Gość: abba IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.08, 08:42 od dawna wiadomo, że wsk to kolos na glinianych nogach.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszlong W WSK przegląd przed zwolnieniami? 15.11.08, 09:35 @abba: Jakieś szczegóły, bo takie gdybanie to o kant stołu stłuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.08, 10:03 pakiet socjalny w grudniu sie konczy....a zaczna zwolnienia ,jeden z wydziałów lotniczych (z pompą nie tak dawno otwierany) przechodzi w ręce prywatne z koncem br roku. Metalurgia , EC juz dawno mają tyle wspólnego z WSK co ja. Kierowników , prezesów dyrektorów będzie wnet więcej niz pracowników bezpośrednio produkcyjnych.. jeszcze jakies przykłady? Odpowiedz Link Zgłoś
mike0l Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? 15.11.08, 10:56 prezesów > dyrektorów będzie wnet więcej niz pracowników bezpośrednio > produkcyjnych.. ktoś przecież musi podnosić jakże niska średnia płace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:00 "jeden z wydziałów lotniczych (z pompą nie tak dawno otwierany) przechodzi w ręce prywatne z końcem br. roku" abba chłopcze, komuna się skończyła. WSK od wielu lat jest firmą prywatną, więc nikt nikomu nie zabroni dysponować swoim majątkiem, ani zatrudniać kogo się chce, ponieważ w przeciwieństwie do państwowych firm zysk u prywatnych się wypracowuje, a nie wybiera ze wspólnego państwowego kotła. Jakbyś się uczył to może byś został nawet dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
edosungaros bolo 17.11.08, 12:03 wsk jest tzw cost center to twoje mi moje podatki ida na ich projekty z EU oraz przez glownego lapowkowicz Kleibera, jak nie masz danych to nie otwieraj pipehole...ani razu nie wykazali dochodu w Polsce...to szto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: bolo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 18:48 Szanowny Panie; albo pisz Pan po polsku, albo po angielsku. A poza wszystkim pisz Pan w sposób zrozumiały,a nie bełkotliwy. I zawsze na temat. Natomiast czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.gprs.plus.pl 15.11.08, 12:21 Pracownicy produkcyjni to 65% wszystkich???? 4.5 tys ludzi z tego 1500 osób zabezpieczenia. No to raczej jest z czego zwalniać. Ale żeby tym pozostałym nieco podnieść pensje to juz nie jest tak prosto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostdsl.pl 15.11.08, 19:40 nie pieprzcie bo moj chłop właśnie wziął kredyt na 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linux Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 21:00 zatudnijcie więcej kierownikow,koniecznie tych z nadania a zwyklych ludzi, mimo ze swietnych pracownikow traktujcie jak szmaty.bedzie tylko lepiej...!!! ilu jest dyrektorow w wsk teraz?30?ile ludzi jest pod nimi?a ilu kiedys bylo dyrektorow?na 15tys pracownikow.... no comments! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 23:12 Teraz takie czasy, że zarządzanie jest bardzo złożone i potrzeba wysokich kwalifikacji menadżersko-dyrektorskich, stąd potrzeba na taką liczbę menedżerów. W niektórych firmach same umysłowe ludzie, np. w firmach projektowych. A i automatów w firmach coraz więcej, więc trzeba specjalistów do ich obsługi, a nie prostych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 84.38.160.* 16.11.08, 08:53 Kolego powiedz mi na jakich stanowiskach w WSK pracują prości ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.08, 10:47 niedługo na WSK bedą tylko sami menadżerowie i dyrektorzy oraz ATU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al_kapon Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 195.136.36.* 17.11.08, 14:23 w wsk prosci ludzie zostaja dyrektorami, i to tak prosci ze nieumieja się niekiedy wysłowić tylko pieprzą o jakichs wizjach, ludzie myslący sa w tamtym zakładzie niebezpieczni i są zwalniania - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONZO W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.wsiz.rzeszow.pl 16.11.08, 11:06 Jeszcze chwilę i cały ten burdel sie rozleci jak domek z kart,cała ta propaganda sukcesu która pływała po wierzchu jak plama z oleju pójdzie na dno.Kto pracuje w tej firmie to wie że koniec już bliski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 84.38.160.* 16.11.08, 11:12 Kolejny matoł sieje propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GONZO Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.08, 14:25 jurek, ja tez Cie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.08, 16:41 Jak będzie dobrze skoro co drugi pracownik zatrudniany był po znajomości.Dawniej na dużym wydziale kierownik + 2 zastępców,a teraz ci co pracują to widzą jak jest.Jak były pieniądze z offsetu, to się szastało na lewo i prawo linie brąz,srebro,złoto,tworzyło się nowe stanowiska typu inż jakości, piloci, itp czy trzeba było czy nie,a skończyła się kasa to ci na samym dole do zwolnienia, a ci co wyżej na ich miejsce. A kierownictwo do robali poszukajcie sobie pracy na innym stanowisku na zakładzie czy to tak ma wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Wystarczy zwolnić 10 działaczy związkowych IP: *.171.192.28.static.crowley.pl 17.11.08, 10:05 a zakład zyska na tym tyle pieniędzy jakby zwolnił 1000 pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
edosungaros PRATT po cichu 17.11.08, 12:01 likwiduje rurki i kadluby, niema sie co marwic o TW Dareckego; pare ludzi wywala na 2009 Popescu zatwierdzil 300 zwolnien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PRATT po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 22:09 nawet jak będzie trochę zwolnień to po to, aby reszta przetrwała a za jakiś czas będą znowu przyjęcia do pracy, głowa do góry i do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 17.11.08, 17:36 narobili pierdzistołków od kierowników lini do dyrektorów i na nich trza zapi.... a może by ich zredukować a nie pracowników . PO CO ICH TYLU?????? Jest pare wydziałów 4 do 5 kier. i jeden dyrek. Bezsens. A ile zarabiają i my jako robole na takich musimy robić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 17.11.08, 17:46 a tak poza tym wszystkim to pasowałoby napisać o tych kierownikach ( gwiazdach WSK ) imie i nazwisko - z tymi wizjami co pie.... do pracowników aż czasem chce się wymiotować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.staszewski jak placa im po 120 tys na rok IP: 89.242.170.* 18.11.08, 09:32 to oni kochaja piredzileic peirdoly i propagande burakow z kanady, jakze oni im liza dupe na codzien, toz to szmalcownicy mieli wiecej godnosci od elity WSK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 67.159.44.* 19.11.08, 16:40 Panowie dlaczego wykazujecie taką niewdzięczność dla firmy - kilka lat było dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 21:20 piszesz w czasie przeszłym, czyżbyś mi przyznał racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jones W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.171.46.202.static.crowley.pl 20.11.08, 17:53 Ta firma to jeden wielki burdel!!! Wydział 582 jest tego najlepszym przykładem. Oby Bóg się zlitował i zesłał jakiś armagedon na tą bandę idiotów co tym zarządzają bo to jest wstyd że w takich warunkach się remontuje polskie śmigłowce Mi2 i Sokoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lejba Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 88.156.218.* 26.11.08, 18:25 piszesz o 582 a ten piekny 54? podobnie ale tu jest inna jazda. od majstra do dyrektora to prawie rodzina i najlepsi koledzy zasiadają na stołkach i co tu zrobić. technolodzy i połowe wy..... lić pierdzą w stołki i przepisują stare technologie na nowe i nic więcej. jak to jest technolog z prawdziwego zdarzenia to już nie dziwie się dlaczego to kierownictwo jest podobne. na niczym się nie znają tylko znajomości górą i długie pierdzenie w stołek. każdy pracownik mógłby przepisywać starocie. szkoda mojego pisania kuniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 13:04 wszędzie zwalniają, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostnet.pl 04.12.08, 19:02 Zwolnienia w WSK to już fakt. Dzisiaj niestety dostałem wypowiedzenie. Jestem technologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pośredni robol Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 04.12.08, 19:15 Ja też dostałem info o wypowiedzeniu ale wymiotować mi się chce na to w jaki sposób kierownictwo mi to przekazało a związki jak to związki będą bronić pracownika. Oni gó... pomogą ja to wiem i wszyscy kumaci. tylko znajomi zostaną a reszte za bramę. No i na wiosnę następna tura łapanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac. młody na WSK Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 05.12.08, 16:43 Jestem młodym pracownikiem o stażu około 3 lat . Dostałem wypowiedzenie i nie wiem czasem czy zgodnie z prawem EU PL. Ratując swoją dupe postanowiłem zostać gejem . W poniedziałek składam zażalenie w sprawie dyskryminacji gejów i zobaczymy co bedzię. Może jakiś czas jeszcze pościemniam na wydziale .... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostnet.pl 05.12.08, 18:24 Kurde że na to nie wpadłem. Życze długiego pierdzenia w stołek a może ktoś cię drasnie przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 18:26 jako, że wśród pracujących przy maszynach roboli są głównie mężczyżni, to masz, przypuszczam , duże szanse na złpanie kolesia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.41.76.40.sub.mbb.three.co.uk 06.12.08, 20:50 Witam. Piszecie tu o działach 582 i 54. A czy odlewnia czyli 68 jeszcze działa i czy też jest ciekawie? Pracowałem tam w 1996 roku, dawne dzieje, napewno sporo się zmieniło... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac. młody na WSK Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 08.12.08, 17:14 na odlewni też jakaś dziwna jazda ze zwolnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpośr WSK Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 08.12.08, 17:22 a i tak nadal przyjmują pracowników na WSK ostatnio około 10. a ta grupa z łapanki niestety za bramę dziś odbyło się spotkanie z PUP i darmowe konsultacje aż do 31.01.2009. WSK to rodzinny interes no i niestety niema szans na dalszą prace bo stołki trzymają dla nich.Kosztów niech szukają w kierowniczych i dyrektorskich a nie w nas bezpośrednich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpośr WSK Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 08.12.08, 17:30 przesiałbym i tych technologów młodych co się tyle znają co ja na jeżdzie autem choć może kiedyś zdam prawko. kończą byle jakie studia bo papier się liczy i chcą więcej kasy to niech się wykażą tym co powinni naprawdę robić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolita Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.150.171.2.csa-net.pl 14.12.08, 20:54 Jak 1500 robali ma urobić na 3000 umysłowych.Najlepiej zwolnić wszystkich robali i założyć kłódke.Pozdrawiam osoby odpowiedzialne za zarządzanie w WSK (chyba są po turystyce lub humanistyce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostnet.pl 15.12.08, 07:05 Pierdzistołki się wystraszą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulega Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 88.156.160.* 15.12.08, 17:22 z tego co piszesz lolita to tak jest. na szkolenia które chodzili i mój kiero też tam był , sam opowiadał po jakich studiach są buroki . nie mają pojęcia o tej pracy , ale niestety ja też mam wypowiedzenie. no i o czym tu pisać. jakby nie było pracowników fizycznych zagryżliby się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechu Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 195.117.241.* 17.12.08, 23:29 Drodzy WSK-owicze ,czy nie wiecie że jesteście częścia globalnego koncernu?? Czy nie wiecie co sie dzieje na swiecie? Czy wasz zakład przynosiu straty ? Jak pierdnie w Matce -spółce to z Wami koniec ,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
edosungaros toz to folwark 18.12.08, 23:38 TW Dareckiego, stary krypto komuch donsoil na kolegow na studiach lizal dupe wszystkim, jak w prezydenckim mieli imprezy to do dupy wlazil bez mydla Robinsonowi i Paketowi, bylem widzialem, tak chlali ze az karetka jednego reanimowala swinie i qrfy ale przy korycie i nei wygra sie, w rumuni kupili po cichu stara hamownie i tam beda przenosic maszyny juz zaczeli popatrzcie ile rumunskich ciezarowek zajezdza pod brame Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re: toz to folwark IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 13:43 a to ku... jebane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: toz to folwark IP: 84.38.160.* 23.12.08, 10:05 mimo wszystko zycze wszystkim wesołych swiat niech nam pracownikom jak i kierownictwu sie powodzi bo i tak jedziemy na tym samym wozku. Jedni maja lepiej a drudzy gorzej ale chodzi tutaj o to aby sie dogadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostnet.pl 10.01.09, 13:57 za taką kasę z WSK można odejść / jeszcze z podziękowaniem!!!/ Odpowiedz Link Zgłoś