Dodaj do ulubionych

Ulica Kruczka spowodowała burzę

• Gość: gość Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.dnet.pl 06.01.08, 12:02
      Jestem na znak protestu stanowczo za wyburzeniem wszystkiego co powstało z
      inicjatywy tow. Kruczka i..... myślę, że niewiele by z tego naszego Rzeszowa
      zostało. Nigdy nie ma tak, że wszystko jest tylko złe, powinniśmy umieć dostrzec
      i dobre strony. P.S. Pozdrawiam pana Marka Czarnotę uważam, że ma dużo racji.
      • Gość: art problemy z logiką? IP: *.prz.rzeszow.pl 06.01.08, 16:00
        czy według ciebie wszystko co wybudowano za Kruczka jest jego wyłączną zasługą??
        a może to wszystko co postulujesz wyburzyć wybudowali jednak zwykli obywatele z
        dochodów okradanego i gnębionego całego społeczeństwa któremu nawet papier
        toaletowy nie przysługiwał????
        jak słyszę opinie sentymentalnych dziadków nt. komuny robi mi się niedobrze...
        kupiłeś se pan Syrenkę za Kruczka???? to weź (jak ją jeszcze masz) do lakiernika
        i przyozdób podobizną "wielkiego męża stanu" Rzeszowszczyzny... w oknie wieszaj
        flagę w dniu urodzin bohatera Armii Czerwonej, itp.... a do nazw ulic, które z
        założenia powinny oddawać cześć bohaterom, polecam się nie mieszać, skoro to
        przerasta możliwości intelektualne obiektywnej oceny PRL-u.
        • Gość: ja Re: problemy z logiką? IP: *.chello.pl 06.01.08, 17:32
          ok - dawaj obiektywną ocenę PRL-u
          • Gość: art Re: problemy z logiką? IP: *.gprs.plus.pl 07.01.08, 00:36
            na "dzien dobry" a raczej wieczor dla mnie...
            1. Podobno komuna/PRL dala wiele spoleczenstwu, wyksztalcenie, tv Rubin,
            namiastke motoryzcji typu 125p itp... szkoda ze przegrane w wojnie RFN pod
            "okupacją" imperialistycznych państw zachodnich dały w tym samym czasie (45 lat
            rozpatruję) swym obywatelom znaaaaaaaacznie więcej...
            Jeszcze coś mam dodać??? Czy wystarczy?
            • Gość: Prześmiewca Re: problemy z logiką? IP: *.centertel.pl 08.01.08, 22:47
              Na czym opierasz poziom wiedzy sprzed komuny i po zaistnieniu komuny,
              mogę Ci zacytować lepszych znawców tego tematu żyjących i zarabiających krocie w
              okresie międzywojennym. Człowieku jeśli nikt Ci tego nie powiedział to ja Ci
              mówię , jesteś dyletantem ekonomicznym.
              • Gość: raar Re: problemy z logiką? IP: *.lanet.net.pl 08.01.08, 23:18
                Ty musisz być noblistą z ekonomii skoro dyletantem nazywasz kogoś piszącego oczywistości (przewaga w każdej dziedzinie RFN nad PRL to wystarczajacy powód by kpić z "dorobku" komuny, także w dziedzinie oświaty). Ten wykwit "nauki" widać np. w TVN 24 (program dla wykształciuchów "szkło kontaktowe", by daleko nie szukać) a także w każdych d..okratycznych wyborach.
                • Gość: Prześmiewca Re: problemy z logiką? IP: *.centertel.pl 08.01.08, 23:45
                  Przewaga ekonomiki RFN nad PRL to nie efekt ostatnich 50 lat. To Ty
                  "raar" stawiasz sie w szeregu naiwnych.A kto przez z górą 140lat
                  harował na efekty ekonomii RFN.
                  • Gość: raar Re: problemy z logiką? IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 00:01
                    Trochę ponosi Cię fantazja. Dystans pomiedzy Polską a Niemcami był większy przed wojną czy też w 89'? A może teraz uległ zmniejszeniu ?
                    Nigdy w historii nie byliśmy żebrakami Europy, potrzeba było Kruczków i ich "dokonań". Żałosne, iż trzeba to komukolwiek przypominać !
                    • Gość: Prześmiewca Re: problemy z logiką? IP: *.centertel.pl 09.01.08, 00:26
                      "Raar", kto Tu w sprawach ekonomii desygnuje do dyskusji sprawę Kruczka?
                      ,chyba jesteś zmęczony, zasugerowałem Ci w sposób jak najbardziej
                      jasny nie możemy polemizować o sprawach jakie dosięgły Polskę
                      z pozycji czterech klas wprowadzonych przez ministra Jędzrzejewicza.
                      • Gość: raar Re: problemy z logiką? IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 00:35
                        Ten co twierdzi, iż za jego czasów nastąpił najwiekszy rozwój Rzeszowa (za jego zasługą oczywiście). Ten sam co twierdzi(dla porównania ?), iż od 18 lat stoi w miejscu.Zapomniałeś kto to taki? To Ciebie chyba dopadło ciężkie przemęczenie......
                      • Gość: Prześmiewca Re: problemy z logiką? IP: *.centertel.pl 09.01.08, 00:45
                        "Raar" muszę wrócić do tej sprawy uważasz że dystans między Polską
                        a Niemcami w 1918r był mniejszy jak 1989r."Raar" musisz wiedzieć że Niemcy
                        kapitulanci, obłożeni represjami finansowymi zdołali w 6 lat
                        odrodzić się na tyle aby przez 6 lat wojować z całym światem.Oczywiście
                        wpompowały kapitał i produkcję krajów podbitych.Czy nie uważasz że ktoś to
                        finansował?.Ale pomijając nawet to, infrastruktura przemysłowa Miemiec ze
                        względu na to że przez 140 lat pracowali na to między innymi
                        pod zaborem Polacy, wymagała bardzo krótkiego czasu mimo represji po 1918r aby w
                        bardzo krótkim czasie przejść do dynamicznej produkcji.
                        Te zakłady Kruppa,Tyssena, Henkla, Farben,Buna potrzebowały tyko pożyczek.W
                        Polsce potrzebowały pożyczek, budowy ,wyposażenia i jeszcze raz pożyczek.
                        • Gość: raar Re: problemy z logiką? IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 01:33
                          Dystans był mniejszy w 1939 niż 1989. Bo nie licząc wojny, to ten okres opiewają miłośnicy Kruczków. 20 lat II RP a 50 lat PRL to "czas różnych prędkości".Bez wchodzenia w szczegóły "dlaczego Niemcy ....." widać przez to porównanie jak ów komunistyczny "postęp" wygłądał. Tak jak wszędzie gdzie dotarła ta zaraza. Tych faktów nie zmieni żadne "patrzenie w przyszłość" czy inne zaklęcia (pasanie krów czy "darmowe studia").
                          • Gość: Prześmiewca Re: problemy z logiką? IP: *.centertel.pl 09.01.08, 23:16
                            "Zwycięzca rozdaje karty" co już pisałem , a padło na towarzysza
                            Kobę cóż począć? Według Koby "sprzątaczka może być ministrem" i.t.d.
                            Wracając do tematu patrona ulicy , uważam że człowieka należy oceniać
                            indywidualnie i za konkretne czyny , a nie za przekonania.
                            • Gość: raar Re: problemy z logiką? IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 23:49
                              Za jakie czyny ? Za budowę klatek dla zwierząt za rabowane wcześniej pieniadze (bo jak można traktować daniny ZUS czy kolektywizację rolnictwa) czy wyłudzoną za 15 dolarów pracę ? Toż to są te same bajki co o kubańskich pomarańczach....Wystarczyło 18 lat w miarę sensownej pracy, byśmy wstali z kolan.
                              • Gość: Prześmiewca Re:z logiką? IP: *.centertel.pl 10.01.08, 20:40
                                Instytucja rabunku jest stara jak świat i chętnie stosowana do dziś.Wiem że
                                jesteś zwolennikiem wolnego rynku i nie pod drodze Ci z
                                zasadami ekonomicznymi UE.A może organizatorzy UE przetarli oczy i
                                spojrzeli trzeźwo na sprawy socjalne w myśl zasady.Mniej Kruczków,
                                mniej kłopotów.
                              • Gość: Prześmiewca Re: wrecz brak problemów z logiką? IP: *.centertel.pl 10.01.08, 20:46
                                "Wystarczyło 18 lat w miarę sensownej pracy, byśmy wstali z kolan".
                                My tak, ale masz chyba na myśli nas dwóch.
    • Gość: halu Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.08, 15:08
      nie ma znaczenia co zrobił dla miasta / wszak to Polska B ze
      wszystkimi swoimi kompleksami/ ważne aby był swój /.łatwiej o pamięć
      niewłaściwych czasów -zwłaszcza jeżeli to tylko pamięć materiałów
      pisanych a nie zdarzeń przeżytych . A co wy zrobiliście dla tego
      miejsca -nic oprócz wybrzydzania . Jestem za ulicą pana K .
      • Gość: rzeszowianin70 Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 17:32
        Nie bądźcie na litość Boską tacy małoduszni.
        Różni są ludzie i różne poglądy. Z poglądami Kruczka nigdy mnie ani
        mojej rodzinie nie było po drodze.
        Ale trzeba uszanować że zrobił dla miasta bardzo wiele, (chociażby
        utworzenie lotniska pasażerskiego w Jasionce) o którym teraz tak
        zapiekle dyskutujecie jaka to szansa dla Rzeszowa.
        Poza tym jak na towarzysza był to całkiem porządny i uczynny
        człowiek, który nie patrzył na to czy pomaga sowjemu czy nie.
        Ma rację Marek Czarnota. Ulica należy mu się jak psu zupa.
        Nie będę podpisywał żadnych protestów w tej sprawie bo uważam je za
        przejaw małostkowej pseudoprawicowej histerii. Różni ludzie są na
        świecie, nie wszyscy muszą mieć te same poglądy, a osądzajmy ich po
        owocach.
        Jeśli ktoś wygrzebie papiery, w których W.Kruczek okaże się np.
        donosicielem i kimś kto osobiście niszczył ludzi, pierwszy pójdę
        złożyć podpis pod protestem. Za to, że należał do KPP i PZPR-u
        rozliczać go nie zamierzam. Choć ja i moja rodzina byliśmy zawsze po
        drugiej stronie politycznej barykady, to uważam że było to jego
        prawo, jego życie, jego wybory i jego poglądy. A uznanie jest tylko
        za to co robił dla miasta.

PS Proszę co niektórych żeby nie dyskutowali tu sami ze sobą pod
        róznymi nickami jako skrajni antagoniści, bo kto zna to forum i wie
        jakich nicków kto używa, to wie, jak głupio to wygląda.
        • Gość: art Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.gprs.plus.pl 07.01.08, 00:48
          problem jest taki ze zechciales ujac 3 punkty widzenia w jednej wypowiedzi, wiec
          w jednym wpisie zebrales 3 nicki... :)
          a tak na serio, zadne lotnisko, zadne filharmonie itp.
          jesli uznac jakiekolwiek zaslugi towarzysza-komucha, to tylko to ze zrobil (o
          ile to prawda - prosze o opinie pamietajacych dobrze temten okres) wojewodztwo
          ze stolicą w Rzeszowie. reszta wynikala po prostu z tego wylacznie faktu, bo
          budowac budowano we wszystkich miastach, pochwalcy PRLu...
    • Gość: st. z. Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.intertele.pl 07.01.08, 09:26
      W Latach 60-tych byłem studentem Politechniki Krakowskiej.W tych
      latach przy RO ZSP działało Międzyuczelniane Kolo Rzeszowiakow.
      Pewnego razu zaprosiliśmy Władyslawa Kruczka na spotkanie z nami. O
      polityce i " przewodniej sile narodu " prawie nie było dyskusji.
      Byla natomiast o rozwoju Rzeszowa i województwa, oraz o naszym
      powrocie do rodzinnych stron. Osobisty b. gorący apel i prośba
      Kruczka o nasz powrót, deklaracja pomocy socjalnej ,wizja rozwoju Rz-
      wa i województwa budziła u nas podziw i uznanie. Powróciłem i nie
      żałuję, zarządzałem jedną z rzeszowskich firm ponad 30 lat, brałem
      aktywny udział w rozwoju miasta i wojewodztwa. Wizja Kruczka
      sprawdziła się.Uważam ,że ma bardzo duże zasługi szczególnie dla
      Rzeszowa. Jako chrześcijanin i może wkrotce rzeszowianin uwazam,ze
      nazwa ulicy Jego Nazwiskiem jest dobrą decyzja Rady Miejskiej
    • Gość: Leo Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:13
      Dla przypomnienia goracym glowa. Ten "Kacyk " nadal ksztakt obecnemu
      Rzeszowowi wyznaczyl go na glowne miasto Podkarpacia. To w tym
      czasie zapadly decyzje o powstaniu Politechniki,WSP,budowie
      filharmoni, wyznaczenia planow drog polnoc poludnie ,wschod zachod,
      ulokowanie w jednym miejscu przemyslu, rozpoczecie budowy poteznych
      osiedli.Czas najwyzszy to uchonorowac .
      • Gość: barwy walki Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 10:55
        Jak czytam peany na temat dokonań towarzysza Kruczka to odnosze
        wrażenie że jest to walka o sukcesje po nim . Na podstawie
        powyższych wypocin towarzysze z łubianki wskażą następce.
        Dziękujcie Bogu że dożyliśmy czasów że możemy żartować.
        • Gość: Analityk Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.intertele.pl 07.01.08, 11:28
          Ewangelia częściej mówi o pracy jak o żartach ,częściej ją czytaj a
          wyzwolisz się z kompleksów.
          • Gość: barwy walki Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 11:48
            Cóż moje drobne kompleksy znaczą wobec faktu że moja Ojczyzna
            wyzwoliła się z jarzma komunizmu,a ujadanie na peryferyjnych
            uliczkach porzuconych kruczków wywołuje jeno współczucie.
            • Gość: 1944 Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.nat.rsk.pl 07.01.08, 18:42
              Jesteś głupszy od tych co "ujadają"
      • Gość: Johan Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.nm.e-zet.pl 07.01.08, 14:03
        Kruczek mógł sobie co najwyżej piernąć cicho pod stołem na
        posiedzeniu Biura Politycznego albo KC. Rzeszów stał się
        strategiczny dla ludowej władzy, bo coś musiało powstać w Polsce
        pekawuenowskiej. Lwów znalazł się poza granicami, Przemyśl był
        biskupi, wiec padło na Rzeszów. I tak rzeszów stał się stolicą
        województwa. A Kruczek był za cieniutki by podskakiwac w Warszawie.
        A swoja drogą: jego lojalność wobec towarzyszy: Stalina, Chruszczowa
        i Breżniewa. Albo wobec: Gomułki, Bieruta, znowu Gomułki, Gierka i
        Jaruzelskiego. Sekretarze sie zmieniali na szczycie, a Kruczek
        zawsze przy żłobie. Trzeba było w tych intrygach i gierkach byc
        mistrzem. Ciekawe ile razy składał samokrytyke i kajał sie przed
        nowym szefem nadając na poprzedniego?
        • Gość: 1944 Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.nat.rsk.pl 07.01.08, 18:47
          nie pisze się "piernąć",a "pierdnąć" drogi Johanie. A poza tym w
          Rzeszowie jest bardzo wielu psychiatrów. Polecam.
    • Gość: rzeszowiianka Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 18:28
      Jesli sie zasluzyl dla Rzeszowa ,oczywiscie niech ma ulica jego imie.
      Ludzi z tamtej epoki nie mozna skreslac .
      • Gość: 1944 Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.nat.rsk.pl 07.01.08, 18:59
        Dziś Nowiny "najuczciwszy" i najbardziej "obiektywny" organ prasowy
        Najważniejszego Niezależnego Związku Zawodowego "S" opublikował
        wywiad z"legendą" tego Związku Antonim Kopacewskim, który jask
        niegdyś Rejtan rozdzierał na ostaniej Sesji Miasta Rzeszowa swe
        szaty tym protestując przeciw decyzji nadającej imię Władysława
        Kruczka jednej z ulic Rzeszowa. Warto by było owemu panu
        Kopaczewskiemu przypomnieć, że gdyby nie "tamta" tak przez niego
        opluwana władza, toby Tosiu gdzieś w zapadłej kieleckiej wisi krówki
        pasał i to napewno nie swoje / o ile dożyłby do dziś w
        pełnym "zdrowiu i rozumie"/.Niczyją zaś nie jest winą, że ów
        Kopaczewski nie zechciał skorzystać z ustrojowej szansy jaką mu owa
        "zbrodnicza" władza dawała i nie podniósł swego wykształcenia ponad
        poziom właściwy dla półanalfabety. Widocznie miał Antoni do szkoły
        pod sakramencką górkę.
        • Gość: raar Re:1944-- Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.lanet.net.pl 08.01.08, 11:39
          Dzieci się rodziły, kury piały a barany (sczególnie takie jak 1944) beczały na równiku, w Hiszpani, Bangladeszu i Rzeszowie. Kto dzisiaj, czerwońcu, tęskni za syrenką, telewizorem Rubin czy kubańską pomarańczą ? Dzięki "osiągnięciom" Kruczka Rzeszów był prerią Europy, tym czym dziś jakakolwiek 100 tysięczna mieścina na Białorusi ! Takie "szkoły" ci towarzysze zafundowali, że do dziś tego nie możesz pojąc. Możesz za to się puszyć , analfabeto z komunistycznym dyplomem, tak jak puszyli się ci, co koce wysyłali "bezdomnym" w NY.
        • Gość: Prześmiewca Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.centertel.pl 08.01.08, 23:30
          Muszę interweniować nie mają racji i "raar" i 1944r akurat Tosiu Kopaczewski w
          realiach II rzeczpospolitej a nie jak go przenosi "1944"
          do PRL miałby dostatnie życie będąc synem podoficera.Nikt mnie na tym forum nie
          upoważnił ale pewne zdjęcia mam przed oczyma."Raar" aby dyskutować o życiorysach
          jak to Ty nazywasz komunistów należy parę tych życiorysów znać.
          • Gość: raar Re: prześmiewca -Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.lanet.net.pl 08.01.08, 23:51
            Zaryzykuje tezę , że znam ich wiecej od Ciebie. Rozumiem, iż pojecie "komunista" nie istnieje, samo jego użycie godzi w pokój i postęp.
            • Gość: Prześmiewca Re: prześmiewca -Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.centertel.pl 09.01.08, 01:08
              Wątpię abyś znał choćby jeden życiorys.A przecież to takie proste, dlaczego
              akurat ta ideologia znalazła naśladowców w swoim czasie..Wiec po co rozdzierać
              szaty. Wystarczy utworzyć statystyczny portret
              członka KPP w latach 1918-1939r
    • Gość: jajonasz Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 12:27
      taaaaaaa, widzę, że najlepiej byłoby nazwać wszystkie ulice (nie chcę nikogo
      urazić) Jana Pawła II.
      Chłop jaki był taki był i nic na to nie poradzimy. Nie da się zaprzeczyć, że
      nasze miasto za jego czasów przeżywało okres rozwoju.
      Najlepsze jest to, że jak dzisiaj Rada Miasta chce nazwać (czy też nazwała)
      ulicę im. Władysława Kruczka robi się raban i lament. Przypomnę tylko, że nikt
      nie protestował jak nazywano rondo im. Jana Pawła II - i z czyjej było to
      inicjatywy. Wtedy było wszystko OK.
      Jak znam życie i to forum zaraz będą wpisy, że jak to... jak można porównywać
      "kacyka" z papieżem polakiem??!! Jeden i drugi wydaje mi się, że wnieśli wiele
      dla nas.
      I znowu zaraz będzie, że Kruczek wniósł pałowania, pacyfikacje i inne jeszcze
      tam specyfiki. Ale rozwoju miasta nie można mu odmówić.
      • Gość: raar Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.lanet.net.pl 08.01.08, 12:54
        Mozna odmówić ! To, że nazwiesz kartkę kwiatkiem, nie oznacza iż ona nim jest. Polska z europejskiego średniaka porównywalnego z Hiszpanią (a bogatszego od Grecji czy Portugalii), przed wojną oczywiście, stała się żebrakiem, mogącym pomarzyć o dochodach jakiegokolwiek kraju z poza "czerwonego raju". Takie to "sukcesy" mieliście piewcy Kruczka, Ferenca i innych Fijołków. Rozumiem, iż ktoś, kto pasł krowy przesiadł sie do Syrenki i uważa, że Pana Boga za nogi złapał. Niech zrozumie wreszcie, iż jego hiszpański odpowiednik, mógł go kupić za roczną wypłatę !
        • Gość: sasiad Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 19:24
          Nie bede wdawal sie w ocene Kruczka, sam nie zrobil nic, to juz pisali
          wczesniej. Jego jedyna i najwazniejsza wina to to ze sluzyl diablu i do konca
          swoich dni zdania nie zmienil, i za to musi ze swoja ideologia odejsc do
          nieslawnej histori. Zrozumcie, Wasza ideologia padla w gruzach, mozecie sie nie
          godzic, ale to fakt. Przywracanie demomow swiadczy o Waszym zacietrzewieniu,
          ktore tylko poglebia konflikt. Zamiast budowac nasz kraj po dwoch nieszczesciach
          /Hitleryzm i Stalinizm/ tracimy energie na wojne domowa.
          Kruczkowi bardziej od tej walki potrzebna jest modlitwa.
          • Gość: Franek Re: Wybudowa pomnik Kruczkowi w Zwieczycy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:56
            Jeśli jest tak zasłużony dla Zwięczycy i Rzeszowa niech wybudują mu mieszkańcy
            pomnik w Zwięczycy.
          • Gość: Prześmiewca Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.centertel.pl 08.01.08, 23:39
            A ja Ci powiem "Sąsiad" że prędzej przed panem Bogiem wybroni się
            Kruczek Niż niejeden "sąsiad".Poznać prawdziwy życiorys i starać sie go
            zrozumieć to klucz do polemiki o człowieku.
            • Gość: raar Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.lanet.net.pl 08.01.08, 23:54
              Bądź spokojny, litościwy człowieku, piekłoszczyk Kruczek nie wybroni się......
              • Gość: Prześmiewca Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.centertel.pl 08.01.08, 23:57
                "Raar" inteligencie miej na uwadze cztery klasy Kruczka i nie wdawaj się w
                polemikę która nie ma najmniejszego sensu.
                • Gość: raar Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.lanet.net.pl 09.01.08, 00:10
                  Trzymaj się z daleka od rozgrzeszania Kruczka (a już na pewno nie kosztem sasiada !).
                  • Gość: Prześmiewca Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.centertel.pl 09.01.08, 01:20
                    Tym co piszesz chcesz uciec od prawdy.A ta właśnie jak dajesz do zrozumienia się
                    upomni o wyjaśnienie jeśli tego nie zrobimy dzisiaj.
                    Nie będę się trzymał z daleka od rozgrzeszania Kruczka gdyż taka jest rola
                    inteligencji.Bywały gorsze rzeczy w historii Polski wiec nie musisz mnie
                    straszyć.(nie zajmuj się rozgrzeszaniem Kruczka)
    • Gość: wicie -rozumicie Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.08, 23:19
      gdyby nie tacy jak ten i inni towarzysze to dzisiaj nie gonilibyśmy
      Europy, 45 lat nassss.... blokowali trzymali na uwięzi, budowali
      socjalizm oparty na dystrybucji papieru do d.. i paszportów, ludzie
      czy marzy wam się granica w Barwinku jak Big Brother przez 40 godz.
      Towarzysze że wam sie fuksło a nie jak w CZechach zdekomunizowano
      kraj to Jałty Wam się zachciewa , kto za wiankiem z papieru na szyi,
      kartkami na wszelkie dobro, talonami na samochód (fiat), paszportami
      dla wybranych ten za ulicą TOWARZYSZA !!!!!!
      • Gość: sasiad Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 23:51
        A ja mordercy nigdy zrozumiec nie moge, nawet jesli to czyni niby dla mojego
        dobra. Mordercy jestem jednak wstanie wybaczyc jesli zrozumie swoj blad i na
        kolanach blaga o litosc.
    • Gość: zniesmaczony Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 00:24
      ciszej nad ta trumna (prl -u) Rzeszów(EK) POSMIEWISKIEM NA CAŁY KRAJ
      KTÓRY WYRYWA SIĘ z 45 lat dominacji kom-mos. a tu miłościwie
      panujący Tadeusz przypomniał se o korzeniach nieboszczki partii. na
      znak ptotestu Rzeszowiaki przyłaćzce się do miasta Boguchwała bo
      Prez... Tad.... - fan Wiesława wprowadzi kartki na krytykie RAtusza
      ps. chcema ulice Feliksa D... bo bił a mógł zabić ....
    • Gość: lucek Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 14:32
      O tym czy Kruczek powinien mieć ulicę zdecydować powinni mieszkańcy Rzeszowa
      oraz ludzie którzy będą mieszkać przy tej ulicy.Może mieszkańcy nie życzą sobie
      aby to ich ulica się tak nazywała.Czy wnioskodawca nie powinien zapytać
      mieszkańców zanim zgłosił taki wniosek.To nieodpowiedzialność albo brak
      szacunku, szczególnie dla tych ludzi, którzy w tym systemie byli prześladowani a
      przecież tacy byli.
    • tkr1953 Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę 11.01.08, 18:17
      W wywoływaniu burz to my jesteśmy dobrzy a może byśmy tak przeszli
      do spraw gospodarczych i zrobili rozróbę w sprawach rzeczywiście
      istotnych dla tego regionu. A tematów takich jak widać w ostatnim
      czasie nie brakuje. Może Ci co niby mają coś do powiedzenia w tych
      sprawach np. rozwój infrastruktury by coś ciemnemu ludowi
      powiedzieli, jakie myslą podjąc kroki aby bronić swych regionów. Oj
      durny człowieku przecież oni się nigdy do tak niskiego poziomu nie
      zniżyli, mając inne ważniejsze sprawy na głowie.
      • Gość: sasiad Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 22:02
        Dziad swoje, baba swoje, szkoda dla Was czasu. Hitleryzm i komunizm
        zasluzyly na niebyt polityczny i dlatego decyzja rady miasta byla
        prowokacja perfidna.
        • tkr1953 Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę 11.01.08, 23:21
          Problem w tym że chłop i baba chcą też jeść nie tylko obalać to co
          już chwilę temu uznano za naganne.
    • Gość: anna Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.08, 22:26
      Nie interesują mnie małe polityczne rozgrywki lokalne, ale widzę, że ten temat
      jest gorący , więc dorzucę komentarz. Wychodzi zaściankowosc z Rzeszowa pełna
      parą. No przepraszam bardzo, ale skoro była afera kilka lat temu, że nie nalezy
      sie ulica najbardziej znanemu Rzeszowianinowi na swiecie Jerzemu
      Grotowskiemu(śmiała sie z nas cała Polska), a teraz nadaje sie taka nazwe jednej
      z ulic Kruczkowi to jest wstyd kolejny.
      • Gość: zofia Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 23:18
        Jeśli rada miasta nie wycofa się z uchwały będzie skandal na całą Polskę.
        Polonia jest zaskoczona tym co sie dzieje w Rzeszowie, nie mogą uwierzyć ze
        komunistom stawia się pomniki i nadaje nazwy ulicom.Dlaczego rząd nie reaguje,
        może jeszcze nie wie bo jest zajęty sprawami służby zdrowia.
        • Gość: Prześmiewca Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.150.165.7.catro.com.pl 12.01.08, 23:41
          Polonia? to jest gó..any problem Rzeczpospolitej nieobecni nie mają
          racji.
          • Gość: Zofia Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.08, 19:38
            To ze ktoś obecnie przebywa na emigracji nie znaczy ze musi akceptować pomysły
            starych komunistów i młodych lewaków nawiedzonych przez SLD.
            • Gość: anna Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.rzeszow.mm.pl 13.01.08, 20:02
              Włos się na głowie jeży. Kiedys komuś przeszkadzała ulica Obronców Stalingradu,
              pewnie ze względu na ten Stalingrad, choć do dziś w Paryżu jest stacja metra
              Stalingrad i nikomu to nie przeszkadza.Mnie tez nie przeszkadzałaby ulica
              Obrońców Stalingradu. Za to nazwa ulicy PZPR-iego aparatczyka jest nie w
              porządku. Jerzy Grotowski- najbardziej znany Rzeszowianin na świecie nie
              zasłuzył na ulicę? Drugi po Mickiewiczu Polak wykładajacy na College de France w
              Paryżu, dla którego specjalnie stworzono tam Katedrę Anropologii Teatru. W tym
              kontekscie napuszone dyskusje o marce Rzeszowa nie maja sensu. Rzeszów jawi sie
              jako grajdoł, w którym rządzi nepotyzm, zaściankowość i ciasne horyzonty.
              • Gość: Hanka Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 15:57
                Kruczek zaszkodził mieszkańcom Rzeszowa.Czekaja na to aby jak najszybciej rada
                miasta wycofała wniosek z nazwą ulicy w Zwięczycy.
    • Gość: ada Re: Ulica Kruczka spowodowała burzę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 11:36
      siedleczka.myminicity.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka