Dodaj do ulubionych

Droga Rzeszów - Kraków

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 10:32
Mam pytanie do tych którzy orientują się w sytuacji na drodze z
Rzeszowa do Krakowa. wybieram się samochodem na lotnisko w Balicach.
ile czasu potrzebuję na dojazd? Slyszałam, ze sa gigantyczne korki
na drodze??
Obserwuj wątek
    • Gość: Felicjan Dulski Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 11:13
      Najlepiej pojechać z Mielca :) najszybciej. A E4 - nigdy nie wiadomo ile się
      jedzie ale ze 4 godziny minimum... MASAKRA!!
      • Gość: GOSC Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 12:19
        Dzieki wielkie
        • Gość: m Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.nm.e-zet.pl 23.07.08, 14:23
          rano samochodem jest całkiem całkiem, najlepiej jechać przez niepołomice
          wjeżdżać do kraka

poza tym polecam pociągi
          • Gość: anna Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.rzeszow.mm.pl 23.07.08, 14:30
            Jeśli nie musisz jechać samochodem polecam pociag.Samochodem jedzie
            sie prawie drugie tyle.
            • Gość: megas1 Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 16:17
              2,5 - 3 godziny do krakowa. problem się tam zaczyna -Obwodnica w remoncie więc jedzie się dodatkowe 1,5 godziny na samo lotnisko. Z jechaniem na niepołomice to bzdura bo to nie ta część miasta. najlepiej pociągiem do dworca głównego 2 godziny 20 min z przesiadką na szynobus do balic który odjeżdza co pół godziny
              • Gość: anna Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.rzeszow.mm.pl 23.07.08, 16:35
                Niestety wielu ludzi nie może sie przekonać do pociagów. Samochód do
                Krakowa na lotnisko jest dla mnie zrozumiały w przypadku słabego
                połączenia komunikacją publiczną.
                Połączenie kolejowe Rzeszów -Kraków Balice to marzenie.
                Szczególnie polecam TLK, które zastąpiły przewozy Regio.
                Czyste wagony, super komfort jazdy i jedzie szybciej niż pospieszny.
                Inaczej jest w drodze do Warszawy, na Okęcie. Tu warto wybrać drogę
                samochodem lub autobusem.
              • Gość: m Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.nm.e-zet.pl 23.07.08, 19:39
                wiem, ze to inna część miasta, podobnie jak wjazd przez wieliczkę
    • Gość: Tom Najlepiej kierować się na Mielec IP: *.171.192.19.crowley.pl 24.07.08, 09:37
      i na most w Szczucinie a potem na Nową Hutę i obwodnicę północną do
      Balic czas przejazdu max 3 godziny bez korków.
      • Gość: m Re: Najlepiej kierować się na Mielec IP: *.nm.e-zet.pl 25.07.08, 11:03
        >Szczególnie polecam TLK, które zastąpiły przewozy Regio.

chyba tylko w Twoim świecie

przewozy regionalne nadal się dobrze mają i są, TLK należy do spółki IC i nie ma
        nic wspólnego z Regio

po za tym nie ma żadnego pociągu bezpośredniego TLK do kraka, są tylko przelotwe
        do wawki czy gdańska
        • Gość: anna Re: Najlepiej kierować się na Mielec IP: *.rzeszow.mm.pl 25.07.08, 12:22
          Napisałam w uproszczeniu o tym zastąpieniu. Faktycznie ostatnio nie
          zetknęłam sie z pociagami Regio, może dlatego, że jeżdżę
          o "dziwnych" porach do Krakowa. Zestawiłam z Regio , bo własnie
          Regio były innowacjami w polskiej kolei chyba(tanie przejazdy- cena
          jak za osobowy, szybkość ekspresu). TLK oferują wyższy komfort(jak w
          IC) za jednak niższą cenę. I jeden i drugi pomysł to próba
          przyciagnięcia pasażerów. Więc zestawienie niegłupie:) No i brak
          spoznień.
          A TLK jechałam do Kraka 2 tygodnie temu. Rzeczywiscie wagony opisane
          jako Inter City(teraz zarzucisz mi ze utożsamiam TLK z IC:). I
          faktycznie nie był to pociag wyłącznie na trasie Rzeszów -Kraków
          tylko jechał dalej. Ale jaki problem w tym? Wysiadasz w Krakowie i
          tyle .
          • Gość: anna Regio IP: *.rzeszow.mm.pl 25.07.08, 12:39
            Tak z ciekawosci, o której godzinie odjeżdzaja te Regio na trasie
            Rzeszów-Kraków-Rzeszów??
            Ale chodzi mi o te połączenia, o których pisałam (czyli cena jak za
            osobowy, a czas przejazdu niecałe 2 godziny). Korzystałam z rozkładu
            jazdy PKP i sa tylko osobowe(o normalnym czyli za długim czasie
            jazdy i zatrzymywaniu sie na większosci stacji)i pospieszne. No i
            expresy i TLK.
            • Gość: m Re: Regio IP: *.nm.e-zet.pl 25.07.08, 14:31
              rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn? i wszystko wiesz

pospólstwo jeździ osobowymi, bo jest najtaniej

czy jest to TLK, Ex, IC czy pośpiech nie ma różnicy prawie w czasie przyjazdu;
              wszystko jeździ jak chce i ma nieraz ogromne spóźnienia

więc po co przepłacać?
              • Gość: anna Re: Regio IP: *.rzeszow.mm.pl 25.07.08, 14:38
                Szukałam na tej stronie, ale nie znalazłam tych połączeń Regio czyli
                cena jak za osobowy i czas jazdy jak ekspres.
                Różnice sa ogromne w czasie . Regio jezdziłam 3 lata temu regularnie
                co tydzien i nie pamietam spóznien. Podobnie jest teraz z TLK(ale tu
                dochodzi wyzszy komfort jazdy, lepsze wagony). Pośpieszne sa
                strasznie opoznione, osobowe zwykłe jeżdżą za długo(zatrzymuja sie
                prawie na kazdej stacji). Byłabym wdzieczna gdybyś podał godziny
                odjazdu tych pociagów Regio(czyli osobowy jadący niecałe 2 godziny)
                skoro twierdzisz, że nie zlikwidowano tych połączeń.
                • Gość: anna Re: Regio IP: *.rzeszow.mm.pl 25.07.08, 16:02
                  Wszystko wskazuje jednak na to, ze Regio, o którym pisałam
                  zlikwidowano jak pisałam:)
                  Czyli nie ma pociągu Rzeszów- Kraków i z powrotem, który jechałby 1
                  godzinę i 57 minut za cene osobowego, zatrzymujacy sie na 4
                  stacjach. W zamian mamy TLK, jedzie ciut dłużej,ciut droższy, ale i
                  tak godny następca tego Regio. Superkomfort-gazety i bufet do
                  przedziałów, bardzo czysto, rezerwacja miejsc.
                  Regio przebijał osobowe czasem jazdy, oferując taką sama cenę, TLK
                  przebija pospieszne brakiem spoznień, komfortem, oferując wygodę
                  Inter City za cenę pośpiesznego. Oczywiscie Regio były to przewozy
                  regionalne, TLK ma dłuższe trasy.
                  • Gość: m Re: Regio IP: *.nm.e-zet.pl 25.07.08, 22:14
                    rozklad-pkp.pl/bin/query.exe/pn?ld=pkp&seqnr=5&ident=1q.01147929.1217016251&REQ0HafasScrollDir=1
                    kto szuka nie błądzi

chyba nie wiesz co to znaczy Regio- TO SĄ POCIĄGI OSOBOWE (osobowe
                    przyspieszone) w skrócie OSO

dlaczego Regio? to nazwa przewozów regionalnych, jednej ze spółek PKP

po drugie wszystkie pociągi mają spóźnienie, ex, ic czy tlk też

po za tym żaden nie jedzie poniżej 2h- i to już od dawna

po trzecie ten Twój cudowny TLK w teorii jedzie 2,25 h, jeszcze trzeba doliczyć
                    do tego spóźnienie; do tego nie jest ciut droższy bo od osobowego jest droższy o
                    niecałe 20zł (os. cały w 2kl ok 22zł a tlk 40 z miejscówką na IIkl)

