qazqazqazqazqaz 12.08.09, 13:28 Kolejny złodziejski bank. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: człowiek Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: 81.15.171.* 12.08.09, 15:27 Witać że pracują tam idioci znajomych dyrektorów, hieiehe. Szkoda zachodu. Trzymać paragon i czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary 13.08.09, 13:50 >Szkoda zachodu. Nie szkoda, ta sprawa to nękanie i powinna się zakończyć karą min.1mln zł dla banku. Inaczej dalej będą bezczelnie nękać i może ktoś zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 15:32 zglosic sprawe, a po wygraniu do sadu z nimi za probe wyludzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary 27.08.09, 22:39 To nawet nie jest chamstwo. To zwyczajne szmaciarstwo. I kolejny :bank" ląduje na czarnej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Maciej Prosba! Jezli ktos ma czas i sily to niech napisze IP: 63.87.3.* 27.08.09, 22:49 list do glownego odzialu firmy we Francji i opisze jak pani Izabella Chauffour zjednuje sobie klientow!!! Jej PRLowskie nawyki traktowania klientow zostana slono wynagrodzone w postaci kopa w d... Juz nawet niechodzi o cala historie ale o sam fakt jak przez jakies zasra... 50 zl traci sie rzesze klientow bo ja z ta firma niechce miec nic wspolnego nie mowiac o "dziadkach" i "straszeniu". Uszanowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-P Re: tak sie wlasnie goli rajerow w polsce IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 27.11.09, 20:57 05/11/2009 15 miliardow zlotych za przewal z eureko Grupa BNP Paribas: Wyniki na 30 września 2009 Grupa BNP Paribas wypracowała w III kwartale br. 1,3 mld euro zysku netto, o 44,8% więcej niż przed rokiem. Skonsolidowane przychody Grupy w III kwartale 2009 wyniosły 10,7 mld euro, co stanowi 40-procentowy wzrost w stosunku do analogicznego okresu 2008 roku. W ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy br. Grupa BNP Paribas uzyskała całkowity przychód w wysokości 30,1 mld euro, tj. o 33,8% więcej w porównaniu do pierwszych dziewięciu miesięcy 2008 roku. Zysk netto po trzech kwartałach 2009 wyniósł 4,5 mld euro i wzrósł o 1,8%. Pozytywny wpływ na wynik kwartalny Grupy miały m.in. skonsolidowane po raz pierwszy w całości wyniki belgijskiego Fortis Bank SA/NV. BNP Paribas Fortis wygenerował w III kwartale 277 mln euro zysku netto. Grupie BNP Paribas udało się ustabilizować koszty ryzyka oraz znacznie ograniczyć koszty operacyjne. Stosunek kosztów do przychodów po pierwszych 9 miesiącach roku 2009 wyniósł 57,1% w porównaniu do 62,6% po 3 kwartałach roku 2008. Wskaźnik kapitału podstawowego wzrósł z 9,3% na koniec Q2 2009 do 10,0% na koniec Q3. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Polak Polakowi wilkiem 27.08.09, 20:47 Polacy to chyba najbardziej chamski narod, jeden drugiemu by gardlo poderznal za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
defetysta13 Re: Polak Polakowi wilkiem 28.08.09, 00:06 jaki tam Polak Polakowi, Polacy w bankach są figurantami, banki nie należą do Polaków, tylko do wszystkich innych - Niemców, Finów, Włochów, Irlandczyków, nawet Portugalczyków... :( druga sprawa - "Jeśli arbiter stwierdzi, że bank nie ma racji, Cetelem będzie musiał odpuścić żądania - dodaje Bańka." Odpuścić żądania i koniec ?? Żadnej kary za bezprawne ściganie ludzi? za bezprawne straszenie i pomawianie? Żadnej kary? przecież pewnie nie jego jednego tak bezprawnie ścigali, 9 na 10 zapłaciło, a temu jednemu "się odpuści"... ok, Polak Polakowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potencjalny klient Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 15:28 Warto wiedzieć. Na pewno już u nich nigdy żadnego kredytu nie wezmę - niech szukają sobie jeleni gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary 12.08.09, 15:32 To nie terrorystów powinniśmy się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTk Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.prz.rzeszow.pl 12.08.09, 15:51 Izabella Chauffour z Cetelem Banku - to jej cytowane zdanko powinno zostac uznane "Pierdnięciem Roku" Omijać de..ili z daleka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.09, 19:18 Oddala sie obcokrajowcowi za kase to czego oczekiwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr83 Też mam złe doświadczenia z tym "bankiem". IP: *.centertel.pl 12.08.09, 16:02 Kupiłem sprzęt sportowy na raty w Cetelemie. Spóźniłem się z jedną płatnością, dostałem pismo, byłem zasypywany telefonami. Chciałem drogą telefoniczną dowiedzieć się czy w związku z powstałą z mojej winy zaległośćią będę musiał ponosić jakieś dodatkowe opłaty (żeby nie było - pracuję w branży windykacyjnej). Niestety nie mogłem się dodzwonić więc udałem się do centrali firmy Cetelem w Warszawie przy ul. Kijowskiej. Tam odesłano mnie do działu, zajmującego się należnościami, który znajdował się na ul. Jagiellońskiej - w okolicy liceum. Tam już ochroniarz - kiedy wpisywałem się do książki osób odwiedzających - był mocno zdziwiony, że przychodzę tu osobiście i napomknął mi szeptem, że to nie są mili ludzie. Wjechałem na piętro, gdzie zastałem wielkie przeszklone drzwi zasłonięte od środka zasłoną (kompletnie). Po chwili wyszedł do mnie młody mężczyzna, który spytał o co chodzi po czym zniknął i wrócił po kilku minutach z odręcznie zapisaną kwotą zadłużenia na kartce wydartej niechlujnie z zeszytu. Powiedział, że nie będzie więcej żadnych opłat, ale mam wpłacić 15 zł za wysłanie monitu, że mam zaległości. Odpowiedziałem, że zapłacę jeśli otrzymam to "na piśmie" bądź doliczą mi to do kolejnej raty. To był 2006 rok. Kilka tygodni temu dowiedziałem się, biorąc kredyt, że Cetelem wpisał mnie do Krajowgo Rejestru Długów za niespłacone zobowiązanie na kwotę 1800 zł. Okazało się, że zaległe było owe 15 zł ale Cetelem potraktował to jako niespłacone całe zadłużenie i z taką kwotą trafiłem do KRD. Pojechałem na Kijowską w Warszawie, zapłaciłem 15 zł i czekałem miesiąc na wypisanie mnie z KRD. Nie polecam nikomu tej firmy i świadczonych przez nią usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vmx cetelem trzyma fason... IP: *.alatek.krakow.pl 12.08.09, 16:02 a pamietacie to: miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,5693685,Za_dwa_grosze_bank_straszy_windykacja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: cetelem trzyma fason... IP: *.cetelem.pl 13.08.09, 10:42 Pamiętam. Sprawa była w Arbitrażu Bankowym i okazało się, że bank ma rację ! Czyli teraz jest to samo... Tylko dlaczego cały czas Ci sami dziennikarze piszą o tym banku ? To jakaś nagonka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaluszek Re: cetelem trzyma fason... IP: *.acn.waw.pl 13.08.09, 12:31 co za debile w tym "banku" siedza, trzeba było jełopie z domu stukac, IP cię zdradził. nie dośc, że chamy i złodzieje, to jeszcze ciemna masa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: cetelem trzyma fason... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 12:31 rozumiem, że napisał to pracownik banku? oczywiście..... a swoją drogą prosze się trzymać faktów!!!! arbitraż bankowy nie przyznał w tej sprawie racji bankowi. proszę zwyczajnie nie kłamać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b0b Re: cetelem trzyma fason... IP: *.acn.waw.pl 13.08.09, 12:51 buehehehehee to w PR cetelemu tez zatrudniaja kretynow? :-)))))) pomysl misiu zanim cos napiszesz "anonimowo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M2000 Re: cetelem trzyma fason... IP: *.chello.pl 14.08.09, 08:50 No cóż, rzeczywiście trzeba być idiotą aby pisząc w godzinach pracy z banku nie wiedzieć, że będzie to widoczne dla wszystkich, hehehe. Jaki bank, tacy pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu) Re: cetelem trzyma fason... IP: *.warszawa.mm.pl 27.08.09, 20:58 No to po prostu żałosne... Może to ta Pani z dziwnym nazwiskiem pisała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.uws.ac.uk 12.08.09, 16:28 Rzeszów. No i wszystko wiadomo. Przypomnę,że pewna nielubiana w Polsce nacja rządzi tym miastem, jak i całą bankowością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbir Re: Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.09, 16:31 kolega pewnie z tarnowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.res.pl 12.08.09, 22:05 Ty człowieku byłeś kiedykolwiek w Rzeszowie? Puknij się w łepetynkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Skąd się takie banki biorą??? 12.08.09, 17:04 Teoretycznie tacy mili ludzie powinni starcić ostatniego klienta gdzieś po roku. Dla detalistów oferowanie rat w takim banku, to gorsza dźwignia sprzedaży, niż brak jakichkolwiek rat. Druga rzecz, to operatywność i kompetencje instytucji, których psim obowiązkiem jest usuwanie takich śmieci z rynku. Ten bank już dawno powinien zniknąć. Bezczelność z tym paragonem jest chyba bliska rekordu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Zapamiętać nazwę tego "banku"... IP: *.icpnet.pl 12.08.09, 17:48 i trzymać się z daleka. A swoją drogą to przykre, że ktoś musi brać kredyt na zakup czegoś wartego 660 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz1410 Re: Zapamiętać nazwę tego "banku"... IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 12.08.09, 21:51 Nie tylko nazwę banku. Zapamiętać trzeba nazwiska ludzi, oni potem mogą pojawić się w innych firmach. Bank tworza ludzie i oni sa winni. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Metoda z postepowania bankami prosta. 12.08.09, 17:56 Chcą pieniędzy które się im nie należą? - próba wyłudzenia Straszą postępowaniem egzekucyjnym - zastraszanie. Dyrekcja wie i akceptuje takie postępowanie - związek przestępczy Należy aresztować dyrektora banku za kierowanie związkiem przestępczym. Nawet jak się wyłga to w areszcie trochę posiedzi (aresztować by nie mógł mataczyć), a jak dostanie wyrok nawet łagodny i tak już nie za bardzo będzie mógł dyrektorować. Jego następca trzy razy się zastanowi zanim do czegoś takiego dopuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrut Ostatnie stadium IP: 79.110.196.* 12.08.09, 18:12 gangsterstwa, to bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: 89.241.183.* 12.08.09, 18:31 To nie bank ( no i ta nazwa cetel co za baran to wymyslil) to zwykli lichwiarze i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted de posen Placę cashem nie pożyczam IP: *.icpnet.pl 12.08.09, 18:45 mam złodzieji gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary 12.08.09, 18:47 Czy nie istnieje bat na takie muły? Przecież to jest molestowanie fiskalne. W@obec tak oczywistych faktów bank powinien być obciążony grzywną i nawiązką na rzecz osoby, którą tak upierdliwie trapi!!! Bank ma wiele narzędzi, żeby dłużnika przywołać do porządku a uczciwy obywatel jest bezsilny wobec hucpiarzy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 18:48 To ten sam bank, co jakiś czas temu zdobył wątpliwą sławę na internetowych forach, wyliczając raty kredytów za zakupy w sklepie o 2 gr niższe niż być powinny. Jak klient spłacił kredyt, to bank naliczał mu ogromną karę za niepełne spłaty i dodatkowo jakieś karne odsetki czy coś w tym stylu. Nie było żadnym argumentem, że klient płacił tyle, ile mu bank wydrukował na przelewach, bo wg banku to klient miał obowiązek sprawdzić i płacić poprawnie. Teraz znaleźli widać inny patent na dmuchanie klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Re: Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.chello.pl 12.08.09, 20:54 zgłosić do Nadzoru Bankowego w Warszawie, niech im zrobią kontrolę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz1410 Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.92b.tarnobrzeg.pilicka.pl 12.08.09, 21:36 Z DALEKA OD PSEUDOBANKÓW!!! Jakieś mirenia czy kutasy. Nie dajmy sie nabrac 0 kosztów zero czegoś tam. Jeżeli już to zero zaufania do banku który próbuje wyłudzić pieniądze od staruszka. Sprawa nie do rzeczników,ale do prokuratoara o próbe wyłudzenia kasy, a pracownicy tego pseudo banku winni siedzieć w kiciu!!! Zero tolerancjii dla takich "banków"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: 78.8.137.* 12.08.09, 21:55 "Chmiel po pomoc poszedł do rzeczniczka praw konsumenta." No to nic dziwnego, że nic nie wskórał. Trzeba było iść do rzecznika. Taki rzeczniczek to chyba dla zabawy? Zwłaszcza że występuje w całym artykule więc to nie jest żadna pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmichalg Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.chello.pl 12.08.09, 22:01 > Zapłacił za to 50 zł. Od razu. Chmiel pokazuje paragon i wydruk. > Umowa kredytowa opiewała na prawie 710 zł. Uwzględniała wykupioną > przez 70-latka przedłużoną gwarancję na aparat. Tu ewidentnie przycwaniakował sklep, który rzeczone 50 zł za przedłużenie gwarancji wziął dwukrotnie tzn. zarówno od kupującego jak i banku, który udzielił kredytu. A paragon nie jest dowodem zapłaty tylko zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmichalg Re: Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.chello.pl 12.08.09, 22:12 ... dodam jeszcze, że dziadek był albo głupi albo ślepy, gdy podpisywał umowę kredytową opiewającą na 710 zł, skoro brakowało mu do zapłacenia 660 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neri Przeczytajcie jeszcze raz IP: 195.205.169.* 13.08.09, 10:16 Po przeczytaniu też odnoszę wrażenie, że człowieka orżnął sklep, a nie bank - po podpisaniu umowy kredytowej na kwotę pokrywającą koszt zakupu i dodatkowego ubezpieczenia, nie powinien pobierać od klienta gotówki. Ewentualnie patrząc z drugiej strony, klient nie powinien podpisać umowy na taką kwotę, lub płacić na miejscu. Wina banku jest tutaj chyba najmniejsza. A jestem przekonany, że tych 50 zł sklep bankowi nie przekazał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aNEKS Re: Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.aster.pl 20.08.09, 20:17 Myślę że możesz mieć rację. Sklep pobrał pieniądze a umowę wystawił na kwotę łącznie z ubezpieczeniem. Tylko dlaczego reklamacje nie są kierowane właśnie do tego sklepu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.09, 22:28 Ta "instytucja" nie powinna mieć w swojej nazwie wyrazu bank to istna parodia oraz lekceważenie klienta na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.icpnet.pl 12.08.09, 22:57 Ta historia jest wskazówką dla ludzi, żeby z tym gó...anym bankiem się nie zadawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary IP: *.icpnet.pl 12.08.09, 22:59 Panie Chmiel, złoż pan doniesienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez bank, polegające na próbie wyłudzenia nienależnych należności! Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Bank: Paragon to żaden dowód. I nalicza kary 12.08.09, 23:47 Izabella Chauffour - na pewno wiele kobiet z takim imieniem i nazwiskiem po świecie nie chodzi. a gdyby nie miała pani ta zębów swoich, to czy wciąż byłaby tak chamska? Warto zastanowić się nad tą kwestią. kary finansowe bankierów nigdy nie przestraszą. oni rządzą w końcu kasą. Odpowiedz Link Zgłoś