej krytyki szukaniem wrogów to maniera godna myślicieli z PSL-u.
                        Nie mam nic przeciwko p. Mateuszowi jako przyzwoitemu człowiekowi co nie zmienia faktu, iż nie zgadzam sie z większością jego pogladów.
                        Dla ludzi duzo zrobili już Marks, Engels czy Lenin a Castro próbuje cały czas coś dla nich zrobić (na szczęście niewiele już pokraczyna może).I co z tego nadzwyczajnego wynika ?
                        • Gość: Obserwator a to ci dopiero IP: *.icm.edu.pl 31.01.07, 21:13
                          Nie wiedzialem, ze mysliciele z PSLu szukają wrogów i proponuję nauczyć się
                          czytać ze zrozumiem.
                          • Gość: raar Re: a to ci dopiero IP: *.lanet.net.pl 31.01.07, 21:46
                            P.Mateusz to w ramach KPZR startował? Proponuję nauczyć się wiązać fakty i myśli. Bo czytanie ze zrozumieniem (którym tak się chwalisz) będzie ostatnim ogniwem w edukacji.
                            • Gość: Obserwator Nie przeszlismy chlopczyno na 'ty' IP: *.icm.edu.pl 31.01.07, 23:39
                              Nie przeszlismy chlopczyno na 'ty'. Mialem rację: brak kultury to twoja domena,
                              sianie propagandy również. A to, ze widzisz wszędzie komunistów to już choroba
                              wiec wylecz sie z niej jak najszybciej. Jestem tylko ciekaw czy w zyciu do
                              starszych od siebie tez tak się zwracasz. "czego Jaś nie nauczy się za młodu,
                              tego Jan nie będzie umiał" - doskonale to odzwierciedla.
                              • Gość: raar Re: Nie przeszlismy chlopczyno na 'ty' IP: *.lanet.net.pl 01.02.07, 20:50
                                Nikt cię nie pochwalił to pochwal się sam...
                                Sam sobie przyznawaj rację, gryzmol o chorobach,propagandach, konfabuluj o komunistach, wreszcie załamuj rece nad brakiem kultury u mnie. Zapomniałes tylko sprawdzić kto w tym wątku pierwszy się do mnie zwrócił per ty. Ciekawa to "kultura" pozwala ci wypominać innym tego typu zwroty, gdy sam walisz per ty bez pytania o zgodę. Żałosna kreatura !!!
                                • unzigi Re: Nie przeszlismy chlopczyno na 'ty' 01.02.07, 23:30
                                  raar jestes burakiem i tyle, dziwne zeby 50 letni gosc (a podejrzewam ze tyle
                                  ma) zwracal sie do jakiegos obwiesia per pan loool
                                  • Gość: raar Re: Nie przeszlismy chlopczyno na 'ty' IP: *.lanet.net.pl 01.02.07, 23:36
                                    Ty jesteś takim samym 'królem' intelektu jak ten gośc. I nie pomaga ci nawet 55 lat życia (podejrzewam, że tyle masz).
            • Gość: As Re: Panie/pani Iko o ile to pani/pana prawdziwe i IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 25.01.07, 20:37
              Nie zapominajcie że STYRO wyjechał na TENERYFĘ więc nie jestescie godni
              dyskusji z tym jegomościem <rotfl>
    • Gość: Anty-Ika Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 25.01.07, 20:30
      Ika to niespełniony naukowiec (płci żenskiej) z Przemyśla, o co więc jej
      chodzi? Skąd ta nienawiść do Rzeszowa. Jedyny problem do Rzeszowa to ten
      beznadziejny deptak.
      • Gość: As Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 25.01.07, 21:29
        8000 miejsc pracy w parku technologicznym, kwestia 4 lat.
    • Gość: Ika Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:38
      Myślałam,że podyskutujemy w temacie,przynajmniej będziemy chcieli spojrzeć realnie na otaczającą nas rzeczywistość.Przetrzemy oczy,zrezygnujemy z różowego koloru a nawet zaczniemy mieć wątpliwości co do realiów.Ale widzę nic z tego.
      Dyżurni tegoż forum momentalnie wychwycą każde zdanie w którym przebija brak szacunku do miłościwie nas ogłupiających.Włączają swe ble ble ble.Tym razem jestem wstrętną babą,można by rzec Jonaszem.Teoria spiskowa i stan zagrożenia jest stopniowo rozbudowywany.A armaty strzelają,z grubej rury wali Pan Mateusz Maciejczyk;
      - to rząd chce zniszczyć Podkarpacie spiskując przeciwko bazie Ryanaira w Rzeszowie;
      -to Jasionka ma być głównym portem lotniczym ponieważ leży blisko Ukrainy i Słowacji;
      -To URz jest kużnią intelektualistów.Ba ma nawet wydziały na których trzeba się uczyć i które ciężko skończyć;
      -bardzo odkrywcze -są pieniążki na projekty aktywizacji dzieci.Dobrze chociaż ,że wystarcza na projekty;
      -podjazdy dla wózków- zapraszam na zaporę/Taki lokalny szczyt perfiddi i braku szacunku dla człowieka.
      A teraz zagrożenia też tegoż Pana;
      -wrogie siły chcą zlikwidować województwo;
      -nieudani parlamentarzyści z regionu dbający tylko o swe dobra i tu pouczenie co owi parlamentarzyści winni robić/takie małe wytyczne/;\
      -i najważniejsze skoro Ice się nie podoba to niech się wyprowadzi i nie przeszkadza w dobrym samopoczuciu /Towarzystwa wzajemnej adoracji/.

Oczywiście wszystkie te wytyczne biorę sobie do serca.Pokornie i z oznakami uwielbienia proszę o przebaczenie.

A swoją drogą widzieliście jak niespodziewanie rano miasto przeprowadziło test z sprawności fizycznej szczególnie staruszków na oblodzonych chodnikach.Taki drobny przyjazny gest.Obchodziliśmy przecież dzień babci i dziadka.
      Pozdrawiam.

• Gość: bettina Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:22
        wiesz Ika, na tym forum jakoś tak jest, że jak człowiek napisze, że mu coś nie
        pasuje w Rze, to zaraz "dziwne" reakcje. ktoś tu ostatnio założył wątek w
        rodzaju "co wam się nie podoba w Rze?". nie pamiętam dokładnie tytułu wątku,
        ale coś w tym rodzaju. wypowiedziałam się, czego mi w tym mieście brakuje, co
        mi nie pasuje. wątek szybko zniknął, szukałam go, nie wiem, gdzie jest, czy go
        wycięli? co ciekawe, jak ktoś napisze coś nie tak o naszym mieście, zaraz jest
        podejrzewany o bycie zazdrosnym i wrednym mieszkancem innego miasta, Krakowa
        albo Wrocka. więc oznajmiam wszem i wobec, że jestem mieszkanką Rze i mam prawo
        wyrazić swoje zdanie, jak mi coś w tym mieście nie pasuje.

• Gość: kmd_rohan Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.165.unknown.vectranet.pl 26.01.07, 14:56
        Dyskutować? Z Tobą? A od kiedy Ty odpowiadasz na merytoryczne argumenty? Jak
        zaczniesz - daj znać. Pogadamy!
      • mateusz.maciejczyk heh 26.01.07, 15:39
        Ika powiem Ci jedno buziak;* i powodzenia w życiu.
        Jeśli Ty tak samo interpretujesz w rzeczywistości wypowiedzi innych (pod siebie)
        to biada im :(

Przeczytaj raz jeszcze co napisałem, jak nie zrozumiesz to drugi raz, trzeci,
        czwarty i tak do skutku. Może wreszcie zrozumiesz, że towarzystwo wzajemnej
        adoracji póki co już nie istnieje (a ja nigdy nie bylem jego członkiem bo to
        mnie bluzgano) oraz to iż nie zawsze zgadzam się z decyzjami magistratu tak samo
        jak nie zgadzam się z bezpodstawną krytyką mającą na celu oplucie i sianie
        zamętu bez żadnych alternatyw.

My już skończyliśmy. Zadałem kiedyś pytanie raarowi nie odpowiedział, pani
        eserze oraz Tobie. Do dziś nie uzyskałem odpowiedzi. Ale za to słowa pełne
        goryczy i jadu o tak, są na każdym kroku ;>
    • cool_kid Re: Obiecanki cacanki a........ radość 26.01.07, 15:04
      Mnie też wiele rzeczy wkurza ale ten wątek jest bez sensu i pisanie np. styro
      że Ika przedstawiła sytuację taką jaka jest świadczy o zaburzeniach. Wychodzi
      obraz miasta - nowoczesnych slumsów jak sama napisała, w którym nie ma żadnych
      inwestycji i jedyne co się robi to blaszane hipermarkety. A ile do cholery jest
      tych hipermarketow, 10? To standard. Szkoda że nie dostrzega tego, że np.
      rozkręca się budownictwo mieszkaniowe, zarówno jednorodzinne jak i
      wielorodzinne, że w parku technologicznym powstanie masa miejsc pracy w
      nowoczesnym przemyśle. Nie widzi tego że zaczynają powstawać hotele, biurowce,
      prawdziwe centra handlowo-rozrywkowe, które rozkręcą kulturę w tym mieście (np.
      Millenium Hall). Uczelnie inwestują w infrastrukturę, mamy nowy gmach
      biblioteki URz, budynki dydaktyczne PRz, wkrótce rozpocznie się budowa nowych
      obiektów dydaktycznych. Nazywanie Jasionki małym regionalnym portem to idiotyzm
      bo jest to jak na razie 7 co do wielkości port w kraju, który w 2004 roku
      przewiózł ok. 20 tys. pasażerów, a w 2006 - 208 tys., to mówi samo za siebie.
      Otwierane są nowe połączenia, w tym roku NYC i Dublin, gdzie ten port w tych
      cudownych Kielcach, Toruniu, Lublinie? Rzekomy upadek gospodarczy to póki co
      budżet 580 mln zł i bezrobocie 8.2%. Zechciej zauważyć, że powstaje/powstało
      takie coś jak np. oddział kardiochirurgii, ośrodek rehabilitacyjny, biurowiec
      sądu, preinkubator akademicki PRz, ośrodek kształcenia lotniczego. Wymagasz od
      miasta niespełna 200 tys. żeby miało rewelacyjne uczelnie to może powiedz jakie
      uczelnie mają te dawane za przykład Kielce. Poza tym każdy kto czyta forum
      Przemyśl wie że koleżanka Ika jest z Przemyśla, nienawidzi Rzeszowa i już 2
      lata temu przepowiadała temu miastu upadek. Niestety dla niej, jej prognozy się
      nie sprawdziły i nie sprawdzą.
      • Gość: Ika Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 09:48
        Masz rację Col Kidzie.To co piszesz o inewstycjach jest prawda.Rozkręca się budownictwo mieszkaniowe jak w każdej miejscowości proporcjonalnie do potrzeb;Park technologiczny to też prawda,uczenie prostych czynności mechanicznych bez angażowania stref myślowych to wymuszona konieczność;odnośnie hoteli i biurowców też nie przesadzasz-muszą istnieć tam gdzie występuje nazwa miasto.Są tak samo niezbędne jak publiczne toalety-i tu Cię mam;uczelnie tu się chyba nie rozumiemy nie budynki ,pałace i donice decydują o randze uczelni,trzeba trochę więcej lecz czegoś innego-wiem,że ciężko to zrozumieć.O Jasionce nie będziemy rozmawiali.Obaj się cieszymy,że jest.Odnośnie kardio i rechabilitacji zawsze musi być ostatni region.Przypadło to nam.
        Ale przy rozwoju kultury to naprawdę dałeś do pieca.Powiem ci szczerze to prawdziwa pustynia gdzie niegdzie rośnie kaktuś a jeżeli jest oaza to tylko dla wtajemniczonych.
        Widzisz pada malutki śnieg.Pobaw się z rodziną na świeżym powietrzu .Porzucaj śnieżkami-a lepiej nie-możesz wybić szybę w samochodzie sąsiada.
        • kmd_rohan Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 10:13
          Gość portalu: Ika napisał(a):
          > ,trzeba trochę więcej lec z czegoś innego-wiem,że ciężko to zrozumieć...

Nu i Tutaj się z Tobą, Ika zgodzę. Bardzo ciężko zrozumieć. Może spróbuj
          napisać jeszcze raz, ale po polsku?

> Widzisz pada malutki śnieg.Pobaw się z rodziną na świeżym powietrzu .
          > Porzucaj śnieżkami-a lepiej nie-możesz wybić szybę w samochodzie sąsiada.

Widzę, że masz Iko bardzo ciekawe doświadczenia życiowe. Ile to szyb
          samochodowych rozbitych śnieżkami widziałaś w życiu? Jeżeli reszt Twoich rad
          tak samo przystaje do rzeczywistości jak ta, to może zajmij się już tym
          pociągiem Przemyśl - Budapeszt o którym tak piejesz z zachwytu na forum
          Przemyśla. Jeśli włożysz w swoje działanie na rzecz tego pociągu choćby połowę
          zaangażowania, z jakim próbujesz udowodnić, że w Rzeszowie nic się dobrego nie
          dzieje - sukces murowany!
          • cool_kid Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 10:35
            Jeszcze co do kultury przypomnę o festiwalu filmów offowych, festiwalu
            multimedialnym "Rzeszów in plus", festiwalu piosenki polskiej "Carpathia" albo
            np. przeglądzie filmów optymistycznych Happy End. Do tego mamy np. nocne
            maratony filmowe i tego typu atrakcje. Wystarczy poszukać. Np. większość
            wykonawców których ja lubię w ogóle nie przyjeżdża do Polski więc mi nie robi
            różnicy czy mieszkam w Rzeszowie czy Wrocławiu :) Moim zdaniem w Rzeszowie w
            porównaniu do tych dużych miast całkiem sporo osób ma ciekawe upodobania
            muzyczne czy filmowe i ja się z nimi nie nudzę. Mieszkałem przez jakiś czas w
            jednym z tych dużych miast na zachodzie kraju i tam poznawanie muzyki czy
            filmów polegało głównie na ściąganiu ich z netu, a w kinach było takie chamstwo
            że ciężko było normalnie oglądać filmy. Więc uważam że trochę przesadzasz...
    • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 13:32
      Jeszcze raz odnośnie linii kolejowej do Warszawy.
      Ludzie z Rzeszowa zrozumcie, że Kielce nie chcą remontować linii z Sandomierza
      do Skarżyska, natomiast Lublin chce i będzie remontował linię z Rozwadowa do
      Lublina, elektryfikując ją i podnosząc prędkość do 120 km/h. Docelowa prędkość
      z Lublina do Warszawy to 160 km/h już niebawem. Pomiędzy Stalową Wolą, a
      Rzeszowem przez Przeworsk są dobre tory, linia jest zelektryfikowana i przy
      małym nakładzie środków można na niej także prędkość podnieść do 120-140 km/h.
      Po takiej modernizacji czas jazdy z Rzeszowa do warzsawy koleją wynosiłby ok 4
      godzin. Czy to dużo? Jeśli liczeycie na szybciej przez Kolbuszową to jesteście
      w błędzie. Samo przejechanie Gór Pieprzowych za Sandomierzem zajmuje ok. 20
      minut i tam żadne remonty nie pomogą, gdyż pociąg musi jechać 20 km/h.
      Poza tym, dzięki takiej linii byłoby szybkie połączenie pomiędzy dwoma miastami
      wojewódzkimi Lublinem i Rzeszowem, chyba częsciej macie potrzebę pojechać do
      Lublina niż do Ostrowca, czy Radomia?
      Zaoszczędzone pieniądze przez zaprzestanie reaktywacji linii przez Kolbuszową
      możnaby przeznaczyć na remont i elektryfikację linii do Jasła oraz dalej w
      Bieszczady, z korzyścią dla całego regionu, a nie tylko Kolbuszowej.
      Ktoś napisał, że tamta linia przez Ostrowiec jest konieczna z uwagi na hutę w
      tym mieście. No to dla ruchu towarowego moze zostać utrzymany jeden tor w
      stroną Skarżyska, tak jak z Rzeszowa do Widełki dla potrzeb towarowych.
      • Gość: As Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 27.01.07, 13:36
        A kto by do Lublina jeździł i sorry ale do stalowej woli przez przeworsk to
        absurd.
        • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 13:44
          Bardzo dużo ludzi jeździ do Lublina i z powrotem. Wiem, bo widzę obłożenie w
          PKSach oraz na trasie nr 19.
          • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 14:06
            Dokonałem prostych obliczeń. Zakładając podniesienie prędkości na magistrali
            Kraków- Przemyśl do 140 km/h, Przeworsk- Stalowa Wola- 120 km/h, Stalowa Wola-
            Lublin- 120 km/h; Lublin- Warszawa 160 km/h.
            Obliczyłem zmniejszając o 10 km/h średnią prędkość, żeby nie liczyć maksymalnej
            i wyszło, pomiędzy Rzeszowem a Przeworskiem 18 minut; Przeworsk- Stalowa Wola-
            40 minut, Stalowa Wola- Lublin 55 minut, Lublin- Warszawa ok.70 minut.
            Wprowadzając pociąg IC z Rzeszowa do Warszawy, który zatrzymałby się tylko w
            Stalowej Woli i Lublinie, gdzie ok 10 minut trwałaby zmiana lokomotywy, gdyż
            trzeba zmienić kierunek jazdy, wychodzi, że czas podróży z Rzeszowa do Warszawy
            nie przekroczyłby 3,5 godziny. Nie warto o tym pomyśleć?
            • Gość: voy Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.19.165.19.osk.enformatic.pl 27.01.07, 14:36
              Jeśli się rozchodzi o połączenie z Warszawą to może i tak, ale przez to
              zaprzepaszczamy szanse na to, by mieć jakieś cywilizowane połączenie z centrum
              kraju. Dzięki Ocicom możemy mieć efektywne połączenie z Kielcami, z Radomiem, z
              Łodzią, z Toruniem i Bydgoszczą.
              • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 14:45
                Nie masz racji. Połączenia w stronę Poznania, Bydgoszczy, Gdańska, Szczecina
                mogą być realizowane przez Warszawę.
                Natomiast w kierunku Kielc przez Kraków.
                Dziś chyba chodzi o czas, a nie odległość jazdy. Czy lecąc do USA zastanawaisz
                się nad tym, czy samolot leci nad Grenlandią, czy przez środek Atlantyku?
                • kmd_rohan Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 14:58
                  Czy @smalltownboy widziałeś kiedyś mapę Polski? Czy w podstawówce geografię też
                  olewałeś, bo była dla Cibie za trudna?
                  • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:03
                    Człowieku, jeśli nie masz nic do powiedzenia, to się nie wypowiadaj. Nie masz
                    pojęcia o komunikacji, a próbujesz ośmieszać kogoś innego, kto takie pojęcie ma.
                    Może wybudujmy sobie tory do każdego miasta powiatowego w linii prostej,
                    przeciez bliżej, nieprawdaż?
                    • kmd_rohan Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:15
                      A jakież to Szanowny małychłopczyk z dużej Stalowej Woli ma pojęcie o
                      komunikacji? Że z kapelusza popodnosi sobie prędkości szlakowe i pozaprzęga do
                      pociągów nieistniejące lokomotywy, a do Kielc bedzie mu bliżej przez Kraków niż
                      przez Skarżysko...:) O cenach biletów - nie wspomnę. Śpij słodko,
                      małychłopczyku.
                      • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:17
                        Chłopie, takie sa plany, które mają być wprowadzone w życie. Nie słyszał o
                        lokomotywach jadących 160 km/h?
                        Natomiast bajanie o 3 godzinach do Warszawy przez Skarżysko może się ziści w
                        2100 roku.
                        Jeszcze jedno, czy dla mieszkańców Rzeszowa lepsze jest dogodniejsze połączenie
                        z Lublinem, czy Kielcami?
                        • kmd_rohan Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:28
                          smalltownboy napisał:

> Chłopie, takie sa plany, które mają być wprowadzone w życie. Nie słyszał o
                          > lokomotywach jadących 160 km/h?

Spalinowych na PKP, które pociągnęlby skład od Stalowej Do Lublina? Nie.
                          Opowiesz mi o nich?
                          • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:32
                            Przecież napisałem, że w strategii województwa lubelskiego jest podniesienie na
                            tej linii prędkości do 120 km/h i zelektryfikowanie jej i to już ok 2010 roku.
                            • kmd_rohan Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:38
                              A linia Tarnobrze - Skarżysko JEST zelektryfikowana i w większej części
                              dwutorowa. To tyle w tym temacie. Planuj sobie dalej.
                              • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:42
                                Jest mała różnica. O wiele więcej kasy należy włożyć w remont tej linii, niż w
                                poprawienie torów przez Leżajsk. Tu chodzi tylko i wyłącznie o koszty. Myślmy w
                                skali całego kraju, a nie z punktu widzenia Rzeszowa. Gdyby były środki na
                                wszystko, to czemu nie?
                                • kmd_rohan Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:47
                                  Dysponujesz konkretnymi kwotami? Jak Cię znam, to nie. Idę na spacer, piękna
                                  zima dzisiaj. Pa!
                                  • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:49
                                    Sam fakt, ze Kielce nie chcą wywalać kasy na tę linię o czymś świadczy.
                                    Natomiast tutaj Lublin wybuduje. A teraz co jest tańsze? Poprawienie dobrych,
                                    elektrycznych 2 torów przez Leżajsk, czy praktycznie od początku odremontowanie
                                    jednego toru, bez prądu przez Kolbuszową?
                                    • Gość: voy Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.19.165.19.osk.enformatic.pl 27.01.07, 18:00
                                      Po pierwsze dlaczego bez prądu? To nie jest zwykły remont tylko modernizacja i
                                      elektryfikacja. Inaczej być nie może.
                                      Po drugie nikt nie będzie usatysfakcjonowany kilkugodzinną jazdą do Kielc przez
                                      Kraków - kto normalny porwie się na 5 godzin jazdy taką trasą? Podobnie Łódź,
                                      do tego miasta nie da się normalnie dojechać z Rzeszowa. Że nie wspomnę o cenie
                                      połączenia naokoło.
                                      Rzeszów - Ocice to najlepsze rozwiązanie, gdyż załatwia zarówno Warszawę, jak i
                                      centralną Polskę.
                                      • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 18:30
                                        A dobrą linię przez Leżajsk zaorać. Wydać pieniądzę na reaktywację zdezelowanej
                                        linii, byleby Rzeszów miał najbliżej do centrum Polski. Inne linie w regionie
                                        do zamknięcia, ale Rzeszów-Ocice otworzą, to jest polityka.
                                        • Gość: voy Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.19.165.19.osk.enformatic.pl 27.01.07, 22:00
                                          Kto tu mówi o oraniu czegokolwiek? Jeśli Ocice akurat są najlepsze, to dlaczego
                                          nie przystąpić do reaktywacji. Linia 71 ma szanse być drugą kluczową linią po
                                          magistrali E30, prowadzącą nie tylko do Warszawy, ale również do centrum
                                          Polski. Tego połączenia brakuje a linia przez Leżajsk i Rozwadów oprócz Lublina
                                          nie łączy niczego więcej.
                                          Szkoda tylko że nie wszystko jest tak piękne i będzie problem z trasą przez
                                          województwo świętokrzyskie; wszak żyjemy w kraju gdzie współpracy praktycznie
                                          brak, tylko na okrągło kłótnie i podziały.
      • Gość: ja Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.res.pl 27.01.07, 15:13
        w ciągu ostatnich 4 lat w lublinie byłem tylko raz - jakoś nie mam potrzeby tam
        jeździć....
        • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:21
          Jeśli masz określoną sumę pieniędzy na remonty, z których możesz zrobić linię
          do Warszawy przez Ostrowiec lub Linię opisaną przez mnie plus linię do Jasła i
          w Bieszczady, które wybierzesz?
          • Gość: ja Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.res.pl 27.01.07, 15:33
            czekam na lato i promocję LOTu - 100 zł za lot w jedną stronę do wawy - wychodzi
            tyle co podróż pociągiem.
            • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:34
              To PKS jeszcze tańszy, ale mówimy o PKP.
              • Gość: ja Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.res.pl 27.01.07, 15:35
                ale samolotem to tylko godzinę.. po cholerę tłuc się w pociągu lub autobusie
                kilka h ??
                • smalltownboy Re: Obiecanki cacanki a........ radość 27.01.07, 15:37
                  Jeśli będzie konkurencja to i kolej obniży ceny, poza tym pociągi są bardziej
                  pojemne.
                  • Gość: ja Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.res.pl 27.01.07, 15:44
                    jak obniży ceny to będzie o czym gadać...

poza tym żeby dostać się do wawy np. na 10 nie muszę wstawać o 4 rano - odlot
                    jest o 7.50, na miejscu śniadanie, spotkano, a po nim mam jeszcze trochę czasu,
                    do 17.10 - godziny odlotu.

natomiast jeśli ktoś będzie mi w stanie zapewnić szybszy i tańszy środek
                    transportu to czemu nie - zawsze będę wybierał jak najmniej uciążliwy dla mnie.
                    • Gość: scpt gadu gadu kij do zadu :) IP: 84.38.160.* 27.01.07, 19:28
                      Gadu gadu - kij do zadu. To staropolskie przysłowie przypomniało mi się czytając
                      tą "tfurczą" dyskusję :)
      • Gość: popp Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:15
        mądrze mówisz gościu...
      • Gość: abo Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.adsl.alicedsl.de 03.02.07, 11:58
        Zdecydowanie przydałoby się poprawić infrastrukturę kolejową z Rzeszowa w
        kierunku Bieszczad (docelowo do Zagórza)
    • Gość: af Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.rzeszow.mm.pl 28.01.07, 15:21
      Zgadzam się w 100 %
    • Gość: As Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 28.01.07, 16:07
      Ta kobieta ma strasznie bełkotliwy styl pisania, jest chyba niedorżniętą starą
      panną z Przemyśla :)
      • Gość: Ika Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:39
        Jeżeli wzwód fizyczny jest taki jak umysłowy to rezygnuję.To też od mózgu.
        • Gość: Ika Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:42
          Oczywiście to do ASa
    • Gość: tomek Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.chello.pl 06.02.07, 00:40
      w kazdym miescie w polsce jest bum mieszkaniowy zwiazany z tym ze sa
      prowadzone inwestycje.. a w rzeszowie.. nie ukrywajmy , w ciagu dwoch lat
      mieszkanie 30 mkw zdrozalo zaledwie 10-12 tys ? a co tam, sprzedeje je i
      kupuje na slasku apartament 60 mkw 2 pokoje za 145 tys
      • Gość: As Re: Obiecanki cacanki a........ radość IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 06.02.07, 00:52
        Haha spoko jeszcze 2 lata temu sprzedawali po 2300 za metr, teraz 4500 to
        standard.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka