Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 11:42 gdzie w rzeszowie kupię za jednym razem wszystkie podręczniki!!! byłem w trzech księgarniach mają po dwie pozycje a ja mam 3 dzieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jachimek Re: pomocy podręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:43 Polecam nala.pl mają odbiór osobisty w rzeszowie więc nie ma problemu sprawdzisz na miejscu i nie kupujesz kota w worku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie Re: pomocy podręczniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 13:58 i ja już w lipcu zamówiłam przez internet podręczniki, paru nie mieli i rzeczywiście byłam w księgarniach i są braki nie mam czasu chodzić po mieście więc te pozostałe też zamówie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowik Re: pomocy podręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 12:27 też polecam internet bo z księgarniami nie dojdzie końca inna sprawa to polityka MEN przecież to co oni robią to powinien być kreminał żeby do pierwszej klasy było 19 szt książek 15 podstawowych + 2 religie + 2 angielskie = 270zł = skandal to ma być polityka prorodzinna ja nauczyłem się czytać z jednej książki mam 6 lat i udało mi się jakoś skończyć studia więc się pytam tych matołów z ministerstwa po co co roku zmieniać program i okradać ludzi nawet mafia nie okrada społeczeństwa na takie miliony Odpowiedz Link Zgłoś
meg83 Re: pomocy podręczniki 28.08.09, 14:24 można kupować w antykwariatach /nie wliczając dzieci z nowym programem/ i nie robić takiego halo z cen podręczników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: pomocy podręczniki IP: *.rzeszow.mm.pl 28.08.09, 15:07 Nie jest to takie proste. To w dawnych czasach podręczniki krążyły po antykwariatach latami. Teraz nawet mimo niewielkich zmian w programie z niektórych przedmiotów dany nauczyciel życzy sobie akurat takiego, a nie innego podręcznika,a wybór jest ogromny i akurat pojawia się nowość , którą uznał za najlepszą. Z wielu przedmiotów są zeszyty ćwiczeń jednorazowe i one są "sprytnie" bardzo drogie. Zakup podręczników dla dzieci w podstawówkach to koszmar (nie tylko finansowy) dla rodziców. Nawet mając tytuł, autora i wydawnictwo możesz zle kupić, bo nauczycielce chodziło o "wydanie 3 poprawione", a matka kupiła pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonika Re: pomocy podręczniki 30.08.09, 10:43 Może zerknij do którejś z księgarni internetowych.. Np wiem, że w selkar.pl jest dość duży asortyment i ceny też nie wysokie. Może nawet taniej Ci wyjdzie niż kupno w tradycyjnych księgarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomalek Podręczniki IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.09, 13:48 Nie wiem... może tu podręczniki ? W sumie księgarni internetowych jest cała masa, więc nie powinno być z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Podręczniki IP: *.rzeszow.mm.pl 02.09.09, 15:20 Ale nie ma takiej, w której byłyby wszystkie potrzebne podręczniki. W tych "realnych" tez masa takich, gdzie kupisz prawie wszystkie, ale za 2 musisz się nabiegać. Z całym szacunkiem, ale w niektórych podstawówkach w młodszych klasach parę tych książek nie jest wykorzystywanych na zajęciach i w domu. Rodzic dostaje spis i parę pozycji kupuje jak się potem okazuje niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: pomocy podręczniki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.09, 18:44 widać że meg83 nie ma zielonego pojęcia o czym piszecie mam troje dzieci skompletować wszystko to jakiś koszmar a nasza mafia edukacyjna faktycznie tak wszystko skonstruowała że nie da się dobrać starych książek syn jest w szóstej córa w piątej tylko w innej szkole i tylko historię podręcznik dopasowałem więc potwierdzam że to koszmar ps. "Giertych wróć lepiej i tak nie będzie ale przynajmniej pośmiać się można było" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: pomocy podręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 11:10 potwierdzam to jest koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
woda.lekko.gazowana Re: pomocy podręczniki 01.09.09, 14:35 komplet od czwartej klasy kupilam w calosci w merlnie, za 200 pln. Ale siedzialam z lista przed nosem i czasem musialam zwracac uwage na naprawde drobne szczegoly, zeby nie kupic np. podrecznika z innego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.lekko.gazowana Re: pomocy podręczniki 11.09.09, 10:48 niestety, musze updatewac swój wpis. po dokupieniu nieuwzględnionych w zestawieniu cwiczen do_wszystkiego, suma wzrosła o ok. 100 pln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: pomocy podręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 11:28 czy to możliwe żeby w jednej szkole w klasie drugiej były w różnych klasach trzy różne książki do języka angielskiego od czego jest dyrektor i czy ja zwariowałem czy coś jest nie tak????? a może czegoś nie rozumiem, czemu może to służyć?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: pomocy podręczniki IP: *.rzeszow.mm.pl 02.09.09, 15:07 Tak, jest to możliwe i legalne niestety. Służy to wygodzie nauczyciela. W większości szkół ustala się jednak jeden podręcznik do danego przedmiotu(oczywiscie zmieniaja sie cześci w zależnosci od klas). Widocznie w tej szkole angliści sie nie dogadują ze sobą i pracują na podręcznikach, które oni "lubią". Może być to niedobre dla ucznia, bo załóżmy, że anglistę maja co rok innego i każdy z nich co rok zmieni podręcznik to trudno mówić o ciągu uczenia się. Dobry podręcznik do języka obcego to połowa sukcesu zważywszy na zbyt liczne grupy(i małą szansę na opanowanie biegłe w mowie). Odpowiedz Link Zgłoś
wacus333 Re: pomocy podręczniki 02.09.09, 15:39 jeszcze raz zapytam od czego jest dyrektor czy on nie może wymóc żeby przez 5 lat obowiązywał w danej szkole ten sam podręcznik???? niezależnie czy anglista zmienia się co rok , pół czy co trzy lata i niezależnie ilu jest anglistów przecież chyba łatwiej dostosować 5 anglistów niż 200 uczniów od czego jest kuratorium !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! itd, itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: pomocy podręczniki IP: *.rzeszow.mm.pl 02.09.09, 16:12 Dyrektor może zasugerować, ale zgodnie z prawem to nauczyciel przedmiotu wybiera podręcznik, a niektórzy dyrektorzy obchodzą się z anglistami jak z jajkami. W większości szkół do danego przedmiotu wybiera się jeden podręcznik na posiedzeniach zespołów przedmiotowych. Po prostu w szkole, o której piszesz jest inaczej niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: pomocy podręczniki IP: *.rzeszow.mm.pl 02.09.09, 16:19 Akurat w tym przypadku masz całkowitą rację, ale jednak gdyby dyrektorzy działali poza prawem mogłoby to być niebezpieczne. Nauczyciel wykonuje wytyczne Ministerstwa Edukacji Narodowej, dyrektor nie może zlekceważyć (czasem nielogicznych) uprawnień i wydawać zarządzeń sprzecznych z prawem. Dyrektor szkoły sprawuje nadzór, ale nie ma wolnej ręki w decydowaniu w wielu kwestiach związanych z nauczaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-23 Re: pomocy podręczniki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.09, 06:09 ja jednak nie rozumię jeżeli dyrektor jest dyrektorem to chyba nie przekroczy uprawnień gdyby zarządził iż tylko jeden podręcznik może obowiązywać w danej szkole co innego gdyby żądał wybrania konkretnego ale zarządzić że ma być jeden to chyba powinien potrafić jeżeli nie to niech zostanie lepiej woźnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: pomocy podręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 09:45 oni wszyscy są niereformowalni to jest tak jak z cenami w sklepach po to są te wszystkie zmiany i promocje żeby tak wszystkim namieszać w głowie żeby nikt nie mógł się w niczym zorientować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtuś Re: pomocy podręczniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 17:14 ja do tej pory nie skompletowałem całości afera w ZUS to mały pikuś przy tym co robią z podręcznikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: pomocy podręczniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 09:30 a ja mam jeszcze jeden hit w drugiej klasie są dwa katechizmy o takim samym tytule więc co drugi się pomylił i musi kupić drugi tym samym czarni przebili nawet MEN w okradaniu biednych ludzi zmuszaniem do zakupu drogich podręczników Ps. "Bóg zapłać" Odpowiedz Link Zgłoś