Dodaj do ulubionych

Nie będzie strajku w MPK-dogadali się.

IP: *.res.pl 04.06.08, 12:27
Doszło do porozumienia placowego.Szkoda tylko ze trwało to tak długo
i kosztem społeczeństwa.
Obserwuj wątek
    • niya Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. 04.06.08, 12:29
      łaskawcy psiamać....
      • Gość: Gość Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 04.06.08, 14:29
        Powinno być" psia mać "
    • Gość: gosc Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.nm.e-zet.pl 04.06.08, 12:57
      a Nowiny pisza, ze zwiazkowcy sie nie dogadali i od poniedzialku strajk generalny
      www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080604/RZESZOW/752887782
      i komu tu wierzyc ?
      • 0.gr Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. 04.06.08, 13:36
        Zawiodłem się na Prezydencie.Jeżeli to prawda.?????????????!!!!!!!!!!!!!
        MPK rozpędzić na 4 wiatry.A nie dawać pieniędzy.
        • Gość: he Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.19.165.5.osk.enformatic.pl 04.06.08, 15:07
          Taaa..jeden problem z głowy. Została Poczta i MPWiK co już szykuje się do strajku, i to podobno drastycznego! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=80404348
          "Biedny" ten nasz Tadzio.
        • Gość: żona kierowcy Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.nm.e-zet.pl 04.06.08, 17:04
          Chłopie nie gorączkuj się - ta podwyżka to ok. 150 zł netto/m-c,
          a ty ile dostałeś? Za jazdę w kabinie 45 stopni C i wstawanie raz o
          2 godz. w nocy, na drugi dzień o 3, w innym tygodniu koniec pracy o
          godz. 0.00 w nocy i nie ma czym się dostać do domu. Nie wiem czy to
          takie atrakcyjne warunki pracy (mój mąż po 14 latach w MPK ma 1500
          zł na rękę. To wcale nie jest dużo.
          • Gość: x Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 04.06.08, 17:22
            A podlicz żonko kierowcy do tego cenę biletu sieciowego na wszystkie
            linie dla Ciebie oraz Twoich dzieci.
          • Gość: Lysy Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:27
            Nie wiem czy to
            > takie atrakcyjne warunki pracy (mój mąż po 14 latach w MPK ma 1500
            > zł na rękę. To wcale nie jest dużo.

niech mąż zmieni pracę.
            • Gość: gość Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 04.06.08, 22:36
              Czy ktoś Cię pytał o radę,pajacu.
        • Gość: związkowiec Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.nm.e-zet.pl 04.06.08, 17:10
          Prawo do strajku jest zagwarantowane ustawowo, jeśli zawiodą
          wszelkie inne formy protestu. Tak jest we wszystkich cywilizowanych
          (demokratycznych) krajach na świeci, więc potępiajcie tych ludzi bo
          oni walczą także dla was i za was. Wyższe płace w kraju wcale nie
          będą powodem inflacji, wręcz przeciwnie, pobudzą rozwój gospodarczy,
          tak jak w UE.
          • Gość: zdenerwowany Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.nm.e-zet.pl 04.06.08, 21:00
            Prezydent nie powinien ustąpi. Niech Ci "biedni" kierowcy podliczą sobie
            wszystkie świadczenia i wtedy powiedzą ile zarabiają! do roboty się weźcie!!!!
            niech mnie któryś przytnie drzwiami albo szarpnie to podejdę do tej kabiny i
            powiem dwa słowa!!!
            • Gość: Lysy Dosc bzdur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:41
              > Prezydent nie powinien ustąpi.

Prezydent nie powinien mieć nic do gadania.
              Jedyna normalna sytuacja powinna wyglądać mniej więcej tak: kierowcy chcą
              zarabiać X, teraz możliwe są dwie sytuacje: 1) są chętni do pracy za mniej niż X
              - zatrudnia się ich w miejsce "starych" kierowców, 2) nie ma chętnych - płaci
              się X (przy założeniu, ze MPK jest niezbędne).
              Nie ma znaczenia czy X to jest 1000, 5000, 10000 czy 50000.
              Podobnie jak nie ma znaczenia czy praca jest ciężka czy lekka, czy w kabinie
              jest gorąco czy nie :) Jeśli ktoś uważa, że X to dużo i odpowiada mu taka praca,
              to robi prawo jazdy odpowiedniej kategorii i stara sie o posadę w MPK. Jeśli
              ktoś uważa, że mało i ma lepszą ofertę, to idzie tam. Proste.

To byłaby normalna sytuacja. Ale my nie mamy normalnej sytuacji.
              My mamy relikt komunizmu MPK, związki zawodowe (które za nas wszystkich walczą -
              hehehe) itp wrzody. I nic się nie zmieni.
              • Gość: gość Re: Dosc bzdur IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 04.06.08, 22:46
                Troszkę się poducz,relikcie,bo twoje wywody zalatują typowo polskim warcholstwem.
                • Gość: Lysy Re: Dosc bzdur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 08:36
                  > Troszkę się poducz,relikcie,bo twoje wywody zalatują typowo polskim warcholstwem.

Podaj jakieś argumenty. Do tego czasu mam prawo uważać żeś głąb.
              • Gość: gość2 Re: Dosc bzdur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 00:21
                no to żeś chopie pojechał
            • Gość: revenant Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.nm.e-zet.pl 04.06.08, 22:10
              Podejdź zdenerwowany podejdź wrócisz na miejsce zrelaksowany heheheheeeeee........
          • Gość: Lysy związkowiec ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:25
            O! mamy tutaj związkowca :)

Tak jest we wszystkich cywilizowanych
            > (demokratycznych) krajach na świeci, więc potępiajcie tych ludzi bo
            > oni walczą także dla was i za was.

tiaaa :) ja mam taką prośbę, żeby nikt za mnie nie walczył. Przynajmniej nie w
            ten sposób ;) I nie mylmy cywilizacji z komunizmem ;)

> Wyższe płace w kraju wcale nie
            > będą powodem inflacji, wręcz przeciwnie, pobudzą rozwój gospodarczy, tak jak w UE.

no jakie to proste z tym rozwojem gospodarczym ;) W takim razie podnieśmy
            minimalną pensję na 10000 i będziemy mieć wzrost gospodarczy 50% ;)
            Jak to w UE jest pobudzany ten rozwój gospodarczy? Wiesz w jakim tempie
            rozwijają się kraje starej UE? Np Niemcy? ok. 0.5-1% rocznie ;)

Jak ja lubię związkowców, ci to dopiero pobudzają rozwój gospodarczy ;)
          • Gość: szary Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 21:32
            > oni walczą także dla was i za was.

Co takiego??? Przecież kierowcy MPK mają pensje z naszych podatków!
            Budżet nie jest z gumy: jeśli państwo da pieniądze z podatków na
            MPK, to nie da na coś innego. Albo podniesie podatki.
            Tak czy inaczej, pieniądze przepłyną z kieszeni zwykłego obywatela
            do kieszeni strajkujących.
            • Gość: zz Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 04.06.08, 22:54
              Z jakich podatków,z przychodów za wykonane usługi,z podatków to się wożą ci co
              korzystają z ulg ustawowych i samorządowych,a czy Ty je płacisz,wątpię.
              • Gość: szary Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 23:48
                Kto jest właścicielem MPK, jak nie państwo?
                Dlaczego MPK domaga się więcej pieniędzy z budżetu od prezydenta
                miasta? Skąd pieniądze ma budżet/prezydent jak nie z podatków?
            • Gość: m Re: Nie będzie strajku w MPK-dogadali się. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.08, 08:28

to niech inne gminy dokładaja się do biletó a nie mieszkańcy
              podrzeszowskich miejscowości jeżdż na biletach za 2,10, a poza tym
              niech Rzeszów przestanie być dobrym wujkiem dla ościennych
              miejscowości i ludzi od czego są wójtowie, ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka