sierpniowa_mama1 26.05.07, 10:36 Wrzucajcie tutaj wszystko czego doświadczyłyście z tym lekarzem. Z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iweti Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 28.05.07, 15:18 Witam doktor o którym wspomniałaś prawie rok temu robił mi cesarke. Zrobił na mnie bardzo niemiłe wrazenie może on i zna się na tym co robi ale podejscia do pacjentek niema żadnego, traktuje je przedmiotowo, przynajmniej tak było w moim przypadku. Cały czas byłam nastawiona na porod naturalny a tu przychodzi pan doktor i decyduje o cesarskim cięciu przebijając mi w tym czasie wody płodowe, a dodam że 15min wcześniej byłam badana przez innego lekarza i wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 28.05.07, 20:27 nie mam dobrego zdania o tym lekarzu. moze i fachowiec z niego dobry, ale za grosz wyczucia ! za grosz !!! lezalam na szopena miesiac na patologii i jedno co o nim slyszalam to zarosniety mrukliwy gbur. na nieszczescie wlazl do sali porodowej przy moim porodzie (rodzilam razem z mezem, silami natury). a on zaczal mnie pouczac i straszyc, ze jesli nie przestane krzyczec, to on meza wyprosi. bardzo sie balam tego, bo bez meza byloby mi sto razy ciezej, wiec znioslam obelgi. ale mialam ochote go zwyzywac ! jednym slowem - NIE POLECAM !!!! stokroc lepszy Tomasz Kluz - tez lekarz z tego oddzialu - z racji nazwiska czesto z romkiem mylony. ale neistety ze wzgledu na romka oraz na lekarke, ktora mi ciaze prowadzila (nie jestem zadowolona), to wybralam inna lekarke i inny szpital. maja i Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 16.06.07, 09:45 Kluza to nadęty gbur i jełop. I najbardziej łasy na łapówki i przekupstwo lekarz na szopena (wiem, bo z mojej sali 2 dziewczyny miały u niego kupione cesarki). Tez lekarzam na patologii - ogladał tam tylko swoje pacjentki prywatne, reszte olewał. Fachowiec ponoc z niego dobry, choc kiedys w podobnym watku pojawiło sie na niego określenie: "Żelazny palec"... Krótko mówiąc: jak ktos mu płaci to ma z nim dobrze. Jako człowiek: poniżej krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 16.06.07, 09:47 A Tomasz Kluz pod względem podejścia do pacjentki to rzeczywiście przeciwieństwo Romka. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_mama1 Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 16.06.07, 20:04 To ja chodzę do niego prywatnie i jeszcze by kasy chciał??? To te cesarki za ile sprzedaje??? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 16.06.07, 21:02 No wiesz, za poród zwykły sie mu nie dopłaca, ale cesarke normalnie robi sie tylko jesli jest taka zdrowotna koniecznośc. Ale poniewaz niektórym mamom nie chce sie stękać kilkanaście godzin, to kupuja sobie tę cesarkę (2 -3 lata temu taka przyjemnośc kosztowałA 1,5 tysiaca. A takich cesarek kupionych cała kupa. I kurde założę sie, że Kluza strajkuje, że mało zarabia!!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_mama1 Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 19.06.07, 11:28 No to jasne że strajkuje!!! Szukałam go kiedyś w szpitalu i jako jeden okazalo się że sobie poszedł w ramach strajku! Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka24 Do Dlania 22.06.07, 11:20 Czy możesz napisać mi coś więcej o dr TOMASZU KLUZ, bardzo proszę. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Do Dlania 24.06.07, 18:03 Witaj. Tu masz namiary na Kluza: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=604&w=56479502&a=56500748 To i fachowy (po doktoracie), i bardzo życzliwy lekarz. Pyta pacjentki nawet o stan ducha;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka24 Re: Do Dlania 24.06.07, 20:42 Dzięki :) A jak wygląda u niego wizyta? Czy poświęca pacjentce wystarczająco dużo czasu, czy jest czas na zadawanie pytań? Bo ja słyszałam, że strasznie szybko przyjmuje i nie ma czasu żeby o cokolwiek zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
zgnisia Re: do agrafki 24 03.07.07, 10:22 Ja byłam u Tomasza Kluza raz w poprzedniej ciąży, prywatnie oczywiscie. Lekarz miły, ale bardzo szybko potraktowal mnie, błyskawicznie zrobił USG (powiedzial tylko jaki dziecko ma obwód głowki i płec, ktorą wiedzialam już wcześniej). Mialam wrażenie, ze strasznei się spieszył. Poza tym dał mi do zrozumienia, że sie sie boi w jakiś sposób mojej lekarki i dlatego kazal mi stulać gdyby pytała dlaczego do neigo poszłam. Ogólnie nie byłam z niego zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkan_34 Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 27.06.07, 21:48 Ja byłam pacjentka Romana Kluzy. 8 mies. temu urodziłam. Może nie jest zbyt rozmowny, ale dla mnie najważniejsze były inne sprawy: dobry fachowiec, usg robione każdorazowo ( dla mnie to było ważne bardzo) i wiarygodnie, wzbudzał moje zaufanie. Ale gdybym wcześniej popytała, to pewnie poszłabym do tego Kluza, bo opinie o nim by mnie wystraszyły. Ja nie żałuję. Dzieciątko zdrowe i chłopiec - jak obiecał;) Odpowiedz Link Zgłoś
aaliczee Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 24.09.07, 13:31 Jestem Jego pacjentką od 8 lat. I jestem bardzo zszokowana opiniami o dr Romanie Kluza. Owszem ma swoj specyficzny sposób bycia.. ale na Boga, to doskonały fachowiec. Nigdy wobec mnie nie był chamski czy niemiły. Jesli nie musi za duzo nie mówi po to by nie denerwowac pacjentek. ale jesli zapytasz go wprost jaki problem itd odpowie wyczerpująco. Ja zawsze miałam 100 pytań do i zawsze na nie odpowiadał , spokojnie bez pospiechu. wyczerpująco. Miałam problemy z zajsciem przez 2 lata, dzieki leczeniu u tego lekarza zaszłam po pół roku. NIGDY NIE SUGEROWAł CHECI PRZYJECIA łAPóWKI!!! NIGDY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaliczee Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 24.09.07, 14:07 cd. Po za tym kiedy leżałam w szpitalu na patologii a ciążę miałam trudna, pół roku w łóżku, przychodził do mnie, interesował, pytał jak się czuje. Nigdy na mnie nie krzyczał, wrecz przeciwnie, ten lekarz to oaza spokoju. Urodzilam zdrowego chlopca. Polecil mi polozna, a ze zaczelam rodzić w sobote , nie dzwonilam po Kluze bo i po co, była połozna moja, pełno lekarzy , mialam cesarke, opieka super, z poloznymi wiadomo , wszystko zalezy od czlowieka, był super ale i bywały swiete krowy. Teraz kiedy bywam u niego pyta jak sie ma moj synek itd. I to najlepszy fachowiec jakiego znam. Rok temu zdiagnozowal u mnie cyste wielkosci dwoch piesci, dr Kluza wie ze boje sie operacji i zreszta mam problem z gojeniem ran. wiec dostalam konska dawke hormonow i cysta po 2 miesiacach rozplynela sie w kosmosie. Moze i nie jest to lekarz super miły ale nikt nie dorownuje mu wiedza. nie jest przewrazliwiony za to jest bardzo dokladny. Jedyny ginekolog ktoremu ufam. dodam ze wyslalam tam wszystkie swoje koleżanki i kazda zadowolona, dzieci zdrowe:) czego chcec wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
keti3 Re: Opinie o dr Romanie Kluza - wrzucajcie!!!!!!! 01.12.07, 15:39 Nadety bufon i tyle. Gburowaty z wiecznie nadety..jesli checsz byc potraktowana bardzo przedmiotowo to polecem jego oraz slynnego profesora..Kto zna temat wie o kogo chodzi... W tych oby przypadkach za tytulami naukowymi (wiedzy tych panow absolutnei nei podwazam) kryje sie rowniez kupa chamstwa i prostactwa.. Nie stac tego czlowieka na usmiech czy poklepanie po ramieniu..nie wspominajac o dodaniu otuchuy czy wyburczeniu z siebie jednego milego slowa. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś