sceptyk31 08.12.08, 19:14 Oby nie skończylo sie tym, że w Rzezszowie będą robić nalepki na odkurzacze zrobione w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator Re: Co czeka Zelmer? IP: *.nm.e-zet.pl 08.12.08, 21:11 Płocica ma głowe na karku i od lat zarządza polskimi spółkami z powodzeniem. Zelmer powinien cieszyć się że ma na pokładzie Płocice. Pensje w Zelmerze to jedne z wyższych w regionie i stabilnośc pracy niczego sobie. Pracownicy póki tego nie stracą nie docenią! Ale jak zwykle mądry Polak po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b2 Re: Co czeka Zelmer? IP: 79.139.61.* 08.12.08, 21:50 co do tego stwierdzenia "Pensje w Zelmerze to jedne z wyższych w regionie " to grubo się mylicie jak 850zł netto to dobra pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Co czeka Zelmer? IP: 79.139.57.* 09.12.08, 00:40 Co ty człowieku pieprzysz za głupoty! Pracuje w zelmerze jako pracownik umysłowy i zarabiam 1800 brutto (1300 na rękę) a mam bardzo odpowiedzialną pracę. W zelmerze zarobić można tylko w dziale marketingu, dziale sprzedaży czy w zelmer trading, ale jakimś cudem pracują tam tylko sami znajomi lub krewni. Normą jest w zelmerze że mąż pracuje w jednym dziale, żona w drugim, a córeczka w jeszcze innym. Jest prezes Płocica ale jest też pani Płocica. A może przyjrzałby się ktoś skąd nagle w Rzeszowie znalazło się kilkunastu pracowników z poprzedniej firmy w której pracował pan Płocica (procter & gamble) i dlaczego każdy z nich jest 4x lepiej opłacany niż Rzeszowiak na analogicznym stanowisku?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Co czeka Zelmer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 18:03 *Co ty człowieku pieprzysz za głupoty! Pracuje w zelmerze jako *pracownik umysłowy *i zarabiam 1800 brutto (1300 na rękę) a mam bardzo odpowiedzialną *pracę. Twój sposób myślenia i tok rozumowania przedstawiony w poście mówi tylko jedno: zarabiasz za dużo *W *zelmerze zarobić można tylko w dziale marketingu, dziale sprzedaży *czy w zelmer *trading, ale jakimś cudem pracują tam tylko sami znajomi lub *krewni. Piszesz tak jakby w momencie prywatyzacji wywalili całą sprzedaż, marketing i trading i przyjęli nowych, lepszych, przyjezdnych, znajomych. A tak nie jest. *Normą jest *w zelmerze że mąż pracuje w jednym dziale, żona w drugim, a *córeczka w jeszcze *innym. Według twojej filozofii należało by zrobić tak: Pani Kowalska pracuje na Silnikach a Pan Kowalski jest konstruktorem i są małżeństwem, kogo wywalisz ? Oboje ? Panią Kowalską czy Pana Kowalskiego ? *Jest prezes Płocica ale jest też pani Płocica. Tak Pani Płocica pracuje w zelmerze minimum 20(wiemy o kogo chodzi) lat a Prezes Płocica około 4-5 lat. To znowu dowodzi, że zarabiasz za dużo. Na Twoje miejsce jest wielu mądrzejszych i ambitniejszych. *A może *przyjrzałby *się *ktoś skąd nagle w Rzeszowie znalazło się kilkunastu pracowników z *poprzedniej *firmy w której pracował pan Płocica (procter & gamble) i dlaczego *każdy z nich *jest 4x lepiej opłacany niż Rzeszowiak na analogicznym stanowisku?? Może mają wiedzę zdobytą dzięki poprzedniej firmie, sądząc po poprzednich Twoich pudłach, to pewnie tak do końca nie jest a część dopisała Twoja bujna wyobraźnia, choć może jakiś procent prawdy w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelmer Re: Co czeka Zelmer? IP: 79.139.57.* 09.12.08, 00:42 już tak jest, wszystkie odkurzacze z 6 na początku kodu produktu pochodzą z Chin 0 tzn jakies 70% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPS Re: Co czeka Zelmer? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 08:57 Kurcze myślałem , że odwrotnie. U mnie ludzie kupuja te z 6 z przodu, bo są dużo lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetetka5 Co czeka Zelmer? IP: *.lodz.dialog.net.pl 09.12.08, 13:16 ja też zdziwiłem się, kiedy kupiłem czajnik bezprzewodowy Zelmera produkowany w Chinach. Mam go dwa lata, ale funkcjonuje bez zarzutu.Oprócz niego mam kilka wyrobów Zelmera i sprawują się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odkurzacz Co czeka Zelmer? IP: 80.48.236.* 09.12.08, 16:26 zelmer sprzedaje chinszczyzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walker Re: Co czeka Zelmer? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.08, 15:57 Zelmer nie czeka nic dobrego. Właśnie moczą grubą kasę w opcjach walutowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Co czeka Zelmer? IP: *.nat.rsk.pl 09.12.08, 18:03 wyrby Zelmera bardzo drogie patrzyłem nawet w marketach,te zachodnie tańsze a to w dobie kryzysu grozi upadkiem Zelmeru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM Re: Co czeka Zelmer? IP: 91.150.165.* 28.12.08, 23:08 te zachodnie o których piszesz są w 100% wyprodukowane w chinach a Zelmer dosyć że znaczną część produkuje w polsce (nie tylko w rzeszowie) to jeszcze konstruuje wyroby produkowane na wschodzie (w krajach o znacznie lepszej kondycji technologicznej niż europa) nie oszukujmy się w Hong Kongu, korei, chinach czy japonii elektronike produkuje sie od lat z powodzeniem i jakosc (sprawdzonych) wyrobów jest zdecydowanie lepsza niż z pod ręki skacowanego polaczka. Obudzcie sie ludzie wreszcie i przestancie piep..yć. A pracownikom Zelmer jak sie nie podoba to niech pisza sobie dalej takie pierdoly tylko zeby nie zalowali jak klienci sie odwroca bo wtedy faktycznie zostanie tylko chinszczyzna i to z najnizszej polki cenowej a zelmer, zelmer i tak przetrwa bo ma kluczowa kadre menadzerska przygotowana na wszystko. sprzedawac mozna nawet meble ogrodowe czy lodówki, pralki, oświetlenie, komputery ale wy pracownicy zelmeru tego wyprodukowac nie potraficie wiec wezcie sie za robote a nie za marudzenie. pozdrawiam i zycze powodzenia w nowym 2009 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec duchowy Nie podwazajcie decyzji zarzadu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 07:31 Kazdy powinien znac swoje miejsce i z miejscem tym sie pogodzic. Tak naucza Kosciol. Prawdziwy chrzescijanin nigdy nie wystepowalby przeciw swoim bliznim, a takimi przeciz sa ludzie z zarzadu. Nalezy to zrozumiec, ze Bog nie wszystkichj obdarzyl jednakowymi umiejetnosciami. Wikszosc z was pracownicy Zelmeru dostalo umiejetnosci manualne i dzieki temu mozecie bardzo dobrze zarabiac na produkcji. Wasz zarzad zostal obdarzony inteligencja i dlatego to on rzadzi a wy robicie. Tak ma i musi byc. Zwiazkowcy wystepujac przeciw temu prawu i przeciw tym zasada grzesza, tego musza byc swiadomi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Nie podwazajcie decyzji zarzadu !! IP: 195.205.39.* 19.12.08, 12:15 Zelmer czeka wielki UPADEK!!!! Takze co tu pisac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Co czeka Zelmer? IP: 94.254.249.* 29.12.08, 22:43 Zastanawiam się ile w Zelmerze zarabia pracownik działu controllingu/księgowości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond - jens bond Re: Co czeka Zelmer? IP: *.nm.e-zet.pl 01.01.09, 13:30 Po tych religijnych tłumaczeniach już wiem po jaki ... był mam inwestor instytucjonalny i dlaczego w duchu wiary związki zawodowe kochają ZARZĄD . To ja też kocham Mandele i Szpunara - sługusów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Co czeka Zelmer? IP: *.nm.e-zet.pl 01.01.09, 15:09 Najpierw niech ten pętak Kazio Mandela ukończy jakąkolwiek szkołę podstawówki do której uczęszczał w Lutczy nie ukończył.Taka zdolna bestia aż trzeba było kończyć na śląsku OHP.Teraz wielki znawca i działacz związkowy ,lizodupa prezesów wszelakich.A wypier....olić tego kretyna z tego związku wzajemnej adoracji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek szpara Re: Co czeka Zelmer? IP: 79.139.88.* 12.02.09, 13:34 JESTEM CIEKAWY CO BEDZIE Z PRACOWNIKAMI ZATRUDNONYMI NA CZAS OKRESLONY .13 02 2009 Odpowiedz Link Zgłoś