po czwarte ;) mam nadzieję, że okiełznasz wyszukiwarkę PKP i poradzisz sobie z
                    podróżą powrotną
                    • Gość: anna Re: Regio IP: *.rzeszow.mm.pl 25.07.08, 22:26
                      Po pierwsze i najważniejsze jestes nerwowy bardzo i trochę
                      agresywny.
                      Wniosek, że tego Regio , które było w cenie osobowego, a jechało tak
                      krótko (1.57 minut) juz nie ma. Toż właśnie pisałam, że zlikwidowali
                      parę postów wyżej. Przewozy regionalne są jak i były czyli pociagi
                      które turlają sie 3 godziny na tej trasie, a pospieszne maja
                      spóznienia. Chodziło mi o dobre połączenia, a to Regio(1.57 minut)
                      takie było. Nieśmiało przyznałeś racje, że dawno nie ma. Ale było:)3
                      lata temu. Odjazd z Krakowa 18, przyjazd do Rzeszowa 19.57.
                      Z wyszukiwarką radzę sobie świetnie, ale jak Ci ulży to napisz
                      trochę:)
                      Teraz to fajne polączenie zastąpiło TKL (z miejscówka 35 zł czyli
                      jak pisałam cena porównywalna z pospiesznym, a komfort ekspresu).
                      Czytaj ze zrozumieniem- nie porównywałam ceny TKL z osobowym tylko z
                      pospiesznym. Uffff.
                      • Gość: anna Re: Regio IP: *.rzeszow.mm.pl 25.07.08, 22:46
                        I te pociągi, o których piszesz nie zmieniły sie nic od czasów PRL
                        (oprócz nazwy) i chyba jednak nie o tym pisałam (jak zechciałbyś
                        czytać co piszę). Nie chodzi o osobowe jadace 3 godziny zatrzymujące
                        sie na kazdej stacji. Chodzi o takie połączenia , które maja na celu
                        przyciagnać pasażerów albo szybkoscia za niewielka cene(ten Regio
                        1.57 minut za cene osobowego taki był)lub komfortem ekspresu za cenę
                        pospiesznego(TLK).Ciekawe czy załapiesz. Ponoć coś co powtarza sie 3
                        razy powinno sie zakumać. Ja chyba zrobiłam to ponad 3 razy wiec
                        jest szansa.
                        PS. Skad wziałeś cenę 40 zł? Czas 2.25 nie jest nigdy przekraczany
                        i na dworcu Krakow Główny jesteś 10 minut wcześniej:)
                        • Gość: m Re: Regio IP: *.nm.e-zet.pl 25.07.08, 22:52
                          >na dworcu Krakow Główny jesteś 10 minut wcześniej:)

dla mnie to bzdura
                          • Gość: anna Re: Regio IP: *.rzeszow.mm.pl 25.07.08, 22:57
                            No cóż dla mnie nie i dla moich znajomych z Krakowa też. W TLK nie
                            zdarzyły mi sie ani im spóznienia.Podobnie było z tym Regio dawniej.
                            Za to pośpieszne spózniaja sie na potęgę.Np ten o 6.37 rano z
                            Krakowa. Nie dosć,że spozniony to tłucze sie ponad czas.
                            Ile razy w miesiacu jezdzisz do /z Krakowa?
                            • Gość: m Re: Regio IP: *.nm.e-zet.pl 26.07.08, 23:14
                              5 lat jeździłam- ostatnio 3 tyg temu i wiem co piszę
    • Gość: pioklo Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.rzeszow.mm.pl 04.08.08, 20:39
      Witam

Jak wyglada trasa obecnie rzeszów -krakow ?
      Czy wiecie o jakis remontach na drodze czy obwodnica tarnowska da sie w miare
      szybko przejechac ?

pozdr,
      • Gość: gość Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.08, 23:13
        dzisiaj jechałem właśnie na balice i da sie normalnie przejechac
        • Gość: eda Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 10:20
          Ile mniej wiecej godzin sie jedzie do Krakowa?
          • Gość: m Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.nm.e-zet.pl 05.08.08, 12:33
            czym?
            • Gość: eda Re: Droga Rzeszów - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 15:31
              samochodem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka