Dodaj do ulubionych

FORUM JAROSŁAW

• pietrekrz Re: FORUM JAROSŁAW 06.08.03, 00:28
      pietrekrz napisał:

> INTERNAUCI PISZCIE COŚ O SWOIM MIEŚCIE !

ładne miasto przecież a Wy tak mało o nim piszecie
      • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 10:30
        I nie tylko, jest takrze otwarte na gości! przyjeżdżajcie.!

pozdrawiam wszystkich
        • Gość: jurek Re: FORUM JAROSŁAW IP: 80.51.255.* 06.08.03, 10:34
          Gość portalu: Marynika napisał(a):

> I nie tylko, jest takrze otwarte na gości! przyjeżdżajcie.!
          >
          > pozdrawiam wszystkich

CZE ! stukam z Dębicy i ostatnio przejeżdżałem przez Przemyśl oraz Jarosław
          uważam, że Jarosław dużo ładniejszy - tylko mało wypromowany !
          • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 10:49
            Pozdrawiam Dębice, i Ja często tam bywam, mieszka tak część mojej rodziny.
            • Gość: mwwojtus Re: FORUM JAROSŁAW IP: 195.116.243.* 06.08.03, 13:47
              pozdrawiam wszystkich mieszakńców pięknych miast na podkarpaciu ,
              a szczególnie Ustrzyki i Sanok , które niedawno miałem przyjamnośc odwiedzić :)
            • Gość: jurek Re: FORUM JAROSŁAW IP: 80.51.255.* 06.08.03, 15:18

> Pozdrawiam Dębice, i Ja często tam bywam, mieszka tak część mojej rodziny.

:-) Dzięki za pozdrowienia, miłe to !

Pozdrawiam również cały Jarosław, mam coś wspólnego ze sobą prawie w takiej
              samej odległości znajdujemy sie od stolicy regionu :-) tylko po przeciwnych
              stronach !
              • stanczykrzeszowski Re: FORUM JAROSŁAW 14.08.03, 15:44
                Macie słynnego Jarosza
                • Gość: DODO Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.tele2.pl 16.08.03, 19:16
                  stanczykrzeszowski napisał:

> Macie słynnego Jarosza

KOGO ?
    • pietrekrz UCZELNIE 07.08.03, 18:16

Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa
      • Gość: mwwojtus Re: UCZELNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 20:58
        pietrekrz napisał:

>
        > Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa

tzw. UJ , czyli U Jarosza , albo Uniwersytet Jarosławski
        jak kto woli ;)
        • pietrekrz Re: UCZELNIE 07.08.03, 21:30
          Gość portalu: mwwojtus napisał(a):

> pietrekrz napisał:
          >
          > >
          > > Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa
          >
          > tzw. UJ , czyli U Jarosza , albo Uniwersytet Jarosławski
          > jak kto woli ;)

JAK TO ZWAŁ TAK TO ZWAŁ ALE JAROSŁAW MA PAŃSTWOWĄ UCZELNIE !
          • Gość: Julka A co z waszymi ciastkami?? IP: 62.111.208.* 10.08.03, 17:21
            Pisze z Krakowa. Lubie wasze ciastka , a słyszałam że wasze zakłady będą
            istnieć tylko do końca roku i znów ludzie pójdą na bruk.A co z dobrymi
            ciachami??Nie dajcie się!!!! Ja jestem z wami!!A może wy wiecej co wiecie?/
            • Gość: jurek Re: A co z waszymi ciastkami?? IP: 80.51.255.* 10.08.03, 18:48
              Gość portalu: Julka napisał(a):

> Pisze z Krakowa. Lubie wasze ciastka , a słyszałam że wasze zakłady będą
              > istnieć tylko do końca roku i znów ludzie pójdą na bruk.A co z dobrymi
              > ciachami??Nie dajcie się!!!! Ja jestem z wami!!A może wy wiecej co wiecie?/

no cóż LU (zależne od Danone) wykupiło jarosławski SAN a teraz chcą zamknąć
              zakład praktycznie bez większych powodów ! Na Podkarpaciu trwa bojkot produktów
              Danone !
              • Gość: Julka Re: A co z waszymi ciastkami?? IP: 62.111.208.* 11.08.03, 15:58
                I znów z naszego, będzie nie nasze, echhhh, będziemy we własnym kraju narodem
                usługującym,dzięki jednostkom.Czyli historia sie powtarza,że obcy będą mówić do
                nas "Wasze ulice nasze kamienice" przykre!!
                • Gość: jurek Re: A co z waszymi ciastkami?? IP: 80.51.255.* 11.08.03, 23:19
                  Gość portalu: Julka napisał(a):

> I znów z naszego, będzie nie nasze, echhhh, będziemy we własnym kraju narodem
                  > usługującym,dzięki jednostkom.Czyli historia sie powtarza,że obcy będą mówić
                  do
                  >
                  > nas "Wasze ulice nasze kamienice" przykre!!

niestety to jest nawet bardzo przykre, ale sami na to pozwalamy, zacznijmy
                  kupować tylko nasze produkty, bojkotujmy np. Danone czy inne zagraniczne
                  koncerny !
                  • Gość: fafik Re: A co z waszymi ciastkami?? IP: *.tele2.pl 15.08.03, 11:19
                    Gość portalu: jurek napisał(a):

> Gość portalu: Julka napisał(a):
                    >
                    > > I znów z naszego, będzie nie nasze, echhhh, będziemy we własnym kraju naro
                    > dem
                    > > usługującym,dzięki jednostkom.Czyli historia sie powtarza,że obcy będą mów
                    > ić
                    > do
                    > >
                    > > nas "Wasze ulice nasze kamienice" przykre!!
                    >
                    > niestety to jest nawet bardzo przykre, ale sami na to pozwalamy, zacznijmy
                    > kupować tylko nasze produkty, bojkotujmy np. Danone czy inne zagraniczne
                    > koncerny !

RACJA !!!
                    • Gość: Tomek Kulpa Re: A co z waszymi ciastkami?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 01:06
                      Bojkot trwa, przeczytajcie informacje:
                      polskie:

poland.indymedia.org/pl/2003/09/2590.shtml
                      www.newsweek.pl

www.zycie.pl/index.php?show=podstr/n030924/tyt.php
                      www.polska.lex.pl/prasa/Gazeta-Jaroslawska/
                      biznes.onet.pl/0,801529,wiadomosci.html
                      www.solidarnosc.gda.pl/news/2003/news87-03.htm
                      www.radio.com.pl/jedynka/sygnaly/default.asp?ivID=1788
                      kronika.opzz.org.pl/pdf/kz495.pdf
                      www.obywatel.org.pl/index.php?menu=23&msgid=144
                      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=69&w=6275947&a=7460527
                      zagraniczne:

www.antidanone.fr.fm/
                      www.tatavasco.it/altromondo/boycott/danone.htm
                      www.chez.com/vap/bouger/danone.htm
                      www.zpok.hu/globalizacio/danonebojkott.htm
                      www.uzine.net/breve1120.html
                      www.mylinea.com/anti-tout/anti-marques/anti-corporations/anti-food_companies/anti-danone/

www.01net.com/article/145698.html
      • Gość: MISIEK AKTUALIZACJA! IP: *.pl / 80.51.255.* 30.11.04, 19:49
        Filia Akademi Pedagogicznej z Krakowa
    • mwwojtus Re: co się tyczy inwestycji 11.08.03, 20:51
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=7312594
    • o666o Re: FORUM JAROSŁAW 19.08.03, 05:08
      pietrekrz napisał:

> INTERNAUCI PISZCIE COŚ O SWOIM MIEŚCIE !

JAROSŁAW ŁADNE MIASTO TYLKO PRZEZ RZĄDY 25-LETNIE WOJ. PRZEMYSKIEGO TROCHE
      ZAPUSZCZONE
    • Gość: tel e g a Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 00:20
      no to moze gzdzie jada sie dobrze w jaroslawiu i w której knajpie mozna dostac
      w morde z friko ........co myslicie drodzy jarosławianie
      • Gość: rafał Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 20:48
        dostac to mozna na rynku w reno i studio21
      • Gość: Kati Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 12:49
        No tu jest mały problem... Jestem z Jarosławia i w sumie lubie to miasto. Mam
        tu 'swoje miejsca', przyjaciół... ale kiedy przychodzi sobota (a ja uwielbiam
        tańczyć) jest problem. NIE MA GDZIE! Nie chce oberwac (a widzialam jak panne
        tłukli w Studio), nie lubie szpanerów (Reno odpada), denerwuja mnie panie
        szukajace sponsoringu (a jest ich coraz wiecej w ADMie, który kiedys baardzo mi
        sie podobał). Macie jakie pomysły? Chyba tylko prywatki...
    • Gość: michał Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 22:12
      a jezeli nie tanczyc to gdzie????????
      • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 11:48
        Napiszcie o swoich wakacjach, urlopach, w polsce. Gdzie byliście ? Gdzie warto
        pojechać .
    • Gość: JOT JAROSŁAW - perła podkarpacia IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 14:52
      www.panorama-miast.com.pl/18/html/perlapodkarpacia.htm
      • Gość: Marynika Re: JAROSŁAW - perła podkarpacia IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 11:15
        Jeżeli chodzi o resteuracje ,to nie przesadzajcie, jest gdzie zjeść i drożej i
        taniej ,lepiej lub gożej i można wybrać , a że nie ma pożądnego lokalu z
        dancingami?? no jest faktycznie tego brak !!Może kiedyś wpadnie ktoś na pomysł
        o otworzy lokal w którym będą tańce dla wszystkich tak jak w krakowie. Bawią
        sie tam i starzy i młodzi i jest super. Doszłam do wniosku że i tu u nas byłoby
        nieżle , bo jak zauważyłam starsi sie umią super bawić i to oni zaczynali
        zabawe ,a nam przy nich też było dobrze. Trzeba tylko nauczyć się ich traktować
        jak takich samych jak ty ,bo oni tego tez potrzebują . Przekonałam sie o tym
        sama.
        A tak w ogóle lubie Panorame i miło jest w Polonezie,itd. Szkoda że w rynku nie
        ma przyzwoitej resteuracji!!
        • Gość: mwwojtus Re: JAROSŁAW - perła podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 20:19
          brakuje dyskoteki z prawdziwego zdarzena takiej jaką chocby jest w Lubaczowie
          "Strzecha u Lecha"
        • Gość: peja Re: JAROSŁAW - perła podkarpacia IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 00:01

> Jeżeli chodzi o resteuracje ,to nie przesadzajcie, jest gdzie zjeść i drożej
          i
          > taniej ,lepiej lub gożej i można wybrać , a że nie ma pożądnego lokalu z
          > dancingami?? no jest faktycznie tego brak !!Może kiedyś wpadnie ktoś na
          pomysł
          > o otworzy lokal w którym będą tańce dla wszystkich tak jak w krakowie. Bawią
          > sie tam i starzy i młodzi i jest super. Doszłam do wniosku że i tu u nas
          byłoby
          >
          > nieżle , bo jak zauważyłam starsi sie umią super bawić i to oni zaczynali
          > zabawe ,a nam przy nich też było dobrze. Trzeba tylko nauczyć się ich
          traktować
          >
          > jak takich samych jak ty ,bo oni tego tez potrzebują . Przekonałam sie o tym
          > sama.
          > A tak w ogóle lubie Panorame i miło jest w Polonezie,itd. Szkoda że w rynku
          nie
          >
          > ma przyzwoitej resteuracji!!
        • Gość: buc Re: JAROSŁAW - perła podkarpacia IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.03, 00:06
          te marinika a ile to ty masz lat jak doncing to do reno albo do adm jezeli choc
          masz choc troche rozumu w głowie to znajdziesz w jarku miejsca o których nie
          sniłas a tymbardziej nie widziałas w krakowku bo co to jest ten krakow ,
          rozglądnij sie i nie pie... ludzie czy wy tylko słuchacie britnej i ich 3
          • Gość: Marynika Re: JAROSŁAW - perła podkarpacia IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 12:02
            Twój nick odzwierciedla się w stylu twojej wypowiedzi, nie przecze, że wszędzie
            byłam lub nie , bo być może nie chciałam być w tych miejsach gdzie ty. ich
            troje też mnie drażnią, ale napewno nie słucham takiej muzyki jak ty. buc to buc
            • Gość: buc Re: JAROSŁAW - perła podkarpacia IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 23:15
              jezeli po nicku oceniasz człowieka to jestes załosna droga maryniko
              • Gość: Marynika Re: JAROSŁAW - perła podkarpacia IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 12:21
                Drogi, nie po nicku tylko po treści twojego wpisu.
                Pozdrawiam!
    • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.one.pl 10.09.03, 15:48
      Ludzie, nie kloccie sie! Przyjmijcie natomiast do wiadomosci jedna, ale za to
      zasadnicza wiadomosc: WY NIE MIESZKACIE W MIESCIE!!! cze:-)))
      • Gość: mwwojtus Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 21:41
        Gość portalu: made in Tarnow napisał(a):

> Ludzie, nie kloccie sie! Przyjmijcie natomiast do wiadomosci jedna, ale za to
        > zasadnicza wiadomosc: WY NIE MIESZKACIE W MIESCIE!!! cze:-)))

że co ???? nie rozumiem sugesti
        • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 10.09.03, 22:55
          To nie zadna sugestia tylko fakt. To ze jarowy slaw ma prawa miejskie jest
          tylko wypadkiem przy pracy i wynikiem czyjejs niekompetencji za ktora ktos
          powinien beknac juz dawno temu (bo J. te prawa ma juz dosc dlugo). No ale na
          szczescie posiadanie praw miejskich jeszcze niczego nie przesadza! Na miano
          miasta trzeba sobie zasluzyc. Co do Jaroslawia to moge sie zgodzic co najwyzej
          na nazwe: Ostatnia wieksza polska miejscowosc przed granica polsko-ukrainska.
          Bo Przemysl to ostatnia na zachodzie stanica ukrainska. Za nia jest juz Polska.
          Jaroslaw moze byc wiec takim przedmurzem Polski na wschodzie, ale na pewno nie
          miastem. Cze.
          • Gość: Majka Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 12:31
            Szkoda na Fanatyków czasu, Jarosław to piękne miasto i gdybym miała wybrać nie
            wybrała bym Tarnowa, Znam to miasto bo mam tam ciotke a ty napewno Jarosławia
            nie.Co najwyżej byłeś przejazdem a to nie odzwierciedla faktycznej prawdy .
            • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 12.09.03, 21:45
              Dzieki Slonce za ta duza litere przy Fanatyk:-) Chociaz ja wole
              fundamentalista. Co do reszty to w Jarovym Slaviu (co za nazwa...) bylem i to
              pare razy. Niestety. Napic sie niby mozna ale klimatu zero. Zreszta po
              pierwszych pieciu minutach widac ze to dziura zabita dechami!! Znam poza tym z
              tej MIEJSCOWOSCI (bo powtarzam ze to nie miasto) kilka osob z ktorymi studiuje.
              Odczucia? Tragedia. Tak od nich buractwem wali (szczegolnie od jednego kolesia -
              on wie o kim mowa:-) ze wiekszy poziom jest chyba w Zurawicy. Co do Tarnowa...
              Ciocia na pewno jest szczesliwa w drugim po Krakowie najwiekszym miescie
              Poludnia i moge jej tylko podziekowac ze nie sprowadzila do nas rodziny...
              • Gość: mały Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 12:22
                a co słychać u miłośnika młodych chłopców, tego waszego profesora czy tam
                rektora?
          • Gość: JOT Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 14:51

> To nie zadna sugestia tylko fakt. To ze jarowy slaw ma prawa miejskie jest
            > tylko wypadkiem przy pracy i wynikiem czyjejs niekompetencji za ktora ktos
            > powinien beknac juz dawno temu (bo J. te prawa ma juz dosc dlugo). No ale na
            > szczescie posiadanie praw miejskich jeszcze niczego nie przesadza! Na miano
            > miasta trzeba sobie zasluzyc. Co do Jaroslawia to moge sie zgodzic co
            najwyzej
            > na nazwe: Ostatnia wieksza polska miejscowosc przed granica polsko-
            ukrainska.
            > Bo Przemysl to ostatnia na zachodzie stanica ukrainska. Za nia jest juz
            Polska.

ty jesteś po prostu głupi
            >
            > Jaroslaw moze byc wiec takim przedmurzem Polski na wschodzie, ale na pewno
            nie
            > miastem. Cze.
            • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 13.09.03, 15:59
              Chyba sie poplacze, jaies biedactwo z Jaroslawia probuje mnie obrazic! Ale sie
              przestraszylem:-P Tylko sie nie oslin z podniety ze ktos z MIASTA odpowiada na
              twoje wypociny. A tak przy okazji: kto jest u Was soltysem? Uzywa Polifoski??
              • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 12:03
                A z resztą wolę mądrego z pipiduwy niż głupiego z ''wielkiego miasta''. A jak
                się komu Jarosław nie podoba , to nic tu po nim !!
                • Gość: MARTIN Re: FORUM JAROSŁAW IP: 80.51.255.* 17.09.03, 20:17

> A z resztą wolę mądrego z pipiduwy niż głupiego z ''wielkiego miasta''. A jak
                  > się komu Jarosław nie podoba , to nic tu po nim !!

Marynika nie przejmuj sie wypocinami tego prowincjusza z Tarnowa, miasta które
                  przez komune było 25 lat wielkim powiatem zwanym woj.tarnowskim i teraz się w
                  główkach poprzewracało i wielkomiejskie sie porobiło !
                  Pozdrowionka z zaprzyjaźnionej Dębicy dla wszystkich Jarosławian !

• Gość: Iga Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 14:57
                  No tak , jest takie przysłowie ,, Lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleść"
                • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 13:53
                  Od 15-pażdziernika będzie otwaty mały aqłapark w naszym mieście,ale ponoć będą
                  drogie bilety!!
                  • Gość: MARTIN Re: FORUM JAROSŁAW IP: 80.51.255.* 22.09.03, 15:35

> Od 15-pażdziernika będzie otwaty mały aqłapark w naszym mieście,ale ponoć
                    będą
                    > drogie bilety!!

aguapark to niezła sprawa, w Rzeszowie nawet tego nie ma, nie mówiąc już o
                    mojej Dębicy !
                    • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 14:51
                      Za to macie baseny kryte i to nie drogie,można sobie super popływać!!
                      Straszęcin też macie niedaleko-, nie jesy żle!!
                      Pozdrowienia dla Dębiczan!!
              • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 11:58
                dzień dobry panowie z wielkich paskudnych miast.To ja z małgo pięknego miasta
                was pozdrawiam
              • Gość: jawnuta-Rzeszowiak Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.spektrum.sih.pl / *.spektrum.sih.pl 21.11.03, 23:35
                Kocham to bardzo miłe miasto.Mieszkam w Rzeszowie od 35 lat, między czasie 5
                lat Warszawa,2 Poznań,3 Kraków. Moje najpiękniejsze lata do 20 roku życia
                spędziłem w tym najbardziej urokliwym miejscu. Ten wspaniały stary rynek,
                cudowne uliczki,klimat i atmosfera są tak trudne do opisania /może to
                nostalgia/ ,że gdy tylko mam wolną chwilę jadę do Jarosławia, aby odwiedzić
                moje korzenie.A mam dobry pretekst- jestem wiecznym kibicem JKSu.
                Można zadać pytanie to dlaczego dalej nie mieszkam w Jarosławiu?- Praca i
                rodzina. Ale zapewniam, że po przejsciu na emerytutę zmienię adres zamieszkania
                na JAROSŁAW./już poczyniłem pierwsze kroki/
                Prośba do tych, którzy kochają naszą MAŁĄ OJCZYZNĘ -nie odpowiadajcie na
                zaczepki B U R A K Ó W-
          • Gość: kati Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.03.04, 14:07
            Rozczarowałeś mnie... Rozumiem, że twoje wpisy (niezależnie od treści :P )
            podtrzymują nasz wątek przy życiu, ale czy naprawdę nie można było poruszyć
            innego tematu? Byłam przekonana, że tę kwestię już wyjaśnilismy.

Czyżbyś nie miał żadnych aktualnych wieści na temat Jarosławia? Podrzucić kilka
            tematów do przedyskutowania?
      • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 12:24
        Nie obrażaj naszego pięknego Miasta, Tarnów uważasz za miasto w takim
        przypadku??
        • Gość: mwwojtus Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 20:58

> Nie obrażaj naszego pięknego Miasta, Tarnów uważasz za miasto w takim
          > przypadku??
          made in Tarnów - coś cię nie dorobili od końca w tym Tarnowie
          a że cię nie nauczyli co to jest miasto i co się składa na to że pewien teren
          możemy nazywać miastem to jest pewne
    • Gość: MARTIN Re: FORUM JAROSŁAW IP: 80.51.255.* 13.09.03, 19:40
      100 WPIS NA FORUM JAROSŁAW - GRATULUJE

niestety forumowicze z mojego miasta czyli Dębicy nie są aż tak aktywni :(
      • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 13.09.03, 22:27
        A znasz moze P. Fortune z pieknej debicy??
    • Gość: Ika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 10:08
      Jarosław jest naprawdę piękny i ma swój specyficzny urok,zawsze mnie
      zachwycał.Piszę to jako mieszkanka Przemyśla.Ostatnio ma co prawda kłopoty z
      istniejącymi firmami lecz to są praktycznie wrzody i wcześniej lub póżniej te
      duże zakłady przestaną istnieć i już dzisiaj trzeba się zastanowić co z
      porzuconymi pracownikami.Co prawda dużo szumu robią wokół siebie obecni
      nowobogaccy lecz zaciągnięte kredyty niedługo usuną ich w głęboki cień.Wszystko
      wskazuje na to,że powoli odradza się-co prawda bardzo nieśmiało środowisko
      intelelktualne miasta i oby tak dalej a będzie dobrze.
      Pozdrawiam
      • Gość: zetka Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 11:08
        ... dlaczego prowadzicie dyskusję z jakimś dupkiem z Tarnowa, ktory jeszcze ma
        kompleks niższości wobec Krakowa! (drugie miasto południa!!!! he he!!!!)
        • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.one.pl 14.09.03, 13:00
          Bo ten "dupek z Tarnowa" w przeciwienstwie do inteligencji z MIEJSCOWOSCI
          Jaroslaw zna ilosc mieszkancow zarowno Krakowa, Tarnowa jak i czegos o nazwie
          Jaroslaw. I w przeciwienstwie do szlachty za wschodu nie ma zadnych kompleksow.
          Zreszta przyda sie Wam od czasu do czasu porozmawiac z kims kto nie zajmuje sie
          na codzien majeniem ukrainskiego spirolu w piwnicy czy sprzedaza Primek przy
          glownej ulicy Waszej osady.
          • Gość: kati Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 10:25
            I po co tyle złośliwości w tych postach? Ja tez znam liczbe mieszkańców i
            liczbe bezrobotnych, i terminy wystaw, i... a chciałabym po prostu usłyszec od
            kogoś gdzie warto pójść na spacer po Jarosławiu (znam już to miasto na wylot,
            ale wiadomo każdy ma "swoje miejsca", może mnie coś natchnie), do dzisiaj nikt
            nie pokusił się o wyrażenie swojej opinii na temat lokali w naszym miescie... I
            jeszcze jedno pytanko: czy ktoś na przykład uczęszcza (albo słyszał w ogole) o
            capoierze w Jarosławiu?
            (wybaczcie literówki jesli są)
            • Gość: MARTIN Re: FORUM JAROSŁAW IP: 80.51.255.* 18.09.03, 17:29
              Gość portalu: kati napisał(a):

> I po co tyle złośliwości w tych postach? Ja tez znam liczbe mieszkańców i
              > liczbe bezrobotnych, i terminy wystaw, i... a chciałabym po prostu usłyszec
              od
              > kogoś gdzie warto pójść na spacer po Jarosławiu (znam już to miasto na wylot,
              > ale wiadomo każdy ma "swoje miejsca", może mnie coś natchnie), do dzisiaj
              nikt
              > nie pokusił się o wyrażenie swojej opinii na temat lokali w naszym miescie...
              I
              >
              > jeszcze jedno pytanko: czy ktoś na przykład uczęszcza (albo słyszał w ogole)
              o
              > capoierze w Jarosławiu?
              > (wybaczcie literówki jesli są)

Kati nie przejmuj sie wypocinami tego prowincjusza z Tarnowa, miasta które
              przez komune było 25 lat wielkim powiatem zwanym woj.tarnowskim i teraz się w
              główkach poprzewracało i wielkomiejskie sie porobiło !
              Pozdrowionka z zaprzyjaźnionej Dębicy dla wszystkich Jarosławian !
            • Gość: mwwojtus Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 19:38
              Gość portalu: kati napisał(a):

> I po co tyle złośliwości w tych postach? Ja tez znam liczbe mieszkańców i
              > liczbe bezrobotnych, i terminy wystaw, i... a chciałabym po prostu usłyszec
              od
              > kogoś gdzie warto pójść na spacer po Jarosławiu (znam już to miasto na wylot,
              > ale wiadomo każdy ma "swoje miejsca", może mnie coś natchnie), do dzisiaj
              nikt
              > nie pokusił się o wyrażenie swojej opinii na temat lokali w naszym miescie...
              I
              >
              > jeszcze jedno pytanko: czy ktoś na przykład uczęszcza (albo słyszał w ogole)
              o

> capoierze w Jarosławiu?

kapuera (taka sztuka walki) ??
              o to Ci chodzi ??
              • Gość: Kati Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 09:19
                Tak, chodziło mi własnie o tą sztukę walki (chociaż niektórzy traktują ją w
                kategoriach... tańca!!) A tak w ogóle to na początku strasznie się ucieszyłam z
                forum na temat swojego miasta, ale teraz... mam dość, chyba już tu nie wrócę. o
                oc wam chodzi z tym calym porównywaniem?! Tarnów... Przemyśl... Byłam w obydwu,
                mam tam znajomych i nikt nie zachowuje się w podobny sposób. Kto tu w końcu ma
                jakieś kompleksy i czy nie mozna ich leczyc inaczej niż wypowiedziami tutaj?!
          • Gość: kremenaros Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 11:30
            przejdź na forum Żabno - to jest forum dla Ciebie
    • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 18.09.03, 14:23
      Ale sie usmialem z waszych wypowiedzi. Oplacalo sie was zdenerwowac i zobaczyc
      jak sie miotacie ze zlosci. Zabawny ten Jaroslaw.
      • pietrekrz Re: FORUM JAROSŁAW 19.09.03, 10:14

> Ale sie usmialem z waszych wypowiedzi. Oplacalo sie was zdenerwowac i
        zobaczyc
        > jak sie miotacie ze zlosci. Zabawny ten Jaroslaw.

Jarosław to miasto starsze od Tarnowa z dużą ilością zabytków, mające bogatszą
        historie i duże znaczenie na Rzeszowszczyźnie obecnie zwanej Podkarpackie !

Tak pozatym to gdyby nie to, że w 1975 utworzono w Tarnowie woj. to dziś nie
        był byś taki wielkopański, cóż mogło paść na pobliską Dębice i wtedy Tarnów
        byłby nic nieznaczącym miastem ! To samo się tyczy Jarosławia gdyby w tamtym
        czasie ktoś zakreślił Jarosław jako województwo a nie pobliski Przemyśl też to
        wygladało by inaczej !

Ale naszczeście dziś wszystko wróciło do normy i miastami wojewódzkimi sa duże
        ośrodki miejskie !
        • Gość: zetka Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 21:47
          pietrekrz napisał:

> Gość portalu: made in Tarnow napisał(a):
          >
          > > Ale sie usmialem z waszych wypowiedzi. Oplacalo sie was zdenerwowac i
          > zobaczyc
          > > jak sie miotacie ze zlosci. Zabawny ten Jaroslaw.
          >
          > Jarosław to miasto starsze od Tarnowa z dużą ilością zabytków, mające
          bogatszą
          > historie i duże znaczenie na Rzeszowszczyźnie obecnie zwanej Podkarpackie !
          >
          > Tak pozatym to gdyby nie to, że w 1975 utworzono w Tarnowie woj. to dziś nie
          > był byś taki wielkopański, cóż mogło paść na pobliską Dębice i wtedy Tarnów
          > byłby nic nieznaczącym miastem ! To samo się tyczy Jarosławia gdyby w tamtym
          > czasie ktoś zakreślił Jarosław jako województwo a nie pobliski Przemyśl też
          to
          > wygladało by inaczej !
          >
          > Ale naszczeście dziś wszystko wróciło do normy i miastami wojewódzkimi sa
          duże
          > ośrodki miejskie !

...a nie pobliski Przemyśl !!!
          a ja się denerwuję jak w Przemyślu mowią, że Fredro urodził sie w pobliskim
          Surochowie!

• pietrekrz POTRZEBNE FORUM 19.09.03, 10:10
      FORUM JAROSŁAW ma juz 5 miejsce pod wzgledem liczby wypowiedzi na Rzeszowskim
      forum ! - to świadczy o potrzebie utworzenia samodzielnego forum dla
      mieszkańców Jarosławia i okolic !
      • Gość: made in Tarnow Re: POTRZEBNE FORUM IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 19.09.03, 14:42
        Widzicie ile mi zawdzieczacie?? Gdyby nie ja to forum zdechloby kolo 80 wpisu a
        tak cos sie ruszylo. jesli chodzi o prawa miejskie itp. Tarnowa to polecam ta
        strone www.e-tarnow.is.net.pl/historia.php. Co do Jaroslawia to jak
        podaje Wasza strona: 1152 - pierwsze wzmianki historyczne
        1323 - nadanie praw miejskich

1340 - przyłączenie Jarosławia do Polski
        XVI w. i 1. połowa XVII w. - rozwój miasta jako ośrodka rzemieślniczo-
        handlowego - jarmarki na Nowy Rok, Popielec, Wniebowzięcie Matki Boskiej i św.
        Andrzeja, trwające przez cztery tygodnie, z udziałem kupców ze Wschodu i
        Zachodu, także targi bydła i koni

1567 - stał się własnością Zofii ze Sprowy Tarnowskiej, córki księżnej
        mazowieckiej Anny

Wynika z tego ze Jaroslaw dostal prawa miejskie 7 lat wczesniej tyle ze nie
        nalezal wtedy do Polski. To tak "maly problem". Bo jak sie wszystko robilo i
        robi do tej pory na wschodzie to wiedza wszyscy. Zreszta dobrze kiedys pisalem
        o tej Ukrainie w Waszych okolicach. A tych targow bydla to wam zazdroszcze.
        • Gość: kremenaros Re: POTRZEBNE FORUM IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 09:08
          nie ma co zazdrościc - serdecznie zapraszamy
        • Gość: kremenaros Re: POTRZEBNE FORUM IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 15:27
          jak chcesz poznać trochę historii Jarosławia to sobie poczytaj,a potem możesz
          zabierać głos na tym forum

www2.gazeta.pl/turystyka/1,30698,36769.html

pozdrawiam

> Widzicie ile mi zawdzieczacie?? Gdyby nie ja to forum zdechloby kolo 80
          wpisu a
          >
          > tak cos sie ruszylo. jesli chodzi o prawa miejskie itp. Tarnowa to polecam
          ta
          > strone www.e-tarnow.is.net.pl/historia.php. Co do Jaroslawia to jak
          > podaje Wasza strona: 1152 - pierwsze wzmianki historyczne
          > 1323 - nadanie praw miejskich
          >
          > 1340 - przyłączenie Jarosławia do Polski
          > XVI w. i 1. połowa XVII w. - rozwój miasta jako ośrodka rzemieślniczo-
          > handlowego - jarmarki na Nowy Rok, Popielec, Wniebowzięcie Matki Boskiej i
          św.
          > Andrzeja, trwające przez cztery tygodnie, z udziałem kupców ze Wschodu i
          > Zachodu, także targi bydła i koni
          >
          > 1567 - stał się własnością Zofii ze Sprowy Tarnowskiej, córki księżnej
          > mazowieckiej Anny
          >
          > Wynika z tego ze Jaroslaw dostal prawa miejskie 7 lat wczesniej tyle ze nie
          > nalezal wtedy do Polski. To tak "maly problem". Bo jak sie wszystko robilo i
          > robi do tej pory na wschodzie to wiedza wszyscy. Zreszta dobrze kiedys
          pisalem
          > o tej Ukrainie w Waszych okolicach. A tych targow bydla to wam zazdroszcze.
          • Gość: made in Tarnow Re: POTRZEBNE FORUM IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 22.09.03, 15:46
            No i co sie niby nie zgadzalo z tym ci ja napisalem??? Zreszta dzieki za
            ciekawy fragment potwierdzajacy to na co juz zwrocilem uwage i mowiacy o czyms
            czego nie wiedzialem: ze ten Wasz Jaroslaw zostal nadany Janowi z Tarnowa
            (Dawny gród Rusi Czerwonej, o który od X do XIV stulecia wciąż toczyli boje
            Rusini, Polacy, Węgrzy i Tatarzy, po zwycięstwie wojsk błogosławionej królowej
            Jadwigi nad oddziałami węgierskimi pod Stubnem w roku 1387, na trwałe został
            przyłączony do Polski. Tego samego roku królowa mianowała wojewodą Rusi
            Czerwonej kasztelana Jana z Tarnowa herbu Leliwa, nadając mu sześć lat później
            dobra jarosławskie.)
            Tak wiec byliscie po prostu jedna z ziem nalezacych do Leliwitow. Cze.
            • Gość: Kati Do: made in Tarnow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 13:04
              A co ty na to zeby doprowadzic do bezposredniej konfrontacji??!! Moze mala
              wycieczka - my do ciebie, ty do nas. Bedzie mozna spostrzezenia na swiezo
              wymienic... wiec???
              • Gość: made in Tarnow Re: Do: made in Tarnow IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 10.10.03, 23:02
                Jestem jak najbardziej za, szczegolnie o ile zenska jest nie tylko ksywka...
                • Gość: kati Re: Do: made in Tarnow IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 10:38
                  Kobieca na wskros:P Cos sie taki milutki zrobil?! Oczywiscie propozycja nadal
                  aktualna!
                  • Gość: made in Tarnow Re: Do: made in Tarnow IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 18.10.03, 19:02
                    Ja Kotku jesem zawsze mily az do bolu. Oczywiscie poza momentami kiedy nie
                    jestem:-)) A poza tym to Wy zareagowaliscie tak fanatycznie, broniac tego
                    Waszego (a niech strace...) MIASTA, ze zaczela sie ta "forumowa wojenka". Co do
                    wizyty to nie ma problemu, podejme rzucona mi rekawice. O ile oczywiscie jestes
                    przynajmniej tak pelnoletnia jak "na wskros kobieca";-))) Bo do kicia isc mi
                    sie nie usmiecha.
                    • Gość: kati Re: Do: made in Tarnow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 13:03
                      Pełnoletnia w całym tego słowa znaczeniu...:) Niesamowite jak zmienia się styl
                      twoich wypowiedzi gdy zmienia się nieco temat a twoim rozmówcą staje sie
                      kobieta... Może najwyższa pora dokonać jakiś konkretnych ustaleń dot.
                      wspomnianej konfrontacji? Aha. i nie mów do mnie Kotku... nie ten etap
                      znajomości:P
                      • Gość: kati Re: Do: made in Tarnow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 10:24
                        Koniec ambitnych planów...?
                        • Gość: made in Tarnow Re: Do: made in Tarnow IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 25.10.03, 18:31
                          Spoko, spoko. Jeszcze zyje. Po prostu przez caly tydzien siedze w Rzeszowie bo
                          tam studiuje. Czesto od zmierzchu do switu czytam napisy na...puszkach mojego
                          ulubionego Żywca. jak z tego wynika jesli juz wpadam na forum to w sobote kiedy
                          wracam do mojego WIELKIEGO TARNOWA;-))) O ile oczywiscie przejdzie mi do tego
                          czasu bol watroby. Nawiasem mowiac nic przyjemnego jesli sie go ma z taka
                          czestotliwoscia co ja:-) Zas co do planow to sa caly czas aktualne o ile na
                          koncu nie okazesz sie jednak facetem, bo internet ma to do siebie ze nigdy nic
                          do konca nie wiadomo...
                          • Gość: Kati Re: Do: made in Tarnow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:25
                            W tym cały urok... Nie pozostaje ci nic innego jak tylko przekonać się o tym
                            osobiście. Jesli oczywiście znajdzie się wolna chwila w twoim napiętym do
                            granic możliwości życiu studenckim:P Nic nie sugeruję ale zawsze mozna poczytać
                            razem...:) POzwole ci się wykazać jako mężczyźnie i czekam na konkretna
                            propozycję:)
                            • Gość: made in Tarnow Re: Do: made in Tarnow IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 30.10.03, 22:44
                              Latwiej by bylo gdybys to Ty zaproponowala (ew. zaproponowal:-)) jakis termin i
                              miejsce na wspolne "nauki" a pozniej by sie zobaczylo... A poza tym to
                              wykazywac sie jako mezczyzna wole inaczej niz przez skladanie propozycji:) Co
                              do mojego zycia studenckiego to dawno juz nie skatowalem sie tak jak w tym
                              tygodniu... No ale na cos trzeba umrzec.
                              • Gość: Kati Re: Do: made in Tarnow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 12:23
                                Wykazywać się inaczej niż poprzez składanie propozycji? Na przykład
                                przepuszczając kobietę w drzwiach? :D
                                Trudno mi dzisiaj zaproponować coś konkretnego wiec śledź ten wątek w
                                najbliższym tygodniu.. Chyba że masz ochote zmienić sposób prowadzenia rozmowy
                                (gg? mail? tel?)
                                Dziwne uczucie być traktowanym jak mężczyzna...:) Dzięki tobie doznaje nowych
                                wrażeń:P
                                • Gość: made in Tarnow Re: Do: made in Tarnow IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 31.10.03, 15:02
                                  Te drzwi byly calkiem niezle:)) Sposob prowadzenia rozmowy pozostawiam Twojemu
                                  wyborowi. Chociaz tak sie narazie wykaze... Jak chcesz mozesz zostawic jakies
                                  namiary na gg. Co do traktowania Cie jak faceta, to wole chwilowo tak robic i
                                  ewentualnie pozniej dzieki Tobie doznac nowych wrazen estetycznych;))) Bo
                                  nastwaic sie na dziewczyne a spotkac milego, 50-letniego pana z piwnym
                                  brzuszkiem o odmiennej orientacji seksualnej jakos nie jest tym o czym marze;)
                                  Tak za do nastepnego wpisu...
                                  • Gość: Kati Re: Do: made in Tarnow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 17:42
                                    Ha, dobre z tym starszym panem... Naprawde dobre:) Ty masz juz jakies przykre
                                    wspomnienia w tym temacie czy jak...?
                                    Moglibysmy sie przeniesc na gg zamiast forum tylko ze ja jestem tam najczesciej
                                    od rana do ok 14-15, a ty w tym czasie pewnie jestes zajety... Ale przeciez
                                    zawsze moge odpisywac z opoznieniem, zawsze to wygodniejsze niz tutaj -
                                    1964761;) To czekam! pozdrawiam
                                    • Gość: M Re: Do: made in Tarnow IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 09:13
                                      Kochani nie odchodzcie, tak się tu miło zrobiło! zaglądnijcie tu jeszcze !!!
                                      serdeczne pozdrowienia!
                                      • Gość: Kati Re: Do: made in Tarnow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:50
                                        To miłe... szkoda tylko że reszta nie potrafiła zacząć nadawać w podobnym
                                        klimacie, bez tych całych złosliwości... Bez urazy bo ja też jestem z Jarka,ale
                                        kto da nam forum? Zebyśmy mogli swobodniej na siebie napiep*** ...? Chyba
                                        trzeba to trochę zmienić... Najlepiej zacząć od siebie:) Pozdrawiam!
                                        • Gość: made in Tarnow Re: Do: made in Tarnow IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 08.11.03, 22:21
                                          No po prostu miodzio... Az mnie zatkalo. Zrobilo sie tak milo ze az to dziwnie
                                          wyglada:)) Pozdrowka.
            • Gość: Marynika Re: POTRZEBNE FORUM IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 16:08
              Mimo wszystko fajnie że jesteś , i chcesz z nami dysk. o to właśnie chodzi.
              Dobrze że chwalisz swoje miasto . Wystarczy tylko by sie nie obrażać i wszystko
              wygląda inaczej. Wiem że kochasz swoje miasto , to dobrze ,Ja tez kocham swoje!!
              Dlatego poznajmy walory innych miast !! Ja zapraszam do swojego, jak widze już
              troche o nim wiesz, teraz poznaj go osobiście.AAAAAAA i do pięknych Bieszczad z
              tąd nie daleko. A ani my ani bieszczady to nie ukraina tylko piękna polska. Jak
              będę mieć ochotę to Ukrainę tez zwiedzę ponoć też jest urokliwa.
              • Gość: made in Tarnow Re: POTRZEBNE FORUM IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 10.10.03, 23:12
                Ale mi walnelas wyklad... No po prostu szczeki nie moge pozbierac z podlogi.
                Powiedz mi tylko szczerze: Czy naprawde nie przyszlo Ci Slonce do twojej
                jaroslawskiej glowki ze moze przez caly czas robie sobie z Was jaja i mam
                niezly ubaw widzac tlumy fanatycznych obroncow jaroslawia??? Bo tak naprawde to
                mi zwisa gdzie kto mieszka i jak duza jest to miejscowosc. Co do zaproszenia,
                to dziekuje ale niedawno bylem i w najblizszym czasie sie nie wybieram. Jakby
                co dam znac:-)) Bieszczady tez znam dosc dobrze i gdzie biegna granice tez sie
                raczej orientuje. Za to tekst o urokliwej Ukrainie mnie rozwalil... szczegolnie
                urokliwe musi byc przejscie w Medyce i ulice Kijowa po 22;-)))) No i kibel w
                wagonie ekspresu Kijow. Nara.
    • Gość: kremenaros INTERNET w Jarosławiu IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 13:23
      Czy jest jakiś dostawca Internetu na terenie miasta (stały dostęp) oprócz
      TPSA ??
      • Gość: mwwojtus Re: INTERNET w Jarosławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 21:13
        www.cyberpab.pl

oferuje radiowo i kablowo
        zajrzyja na stronkę
    • Gość: MARTIN FRANCUZI ULEGAJĄ !! IP: 80.51.255.* 30.09.03, 21:45
      a tacy byli pewnie swego, chcieli likwidować i nie mysleli o żadnej spółce
      pracowniczej, a tu protest lokalnej ludnosci oraz bojkot produktów Danone
      POMAGA, już się godzą na spółke, pozostawienie części maszyn itp, dalej
      protestujcie to się całkiem wycofają z likwidacji !! TRZYMAM KCIUKI ZA
      POWODZENIE !
      • Gość: mwwojtus Re: FRANCUZI ULEGAJĄ !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 19:42
        DANONE chce przekupić jarosławiaków rozdając za darmo ciastka !!!
        CO ZA TUPET
        ale my się nie damy

PS
        kupujcie jogurty OSM SANOK
        w ten sposób przyczynicie się przynajmniej do tego ,że lokalna firma nie
        upadnie ,ale będzie się rozwijać
        • rychu_z_przemysla Bakoma, a Danone... 03.10.03, 12:20
          Podobno Bakopma należy do koncernu Danone.
          Pamiętaj o tym bojkotując produkty...
          • Gość: Marynika Re: Bakoma, a Danone... IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 15:53
            Nie podobno!! tylko napewno!!
    • Gość: RZESZOWIAK Re: FORUM JAROSŁAW IP: 213.76.135.* 06.10.03, 10:19
      Te Jarosławy a wiecie coś o Waszym genialnym sędzi. To atrakcja turystyczna na
      skalę europejską. PALENIE IKON - on -line.
      • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 15:50
        Mam nadzieje że poniesie konsekwencje za to co zrobił!! Okrył skandalem nie
        tylko nasze miasto, jak można było coś takiego zrobić .Teraz to on powinien być
        oskarżony o niszczenie zabytków!!!!!!!!!!!!!!! ćzy będzie??????????? Jaką kare
        poniesie ??????? Nie powinien być sędzią ktoś kto sam postąpił jak przestępca.
        Czy nie napisałam zbyt ostro???
        • Gość: mwwojtus Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 19:46
          napisałaś dobrze
          sędziego trzeba obłożyć karą finansową równoważną wartości ikon
          i wsadzić go do paki co najmniej na rok , żeby przemyślał swój czyn

a propo Bakomy wyukupionej przez Danone
          KUPUJCIE jogurty OSM SANOK !!!
    • Gość: Przemyślanin Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 22:06
      heh jak tak czytam te wasze niektore wpisy to sam nie wiem co mam myslec...
      Zauwazylem ze wychodzi wam na dobre lizanie dupy Rzeszowowi, wiec lizcie dalej,
      ale ne piszcie ze Podkarpacie to rzeszowszczyzna bo jakbyscie zapomniaeli to w
      wiekszosci byly dawniej ziemie przemyskie, a poza tym jak Przemyśl zostal
      wybrany na stolice wojewodztwa to Jaroslaw byl mala miejscowoscia(i dalej nia
      jest). Pewnie nie znacie historii i nie wiecie ze Przemyśl jest najtarszym
      miastem na tym dzisiejszym Podkarpaciu, a jak rzeszow byl wioską to jaroslaw
      byl troche wieksza miejscowosia ale tez pociagi sie nie zatrzymywaly... a co
      do uniwersytetu to wam jeszcze wiele brakuje i rozsmieszaja mnie niektore
      okreslenia takie tej waszej smiesznej Uczelni na ktorej jak narazie panuje
      jeden wielki haos i wszyscy sa przyjmowani zeby tylko liczyla sie wielkosc a
      nie jakosc. A w ogole kto to widzial uczelnie skladajaca sie z roznych bylych
      budynkow rozmieszczonych po calym miescie... to jest smieszne jak ten caly
      jaroslaw. I JESZCZE COS: DO PRZEMSYLA WAM DUZO BRAKUJE I TEGO NIE ZMIENICIE
      BO TAM JEST PRZYNAJMNIEJ KLIMAT i piekne polozenie A U WAS NIC,ZERO KLIMATU!
      tyle...
      • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 14:15
        Nie wiem dlaczego tak sie pieklisz. Pewnie masz kompleksy!!Twój Przemyśl, mój
        Jarosław ich Rzeszów ,---o co ci chodzi?????I nikomu nic nie liżemy!! oni
        poprostu nas zaprosili do siebie , a my z tego korzystamy i tyle . Dzięki im za
        to> Byliśmy kiedyś na waszym Forum to tylko byliśmy przez was obrażani, więc
        sie staramy nie pchać ,choć Ja i tak zaglądam i wcale nie jest tak cudownie jak
        przedstawiasz!apropos Jarosławia...... jeszcze jak przemyśl był woj. to i tak
        50% całego przemysłu wojew. mieściło sie w Jarosławiu.Każde z miast ma swój
        niepowtarzalny urok .Nie ma co tak sie wydzierać. Ochłoń. PA.
        • rychu_z_przemysla Re: FORUM JAROSŁAW 07.10.03, 14:17
          Kolega przemyślanin pewnie nie dostał się na Uniwersytet Jarosławski...
      • Gość: mwwojtus Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 21:05
        Gość portalu: Przemyślanin napisał(a):

> heh jak tak czytam te wasze niektore wpisy to sam nie wiem co mam myslec...
        > Zauwazylem ze wychodzi wam na dobre lizanie dupy Rzeszowowi, wiec lizcie
        dalej,
        >
        > ale ne piszcie ze Podkarpacie to rzeszowszczyzna bo jakbyscie zapomniaeli to
        w
        > wiekszosci byly dawniej ziemie przemyskie, a poza tym jak Przemyśl zostal
        > wybrany na stolice wojewodztwa

Prze4myśl został wybrany na stolicę województwa ??? ciekawe kto go wybrał-
        pewnie jakiś komuch co miał wtyki w stolicy

> to Jaroslaw byl mala miejscowoscia

bo Jarosław nie jest wielką wsią , do Przemyśla włączono wszystkie możliwe wsie
        dookoła i już z takiego o miasteczka , niewiele co większego od Jrosławia
        zrobiła się wielka wiejska metropolia ... stolica województwa

(i dalej nia
        > jest). Pewnie nie znacie historii i nie wiecie ze Przemyśl jest najtarszym
        > miastem na tym dzisiejszym Podkarpaciu, a jak rzeszow byl wioską to jaroslaw
        > byl troche wieksza miejscowosia ale tez pociagi sie nie zatrzymywaly... a co
        > do uniwersytetu to wam jeszcze wiele brakuje i rozsmieszaja mnie niektore
        > okreslenia takie tej waszej smiesznej Uczelni na ktorej jak narazie panuje
        > jeden wielki haos i wszyscy sa przyjmowani zeby tylko liczyla sie wielkosc a
        > nie jakosc. A w ogole kto to widzial uczelnie skladajaca sie z roznych bylych
        > budynkow rozmieszczonych po calym miescie... to jest smieszne jak ten caly
        > jaroslaw. I JESZCZE COS: DO PRZEMSYLA WAM DUZO BRAKUJE I TEGO NIE ZMIENICIE
        > BO TAM JEST PRZYNAJMNIEJ KLIMAT

jaki u ciebie klimat ? równikowy ? ;p
        Jarosław jest pięknym miastem i ty poprostu nam tego zazdrościsz ...

> piekne polozenie A U WAS NIC,ZERO KLIMATU!
        > tyle...
      • Gość: DODO niektórzy Przemyślanie mają poprostu kompleksy :( IP: *.wsiz.rzeszow.pl / *.wsiz.rzeszow.pl 08.10.03, 10:48
        - Przemyslanin napisał:
        - heh jak tak czytam te wasze niektore wpisy to sam nie wiem co mam myslec...
        - Zauwazylem ze wychodzi wam na dobre lizanie dupy Rzeszowowi,

nie wiem skąd to wywnioskowałeś, poprost Jarosławianie wolą stolice w
        prawdziwym miescie czyli Rzeszowie a nie Przemyślu !

- wiec lizcie dalej,
        - ale ne piszcie ze Podkarpacie to rzeszowszczyzna bo jakbyscie zapomniaeli to -
        - w wiekszosci byly dawniej ziemie przemyskie,

dawnej Polska miała stolice w Gnieźnie i cztery djecezje !

- a poza tym jak Przemyśl zostal wybrany na stolice wojewodztwa to Jaroslaw byl
        - mala miejscowoscia(i dalej nia jest).

równir dobrze Jarosław mógł zostać w 1975 stolicą województwa !

- Pewnie nie znacie historii i nie wiecie ze Przemyśl jest najtarszym
        - miastem na tym dzisiejszym Podkarpaciu, a jak rzeszow byl wioską to jaroslaw
        - byl troche wieksza miejscowosia ale tez pociagi sie nie zatrzymywaly...

Rzeszów w przyszłym roku będzie obchodził 650 lecie nadania praw miejskich a
        ile mi wiadomo 700 czy 800 lat temu pociągów nie było !

- a co do uniwersytetu to wam jeszcze wiele brakuje i rozsmieszaja mnie
        - niektore okreslenia takie tej waszej smiesznej Uczelni na ktorej jak narazie
        - panuje jeden wielki haos i wszyscy sa przyjmowani zeby tylko liczyla sie
        - wielkosc a nie jakosc. A w ogole kto to widzial uczelnie skladajaca sie z
        - roznych bylych budynkow rozmieszczonych po calym miescie...

widać, że jesteś z prowincji pojedź do Krakowa czy Warszawy i zobacz jak tam
        wydziały Uniwersyteckie są rozwleczone po całym mieście !!

- to jest smieszne jak ten caly jaroslaw.

nie panie to Ty jesteś śmieszny tak pisząc

- I JESZCZE COS: DO PRZEMSYLA WAM DUZO BRAKUJE I TEGO NIE ZMIENICIE
        - BO TAM JEST PRZYNAJMNIEJ KLIMAT i piekne polozenie A U WAS NIC,ZERO KLIMATU!
        - tyle...

tych bzdetów już nie mam siły komantować
        • Gość: MARTIN Re: niektórzy Przemyślanie mają poprostu kompleks IP: 80.51.255.* 09.10.03, 12:01
          Gość portalu: DODO napisał(a):

> - Przemyslanin napisał:
          > - heh jak tak czytam te wasze niektore wpisy to sam nie wiem co mam myslec...
          > - Zauwazylem ze wychodzi wam na dobre lizanie dupy Rzeszowowi,
          >
          > nie wiem skąd to wywnioskowałeś, poprost Jarosławianie wolą stolice w
          > prawdziwym miescie czyli Rzeszowie a nie Przemyślu !
          >
          > - wiec lizcie dalej,
          > - ale ne piszcie ze Podkarpacie to rzeszowszczyzna bo jakbyscie zapomniaeli
          to
          > -
          > - w wiekszosci byly dawniej ziemie przemyskie,
          >
          > dawnej Polska miała stolice w Gnieźnie i cztery djecezje !
          >
          > - a poza tym jak Przemyśl zostal wybrany na stolice wojewodztwa to Jaroslaw
          byl
          > - mala miejscowoscia(i dalej nia jest).
          >
          > równir dobrze Jarosław mógł zostać w 1975 stolicą województwa !
          >
          > - Pewnie nie znacie historii i nie wiecie ze Przemyśl jest najtarszym
          > - miastem na tym dzisiejszym Podkarpaciu, a jak rzeszow byl wioską to
          jaroslaw
          > - byl troche wieksza miejscowosia ale tez pociagi sie nie zatrzymywaly...
          >
          > Rzeszów w przyszłym roku będzie obchodził 650 lecie nadania praw miejskich a
          > ile mi wiadomo 700 czy 800 lat temu pociągów nie było !
          >
          > - a co do uniwersytetu to wam jeszcze wiele brakuje i rozsmieszaja mnie
          > - niektore okreslenia takie tej waszej smiesznej Uczelni na ktorej jak
          narazie
          > - panuje jeden wielki haos i wszyscy sa przyjmowani zeby tylko liczyla sie
          > - wielkosc a nie jakosc. A w ogole kto to widzial uczelnie skladajaca sie z
          > - roznych bylych budynkow rozmieszczonych po calym miescie...
          >
          > widać, że jesteś z prowincji pojedź do Krakowa czy Warszawy i zobacz jak tam
          > wydziały Uniwersyteckie są rozwleczone po całym mieście !!
          >
          > - to jest smieszne jak ten caly jaroslaw.
          >
          > nie panie to Ty jesteś śmieszny tak pisząc
          >
          > - I JESZCZE COS: DO PRZEMSYLA WAM DUZO BRAKUJE I TEGO NIE ZMIENICIE
          > - BO TAM JEST PRZYNAJMNIEJ KLIMAT i piekne polozenie A U WAS NIC,ZERO
          KLIMATU!
          > - tyle...
          >
          > tych bzdetów już nie mam siły komantować

w 100% trafne opinie Dodo!!!
    • Gość: Przemyślanin Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 17:27
      Nie chodzi mi o to ze na forum jaroslaw lize dupe rzeszowowi ale ogolnie we
      wszystkim... a TY Rychu jestes w bledzie!!! NIe wypierdzielili mnie tylko sam
      sie wypierdzielilem stamtad bo to co tam sie dzieje ze chce mi sie nawet
      komentowac, za durnym zaswiadczeniem trzeba stac tydzien i to jeszcze trzeba
      placic za glupi swistek! to jest skandal! I Tylko nie uzywaj slowa
      Uniwersytet bo obrazasz porzadne uczelenie.Dla porownania w "wielkim"
      rzeszwoie ledwo powstal i ledwo dycha Uniwesytet a co dopiero w takiemu malemu
      jaroslawowi
      • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 10:36
        Hmmm... wiem teraz o co ci idzie tak naprawdę.
        Ale znam takich co tam się uczą i nie narzekają!!Nawet wydają się być
        zadowoleni!Na tym jak to nazywacie uj.znajduje sie st.Medyczne dla pielęgniarek
        z wieloletnią tradycją.
        • rychu_z_przemysla Re: FORUM JAROSŁAW 10.10.03, 11:12
          Jednak miałem rację z tym UJ w Jaroslawiu i Pzremyslaninem. :))))))))))))
          • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 16:44
            Czyli masz nosa!!
            • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 10.10.03, 22:59
              Ale sie fajna rozwalka zrobila:-))) A ja nawet nie musze sie wysilac piszac
              cokolwiek. Podkarpacie zre sie miedzy soba;-))) Co do UR znam go "od srodka".
              Co racja to racja: bajzel jest nieziemski, kadra w wiekszosci denna, pracownicy
              naukowy wyjezdzaja zamiast przyjezdzac. Ale ludzie na roznych kierunkach sa
              swietni i dlatego prosze mi sie od tej uczelni odwalic (nigdy nie myslalem ze
              bede musial bronic Rzeszowka...)
              • Gość: jou Re: FORUM JAROSŁAW IP: 80.51.255.* 14.10.03, 23:57

> Ale sie fajna rozwalka zrobila:-))) A ja nawet nie musze sie wysilac piszac
                > cokolwiek. Podkarpacie zre sie miedzy soba;-))) Co do UR znam go "od srodka".
                > Co racja to racja: bajzel jest nieziemski, kadra w wiekszosci denna,
                pracownicy
                >
                > naukowy wyjezdzaja zamiast przyjezdzac. Ale ludzie na roznych kierunkach sa
                > swietni i dlatego prosze mi sie od tej uczelni odwalic (nigdy nie myslalem ze
                > bede musial bronic Rzeszowka...)

A W twoim tarnowie za to ledwie może się utzrymać ta wielka zawodowa uczelnia
                (rekompensata za utrate "wojewódzkości")w której brak kadry odczuwany jest od
                poczatku i co najlepsze to jest coraz gorzej
                • Gość: słowackiego Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 21:13
                  LUDZIE O CO WALCZYCIE Z TYM GOSCIEM Z TARNOWA DOBRZE ZE MAJA OBWODNICE TO OD
                  JAKIEGOS CZASU JADAC DO KRAKUSÓW NIE WIDAC WIĘZIENIA.... NIECH SOBIE PISZE.
                  MAMY SWOJE ANOMALIE W MIESCIE JAK SADZICIE CZY TE SCIEZKI ROWEROWE SA W MIESCIE
                  POTRZEBNE ---KASA Z UNI ALBO JAK POMALOWALI WALTEROWI KAMIENICE KOLESIE STRAZ
                  MIEJSKA ICH ZŁAPAŁA A ON JA CHCIAŁ ROZPIEPRZYC BO NIEPOTRZEBNA ALBO CO SADZICIE
                  O NOWYM POMYSLE KSIEDZA SUROWCA Z TA BARKA ILE TAM POSZŁO KASY NA SPRZET. O TYM
                  PODYSKUTUJMY A NIE O JAKIMS D... Z TARNOWA.NO IDLACZEGO NA STRONACH URZEDU
                  MIASTA CENZURUJA WPISY DO KSIEGI GOSCI MOZE BOJA SIE WIEDZIEC CO SZARY LUD
                  MYSLI O NASZYM BURMISTRZ. PROPONUJE TEZ TORPEDOWAC GAZETE O STAŁE FORUM DLA
                  JAROSŁAWIA-------------WIEC JESTEM PIERWSZY
                  • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 18.10.03, 23:39
                    I jak tu z Wami gadac?? Ja juz sie robilem kulturalny, zaczynalem Was chyba
                    nawet lubic, bo podobalo mi sie Wasze zjednoczenie w walce ze wspolnym wrogiem
                    (czyli moja skromna osoba), nawet UR-u bronilem a tu jakis ...... wyzywa mnie
                    od dupkow. No ale nic to, moze sie nie powiesze z tego powodu, choc pewnie
                    wielu by tego chcialo. Tak ze zycze milej rozmowy o cenzurze w Urzedzie Miasta,
                    czy nowych kolorach kamiennic. Zas co do slowackiego: z oryginalem to Ty wiele
                    wspolnego nie masz, proponowalbym zaczac sie uczyc, na dobry poczatek
                    interpunkcji, pozniej cos trudniejszego... Moze poprawna budowa zdan??
                    • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW Do in Tarnow IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 15:17
                      Nie obrażaj się.Jak nie będziesz sie wyrażał...To nam , a szczególnie mnie nie
                      przeszkadzasz!! Masz prawo bronić swojego miasta ,byleś nie ubliżał innym.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW Do in Tarnow IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 25.10.03, 18:48
                        Ludzie, coscie tak sie czepili obrony mojego czy Waszego miasta przynajmniej
                        jakby chodzilo obrone Czestochowy. Naprawde mnie to nie obchodzi gdzie
                        mieszkacie a to co pisalem wzielo sie z tego ze tak sie zawsze wyglupiamy ze
                        znajomymi z roznych miejscowosci ( w tym z tego Waszego Jaroslawia). I nie
                        przypominam sobie zebym kogokolwiek bezposrednie obrazal. Zreszta, co ja sie
                        bede Wam tlumaczyl. Nie czas, nie miejsce i na pewno nie odpowiednie do tego
                        osoby... Zas co do Twojej wypowiedzi, to po prostu wielkie dzieeeeki. Nie bede
                        Ci przeszkadzal. Chyba z radosci sie poplacze...
                    • Gość: mwwojtus Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 18:57

> I jak tu z Wami gadac?? Ja juz sie robilem kulturalny, zaczynalem Was chyba
                      > nawet lubic, bo podobalo mi sie Wasze zjednoczenie w walce ze wspolnym
                      wrogiem
                      > (czyli moja skromna osoba), nawet UR-u bronilem a tu jakis ...... wyzywa mnie
                      > od dupkow.

made in Tarnow
                      • Gość: made in Tarnow Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 25.10.03, 18:59
                        Szczerze mowiac to juz mi sie znudzily Wasze kolejne teoria spiskowe. Na tyle
                        ze nie chce mi sie juz nawet odpisywac na to wszystko (zaraz pewnie jakis
                        dzielny obronca Jaroslawia odtrabi z tego powodu pelne zwyciestwo nade mna. Ale
                        robta co chceta) Zas co do ulicy to sie domyslilem, bo dwie minuty na piechote
                        od mojego domu jest taka sama. Bluzgany natomiast byc nie lubie, bo ani nie
                        jestem sado-maso ani Toba. I to by bylo na tyle. Tak ze bawcie sie dobrze...
    • Gość: ala59 Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 23:35
      no to racja chcemy własnego forum
      • Gość: Marynika Zginął nauczyciel TGD IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 10:43
        Wyprzedzał tira na łuku---
        • Gość: M Re:forum dla Jarosławia IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 09:24
          jest potrzebne,
          • rychu_z_przemysla Forum dla Jarosławia !!!!!!!!!!!!!!! 31.10.03, 12:34
            Czy walczycie o swoje forum na:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=299
            Forum o forum?
            Nie widzę Was tam!
        • Gość: mw Re: Zginął nauczyciel TGD IP: 195.116.243.* 25.10.03, 15:30
          Marek był moim wychowawcą
          to był fajny gość
          jak go lubiałem doceniam dopiero teraz po jego śmierci
          • Gość: DODO Re: Zginął nauczyciel TGD IP: 80.51.255.* 25.10.03, 21:37
            Gość portalu: mw napisał(a):

> Marek był moim wychowawcą
            > to był fajny gość
            > jak go lubiałem doceniam dopiero teraz po jego śmierci

niestety nauczycieli docenia się dopiero wtedy jak ich zabraknie :(
          • Gość: Marynika Re: Zginął nauczyciel TGD IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 16:08
            CZęsto tak bywa!!
    • Gość: kremenaros Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 01.11.03, 16:57
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=69&w=8552936
    • Gość: sl Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:29
      mysle ze jak uzbieramy 200 to może zrobia to forum skoro mają je prostytutki to
      dlaczego,,,,
      • Gość: DODO Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.tele2.pl 09.11.03, 13:11
        Gość portalu: sl napisał(a):

> mysle ze jak uzbieramy 200 to może zrobia to forum skoro mają je prostytutki
        to
        >
        > dlaczego,,,,

hmmmmm jakie prostytutki ?
        • Gość: M Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 20:50
          Chodziło mu chyba o te które studjują na rzeszowskiej uczelni!?
          • Gość: gość Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 08:55
            A jak jest na Jarosławskich??
          • Gość: DODO Re: FORUM JAROSŁAW IP: 80.51.255.* 15.11.03, 14:08
            Gość portalu: M napisał(a):

> Chodziło mu chyba o te które studjują na rzeszowskiej uczelni!?

no to mają takie same podforum na Forum Rzeszów jak obecnie Jarosław!
            • Gość: Marynika Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 18:04
              No pewnie tak . Jarosław mógłby mieć swoje własne forum. Mniejsze miasta mają ,
              a dlaczego my nie??????
    • Gość: Majka Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 10:25
      Ja słysze tylko złe żeczy o jarosławiu, a przeciesz muszą być i dobre,no nie???
      • Gość: kati Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.03, 12:59
        To kiepsko słuchasz...:)
        • Gość: Majka Re: FORUM JAROSŁAW, kati IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 18:06
          Słucham jak mogę , a może ty coś ciekawego możesz napisać???
          Pozdrowienia
          • Gość: kati Re: FORUM JAROSŁAW, kati IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 12:06
            Jak najbardziej. Gdyby tu było tak źle jak niektórzy marudzą to by mnie już
            dawno w tym mieście nie było. (co nie znaczy, że nie potrzebuje od czasu do
            czasu gdzieś wyjechać żeby to docenić;) ale to jest rozmowa na priva;) jesli
            oczywiscie masz ochote! pozdrawiam!
    • Gość: Majka Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 10:29
      Miało być przecie_ż a nie _sz. Przepraszam. Bo tu co niektórzy bardzo zwracają
      uwagę na błędy.Po co????????
      • Gość: Kati Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 08:23
        No i forum umiera śmiercią naturalną...
        • Gość: kremenaros Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 16:18
          jak na razie to nie jest żadne forum
          • Gość: Katinka Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 20:32
            Każdy wpis sie liczy:) Ok, na drugi raz będę się jaśniej wyrazac...
      • Gość: mw Re: FORUM JAROSŁAW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.03, 17:00
        szukam kogoś kto pojechałby 5 grudnia do Rzeszowa na koncert Hey w Akademii
        kupel miał ze mną jechać ,ale coś mu wypadło i nie może ;(
    • Gość: kati Brak nam "made in Tarnow"??!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.03, 14:15
      tematy się skonczyły czy jak??
      • Gość: made in Tarnow Re: Brak nam "made in Tarnow"??!! IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 06.12.03, 14:59
        Czesc Kati. Mam dzis dobry humor to sie wpisze zebyscie wrocili wsrod zywych.
        Ale cos u was slabo z wymiana pogladow. A tak dla rozluznienia: dzis dostalem
        to od kumpla z Krakowa rpm.text.pl/fun/wielka.jpg. Znany ten Rzeszow.
        Milej zabawy. Cze.
        • Gość: made in Tarnow Re: Brak nam "made in Tarnow"??!! IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 06.12.03, 15:05
          Cos sie zwalil adres. Usuncie tylko wielka.jpg i jak sie wlaczy fun znajdzcie:
          A byles kiedys w Rzeszowie, kotku.
          • Gość: Kati 200...;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.03, 12:35
            Mówisz i masz...
            • Gość: made in Tarnow Re: 200...;) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 08.12.03, 12:39
              I tak oto dzieki wspolpracy tarnowsko-jaroslawskiej przebilismy 200-tke. Ale
              moim zdaniem siostro, chyba juz czas odpiac tego trupa od urzadzen
              podtrzymujacych zycie. Bardziej zywy jest chyba nawet Lenin. I po cholere Wam
              to wlasne forum??? Cze!
              • ouimet Re: 200...;) 10.12.03, 02:19
                Wyjasnijcie:ugotowalem prawdziwki/suszone/aby zrobic farsz do uszek.Ma troszke
                gorzkawy smak.Co to moze byc,badz jak temu zaradzic?To nie jest gorycz,ale....
                • Gość: kati Skąd ty się urwałeś z takim tematem...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 12:23
                  Może to po tych grzybkach te dalsze wypowiedzi...;)
                  A tak w ogole to polecam fora tematyczne! tam ci na pewno coś doradzą...
                  • ouimet Re: Skąd ty się urwałeś z takim tematem...? 10.12.03, 14:50
                    Kati-to tyle na moja prosbe o pomoc?Dzieki....
                    • Gość: kati Re: Skąd ty się urwałeś z takim tematem...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:54
                      Hmmmm, żeby nie było, że jestem złośliwa:P
                      ad.1 - nie potrafię ci pomoc, zawsze mi wychodziło pierwszorzędnie, polecam
                      forum tematyczne,
                      ad. 2 - nie słyszałam, kiedyś -tak, musisz popytac na poczcie, polecam forum
                      tematyczne,
                      ad. 3 - jak dla mnie zbyt ogolne pytanie, polecam forum tematyczne:P
                      Zadowolony?
                      pozdrawiam
                      • Gość: ouimet Re: Skąd ty się urwałeś z takim tematem...? IP: *.sympatico.ca 10.12.03, 19:23
                        kati-dzieki za odzew,ale nie jestem zachwycony,poniewaz:nie zamierzalem
                        spedzic przy szukaniu ilus tam godzin,wiec zapytalem miejscowych.
                        Komputer wyslalem do Jaroslawia,wiec interesuja mnie ceny jaroslawskie.Nowe
                        wydania znaczkow/rocznicowe,po smierci malarza/wyslalem tez do Jaroslawia.
                        Wiec,jezeli tubylec odsyla mnie do latania po tematycznych forach....to uwazam
                        ze jest odrobine egoistycznym bywalcem na jaroslawskim forum.
                        Jezeli nie jestes z Jaroslawia,to nie odsylaj mnie do naroznika,lecz zmilcz....
                        • Gość: kati Re: Skąd ty się urwałeś z takim tematem...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 08:45
                          I staraj się być miła...;/
                          To, że jestem z Jarosławia wcale nie musi oznaczać, że znam się na cenach
                          podłączenia komputera (wiem ile kosztuje podłączenie do internetu, ale już np
                          nie mam pojęcia o cenie kabla...) albo orientuję się w temacie
                          filatelistycznym. POza tym wątek chlubnie nazwany FORUM JAROSŁAW raczej umiera
                          śmiercią naturalną więc nie oczekuj tu cennych porad tylko skieruj swe kroki do
                          specjalistów (fora tematyczne), zapewniam cię, że tam o wiele szybciej uzyskasz
                          niezbędne informacje.
                          pozdrawiam
                • Gość: Marynynika Re: 200...;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 13:48
                  albo były zbyt przypieczone przy suszeniu albo masz jednego niejadalnego .Nie
                  znaczy to że możesz się otruć ale może być toksyczny!?
              • ouimet Re: 200...;) 10.12.03, 02:21
                Czy ,a jezeli tak to gdzie w Jaroslawiu jest Sklep Filatelistyczny?
              • ouimet Re: 200...;) 10.12.03, 02:26
                Wyslalem KOMUS komputer-pod choinke!Ile kosztuje/plus minus/podlaczenie takiej
                zabawki?do telefonu? kabla? gdziekolwiek.Jaki jest abonament Internetu?
                Jestem za oceanem,wiec nie posiadam wiedzy o pewnych podstawowych sprawach
                krajan.
                Jakie wogole sa koszty miesieczne?Instalacja podstawowa,no i wyzsze stopnie...
                • Gość: Marynika Re: 200...;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 14:09
                  Mam stałe złącza i płacę abonament miesięczny 30 zł.Podłącz nas kosztował
                  ok150zł jednorazowono i raz nie pamiętam co to było50 zł .Mieszkam w domu
                  jednorodzinnym
                  pozdrawiam
                  • Gość: Marynika Re: 200...;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 14:10
                    Myśle że to naprawde nie wiele , a korzysci są!!!
                    • ouimet Re: 200...;) 11.12.03, 14:46
                      Kati-wielkie dzieki i przepraszam za swoje uszczypliwosci.Maryniko-Rowniez
                      wielkie dzieki.
    • Gość: X Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 11:15
      Chciałbym aby miasto pomyślało o rowerzystach i pomyślało o ścieżce rowerowej
      do Radawy. Tam droga jest dość wąska , a kierowcy ignorują rowerzystów.kiedyś
      jechałem z koleżanką i poprostu zostaliśmy zepchani do rowu. Dobrze że to sie
      tylko tak skończyło. A wy co o tym myślicie???
      • Gość: Katinka Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 13:06
        Mam tylko nadzieję, że mieliście troche szczęścia i to nie był ten odcinek,
        gdzie w rowie jest woda... :)
        A tak powaznie - pomysł jak najbardziej trafiony, tylko... jego realizacja może
        się okazać baaardzo mozolna....
        • Gość: Marynika Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 10:05
          Więc wszyscy rowerzyści Jarosławia i okolić Lączmy się. Wpisujcie się kto jest
          za.Może kiedy się spotkamy i damy propozycje Burmistrzowi,a n€ż sie uda!!??
          • Gość: DODO Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: 81.15.189.* 14.12.03, 00:18
            pewnie, że ściezki rowerowe są bardzo potrzebne, w Dębicy przy budowie nowych
            dróg zarząd miasta obligatoryjnie planuje ścieżki rowerowe i pod tym względem
            ostatnio w mieście się bardzo polepszyło. W Rzeszowie też widze różnice,
            ostatni zrobione kilka ścieżek w dzielnicy Baranówka oraz wzdłuż Wisłoka.
            Mam nadzieje, że i w Jarosławiu się polepszy ! TRZYMAM KCIUKI i walczcie bo
            warto !
            • Gość: Marynika Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 15:25
              Dzięki DODO !!
              pozdrowienia ala wszystkich!!
          • Gość: daddy45 Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 18:34
            "i damy propozycje Burmistrzowi,a n€ż sie uda!!??"
            hehehehe, Pan Burmistrz nie ma czasu nie pierdoły (ścieżki rowerowe) nie ma
            kiedy wstać z klęczek, pograżony jest całkowicie w modlitwie i dogadzaniu
            czarnym hierarchom. Nie przeszkadzać Panu Burmistrzowi, on ma MISJĘ do
            spełnienia a Wy o pierdołach!!!!
            • Gość: X Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 11:41
              Gdyby wiedzieć w którym kościele najwięcej klęczy może by tak w ramach modlitwy
              o tej ścieżce , co??
      • Gość: mwwojtus Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 19:41
        Pozdrawiam, jestem na tak
        a na razie pradze jechać asfaltówką do Cetuli a potem przez las drogą gruntową .
        Ruch prawie brak ;)
        • Gość: X Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 09:11
          aA to dopiero z cetuli jest dobrze, a podeszczu jest błoto i kałuże,
          powodzenia!!
      • Gość: daddy45 Re:Potrzebne ścieżki roewrowe!!!!!!! IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 18:28
        Owszem, owszem. Tylko jest jeden problem - kaaaaaaaaaaaaaaaasa! To nie tylko
        wybudowanie ale wywłaszczenia, plany, uzgodnienia itp. Miastu przede wszystkim
        jest potrzebna OBWODNICA. Widziałem w 1975 roku plany perspektywiczne rozwoju
        Jarosławia do 2000 roku. Między innym zaplanowano dwie obwodnice: małą i dużą.
        Mała miała zaczynać się na Muninie iść w okolicy przystani, później Misztale, i
        wychodzić gdzieś na Krakowskiej. Duża natomiast zaczynac się miała przed
        Tuczempami, przez Błonia i łączyć się z E-22 gdzieś w Tywoni - o ile dobrze
        pamiętam, to było 28 lat temu! I co mamy? Rok 2003 mówiąc językiem kabaretu a
        nie obwodnice. Teraz na obwodnice nie ma w ogóle co liczyć, wprawdzie słyszy
        się (zwłaszca przed każdymi wyborami) o konieczności ich budowy, tylko nikt nie
        mówi o pieniądzach - bo tych nie ma. Władze czekają aż autostrada rozwiąże
        problem ale to pewnie moje wnuki będą nią jeździć.
        W każdym bądź razie wracając do głównego wątku tj. ścieżek rowerowych to
        pocieszenie jest tylko jedno. W godzinach szczytu tylko rowerem można w miarę
        szybko poruszać się po mieście, niestety.
    • Gość: Majka Rec Czy Jarosław też!!!!!!!!?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 16:06
      Wszyscy się chwalą uczelniami w swoim mieście , ą
      Pozdrawiam!Jarosław też ma swoje!!A ilu jest studentów!!!!Znaczy sie
      Podkarpacie ma troche tych zagłębi akademickich no nie!!???
      • Gość: daddy45 Re: Rec Czy Jarosław też!!!!!!!!?????? IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 18:56
        Wyższa Szkoła Zawodowa to nie akademia ani uniwersytet,bez przesady!
        Chociaż jest jakiś w Ropczycach bodajże. Można tu (Jarosławiu) skończyć
        licenjat ale magistra TYLKO w renomowanej uczelni. Bo jeżeli pojdziesz z
        dyplomem licencjata z PWSZ - Jarosław szukac w Polsce pracy to usłyszysz na
        pewno pytanie: "Jarosław? A gdzie to jest?". Rzecz w tym, że nawet gdyby poziom
        PWSZ w Jarosławiu był wyższy niż np; na Uniwersytecie Warszawskim (absurd!) to
        i tak jesteśmy na prowincji i tego nie zmienisz. Nie chodzi mi tu o kompleksy
        prowincjusza bo ich nie mam ale tak postrzegany jest człowiek z małego miasta,
        niestety. Czyli tu zacząć studia a kontynuować w dużym mieście, nawet pracując
        niezgodnie z wykształceniem (przy studiach zaocznych czy wieczorowych).
        • Gość: Majka Re: Rec Czy Jarosław też!!!!!!!!?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 09:07
          No tak,co racja to racja.Choćby nie wiem co , to W- wa, K-ów, W-ław no może
          jeszcze K-wice. Podkarpacie ?????? To jednak prowincja polski!!?? Czy jednak
          tak powinno być???
          Pozdrawiam!!
          • Gość: made in Tarnow Re: Rec Czy Jarosław też!!!!!!!!?????? IP: *.solutions.net.pl 19.12.03, 20:25
            No, no. Widze ze jednak jeszcze cos sie kreci na tym forum. A juz myslalem ze
            jest po nim. Widocznie plotki na temat jego smierci byly mocno przesadzone:)))
            • Gość: daddy Czy Jarosław też !!!!!! IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 20:07
              Witam wszystkich a zwłaszcza: Majka, Marynika, Kati, Pietrekrz, made in Tarnów -
              przepraszam że nie odmieniam ale w mianowniku łatwiej.

Waszych wpisów zauważyłem najwięcej i wnioskuję, ze zależy Wam aby to forum
              istniało (patrz ostatni wpis "made in Tarnów". Cieszy mnie to, zwłaszcza, że
              jestem Jarosławianinem z urodzenia i zamieszkania, więc lokalny patriotyzm mnie
              zobowiązuje. Kilka dni temu znalazłem to forum, przeglądnąłem wpisy i wrzuciłem
              kilka swoich uwag. Oprócz podniesienia statystyki wpisowej, miałem okazję
              wyrazić swoje zdanie (krytyczne niestety). Zapewne niewielki (a może jednak?)
              przyniesie efekt nasze pisanie ale przynajmniej jest gdzie porównać poglądy.
              Dlatego też nie rezygnujcie, czytajcie i wpisujcie swoje uwagi, zdanie
              zapatrywania na wsztkie sprawy zwiazane (i niekoniecznie) z Jarosławiem.
              Ze swej strony obiecuje zaglądać tu częściej.
              PZDR.

A tak na marginesie; jaki kretyn zaprojektował te cholerne wysepki na Placu
              Mickiewicza?? I kto wyraził zgodę na ich budowę???

P.S.
              Pietrekrz - od dłuższego czasu ani jednego wpisu ! Wyjechałeś?
              • Gość: made in Tarnow Re: Czy Jarosław też !!!!!! IP: *.solutions.net.pl 21.12.03, 23:26
                Dzieki za umieszczenie mnie w tak szacownym gronie. Szczerze mowiac to predzej
                spodziewalbym sie ze Saddama znajda w mojej piwnicy, niz ze zostane zaliczony
                do "twardego jadra" (bez skojarzen:)) obroncow jaroslawskiego forum. Forum, z
                ktorego wiekszosc ludzi jeszcze niedawno ( a czesc moze i dalej) najchetniej
                powiesilaby mnie za jaja:) No ale jak to mowia: niezbadane sa wyroki boskie i
                naszego wymiaru sprawiedliwosci (pozdrowienia dla taksowkarza ktory bronil sie
                przed napadem a teraz grozi mu dycha za uszkodzenie biednego, niewinnego i
                poszkodowanego bandyty). Cze!
                • Gość: Kati Re: Czy Jarosław też !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 14:47
                  Miło, miło!
                  Myśle, że w sumie forum dałoby wiekszą swobodę. Może gdybyśmy mogli zakładać
                  wątki na konkretne tematy byłoby łatwiej się dogadać w niejednej sprawie..?
                  Póki co życzę wszystkim pogodnych Świat i trafionych prezentów pod choinką!
                  (nie czarujmy się - kazdy podświadomie na coś czeka;) oraz hucznego Sylwestra!
                  (ja go chyba w tym roku zbojkotuje...)
                  • Gość: ouimet Re: Czy Jarosław też !!!!!! IP: *.sympatico.ca 22.12.03, 16:20
                    ze wgledu na wiek?/musialem jeszcze "dopiac latke..."/
                    Kati i Wszyscy wypowiadajacy sie-Wesolych Swiat!
                    Chrzescijanom-koledowania i pelnej przezyc wewnetrznych Wigilii Bozego
                    Narodzenia.
                    Swietujacym z innymi przekonaniami,aby choinka,inna kolacja,byly dla Was
                    prawdziwa Radoscia!
                    Wszystkim dzieciom-fantastycznego przezycia,ktore zostanie w pamieci ....
                    I Nam Wszystkim-Radosci,Pogody ducha i zawsze bycia Czlowiekiem!
                • wojtech451 Re: Czy Jarosław też !!!!!! 30.12.03, 14:07

> Dzieki za umieszczenie mnie w tak szacownym gronie. Szczerze mowiac to
                  predzej
                  > spodziewalbym sie ze Saddama znajda w mojej piwnicy, niz ze zostane
                  zaliczony
                  > do "twardego jadra" (bez skojarzen:)) obroncow jaroslawskiego forum. Forum,
                  z
                  > ktorego wiekszosc ludzi jeszcze niedawno ( a czesc moze i dalej) najchetniej
                  > powiesilaby mnie za jaja:)

Hm. Zastanowiła mnie Twoja wypowiedź i przeglądnąłem dawniejsze wpisy, dość
                  pobierznie wprawdzie ale zawsze i już wiem dlaczego tak napisałeś. Ale uważam,
                  że z tym wieszaniem to pochlebiasz sobie. Aż tak nie zdołałeś wkurzyć
                  uczestników tego forum. Nie mniej jednak wkładaj dalej kij w mrowisko,
                  prowokuj bo jesteś w tym dobry i jakiś efekt jest. Być może będzie miał udział
                  i możliwość zarazem zaistnienia w czwartej setce(fanfary dla Waści!).
                  A tak na marginesie - ciekaw jestem jaka siła pcha Ciebie ("made in Tarnow"
                  przecież) na to forum? Ha?
                  PZDR

P.S.
                  > No ale jak to mowia: niezbadane sa wyroki boskie i naszego wymiaru
                  sprawiedliwosci < - hehehe, podobało mi się. Zapożyczam. Chyba nie ma problemu
                  z prawami autorskimi?

Jutro to dziś,
                  tyle że jutro...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka