Gość: dfdh IP: *.rzeszow.mm.pl 18.04.07, 19:18 Chciałoby się powiedzieć " spieprzaj dziadu "...ale to tylko takie wolne myśli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MC wygonic go na zbity pysk! IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 18.04.07, 19:20 na taczki z tym cieciem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~tylda Re: wygonic go na zbity pysk! IP: 84.38.160.* 18.04.07, 19:48 którym????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja$ re IP: *.cust.tele2.pl 19.04.07, 00:36 nieważne, bravo za to dla pIS i tym głosującym na tych cieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanie państwo Re: Teatr ma już dyrektora IP: 84.38.160.* 18.04.07, 19:47 Wolne myśli są prawidłowymi. Nie trzeba się ich bać. Trzeba je GłOśNO wypowiadać. I głosować na odpowiednią opcję!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegetarianin Re: Teatr ma już dyrektora IP: 84.38.160.* 18.04.07, 19:55 Tak to jest, jak aktorzy biorą się za politykę. Nie dopuszczac do kampanii reklamowej!!!!!! Potem nie ma kto grac w teatrach, a ławy sejmowe aż sie uginają od "dietetyków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: Teatr ma już dyrektora IP: 82.177.97.* 19.04.07, 17:22 może manager kultury podkarpackiej przyjść do mnie to mu opowiem jak po kilku latach przepracowanych w banku rano o 9.00 dowiedziałem się,że w ramach redukcji etatów już nie muszę się zjawiać na stanowisku pracy. Gabinetu się nie dorobiłem. Niech były nie p... ,że nie otrzymał 3 miesięcznego wypowiedzenia tylko niech sobie przeczyta warunki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty_m Re: Teatr ma już dyrektora IP: *.rzeszow158.tnp.pl 19.04.07, 08:04 Pora głosować na konkretnych ludzi wg ordynacji, która ich pozwoli rozliczyć z tego co powiedzieli i co zrobili. Ta na to nie pozwala. Przykład ... Popatrzcie na tych, co nami rządzą. Partie się zmieniają, a gęby u żłoba wciąż te same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Teatr ma już dyrektora IP: 217.153.105.* 18.04.07, 19:57 Powodzenia Przemku. Mam nadzieje że pokazesz klase tym wszystkim którzy w Ciebie nie wierzą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Teatr ma już dyrektora 18.04.07, 21:13 Oj będziemy się też za to modlić. I patrzeć na to, co robi... Kiedy w tym kraju zaczną się liczyć kompetencje i znajomość tematu? Czy ten człowiek ma jakieś kwalifikacje do kierowania placówką taką jak teatr poparte np. dyplomem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasa Re: Teatr ma już dyrektora IP: 82.177.97.* 18.04.07, 21:30 A jakie kwalifikacje mial Rybka jak wyrzucil Cioska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Teatr ma już dyrektora IP: 82.177.97.* 19.04.07, 17:26 umiał czytać po polskiemu i usuwać się z pola widzenia Mdm Cioskowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Psychol Cholewiński to dyletant IP: *.ipt.aol.com 18.04.07, 20:19 Cholewiński już kolejny raz udowadnia swoje dziadowskie podejście do piastowanego urzędu i związanych z tym faktem funkcji. Brak mu jakichkolwiek kompetencji a także zasad moralnych i etycznych to zwykły handlarz kupczący Rzeszowem i całym Podkarpaciem. DO TEJ PORY MOŻE POCHWALIĆ SIĘ TAKIMI OSIĄGNIĘCIAMI JAK POZBAWIENIE MIASTA AQUA PARKU I KRYTEGO BASENU PRZY RESOVII A TAKŻE SKUTECZNYM BLOKOWANIEM BUDOWY NOWOCZESNEGO TERMINALU NA LOTNISKU JASIONKA> SŁUCHAJ CHOLEWIAK ZADEN PORZĄDNY RZESZOWIANIN NIE MA I NIGDY NIE BĘDZIE MIAŁ DLA CIEBIE NAWET KRZTYNY SZACUNKU PROSTAKU Z JAKIEJŚ WIOCHY ZABITEJ DECHAMI> WRACAJ NA SWOJE PARYJE KMIOTKU> ZYCZYMY CI WSZYSTKIEGO NAJGORSZCEGO hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdh Re: Cholewiński to dyletant IP: *.rzeszow.mm.pl 18.04.07, 20:23 Nie masz klasy -nawet jak kogośnie szanujesz mów o nim per Pan bo stajesz sięjeszcze większym prostakiem.Zamiast tych obelg mozesz powiedzieć ze Pan Cholewiński nie jest Twoim faworytem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Cholewiński to dyletant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:23 marszałek cholewiński nie jest miom faworytem. A napisałem grzecznie tylko ze względu na wcześniejsze uwagi, bo myślę o nim jak najgorzej i chętnie napsałbym dużo gorzkich słów pod jego adresem Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Cholewiński to dyletant 18.04.07, 21:15 I to wszystko w dwa lata;) do końca kadencji jeszcze trochę. Potem trzeba doliczyć ze 2/3 lata by to wszystko naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
borowik1 Teatr ma już dyrektora 18.04.07, 20:55 nie znam pana Tejkowskiego ale wydaje mi się ze bycie aktorem to za małe kwalifikacje do zarządzania teatrem. Trzeba być przede wszystkim dobrym managerem. A Rybka takim chyba był. Mam nadzieje ze marszałek Ch. opamieta sie w swoich dziwnych decyzjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Teatr ma już dyrektora IP: *.zetosa.com.pl 18.04.07, 21:37 hmm, a ja pamiętam Przemka Tejkowskiego z tarnowskiej sceny... aktorem jest dobrym, ale do kierowania dużym profesjonalnym teatrem to trochę za mało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaaka Re: Teatr ma już dyrektora IP: *.agh.edu.pl 18.04.07, 21:41 Wiadomo, my Polacy to potrafimy wszystko skutecznie zepsuć! Bo po co coś ma funkcjonować dobrze, jak może funkcjonować źle? Politycy! opamiętajcie się! Kultura to nie miejsce na polityczne rozgrywki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: TKM IP: *.nat.rsk.pl 18.04.07, 21:50 A czego spodziewaliście się po koalicji PiS oraz PSL "Piast" rządzacej w sejmiku? Pan Cholewinski i panna Błądek muszą słuchać poleceń partyjnych władców. TKM obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: TKM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 22:17 pan tejkowski piszecie ze jest dobrym aktorem mysle ze bedzie dobrym dyrektorem a pan rybka niech poczeka jest kontrola w teatrze wtedy zobaczymy czy tam bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaiek dobrze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 06:08 Rybka to bardzo dziwny facen i uważam, że dobrze się stało, że zniknął z Teatru. To niebezpieczny gościu i to tylko pozory zew. sprawiają, że go ludzie nie znający go odbieraja pozytywnie, szkoda, że go nie znają osobiście i bliżej wtedy myślę, że zmienili by zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysztkowieszlepiej Re: dobrze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 07:38 Nie Rybka tylko pan Rybka. Ten "facen" to czasami straszny cham ale trudno się dziwić skoro pracował w otoczeniu takich "niebezpiecznych" dwulicowych Jaiek'ów. Nowy dyrektor też nie jest aniołem. Nie bądźmy hipokrytami. Na pewno taki Jaiek prowadziłby lepiej państwowy teatr bo jest wykształcony i ma doświadczenie. Dobrze, że został odwołany ponieważ szkoda jego zdrowia i nerwów, na anonimowych donosicieli, pieniaczy i spekulantów. Szczęście ma też pan Tejkowski, że jest zmuszony do piastowania urzędu tylko przez kilka miesięcy. PiS dał niezły PO-PiS, bo nawet kontrola teatru jest zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo Teatr ma już dyrektora IP: *.mt.pl 19.04.07, 09:29 CZy Pan Tejkowski to z "tych" Tejkowskich , co to chceili Zydów i gejów ywsłać do gazu w latach 90-tych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Teatr ma już dyrektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:01 TRzeba sobie przypomniec jakim naprawde dyrektorem był pan Rybka? NIech kazdy przypomni sobie jego postepowanie wobec pracowników a potem z ręką na sercu odpowie czy decyzja Marszałka była słuszna czy nie? Po kilku minutach namysłu większość stwierdzi ,że Marszałek podjął w sumie dobrą decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Tejkowski - 3 lata IP: *.nat.rsk.pl 19.04.07, 10:30 Tejkowski ma 3 lata, by pokazać, że jest dobrym dyrektorem. Jeśli będzie dobry, to za 3 lata będziemu go żałować, gdy nowa koalicja w sejmiku odwoła go z hukiem. Gdy będzie zły, przyjmiemy to z ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mele a ja sie ciesze IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 19.04.07, 12:31 tejkowski wpanmiałym aktorem był i jest, mysle ze wyprowadzi nasz teatr na prosta, moze wreszcie zaczna byc wystawiane jakies ambitne sztuki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość i ja też się cieszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 01:02 U nas w Rzeszowie wszystko sprowadza się do personaliów. Oto kompleks prowincji. A tak pragniemy być metropolią. Na tym forum nie mówi się natomiast o poziomie artyatycznym teatru. Za Rybki brak było kierownika artystycznego, który był fikcyjny. Gust pana Rybki to głównie banalne komedyje i "światowe" farsy. A w polskim teatrze ostatnio dzieje się wiele ciekawych rzeczy. W Rzeszowie natomiast widzów traktowano jak durniów spragnionych marnej jakości rozrywki. Dużo premier marnej jakości. Statystyka. Żenada. Czy na tym forum były jakiekolwiek dyskusje o wydarzeniach artystycznych? Czy są w Rzeszowie fani teatru? Czy istniały jakieś głębsze więzi między teatrem, a widzami? Retoryczne pytania. Emocje były tylko wokół remontu i wokół pana Rybki. A to nie jest bank, czy zakład produkcyjny lub firma budowlana tylko to jest TEATR. Dlatego wolę kogoś, kto zna się na sztuce niż wyfiołkowanego zarządcę w roli głównej, uparcie promowanego przez kuzynkę z "Gazety". Zmiana niesie nadzieję na zmianę oblicza teatru. Mam nadzieję, że więcej nie będę traktowany jak kretyn, który, żeby zobaczyć coś ciekawego na scenie musi jechać do teatru do innego miasta. A zarządców i menadżerów w Polsce jest ostatnio więcej niż ludzi twórczych i interesujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: a ja sie ciesze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 09:59 z czego się cieszysz? tejkowski jest po naczelnego nei artystycznego, co będzie miał do powiedzenia o spektaklach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Teatr ma już dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:02 To w tym teatrze podobno gościom włosy z głowy wypadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Teatr ma już dyrektora IP: 82.177.97.* 19.04.07, 14:08 jak widzą jakośc wykonanego remontu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:52 Czy Burek i Cholewiński mają cos wspólnego z KULTURĄ, chyba nie poniewaz niszczą ja na całego. Najpierw odszedł dyr.filharmonii teraz nadszedł czas na Rybke. Czy ten PiS sie opamieta. Ludzie, zróbmy cos z nimi!!! Tak nie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
wompierz Hura!!!!!!!! 20.04.07, 02:32 Brawo Przemek!!! Darłem mordę na balkonie jak trzeba. Łojezu, chciałbym zobaczyć minę Robusia, jak musi iść do pracy rano w zimie a tam w dyrektorskim gabinecie Przemek. Bardzo, bardzo śmieszne!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje dla Przemka Tejkowskiego, a fishmacki - do kubła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Re: Dyrektor aktor IP: *.nat.rsk.pl 20.04.07, 10:25 Poczekajmy co pan Tejkowski pokaże. Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Wybitnych kreacjiaktorskich to pan Tejkowski nie ma, moze sprawdzi sie jako organizator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wb1902@wp.pl Teatr ma już dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 10:26 Popieram zmianę dyrektora. Spektakl po remoncie teatru (teatr z Bielska) to kompletne dno. A ceny biletów spotkań teatralnych? -tylko dla bogaczy a nie ludzi inteligentnych Może repertuar spotkań teatralnych będzie ciekawszy? W latach 90 "to było to" Życzę nowemu dyrektorowi wiele pomysłów, nowości gościnnych teatrów i DUŻO,DUŻO PIENIĘDZY. nauczyciel emeryt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanta Re: Teatr ma już dyrektora IP: 82.177.97.* 20.04.07, 10:55 To bylo to w latach 90 poniewaz dyrektorem byl Pan Ciosek Bogdan Wszyscy teatromani go wspominaja bo w Rzeszowie wtedy byl prawdziwy Teatr. Odpowiedz Link Zgłoś