Dodaj do ulubionych

Poczta na Pelczara

IP: *.nm.e-zet.pl 14.06.07, 16:06
Zastanawiam się, czy tak bogatej firmy jaką bez wątpienia jest Poczta Polska
nie stac na zatrudnienie kilku dodatkowych pań, tak żeby wyjście na pocztę w
godzinach popołudniowo-wieczornych nie zmieniało się w godzinne stanie w
kolejce do dwóch czynnych okienek? Owszem, panie są miłe i w miare się
sprawnie uwijają ale jak jest tylu klientów to nic nie podśpieszą. Jest
jeszcze poczta na Podwisłoczu ale tam są tak nieuprzejme baby, że czuje się
winna, że tam przychodze i im zawracam głowe. Z tego co wiem, to ludzie
dzwonią ze skargami na kolejki na poczcie na Pelczara, ale widocznie odzewu
brak.
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Poczta na Pelczara IP: *.rzeszow.mm.pl 14.06.07, 17:22
      Kolejki są chyba na wszystkich pocztach. Zwiększa się chyba liczba ludzi
      kupujących przez internet i stąd te wyprawy na poczte po przesyłki, których nie
      mozna było odebrać w domu. Po 18 kiedy można odebrać przesyłkę zaawizowana te
      kolejki są jeszcze większe.
      • Gość: odbiorca Re: Poczta na Pelczara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:49
        gdyby doreczyciel - listonosz mial lepiej placone to wiekszosc przesylek
        trafialaby do adresata !
      • Gość: coyot Re: Poczta na Pelczara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:05
        a ty myslisz że oni te paczki noszą ze soba ?? oni maja wypisane awiza i z tym
        chodza

juz nie raz spotkałem sie z czymś takim że siedząc w domu calutki dzień nie
        było listonosza, a wieczorkiem wychodząć na spacerek, zaglądam do skrzynki a
        tam awizo i że mnie nie zastal w domu

to jest smich i tyle
        • Gość: anna Re: Poczta na Pelczara IP: *.rzeszow.mm.pl 18.06.07, 15:22
          Gość portalu: coyot napisał(a):

> a ty myslisz że oni te paczki noszą ze soba ??

Tak, wiem to. Dostaję średnio 2 paczki tygodniowo. Pracuję o różnych porach więc
          raz jestem o 9 rano, a innym razem nie. Listonosz targa tak czy siak te paczki
          na 4 piętro. Jeśli zastaje sąsiadów a paczka nie jest za pobraniem(a najczęsciej
          nie jest, bo jest wcześniej opłacona) zostawia u sąsiadów. Chyba wiele zależy
          od listonosza i dostarczyciela paczek(2 różne osoby). Mój listonosz jest biedny,
          bo często dostaję cieżkie przesyłki wysłane w kopercie bąbelkowej jako list a
          waży to np. z 2 kilo.

nie trzeba oni maja wypisane awiza i z tym
          > chodza

Spiskowa teoria dziejów i upodobanie do biadolenia??

• Gość: giga Re: Poczta na Pelczara IP: 81.219.8.* 15.06.07, 08:42
      Na obu pocztach- Pelczara i Podwisłocze- sa po południu gigantyczne kolejki.
    • Gość: czlowiek Re: Poczta na Pelczara IP: 213.77.14.* 15.06.07, 20:30
      PROSTE-ta gruba czarna,krotko obcieta jest taka wolna, ze przez to-moim zdaniem-
      sa te kolejki i na dodatek ciagle gada z reszta ekipy...!!!!
      • Gość: R Re: Poczta na Pelczara IP: 84.38.160.* 15.06.07, 21:54
        W Rzeszowie jest tylko jedna poczta, gdzie pracują młode i uśmiechnięte kobiety.
        Co dziwne nie ma tam kolejek i nie śmierdzi jak na każdej innej poczcie.
        • Gość: coyot Re: Poczta na Pelczara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:06
          na podwisłoczu jak wejdziesz na poczte koło 17 to tak wali skarpetkami i potem
          że sie wytrzymac nie da, a pamie nawet okna nie chca otworzyc
      • Gość: jojo Re: Poczta na Pelczara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:37
        na tej poczcie obie czarne sa powolne, ta mala pulchna z dluzszymi wlosami jest jeszcze gorsza
        • Gość: jojo Re: Poczta na Pelczara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 09:49
          Poczta na pelczara jest najgorsza w calym rzeszowie, ale jest nadzieja, ze sie poprawi bo oprocz tego ze otworzono oddzial na zalesiu pojawiaja sie nowe twarze, a wiec nadzieja na lepsza obsluge i organizacje. Dawno powinni wymienic kadre, lacznie z kierownicza.
          • Gość: bala Re: Poczta na Pelczara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 09:53
            niektore pracownice sa opryskliwe, jak za czasow dawnego systemu, przeklinaja, czyzby instytucji jaka jest poczta polska nie zalezalo na ukulturalnieniu swojej kadry??????????????????
    • huskyman Re: Poczta na Pelczara 15.06.07, 23:05
      Niestety tez mam nie mile doswiadczenia z tą pocztą ;] Kiedys się lekko wkurzylem, poniewaz bylem w domu a listonosz nawet nie zapukał tylko odrazu zostawil awizo w skrzynce. Gdy poszedłem po odbior paczki, dałem lekko do zrozumienia pani przy okienku, ze jesli sytuacja sie powtórzy to będe zmuszony porozmawiac z kierownikiem poczty. Nastepnym razem gdy miala przyjsc paczka, nikogo nie bylo w domu. Jakie było moje zdziwienie, gdy sąsiad mi ją przyniosł mowiąc, że listonosz zapukal do niego i poprosil o odebranie dla mnie przesyłki :D
    • Gość: Kaźmirz Szanowni dyskutanci IP: *.19.165.39.osk.enformatic.pl 16.06.07, 00:20
      Nie macie racji. Jest w Rzeszowie poczta przy ul. Moniuszki, w której nie stoi
      się w kolejce. Od pewnego czasu tylko tam chodzę. Wchodząc pobiera się "
      numerek " i siada na krzesełku ( NIE STOI ). W odpowiednim momencie jestem
      przywołany do aktualnie wolnej kasy. Tam NIE MA KOLEJEK. Dlaczego pozostałe
      poczty nie chcą przyjąć tego udanego rozwiązania obsługi klientów ? Wystarczy
      tylko chcieć.
      • Gość: R Re: Szanowni dyskutanci IP: 84.38.160.* 16.06.07, 10:29
        Fakt, że na poczcie przy ul. Moniuszki siedzisz, a nie stoisz.
        Jednak talże w smrodzie i długo.
        Kobiety są niemiłe i traktują klientów jak zło konieczne.

ja pisałem wcześniej o małej poczcie na jednym z nowych osiedli.
        Jeszcze tam nie mieszkam, ale już tam wolę jechać na pocztę.

Kolejki na innych pocztach tworzą "dziwni" ludzie, którzy zamiast robić
        przelewy z konta płacą rachunki na poczcie.
        Niepotrzebnie wydają kase na prowizje pocztowe, które są znacznie wyższe niż
        koszt zlecenia stałego z konta (w większości banków usługa i tak zawarta w
        opłacie za prowadzenie rachunku).
    • Gość: Dona Re: Poczta na Pelczara IP: *.nm.e-zet.pl 16.06.07, 09:24
      Poczta powinna zorganizować oddział w rejonie Granicznej-Cichej. Tam jest kilka
      tysięcy ludzi a trzeba zapychać na Podwisłocze i stac w kolejkach. Przecież to
      jakiś interes dla Poczty Polskiej i miejsca pracy, a klientom szybciej i
      łatwiej będzie załatwić sprawy.
      • Gość: ds16 Re: Poczta na Pelczara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 01:13
        "PKP, Poczta Polska, TPSA... - Naprawdę Warto!"
      • aga857 Re: Poczta na Pelczara 18.06.07, 10:58
        To bardzo dobry pomysł! Na Drabiniance w ogóle nie ma poczty. Mogliby korzystać
        z niej nie tylko mieszkańcy Cichej/Granicznej, ale też Siennej, Strażackiej itd.
      • Gość: anna Re: Poczta na Pelczara IP: *.rzeszow.mm.pl 18.06.07, 15:26
        Trzeba to zgłosić np. na Radzie Osiedla. Sądzę,że pisanie i biadolenie na forum
        nic nie da.
        Dopiero od 3 lat jest poczta na B4 , nie wyobrażam sobie biegać na B3 w obecnej
        sytuacji kiedy dostaję tyle przesyłek.
        • Gość: rad Re: Poczta na Pelczara IP: 84.38.160.* 20.06.07, 19:54
          Po co tam jakas poczta ! Najwazniejsze ze bedziemy mieć na Nowym Miescie nowy ....
          kościół !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka