IP: *.rzeszow.mm.pl 02.03.07, 11:23
po przeczytaniu wczorajszego artykułu w nominach ogarną mnie totalny śmiech
skąd Ci ludzie biorą takie fakty że pracownicy zarabiają tam 2666 zł przecież
to są jakieś brednie jestem pracownikiem tej firmy i nigdy nie zarabiałem
takich pieniędzy zresztą jak spora część moich kolegów też tam pracujących.
Prosił bym o nie wprowadzanie opini publicznej w BŁĄD!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: praca WSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:49
      Ja tez pracuje w tej firmie i nigdy nie zarobilem takich pieniedzy...
    • Gość: Olka Re: praca WSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:49
      Powiedzcie ile w takim razie zarabia operator obrabiarki ręcznej i obrabiarki
      sterowanej numerycznie - netto. Bo słyszałam kiedyś wypowiedź na pewnym
      spotkaniu Panów w krawatach z WSK i nic jasno nie powiedzieli. A ja chcę znać
      prawdę, boję się że wpuszczają mojego męża w maliny. Podrawiam i bardzo proszę
      o odpowiedź osoby które tam pracują.
      • Gość: Res Re: praca WSK tak jak wszędzie IP: *.res.pl 03.03.07, 08:05
        Elity zarabiają po 10 tyś i więcej a szarak 1.500 . Kiedy jednak obliczysz
        średnią zakładową to wychodzi 3 tyś.To jest właśnie mydlenie oczu.Stary
        pracownik to zarobi 2.500 brutto ale mlody (jeśli będzie w WSK anie jakiejś
        filii których coraz więcej)moze liczyć na 1000,12000,do max 1500 pracując w
        Soboty a nie kiedy i w Niedziele.
        • Gość: pracownik Re: praca WSK tak jak wszędzie IP: *.rzeszow.mm.pl 03.03.07, 13:03
          Pracując na obrabiarce numerycznej w WSK zarabia się od 1100 do 1500 zł a to
          naprawde nie są duże pieniadze jeśl weżmie się pod uwage że częsci którą tam
          się robi są warte bardzo bardzo dużo.A jak przeczytałem w nowinach że na wsk
          pracownik zarabia najmniej 2660 brutto to się zletka zdziwiłem skoro większość
          z którymi pracuje mieści się w przedziale 1600 do 2000brutto
          • Gość: R Re: praca WSK tak jak wszędzie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.03.07, 12:13
            Nie czytacie ze zrozumieniem.
            Kwota o której mowa, to średnia krajowa w przemyśle (zaznaczam krajowa, a nie
            tylko WSK).
            Związkowcy z WSK wynegocjowali, że najniższe wynagrodzenie w WSK będzie
            wynosiło 120 % średniej krajowej, czyli będzie to prawie 3200 zł brutto.
            Tak wyczytałem bodajże w czwartkowych Nowinach.
            • Gość: :) Re: praca WSK tak jak wszędzie IP: 81.104.176.* 04.03.07, 12:24
              gdyby najnizsze wynagrodzenie wynosilo 3.2 to srednia byla by okolo 5tys. nie
              wiem czy to celowe wprowadzanie w blad czy przypadkowa pomylka. 3200 brutto to
              srednia zakladowa.
          • parobek2 Re: praca WSK tak jak wszędzie 04.03.07, 15:08
            gazety wprowadzają w błąd czytelników jestem operatorem cnc a moja stawka
            wynosi nie całe 2000 gdzie w tym 200 zł za samokontrol. Za taką produkcje co
            sie wykonuje powinniśmy zarabiać przynajmniej dwa razy więcej. dlaczego WSK nie
            ujawni prawdziwych statystyk ilu młodych pracowników uciekło przyuczając się
            troche za granice, tylko piszą jak zakład pięknie się rozwija i że potrzebuja
            600 pracowników.Jeżeli chodz o podwyżki to są bardzo skromne. POZDRAWIAM
        • Gość: MC Re: praca WSK tak jak wszędzie IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 04.03.07, 13:46
          zawsze mozna isc do tesco za 500.nie wiem w czym problem??
          • Gość: lol Panie MC??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 16:25
            "co za 1000pln moge kupic?jak mam zyc???
            Przeczytaj komentowany artykuł »
            Autor: Gość: MC IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl
            Data: 01.02.07, 21:40

czy oni naprawde maja nierowno pod sufitem???1000pln to kpina nie kasa!!w
            maja po 2000GBP i smieja sie nam w twarz wszystkim w Rzeszowie i w WSK"
      • Gość: xxx Re: praca WSK IP: 217.153.105.* 04.03.07, 22:36
        1200 -1300 neto
        śmich na sali !!!!
    • Gość: Tomek Re: praca WSK IP: *.rzeszow.mm.pl 04.03.07, 16:36
      W nowina nic nie było o średnie tylko dokładnie pisało że pracownik na wsk nie
      zarabia mniej niż 2660 brutto co jest kłamstwem
    • Gość: it's me Re: praca WSK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:42
      a jak myslicie, czy z udokumentowana biegla znajomoscia jezyka rosyjskiego mam
      szanse dostac sie tam do pracy???
      • Gość: nw Re: praca WSK IP: *.atm.com.pl 05.03.07, 15:59
        Jeśli mają jakieś obrabiarki poradzieckie, to pewnie tak :) Sorry, tak naprawdę
        to nie mam pojęcia.
        Ale tak na marginesie, w krajach bardziej gospodarczo rozwiniętych gdzie
        funkcjonuje przemysł to dobry operator CNC zarabia naprawdę niezłe pieniądze i
        tacy specjaliści są poszukiwani. Rozmawiałem z polakiem który prowadzi firmę
        zajmującą się produkcją sterowników do CNC w Dolinie Krzemowej i stwierdził że
        rzeczywiście, specjaliści są bardzo cenieni, ale w Polsce miał problem ze
        znalezieniem wykonawców z odpowiednimi umiejętnościami i sprzętem. Po prostu
        technologicznie jesteśmy nieco zapóźnieni i to co w PL uchodzi za wysoki
        standard nie spełnia wymagań tamtejszych firm. Nie wiem jak w WSK - być może
        jest nowoczesny jak na standardy światowe - wtedy szybko się powinni zorientować
        że są tylko wylęgarnią specjalistów dla firm na zachodzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka