Dodaj do ulubionych

Prawo Jazdy

• Gość: odradzam tę szkołę Re: Prawo Jazdy IP: 91.224.192.* 15.12.12, 19:25
      Jestem bardzo NIEZADOWOLONA ze szkoły DOM DRIVE.
      Moim instruktorem był p. Tomek który notorycznie się SPÓŹNIAŁ i zawsze KOŃCZYŁ jazdy co najmniej 10 min WCZEŚNIEJ ( czasem bez sensu liczył któryś raz z kolei wszystkie godziny jakie już wyjeździłam i które dopiero wyjeżdżę a czasem po prostu wysadzał mnie o te 10 min (za które płaciłam! ) wcześniej. Nie było chyba żadnej jazdy na której wyjeździłabym maximum ustalonego czasu. Kiedyś w czasie mojej jazdy poszedł jeszcze do biedronki po pączka i wode - i nie było go kolejne 10 min!!

2 razy zdarzyło się że WOGÓLE SIĘ NIE POJAWIŁ i nawet nie zadzownił by mnie o tym poinformować. Mało tego za pierwszym razem wogóle się do niego nie dodzwoniam więc stałam na parkingu (a raczej drodze ) dobre 20 min a potem i tak wmawiał mi że to ja pomieszałam daty - kompletny brak organizacji i profesjonalizmu.

Podczas jazdy albo CZYTAŁ GAZETĘ albo ROZMAWIAŁ PRZEZ TELEFON (ewentualnie siedział cicho). No a jak zrobiłam jakiś błąd albo co gorsza wjechałam w jakąś dziure to to już była masakra ...
      W czasie jazd doszkaljących w radio.taxi było wręcz odwrotnie. Instruktorzy w czasie jazdy tłumaczyli zasady panujące na drodze, np. daczego nie mogę zawrócić albo zmienić pasa itp Po prostu wykonywai swoją pracę - uczyli - a nie jak p.Tomek po prostu przesiedzieli kolejną godzinę.
      Nie pokazał mi nic pod maską. Przed egzaminem nie wiedziałam nawet jak ją otworzyć. Może i dostałam książeczkę z obrazkami ale pokazanie mi tego jest jego obowiązkiem. Podobnie było ze światłami. Gdybym się nie upomniała na ostatniej jeździe to tego też by mi nie pokazał.

Muszę wspomnieć też o " kursie teoretycznym " (jeśli wogóle mogę to tak nazwać) spotkaliśmy się chyba ze 3 razy ( w sumie może jakieś 5 gdzin a miało byś 30!!) wykłady polegały na tym że p.Tomek PUSZCZAŁ NAM FILM i wychodził. Jego udział polegał na tym że czasem go zatrzymywał i powtarzał to co właśnie usłyszeliśmy (był mały wyjątek na początku samodzielnie omówił wszystkie znaki). Nie nauczyłam się tam kompletni niczego. Całkowity brak organiacji - p.Tomek ciągle miał problemy z salą wykładową (podobno dlatego je odwoływał).Tak samo było z ŁUKIEM NA KTÓRYM BYŁAM TYLKO 2 razy bo też miał "ciągłe problemy" z placem manewrowym. CZĘSTO ODWOŁYWAŁ WYKŁADY (które i tak były raz w tygodniu).

Znowu 2 razy zdarzyło się że przyszłam na umówione wykłady i dopiero wtedy poinformował mnie że są odwołane. Zaznaczę że nie jestem z rzeszowa więc straciłam naprawdę dużo czasu. Wszystkie jazdy zaczynałay się i kończyły ZAWSZE w jednym miejscu. Nie było mowy o tym że p. Tomek wysadzi cię w jakimś innym miejscu więc jeśli twój autobus nie jedzie prze al. Piłsudzkiego albo dworzec to masz problem.
      Było to dla mnie dość dziwne bo wszyscy moi znajomi umawiali się ze swoimi instruktorami w miejscach które im pasowały.

Odnoszę wrażenie jakby traktował swoją pracę jako przykry obowiązek. Robił to jedynie dla zysku. Nie było mowy o jakkolwiek rozumianej miłej atmosferze w samochodzie - stwarzała ją jedynie muzyka w radiu ;p p.Tomek zwracał dużą uwagę na samochód -bo był jego prywatnym. Więc każde najechanie na dziurę lub nieprawidłowe użycie sprzęgła skutkowało dużym oburzeniem.

Nikomu nie polecam tej szkoły. To strata nie tylko pieniędzy ale i czasu. Złego słowa natomiast nie powiem na temat RADIO TAXI. Obsługa naprawdę profesjonalna (mam na myśli wszystkie sprawy w sekretariacie) a instruktorzy bardzo mili i kompetentni.

Egzamin zdany za 3 razem.

www.superprawojazdy.pl/tomdrive,2167.htm <
      • Gość: Friqu Re: Prawo Jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 17:09
        Dla mnie najlepszy Autokurs Bogusław Siwiec ! Koleś zajebisty. Przyjemna atmosfera, zero stresu,dobrze wytlumaczy i nauczy, zna trasy z egzaminow i wszytkie mi ogarnal. Dodatkowo bardzo cierpliwy. Zdalem za 1wszym razem bez zadnego problemu ! Jestem zadowolony i polecam innym znajomym. Dwojka z nich rowniez zdala na 1wszym !
    • Gość: Czarny Re: Prawo Jazdy IP: *.31.59.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.12.12, 09:21
      Napewno nie wybierajcie najtańszego OSK jak to mawiają "co tanie to drogie" żeby była niska cena kursu muszą zaoszczędzić na paliwie itp.
    • closterkeller88 Re: Prawo Jazdy 16.01.13, 19:51
      Mam pytanie do kogoś, kto robił bądź robi kurs w OSK Champion. Chciałam zapytać czy zna ktoś nazwisko instruktora Marcina ? Bardzo potrzebne..
      • Gość: kursant Re: Prawo Jazdy IP: *.play-internet.pl 10.02.13, 20:00
        Jak chcesz się dowieziec to zadzwoń do osrodka. ja robiłem u nich kurs i zdałem za pierwszym .spoko atmosferka. Plecam
    • Gość: MICHU Re: Prawo Jazdy- rzeszów IP: *.play-internet.pl 03.09.13, 20:19
      PEWNIE TROCHĘ PO CZASIE ALE JEŻELI KTOŚ DALEJ POSZUKUJE DOBREGO OŚRODKA SZKOLENIA KIEROWCÓW TO BARDZO POLECAM OSK NAVIGATOR W RZESZOWIE. KURSY NAUKI JAZDY SĄ BARDZO PŁYNNIE PROWADZONE, A JAZDA SAMA PRZYJEMNOŚĆ :)
      • Gość: KIKI Re: Prawo Jazdy- rzeszów IP: *.free.aero2.net.pl 25.09.13, 15:27
        Ja z całym szacunkiem poleca OSK MOLA na ulicy Hetmańskiej 4. Uczą naprawdę dobrze i są elastyczni. Załam teorie i praktykę za pierwszym razem, a sama w to nie wierzyłam . Polecam wszystkim zainteresowanym. KIKI
        • Gość: domiii Re: Prawo Jazdy- rzeszów IP: *.ptr.magnet.ie 22.01.14, 17:33
          Polecam osk Auto Lex w Rzeszowie. www.autolex.com.pl/ Zdalam teorie i praktykę za 1szym razem. Wiekszosc osob z mojej grupy podobnie. Jestem baaaaaaaardzo zadwolona, miałam wrazenie, ze panu instruktorowi nawet bardziej niż mi zależy na zdaniu mojego prawka. :) Bardzo dobrze mnie wyszkolil. Dzieki niemu czuje się pewnie za kierownica. Polecam!!!
    • wolna_polska Re: Prawo Jazdy 23.01.14, 17:07
      no rób, rób. szkola nie jest chyba az tak wazna, wazne jest ile dajesz w kopercie.
      ostatnio w tarnowie 18 ludzi wypier...lili za łapóki w tym zgniłym miescie tarnów
    • Gość: Krzykacz Re: Prawo Jazdy IP: *.ostnet.pl 31.01.14, 22:16
      Polecam sprawdzić facebook.com/abc.Prawo.Jazdy mają tam bardzo ciekawe promocje
    • kasiakasieczka Re: Prawo Jazdy 12.10.20, 11:21
      Dobrze szkolą w tym ośrodku driver.rzeszow.pl/. Ja tam robiłam prawko i mój brat tez tam robił. Instruktorzy na poziomie, wymagający i cierpliwi. Bardzo dobrze szkolą na placu i na mieście. Spokojnie można ich polecić.
    • juljulitka Re: Prawo Jazdy 30.03.21, 12:05
      Kurs na prawo jazdy robiłam w szkole Driver. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Solidnie przeprowadzone szkolenie. Jazdy bezstresowo prowadzone z instruktorami którzy potrafią nauczać i mają doświadczenie. Po kursie egzamin zdałam bez problemu, i teraz już sobie jeżdżę po mieście:)
    • rajrajrok Re: Prawo Jazdy 09.07.21, 10:30
      Przypomnę temat bo sam szukałem dobrej szkoły ni nie mogłem znaleźć świeżych opinii. W Rzeszowie według mnie OSK Driver jest jedną z lepszych szkół. Robiłem u nich kurs wraz z kolegą. Zajęcia przeprowadzone rzeczowo i sprawnie jazdy z doświadczonym instruktorem który chętnie udzielał cennych rad i instruował jak zachować się w danej sytuacji. W rezultacie zarówno ja jak i mój kolega zdaliśmy egzamin bez problemu.
    • marzenamarziii Re: Prawo Jazdy 02.05.22, 11:41
      Dobrze uczą jeździć i przygotowują do egzaminu w szkole Kierunkowskaz. Uczyłam się w tej szkole jazdy od podstaw. Instruktor cierpliwy i kulturalny. Spokojne tłumaczył mi jak prowadzić samochód. Na placu cierpliwie instruował jak wykonywać manewry. Na mieście omawialiśmy każdą trudną sytuacje. W rezultacie nauczyłam się jeździć sprawnie i bezpiecznie> Egzamin zdałam za drugim razem. Na pierwszym egzaminie oblałam za nieustąpienie pierwszeństwa (to były nerwy:)
    • zosiuniaak Re: Prawo Jazdy 19.07.22, 10:22
      Tu jest dobra szkoła kierunkowskaz-rzeszow.pl. Zapisałam się do nich na kurs bez żadnej wiedzy. Nauczyli mnie jeździć od podstaw. Świetna kadra instruktorów. Spokojnie i cierpliwie uczą jeździć. Po kursie spokojnie zdałam egzamin bez problemu
    • sebasseb Re: Prawo Jazdy 26.10.22, 10:54
      Kierunkowskaz spokojnie mogę polecić. Też tam robiłem kurs. Szybko sprawnie i skutecznie. Nie było żadnych problemów z terminami jazd. Instruktor zawsze na czas. Profesjonalnie prowadził zajęcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka