Dodaj do ulubionych

Punkty kontroli radarowej

IP: *.bredband.skanova.com 27.05.03, 08:31
NIEROZUMIE JEDNEGO????JAK MOZNA UJAWNIAC MIEJCSA KONTROLI
RADAROWEJ-BARDZO DOBRZE DLA KIEROWCOW NIE UJMA ANI ZA GROSZ
GAZU I BEDA PROLI PO SZOSACH JAK RAKIETY ZWALNIAJAC W MIEJSCACH
RADAROWYCH-TAK JEST W SZWECJI W KTOREJ MOZE 5% KIEROWCOW UMI
JEZDZIC ZAS RESZTA NIE MA POJECIA O ZASADACH KULTURY NA JEZDNI I
WSZYSCY JEZDZA NA PIERWSZEGO!!NAJGORSZA ZARAZA W SZWECJI SA
TAKSOWKARZE I AUTOBUSY MIEJSKEI-ONI NIE MAJA ZADNYCH ZASAD ANI
PRZEPISOW DROGOWYCH!!!NIE MA CO SIE DZIWIC SAME CZARNUCHY
PRACUJA W SZECJI JAKO TAKSOWKARZE I NIE TYLKO W WSZWECJI???TUTAJ
MAX PREDKOSC JEST 110 KM /h ZAS NIEOFICJALNA 150-170 KM /h I TAK
JEST WSZEDZIE!
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Punkty kontroli radarowej IP: 80.244.140.* 27.05.03, 17:50
      Mam konkretne pytania do wydziału Ruchu Drogowego: kto i czy w
      ogóle odpowiada za dosłowny rozbój TIROWCÓW na drodze Pilzno _
      Jasło poprostu strach jest patrzeć, a nie dopiero jechać tą
      arterią . Już kilka razy o mało nie zrzucili mi samochodu z
      drogi przy wyprzedzaniu -często na podwójnej ciągłej starają się
      wyprzedzać po kilka samochodów osobowych na raz. Wygląda na to
      że funkcjonariusze z drogówki wolą iść na lody niż zajmować się
      takimi problemami - co najwyżej już po wypadku sporządzą
      protokół.

• Gość: nobody Re: Punkty kontroli radarowej IP: *.rzesa.rzeszow.pl 29.05.03, 12:15
      :) NIE przejmuj się - w Polsce też same czarnuchy jeżdżą jako taksówkarze i
      kierwcy MPK. JAk nazwiesz inaczej człowieka który za miskę stray miesięcznie
      robi sobie hemoroidy od jeżdżenia po kilkanaście godzin dziennie?
      A co do punktów rkontroli to tylko kolejna oszczędność policji :) Zamiejscowi i
      tak nie czytają gazet lokalnych i wpadają na radary. MIejscowi od dawna
      wiedzieli o tych punktach. Teraz jeśli Policja potwierdza tą informację to
      każdyzdejmie nogę z gazu w tych punktach - radiowozy wcale nie muszą tam stać.
      W tym czasie mogą stać gdzie indziej lub co bardziej prawdopodobne nie
      wyjeżdżać wcale bo mało paliwa :)
    • Gość: wacoos Jak stoją to mrygajcie długimi!!! IP: 217.157.16.* 30.05.03, 14:43
      Nie dajcie się im łapać, bo robią to zawsze tam gdzie jest to
      najłatwiejsze czyli na dobrej drodze, a nie tam gdzie jest
      niebezpiecznie! Mrygajcie długimi jak stoją!!!
      • Gość: Pawlo NIE MRUGAJCIE!!! IP: *.kabel.telenet.be 08.09.03, 14:54
        Mrugajac ostrzegacie rowniez bandziorow. Pomyslcie - kiedy
        oni beda sie bac Policji bedzie w tym kraju bezpieczniej.
        NIE POMAGAJMY BANDYTOM!
        • Gość: Zjawa Re: NIE MRUGAJCIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 06:48
          Zapłacisz 500 to zmienisz zdanie !
          Pamiętaj, że gliniarze i tak wolą łapać kierowców jak bandytów.
    • Gość: Yans Re: Punkty kontroli radarowej IP: 81.15.189.* 04.06.03, 22:56
      to nowa "broń" policji - kolejny aspekt psychologiczny :)
    • Gość: Kamil Majdan Królewski nie rozumiem dlaczego nie ma kolbuszowskiego powiatu IP: *.majdan-krolewski.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 00:56
      no nie rozumiem dlaczego redakcja nie wystawiła na stronce
      punktów kontroli radarowej w powiecie kolbuszowskim
    • Gość: gliniarz z beverll Re: Punkty kontroli radarowej IP: *.rzeszow.mm.pl 27.02.04, 11:27
      kur wa mac jeb ane hu je mrugajcie swiatlami bo niewyrabiam na mandaty
    • Gość: madam Re: Punkty kontroli radarowej IP: 80.244.139.* 12.03.04, 20:37
      Sa wszedzie
    • Gość: Kusaj Re: Kto wie gdzie są radary - kamerki? IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 22:01
      Kto mi powie gdzie na 4 są radary kamerki?
    • Gość: Troll Re: Punkty kontroli radarowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.04, 12:13
      Ale lista - juz sie boję !!!!
    • Gość: Pablo Re: Punkty kontroli radarowej IP: *.era.pl 01.06.04, 15:05
      Kontrole radarowe nie sš po to, żeby na siłę wycišgnšć z kierowców jak
      największš ilo?ć kasy, a po to, żeby w miejscach szczególnie niebezpiecznych
      wymusić na kierowcach wolniejszš, a co za tym idzie ostrożniejszš jazdę. Jak
      dla mnie czajenie się w krzakach przez policję jest trochę dziecinne, bo co z
      tego, że je?li kto? nawet zapłaci mandat, skoro wcze?niej przejechał przez pół
      wsi z szalonš prędko?ciš, zagrażajšc tym samym nie tylko sobie ale wszystkim
      wokoło.
      Brawo dla Policji, że w końcu zrozumiała o co tak na prawdę chodzi.
      • rychu_z_przemysla Re: Punkty kontroli radarowej 01.06.04, 16:10
        Gość portalu: Pablo napisał(a):

> Kontrole radarowe nie sš po to, żeby na siłę wycišgnšć z kierowców jak
        > największš ilo?ć kasy, a po to, żeby w miejscach szczególnie niebezpiecznych
        > wymusić na kierowcach wolniejszš, a co za tym idzie ostrożniejszš jazdę. Jak
        > dla mnie czajenie się w krzakach przez policję jest trochę dziecinne, bo co z
        > tego, że je?li kto? nawet zapłaci mandat, skoro wcze?niej przejechał przez
        pół
        > wsi z szalonš prędko?ciš, zagrażajšc tym samym nie tylko sobie ale wszystkim
        > wokoło.
        > Brawo dla Policji, że w końcu zrozumiała o co tak na prawdę chodzi.

Ty w pracy jestes...
    • Gość: camell FOTORADARY! Nie tak łatwo wypisać mandat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 15:54
      Policja nie ma zbyt dużych uprawnień do wypisania mandatu za prędkość z
      fotoradaru. Bez problemu może wypisać mandat jeśli się do niego przyznasz.
      Inaczej to drapią się po głowie - nie ma odpowiedniej ustawy do fotoradarów .
      Bo: 1. Nie można wypisac manadatu samochodowi , który szybko jedzie. Musi byc
      wskazany kierowca. Jeśli na zdjęciu jest niewidoczny to już rurka - po sprawie.
      Panowie policjanci mogą się pobujać. Przeważnie proponują skromy mandat żeby
      sie przyznać (miałem już to 3-krotnie) ale nie zemną te numery Bruner. Panowie -
      idżcie się pobujać
      2. Jesli widać tam twoją twarzyczkę to nigdy nie wiadomo czy to na prawdę ty
      dopóki się nie przyznasz. Przewaznie jst to podobny kolega, brat albo sąsiad z
      tym że nie napewno. Sprawa się pociągnie chwilę i zostanie umorzona. Podobno
      robienie zdjęcia twarzyczki jest niezgodne z ustawą o ochronie danych
      osobowych - trzeba to sprawdzić.

Fotoradary ustawiają przeważnie na najbezpieczniejszych odcinkach dróg -
      gdzie można chilkę przycisnąć na prostej.
      Tak więc jedźcie jak chcecie - szybko lub wolno - byle ostrożnie.
      A przed fotoradarami podsufitka w dół.
    • Gość: Lutek Re: Punkty kontroli radarowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 01:15
      Na połowę sierpnia mam wyznaczoną rozprawę w sądzie grodzkim w Rzeszowie za
      przekroczenie prędkości w Krasnem o ok 15 km/h w dniu (UWAGA!!!!!) 1.11.2003r.
      (fotoradar - piecyk). W majestacie prawa będę ukarany w bezpośrednim związku i
      nieuchronnie po dokonaniu przestępstwa. Do dupy takie karanie. I za co mam
      płacić oprócz mandatu również koszty sądowe? To sąd powinien zapłacić mnie za
      opieszałośc w ściganiu przestępstw, za co mu płacę wypełniając pracowicie
      przelewy i PIT-y. Czy jest możliwość wyegzekwowania od sądu re-mandatu? Może
      podpowie mi jakiś prawnik?
    • czesiek56 Re: Punkty kontroli radarowej 08.08.04, 15:13
      To dobrze że ujawniają, przynajmniej tam jeżdżą wolniej.Powinni pododawać 3
      razy tyle niż jest naprawdę, choć są rzeczy inne przesadzone. Ale może kultura
      jazdy się poprawi lub "wymuszona" ostrożność sprawi,że będzie bezpieczniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka