Dodaj do ulubionych

W WSK przegląd przed zwolnieniami?

IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.08, 08:42
od dawna wiadomo, że wsk to kolos na glinianych nogach....
Obserwuj wątek
    • leszlong W WSK przegląd przed zwolnieniami? 15.11.08, 09:35
      @abba: Jakieś szczegóły, bo takie gdybanie to o kant stołu stłuc.
      • Gość: abba Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.08, 10:03
        pakiet socjalny w grudniu sie konczy....a zaczna zwolnienia ,jeden
        z wydziałów lotniczych (z pompą nie tak dawno otwierany)
        przechodzi w ręce prywatne z koncem br roku. Metalurgia , EC juz
        dawno mają tyle wspólnego z WSK co ja. Kierowników , prezesów
        dyrektorów będzie wnet więcej niz pracowników bezpośrednio
        produkcyjnych.. jeszcze jakies przykłady?
        • mike0l Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? 15.11.08, 10:56
          prezesów
          > dyrektorów będzie wnet więcej niz pracowników bezpośrednio
          > produkcyjnych..

ktoś przecież musi podnosić jakże niska średnia płace.
        • Gość: bolo Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:00
          "jeden z wydziałów lotniczych (z pompą nie tak dawno otwierany) przechodzi w
          ręce prywatne z końcem br. roku"

abba chłopcze, komuna się skończyła. WSK od wielu lat jest firmą prywatną, więc
          nikt nikomu nie zabroni dysponować swoim majątkiem, ani zatrudniać kogo się
          chce, ponieważ w przeciwieństwie do państwowych firm zysk u prywatnych się
          wypracowuje, a nie wybiera ze wspólnego państwowego kotła. Jakbyś się uczył to
          może byś został nawet dyrektorem.
          • edosungaros bolo 17.11.08, 12:03
            wsk jest tzw cost center to twoje mi moje podatki ida na ich projekty z EU oraz
            przez glownego lapowkowicz Kleibera, jak nie masz danych to nie otwieraj
            pipehole...ani razu nie wykazali dochodu w Polsce...to szto
            • Gość: bolo Re: bolo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 18:48
              Szanowny Panie; albo pisz Pan po polsku, albo po angielsku. A poza wszystkim
              pisz Pan w sposób zrozumiały,a nie bełkotliwy. I zawsze na temat. Natomiast
              czytaj ze zrozumieniem.
    • Gość: k W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.gprs.plus.pl 15.11.08, 12:21
      Pracownicy produkcyjni to 65% wszystkich???? 4.5 tys ludzi z tego
      1500 osób zabezpieczenia. No to raczej jest z czego zwalniać. Ale
      żeby tym pozostałym nieco podnieść pensje to juz nie jest tak
      prosto...
    • Gość: gość Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostdsl.pl 15.11.08, 19:40
      nie pieprzcie bo moj chłop właśnie wziął kredyt na 5 lat
    • Gość: linux Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 21:00
      zatudnijcie więcej kierownikow,koniecznie tych z nadania a zwyklych ludzi, mimo
      ze swietnych pracownikow traktujcie jak szmaty.bedzie tylko lepiej...!!!
      ilu jest dyrektorow w wsk teraz?30?ile ludzi jest pod nimi?a ilu kiedys bylo
      dyrektorow?na 15tys pracownikow....
      no comments!
      • Gość: gość Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 23:12
        Teraz takie czasy, że zarządzanie jest bardzo złożone i potrzeba wysokich
        kwalifikacji menadżersko-dyrektorskich, stąd potrzeba na taką liczbę menedżerów.
        W niektórych firmach same umysłowe ludzie, np. w firmach projektowych. A i
        automatów w firmach coraz więcej, więc trzeba specjalistów do ich obsługi, a nie
        prostych ludzi.
        • Gość: jurek Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 84.38.160.* 16.11.08, 08:53
          Kolego powiedz mi na jakich stanowiskach w WSK pracują prości ludzi.
          • Gość: abba Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.08, 10:47
            niedługo na WSK bedą tylko sami menadżerowie i dyrektorzy oraz ATU
        • Gość: al_kapon Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 195.136.36.* 17.11.08, 14:23
          w wsk prosci ludzie zostaja dyrektorami, i to tak prosci ze
          nieumieja się niekiedy wysłowić tylko pieprzą o jakichs wizjach,
          ludzie myslący sa w tamtym zakładzie niebezpieczni i są zwalniania -
    • Gość: GONZO W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.wsiz.rzeszow.pl 16.11.08, 11:06
      Jeszcze chwilę i cały ten burdel sie rozleci jak domek z kart,cała ta propaganda
      sukcesu która pływała po wierzchu jak plama z oleju pójdzie na dno.Kto pracuje w
      tej firmie to wie że koniec już bliski.
      • Gość: jurek Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 84.38.160.* 16.11.08, 11:12
        Kolejny matoł sieje propagandę.
        • Gość: GONZO Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.08, 14:25
          jurek, ja tez Cie pozdrawiam
    • Gość: wojtek W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.08, 16:41
      Jak będzie dobrze skoro co drugi pracownik zatrudniany był po znajomości.Dawniej
      na dużym wydziale kierownik + 2 zastępców,a teraz ci co pracują to widzą jak
      jest.Jak były pieniądze z offsetu, to się szastało na lewo i prawo linie
      brąz,srebro,złoto,tworzyło się nowe stanowiska typu inż jakości, piloci, itp czy
      trzeba było czy nie,a skończyła się kasa to ci na samym dole do zwolnienia, a
      ci co wyżej na ich miejsce. A kierownictwo do robali poszukajcie sobie pracy na
      innym stanowisku na zakładzie czy to tak ma wyglądać?
    • Gość: Tom Wystarczy zwolnić 10 działaczy związkowych IP: *.171.192.28.static.crowley.pl 17.11.08, 10:05
      a zakład zyska na tym tyle pieniędzy jakby zwolnił 1000 pracowników
    • edosungaros PRATT po cichu 17.11.08, 12:01
      likwiduje rurki i kadluby, niema sie co marwic o TW Dareckego; pare ludzi wywala
      na 2009 Popescu zatwierdzil 300 zwolnien
      • Gość: gość Re: PRATT po cichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 22:09
        nawet jak będzie trochę zwolnień to po to, aby reszta przetrwała a za jakiś czas
        będą znowu przyjęcia do pracy, głowa do góry i do roboty!
    • Gość: młody W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 17.11.08, 17:36
      narobili pierdzistołków od kierowników lini do dyrektorów i na nich
      trza zapi.... a może by ich zredukować a nie pracowników . PO CO ICH
      TYLU?????? Jest pare wydziałów 4 do 5 kier. i jeden dyrek. Bezsens.
      A ile zarabiają i my jako robole na takich musimy robić .
      • Gość: małpa Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 17.11.08, 17:46
        a tak poza tym wszystkim to pasowałoby napisać o tych kierownikach (
        gwiazdach WSK ) imie i nazwisko - z tymi wizjami co pie.... do
        pracowników aż czasem chce się wymiotować .
    • Gość: r.staszewski jak placa im po 120 tys na rok IP: 89.242.170.* 18.11.08, 09:32
      to oni kochaja piredzileic peirdoly i propagande burakow z kanady, jakze oni im
      liza dupe na codzien, toz to szmalcownicy mieli wiecej godnosci od elity WSK
    • Gość: Marek W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 67.159.44.* 19.11.08, 16:40
      Panowie dlaczego wykazujecie taką niewdzięczność dla firmy - kilka
      lat było dobrze.
      • Gość: abba Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 21:20
        piszesz w czasie przeszłym, czyżbyś mi przyznał racje?
    • Gość: Jones W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.171.46.202.static.crowley.pl 20.11.08, 17:53
      Ta firma to jeden wielki burdel!!! Wydział 582 jest tego najlepszym przykładem. Oby Bóg się zlitował i zesłał jakiś armagedon na tą bandę idiotów co tym zarządzają bo to jest wstyd że w takich warunkach się remontuje polskie śmigłowce Mi2 i Sokoły.
      • Gość: lejba Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 88.156.218.* 26.11.08, 18:25
        piszesz o 582 a ten piekny 54? podobnie ale tu jest inna jazda. od majstra do
        dyrektora to prawie rodzina i najlepsi koledzy zasiadają na stołkach i co tu
        zrobić. technolodzy i połowe wy..... lić pierdzą w stołki i przepisują stare
        technologie na nowe i nic więcej. jak to jest technolog z prawdziwego zdarzenia
        to już nie dziwie się dlaczego to kierownictwo jest podobne. na niczym się nie
        znają tylko znajomości górą i długie pierdzenie w stołek. każdy pracownik mógłby
        przepisywać starocie. szkoda mojego pisania kuniec
    • Gość: bolo Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 13:04
      wszędzie zwalniają, niestety
      • Gość: @ Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostnet.pl 04.12.08, 19:02
        Zwolnienia w WSK to już fakt. Dzisiaj niestety dostałem wypowiedzenie. Jestem technologiem.
        • Gość: pośredni robol Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 04.12.08, 19:15
          Ja też dostałem info o wypowiedzeniu ale wymiotować mi się chce na to w jaki
          sposób kierownictwo mi to przekazało a związki jak to związki będą bronić
          pracownika. Oni gó... pomogą ja to wiem i wszyscy kumaci. tylko znajomi zostaną
          a reszte za bramę. No i na wiosnę następna tura łapanki.
          • Gość: prac. młody na WSK Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 05.12.08, 16:43
            Jestem młodym pracownikiem o stażu około 3 lat . Dostałem wypowiedzenie i nie
            wiem czasem czy zgodnie z prawem EU PL. Ratując swoją dupe postanowiłem zostać
            gejem . W poniedziałek składam zażalenie w sprawie dyskryminacji gejów i
            zobaczymy co bedzię. Może jakiś czas jeszcze pościemniam na wydziale .... .
            • Gość: @ Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostnet.pl 05.12.08, 18:24
              Kurde że na to nie wpadłem. Życze długiego pierdzenia w stołek a może ktoś cię drasnie przy okazji.
            • Gość: hetero Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 18:26
              jako, że wśród pracujących przy maszynach roboli są głównie
              mężczyżni, to masz, przypuszczam , duże szanse na złpanie
              kolesia....
    • Gość: gringo Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.41.76.40.sub.mbb.three.co.uk 06.12.08, 20:50
      Witam. Piszecie tu o działach 582 i 54. A czy odlewnia czyli 68
      jeszcze działa i czy też jest ciekawie? Pracowałem tam w 1996 roku,
      dawne dzieje, napewno sporo się zmieniło... Pozdrawiam
      • Gość: prac. młody na WSK Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 08.12.08, 17:14
        na odlewni też jakaś dziwna jazda ze zwolnieniami.
        • Gość: bezpośr WSK Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 08.12.08, 17:22
          a i tak nadal przyjmują pracowników na WSK ostatnio około 10. a ta grupa z
          łapanki niestety za bramę dziś odbyło się spotkanie z PUP i darmowe konsultacje
          aż do 31.01.2009. WSK to rodzinny interes no i niestety niema szans na dalszą
          prace bo stołki trzymają dla nich.Kosztów niech szukają w kierowniczych i
          dyrektorskich a nie w nas bezpośrednich.
          • Gość: bezpośr WSK Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.rze.vectranet.pl 08.12.08, 17:30
            przesiałbym i tych technologów młodych co się tyle znają co ja na jeżdzie autem
            choć może kiedyś zdam prawko. kończą byle jakie studia bo papier się liczy i
            chcą więcej kasy to niech się wykażą tym co powinni naprawdę robić .
    • Gość: lolita Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.150.171.2.csa-net.pl 14.12.08, 20:54
      Jak 1500 robali ma urobić na 3000 umysłowych.Najlepiej zwolnić
      wszystkich robali i założyć kłódke.Pozdrawiam osoby odpowiedzialne
      za zarządzanie w WSK (chyba są po turystyce lub humanistyce)
      • Gość: jjj Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostnet.pl 15.12.08, 07:05
        Pierdzistołki się wystraszą :))
        • Gość: kulega Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 88.156.160.* 15.12.08, 17:22
          z tego co piszesz lolita to tak jest. na szkolenia które chodzili i mój kiero
          też tam był , sam opowiadał po jakich studiach są buroki . nie mają pojęcia o
          tej pracy , ale niestety ja też mam wypowiedzenie. no i o czym tu pisać. jakby
          nie było pracowników fizycznych zagryżliby się.
    • Gość: lechu Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: 195.117.241.* 17.12.08, 23:29
      Drodzy WSK-owicze ,czy nie wiecie że jesteście częścia globalnego
      koncernu?? Czy nie wiecie co sie dzieje na swiecie? Czy wasz zakład
      przynosiu straty ? Jak pierdnie w Matce -spółce to z Wami
      koniec ,niestety.
    • edosungaros toz to folwark 18.12.08, 23:38
      TW Dareckiego, stary krypto komuch donsoil na kolegow na studiach lizal dupe
      wszystkim, jak w prezydenckim mieli imprezy to do dupy wlazil bez mydla
      Robinsonowi i Paketowi, bylem widzialem, tak chlali ze az karetka jednego
      reanimowala swinie i qrfy ale przy korycie i nei wygra sie, w rumuni kupili po
      cichu stara hamownie i tam beda przenosic maszyny juz zaczeli popatrzcie ile
      rumunskich ciezarowek zajezdza pod brame
      • Gość: zyga Re: toz to folwark IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 13:43
        a to ku... jebane...
      • Gość: jw Re: toz to folwark IP: 84.38.160.* 23.12.08, 10:05
        mimo wszystko zycze wszystkim wesołych swiat niech nam pracownikom
        jak i kierownictwu sie powodzi bo i tak jedziemy na tym samym wozku.
        Jedni maja lepiej a drudzy gorzej ale chodzi tutaj o to aby sie
        dogadac
    • Gość: pracownik Re: W WSK przegląd przed zwolnieniami? IP: *.ostnet.pl 10.01.09, 13:57
      za taką kasę z WSK można odejść / jeszcze z podziękowaniem!!!/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka